Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ne aci!!

Gercekler komik mi geliyor.....

benimde bir arkadaşımı sakallı oldugu için bir doktor kontrol etmek istemedi.

ee nolcak şimdi, ne yapacagız.

bunlarda bu ülkede olan şeyler.

Gönderi tarihi:
benimde bir arkadaşımı sakallı oldugu için bir doktor kontrol etmek istemedi.

ee nolcak şimdi, ne yapacagız.

bunlarda bu ülkede olan şeyler.

son yıllarda sağlık bakanlığının olumlu gördüğüm bir uygulaması:

hastalara doktorunu seçme şansı verildi

bir devlet hastanesine gittiğinizde

orada 8 dahiliye uzmanı varsa

hangi uzmana muayene olacağınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz

şuraya varmak istiyorum:

doktor arkaşlardan çoğu

hekim seçme özgürlüğü varsa

"bizim de hastayı reddetme özgürlüğümüz olmalı" diyor.

yani bir doktor bir hastayı türbanlı ya da sakallı olduğu için (ya da vb.)

"ben seni başka bir doktora sevkediyorum" deme hakkına sahip mi?

ya da sahip olmalı mı?

kuşkusuz bu topiğe neden olan olaydaki suçlama gibi

hastanın aleyhine bir sonuç söz konusu olduğunda

bu kabul edilemez

ama -acil olmayan- diğer durumlarda

doktor bu hakka sahip midir?

muayenehanesinde evet ama

devletin hastanesinde hayır

Gönderi tarihi:
son yıllarda sağlık bakanlığının olumlu gördüğüm bir uygulaması:

hastalara doktorunu seçme şansı verildi

bir devlet hastanesine gittiğinizde

orada 8 dahiliye uzmanı varsa

hangi uzmana muayene olacağınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz

şuraya varmak istiyorum:

doktor arkaşlardan çoğu

hekim seçme özgürlüğü varsa

"bizim de hastayı reddetme özgürlüğümüz olmalı" diyor.

yani bir doktor bir hastayı türbanlı ya da sakallı olduğu için (ya da vb.)

"ben seni başka bir doktora sevkediyorum" deme hakkına sahip mi?

ya da sahip olmalı mı?

kuşkusuz bu topiğe neden olan olaydaki suçlama gibi

hastanın aleyhine bir sonuç söz konusu olduğunda

bu kabul edilemez

ama -acil olmayan- diğer durumlarda

doktor bu hakka sahip midir?

muayenehanesinde evet ama

devletin hastanesinde hayır

Özel muayenehanesinde bir doktor hastasını seçsin.( acil degilse)

Kamu hizmeti verilen yerde seçmesi zaten çelişki arzeder. Bunlara söyleyecek bir şey yok.

Bu topiğe neden olan olay zaten bir çarpıtma gerçegi yersyüz etme, bunun kabul edilmesi lazım.

Benim sakallı hasta meselini vermem ise, bu ülkenin nasıl bir ayrışmalara ugratılmak istenmesini konu edinmek içindi.

En azından karşılıklı düşünsel ayrılıkları, insanın en temel hakkı olan saglık hizmetleri gibi alanlara kaydırılmamasıdır.

Ve medyanın neye hizmet etmek adına, böyle yalanlar üstüne haberler kurguladıgının bilinmesidir.İnsanlar bu ve bunun gibi haberlere bakıp deger yargıları oluşturuyorlar, bu saglıklı degildir.

Gönderi tarihi:
Kamu hizmeti verilen yerde seçmesi zaten çelişki arzeder. Bunlara söyleyecek bir şey yok.

benim kastettiğim de devlet hastaneleri zaten

benim çalıştığım gibi devlet hastanelerinde

doktorlar hastayı reddetme özgürlüğünü savunuyorlar

tabi bu hastayı kaderine terketmek değil,

"ben sana bakmak istemiyorum, başkasına git" anlamında.

ve bunun hukuki veya idari bir yaptırımı yok

bence çözüm özelleştirmede

özel hastanede çalışan doktorlar

bu kadar lakayıt davranamazlar

yoksa çok gözde bazı branşlar hariç

kendilerini dışarıda bulurlar

bir hastaya türbanlı ya da sakallı diye bakmamaları da

söz konusu olamaz

çözüm = özelleştirme

Gönderi tarihi:

Aslında bu konu gereksiz uzadı gibime geliyor .Sonuçta bir biçimde gazetede yalan olduğu idda edilen olayların benzerleri yaşanıyor .Önemli olan ve burada tartışılması gereken böyle tutumların doğru olup olmadığıdır.Yanlıştır ve dünyanın neresine giderseniz gidin yanlıştır hangi dine ,hangi ırka mensup olursanız olun yanlıştır bunun daha ötesi yoktur ve bu durum tesbit edildiğinde de yapılması gereken tek şey o doktorun lisansının iptalidir çünkü insan hayatı ile oyun olmaz.

Gönderi tarihi:
Aslında bu konu gereksiz uzadı gibime geliyor .Sonuçta bir biçimde gazetede yalan olduğu idda edilen olayların benzerleri yaşanıyor .Önemli olan ve burada tartışılması gereken böyle tutumların doğru olup olmadığıdır.Yanlıştır ve dünyanın neresine giderseniz gidin yanlıştır hangi dine ,hangi ırka mensup olursanız olun yanlıştır bunun daha ötesi yoktur ve bu durum tesbit edildiğinde de yapılması gereken tek şey o doktorun lisansının iptalidir çünkü insan hayatı ile oyun olmaz.

bu olayların benzeri yaşanıyor derken ciddi bir suçlama yaptğınızın farkında mısınız?

ben dindar biri olmasam da dindar doktorların asla bir insanın hayatını tehlikeye atacak bencillikte bulunmayacaklarıını TEKRAR söylüyorum, en fazla "ben sana bakamıyacağım, şu arkadaşıma git" derler

hala bu tür olayların rutinde gerçekleştiğini varsayarak yorum yapmayın lütfen...

Gönderi tarihi:
bu olayların benzeri yaşanıyor derken ciddi bir suçlama yaptğınızın farkında mısınız?

ben dindar biri olmasam da dindar doktorların asla bir insanın hayatını tehlikeye atacak bencillikte bulunmayacaklarıını TEKRAR söylüyorum, en fazla "ben sana bakamıyacağım, şu arkadaşıma git" derler

hala bu tür olayların rutinde gerçekleştiğini varsayarak yorum yapmayın lütfen...

Destekliyorum..

Gönderi tarihi:

Kusura bakmayın ama özellikle üstte sıra ile destekliyorum diyen 3 arkadaş neyi destekliyorsunuz ben yazımda bu olayların dinciler veya dinsiz olanlar tarafından yapıldığını tartışmıyorum .Bu yapılanlar için belli bir kesimi suçlamıyorum ama gözünün önünde yaşanan olayları anlatanlar var ve ayrıca benim yaşamımda da tanık olduğum ve bizzat yaşadığım olaylar var neyi destekliyorsunuz.Doktor olduğu yazılarından anlaşılan arkadaşım elini vicdanına koy ve de ki ;"bütün doktorlar hastalarına karşı son derece duyarlıdır onlar için hastalar öncelikle insandır " bunu diyebiliyormusun diyemezsin. Eğer diyorsan ben sizin bu ülkede yaşadığınızdan bile şüphe ederim .

Burada olayın hangi kesim tarafından yapılırsa yapılsın yanlış olduğunu söyledim anlamamakta direnip tam tersi şeyler söylemiş gibi tepki vermek okuduklarınızı yeterince anlayamadığınızı gösteriyor.Hadi birinizin karın ağrısı var da diğerlerini çözemedim.

Gönderi tarihi:
Kusura bakmayın ama özellikle üstte sıra ile destekliyorum diyen 3 arkadaş neyi destekliyorsunuz ben yazımda bu olayların dinciler veya dinsiz olanlar tarafından yapıldığını tartışmıyorum .Bu yapılanlar için belli bir kesimi suçlamıyorum ama gözünün önünde yaşanan olayları anlatanlar var ve ayrıca benim yaşamımda da tanık olduğum ve bizzat yaşadığım olaylar var neyi destekliyorsunuz.Doktor olduğu yazılarından anlaşılan arkadaşım elini vicdanına koy ve de ki ;"bütün doktorlar hastalarına karşı son derece duyarlıdır onlar için hastalar öncelikle insandır " bunu diyebiliyormusun diyemezsin. Eğer diyorsan ben sizin bu ülkede yaşadığınızdan bile şüphe ederim .

Burada olayın hangi kesim tarafından yapılırsa yapılsın yanlış olduğunu söyledim anlamamakta direnip tam tersi şeyler söylemiş gibi tepki vermek okuduklarınızı yeterince anlayamadığınızı gösteriyor.Hadi birinizin karın ağrısı var da diğerlerini çözemedim.

Şimdi kesinlikle biliyorum ki hiçbir doktor mesleğini yaparken Hipokratı filan düşünmüyor, çoğu yeminin içeriğini bile hatırlamıyordur. Bir doktor eğer İNSAN sa hiç yemin etmese de hastası için ne gerekirse kendi çıkarını veya inancını düşünmeden yapar, değilse yemin de çare olamaz. Ancak temel sorun insan olmak da değil, olmayanları zaten doktordan sayıp tartışmak bile istemem, temel sorun doktorların çoğunun hastasını yeterince önemsememesidir. Üniversite doktorları için hastanın iyileşmesi değil akademik kariyerdir önemli olan. Diğer doktorlar kariyerle uğraşmaz ve kendilerini geliştirmezler, 20 yıl önce öğrendikleri tıp bilgisini kullanırlar hala, hastayla gönülden kendi yakınıymış gibi ilgilenmez, yeterince araştırmayıp ilk akıllarına gelen teşhisi koyup özensizce tedavi ederler, hasta iyileşmeyince bu doktorun ilaçları yaramadı deyip doktor değiştirir, gidip de hesap soramaz. Cerrahlar için o kadar kolay değil tabi, en küçük hatadan bile hesap soruluyor ki olması gereken de bu zaten. Neyse yeterince içimi döktüm, sağolsun bu forum.

Yukarıda yazdıklarımı okusaydınız beni karın ağrısıyla suçlamazdınız herhalde.

Her mesleğin içinde işini hakkıyla yapanlar olduğu gibi özensizce yapanlar, hatta kötü niyetli olanlar vardır. Doktorluğun kutsal meslek olduğunu da kesinlikle kabul etmiyorum, doktorların çok az bir kısmı bu mesleği yalnızca hastalara yardım etmek için seçmişlerdir, saygın ve belli bir gelir garantisi olmasıdır en yaygın neden. İdealist olarak seçenler de uzun ve yorucu tıp ve uzmanlık eğitimi (toplam 11-12 yıl) sonunda hayatın gerçeklerini görünce bu insancıl amaçlarını unutmak durumunda kalırlar. Zaten çoğunun inançları da zayıflar, materyalist bilgilenme sonucu.(bak=ben)

Bu topiğin konusu iki bayan türbanlı doktorun hastaya bakmayı reddetmesiydi. - ki yasal olarak hekimlerin acil olmamak ve başkasına devretmek kaydıyla hastayı reddetme hakları vardır - Ben doktor ya da değil kişilerin örtündükleri için hedef olmalarını vicdanen kabullenemediğim için konuya girdim. Beni tanımadığınız için eleştirlerinizi hoşgörüyle karşılıyorum. :clover:

Gönderi tarihi:

Sayın Gelincik;

Neyi destekleyip neyi desteklemeyeceğimi size sormayacağım herhalde.Asıl karın ağrısı olan sizsiniz sanırım.Olumsuzluğunuza başka bir topictede tanık olarak,sizden uzak durma gayretim bana sataşmanızla üzgünüm ki boşa gitti..

Okumadığınız belli,bakalım ilk olarak ne demişim:

Nasıl po*no olayına karışan doktor hakkında ''Tüm doktorları böyle görmemeliyiz'' dediysem,burada da aynı şeyi tekrarlıyacağım.Münferit bir olayı baz alarak tüm türbanlı doktorlarımızı karalamayı hedefleyen Bekir Coşkun ve bu yazısını kınıyorum.Bu yazı insanları tahrik etmekten ve tartışmaya sürüklemekten başka bir işe yaramayacaktır.(Tıpkı burada yaşanacağı gibi..)

Saygılar..

Parantez içinde ne yazdığımı okuyabildiniz mi.İşte bahsettiğim şey..

Bana bir meslek gurubu gösterin ki tümü işinin layıkıyla yapsın.Her üyesi işini seven,dürüst insanlardan oluşsun.Göstermiyorsanız,münferit olayları örnek göstererek bütün bir camiayı karalamayın.Bahsedilen örneklere bende tanık oldum,ama bunların tam tersini de defalarca yaşadım.Sizin ve sizin gibi düşünenlerin problemi olumsuz olmanızdan kaynaklanıyor.Şöyle bir yerinizi değiştirin de güzellikleri görmeye çalışın,güleryüz gösterebilmeyi deneyin birazda..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Sayın Gelincik;

Neyi destekleyip neyi desteklemeyeceğimi size sormayacağım herhalde.Asıl karın ağrısı olan sizsiniz sanırım.Olumsuzluğunuza başka bir topictede tanık olarak,sizden uzak durma gayretim bana sataşmanızla üzgünüm ki boşa gitti..

Okumadığınız belli,bakalım ilk olarak ne demişim:

Parantez içinde ne yazdığımı okuyabildiniz mi.İşte bahsettiğim şey..

Bana bir meslek gurubu gösterin ki tümü işinin layıkıyla yapsın.Her üyesi işini seven,dürüst insanlardan oluşsun.Göstermiyorsanız,münferit olayları örnek göstererek bütün bir camiayı karalamayın.Bahsedilen örneklere bende tanık oldum,ama bunların tam tersini de defalarca yaşadım.Sizin ve sizin gibi düşünenlerin problemi olumsuz olmanızdan kaynaklanıyor.Şöyle bir yerinizi değiştirin de güzellikleri görmeye çalışın,güleryüz gösterebilmeyi deneyin birazda..

Saygılar..

Bana sorun demiyorum zaten herhalde kendinize ait bir düşünce yapınız vardır.Benim yazdığım yazıda zaten bunları sınıflandırmaya gerek yok aslında olayın kendisi yanlıştır dedim ve istedikleri kadar insanlar itiraz etsin o kesimden veya bu kesimden bir sürü örnek ortaya dökülebilir.Yazdığım yazının yanlış değerlendirilerek yapılan yorumu hiç bir değerlendirme yapmadan altına imza atmış olmanız ve diğer konuda da insanların daha doğrusu gerçeği görme becerisine sahip insanların özürlerini de görmemiş olmanız ne yazık ki benim değil sizin okuma sorununuz olduğunu gösteriyor.Size de tavsiyem biraz daha aklı selim olmayı deneyin yaşınıza daha uygun bir davranış tarzı olur bu.

Gönderi tarihi:
:clover::clover::clover:

Pembe tablolar güzeldir Gelincik arkadaşım....

Tabloları çizenlerle tabloların içinde olanlar hep karşı karşıya gelmişlerdir...

İçinde yaşadığımız toplumda insan sevgisi bir çok şeyin arkasında kalmıştır...

Burada da aynı olay yaşanıyor...

Nobody kendi açısından bakıyor olaya sende kendi açından..

Belki ne onun dediği kadar nede bizim dediğimiz kadar olaylar gerçekleşmiyor ama hergün önümüzde olan olaylar bunlar...

Yanlışın doktoru öğretmeni valisi olmaz herkesin yanlışı vardır bunları ortaya çıkardığınızda her yanlış kendi içinde derin bir arka planı sahiptir ve onun incelenmesi ve tartışılması gerekir...

bizde burada dini duygular nedeni ile hastasına yardım etmeyen doktoru tartışıyoruz...

tartıştığımız konu bu...

Kimse bütün türbanlı doktorlar böyle demiyor...

Kimse hastalarda hiç hata yapmaz demiyor....

Birileri orada bu olayı yapıyor diyoruz ve bir daha olmaması için çaba sarf etmeliyiz diyoruz...

Böyle şeyleri görmemezlikten gelmek bir sonraki durağa götürür bizi ve o durakta artık bir fazlası istenecektir...

Her neyse yanlışları ve çözümlerini konuşmaya devam .....

by_x_man şimdi sana da haklısın katılıyorum demek istiyorum ama şimdi yine karın ağrısı falan filan gelecek devamında ondan ses etmiyorum..

nobody, bu işin inançla ilgisi yok bence tamamen kişilikle ilgili ve nerde kim olursa olsun acil bir hastayı reddeden kişinin insanlığından şüphe duyarım ben..

Bu konuda şimdiye dek yazdığın yorumların tek kelimesi bile yanlış değil...

Gönderi tarihi:

Değerli arkadaşım,

Bu tür olaylar, bulunduğum şehirde de yaşanıyor zaman zaman.

Bazan bizlere eleştiriler geliyor "inancımızdan ne istiyorsunuz" diye.

İşte bizler, insanların inançlarını bu şekilde, toplum içerisinde olumsuzca kullanmalarına karşıyız.

İnanç hükümlerinin, toplumu olumsuz etkilemesine karşıyız.

Bence de o doktorun lisansının iptali gerek.

Gönderi tarihi:
Bana sorun demiyorum zaten herhalde kendinize ait bir düşünce yapınız vardır.Benim yazdığım yazıda zaten bunları sınıflandırmaya gerek yok aslında olayın kendisi yanlıştır dedim ve istedikleri kadar insanlar itiraz etsin o kesimden veya bu kesimden bir sürü örnek ortaya dökülebilir.Yazdığım yazının yanlış değerlendirilerek yapılan yorumu hiç bir değerlendirme yapmadan altına imza atmış olmanız ve diğer konuda da insanların daha doğrusu gerçeği görme becerisine sahip insanların özürlerini de görmemiş olmanız ne yazık ki benim değil sizin okuma sorununuz olduğunu gösteriyor.Size de tavsiyem biraz daha aklı selim olmayı deneyin yaşınıza daha uygun bir davranış tarzı olur bu.

''Karın ağrısı'' gibi bir söz aklı selim olmamı engelliyor.Sözlerinizi dikkatli seçerseniz,karşınızdaki de ona göre davranır.Hatayı önce kendinizde arayın ..

Gönderi tarihi:
Testisinize iyi bakin…/ Bekir Coskun

NICIN sasirdiniz bilemem.

Turbanli doktorlarin, erkek hastanin testis filmini cekmek istememeleri tum ulkede kac gundur tartisiliyor.

.

.

.

Kimi kime sIkáyet edersiniz?..

Bilemem...

bekir coşkunun yazısının başlığını değilde içeriği tartışılsa daha sağlıklı olur sanırım.yazıda dini hassasiyeti fazla olan bazı insanların,bu zihniyeti bulundukları konuma göre başkalarına dayatmaları işleniyor daha çok.bu konudada güncel hayatta sayılamıyacak kadar çok örnek var.hatta bu zorlamalar ülkenin yönetim ilkelerini,görünümünü bile değiştirecek noktalara geldi.

Gönderi tarihi:
bekir coşkunun yazısının başlığını değilde içeriği tartışılsa daha sağlıklı olur sanırım.yazıda dini hassasiyeti fazla olan bazı insanların,bu zihniyeti bulundukları konuma göre başkalarına dayatmaları işleniyor daha çok.bu konudada güncel hayatta sayılamıyacak kadar çok örnek var.hatta bu zorlamalar ülkenin yönetim ilkelerini,görünümünü bile değiştirecek noktalara geldi.

dindar kesimi eleştirmek yanlış değil

herkes herşeyi eleştirebilir

Atatürk, Hz.Muhammed ve hatta Allah bile eleştirilebilir bence

ama bekir coşkun, gerçek olmadığını -aynı sektörden biri olarak- kuvvetle tahmin edebildiğim

bir senaryoyu gerçekmiş gibi irdeliyor ve eleştirilerini yöneltiyor.

Masum olabileceğini bildiğiniz bir insana böyle bir iftira atılması sizin vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu?

Benim ediyor, dindar biri olmadığım halde.

"bu zihniyeti bulundukları konuma göre başkalarına dayatmaları ..." diyorsunuz

Yazının konusu bir dayatma değil

İki doktorun dini düşünceleri nedeniyle mesleğini ideal (etik) biçimde uygulamaması.

Yazdığınız yorum dindar kesime bakışınızı özetliyor

istediğiniz gibi bakabilirsiniz

ama bir iftiraya arka çıkmak o iftiraya ortak olmak olur

Ben, hiç tanımadığım ve dünya görüşümün hiç benzemediği bu kişilere iftira atılmasına

seyirci kalamıyorum

siz de arka çıkarken

birazcık düşünün

Gönderi tarihi:

olayın gerçekle ilgisi yok.

hatta emin olun söz konusu hastayı da zerre düşündüklerinden degil.

ve hatta hatta doktorların görevlerini hakkıyla yapması gibi bir dertleri olduklarına da inamıyorum.

'' ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz '' ( Z.Paşa).

bu ve bunun gibi yazıların gösterdiklerinden başka amaçları var, aynı senaryolar hep gündem de,bunu hep ispat ettiler ( Hürriyet gazetesi )

suistimal insan olan her yerde olabilir, ne kadar azsa o kadar iyidir, yada tersi işte.

bari gerçek haberlerden yola çıkalım.( hayatımız yalan oldu ya :)

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:
Korkmayın arkadaşlar ''GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER BU TOPRAKLARDAN'', cehalet herzaman medeniyetin ayakları altında ezilmeye mahkumdur.

Ne demek istediğini açar mısın lütfen..

Gönderi tarihi:
dindar kesimi eleştirmek yanlış değil

herkes herşeyi eleştirebilir

Atatürk, Hz.Muhammed ve hatta Allah bile eleştirilebilir bence

ama bekir coşkun, gerçek olmadığını -aynı sektörden biri olarak- kuvvetle tahmin edebildiğim

bir senaryoyu gerçekmiş gibi irdeliyor ve eleştirilerini yöneltiyor.

Masum olabileceğini bildiğiniz bir insana böyle bir iftira atılması sizin vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu?

Benim ediyor, dindar biri olmadığım halde.

"bu zihniyeti bulundukları konuma göre başkalarına dayatmaları ..." diyorsunuz

Yazının konusu bir dayatma değil

İki doktorun dini düşünceleri nedeniyle mesleğini ideal (etik) biçimde uygulamaması.

Yazdığınız yorum dindar kesime bakışınızı özetliyor

istediğiniz gibi bakabilirsiniz

ama bir iftiraya arka çıkmak o iftiraya ortak olmak olur

Ben, hiç tanımadığım ve dünya görüşümün hiç benzemediği bu kişilere iftira atılmasına

seyirci kalamıyorum

siz de arka çıkarken

birazcık düşünün

ben yazıdan anladığımı özetledim sadece.burada testis falan yazıya biraz espri katmak renklendirmek için başlığa ve konunun içine katılmış.asıl mesele dini kural ve algılamaların devlet yönetiminde alınan kararlara temel olmaya başlaması.buda laik yönetim tarzının ülkemizin ve insanlığın gelişiminde en önemli temel olduğuna inandığım için beni rahatsız ediyor.ayrıca konuyu basından takip ettim.hastanın ifadesi doktor bayanların hasta üzerindeki uygulamayı yapmadıkları şeklindeydi.tedaviyi yapan doktorun raporuda aynı doğrultuda.uzaktan görebildiğim bu.ayrıca yoğun bakım odalarını bile kadın erkek olarak ayırmak isteyen zihniyetin bu yönde bi tavrıda olabilir diye düşünüyorum.insanlara haksız yere iftira yada karalama gibi bir düşüncem kimse için aklıma dahi gelmez

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:
ben yazıdan anladığımı özetledim sadece.burada testis falan yazıya biraz espri katmak renklendirmek için başlığa ve konunun içine katılmış.asıl mesele dini kural ve algılamaların devlet yönetiminde alınan kararlara temel olmaya başlaması.buda laik yönetim tarzının ülkemizin ve insanlığın gelişiminde en önemli temel olduğuna inandığım için beni rahatsız ediyor.ayrıca konuyu basından takip ettim.hastanın ifadesi doktor bayanların hasta üzerindeki uygulamayı yapmadıkları şeklindeydi.tedaviyi yapan doktorun raporuda aynı doğrultuda.uzaktan görebildiğim bu.ayrıca yoğun bakım odalarını bile kadın erkek olarak ayırmak isteyen zihniyetin bu yönde bi tavrıda olabilir diye düşünüyorum.insanlara haksız yere iftira yada karalama gibi bir düşüncem kimse için aklıma dahi gelmez

Yok arkadaşım onu sormuyorum,Geldikleri gibi giderler bu topraklardan demişsin ya.Kimi kasdettiğini anlayamadım,onu soruyorum..

Gönderi tarihi:

kendinizle çelişiyorsunuz yaaa.

olay zaten haksız yere iftira içeriyor .

siz hala olayı dogru olarak degerlendiriyorsunuz.

içinizi yalan oldugu haberlerle boşlatmayın derim. daha saglam haberleri kaynak yapsanız bir sorun yok yazdıklarınız da.

tabiki sonuna kadar haksızsınız ama .bu haber yalan arkadaşım

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Eveeet nihayet müfettiş raporları açıklandı ve doktorlar aklandı

bu topicteki yanlı yazan kişilerden Ertuğrul ÖZKÖK gibi bu özürü bekliyoruz ve bu bizim tartışmasız hakkımız...

Bakalım Uğur DÜNDAR, Bekir Coşkun beyefendiler! ne yapacaklar attıkları iftira karşısında..

Özür ve teşekkür/Ertuğrul ÖZKÖK

16 yıllık genel yayın yönetmenliğim süresince, hiç gocunmadığım bir şey, yanlış yaptığımızda "özür dilemek" ve düzeltmek oldu.

İtiraf edeyim, mesleğimizde herkes bu konuda benim kadar bonkör değildir.

Geçen hafta Davos'ta olduğum için, söz verdiğim bir görevi biraz gecikerek yerine getiriyorum.

* * *

Uğur Dündar'ın ekibinin hazırladığı "Testis Raporu" haberi, geçen ay bütün Türkiye'de yoğun tartışmalara neden oldu.

Konya'da bir hastanede, iki kadın radyoloji uzmanının, erkek olduğu için bir gencin testis röntgenini çekmeyi reddettiği iddia ediliyordu.

Haberin kaynağı, genç çobanı ameliyat eden doktordu.

Doktor, ameliyat sonrasında bir rapor yazmış ve bunu hastanın dosyasına koymuştu.

O raporda, iki kadın görevlinin, testis röntgenini çekmeyi reddettiği hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde açıkça ifade ediliyordu.

Uğur Dündar'ın ekibi de bu raporu ele geçirmiş, olayı başhekime sormuş, ondan o gün net bir cevap alamamıştı.

* * *

Haber yayınlandıktan sonra ortalık karıştı.

Hastane başhekimi, olayı incelettiğini, ancak kadın radyologların çekim yapmayı reddetmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Haber, bir anda tıbbi çerçevesini aşarak siyasi nitelik kazandı.

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a konu sorulduğunda, o "Müfettiş gönderip inceleme yaptıracağım. Ondan sonra konuşacağım" dedi.

Ben de bakanın bu tavrını destekleyerek, "Size güveniyorum. Yaptırdığınız soruşturmanın sonucu ne olursa olsun gereğini yapacağım" dedim.

Soruşturma geçen hafta tamamlanarak kamuoyuna duyuruldu.

Sonuçlarını Hürriyet'te okudunuz.

Müfettişler, gerçekten iyi bir soruşturma yaptılar ve şu sonuçlara ulaştılar:

İki kadın görevlinin bir kusuru yoktu. Başhekim, iki kadın radyoloğun o gün görevde olmadıklarını söylemişti. Biri görevdeymiş ancak kendisinden çekim istenmemiş. Öteki ise görevde değilmiş.

Bu sonuçtan sonra bize yapılacak tek şey kalıyor.

İki kadın görevliden özür dilemek.

Onu da kamuoyunun önünde açıkça yapıyorum.

* * *

Ancak haberin dayandığı rapora gelince, iş biraz farklı.

Ortada bizim haberimize dayanak oluşturan bir rapor vardı.

Ben de sormuştum:

"Bu rapor var mı, yok mu? Varsa başhekim bir ay boyunca neden bir işlem yapmadı?"

Evet, müfettişlerin raporu bu noktada da bizi haklı çıkaracak bir sonuca ulaşıyor.

Gerçekten de beş doktorun bu olayda ağır sorumluluğu bulunduğu ortaya çıktı.

Biri, olmayan bir olayı rapor haline getirmiş.

Yani, iki kadın görevliye açıkça iftira etmiş.

Başhekim ve yardımcısı, bu kadar vahim bir rapor hakkında bir ay boyunca hiçbir işlem yapmamış.

Ayrıca genç çocuk, gerekli tıbbi müdahaleler zamanında yapılmadığı için testisini kaybetmiş.

Müfettişler, doktorlar hakkında ceza istiyor.

Yani ortada büyük haber olacak ağır bir tıbbi hata var.

* * *

Peki bu sonuç bizim hatamızı örter mi?

Hafifletse de örtmez.

Daha dikkatli davranmamız, sadece rapora güvenmeyip araştırmamız gerekirdi.

O bakımdan hem muhabirin, hem de yazı işleri olarak bizim kusurumuz var.

Ayrıca olayı hemen "Tesettür Faciası" olarak sunmak da açıkça önyargılı bir davranış olmuş.

Bütün bunlar için, haberi yapan arkadaşımızı uyarıyoruz.

Yazı işleri olarak biz de gereken dersi çıkarıyoruz.

Son bir nokta.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ve müfettişlere de bu titiz çalışmaları için teşekkür ediyorum.

hani ne oldu başörtülü doktorları yerden yere vuran sizler!! neredesiniz?? yüzünüz kızarmadımı hiç.. hiç mi özür dilemek erdeminde bulunmayacaksınız...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.