Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dikkat: Yeni Fikirler - Yeni Düşünceler - Yeni Arayışlar

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Ayrıca bunu unuttum ama belki bilmiyorsunuz diye bir hatırlatayım dedim:

Forumunuzun bir başka ana sayfası var isterseniz oradanda girebilirsiniz:

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?act=home

Teşekkürler

Gönderi tarihi:

Ben bu REP i çok merak ettim

BU REP yeni bir REPublic yaratır ve ayrılıkçılığa sebep olarrrr :D

bu REP REPutation mudur acep?Eğer oysa hiç eyi deeeell

bu REP bir şeylerimi REPlace tecek yoksa REPair mi edecek

bir REPly bekliyorum :alkis:

Gönderi tarihi:
Ben bu REP i çok merak ettim

BU REP yeni bir REPublic yaratır ve ayrılıkçılığa sebep olarrrr :D

bu REP REPutation mudur acep?Eğer oysa hiç eyi deeeell

bu REP bir şeylerimi REPlace tecek yoksa REPair mi edecek

bir REPly bekliyorum :alkis:

Yok beee...

O "Rep", Şu "Rep" oluyor...

Hanimini hüppen

Dezigi banna Rep Rep

Tepeş tatayyüş

İlle de kıtmir Rep Rep

Alavere dalavere

Kim ala da kim vere Rep Rep

Köşeleri möşeleri

Dön baba dönelim Rep Rep

Reptiye Rep Rep

Zeptiye zep zep

N’aber nitekim gene

Gene geldi şapka

Rep Rep

...

• Admin
Gönderi tarihi:
Görüyoruz efendim işte :lol:

dediğim çıkıyor

yakında güncel konular için asansör kullanıcaz aşağılara inmek için :D

Bak ChatMaster ne demiş bunun için daha önce B)

Forumunuz tanırsanız aslında herşeyin çözümü ile geldiğini görürsünüz...

Sevmediğinizde ne yapacaksını collapse (Sakla - Büz: exp_minus.gif) butonu ile kapatacaksınız.

Eğer geri getirmek istiyorsanız extend (Aç - Genişlet: exp_plus.gif) butonu ile açacaksınız.

Bu butonlar forumların altında olduğu her dizin (mavi barın) sağ tarafında (sağ köşesinde) bulunmaktadır.

Teşekkürler

Teşekkürler

Gönderi tarihi:
Bak ChatMaster ne demiş bunun için daha önce B)

Teşekkürler

merak etmeyin efemmm benim gözümden kaçmaz bunlar

ben iddia ediyorum ne kadar büzersek büzelim aşağıda kalıyor kalacakta görürsüünüz

kiii ayrıca yarışma ve birbiribirimize sarılalım bölümleri bence yine aşağıda olmalı

ama güncel konulara eskisi gibi ilgi yok artık kimse tartışmak istemiyor o zamanda siz haklısınız tabiii neyse nasıl isterseniz

• Admin
Gönderi tarihi:
merak etmeyin efemmm benim gözümden kaçmaz bunlar

ben iddia ediyorum ne kadar büzersek büzelim aşağıda kalıyor kalacakta görürsüünüz

kiii ayrıca yarışma ve birbiribirimize sarılalım bölümleri bence yine aşağıda olmalı

ama güncel konulara eskisi gibi ilgi yok artık kimse tartışmak istemiyor o zamanda siz haklısınız tabiii neyse nasıl isterseniz

Normaldir.

Sekiz yıldır aynı dönemlerden geçen binlerce üye oldu. Sende atlatırsın.

:)

Gönderi tarihi:
Normaldir.

Sekiz yıldır aynı dönemlerden geçen binlerce üye oldu. Sende atlatırsın.

:)

aman efendim bu ne şımarıklık böyle

yani sen nedersen de ben yine bildiğimi yaparım diyorsun :D ee haklısın

hergün birşeyler yenileniyor ve ekleniyor bu güzel bir şey ama git gide MODİFİYE olmuş arabalara benziyor.BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

eleştiri de yapmam artık bundan sonra :P

• Admin
Gönderi tarihi:

eleştiri de yapmam artık bundan sonra :P

Ben bunu bir önceki iletimde bu iletini görmeden yazmıştım :)

Gönderi tarihi:
Ben bunu bir önceki iletimde bu iletini görmeden yazmıştım :)

o smile denen şeyleri neden koydunuz peki?? söylenenlerin sonuna ekleniyor cümlenin ciddiliğini veya komikliğini veya vs.... anlatsın diye o smile yani şu" :P " pek ciddi bir söylem olmadığını ispatlamalı... :D bak güldüm :D

sizler eleştiriyi kabullenmeyi öğrenene kadar ben devam ederim artık beni kovana kadar gider ki kovsan gitmem :D

• Admin
Gönderi tarihi:
o smile denen şeyleri neden koydunuz peki?? söylenenlerin sonuna ekleniyor cümlenin ciddiliğini veya komikliğini veya vs.... anlatsın diye o smile yani şu" :P " pek ciddi bir söylem olmadığını ispatlamalı... :D bak güldüm :D

sizler eleştiriyi kabullenmeyi öğrenene kadar ben devam ederim artık beni kovana kadar gider ki kovsan gitmem :D

Ok gene haklısın... :)

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Sayin ADMIN forumda herkesin ortak kullanima acik..Kisa Mesaj bölümü yaratamayizmi??? mesala foruma girdik herkese ilk önce bir selam deme imkanimiz olur hadi ben kaciyorum görüsmek üzere vede senin herkesin senin kayboldugunun farkina varir bunun yaninda kisa mesajlar arkadaslar arasi ve bazilarinin bu mesajlarinin arasina dalmasi kisa paslajmalar inaniyorum foruma daha arkadaslik ortami forum icindeki arkadasliklarin daha güzel noktalara cekilecegi inancindayim..

saygilarimla

Efendi Türkler

Gönderi tarihi:

Böyle bir şey yapılırsa acaba forumda değil de kısa mesajlarda tartışılmaz mı diye düşündüm bir an :)

Gönderi tarihi:
Sayin ADMIN forumda herkesin ortak kullanima acik..Kisa Mesaj bölümü yaratamayizmi??? mesala foruma girdik herkese ilk önce bir selam deme imkanimiz olur hadi ben kaciyorum görüsmek üzere vede senin herkesin senin kayboldugunun farkina varir bunun yaninda kisa mesajlar arkadaslar arasi ve bazilarinin bu mesajlarinin arasina dalmasi kisa paslajmalar inaniyorum foruma daha arkadaslik ortami forum icindeki arkadasliklarin daha güzel noktalara cekilecegi inancindayim..

saygilarimla

Efendi Türkler

GÜNAYDIN

AZ SONRA

Ben gidiyom

birşey söyle sonra GİT...

Sayın Efendi Türkler, istediginiz bunun gibi birsey mi.. :)

Saygilar

• Admin
Gönderi tarihi:

saygilarimla

Efendi Türkler

Sanırım Cloud uygun bölümleri göstermiş fakat ben neden bunu yapmayalım görüşünü size anlatayım... Aslında Yarasa'nın dediği neden. Kontrol edilemeyen bir yer oluşturmak işimize gelmez. Bunun için forumun Chat bölümü var. ve ayrıca Cloudun belirttiği yerler.

Öneri için teşekkürler.

Gönderi tarihi:

Forumda "Şikayet ve İtiraz Merkezi" adında bir başlık olmalı mı? :

Bilmem hissettiniz mi? Bu forumda üyeler sürekli yönetimi eleştirememekten yakınır. Oysa ki hakikatten, yöneticilerin de dediği gibi forumda "Önerileriniz - Eleştirileriniz" adı altında başlık bile var.

Bu başlık varken "yönetim eleştiriye kapalı" dememiz biraz zor oluyor. Zira eleştiriye kapalı bir yönetim, ilk evvela bu başlığı buraya koymamakla işe başlardı. Ya da koymuşsa bile kaldırırdı.

Fakat buna rağmen, bir çok üye tarafından, yönetimin eleştirelemezliği yadırganıyor.

Bunun bir nedeni olmalı değil mi? Yani yönetim eleştirilebilirken, neden üyeler yöneticilerin eleştiriye kapalı oluşundan yakınsın? Nedir bunun sebebi?

Ben kendimce bunun sebebini bulduğumu sanıyorum. Belki de yanılıyorumdur ama yine de açıklamak istedim.

Evet, yönetim gerçekten de "bizi eleştiremezsiniz" demiyor. Hatta yukarda da dediğim gibi; "Önerileriniz - Eleştirileriniz" adı altında ana başlık bile açmışlar.

Fakat, böyle olmasına rağmen "yönetimle ilgili sorunlarınızı yönetimle halledin" kuralı getirilmiş. Yani ÖM yoluyla.

İşte tam burada şuna açıklık getirmek gerekir: Bir üyenin yönetimle ilgili ne sorunu olabilir ki?

Ya ceza almıştır, ya yazıları yıldızlanmıştır. Bir üyenin bunlardan başka da yönetimle ilgili bir problemi olabileceğini hiç sanmıyorum. Olabiliyorsa da ben bilmiyorsam, yönetici arkadaşlardan ne tür sorunlar olabileceği konusunda bilgi alabilirsem çok sevinirim.

Pekiyi şimdi; bir üyenin yönetimle ceza alma ve yazıları yıldızlanma dışında başka bir sorunu olamayacağını varsayarsak, bu üye bu sorununu ÖM yoluyla nasıl halledecek?

Şöyle bir şey oldu diyelim: Üyenin biri bir ceza aldı ve bu cezanın haksız bir ceza olduğunu düşünüyor. Veyahut da öyle durumların ceza kapsamında olmamasının daha doğru olacağını düşünüyor. Bu durumda ÖM yoluyla bunu nasıl halledecek?

Diyelim ki gerçekten üye haklı ve ona ceza veren yönetici bunu kabul etmiyor. Ki kabul etmemesi çok daha fazla muhtemel çünkü o yönetici o fikirde ki o cezayı vermiş.

İnsanların fikir değiştirmesi yüzde kaç görülmüş bir şey? En iyi tahminle %1 diyelim. Bu da gösteriyor ki, üye ne kadar haklı olursa olsun, yaptığı itirazdan olumlu sonuç alma ihtimali en fazla %1 olur.

Örneğin ben bunu bilerekten, şimdiye kadar bana verilen cezaların veya yıldızlanan kelimelerimin hiçbirine itiraz etmedim.

Acaba ben mi yanlış yapıyorum diyorum ama karşıma şöyle sorular çıkınca doğru yaptığıma inanıyorum.

1- Bir insana haksızlığını kabul ettirme ihtimali en fazla %1 olduğuna göre, ben bu itirazları yapsam, %99 ihtimalle boşuna uğraşmış olacağım.

Neden %99 sonuç elde edemeyeceğim bir uğraşının içine gireyim? Vaktimi boşa harcayayım?

2- Forum niçin var? Neden karşı görüşten insanların e-mail adreslerini alarak ikili tartışmalara girmiyoruz?

Çünkü çoklu ortam varken, ikili tartışmalar kısır olur değil mi? Arada başka insanların da olması, haklıyı/haksızı, doğru söyleyeni/yanlış söyleyeni, ortaya daha rahat çıkarır değil mi?

3- Biz burdaki yöneticileri karakter olarak hiç tanımıyoruz. Huylarını suylarını bilmiyoruz. Çünkü onlar yazışmalara katılmadıkları için onları yakından tanıyamıyoruz.

Böyle bir durumda itiraz edince, yöneticinin kızıp, ilerde daha da kolay ceza vermeyeceğini nereden bileceğiz? Her yöneticiyi deneyerek mi göreceğiz?

İşte bu yukarda saydığım 3 sebepten dolayı, ben, haksız yere editlendiğimi, ceza aldığımı düşündüğüm zamanlarda veya gereksiz editler olduğunu düşündüğüm zamanlarda, ÖM yoluyla itiraz yoluna gitmiyorum. Şimdiye kadar bana gelen uyarı ve ceza mesajlarına da 2 kere cevap yazdım, ikisi de itiraz değildi. Sadece neden öyle yaptığımın açıklamalarıydı.

Aksini yapıp, ÖM yoluyla itirazlar etseydim, eminim ki bu forumda şimdiye kadar yazmış olduğum ileti sayısı kadar itiraz ÖM'si yazmak zorunda kalacaktım, zira her itiraz için en az 20'şer ÖM didişmek gerekecekti. Çünkü ikili tartışmanın sonucu budur. Verim oranı çok düşüktür. Kavga bile çıkarır, hasarı veriminden daha fazladır.

Ayrıca bütün bunların yanında, devlet yönetimlerinin icraatlarını bile forumda açık açık tartışabiliyorken, yönetimin icraatlarını neden tartışamıyoruz?

Fakat dikkat edin? Ben burada sistemin veya kuralların tartışılmasından bahsetmiyorum. Bunu zaten şu anda ben burada yapabiliyorum.

Benim bahsettiğim şey, bir üyenin çıkıp herkese açık bir topicde "şöyle şöyle oldu, ben şöyle şöyle bir durumda ceza aldım" deme hakkının olmamasıdır.

Şimdiki sitemde tek yapabileceği şey şunlar:

1- Kendine ceza veren davacıya ÖM yoluyla itiraz etmek.

Bu durumda davacı cezayı veren yönetici oluyor.(Ceza bir üyenin şikayeti üzerine verilmediyse) Savcı da aynı yönetici oluyor. Hakim de aynı yönetici oluyor.

Not: Ben bu forumda birisinin şikayeti üzerine verilen cezaların da ancak nadir olabileceğini sanıyorum çünkü yönetimin buna fırsat bırakmayacağını sanıyorum.

2- Yöneticiyi başka bir yöneticiye şikayet etmek.

Bu da ispiyonculuk ve aynı zamanda da dedikoduculuk olacağı için, bunu da kimsenin yapmak isteyebileceğini sanmıyorum.

Yani bütün bunların neticesinde, üyeye cezayı alıp susmak kalıyor.

Peki çözüm nedir? Bence çözüm "Şikayet ve itiraz merkezi" adında bir başlık açıp, üyelere orada itiraz hakkı verilmesi gereklidir.

Bunu yaparken de konuyu anlatabilme hakkına sahip olmalıdır. Bu çözümü, süper bir yeni çözüm olarak sunmuyorum, bunu uygulayan bazı forumlar var. Gayet de güzel işliyor, hiç bir problem çıkmıyor.

Tam aksine, bu olmadığı zaman, her ne kadar "Önerileriniz ve Eleştirileriniz" adı altında başlık olursa olsun çözüm olmayacaktır. Üyeler şimdiki sistemi "biz bazen yanılıp da haksız ceza verirsek ve bunu itiraz olsa da farkedemezsek, başkaları bunu göremesin." olarak algılayacaktır. Yöneticilerin böyle düşünmeyeceğini biliyorum ama insanlar bunu böyle algılayacaktır.

Benim şu an için bazı itirazlarım var. Fakat bunları kesinlikle ÖM yoluyla dile getirmeyi düşünmüyorum. Bırakın yönetimle tartışmayı, benimle muhalif olan hiç bir kimseyle özel ikili tartışmaya girme taraftarı değilim. Tartışmayı seviyorum ama ikili didişmeyi sevmiyorum.

Şimdi sizlere soruyorum: yukarda anlattığım tarzda bir "Şikayet ve itiraz merkezi" adlı bir başlık olsun mu? Olmasın mı?

Oyunuzu kullanmayı ihmal etmezseniz sevinirim.

Hepinize saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:

5 dk geldim ortalığı karıştırmadan gitmem :D müsait değilim müsait olsam ooooo :D

Forumun yöneticileri eleştiriye gelmiyor bu yadsınamaz bir gerçek...

Ama öyle bir bağlama yapıyorlar ki.... Hani o kapıdan satış olmazsa çatıdan satış hiç olmazsa bacadan satış yapan pazarlamacı abiler ablalar varya etmediğimiz küfür kalmaz ama gel gör ki iki kelime söylerler 10 liralık şeyi size 50 liraya kakalarlar.Aynı onun gibi...Kızıyorsun uuulenn diyorsun öyle güzel iki söz söylüyorlar ki....Yerim ben seni ye dönüyor iş :deli:

Sunduğun öneri güzel neden olmasın bir de Tüfek koy ortaya :D

Yok şaka şaka güzel bir öneri ben hemen oy vereyim ve çıkayım.Foruma da karışmadan edemem :)

Not:Forum kurallarından "kafaya göre" kısmı çıkarılmalı, yerine maddeler konulmalı

iyi akşamlar

Gönderi tarihi:
5 dk geldim ortalığı karıştırmadan gitmem :D müsait değilim müsait olsam ooooo :D

Forumun yöneticileri eleştiriye gelmiyor bu yadsınamaz bir gerçek...

Ama öyle bir bağlama yapıyorlar ki.... Hani o kapıdan satış olmazsa çatıdan satış hiç olmazsa bacadan satış yapan pazarlamacı abiler ablalar varya etmediğimiz küfür kalmaz ama gel gör ki iki kelime söylerler 10 liralık şeyi size 50 liraya kakalarlar.Aynı onun gibi...Kızıyorsun uuulenn diyorsun öyle güzel iki söz söylüyorlar ki....Yerim ben seni ye dönüyor iş :deli:

Sunduğun öneri güzel neden olmasın bir de Tüfek koy ortaya :D

Yok şaka şaka güzel bir öneri ben hemen oy vereyim ve çıkayım.Foruma da karışmadan edemem :)

iyi akşamlar

:clover: Ben oylamiyacagim godziii....

Gönderi tarihi:

Ben şu önceki yazdığım iletimi; bahsettiğim konunun bu forumun en önemli meselesi olarak gördüğüm için yazmıştım.

Ayrıca sadece benim değil, bir çok üyenin bu meseleyi forumun en önemli meselesi olarak gördüğünü bildiğim için yazmıştım.

Forumun en önemli meselesi olarak gördüğüm için, açılmış topiclerden birinin ortasına gömmek yerine, ayrı bir topic olarak açmıştım.

Ayrıca da anket eklemeyi de zaruri gördüğüm için, ayrı bir topic olarak açmak zorundaydım.

Yazımı yazdığımda olumlu sonuç alacağımı düşünüyordum ama buraya taşındığı için artık olumlu sonuçlanacağını düşünmüyorum.

Daha doğrusu artık olumlu sonuç alma "şansı" kalmadığını düşünüyorum.

Eğer konu benim yaptığım gibi, ayrı bir topicde ele alınmış olsaydı, en az 10 ayrı üye fikirlerini yazacaktı ve ayrıca da en az 30 üye oy kullanacaktı. Böylece de konunun önemi "yönetim tarafından" daha da iyi anlaşılacaktı.

Şimdi ne olacak? Artık kimse oy kullanamayacak, kullanmış olanın da oyu iptal edildi.

Birazdan biri gelebilir ve "Forumda çizgi roman başlığı olsa iyi olmaz mı?" şeklinde bir öneri getirir ve bir kaç kişi de ona cevap yazınca forumun en önemli meselesi bu topicin ortalarına gömülerek tarih olmuş olur. Çünkü artık kimse göremez ve ilgi de gösteremez. Böylece de konu unutulup gider.

O yazımı buraya taşıyan yöneticinin bu söylediklerimi düşünerek buraya taşıdığını düşünmüyorum çünkü bu kadar da eleştirilemez kalmak istenebileceğine ihtimal vermiyorum.

Fakat bu konuyu bu topicin içine taşımanın yukarda yazdığım sonuçları doğuracağını da hatırlatmak isterim.

Konuyu buraya taşıyan yönetici arkadaşa bazı sorularım olacak:

Konunun önemi ve anket içermesi meselesi bir yana; acaba artık "Önerileriniz ve Eleştirileriniz" ana başlığı altında alt başlıklar açamayacakmıyız? Bunu yapmak yerine bütün önerilerimizi "Dikkat: Yeni Fikirler - Yeni Düşünceler - Yeni Arayışlar" başlığı altında mı yapacağız? Eğer böyle yapmak zorunluysa bunu da kurallar arasına yazmak gerekmiyor mu? Yok eğer zorunlu değilse hangi tür önerileri ayrı açabiliriz? Hangi türleri bu başlık altında yazmalıyız?

Ben bu konunun anket olarak açılmasını istedim, siz ise istemediniz. O benim fikrimdi bu da sizin fikriniz.

Pekiyi bu konunun ankete açılmasının doğru olup olmadığını daha iyi anlamak maksadıyla, konunun ankete açılıp açılmaması konusunda nasıl anket açabiliriz?

Yani bu konunun unutulup, aralarda kalıp, kaybolup gitmemesi için ne yapabiliriz?

Benim bulduğum çözüm sakıncalı olduğuna göre; bunun mutlaka başka bir çözümü vardır değil mi?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Saygılar, sevgiler.

Gönderi tarihi:

Konumu buraya taşıyan yönetici arkadaşa bir sorum daha olacak:

Görüldüğü üzere, bu topic'in başlığı "Yeni Fikirler - Yeni Düşünceler - Yeni Arayışlar" olarak atılmış. İçinde eleştirileriniz diye bir şey yok. "Yönetim eleştirilebiliyor" da dediğinize göre demek ki eleştiriler bu topicin üst başlığı olan "Önerileriniz ve Eleştirileriniz" ana başlığı altında yapılabilecek. Eğer öyle ise; şu ilk yazdığım önerimi:

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=709480

eleştiri halinde tekrar, anket de açaraktan, ayrı bir topicde değerlendirebilir miyim? Yoksa "yönetim eleştirilebilir" dediğiniz eleştirilerimizi de mi, tıpkı önerilerimiz gibi sadece bu başlık altında mı yazabiliriz? Eğer böyle ise; bu "Önerileriniz ve Eleştirileriniz" ana başlığının içinde alt başlık açmayı forum ayarlarından engellemeniz gerekmiyor mu? Zira öneriyi de, eleştiriyi de sadece bu başlık altında yapacaksak, ayrı başlıklar açmayı engellemek gerekir. Eğer forumun özelliklerinden bu yapılamıyorsa, kurallar sayfasına da yazaraktan, Önerileriniz ve Eleştirileriniz ana başlığı altında alt başlık açılmasının yasaklanması gerekmiyor mu?

Tekrar saygılar, sevgiler.

• Admin
Gönderi tarihi:

Kişisel bazda sorunları burada tartışamayız bu çok detaylı ve komplex bir ortam yaratır.

Başınıza gelen olayları genel olarak tanımlamak ve tartışmaya açmak gerekiyor.

Bu o kadar zor bir olay değil.

Birde not kişileri tartışmaktan uzak durmak böyle güvenli olmayan forum ortamlarında olmazsa olmazlardandır.

Teşekkürler

Gönderi tarihi:

Merhaba sevgili ChatMaster, Yanıtın için teşekkür ederim.

Kişisel bazda sorunları burada tartışamayız bu çok detaylı ve komplex bir ortam yaratır.

Bunu yukardaki sorduğum tüm sorularıma cevap olarak alıyorum. Doğru mudur?

Başınıza gelen olayları genel olarak tanımlamak ve tartışmaya açmak gerekiyor.

Bu o kadar zor bir olay değil.

Genel olarak derken sanırım üye veya yönetici nick'i belirtmeden olayı anlatmaktan bahsediyorsunuz.

Peki bu yasak değil mi? Yani şuna aykırı değil mi? :

"Not: Uyarı aldıysanız, uyarı sizinle mod arasındadır ve özeldir. Kurallar gereği olayı buraya taşımamanızı ve modla konuşmanızı öneriyoruz..."

Olaya karışan üye adı veya yönetici adından bahsetmeden anlatıldığı zaman yasak değilse; pekiyi ya yönetici veya üyenin biri kendisinden bahsedildiğini anlar da kendi adını kendisi açık ederse ne olacak? Bu durumda konuyu isim bahsetmeden anlatan mı suçlu olacak? Ceza mı alacak?

Birde not kişileri tartışmaktan uzak durmak böyle güvenli olmayan forum ortamlarında olmazsa olmazlardandır.

Bunu anlayamadım. Yada şöyle anladım: Birisi birisine, bir tartışmadan dolayı kin besleyebilir, daha sonra o ikişinin IP adresini alır. IP adresinden de evinin adresini bulur ve gider gerçek hayatta kavga çıkarır mı demek istedin?

Eğer bunu demek istediysen; evet IP adresini alabilir. Fakat eğer Telekom'da çalışan biri değilse IP adresinden gerçek adresini tesbit edemez.

Telekom'da çalışan birisi olduğunu farzedersek, o kişi bunu zaten ÖM yoluyla da yapabilir. Yani bunu yöneticiyle ÖM yoluyla tartışan biri de yapabilir. Zaten ÖM atmadan IP adresini de alamaz.

Not: Bu arada gayet haksız bir ceza daha almışım, şimdiki uygulamayla buna karşı da yapacak bir şeyim yok.

Çok teşekkürler, saygılar, sevgiler.

• Admin
Gönderi tarihi:
Merhaba sevgili ChatMaster, Yanıtın için teşekkür ederim.

Bunu yukardaki sorduğum tüm sorularıma cevap olarak alıyorum. Doğru mudur?

Genel olarak derken sanırım üye veya yönetici nick'i belirtmeden olayı anlatmaktan bahsediyorsunuz.

Peki bu yasak değil mi? Yani şuna aykırı değil mi? :

"Not: Uyarı aldıysanız, uyarı sizinle mod arasındadır ve özeldir. Kurallar gereği olayı buraya taşımamanızı ve modla konuşmanızı öneriyoruz..."

Olaya karışan üye adı veya yönetici adından bahsetmeden anlatıldığı zaman yasak değilse; pekiyi ya yönetici veya üyenin biri kendisinden bahsedildiğini anlar da kendi adını kendisi açık ederse ne olacak? Bu durumda konuyu isim bahsetmeden anlatan mı suçlu olacak? Ceza mı alacak?

Bunu anlayamadım. Yada şöyle anladım: Birisi birisine, bir tartışmadan dolayı kin besleyebilir, daha sonra o ikişinin IP adresini alır. IP adresinden de evinin adresini bulur ve gider gerçek hayatta kavga çıkarır mı demek istedin?

Eğer bunu demek istediysen; evet IP adresini alabilir. Fakat eğer Telekom'da çalışan biri değilse IP adresinden gerçek adresini tesbit edemez.

Telekom'da çalışan birisi olduğunu farzedersek, o kişi bunu zaten ÖM yoluyla da yapabilir. Yani bunu yöneticiyle ÖM yoluyla tartışan biri de yapabilir. Zaten ÖM atmadan IP adresini de alamaz.

Not: Bu arada gayet haksız bir ceza daha almışım, şimdiki uygulamayla buna karşı da yapacak bir şeyim yok.

Çok teşekkürler, saygılar, sevgiler.

Genel olarak sorunu tartışmaya açmak hiç bir şekide kurallara aykırı olamaz ama kişisel bazda bu bana böyle yaptı şu bana bunu yaptılara indiğinde bu tür forumları yönetmek imkansız hale gelir.

kendimi alıntıladım galiba :)

Kişileri tartışmaktan kastım, güvensiz internet ortamında devamlı rumuz değiştirenlerden bahsetmek istemiştim. Örneğin basit bir araştırma yaptığımda sizinde bu anlamda daha önce kullandığınız bir rumuzunuz olduğu ortaya çıkıyor...

Anlatmak istediğim kişiye yönelmek yerine soruna yönelmek daha yararlı olacaktır.

Ayrıca biraz zaman kurallara yavaş yavaş oturuyor yakında bir araştırma daha yapacağız ve ondan sonra bazı düzenlemeler gelecek. Örneğin Türkiyede ilk defa DMCA kurallarını oluşturan forumuz ve bu devam edecek

Ayrıca sizin bu yardımlarınızıda kulak arkasına atmıyoruz...

Saygılar

Gönderi tarihi:

Bence "Kurallar" bölümündeki bu ifadenin silinmesi gerekiyor.

Çünkü forumda birçok üye bu kurallara hiçbir şekilde uymuyor.

Hatta bir kısmının bilerek yaptığını bile düşünüyorum.

Bunları bildirmekten ziyade, aynı iletiyi yıldızlayan yöneticilerin o iletideki bu hataların farkına varmamaları imkansız gibi geliyor bana.

Forum Üyeleri, bu kullanımlarından dolayı uyarılıyorlar mı bilmiyorum ama uyarılıyorlarsa bile işe yaramadığı kesin.

Ya da aynı hataları Bilerek/Bilmeyerek yapan üyelerin tavırlarını düzeltmemelerine bakılırsa büyük ihtimalle uyarılmadıkları anlaşılır.

Buda bizi şuna götürür:

Demek ki yönetim "Türkçenin Kullanımı" konusundaki kuralları en başta kendisi önemsemiyor.

Ya da sormak isterim:

Gerekli-gereksiz yıldızlanan ibarelerin yer aldığı birçok iletideki, bu Türkçe Kuralları kapsamına giren hataları bildirmek-uyarmak niçin göz ardı ediliyor ve Türkçeye özen gösterilmiyor?

Eleştiri aldığınız birçok konudaki tavrınız yerine (ki o tavırların haklılığını ya da haksızlığını kesinlikle tartışmıyorum. Çünkü bunu tartışmak yasak! Ne de olsa özgürüz!), haklı olarak Türkçe konusunda uyarılarda bulunulursa bence çok daha faydalı olunur.

Bilmiyorum doğru mu söyledim!

Bütün bu bahsedilen örneklerden yola çıkarak, forumumuzda da dilimizin doğru kullanılmasıyla ilgili önlemler almamız gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle forumlarımızın tartışma başlıklarına gönderilen iletiler, forumdan veya forum dışından kullanıcıların yararlanabileceği bilgileri kapsadığından burada kullanılacak dil bizim için oldukça önemlidir.

Bu önlemler nelerdir?

Uygulamalarınız ne olmuştur?

Hala bu hissiyatta olup olmadığınızı gerçekten öğrenmek istiyorum.

Eğer "Evet bu hissiyatı ve prensibi hala taşıyoruz" diyorsanız,

"Türkçe Kuralları"na uymadığı halde, incelenipte (bir iletide bazı kelimeler yıldızlanmışsa, o ileti incelenmiştir demektir) uyarılmayan iletileri gösterebilirim...

O iletilerde (aslında istisnasız, tüm iletilerde) niçin bu prensibinize uymadınız?

Bu kurala defalarca uymadığınız için biz size uyarı veremez miyiz? (karşınızda "Uyarıldınız" iletisi görmek hoşunuza gidermi diye merak ettim)

Yönetimi eleştirmek ne kadar serbest bilmiyorum ama bu eleştiri bana çok haklı bir eleştiri gibi geliyor...

Ve asıl merak ettiğim şey şu:

Acaba yönetimi eleştirmek gerçekten özgürlüğümüz dahilinde mi!?

Yoksa özgürlüklerimiz arasında değil mi!?

Bu iletinin yerinde durup durmaması, bunun önemsiz bir örneği olacaktır sanırım. ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.