Φ novocaine Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 öyle bir cümle bulun ki tersten okunduğunda 2 cümle etsin(tersten okuma derken harflerin tersten okunması kelimelerin değil) çok açık olmadı galiba istersen ek bilgi yazabilirim Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 ipucu:bu cümle bir emir cümlesi ve tek kelimelik Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 ipucu:bu cümle bir emir cümlesi ve tek kelimelik kay-yak Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 güzel fakat kayyak ın bi anlamı yok o yüzden geçerli değil. benim istediğiğm bir emir cümlesi bulacaksınız anlamlı olacak sonra onu ters çevirip ikiye böleceksiniz ve iki anlamlı cümle ortaya çıkacak. Alıntı
Φ sEn EsTiKçE bEn TiTrErİm... Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 aç raporunu koy...okunur o parça... Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 itiraf etmeliyim benim düşündüğümden çok daha komplike bi cümle bulmuşsun ama birinci cümleyi ters çevirirken y harfini ikinci cümleye koymamışsın o yüzden geçerli değil.benim istediğimde cümlede ters çevirdiğimizde herhangi bir harf eklenmesi veya harf kaybı olmayacak(bu arada sen estikçe ben titrerim nasıl buldun bunu gerçekten zekana hayran oldum oldukça uzun ve işi sadece y harfi bozuyor.) Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 güzel fakat kayyak ın bi anlamı yok o yüzden geçerli değil. benim istediğiğm bir emir cümlesi bulacaksınız anlamlı olacak sonra onu ters çevirip ikiye böleceksiniz ve iki anlamlı cümle ortaya çıkacak. ben kayyak demedimki arada çizgi var. 1.emir KAY 2.emir YAK birincisi kayak yapmasını emrediyor,ikincisi herhangi bir şeyi yakmasını emrediyor.tek kelimelik emir cümlesi demişsin Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 ben kayyak demedimki arada çizgi var.1.emir KAY 2.emir YAK birincisi kayak yapmasını emrediyor,ikincisi herhangi bir şeyi yakmasını emrediyor.tek kelimelik emir cümlesi demişsin ey edip pide ye... terside aynı oldu ama... Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2007 tamam kay ve yak iki ayrı cümle fakat birleştiklerinde de anlamlı bir cümle ortaya çıkması lazım o yüzden kayyak olarak aldım bilmem anlatabidimmi 2. pideli cevap ise tamamen alakasız olmuş kusura bakma. orada sadece bir emir cümlesi var ayrıca tersi de aynı Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 soruyu cümle kurun diye yazmışsın ama senin istedğin cümle değil kelime öyle bir kelime söyleyin ki diyorsun tersten okunup ikiye bölündüğünde iki anlamlı kelime etsin. eğer senin sorduğun gibi birşey istiyorsan bodrumlu'nun söylediği mantıklı ama sanırsam yukarıda da belirttiğim gibi sen bir kelime söyleyin terstten okuyup ikiye bölünce iki kelimede anlamlı birer kelime etsin. Umarım doğru anlamışımdır. Soruyu böyle sorulmuş kabul ediyorum ve cevap veriyorum geçiniz öyle bir kelime bulamadım da Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 öncelikle bir cümle istedim bu cümle bir emir cümlesiydi dolayısıyla tek kelimelik yani bir cümle tek kelimelik olabilir.2. nokta bodrumlunun verdiği cevap doğru değil çünkü ey edip pide ye cümlesi ikiye bölündüğü vakit iki ayrı cümle etmiyor çünkü bu bir tek cümle burada sadece ye kelimesi yüklem o yüzden istediğin yerden ikiye böl 2 farklı cümle elde edemiyosun.aslında cevap oldukça basit ama şu soruyu anlatma faslını bir türlü geçemedik. Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 neyse cevabı vereyim.benim bulduğum cevap:yokla al-koy idi tabi ki alternatif cevaplar bulunabilir. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2007 neyse cevabı vereyim.benim bulduğum cevap:yokla al-koy idi tabi ki alternatif cevaplar bulunabilir. ee.. bunu da okuyunca tersi yüzü aynı Alıntı
Φ novocaine Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2007 ee.. bunu da okuyunca tersi yüzü aynı bodrumlu senle aynı dili konuştuğumuzdan şüphe etmeye başladım. yahu ey edip pide ye cümlesi sadece bir tane yargı bildiriyor.bu durmda nasıl benim istediğim cümle olabilir ayrıca yanlış cevabında niye bu kadar diretiyosun anlamış değilim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.