Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Ben herhangi bir gruplaşma peşinde değilim, bu konuda seni müsterih ol. Arkadaş listeme bak, bana en zıt görüşleri belirten insanlar da var.

......

......

......

İşte Sayın BrainSlapper, işte bu... Gerçekten çok takdir ettim sizi... Öncelikle yazdıklarınız son derece net ve olumlu... İkinci olarak işin uzayıp kişiselleşmesine net bir çizgi çekmiş oldunuz... :clover: :clover:

Sayın BrainSlapper, sizi "Gruplaştığınız" şeklinde itham ettiğim için özür dilerim, bunun böyle olmadığını kanıtlamış oldunuz...

Ancak şu konuda belki anlaşamayız, ben hala Katakuta/Haksöz'ün samimi olduğuna inanmıyorum. Zira alıntısı aşağıda...

Sanane,sen kimsin yargı memurumu? Yoksa engizisyon Hakimi mi ? Ben burda bir hıristiyan olarak yazdıktan sonra 2 ayda müslüman olsa idim kimse böyle bir infazda bulunmaz aksine alkışlarlardı.Tersine olunca niye hopluyorsnuz.Yoksa birileri benim yüzümden islamdan şüphe etmeyemi başladı? Oh oh negüzel

Ne yapmak istemişim. Misyonerlikmi ? Tamam öyleyse sorun yok. Siz nasıl dininizi savunuyorsanız bende dinimi savunuyorum Niye rahatsız oluyorsunuz ki.Bu forumda islamdan başka dinler anlatılamaz diye bir kural olmadığına göre mesele yoktur..Ben kainatın tek yaratıcısı ULU MANİTUya tapıyorum. Hagahuga dinine mensubum.Bu dini yaymakla görevlendirildim.Hagahuga dinine taraftar toplayabilmek için önce islam dinini çürütebilmem lazım ki bu din kolay yayılabilsin.Aynısını muhammed de yaptı.Arapların yüzlerce ilahını yerle bir ettikten sonra islam dinini yayabildi.

Bende aynısını islam dini için yapıyorum.Varmı bir itirazın ?Gücünüz yetiyorsa engelleyin hodri meydan

Emredersin komutanım bundan sonra hagahuga diniden başka bir dine girersem böyle davranırım ok mi

Bakın Katakuta/Haksöz... Ben ne yargıcıyım ne engizisyoncu. Kimseyi inancından dolayı yargılayacak kişiliksizliğe sahip değilim. Beni etkileyen şey, sizin Müslümanları yanıltmanız yada İslam'dan soğutmanız da değil. İsterlerse bu forumdaki herkes herhangi bir dine geçebilir, bu beni rahatsız etmiyor. Sizin Dinsiz olmanızda beni rahatsız etmiyor. Ateizmden falan rahatsız olsaydım en yakın arkadaşım Ateist olmazdı. Siz bir insanı Müslüman yaptığınızda da sizi alkışlayacak değilim. Kimsenin Müslümanlığı da beni ilgilendirmiyor. Anlamış olmanız lazımdı, ben insanlara İnsanlıkları ile bakıyorum. Size de öyle... Beni etkileyen şey arkadaşım, sizin etik olmayan bir davranış sergilemiş olduğunuz kanaatine varmış olmamdır. Zire Sayın BrainSlapper'in açıkladığı gibi makul bir düşünce ile de bunu anlatabilirdiniz bunu bana, bende tutarlı bulursam özür dilerdim. Ama siz yine size yakışanı seçip, başka düşünceleri umursamadınız ve niyetinizin aslında ne olduğunu da iletinizle itiraf ettiniz. Oysa inandıklarında samimi olan ve gerçekten değişimin sancısını yaşamış olan BrainSlapper sizi Empati kurarak bişeyler anlatmaya çalıştı üslubunca, siz bunu dahi yapamadınız... Amacınız hangi dini yaymak bilmiyorum ama, siz çok iyi görüyorsunuz ki yaptığınız şeyin etik olmadığı ortadadır... İsterseniz bunu Hz. Muhammed ile kıyaslayarak örneklendirin, isterseniz Buddha ile... Önemli olan bu değil... Zira siz insanları inançlarından soğutmayı bir görev ve övünülecek bir şey olarak görüyorsunuz, İslam'ın tebliğciliğini yapan kimseleri de artık yargılamazsınız sanırım... Ayrıca şu var ki, ben hiç bir zaman İslam'ı savunmak gibi bir görev üstlenmedim. Hiç bir zaman İslam'ı savunduğumuda söylemedim. Ben sadece kendi anlamlandırdığım şeyleri savunuyorum. Hiç bir dinin savunulmaya ihtiyaç duyduğuna inanmıyorum. Beni hiç tanımamışsınız. Sizin "Düello" teklifinizi geri çevirmek zorunda kalacağım arkadaşım. Siz İslam'ı kötülemeye ve dininizin elçiliğini yapmaya devam edebilirsiniz, izafet veriyorum size... Yalnız bunu çeşitli oyunlara ve dalaverelere girişmeden yapın, daha etik olursunuz... Bundan sonra bu konuda birşey yazmamayı tercih ediyorum, konuya dönmeliyiz...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Dinde zorlama yoktur ile dinden sonradan çıkma arasında mahiyet farkı vardır.

Bu iki durumu, başlıkta aynı gibi algılamak yanıltıcıdır.

Dinde zorlama yoktur. Doğruluk sapıklıktan kesin olarak ayrılmıştır. Artık her kim Tağut'a küfredip Allah'a iman ederse, işte o, en sağlam kulpa yapışmıştır. Allah, işitir, bilir. ( Bakara; 256).

Bu ayetin açık ifadesinden anlaşılan, dinde zorlama, iman edip etmeme konusuyla alakalıdır.Allah insanlara dogruyu ve yanlışı beyan etmiştir, dileyen kabul dileyen red eder.

Fikir ve inanç özgürlügünü temelde Dinden dönme olayı ile aynı kategoride mutalaa edemezsiniz.Birinden birini seçmek durumundasınız.

Dinden dönme olayı daha çok siyasi anlamları olan bir olgudur.Uygulamalara ilişkin canlı yada tarihi örnekler vermek daha dogru olur.

Körükörüne benimsenen inanç İslamda makbul degildir.Düşünmenin üstüne devamlı sürette vurgu yapması İslamın tabi olarak düşünce hürriyetini de tanımış olması anlamına gelir.Şüphe, iman ve inkarın başlangıcıdır, kişinin şüphe etme hakkıda mevcuttur.

Salt düşünce zaten kendi başına hürdür.Bu noktada kısıtlama mümkünde degildir.

Sorun bu düşüncelerin ifade ve eylemi noktasında başlar.Eyleme geçmiş bir düşüncenin kısıtlanması ise sorun olan bu tartışılır.Her nevi sistem açısından tabiki.

Söyledigim gibi Dinden dönme hadisesi bu ayetle alakalı degildir.Dinden dönme hadisesi adı üstünde önce müslüman olan sonra belli bir süre sonra müslümanlıktan çıkma istegini ifade eder.Siyasi yönü ve kişiligi zamanına göre degerlendirilmelidir.

saygılar.

Gönderi tarihi:
Bu ayetin açık ifadesinden anlaşılan, dinde zorlama, iman edip etmeme konusuyla alakalıdır.Allah insanlara dogruyu ve yanlışı beyan etmiştir, dileyen kabul dileyen red eder.

Kabul etmeyen cehenneme gider !!! Bir ateşte diri diri yanarak acıları kat kat sonsuza kadar hissetme bilinen tehditlerin en büyüğüdür. Bundan daha korkunç bir tane bile tehdit yoktur. Bana inan yoksa seni öldürürüm demekten kat kat daha kötü ve korkunç bir zorrlama yani tehdittir.

Gönderi tarihi:
Kabul etmeyen cehenneme gider !!! Bir ateşte diri diri yanarak acıları kat kat sonsuza kadar hissetme bilinen tehditlerin en büyüğüdür. Bundan daha korkunç bir tane bile tehdit yoktur. Bana inan yoksa seni öldürürüm demekten kat kat daha kötü ve korkunç bir zorrlama yani tehdittir.

inkar edilenden korkmak da ne demek oluyor.?

neden korksunlar ki. temelde kabul edilmeyen neden kabul edilmiyor ?

inkar edenler için bu ayet hiçbir şey ifade etmez.sadece inananları baglar.

siz müslümanların uygulamalarını kastediyor olabilirsiniz mi ?

Gönderi tarihi:
Dinde zorlama yoktur ile dinden sonradan çıkma arasında mahiyet farkı vardır.

Bu iki durumu, başlıkta aynı gibi algılamak yanıltıcıdır.

Dinde zorlama yoktur. Doğruluk sapıklıktan kesin olarak ayrılmıştır. Artık her kim Tağut'a küfredip Allah'a iman ederse, işte o, en sağlam kulpa yapışmıştır. Allah, işitir, bilir. ( Bakara; 256).

Fikir ve inanç özgürlügünü temelde Dinden dönme olayı ile aynı kategoride mutalaa edemezsiniz.Birinden birini seçmek durumundasınız.

Dinden dönme olayı daha çok siyasi anlamları olan bir olgudur.Uygulamalara ilişkin canlı yada tarihi örnekler vermek daha dogru olur.

Bak sen!!

Demek "Dinden dönme olayı daha çok siyasi anlamları olan bir olgudur"?

Yani bu "başörtüsü" ve "türban" gibi bişey mi? Biri sadece örtü, diğeri türban gibi siyasi anlamı olan birşey mi ? :stuart:

Yoksa o konu başka bu konu başka mı diyeceksiniz şimödi de :devil:

Dinden dönmek nasıl bir siyasi anlama sahip?

Dün inandığıma, bugün inanmama hakkım yoksa, inanç özgürlüğü ne peki?

Dün inanıyordum, bugün inanmıyorum. Bu inanç özgürlüğüdür. Kimse birşey diyemez.

Doğruluk ve sapıklık kesin olarak ayrılmış demek? Bence de öyle. Benimki doğruluk, seninki ne biliyorsun bu durumda. :devil:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
inkar edilenden korkmak da ne demek oluyor.?

neden korksunlar ki. temelde kabul edilmeyen neden kabul edilmiyor ?

inkar edenler için bu ayet hiçbir şey ifade etmez.sadece inananları baglar.

siz müslümanların uygulamalarını kastediyor olabilirsiniz mi ?

Kimseyi özellikle kastetmiyorum, zaten bu kaideyi bozmaz. Korku, her dinin temelini oluşturur. Çünkü cehennem denen bir şey var !!!

Gönderi tarihi:
Kimseyi özellikle kastetmiyorum, zaten bu kaideyi bozmaz. Korku, her dinin temelini oluşturur. Çünkü cehennem denen bir şey var !!!

Korku ve ümit her dinin temelini oluşturur.

Cehennem de var karşılıgı cennet de var.

bunlarda bir sorun yok.

Gönderi tarihi:

aslan34

Allahı'ın sevgisini kazanamayıp, cennete gidememe durumuda büyük bir korkudur.

Ama cehennemde hunharca cayır cayır ve sonsuza kadar yanma bir tehdittir (zorlamadır). Hemde en büyüğü. Git parmağının ucunu bir mum ateşine dokundur bakalım nasılda canın yanıyor.

Gönderi tarihi:
aslan34

Allahı'ın sevgisini kazanamayıp, cennete gidememe durumuda büyük bir korkudur.

Ama cehennemde hunharca cayır cayır ve sonsuza kadar yanma bir tehdittir (zorlamadır). Hemde en büyüğü. Git parmağının ucunu bir mum ateşine dokundur bakalım nasılda canın yanıyor.

Tamam korkularda sorun yok.

İnanıyorsanız iman eder bu korkudan mümkün oldukca korunacak pratikler içinde olursunuz.

Yok inanmıyorsanız bu korku ve ümit sizi baglamaz.

tekrar soruyorum başkaları adına mı kaygılısınız.?

yani adam korkudan iman eder ki olasıdır, sonra ölünce inandıgı gibi çıkmaz boşu boşuna ugraşmasın mı demek istiyorsunuz.?

Gönderi tarihi:
tekrar soruyorum başkaları adına mı kaygılısınız.?

Ben kimse adına kaygılı değil, herkesin hayatı kendisini ilgilendirir.

Ben sadece gerçeğin peşinde koşuyorum. Hayal aleminden olaylar beniibağlamaz.

Sizin inancınızı ve psikolojinizi sorguluyorum, niye inanıyorsunuz ! inanmayın böyle şeylere demiyorum.

Sizin inancınız doğru değil, çünkü doğru olduğunu belirten bir kanıt yok diyorum.

İman'ın temelinde cehennem korkusu vardır diyorum, gözlemlerim bunlar. Bı benim fikrimdir. Kanıtlanmamış(doğruluğu belli olmayan) bir şey için ancak fikir yürütebilim, başka ne yapabilirim ki. Fikirlerimi söylüyorum.

Gönderi tarihi:
Ben kimse adına kaygılı değil, herkesin hayatı kendisini ilgilendirir.

Ben sadece gerçeğin peşinde koşuyorum. Hayal aleminden olaylar beniibağlamaz.

Sizin inancınızı ve psikolojinizi sorguluyorum, niye inanıyorsunuz ! inanmayın böyle şeylere demiyorum.

Sizin inancınız doğru değil, çünkü doğru olduğunu belirten bir kanıt yok diyorum.

İman'ın temelinde cehennem korkusu vardır diyorum, gözlemlerim bunlar. Bı benim fikrimdir. Kanıtlanmamış(doğruluğu belli olmayan) bir şey için ancak fikir yürütebilim, başka ne yapabilirim ki. Fikirlerimi söylüyorum.

hayal alemi sizi baglamazsa ki olasıdır.

hayal aleminde gerçegi aramak paradoksal degil mi?.

hayali inancı ve psikolojisini nasıl sorgulayabilirsin ki.

bunun için elinde ne gibi argumanlar bulunmaktadır.

ki bu argumanlar hayalide olabilir.

Gönderi tarihi:
hayal alemi sizi baglamazsa ki olasıdır.

hayal aleminde gerçegi aramak paradoksal degil mi?.

hayali inancı ve psikolojisini nasıl sorgulayabilirsin ki.

bunun için elinde ne gibi argumanlar bulunmaktadır.

ki bu argumanlar hayalide olabilir.

enes34

duyu organlarımızla algılanamadan kurgulanan bir mekan bana hayal olarak gelir.

Benim isteğim ise, eğer varsa böyle bir mekan, bizede ispatlayın ki bizde inanalım.

İspatlayamıyorsanız öyle bir mekanın olduğunu bilmeyiz ve yanıldığınızı düşünürüz. Böyle bir mekan yok siz hayal görüyorsunuz diyebiliriz. Buna dayanarak bizde, size daha alternatif hayaller kurarız ve deriz ki mekan bu dur. Sizde bizi yanlışlayamazsınız. Çünkü ne siz kendi hayal aleminizi ne de biz kendi hayal alemimimiz ispatlayabiliyoruz. Durum böyle oluncada ne sallarsan uyar mantığı çıkar ortaya.

Ayrıca ben argüman kurmam hiç. Kurulmuş argümanlarla uğraşırım.

• 6 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.