Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dikkat: Yeni Fikirler - Yeni Düşünceler - Yeni Arayışlar

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayın Admin,

Birde şu yeşil yoncaları kaldırsanızda (sizin avatarınızdaki kalabilir :)), insanlar biribirine yonca yerine, çiçek veya gül armağan etse olmazmı?

Teşekkürler. luykjhf6.png

Gönderi tarihi:

Peki, öyle yapacağız artık, ne yapalım...

Yine de sağolun...

İyide neden böyle bir şey istiyorsun ki?İzlemediyseniz okumayın..

Kişi okuyacakki fikir edinip izleyecek ben öyle yapıyorum bir film izleyeceksem konusunu öğrenip karar veriyorum,ben hatta açtığımız her film başlığına fragmanınıda ekleyelim diyecektim..

Film soran bir çok arkadaşıma ben forumun yabancı sinema kısmını tavsiye ediyorum bakın değerlendirin alın izleyin diyorum :)

Yanlışmı yapmışım acaba?

• Admin
Gönderi tarihi:
Sayın Admin,

Birde şu yeşil yoncaları kaldırsanızda (sizin avatarınızdaki kalabilir :) ), insanlar biribirine yonca yerine, çiçek veya gül armağan etse olmazmı?

Teşekkürler. luykjhf6.png

:) evet yoncadan hoşlanmayanlar derneğini kuracağınızı anladım.... başarılar diliyorum...

Şaka bir yana yonca yerine çiçek olsa bir şey değişir mi? sorusunu cevaplamak...

Saygılar

Gönderi tarihi:

Fransizca alt forumu olusturulursa, seve seve yardimci olurum.... :)

Gönderi tarihi:

Sinema bolumumuz bayagi genisledi ancak soyle sinemayla ilgili teknik bilgilerin tanitildigi bir alt forum olsa guzel olmaz mi?

Mesela,sinema tarihi olabilir,lumiere kardeslerden baslariz :) Yada sinemedaki terimler...Gorevler.....etc...

Gönderi tarihi:
İyide neden böyle bir şey istiyorsun ki?İzlemediyseniz okumayın..

Kişi okuyacakki fikir edinip izleyecek ben öyle yapıyorum bir film izleyeceksem konusunu öğrenip karar veriyorum,ben hatta açtığımız her film başlığına fragmanınıda ekleyelim diyecektim..

Film soran bir çok arkadaşıma ben forumun yabancı sinema kısmını tavsiye ediyorum bakın değerlendirin alın izleyin diyorum :)

Yanlışmı yapmışım acaba?

Suheda, Tengerin senin tanıttığın tarz için değil, spoilerlar için öyle bir talepte bulunmuş.

Film tanıtımı farklı bir şey. Film üzerine tartışmak farklı bir şey.

Filmin konusunu anlatmak farklı bir şey. Filmi anlatmak farklı bir şey

Senin yaptığın filmleri tanıtmak. bunuda güzel bir şekilde spoiler vermeden yapıyorsun.

Şöyleki; "Filmin sonunda sizi hoşbir sürpriz bekliyor" , "beni en çok filmin sonu etkiledi", "film izleyiciyi şaşırtıyor" bunlar. Filmi tanıtırken kullanılabilecek şeyler. Yani senin yaptığın.

Ya filmi tartışırken? "sonunda katil şu çıkınca çok şaşırdım" , "hani aslında johny ölüymüş ama haberi yokmuş ya" , "Max nasılda Michael'ın intikamını aldı", "beni en çok yarışı kaybettiği sahne etkiledi" "kelepçeden kurtulmak için nasıl kendi kolunu kesti ama adam" gibi. Bunlarda filmi izleyen üyelerin film hakkında yaptıkları tartışma ve değerlendirmeler. Filmi izlemeyen bir kişinin okuduğunda filmden alacağı zevki yarıya indiren şeyler.

Şimdi sen filmi izlememiş birisi olsan ve filmi tartışan üyelerin bu yazdıklarını okusan. Ertesi gün sinemada aynı zevki alabilir misin filmden ?

Kuzuların Sessizliği'ni izlemeden önce bir forumda film üzerine böyle bir tartışmayı okumuş olsaydın filmden aynı zevki alır mıydın ?

Filmlerin tartışıldığı platformlarda izlemeyen insanların okuduklarında izlemiş kadar olacakları bölümler "spoiler" etiketiyle açılır ve kapatılır. Böylece kişi spoiler etiketini görünce. Film hakkında tanıtıcı bilgiden ötesine geçildiğini anlar. Okuyup okumamak ona kalır.

Daha önce bu konuyla ilgili bir anımı anlatmıştım

----spoiler-----

Bruce Wills'in Altıncı His filmine gitmiştim. Bahşiş vermeyi gerçekten unuttuğum yer gösterici yerime oturduktan sonra kulağıma eğildi ve "abi Bruce Wills aslında ölü" dedi. O an "ne diyor bu ya" dedim. Ama sonra filmin ilerliyen sahnelerinde ne demek istediğini anladım. Ve Bruce Wills'in gerçeği farkettiği sahnede bütün salon "aaa, vay bee, yok artık, süper ya" diye şaşırırken ben yer göstericinin kulaklarını çınlatıyordum

----spoiler------

Şöyle bir şey olabilir. "Film tanıtımları" ile "Filmler üzerine tartışma" bölümleri ayrılabilir. Bölüm isimleri önemli değil işlevden bahsediyorum.

Gönderi tarihi:
Suheda, Tengerin senin tanıttığın tarz için değil, spoilerlar için öyle bir talepte bulunmuş.

Film tanıtımı farklı bir şey. Film üzerine tartışmak farklı bir şey.

.

.

.

Şöyle bir şey olabilir. "Film tanıtımları" ile "Filmler üzerine tartışma" bölümleri ayrılabilir. Bölüm isimleri önemli değil işlevden bahsediyorum.

Anladım,ama filmin sonunu anlatırsak hiç bir espirisi kalmaz ki,film tanıtımı yapılırken buna özellikle dikkat edilmesi lazım..

Film hakkında tartışmak,yorum yapmak illa sonunu anlatmak demek değildir.konusu,oyunculuğu,eksikleri,artıları hepsi filmin önemli noktasına değinilmeden tartışılır zaten.Ben bir film izleyeceğim zaman netten izleyici yorumlarına bakıyorum dikkat ediyorum yorumlar izlemek isteyenler düşünülerek yapılıyor,bizde öyle yapabiliriz.

Ayrıca şu senin yer gösterici ile yaşadığın olaya koptum :) bazen bende yapıyorum böyle müziplikler arkadaşlar film alıyor izlemek için "sonunda ne oluyor söyliyeyimmi"diyorum kıyamet kopuyor bir arkadaşım benden böyle bir intikam aldı, Prestij'i izle müthiş bir film dedi bende aldım izleyeceğim akşam ona söyleme gafletinde bulundum sırıtarak sonunu söyledi.Film bittikten sonra güzel bir mesaj çekmiştim ona ;)

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

oyunav6.png

Az önce Sudoku oynarken aklima geldi, daha dogrusu master001 önümü kesince :)

Kelime oyunu da eklense nasil olur....ayni Sudoku gibi zaman ayari ile...

Rakamlar la barışık olmayan belki harfler ile barışıktır

Saygilar

Gönderi tarihi:

Blog Hakkında:

Şimdi Bloglarımızda:

"Blog Ayarlarınız / Ayarlar / Özel Blog?" yolunu izlediğimizde, Blogumuzu özel bir hale getirebildiğimizi görüyoruz ama bu seçenek, blogumuzu sadece kendimizin görüntüleyebilmemize izin veriyor...

Yine "Blog Ayarlarınız / Özel Kulüp" yolunu izlediğimizde de, blogumuza bir "Özel Kulüp" atayıp, seçtiğimiz bu kişilerin blogumuzu izleyebilmelerini sağlayabiliyoruz...

Ancak bu kimseler dışında başka hiç kimse blog'umuzu izleyemiyor...

Ben diyorum ki;

Bloga yeni bir özellik katalım ve bazı yazılarımızı bı Özel Kulüp'e seçtiğimiz kimseler okuyabilirken,

Diğer yazıları da seçmediğimiz kişiler (aynı zamanda Özel Kulüp üyeleri de) görüntüleyebilsinler...

Şöyle bir ayarlaması olabilir:

Bir yazı yazdık mesela ve kaydetmeden önce yazıyı yazdığımız şablonda şöyle bir seçenek olabilir:

"Yazıyı Görüntüleyebilecekler" diye bir bölümün yanında "Özel Kulüp" ve "Genel" (ya da "Herkes") sekmeleri olur...

Aynen

İletiyi Şu Şekilde Ekle:... "Taslak", "Yayınlanmış" sekmesinde olduğu gibi...

Yazıyı Görüntüleyebilecekler:... "Özel Kulüp", "Genel" şeklinde...

Nasıl fikir ama?

• Admin
Gönderi tarihi:
İletiyi Şu Şekilde Ekle:... "Taslak", "Yayınlanmış" sekmesinde olduğu gibi...

Yazıyı Görüntüleyebilecekler:... "Özel Kulüp", "Genel" şeklinde...

Nasıl fikir ama?[/b]

Sevgili Tengeriin,

Bunu yapmak için bütün sistemin ilişkilendirmelerini yeniden yazmak gerek.... Buda mümkün değil...

Yalnız sana küçük bir sır verebilirim... Yakında çok değişik bir blog bölümü göreceksin... ;)

Saygılar

Gönderi tarihi:
Sevgili Tengeriin,

Bunu yapmak için bütün sistemin ilişkilendirmelerini yeniden yazmak gerek.... Buda mümkün değil...

Sanal alemde herşey mümkündür Sayın Admin...

Ya çok güzel olurdu yaa, yoksa Özel Kulüp'ün bi anlamı kalmıyor ki?

Uğraşmak mı istemiyorsunuz yoksa? :)

Yalnız sana küçük bir sır verebilirim... Yakında çok değişik bir blog bölümü göreceksin... ;)

Saygılar

İki kişinin bildiği sır, sır değildir Sayın Admin... :)

Yeni blog'u merakla bekliyorum ama özelliklerde bir değişiklik olmazsa, şablonu değişecekse pek birşey farketmez bence...

• Admin
Gönderi tarihi:

Ben yapılabilirliğini sana söyledim, yalnız biz neden yapamayacağız onu belirttim çünkü programın bütün ilişkilendirmelerini değiştirmemiz gerek ki bahsettiğin konuyada ihtiyaç yok... çok kullanılan bir şey değil. Biz kişilere seçenek üretmiyoruz genele ürettiğimiz için bunun genel olarak değerlendiriyoruz...

Sanal alemde herşey mümkündür Sayın Admin...

Böyle bir şey söyleyebilmek için benim / bizim / hepimizin bilmediğimiz bir şeyleri bildiğini düşündüm :)

Biraz aç bakalım bu sanal hangi sanal bir bakalım ne nedir ? veya ne ne değildir? (teknik olarak, sınırları ve bağlı olduğu kavramlar açısından veya senin bahsettiğin daha değişik 'herşey mümkün' anlayışını baz alarak...)

:)

Saygılar

Gönderi tarihi:
Ben yapılabilirliğini sana söyledim, yalnız biz neden yapamayacağız onu belirttim çünkü programın bütün ilişkilendirmelerini değiştirmemiz gerek ki bahsettiğin konuyada ihtiyaç yok... çok kullanılan bir şey değil. Biz kişilere seçenek üretmiyoruz genele ürettiğimiz için bunun genel olarak değerlendiriyoruz...

Böyle bir şey söyleyebilmek için benim / bizim / hepimizin bilmediğimiz bir şeyleri bildiğini düşündüm :)

Biraz aç bakalım bu sanal hangi sanal bir bakalım ne nedir ? veya ne ne değildir? (teknik olarak, sınırları ve bağlı olduğu kavramlar açısından veya senin bahsettiğin daha değişik 'herşey mümkün' anlayışını baz alarak...)

:)

Saygılar

Ya hu şaka yaptım Sayın Admin yaa...

Ama ben dediğim şeyin bir çaresini buldum tesadüf eseri...

Onu da sağolsun d0Ra'nın sayesinde keşfettim...

Mesela belki sizi bir kaç küçük değişiklikle (etiket değişikliği) büyük bir zahmetten kurtarabilir ve benimde umduğum şey tam olarak olmuş olur...

Hani blogumuza "Editör" atayabiliyoruz ya?

Ve birde hani yazılarımızı "Taslak" olarak kaydediyoruz ya?

Editör olarak atadığımız kimseler, o taslakları görebiliyorlar ama diğer ziyaretçiler göremiyor...

Bunu biliyordun sanırım?

Bende tam olarak bunun gibi birşey istemiştim aslında ve bunu yeni farkettim...

Editörlerin bloglardaki, blog sahibinin yazısını düzenleyebilmek hakkı ortadan kaldırılırsa, tam da benim istediğim şekilde bir düzenleme, masrafsız ve kısa yoldan halledilmiş olur...

Hem taslak iletiler kırmızı bir fonda olduğu için Editörlere özel olduğu da belli oluyormuş gibi bir farkı olur...

Ya hu amma yaratıcıyım beee... :)

Ama dediğiniz gibi pek kimse bunu kullanmayacaktır...

Ama olsun, öyleyse bu gibi küçük değişikliği kimse de farketmeyecektir... ;)

Ya da iki etiketin değiştirilmesiyle olabilir mesela:

"Taslak/Editör" ve "Yayınlanmış/Genel" olarak!?

Sanırım tek yapılması gereken etiket değişimi ve editörlerin bir hakkının sınırlandırılması oluyor...

Bu da çok genel kapsamlı bir uğraşı istemiyor diye düşünüyorum...

Çok basit...

Bakın işte, sanal alemde çareler tükenmiyormuş değil mi?

Var olan şeyler evrilince de yeni çareler ortaya çıkıyor...

"Herşey mümkün!" işte bu...

Ama siz buna da "Mümkün değil!" deyin, ben başka bir çare daha bulurum nasılsa...

Saygılarımla...

• Admin
Gönderi tarihi:

Ama dediğiniz gibi pek kimse bunu kullanmayacaktır...

Ama olsun, öyleyse bu gibi küçük değişikliği kimse de farketmeyecektir ;)

Ya da iki etiketin değiştirilmesiyle olabilir mesela:

"Taslak/Editör" ve "Yayınlanmış/Genel" olarak!?

Saygılarımla...

Merhabalar,

Aslında forumunuzu biraz araştırsanız çok şey bulursunuz örneğin şurada öyle bilgiler varki şaşıracaksınız.

Admin cevap verir ama genede burnumu soktum biraz.

http://www.turkish-media.com/forum/index.php?autocom=tracker

Başarılar

• Admin
Gönderi tarihi:

Ya hu şaka yaptım Sayın Admin yaa...

Şakada bazan böyle iletilerin içinde İNTERNET çok enteresan bir şeymiş gibi algılanıyor...

Tam zamanı gelmişken ona bir dokunayım dedim... :)

Sınırları ve ne yapcağınız çok belli olan bir şey...

Ayrıca Chatmaster'ın belirttiği yerdeki ve yardım dosyalarını incelerseniz bir çok şeyde ihtiyacınız olan şeylere ulaşırsınız...

Biz etkiketleri değiştirmeyelim çünkü bahsettiğin şey, senin bahsettiğin özellik için yapılmamış o editör atamaları için...

Ama sen öyle kullanabilirsin...

Saygılar... :)

• Admin
Gönderi tarihi:
zaten yok mu ?

isteyen "go" istemeyen "dont go"

bu aralar herkes "go"

Alem adamsın vesselam... :)

• 2 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:
bence en güzeli toplu oynan bilgi yarışması,sohbet imkanıda doğuyor..gerçi ne gibi güçlükleri var bilmiyorum...

Aslında yapılabilir ama o zaman eğlence forumu olmaya doğru gitmeniz gerekiyor...

Biz genelde daha sadece ve oynanabilir oyunlara yöneldik... Örneğin Sudoku gibi...

Ama genede öneri için teşekkürler..

Saygılar

Gönderi tarihi:

Bu aralar aklim fikrim degisik yemeklerde oldugu icin aklima bir fikir geldi. Yemek bolumunde dunya mutfaginada yer versek guzel olmaz mi? Boylece bende arkadaslarimi ozelden yemek tarifleriyle rahatsiz etmem ;)

• Admin
Gönderi tarihi:
Bu aralar aklim fikrim degisik yemeklerde oldugu icin aklima bir fikir geldi. Yemek bolumunde dunya mutfaginada yer versek guzel olmaz mi? Boylece bende arkadaslarimi ozelden yemek tarifleriyle rahatsiz etmem ;)

http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/

;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.