Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Bir bayana yapılan bu davranış elbette çok çirkin...Suheda ve Sardunyam ordaki bayan benim izlediğim ve okuduğum kadarı ile tv ve gazetelerde o tacizden kendini kurtarmak için otobüs durağına çıkmaya çalışıyor...Kendini bilmezlerin tacizinden kurtulabilmek amacı ile can havli ile otobüs durağına çıkıp kurtulmayı dşünüyor...Ama ne faydaki o insan kılığındaki yaratıklar bunu da fırsat biliyor.... Örf,adet,terbiye,ahlak anlayışı nerelerde kaldı acaba? Kendi yakının başına gelse mangalda kül bırkmayan bu yaratıklar başka bir bayana çok doğalmış gibi tacizde bulunabiliyorlar... Arefe günü gözlerimin önünde yaşadığım bir olayı anlatayım size...Çarşı zaten çok kalabalık alış veriş yapan bir bayan yanında da 8-9 yaşlarında 2 tane kızı var...O kalabalığın içinde 45-50 yaşlarında saçlarına ak düşmüz terbiyesiz kadına laf atıp elle tacizde bulundu...Kızlarının gözü önünde...Aşağılık herif hiç bişey olmamış yada kendi yapmamış gibi duruyo birde , polisler geldi adama bir iki laf söylediler,kadın sinir krizleri geçirdi,çocukları bir yandan ağlıyor olayı anlamaya çalışıyor,sonrada elini kolunu sallaya sallay çekip gitti...Bu mu yani insanlık..... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Anlamanın mümkünü yok bizimde bu konuda seni anlayabilmemizin mümkünü yok. Toplum içinde yapılması doğru olmayan davranışlar vardır ve ben bu davranışları yapanları hoş göremiyorum ne yazık ki! Herkes bu durumda taciz yapar mı? tabiki yapmaz ama ortada bir yanlış davranış var o direğe tırmanmanın mantığı yok ayrıca aşağıda duran "erkekler" fırsat kolluyorlarken gidip bu eylemi yapmak hiç doğru değil. Taciz normal bir davranış olabilir mi ya da biz böyle bir şeyi ifade etmiş olabilirmiyiz ama taciz için fırsat bekleyenlere o fırsatı vermekte pek normal değil... kadın suçlu,aşşağıda duranlar asla...neymiş onlar fırsat kolluyormuş..yazık onlara... Her zaman ki gibi gene muhalif yönünle konuşuyorsun gerçi ben alıştım senin bu tip azarlamalarına hatta bazen gülüyorum bile.Şimdi spikerin yorumu show tv de izledim olayı yukarı çıkmak için yardım istiyor ve tam üç kez deneniyor her seferinde taciz var ama pes etmiyor bizimkisi ısrarla tekrar deniyor sonunda iş çığırından çıkınca olay yerinden uzaklaşmak geliyor aklına ve sırıtarak herşeyi anlayabilirimde o sırıtışı anlayamadım o halinden pek şikayetçi görünmüyordu siz neden bu kadar tepki gösteriyorsunuz onuda anlayamadım Bence konu tek bir kadın değilde kadınlara yapılan taciz üzerine tartışılsın taciz gerçekten çok çirkin yakışıksız ve ahlak dışı bir davranıştır konuyu bu şekilde ele alıp tartışmamız lazım sonuçta bir tek o kadın taciz edilmedi hergün yaşanıyor bu olaylar yukarda yazdığım gibi her yerde karşımıza çıkabiliyor olayın daha çok sosyal boyutuna bakmak lazım. Sardunyamın dediği gibi tek başına sokağa çıkma korkusuna yol açacak kadar ciddi bir boyuta gelmişse bu olay artık toplumsal bir sorun halini almıştır. Ha bu arada senin verdiğin linkte olayın yarısı bile yok evet herşeyi anlıyorsunuzda,,,o sırıtışı asla,üç kez deniyor kurtulmak için ama tacize devam masum eller uzanıyor ne olacak bunuda anlayışla karşılıyoruz...kadın haketmiş.. bravo kızlar şimdi hangi toplumsal sorunu inceleyelim 1-sizin gibi düşünenler oldukça kadının toplumdaki yerimi 2-tacize çanak tutan kadınlar varken erkeklerin zavallı durumumu 3-kadınlara giydirilmiş bu yanlış namus anlayışının hala devam etmesindeki etkenin kimler yada neler olduğununmu.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gerçekten görülüyorki, kadınlar kadına yönelik istismardan şikayet ederken, önce kendi hemcinslerinin mantığını yıkmalılar. bir yazarımı olayın ertesi günü şöyle yazmıştı : "emin olun bu vaka için o kadın kaşınmış diyecek binlerce kadın çıkacaktır bu ülkede" haklı yazarımız. Alkollu ve kendinde olmayan bir kadıncağızın bu hali fırsat bilinerek onlarca kişinin tacizine uğruyor. ve burada tartıştığım iki kişininde yaklaşımı. kadıncağızın hataları. bir arkadaşımız. "o direğe tırmanmanın mantığı yok" diyor. Öbürü sen niye tepki gösteriyorsun diyor. öyle ya, alkollu ve kendinde olmayan bir kadının topluca taciz edilmesinde kendisi hatalıdır. başkasına yapılan bir şeyi normal karşılayan kişi. aynı şey kendisine yapılınca normal karşılanırsa şaşırmasın. Kendinde olmayan bir kadının böyle istismar edilmesinde kadını suçlu bulanların aynı şey kendi başlarına gelince şikayet etmeye hakları yok. insanlık artık gerçekten bazı şeyleri yitirmiş. Kendinde olmayan bir insanın elinden tutulur yardımcı olunur. Fırsat bu fırsat denilip taciz edilmez. Ve başkalarıda bunu normal karşılamaz. yazık Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 bu durumda kadın bu eylemi yapmakla olaya çanak tutmadı yani... o zaman hadi sizde yapın aynısını!!! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 bu durumda kadın bu eylemi yapmakla olaya çanak tutmadı yani... o zaman hadi sizde yapın aynısını!!! o kadın aşırı alkollu , kendinde değil, aciz bir durumda. O kadın o an yardıma muhtaç. Sizde o kadının yerinde olabilirdiniz. Bir insan kendinde değil diye böyle bir şeyi haketmez. böyle bir şeye çanak tutmuşta olmaz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 o görüntüleri onlarca kez izledik kadın yanındaki erkeği tanımıyor bile ona işaret ediyor otobüs durağını ve oraya tırmanma istediğide sanıyorum konseri izlemek alkollü olması sorunu beni alakadar etmiyor ama kalabalık bir ortamda yardıma ihtiyacı var gibi durmuyordu. Eğer rahatsızlık duymuş olsaydı oradan hemen ayrılırdı... lütfen şunu doğru anlayın kadının bu duruma düşmesini fırsat bilenleri maruz gördüğüm yok sadece bu durumun o şartlar altında olması muhtemeldir. Fırsatçılara fırsat veriyor derken bunu kasdediyorum fırsatçıları maruz görmüyorum. Bu durum istisnadır o yüzden genele yaymıyorum. Geçen yılki görüntülerde de turist kadınlara yürürlerken tacizde bulunuyorlardı. Eğer buna engel olamıyorsanız o zaman o ortama girmezsiniz. Keşke herkesin rahatlıkla gidebileceği bir yer olsaydı ve bütün bunları tartışıyor olmasaydık ama malesef gelinen nokta budur. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Bir bayana yapılan bu davranış elbette çok çirkin...Suheda ve Sardunyam ordaki bayan benim izlediğim ve okuduğum kadarı ile tv ve gazetelerde o tacizden kendini kurtarmak için otobüs durağına çıkmaya çalışıyor... [kadın suçlu,aşşağıda duranlar asla...neymiş onlar fırsat kolluyormuş..yazık onlara...[/font][/size][/color]evet herşeyi anlıyorsunuzda,,,o sırıtışı asla,üç kez deniyor kurtulmak için ama tacize devam masum eller uzanıyor ne olacak bunuda anlayışla karşılıyoruz...kadın haketmiş.. Canlarım ben olayı aynı akşam tvde izledim o zaman yorumlayan haber spikeri kasıtlı yapmış demekki kendini kurtarmak için direğe tırmanıyor diyorsunuz yok böyle birşey orada ki bir beye birlikte otobüs direğine çıkmayı teklif ediyor spiker arkadaşı olduğu sanılan bir erkek diye yorumluyor ve tam üç kez deneyip başaramayınca artık durum engellenemeyecek pozisyona gelince olay yerinden uzaklaşıyor kamera an be an görüntüyü çekmiş ve arkasından koşturuyor soruyor. Şimdi ben bu kadını savunmuyorum diye bana bir bayan olduğum için tepki gösteriyorsunuz üzgünüm canlarım bu olayda o tacizci erkekler kadar kadındada hata var açıkcası o kadının orda düştüğü durum umurumda bile değil Bir insan bilinçli bir şekilde bir olayın içerisine giriyorsa başına gelecekleride tahmin etmesi lazım umurumuzda olması gereken hak etmediği halde bu duruma maruz kalan kadınlar. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Suhedam estağfurullah...Ben böyle bişeyi ima bile etmedim..Sadece ben bu haberi bu şekilde okudum gazetede ve bu şekilde izledim tv de... Bence önemli olan burda bayanın bu davranışa sebep olma etkenleri yada vs vs değil...Önemli olan herkesin gözü önünde ( Lütfen burayı da yanlış anlamayın illa göz görmeyen bir yer olsun manasında değil ) amaçları sadece kutlama yapmak için bir ararya gelen kişilerin bu tür terbiyesiz davranışlarda bulunması,üstelik günlük yaşantının bir parçası gibi herşey normalmiş gibi durumlar sergilemesidir...Bayana taciz sadece yılbaşında Taksimde yaşanmıyorki... Bunun için kalabalık yada özel bir gün olması gerekmiyor...Yolda yürüken bile bu tür davranışlara maruz kalınabiliyor...Herşey insanın içinde başlar ve içinde biter...İnsanlıktan nasibini almamış herkes bunu içine sindire sindire yapabilir...Ama gel gör ki ne zaman aynı olay kendinin yakının başına gelir işte o zaman aslan kesilir Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 o görüntüleri onlarca kez izledik kadın yanındaki erkeği tanımıyor bile ona işaret ediyor otobüs durağını ve oraya tırmanma istediğide sanıyorum konseri izlemek alkollü olması sorunu beni alakadar etmiyor ama kalabalık bir ortamda yardıma ihtiyacı var gibi durmuyordu. Eğer rahatsızlık duymuş olsaydı oradan hemen ayrılırdı... lütfen şunu doğru anlayın kadının bu duruma düşmesini fırsat bilenleri maruz gördüğüm yok sadece bu durumun o şartlar altında olması muhtemeldir. Fırsatçılara fırsat veriyor derken bunu kasdediyorum fırsatçıları maruz görmüyorum. Bu durum istisnadır o yüzden genele yaymıyorum. Geçen yılki görüntülerde de turist kadınlara yürürlerken tacizde bulunuyorlardı. Eğer buna engel olamıyorsanız o zaman o ortama girmezsiniz. Keşke herkesin rahatlıkla gidebileceği bir yer olsaydı ve bütün bunları tartışıyor olmasaydık ama malesef gelinen nokta budur. bence siz kendinde olmayan bir kadının taciz edilmesine verdiğiniz tepkileri bir düşünün. Ondan sonra neden kadınların rahat rahat bazı yerlere giremediklerini tekrar gözden geçirin. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Canlarım ben olayı aynı akşam tvde izledim o zaman yorumlayan haber spikeri kasıtlı yapmış demekki kendini kurtarmak için direğe tırmanıyor diyorsunuz yok böyle birşey orada ki bir beye birlikte otobüs direğine çıkmayı teklif ediyor spiker arkadaşı olduğu sanılan bir erkek diye yorumluyor ve tam üç kez deneyip başaramayınca artık durum engellenemeyecek pozisyona gelince olay yerinden uzaklaşıyor kamera an be an görüntüyü çekmiş ve arkasından koşturuyor soruyor.Şimdi ben bu kadını savunmuyorum diye bana bir bayan olduğum için tepki gösteriyorsunuz üzgünüm canlarım bu olayda o tacizci erkekler kadar kadındada hata var açıkcası o kadının orda düştüğü durum umurumda bile değil Bir insan bilinçli bir şekilde bir olayın içerisine giriyorsa başına gelecekleride tahmin etmesi lazım umurumuzda olması gereken hak etmediği halde bu duruma maruz kalan kadınlar. Söz konusu insan, alkollu ve kendinde olmayan bir insan. Ve sen "bilinçli bir şekilde bir olayın içine giriyorsa" diyorsun. Hadi oturalım taciz edilen kadınlarında hatalı oldukları üzerine tespitler yapalım. Mesela kalabalık bir otobüste taciz edilen kadında hatalıdır dimi. Kalabalık otobüste taciz olabileceğini bildiği halde neden biniyor. Yürüsün o zaman eve kadar. Bir fatura kuyruğunda taciz edilen kadında hatalıdır değilmi. kalabalık bir yer taciz ihtimalini göze almalı. ödemesin faturasını vs vs. bakarmısınız ya mantığa. O kadın haketmiştir, diğer kadınlar haketmemiştir. ve bunu söyleyende bir kadın. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 bence siz kendinde olmayan bir kadının taciz edilmesine verdiğiniz tepkileri bir düşünün. Ondan sonra neden kadınların rahat rahat bazı yerlere giremediklerini tekrar gözden geçirin. Sizce neden kadınlar bazı yerlere rahat giremiyorlar sayın cyrano açıklarmısınız... bazı tacizci erkeklerin bunu neden bu kadar aleni yaptıklarını düşünüyorsunuz. onlara bu rahatlığı kim veriyor? kadın hatalıdır böyle düşünüyorum.... bu olayı yapan erkekler ise ondan 10 kat daha fazla hatalıdır. içinde yılan dolu olan bir sandığa bile bile kimse girmez eğer yapıyorsa yılanların saldırısına maruz kalması olasıdır... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 O tip ortamlarda bu gibi davranışlar kaçınılmazdır zaten,asıl kötü olanı her ortamda taciz edilme korkusu yaşayan kadınlar otobüslerde,okullarda,işyerlerinde,alışverişlerde,kısacası gündelik yaşam içerisinde gerek sözlü gerekse eylemle yapılan tacizler var buda toplumun hızla dejenere olmasından kaynaklanan bir sorun,gerek görsel gerek yazılı medyada cinselliği özgürleştirme adı altında yapılan gençleri tuhaf,sapkın düşüncelere sevk etme çabaları meyvalarını vermeye başlamış ne yazıkki.... Sevgili CYRANO bak ben ne yazmışım ilk iletimde bir daha oku lütfen...... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Sizce neden kadınlar bazı yerlere rahat giremiyorlar sayın cyrano açıklarmısınız... bazı tacizci erkeklerin bunu neden bu kadar aleni yaptıklarını düşünüyorsunuz. onlara bu rahatlığı kim veriyor? kadın hatalıdır böyle düşünüyorum.... bu olayı yapan erkekler ise ondan 10 kat daha fazla hatalıdır. içinde yılan dolu olan bir sandığa bile bile kimse girmez eğer yapıyorsa yılanların saldırısına maruz kalması olasıdır... bunun sebebinin ne olduğu o yazarımızın cümlesinde net zaten. "eminimki yarın bu kadın için kaşındı diyecek binlerce kadın vardır bu ülkede" o tacizci erkeklere bu rahatlığı veren şeyde aynı. Zira o gece tacizcilere mikrofon uzatıldığında tamamen sizin ve suhedanın söylediği şeyleri söylüyorlardı. demin örnek vermiştim. işe gitmek için kalabalık bir otobüse binen kadında. tacizi hakediyordur değilmi. Çünkü kalabalık otobüslerde taciz olduğunu bilmesi lazım. bunu bile bile biniyorsa normaldir dimi. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 çok alakasız yerlere götürüyorsunuz meseleyi. istisnai bir durumu genele yayıyorsunuz. sizinde söylediğiniz gibi yazıları daha iyi okumanız iyi olacak sanırım... bir kadının otobüse binip işe gitmesi ile alkollü ve kendini bilmez erkeklerin içinde direğe tırmanması arasında çok fark var dikkatinizi çekerim. ve bunlar gibi kadınlar yüzünden bütün kadınlar potansiyel tacizsever halinde görülebiliyor. insanların cinsi sapıklıkları var biliyorsunuz... bir erkek cinsiyet değiştirdi diye bütün erkekler potansiyel eşcinsel ihtimalidir diyemeceğimiz gibi bir kadının yanlışıda topluma mal edilemez... Alıntı
Φ darkneseyes Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 sevgili arkadaşlar şimdi olaya şu pencereden bakmak faydalı değil mi olayı kesinlikle tasvip etmiyorum kınıyorum kesinlikle Şimdi siz eğlenmeye gittiniz taksime gidermisiniz, şimdi bazı kişler neden gitmeyeyim diyecek tabiki gidilir ama kontorülünü sağlayabilirsen . Bir durağın üzerine çıkmasına iziin veririmsiniz !!!! Ve birde aklıma geldi durağa çıkma esnasında bayana yardım eden erkekler kadar bayanda mutlu göründü bana yani şikayateçi değil di sanki kameralara gülücükler felan atıyordu... olayı hiç bir şekilde tasvip etmiyorum ama bizimde insanlarımızın eğitime ihitiyacı olduğu ortaya açıkca serilmişdir bence Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 o zaman arkadaşlar bara gidip içki içen bir kadında evine dönerken tacizi hak etmiştir...bile bile yapılırmı? iş çıkışı biraz gecikmiş bir kadın eve dönüş yolunda başına gelecek tacizlerden sorumludur....bile bile yapılırmı? bir konsere gittiğinde kalabalık arasında başına gelebilecek tacizden sorumludur...bile bile yapılırmı? trafikte araba kullanırken,helede mini etek giymişse başına gelicek tacizden sorumludur....bile bile yapılırmı? daha çoğaltmamı istermisiniz hayata uyarlayarak....o zaman hep beraber eve tıkılalım şahane olmazmı? Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Ben sunu anlamadim, bir arkadasin verdigi you tube de ki linke baktim ve kameranin bastan sona taciz edilen bayana kilitlenmis oldugunu gordum, belki yaniliyor olabilirim. Yani bu olay danisikli donusuklu gibi geldi bana. Yaniliyor olmasam bile, hic bir kisinin bir baska kisiye -o kisi hangi durumda olursa olsun- taciz etme hakki yoktur. Ayrica, gene bir arkadasin dedigi gibi "kadin kasindi" diyenler genelde kadinlar oluyor, herhalde kendilerini daha namuslu gostermek icin olsa gerek. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 o zaman arkadaşlar bara gidip içki içen bir kadında evine dönerken tacizi hak etmiştir...bile bile yapılırmı? iş çıkışı biraz gecikmiş bir kadın eve dönüş yolunda başına gelecek tacizlerden sorumludur....bile bile yapılırmı? bir konsere gittiğinde kalabalık arasında başına gelebilecek tacizden sorumludur...bile bile yapılırmı? trafikte araba kullanırken,helede mini etek giymişse başına gelicek tacizden sorumludur....bile bile yapılırmı? daha çoğaltmamı istermisiniz hayata uyarlayarak....o zaman hep beraber eve tıkılalım şahane olmazmı? alakası bile yok sayın frozen... hak etmiş olmak meselesi hiç değil sadece tehlikenin içine balıklama dalarsanız başınıza gelecek olaylardan sorumlusunuz demektir. taksim meydanında mini etekle onlarca erkeğin içinde direğe tırmanan kadınlar mı görmek istiyorlar anlamıyorum ki? biride demişki kendilerini daha namuslu göstemek için mi böyle söylüyorlar. ayıkla pirincin taşını... kimse kadına namussuz demedi ki kimse kimsenin namus bekçisi değilki ve kimsenin kimseden daha namuslu olduğunu iddia etmeye hakkı yok ki... meseleyi anlatamıyoruz sanırım ya da anlamak istenmiyor. ortada yanlış davranışlar var bu yanlışlara "doğru" durmu diyeceğiz. Kadın hatalı bir şey yapmıştır o hatanın bedelinide ödemiştir bütün hatalarda olduğu gibi. Çünkü orada bulunan erkeklerin büyük çoğunluğu artık Taksim'de kalabalık ortamlarda taciz yapmaya gidiyorlar. şimdi Taksim'de bir mini etekli kadın direğe tırmanmak için yanındakilerden yardım istiyor (ne acınası bir durum) ve bu durumu fırsat bilen kendini bilmez ahlak yoksunlarıda kadını taciz ediyor şimdi her iki durumda yanlıştır... ancak ortada hak edilen bir durum değil bir "sonuç" vardır... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 alakası bile yok sayın frozen... hak etmiş olmak meselesi hiç değil sadece tehlikenin içine balıklama dalarsanız başınıza gelecek olaylardan sorumlusunuz demektir. b] sayın sardunyam hangi tehlike bunlar olsa olsa kişisel özgürlüklerdir..... nerde ne ile karşılaşacağınızın bir garantisimi var.... bu insanlar heryerde olduğu müddetçe, yasalar yetersiz kaldığı müddetçe, erkektir yapar kadın kaşınmasaydı dendiği müddetçe daha çok şahit oluruz bu görüntülere.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 sayın sardunyam hangi tehlike bunlar olsa olsa kişisel özgürlüklerdir..... nerde ne ile karşılaşacağınızın bir garantisimi var.... bu insanlar heryerde olduğu müddetçe, yasalar yetersiz kaldığı müddetçe, erkektir yapar kadın kaşınmasaydı dendiği müddetçe daha çok şahit oluruz bu görüntülere.... hiç bir şeyin garantisi yok sayın frozen... olmadığı içinde bile bile lades hiç dememeli... tehlike odur ki, göre göre bu belanın içine girmektir. kapını kilitlemeden evinde uyuyabilirmisin? emniyet gereği kilitlersin değil mi yoksa hırsızında evlere girme hakkı mı var? yasaların yetersizliği en büyük etken, bunun yanında toplumun eğitimi çok gerekli ama hangi şartlar altında bunu yapabilirler bilemiyorum... erkektir yapar diyen zihniyete sahip değilim ama aklıma yatmayan şey aslan kafesine girip hiç yara almamaya çalışmak bana akıllıca gelmiyor. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 hiç bir şeyin garantisi yok sayın frozen... olmadığı içinde bile bile lades hiç dememeli...tehlike odur ki, göre göre bu belanın içine girmektir. kapını kilitlemeden evinde uyuyabilirmisin? emniyet gereği kilitlersin değil mi yoksa hırsızında evlere girme hakkı mı var? yasaların yetersizliği en büyük etken, bunun yanında toplumun eğitimi çok gerekli ama hangi şartlar altında bunu yapabilirler bilemiyorum... erkektir yapar diyen zihniyete sahip değilim ama aklıma yatmayan şey aslan kafesine girip hiç yara almamaya çalışmak bana akıllıca gelmiyor. sayın sardunyam eve hırsıza nerden geldiniz...kadınlara yapılan tacizi konuşuyoruz...unuttunuz heralde....toplum eğitiminde en büyük görevlerden biride aileye ama özellikle anneye düşüyor...erkekleri eğitenlerde bizler olduğumuza göre... ama kadının davranışına,giyimine, bakılmaksızın ne işi vardı orda demeksizin konuyu tartışmak gerekir.... unutmayınki size göre haksız olan bana göre haklıdır....bu şekilde olayları değerlendiremeyiz...ortada bir kadına yapılmış bir taciz var ve bunun hiç bir haklı gerekçesi olamaz.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 sayın frozen kadına yapılan hareketi asla maruz göremem lütfen bunu böyle anlayın. hırsız meselesine de örnek olsun diye girdim insanlar tedbir alırlar ve başlarına gelecek olayarın riskini en aza indirirler. kadın asla haketmiş olamaz, bir kadına bu tür çirkinliği yapanların kendi ailelerinin başına geldiğinde nasıl tepki vereceğini bilemiyorum ama aklı başında olan herkes uygun davranışı ve uygun olmayan davranışı bilir ve ona göre davranır... az öncede söylediğim gibi bu bir hak ediş değildir bir sonuçtur. saygılarımla Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 biride demişki kendilerini daha namuslu göstemek için mi böyle söylüyorlar. ayıkla pirincin taşını...kimse kadına namussuz demedi ki kimse kimsenin namus bekçisi değilki ve kimsenin kimseden daha namuslu olduğunu iddia etmeye hakkı yok ki... meseleyi anlatamıyoruz sanırım ya da anlamak istenmiyor. Ben bunu birileri o kadina namussuz dedigi icin degil, su acidan dedim; kadin kadini acimasizca elestirir, gerekli gordugu yerde de aynen sizin yaptiginiz gibi "icmeseydi, oraya gitmeseydi, o etegi giymeseydi vs. vs. Bunlar tacizi hakli kilmaz. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 sayın frozen az öncede söylediğim gibi bu bir hak ediş değildir bir sonuçtur. saygılarımla benim başka söyleyecek sözüm yok... saygılar.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Ben bunu birileri o kadina namussuz dedigi icin degil, su acidan dedim; kadin kadini acimasizca elestirir, gerekli gordugu yerde de aynen sizin yaptiginiz gibi "icmeseydi, oraya gitmeseydi, o etegi giymeseydi vs. vs. Bunlar tacizi hakli kilmaz. ne içmesi ne giydiği eteğin boyu beni ilgilendirmiyor arkadaşım bazı kadınlar başka kadınları acımasızca eleştirebilir bu erkeklerin kendi hemcinslerine yapamadığı bir şeydir. bir yerde objektifliktir. bana doğru gelmeyen davranışı hangi cinsin yaptığına bakarak eleştirmem sadece olayı eleştiririm... benim başka söyleyecek sözüm yok... saygılar.... benimde yok sevgili frozen... saygılar bizden arkadaşım... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.