Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Bakış açınızın dar olduğunu söylemedim sayın master_soul. Dikkat çekmek istediğim nokta önceki iletinizde, inanmayan arkadaşlara yazdığınız "Bakış açınız ne kadar dar." tümcesi.size göre inanmamalarının sebebi bakış açıları. Bende diyorumki , tamam; bakış açıları kısıtlı olabilir ve bu sebeple Allahı idrak edemeyebilirler. Kuran'a göre imansızların cezası ebedi azap değilmidir? yani Allahı bile bile değil , sırf anlayamadıkları için inkar etmeleri sebebiyle ebedi azaba mahkum olmalarını aklınız alıyormu?saygılar. herşeyi anlayan ve bunlar yoktur diye inkar eden sizlermi bu soruyu soruyosunuz??anlayamadığınız şeylerdende Allah'a sığının ki ebedi azabdan kurtulasınız!!ama görüyorumki bu sölediklerimi idrak ettiğiniz halde anlamak istemiyosunuz sizdeki korku dünya üstünde yaşıyan kimsede yoktur yanma haşlanma kaynar sularla yıkanmaları kafanıza koymuşsunuz!!şeytanda ******* hak ettiği yeri tayin etti ve sizin gibiler için kıyamete kadar mühlet aldı..Rabbim dileseydi bunların hiçbiri olmazdı !!kanıt istersiniz şimdide!!okumak ve kavramaktan başka kanıtı olmadığını biliyorsunuz zaten ahrette onun için kurulumadımı görmeden iman eden kanıt aramadan teslim olup iman edenler için edebi saadet !!ama sizin içinde tam tersi bunu kanıtlayamayız ama en güzel kanıt hayat bitince görülecektir !!dilerim Allah tan firavun gibi olmayasınız güzel bir delil sanırım firavunun cesedi!!bunada bi kulp bulursunuz siz!! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Rabbim dileseydi bunların hiçbiri olmazdı Demekki Rabbin dilemiş, yapacak bir şey yok. O dilemeden biz hiçbir şey yapamayız. (eğer varsa) Bizi yakarak eline ne geçecek, kazancı ne olacak bilmiyorum ama takdir onun, o herşeyi planlayıp yönetendir, doğru mu ? onun izni olmadan hiçbir şey olmaz doğru mu ? eğer doğruysa, herşey dahada mantıksız oluyor. !!dilerim Allah tan firavun gibi olmayasınız güzel bir delil sanırım firavunun cesedi!!bunada bi kulp bulursunuz siz!! Firavunun cesedi nasıl ki ? Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 herşeyi anlayan ve bunlar yoktur diye inkar eden sizlermi bu soruyu soruyosunuz??anlayamadığınız şeylerdende Allah'a sığının ki ebedi azabdan kurtulasınız!!ama görüyorumki bu sölediklerimi idrak ettiğiniz halde anlamak istemiyosunuz sizdeki korku dünya üstünde yaşıyan kimsede yoktur yanma haşlanma kaynar sularla yıkanmaları kafanıza koymuşsunuz!!şeytanda ******* hak ettiği yeri tayin etti ve sizin gibiler için kıyamete kadar mühlet aldı..Rabbim dileseydi bunların hiçbiri olmazdı !!kanıt istersiniz şimdide!!okumak ve kavramaktan başka kanıtı olmadığını biliyorsunuz zaten ahrette onun için kurulumadımı görmeden iman eden kanıt aramadan teslim olup iman edenler için edebi saadet !!ama sizin içinde tam tersi bunu kanıtlayamayız ama en güzel kanıt hayat bitince görülecektir !!dilerim Allah tan firavun gibi olmayasınız güzel bir delil sanırım firavunun cesedi!!bunada bi kulp bulursunuz siz!! Sayın b@diCAN eğer topiği dikkatli okursanız neyi anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz. Herşeyi anladığımı iddia etmiyorum sadece master_soul'un yazısındaki bir hususa dikkatleri çekmeye çalıştım.Size göre "İnkarcılar" Allahı anlayıp idrak ettiği halde! neden inkar ediyorlar? Demekki sizde benim gibi düşünüyorsunuz Allah insanlara anlayamamaları sebebiyle azabetmez. Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Sayın b@diCAN eğer topiği dikkatli okursanız neyi anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz. Herşeyi anladığımı iddia etmiyorum sadece master_soul'un yazısındaki bir hususa dikkatleri çekmeye çalıştım.Size göre "İnkarcılar" Allahı anlayıp idrak ettiği halde! neden inkar ediyorlar? Demekki sizde benim gibi düşünüyorsunuz Allah insanlara anlayamamaları sebebiyle azabetmez. varlığına inanmadığın Allah'ımı anlayamıyorsun bu nasıl bir çelişkidir yaa!!azabetmez neden etmez anlayamamaları yüsünden ölemi anlaşılmayacak ne var akılınız başınızda olmamış olsa!!neyse o zaman sorumlu deilsiniz ama aklımız başımızdaa!! diyorsunuz!! o zaman anlayamamak gibi bir sıkıntınız olmadığına göre:) Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 varlığına inanmadığın Allah'ımı anlayamıyorsun bu nasıl bir çelişkidir yaa!!azabetmez neden etmez anlayamamaları yüsünden ölemi anlaşılmayacak ne var akılınız başınızda olmamış olsa!!neyse ........... badican, bırak Allah'ı anlamayı, ben seni anlamakta bile zorluk çekiyorum !!! Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 badican, bırak Allah'ı anlamayı, ben seni anlamakta bile zorluk çekiyorum !!! aynı dert bendede muzdarip:) anlaşılmayacak bişe yokki biraz anlayarak oku yazdığım Kuran ayeti deilki anlayamayasın!!anlamamaya odaklanmayın!! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 varlığına inanmadığın Allah'ımı anlayamıyorsun bu nasıl bir çelişkidir yaa!!azabetmez neden etmez anlayamamaları yüsünden ölemi anlaşılmayacak ne var akılınız başınızda olmamış olsa!!neyse o zaman sorumlu deilsiniz ama aklımız başımızdaa!! diyorsunuz!! o zaman anlayamamak gibi bir sıkıntınız olmadığına göre:) Sevgili TARAFSIZ, benim yazacağım şeyi yazmışsın. Bu arkadaşın yazısını anlayabilmek için özel çaba sarfetmek gerekiyor. (Önceden sarıgöl diye biri vardı, noktalama işaretlerinden bihaberdi, o kayboldu, bu arkadaş çıktı. Belki de aynı kişi. Bilemem.) 16yıldız'ı tanıdığım kadarıyla, Tanrı'ya inanır. TARAFSIZ'ı tanıdığım kadarıyla o da inanır. Onların inanmadıkları şey, "bu Tanrı'dandır" diye yutturulmaya kalkılan çelişkiler yumağı kitaplardır. O nedenle, durup duruken, insanlara iftira atma. Kanıtsız konuşma. Ben, Kuran'da tarif edilen Allah "işkenceci" dediğimde desteksiz mi konuşuyorum? neden işkenceci olduğunu, Kuran'dan ayetler grtirerek göstriyorum. Saygılar. Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 varlığına inanmadığın Allah'ımı anlayamıyorsun bu nasıl bir çelişkidir yaa!!azabetmez neden etmez anlayamamaları yüsünden ölemi anlaşılmayacak ne var akılınız başınızda olmamış olsa!!neyse o zaman sorumlu deilsiniz ama aklımız başımızdaa!! diyorsunuz!! o zaman anlayamamak gibi bir sıkıntınız olmadığına göre:) Soruma cevap verilmedi.Mesele benim inanıp inanmadığım değil. (Bir müslümanın karşısındaki İnançsıza anlayışının kıt olduğunu söyleyip ardından Azrail gelince ne yapacaksın demesi çelişkidir.adamın aklı yetersizse ne yapsın kendi elinde olan bişey değilki.) Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Elbette İnanmayan kişinin "Ben Allahı varlığını anlayamıyorum ve bu sebeple inanmadığım için Allah bana azabetmez" demesi anlamsızdır. Öyle bişey söyleyende yok. Ancak şöyle söyleyebilirsin. "Sen Alemlerin yaratıcısı olan Allahı , bile bile inkar ediyorsun bu yüzden de cezan ebedi olmak üzere cehennemdir." aksi takdirde Allahı zalimlikle suçlarsın ve bir Müslüman olarak çelişkiye düşersin. Çünkü Kur'an-a göre Allah zalim değildir ve zalimleri sevmez. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.