» iLyAdA Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Merak ettiğim bir konu var dostlar, çevre temizliği konusunda ne kadar hassasız? örneğin sokakta , yere çöp atan birini gördüğünüzde tepkiniz ne olmuştur?Banane mi dersiniz, yoksa uygun bir şekilde uyarır mısınız? Ben sonumun prof.Orhan KURAL'a benzeyeceği konusun da ciddi endişeler taşıyorum Gerçi şimdi ye dek çok ters biri rast gelmedi ama, ya gelirse Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 İlk örnek benden olsun.. Yaz tatilinde Gaziantep' teyim, zamanı gelip taze fıstık çıktığında dükkanların yanı sıra el arabalarında da satılır.Bir alışveriş sırasında bir satıcı gördüm, çekmiş arabasını caddenin kenarına hem satıyor fıstığı, bir yandan da yemeye devam ediyor.Ama bir baktım yerde bayağı bir kabuk yığını oluşmuş, yanına gittim neden bunları yere attınız dedim bir poşete koyabilirdiniz şehri pek çok turist geziyor ne düşünürler hakkımızda? Cevap sanane oldu, bende banane değil ya sen şimdi burayı süpürüp temizliyorsun, telefonu çıkardım bu arada;) ya da ben şimdi buraya zabıtayı çağırıyorum dedim, Önce pek inanmadı ama baktı numarayı tuşluyorum, çevre dükkanların birinden bir fırça bir faraş buldu ben başında bekledim temizledi orayı O benden sonra yine atmıştır yerlere Alıntı
Φ onur0226 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2006 ankara üniversitesinde okuyorum...kampüs tandoğanda...okuldan çıkınca bazen kızılaya yürürüm spor olsun diye... su alırım ,içerim ve pet şişe kızılaya kadar elimde kalır....öle sallaya sallaya giderim...tek bir çöp kutusuna rastlayamazsınız o yol boyunca... durum bu olunca yere çöp atana da pek karşı koyamıyorsunuz.... bi de şöyle bir durum var...çoğu yerde çöpleri toplamak yerine çöp kutusunu yakarlar çöpten kurtulmak için...çöp kutusunun kendisi çöp olur....insan çöpüne kıyamaz nerdeyse o kutuya atmak için... yani sorun bana göre tamamiyle toplumsal bilinçlenmeyle alakalı... çevreye karşı sorumsuzluğumuzun tek göstergesi de çö*p olayı değil...ormanların yağmalanmasıdır şudur budur...hepsi bana göre birbiriyle bağlantılı.... baya bir alacak yolumuz var bunlara karşı duyarlılık için... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2006 Yere cop atana, laf atana, tukurene, saygisiza hep soyleyecek iki cift sozum olmustur. Annem "bir gun dayak yiyip geleceksin eve" demesine ragmen ben devam ettim. Umarim bircok kisinin kafasinda bu gibi konularda soru isareti birakmisimdir. Alıntı
Φ pandomim Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Biz millet olarak temizliği sadece evin içindeki temizlik olarak sayıyoruz. kapımızın önü bile bizi ilgilendirmiyor. temizlik dinden imandan gelir diyorlar ama pekde öyle olmadığı her halimizden belli. umarım Ab'ye girerizde bir temizlik stantardına kavuşuruz. başka türlü pek olacağa benzemiyor. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Ne güzel bir konuya el atmışsın İlyada bunun için seni kutluyorum,Bir yazımda yazmıştım... Biz toplum olarak bireysellikten sıyrılıp topluluk olmayı beceremiyoruz... Bu nedenle çevre temizliğimiz zayıf...Kendi evimiz çok temiz ama kapımızın önü yaşanmaz oluyor... Cesur davranışların için seni kutlamak istiyorum... teşekkürler, aslında bu uyarılara gerek kalmamalı, bende böylesi vakalar oldukça fazla es geçememek gibi bir huyum var çok iyi değil belki ama, elimde değil... Biz millet olarak temizliği sadece evin içindeki temizlik olarak sayıyoruz. kapımızın önü bile bizi ilgilendirmiyor. temizlik dinden imandan gelir diyorlar ama pekde öyle olmadığı her halimizden belli. umarım Ab'ye girerizde bir temizlik stantardına kavuşuruz. başka türlü pek olacağa benzemiyor. inşallah, 7-9 haziran tarihleri arasında Bursa da kent ve sağlık sempozyumu yapılmış ilginç bilgiler var vaktiniz olursa bir göz atın kentvesaglık Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Merak ettiğim bir konu var dostlar, çevre temizliği konusunda ne kadar hassasız?............ Gerekli bir başlık. Temizlik konusunda, ruhumun (bilincimin) temizliği oranında hassasım. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ciddi bir "eğitim" gerekli. Yoksa "temiz olalım" isteği bir temenni den öte geçmez. Bu başlık, temizlik konusundaki ciddi eğitim'in başlangıcı olur umarım. Teşekkür ederim. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 inşallah, 7-9 haziran tarihleri arasında Bursa da kent ve sağlık sempozyumu yapılmış ilginç bilgiler var vaktiniz olursa bir göz atın kentvesaglık Bildiğiniz üzre Bursa'lıyım,ve bahsettiğin sempozyumla ilgili çok ilginç bir anım var,ama buraya aktarmayacağım.Yalnızca şunu bilin;insanın önce kendine saygısı olacak ki,çevresine saygılı davranabilsin.. Neyse,bende yaşadığım bir olayı anlatayım: Önceki evim bir apartman dairesiydi.Her katta 2 daire vardı.Apartmanın 1. katını çocuk hastanesi satın alarak karşılıklı poliklinik haline getirdi.Apartmanımıza giren çıkanın belli olmamasını bir yana bırakırsak,merdivenlere bırakılan,idrar dolu pet bardaklar,değiştirilip hemen kenara bırakılmış alt bezleri,sigara izmaritleri vs..şeklinde bir çöp deryasının içinden geçmek zorunda kalıyorduk.Önce hanımlar gitti hastane müdürü ile görüşmeye,halledecekleri sözünü alıp çıkmışlar,hallolmadı..Adından ben kalkıp gittim,güzel ve medeni bir dille şikayetlerimizi ilettim,halledilmesi için gerekenin yapılmasını rica ettim.Olumlu cevap aldıktan sonra teşekkür edip çıktım,sadece olumlu cevap olarak kaldı,hallolmadı.. Yine bir sabah,bir bebeğin,kapatılmaya bile tenezzül edilmemiş kakalı bezi ile gözgöze geldiğimde artık yapılacak şeyin ne olması gerektiğine karar verdim.Tekrar evime çıktım,bir poşet aldım ve o kattaki tüm izmaritleri,mendilleri vs.çöpleri toplayarak,o kakalı bezide alime aldım ve müdürün yanına gittim.Gerçi kapıda duran hademe engellemeye çalıştı ama sanırım ifademden beni durdurmamanın daha akıllıca olacağını sezerek kenara çekildi.Odaya girdim,yanında kimse yoktu.Bana burun dedi,ne istediğimi sordu.Bende emanetlerinizi getirdim,sanırım bunlar sizin,yanlışlıkla bizim apartmanımıza bırakmışlar diyerek elimdeki poşeti masasının üstüne boşalttım.O kakalı bezide açarak şömeninin üzerine yerleştirdim.. Neye uğradığını farkına varmaya çalışan müdüre,isterse hergün bu servisi yapabileceğimi söyleyip döndüm ve çıktım.. Sonuç mu.. Ertesi gün o katta uyarı yazıları asıldı,bir hizmetli görevlendirildi.Apartman içinde sigara içilmesi yasaklandı ve içilmesi engellendi.Hergün mesai bitiminde o katta itibaren,merdivenlerimiz yıkatıldı.Kabul edilebilir bir kaç olay dışında bir daha o çöplerle karşılaşılmadı.. Saygılar,sevgiler.. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Ellerine sağlık, emin ol aynısını bende yapardım:)) Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 ASla yere cop atmam....Ve cop olmayan yerlerdede copleri hep cebime doldururum....Dipnot buna sahit Ve yerde cop gorursemde alir cope atarim ama genelde yerde cop fazla olmaz sokaklarimiz cok temiz ve duzenlidir...Insanlar bu konuda cok duyarli ve bende bunu seviyorum.... Aile boyu bizde de asla çöp atılmaz yere herkes cebinde taşır , çocuklar küçükken eğer ki yere bişey atmışlarsa ve ben görmüşsem başlarında dikilip onu yerden aldırıp çöp kutusuna atmalarını sağlardım. Eğitimi küçükken verdiğiniz zaman ,çevreye ve insanlara saygısı olan bireyler yetiştirirsiniz. Ama maalesef insanlarımız evlerine layık görmediği hareketlerin tümünü sokaklara layık görüyor..burada ki sokakların çok temiz olduğunu söyleyemeyeceğim, temiz yerlerde var ama genelde çerli çöplü heryer.. Bir alışveriş sırasında akşam saatı yaklaşmıştı ve dükkanlar kapatmaya hazırlanıyordu, bir genç kızımız (utanarak söylüyorum genç kızımız) çalıştığı dükkandaki çöp kutusunu aldı geldi ve dışardaki çöp kutuları dolu olduğu için yere boca etti...Benim ne hale geldiğimi tahmin edebilirsiniz belki, anında dedim ki bu yaptığınız ne? Şimdi siz dükkanınızı temizlediğinizi mi sanıyorsunuz? Yazık size dedim bayan olmanız daha kötü ki siz temizliği daha iyi bilmelisiniz çoğu kişiden... Baktı ki o caddeyi süpüren yaşlı temizlik görevlisi ben çok sinirliyim, sakin ol kızım dedi ben şimdi süpürürüm... Hayır dedim kesinlikle süpürmeyeceksiniz ve ben az ilerde zabıta karakolu vardı oraya gidiyorum.. Bu insanlar yapığının cezasını ödeyecek... Gittim, olayı anlattım mağazanın adını adresini verdim gereken yapılacak dediler... Tutanak tuttular, zabıta dönüşü dedi ki yaşlı amca ben alıştım artık bunlara, çok üzüldüm çok... Ayrıca diğer bir konu var insanlar kadar belediyeler de suçlu, çöp konteynerleri asla yeterli değil..Özellikle çarşı içlerinde kalabalık esnaf topluluğu olan yerlerde akşam vakti bakın bir kere, en az konteynerler kadar da yerlerde çöp var... Neden belediyeler tespit yapıp da , gereken yerlerde ki konteyner sayılarını artırmazlar? Hep bunu düşünürüm Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Ayrıca diğer bir konu var insanlar kadar belediyeler de suçlu, çöp konteynerleri asla yeterli değil..Özellikle çarşı içlerinde kalabalık esnaf topluluğu olan yerlerde akşam vakti bakın bir kere, en az konteynerler kadar da yerlerde çöp var...Neden belediyeler tespit yapıp da , gereken yerlerde ki konteyner sayılarını artırmazlar? Hep bunu düşünürüm Sevgili İlyada; Kalabalık yerlere çöp kutuları/konteynırları konmamasının sebebi,terörist eylemlerdir.İçine bomba koyulabilecek bu tür kutular özellikle kalabalık yerlere konulmuyor.Tıpkı başka bir iletide arkadaşım bahsettiği Kızılay Meydanı'nda çöp kutusu olmaması gibi.. Küçük bir bilgi.. Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Sevgili İlyada; Kalabalık yerlere çöp kutuları/konteynırları konmamasının sebebi,terörist eylemlerdir.İçine bomba koyulabilecek bu tür kutular özellikle kalabalık yerlere konulmuyor.Tıpkı başka bir iletide arkadaşım bahsettiği Kızılay Meydanı'nda çöp kutusu olmaması gibi.. Küçük bir bilgi.. Dostum sağol verdiğin bilgi için, Kızılayda ve benzeri yerlerde ki kaldırılma nedenlerini biliyorum ama atlamıştım iyi ki yazdın Ama bahsettiğim çöp kamyonlarının gelip akşamları boşalttığı büyük çöp toplama yerleri.. Zaten orada 3 tane var diyelim, 5 olsa ne olur..Var zaten ama yetmiyor millet yarısını yere döküyor, ekstradan temizlik yapılıyor bu nedenle , koku oluyo sinek üşüşüyor daha fazla...Bence bahsettiğim türde eksikliğin nedenine basiretsizlik derim ben.. sevgiler... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.