Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KABE'NİN ÇAĞRISI

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar hem dinin metafizik özellikler içerdigini söyleyip ardından da salt maddi anlamlarla Kur'an'a ve İslamın görünürlerine eleştiri getirmek ve anlamlandırmak mümkün degildir.Ne haccın biçimini ne de ''kurban'' olgusunu bu maddi temellerden anlamanın/anlamlandırmanın mümküm olmayacagı, işin dogasından bellidir.

Diyeceksiniz ki zaten anlasam iman ederdim.

Dinde salt maddi bilgi olmadıgı için, sizin temelleriniz burda yetersizdir.

İman etme, bir bilme işlemi degildir sadece, ve/yada maddi bilgileri birbirlerine ekleyerekten maddi olmayan malumatlara da kalben iman etmektir, inanmaktır.Kainata ve insana bakan müslüman; varlıkların görünür yanlarından görünmeyen varlıklara inanan ve teslim olandır.

• Cevaplar 54
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Klavye kaçmıyor Sedat, düşünde yaz..

Ne kadar da doğru söylüyorsun sedat...

Yaşamı yorumlarken aramızda hangi yakınlık yada farklılıklar olursa olsun...

En çok da bu tavrını ve duruşunu beğeniyor ve taktir ediyorum...

Bunu yazarken bir yerlere gönderme yapıyorsun biliyorum ama...

Ben, sen dahil...Herkes için geçerli bu biliyorsun...

*tna

Gönderi tarihi:
Sizin için hayatın ve getirdiklerinin bir anlamı olmayabilir ama benim için herşeyin bir anlamı var. Ben bir tesadüfle meydana geldim yaşadığım her duyguyu şans eseri yaşadım, çektiğim sıkıntıları öylesine geçiştirdim ve birgün öylesine öleceğim diye düşünmüyorum. Zeka sahibi ve duygu sahibi canlılar olarak kendi içsel gelişimimizde edindiğimiz kazanımları düşündüğümde bütün bunların bir hiç uğruna olduğuna inanmıyorum.

Sardunyam

Bizim hayatımız en az sizin kadar değerli. Hiçbirimiz öylesine yaşamıyoruz. Dünya hayatı bir hiç uğruna değildir. Ortalama 70 yıl yaşayıp hayatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıp, güzel olan herşeyi yaşayıp ve yaşatıp elimizde olmayan nedenlerle öleceğiz.

Siz ne olduğu belli olmayan bir şeylere inanıyorsunuz diye sizin sonsuz hayatınız süper olacak diye bir kaide yok. Siz bir şeylere inanıyorsunuz diye inandığınız şey kesin doğrudur diye birşeyde yok. Zaten ortada şu anki yaşamdan başka kesin bir şey de yok. Aramızda hiçbir fark yok, hatta benim hayatım sizin hayatınızda daha değerli, daha mutlu ve daha güzel diyede düşünebilirim, ama bu sadece benim için değerli olabilir sizin için değil. Tıpkı inançlarımız gibi.

Gönderi tarihi:
Sardunyam

Bizim hayatımız en az sizin kadar değerli. Hiçbirimiz öylesine yaşamıyoruz. Dünya hayatı bir hiç uğruna değildir. Ortalama 70 yıl yaşayıp hayatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıp, güzel olan herşeyi yaşayıp ve yaşatıp elimizde olmayan nedenlerle öleceğiz.

Siz ne olduğu belli olmayan bir şeylere inanıyorsunuz diye sizin sonsuz hayatınız süper olacak diye bir kaide yok. Siz bir şeylere inanıyorsunuz diye inandığınız şey kesin doğrudur diye birşeyde yok. Zaten ortada şu anki yaşamdan başka kesin bir şey de yok. Aramızda hiçbir fark yok, hatta benim hayatım sizin hayatınızda daha değerli, daha mutlu ve daha güzel diyede düşünebilirim, ama bu sadece benim için değerli olabilir sizin için değil. Tıpkı inançlarımız gibi.

Benim söylemek istediğim kendi hayaımın değerli olduğunu başka hayatların değersiz olduğunu iddia etmek değil ki, bana/bize verilen hayatın anlamsızlıktan ibaret olduğuna inanmadığımı vurguluyorum. Söylediğiniz gibi ortalama 70 yıllık yaşantımızda pek çok şey yaşıyoruz, pek çok şey öğreniyoruz, dünyayı değiştiriyoruz, kendimizi değiştiriyoruz... Peki bütün bunları yapmak için maddeden fazlası olmak gerekmiyor mu? Bir anlamı ve bir amacı olması gerekmiyor mu? En azından benim mantığım böyle olması gerektiğini söylüyor zaten inanç denilen kavramda insanların kendi mantıkları ile verdikleri karardır.

Size göre dünya hayatı bir hiç uğruna değilse ne için yaşıyorsunuz? Biz inananlar bir sebeb üzerine yaratıldığımızı düşünüyoruz bize verilen yaşamın bir anlamı olduğuna inanıyoruz siz neye inanıyorsunuz? Size bu hayatı kim verdi?

Ahiret hayatını düşünmenin nesi yanlış size göre orası bir hayal dünyası olabilir bende böyle düşünmek zorunda değilim. Siz inanmadığınız bir hayatı kendi varsayımınızla "kesin" olmayan bir hayatı reddeyorsunuz ben/biz olasılıkları gözardı etmiyorum ve işimi şansa bırakmıyorum bumu yanlış olan?

Gönderi tarihi:
Ahiret hayatını düşünmenin nesi yanlış size göre orası bir hayal dünyası olabilir bende böyle düşünmek zorunda değilim. Siz inanmadığınız bir hayatı kendi varsayımınızla "kesin" olmayan bir hayatı reddeyorsunuz ben/biz olasılıkları gözardı etmiyorum ve işimi şansa bırakmıyorum bumu yanlış olan?

sardunyam

Ahiret hayatını düşünmemenin nesi yanlış ?

Ben bu dünyada değerli olduğuma, bana bir yaşamın hediye edildiğine kanaat getirip, bu yaşamın benim için bir görev olduğuna inanıyorum. Ölene kadarda bu hayatı en iyi şekilde yaşayarak ve yaşatarak amaca ulaşmış olacağıma inanıyorum.

Bu hayat bana ortalama 70 yıl içinde harika işler yapmam için verilmiş olamaz mı ?

İllede sonsuz olacağız diye bir kaidemi var ?

Yaşamın amacaı sonsuz olmak mı ?

Sevgili sardunyam

Tabi bunların hepsi bir varsayım. Asıl gerçeği hiçbirimiz bilemeyiz. Yukarıdaki yazdıklarımda temsili mantıklardır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.