Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir üniversite profesöru oğrencilerine şu soruyu sorar;

-'Var olan herşeyi Allah mı yarattı?'

Cesur bir oğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar.

-'Evet herseyi Allah yarattı!'

Profesör sorusunu yineler ve oğrenci yine 'evet efendim ' diye yanıtlar.

Profesör devam eder;

-'Eğer herseyi yaratan Allah ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Allah yaratmış olur ve calışmalarımızda uyguladığımız

'Kesinleştirme' prensibine göre de Allah şeytandır.Oğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur.

Profesor ise oğrencilerine bir kez daha Allah'ın içindeki kaderin bir efsane oldugunu kanıtlamaktan öturu oldukça mutludur.Bu arada bir oğrenci ayaga kalkar ve;

-Bir soru sorabilirmiyim profesör? der.

Profesörde sorabileceğini söyler.

Öğrenci ayağa kalkar ve 'Soğuk varmıdır? diye sorar.

Profesör; Nasıl bir soru bu böyle,tabiki vardir ' diye yanıtlar.

'Sen hiç soğuktan üsümedinmi?'

Ögrenci ; -'Aslinda, fizik yasalarına gore soğuk yoktur. Yaşamda/realitede biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz.Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler.Örnegin,Absolute 0 (-460 derece F) sıcaklığın kesin yokluğudur (hiç olmadığı seviyedir).Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme özellikleri bozulur ve değişir.Soğuk yoktur,o yalnızca sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımizı tarif etmek icin yarattığımız bir kelimedir' der ve devam eder,

- Profesör, karanlık varmıdır?

Pofesör ; -'Tabiki vardir'. Ögrenci yanıtlar,

-'Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim.Çünkü,Karanlıkta yoktur.Yaşamda/realitede karanlık ışığın yokluğudur.Biz ışık üzerinde

calışabiliriz ama karanlığı calışamayız.Gerçekte,biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları üzerinde calışabiliriz.Ama karanlığı ölcemeyiz.Bir basit ışık ışını karanlık bir mekanı aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani

karanlığı geçersiz kılar. Siz belli bir mekanın/uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? Isığın miktarını ölcersiniz! Bu doğrudur degilmi? Karanlık insanlık tarafindan , ışığın olmadığı yer/mekan için kullanılan bir kelimedir.

Son olarak öğrenci profesöre gene sorar;

-'Efendim şeytan varmıdır? Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte yanıtlar;

-'Tabiki, açıladığım gibi, biz onu her gün ,her yerde onu görürüz.Şeytan/kötülük bir kişinin başka bir kişiye her gün

sergilediği insaniyetsizliğinin bir örneğidir.O , dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda,şiddette yer alır.Bunların tümü şeytanın kendisinden başka bir şey de değildir.' der..

Ögrenci devam eder;

-'Şeytan yoktur efendim.Yani o kendi başına yoktur.

Şeytan basit olarak Allah'ın yokluğudur.O aynen karanlık ve soğuk ta olduğu gibi insanın Allah'ın yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir.Allah şeytanı yaratmadı. Şeytan/kötülük insanın Allah sevgisini yureğinde duyumsamadığı zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur.O aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir.

Profesör yerine oturur. Genç ögrencinin adı Albert Einstein'dir.

• Cevaplar 96
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Dua edenin ''Rabb''im demesi,Allah'ın ''Buyur Ey Kulum '' demesinin ta kendisidir....

Birisi her gece kalkıp Allah'ı anıyor,O'na dua ediyordu...

Şeytan ona dedi: Ey Allah'ı çok anan kişi ! Bütün gece Allah deyip çağırmana karşılık seni buyur eden var mı? Sana bir tek cevap bile gelmiyor,daha ne zamana kadar dua edeceksin...?

Adamın gönlü kırıldı,başını yere koydu ve uyudu...Rüyasında ona şöyle dendi :Kendine gel,uyan ! Niye duayı bıraktın ? Neden usandın ?

Adam: Buyur diye bir cevap gelmiyorki,kapıdan kovulmaktan korkuyorum,dedi...

Bunun üzerine dendiki ona: Senin Allah demen O'nun buyur demesi sayesindedir...Senin yalvarışın,Allah'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır..Senin çabaların,çareler araman,Allah'ın seni kendisine yaklaştırması,ayaklarındaki bağı çözmesindendir...Senin korkun,ümidin,sevgin Allah'ın lütfunun kemendidir...Senin her Ya Rabbi demenin altında,Allah'ın buyur demesi vardır...

Gafilin,cahilin,canı bu duadan uzaktır...Çünkü Ya Rabbi demeye izin yok ona...Ağzında da kilit var,dilinde de...Zarara uğradığı zaman,ağlayıp sızlanmasın diye Allah ona dert,gam,ağrı,sızı,keder vermedi...Bununla anla ki,Allah'a dua etmeni,O'nu çağırmanı sağlayan dert,dünya saltanatından daha iyidir...

Dertsiz dua soğuktur...Dertliyken yapılan dua gönülden kopar....

Mevlana

Gönderi tarihi:
Bir üniversite profesöru oğrencilerine şu soruyu sorar;

-'Var olan herşeyi Allah mı yarattı?'

Cesur bir oğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar.

-'Evet herseyi Allah yarattı!'

Profesör sorusunu yineler ve oğrenci yine 'evet efendim ' diye yanıtlar.

Profesör devam eder;

-'Eğer herseyi yaratan Allah ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Allah yaratmış olur ve calışmalarımızda uyguladığımız

'Kesinleştirme' prensibine göre de Allah şeytandır.Oğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur.

Profesor ise oğrencilerine bir kez daha Allah'ın içindeki kaderin bir efsane oldugunu kanıtlamaktan öturu oldukça mutludur.Bu arada bir oğrenci ayaga kalkar ve;

-Bir soru sorabilirmiyim profesör? der.

Profesörde sorabileceğini söyler.

Öğrenci ayağa kalkar ve 'Soğuk varmıdır? diye sorar.

Profesör; Nasıl bir soru bu böyle,tabiki vardir ' diye yanıtlar.

'Sen hiç soğuktan üsümedinmi?'

Ögrenci ; -'Aslinda, fizik yasalarına gore soğuk yoktur. Yaşamda/realitede biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz.Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler.Örnegin,Absolute 0 (-460 derece F) sıcaklığın kesin yokluğudur (hiç olmadığı seviyedir).Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme özellikleri bozulur ve değişir.Soğuk yoktur,o yalnızca sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımizı tarif etmek icin yarattığımız bir kelimedir' der ve devam eder,

- Profesör, karanlık varmıdır?

Pofesör ; -'Tabiki vardir'. Ögrenci yanıtlar,

-'Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim.Çünkü,Karanlıkta yoktur.Yaşamda/realitede karanlık ışığın yokluğudur.Biz ışık üzerinde

calışabiliriz ama karanlığı calışamayız.Gerçekte,biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları üzerinde calışabiliriz.Ama karanlığı ölcemeyiz.Bir basit ışık ışını karanlık bir mekanı aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani

karanlığı geçersiz kılar. Siz belli bir mekanın/uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? Isığın miktarını ölcersiniz! Bu doğrudur degilmi? Karanlık insanlık tarafindan , ışığın olmadığı yer/mekan için kullanılan bir kelimedir.

Son olarak öğrenci profesöre gene sorar;

-'Efendim şeytan varmıdır? Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte yanıtlar;

-'Tabiki, açıladığım gibi, biz onu her gün ,her yerde onu görürüz.Şeytan/kötülük bir kişinin başka bir kişiye her gün

sergilediği insaniyetsizliğinin bir örneğidir.O , dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda,şiddette yer alır.Bunların tümü şeytanın kendisinden başka bir şey de değildir.' der..

Ögrenci devam eder;

Şeytan basit olarak Allah'ın yokluğudur.O aynen karanlık ve soğuk ta olduğu gibi insanın Allah'ın yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir.Allah şeytanı yaratmadı. Şeytan/kötülük insanın Allah sevgisini yureğinde duyumsamadığı zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur.O aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir.

Bu muhteşem yazıyı kendilerini Einstein'den daha zeki sanan arkadaşlara armağan edelemmi gönüldaşım

Paylaştığın için teşekkürler :clover::wub:

Gönderi tarihi:

Bu yazdıklarınız Zerdüştlük inancını doğrular. Semitik inançları çürütür.

Zerdüştlükte hem iyi güç (Ahura Mazda / Tanrı) hem de kötü güç (Ahriman / Şeytan) ezelden beri vardır. Biri birini yaratmamıştır. Sizin örneklerinizde de olduğu gibi, soğuk olmazsa, sıcağı anlayamazsın; sıcak olmazsa soğuğu anlayamazsın. Biri birinin yaratıcısı değildir. İkisi de varlığını diğeri ile tanımlar, varlığını diğerinin varlığına borçludur.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Bu muhteşem yazıyı kendilerini Einstein'den daha zeki sanan arkadaşlara armağan edelemmi gönüldaşım

Paylaştığın için teşekkürler :clover::wub:

İslamiyet'te Allah'ın bir meleği olan İblis’in diğer melekler gibi nurdan, Allah tarafından yaratıldığına inanılır.

Semitik dinlerdeki mantık hatalarını gösteren ve buraya alıntılayan herkese benden de :clover:

Saygılar.

Gönderi tarihi:

İBLİS İN MELEK OLDUĞUNU KİM SÖYLEDİ UYDURMA KARDEŞİM

ŞEYTANIN ASLI CİNDİR VE ATEŞTEN YARATILMIŞTIR ZİRA ŞEYTAN KENDİSİNİN ATEŞTEN,İNSANIN TOPRAKTAN YARATILDIĞINI VE KENDİSİNİN ATEŞTEN YARATILMASI NEDENİYLE ADEM DEN ÜSTÜN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ VE KİBİRLENMİŞ HZ.ADEM E SECDE ETMEMİŞTİR. YALAN YALNIŞ BİLGİLERLE İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAK NE KADAR ETİK İNSAFINIZA BIRAKIYORUM.

Gönderi tarihi:
İBLİS İN MELEK OLDUĞUNU KİM SÖYLEDİ UYDURMA KARDEŞİM

ŞEYTANIN ASLI CİNDİR VE ATEŞTEN YARATILMIŞTIR ZİRA ŞEYTAN KENDİSİNİN ATEŞTEN,İNSANIN TOPRAKTAN YARATILDIĞINI VE KENDİSİNİN ATEŞTEN YARATILMASI NEDENİYLE ADEM DEN ÜSTÜN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ VE KİBİRLENMİŞ HZ.ADEM E SECDE ETMEMİŞTİR. YALAN YALNIŞ BİLGİLERLE İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAK NE KADAR ETİK İNSAFINIZA BIRAKIYORUM.

İblis mi, Diablos mu, adı herneyse, ateşten mi, nurdan mı, ışıktan mı, elektrikten mi, tüyden mi yaratıldı beni ilgilendirmez.

Benim vurguladığım, altını çizdiğim husus, Semitik dinlere göre onun Allah tarafından yaratılmış olduğu hikayesi.

Şeytan basit olarak Allah'ın yokluğudur. O aynen karanlık ve soğuk ta olduğu gibi insanın Allah'ın yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir.Allah şeytanı yaratmadı. Şeytan/kötülük insanın Allah sevgisini yureğinde duyumsamadığı zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur.O aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir.

İlk postu yapan arkadaşımız diyor ki, hem başlıkta "Var olan Herşeyi Allah Yararttı diyor" hem de Einstein'ın "Allah Şeytanı yaratmadı" sözünü, koyduğa başlığa destek diye alıntılayıyor ve Einstein'dan daha mı iyi bileceksiniz diye soruyor, sanırım bize, dinsizlere? Biz de diyoruz ki "Einstein'den farklı birşey söylemiyoruz". O da Şeytanı Allah yaratmadı, insan yarattı kafasında diyor, biz de.

Bu Onların Görevi Kardeş Hristiyanlık, Yahudilik Bunlarda Bir Din'dir ve Onlara Göre Bu Dinler Hak'tır. Ama Malesef Burda Sadece İslam Dini Üzere Tartışmalar Konular Açılıyor. ve Açılıyor Hakaret Edici Sözler Kullanılıyor.

Hak din diye birşey yoktur. Hak din olduğu iddia edilen dinler vardır. Hristiyanlık'ın da, İslamiyet'in de, Bahailik'in de kaynağı Musevilik'tir. Onun kökü de ortadoğudaki çeşitli putperest kültürlerdir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Ve aklima diger takilan yer ise siz eminmisiniz bunun gercek bir hikaye olduguna yoksa uydurulmusmu cunku Einstein'ın hayatini okumus biriyim ve bu cevaplardan daha zeki biri derim!!! Burada daha cok soguk ve karanlik bagdastilrak seytan tanimlanmis...

Ve sonuc olarak yazi sahibi Engin Arca:Yeni duzen gazetesinde bir yazar!!!

Ve ben bu yazi uydurulmus diyorum!!!

hIC BIR FRANSIZ SITESINDE BU OLAYA AIT BIR HIKAYE BULAMADIM!!!

Sevgili arkadasimiz gece yagmuru lutfen bu hikayenin avrupa kaynaklarinida bulup gosterirmisiniz!!!

Yazi alip kopyalamak marifet degil!!!!

Onemli olan guvenilir kaynaklarla bunu sunmak!!

saygilarimla!!!

Einstein'a atfedilen bu hikayenin "uydurma" olabileceği benim aklıma gelmemişti. Güzel bir noktaya işaret etmişsin sevgili la_bohéme. :cat:

Öte yandan, uyduran da iyi uyduramamış. Einstein'e "Allah Şeytan'ı yaratmadı, insan kafasında yarattı" dedirtmiş, böylece uyduran kişi, semitik dinlerdeki inanca karşı birşey söyletmiş Einstein'e. Öte yandan, soğuk ve sıcağın birbirini tanımladığını söyleyerek, "olmayan Şeytan" ile esasen "Tanrı"nın da "olmadığını" kanıtlamış. Şeytan'ı insan'ın kafasında yarattığını söyleyerek, bunun karşıtı olan Allah'ı da insan'ın kafasında yarattığını dolaylı olarak söyletmiş Einstein'e. :stuart:

Oncelikle konunun basliginin yaziyla pekde alakasi yok...

Mesela sole bir baslik fena olmazdi.SOGUK VAR MIDIR?Ne dersiniz gece yagmuru!

Yani o kendi basina yoktur...Bu demek oluyor ki seytan olmazsa tanrida olmaz!

tamlama gibi!!Basit olarak allahin yoklugu!!!Sanirim yazinin sahibi bilmeden Einstein'in ikilem icinde birkmis ve Hristiyan birine Allah yok dedirtmis...

:clover::clover:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Oncelikle konunun basliginin yziyla pekde alakasi yok...

Mesela sole bir baslik fena olmazdi.SOGUK VAR MIDIR?Ne dersiniz gece yagmuru!

Ne alakası var la_bohéme...Konunun başlıkla alakası gayet açık ve nettir..Eğer siz sadece ''Soğuk var mıdır'' kısmını almak istiyorsanız o başka tabi..Konunun içeriği Var Olan Herşeyi Allah'ın yarattığına dair kısa bir bilgidir..

Yani o kendi basina yoktur...Bu demek oluyor ki seytan olmazsa tanrida olmaz!

tamlama gibi!!Basit olarak allahin yoklugu!!!Sanirim yazinin sahibi bilmeden Einstein'in ikilem icinde birkmis ve Hristiyan birine Allah yok dedirtmis...

[/font]

Şeytanın varlığı Allah'ın yokluğundan gelir..Bu manevi anlamda hissedilen yokluktur..Eğer Allah sevgisini,Allah'ın varlığını ve birliğini inkar ederseniz işte o zaman şeytanı var edersiniz...Bu var olmakta yine manevi anlamdadır...

Ve aklima diger takilan yer ise siz eminmisiniz bunun gercek bir hikaye olduguna yoksa uydurulmusmu cunku Einstein'ın hayatini okumus biriyim ve bu cevaplardan daha zeki biri derim!!! Burada daha cok soguk ve karanlik bagdastilrak seytan tanimlanmis...

Sevgili arkadasimiz gece yagmuru lutfen bu hikayenin avrupa kaynaklarinida bulup gosterirmisiniz!!!

saygilarimla!!!

Allah'ın varlığını ve birliğini bile bile inkar etmek de marifet değildir...Artık Allah'ın delillerinden hangisini inkâr ediyorsunuz...

Albert Einstein bir yazısında iman eden bilim adamlarının dinden aldıkları bu ateşleyici gücü şöyle dile getirmiştir:

"Ben şunu iddia edebilirim ki, dini, kozmik yönden sezişler, bilimsel çalışmalarda çok daha kuvvetli hissedilmektedir. Şüphesiz ki bu duyguyu, bilimsel zihniyeti ile ilk kuranlar en kuvvetli sezmişlerdi. Evrenin yapısını, bilimsel ve akılcı bir şekilde anlamak, insana en derin iman duygusu verir. Yıllarca mesai sonunda kavradıkları evren anlayışı, Kepler ve Newton'a böyle derin duygular vermiştir.

Bilimsel araştırmaların yalnız pratik alanında kalanlar, bu konuda her zaman her yerde yanlış açıklamalara düşmüşlerdir. Ancak hayatlarını tamamen bilimsel araştırmalara vermiş olanlarındır ki, bu seziş ve ilham, kalplerine dolar ve ancak bu çapta adamlardır ki, binbir güçlüğe rağmen bu aramalarına devam ederler. Onlar bu kuvveti din duygusundan alırlar. Bir çağdaşımız pek doğru olarak şöyle demiştir: Bizim materyalist çağımızda en derin din duygusunu, pozitif bilim yolunun ilk arayıcıları sezmişlerdir."

Örneğin materyalist felsefeye ve Darwinizm'e inanan bir bilim adamı, evrende hiçbir amaç olmadığını, herşeyin kör tesadüflerin ürünü olduğunu zannedecektir. Bu durumda evreni ve canlıları araştırmanın da gerçek bir anlamı kalmaz. Einstein bu gerçeği, "din duygusu ne zaman kaybolsa bilim, ilhamı olmayan bir deneyciliğe dönüyor" sözüyle özetler.

Einstein'in belirttiği gibi "dinsiz bir bilim topaldır...

1) Evren, Allah tarafından yoktan var edilmiştir. Hiçbir şey tesadüfi olaylar sonucunda veya kendiliğinden meydana gelmemiştir. Bu gerçeğin doğal bir sonucu olarak da doğada ve tüm evrende tesadüflerin oluşturduğu bir kaos değil, bilinçli bir tasarımla yaratılan kusursuz bir düzen bulunmaktadır.

2) Maddesel evrenin, özellikle de üzerinde yaşadığımız Dünya gezegeninin tüm özellikleri, insan yaşamına uygun olması için özel olarak tasarlanmıştır. Yıldızların ve gezegenlerin hareketlerinde, yeryüzü şekillerinde, suyun ya da atmosferin özelliklerinde, insan yaşamına imkan sağlayan belirli bir amaç bulunmaktadır.

3) Canlılar ise, Allah'ın yaratmasıyla var olmuşlardır. Tüm canlı türleri Allah tarafından yaratılmıştır.

Einstein, insanların hedeflerini belirlerken dini gerçeklerden yola çıkmaları gerektiğini şöyle ifade etmiştir:

İnsanın gerçek hedefini din belirler. Ancak hangi vasıtalara başvurulması gerektiği noktasında bilimin de söyleyeceği şeyler vardır. Bilim, gerçeği eksiksiz öğrenmek isteyenler tarafından şekillendirilip belli çerçevelere icra edilerek kurulur. Ama, temelde, bunun kaynağında da büyük ölçüde yine din vardır. Ben derin bir imana sahip olmayan herhangi bir bilim adamı düşünemiyorum..

Ancak 19. yüzyılın ortalarından bu yana, bilim dünyası bu İlahi temelden uzaklaştırılmış ve materyalist felsefenin etkisi altına girmiştir. Materyalizm, eski Yunan'a kadar uzanan bir düşüncedir. Maddenin mutlak varlığını savunur ve Allah'ı inkar eder.

Gönderi tarihi:

Profesör yerine oturur. Genç ögrencinin adı Albert Einstein'dir. [/b][/i]

Gönüldaşım,

Sanırım arkadaşlarımız burda ki ince nuansı anlayamadılar yada herşeye olduğu gibi ön yargılı bakma alışkanlıklarından vazgeçemeden yorum yaptılar.

Şeytan kendi başına yoktur demiş yani Allah'ın yokluğudur Allah bilincini kaybedince bir insan bu şeytan bilincinin esiri olduğunu gösterir,zaten tüm mukaddes dinlerdede bu şekildedir Allah sevgisinin kaybolduğu ortamlar şeytan egemen ortamlardır.

Bir insanın yüreğinden Allah sevgisinin gitmesi değilmidir şeytanın varlığının en kesin ıspatı,bunu ne kadar güzel bir uslupla anlatmış yukardaki yazı,tabi anlayana.....

Öte yandan, uyduran da iyi uyduramamış. Einstein'e "Allah Şeytan'ı yaratmadı, insan kafasında yarattı"

Bu kısımı yazının neresinden alıntıladınız slapper yazıyı birkaç kez okudum bulamadım bir zahmet gözümden kaçmış olan bu kısmı bana gösterebilirmisiniz????

Gönderi tarihi:

Öte yandan, uyduran da iyi uyduramamış. Einstein'e "Allah Şeytan'ı yaratmadı, insan kafasında yarattı" dedirtmiş,..

Bu kısımı yazının neresinden alıntıladınız slapper yazıyı birkaç kez okudum bulamadım bir zahmet gözümden kaçmış olan bu kısmı bana gösterebilirmisiniz????

Tabi ki memnuniyetle:

Şeytan basit olarak Allah'ın yokluğudur.O aynen karanlık ve soğuk ta olduğu gibi insanın Allah'ın yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir.Allah şeytanı yaratmadı. Şeytan/kötülük insanın Allah sevgisini yureğinde duyumsamadığı zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur.

Saygılar.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Ögrenci devam eder;

Sanıyorum ki Aynştanyn "Müslüman" değildi ve bir Hıristiyan da değildi. Ben onu Deist diye hatırlıyorum. Yada en azından Paganist idi... Ama kesinlikle Müslüman değildi. Öyle ise, yazıda verilen "Allah" ibaresi yerine kullandığı kelime "God" veya "Lord" olmalıdır. "God" ise "İlah" karşılığındadır. Şimdi; öncelikle bu yazı İslamiyet bir yana herhangi bir inancı dahi nitelememektedir. Aynştayn kendi felsefesini açıklama gayretine girmiş (ki tabi eğer böyle bir olay gerçekten meydana geldiyse eğer...).

İslam'daki "Şeytan" imgesi ise "Yaratılmış" bir varlık olarak tasvir edilmiştir. Yani Tanrı ile birlikte var olmamıştır. Tanrı; Şeytanı yaratmıştır. Gönüllerde, Tanrı'nın olmaması sonucunda Şeytan'ın var olması nitelemesi ise, yazının bütünlüğü içersinde bir inanca sahip olup olmamak demek değildir. Anladığım kadarıyla yazıda nitelenen düşünce aslında şu: İyiliğin olmadığı yer Doğal Olarak kötülükle kaplıdır. Aynen Isının olmadığı yerin Doğal Olarak soğuklukla, Işığın olmadığı yerinde Doğal Olarak karanlıkla kaplı olmasını ifade etmiş olması gibi. Yani Aynştayn Tanrı'yı "İyilik" olarak ve Şeytan'ı "Kötülük" olarak nitelemiştir. Bence bu yazıyı tam anlamıyla nitelendirebilmek için İngilizce (yada Almanca) aslına bakmak gerekir. Ama yazıdan çıkan sonuç, Soyut Gerçeklik olarak bir Tanrı yada Şeytan kavramının nitelenmesi yada Soyut bir Tanrı ile Şeytan'ın varlıklarının tasvir edilmesi değildir. Nitelenen düşünce; Maddi anlamda bireylerin iyilik ve kötülük anlayışlarıdır. Bir insan İyi değilse, Doğal Olarak Kötüdür; Kötü değilse Doğal Olarak İyidir... Yazı bir inancı nitelememektedir. Sadece bir Felsefeyi aktarmaktadır. Aynştayn Allah'ı ispatlama çabasında değil bence...

Bu yazdıklarınız Zerdüştlük inancını doğrular. Semitik inançları çürütür.

Zerdüştlükte hem iyi güç (Ahura Mazda / Tanrı) hem de kötü güç (Ahriman / Şeytan) ezelden beri vardır. Biri birini yaratmamıştır. Sizin örneklerinizde de olduğu gibi, soğuk olmazsa, sıcağı anlayamazsın; sıcak olmazsa soğuğu anlayamazsın. Biri birinin yaratıcısı değildir. İkisi de varlığını diğeri ile tanımlar, varlığını diğerinin varlığına borçludur.

Sadece AhuraMazda/Ahriman inancındadeğil, Eski Türklerin "Yaratılış Destanı"nda da hemen hemen aynı niteleme vardır. Kayra Han "İyiliği" temsil eder. Erlik ise "Kötülüğü" temsil eder. Kayra Han, Erlik'ten daha üsttür. O'nun ya yaratıcısıdır yada O'na emredicidir. Erlik bir "Kişi"dir yani insandır... Ancak "Kötülüğü" temsil eder. Tanrı'ya (Kayra Han/Kuday) karşı deldiği ancan itibaren Erlik olmuştur. Ancak şu var ki, bu destanın bir çok motifi, Hz. Muhammed'in bildirdiği dine de çok benzemektedir, diğer bazı dinlerin İyilik/Kötülük Tanrı/Şeytan nitelemelerine de çok benzemektedir. "Birinin varlığı diğerinin varlığını doğurur" sonucu ise İslam'da yoktur. Aynştayn'ı konu alan yazıdaki tanım bence bir Tanrı'dan çok "İyilik/Kötülük" tanımını ele almış gibi duruyor. Allah ile ilgili bir tanımlama yok.

Yaratılış Destanı: Örnek 1

Yaratılış Destanı: Örnek 2

İslamiyet'te Allah'ın bir meleği olan İblis’in diğer melekler gibi nurdan, Allah tarafından yaratıldığına inanılır.

Semitik dinlerdeki mantık hatalarını gösteren ve buraya alıntılayan herkese benden de

Böyle bir tanımlama tabii ki yok Sayın BrainSlapper. Cinler, "Dumansız Ateş"ten yani "Nar"dan yaratılmıştır. Melekler ise "Işık"tan yani "Nur"dan yaratılmıştır. İslamiyette Tanrı'nın her şeyi "Kendisinden" mevcut ettiği bildirilir ve herşey sonunda O'na dönecektir. Özde O olduğuna göre aslında Melekler ile Cinlerin yapılarındaki Öz (Hakk) aynıdır ancak yapıları farklıdır. Tabii ki bu bilimsel bir tesbit değil. Anlayışı böyle... ;) İblis'te Tanrı'ya karşı çıktıktan sonra İblis yani Kötü olmuştur. İyi ile Kötü ayrımı bu isyan ile birlikte var olmuştur. Bu Tanrı ile Şeytan ayrımı değildir. Bakı, Şeytan İnsan'dan önce en önemli Yaratılmış idi ve "Kötü" değildi. Ancak yaratılan İnsan'a, Tanrı'ya kendi çabası ile ulaşabilmesi için "Akıl" vermişti. O yüzden "Yaratılışı" gereği "Tanrı"yı zaten bilen Şeytan ve Diğer Ruhsal varlıklara nazaran İnsan'ın bilgisi daha değerliydi. İnsan o yüzden Şeytan'dan üstün tutulmuştu. Ve Şeytan bunu kaldıramayarak, Tanrı'ya İsyan etmişti ve İnsan'ın kendisinden üstün olmadığını söylemişti. Kibirlenmişti... vs vs vs... Gerisini zaten hemen hemen biliyoruz... Yani İslam'a göre "İyilik" ile "Kötülük" aynı anda var olmuştur. Ancak Tanrı'nın varlığı Şeytan'a bağımlı değildir. Çünkü ŞEytan Tanrı'yı zaten tanımaktadır. Varlığına inanmaktadır, kaldı ki Şeytan hiç bir zaman Tanrı'yı inkar etmemektedir. Zaten Tanrı'ya olan isyanının nedeni, Tanrı'yı tanımamış olması değil, İnsanın üstünlüğüne Kibirlenmesi ve İnsana secde etmemesidir. O yüzden der ki; "İnsanları senin yolundan çıkaracağım.". Şeytan bir din inşa etmemiştir, tek yaptığı vesvesedir/yönlendirmedir İslam'a göre... Kısaca İslam'daki İyilik ile Kötülüğün kaynağı böyledir. Görüldüğü gibi Aynştayn'ın yazısındaki o kelime her ne ise de anlamı kesinlikle "Allah" değildir. "İyilik" olarak nitelendirilmelidir.

saygilarimla!!!

Bence de yapılması gereken budur. Yazıyı Gerçek Dilinde görmeden, oradaki "Allah" kavramının aslında ne olduğunu bilmeden bir yargı yapamayız. Şu an forumda tek gördüğüm şey, herkesin kendince bir mantık yürütmeye çalıştığı ve farklı farklı anlamlar yüklediğidir. Kimisi de kendi nasıl anlamak istiyorsa, o anlamı yüklemiş. Kimisi Soyut Gerçeklik olarak tasvir etmiş ama bir diğeri ise İnsanın İnancı olarak nitelemiş. Bence her ikiside değil. Aynştayn orada "İyilik" ile "Kötülüğü" nitelemek istemiş.

Bakın Aynştayn'ın "Ne Olduğu"nu bir konu'da yine tartışmıştık. Orada Sevgili Cyrano'nun şu iletisi çok önem arzetmediktedir:

Kısacası çok tanrılı bir dinin mensubu için Allah inancına sahiptir demek, algı anlayış veya mantık olayı değildir.

Neresinden bakarsanız bakın. Panteist Einstein'da Allah inancı bulamazsınız. Einstein'İn mensubu olduğunu söylediği dinin tanrıları ; Zeus, Hera, İsis, Ares, Herkül, Eros vs dir. Panteizm tüm bu tanrıları ortak potada eriten bir dindir.

Ha bunu iddia eden arkadaşların dayandığı nokta nedir? şöyle ki diyelim Einstein "Tanrı" kavramını kullanmış. Bunu Mercek dergisi, vs nin belgesel dublajlarında "Yaratan" olarak çevrilir sonra "Allah" olarak çevrilir. Bunu izleyende bak abi Einstein'in Allah inancı varmış der.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=430282

Yani, konuyu açan iletideki "Allah" kelimesi, kesinlikle bu konuda yazan hiçbir arkadaşımızın anladığı gibi değildir. Oradaki "Allah" ve "Şeytan" tanımları, büyük ihtimalle "İyilik (Tanrısı)" ve "Kötülük (Tanrısı)" anlamında kullanılmış olmalıdır. Bu açıdan La-Boheme'nin yaptığı gibi metnin yada yazının Gerçeğini bulmak ve tespitimizi oradan yapmak lazımdır:

Einstein'in INANCLI BIRI OLMASI BIR COK DINCI KESIM TARAFINDAN KULLANILDIGI COK ACIK...

size kanitlamanizi istedigim sey kanitlanmadi bu yazinin baska sitelerdeki iceriginide gormek istiyorum...

Ama gördüğüm kadarıyla, tüm arkadaşlarımız boşuna bir çaba harcayarak kah desteklemiş, kah yargılamış. Oysa içerdiği anlam çok çok farklıdır gördüğüm kadarıyla. Sanırım herkes, haklı çıkmak pahasına zorlama tesbitler içine girmiş. İnanan arkadaşlar Aynştayn'ı "Müslüman" yapmış, inanmayan arkadaşlar ise "Dolaylı olarak yok saymış" gibi tabirler kullanmış. Bence boşa sıkılmış kurşundan farkı pek yok söylenenlerin her iki taraf içinde... Yazıdaki Allah ve Şeytan kavramları bizim anladığımız anlamda değildir diye düşünüyorum.

Şeytan basit olarak Allah'ın yokluğudur

bu cumle herseyi kisaca acikliyor anliyana kadar okuyun!

Allah yoksa Seytan var demek istiyor...Yani iki zit karekteri bir birine elma yarisi gibi bagliyor..

Ve asrin olayini gerceklestiren sayin yazarda aslinda tanriya yok dediginin farkinda degil!!!

konunun basligina gelince yaptiginiz alintilarda baslik degistirmek bence yanlis zaten metindede

herseyin allah yaratti konusu islenmiyor!!!

Konuya girmeyi hiç istemedim la_boheme. Fakat orada yanlış anladığını düşünüorum.

Örnekleri dikkatli oku.

Sıcak vardır yanarız ve soğuk vardır üşürüz. Aydınlık vardır görürüz karanlık vardır göremeyiz. Bunlar birbirlerinin varlığı bilindiği halde açığa çıkan kavramlardır. ALLAH vardır iilik yaparız şeytan vardır kötülük yaparız. Orada şeytan basit olarak ALLAH'ın yokluğudur derken Allah'ın varlığına inanmayan insan veya insanlar için şeytan vardır denilmek istenmiştir.

Sayın La-Boheme ve Sayın Eren; ne yazık ki ikinizinde bu görüşlerinize katılamıyorum. Oradaki yazı açıktır. Ne "Tanrının varlığı Şeytan'a bağlıdır, Şeytan yoksa Tanrı'da yoktur" gibi bir anlam vardır orda; ne de "Tanrı vardır iyilik yaparız, Şeytan vardır kötülük yaparız" anlamı vardır. Oradaki anlam şudur (gerçi yukarıda açıklamıştım ama...): Sıcağın belli bir ölçüde değrine "Soğuk" denmektedir. Yani "Soğuk" diye bir kavram yoktur aslında. Düşün sıcaklığa "Soğuk" denmektedir ve yine de o da bir sıcaklıktır ama düşük sıcaklıktır. Yine Karanlık "Düşük Işıma"dır diyebiliriz. Yani ışığın az olduğu ortamdır. Şeytan(lık)da, kişide Tanrı'nın olmaması halidir, ki bu anlamıyla çok mantıksız bir tanımlama çıkıyor karşımıza. Dolayısıyla yine söylediğim noktaya dönüyoruz: Aynştayn, o yazılanlar yaşanmışsa bile, oradaki "Allah" kavramını "İyilik (Tanrısı)", "Şeytan" kavramını ise "Kötülük (Tanrısı)" şeklinde ifade etmiş olmalıdır. Zira eski pagan inancında da şu bilgi vardır ki; İyiliğin olmadığı yerde Kötülük baş gösterir... Tıpkı Sıcağın olmadığı yerde Soğuğun, Işığın olmadığı yerde Karanlığın başgöstermesi gibi...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Gece Yağmuru

Kusura bakma ama bu hikaye tam çelişki ve felsefe içinde

İnsanın duyu organlarıyla algılayabildiği şeyler, gerçek şeylerdir.

Bu hikayede, insanın duyu organlarıyla algılayamadığı olaylar gerçekmiş gibi kabul edilmiş. En büyük yanlış burada zaten. Varsayımlar üzerinden hareket ederek, gerçeğe ulaşılmaz. Yani bu hikaye tamamen bir hayal felsefesiyle bütünleştirilmiş.

Bu hikayeyi okuyan biri Allah'ın varlığını ve herşeyi yarattığını anlayamaz. Çünkü buna dair bir veri yok !!! hayali(varsayım) veriler gerçek veri olarak değerlendirilemez. Hikayedeki gerçek veri soğuk ve karanlık kavramıdır. Çünkü bunlar duyu organlarımızla algılayıp istediğimiz gibi deneyleyebileceğimiz kavramlar, ama diğerleri değil. Yok şeytanmış yok tanrıymış, hani ? kim algılamış ki bunları ? algılanan şey soğuk ve karanlık başka bişey yok.

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Sayin tarafsiz

yazmaniza degmez arkadasta yapistirip sirra kadem basti....

Ve yazilarimizada cevap yazma lutfunda bulunmadi

cunku yaptigi yapistirmanin uydurulmus ooldugunu kendiside cok iyi bilmekte.....

Ben bile bu hikayedeki celiskiyi gordum, alinti yapmadan once anlayana kadar bence okumalilar.....

la boheme, evet haklısın,

ek olarak

bu hikaye, inanalar içindir, inananlar ayrıntıları düşünmezler, çünkü en baştan bütün çarpıklıkları kabul ettikleri için, priskolojileride ona göre gelişir ve sorgulamazlar, sadece hikayenin öne çıkan kısımlarını alırlar. (kişisel görüşümdür)

saygılar

Gönderi tarihi:

Yazacak ve söyleyecek fikirleri olmayan kişilerin sürekli başkalarının iletileri hakkında yorum yapmaları forumda yer edinme ve tutunabilme çabasından kaynaklandığını düşünüyorum.......

Gönderi tarihi:
Yazacak ve söyleyecek fikirleri olmayan kişilerin sürekli başkalarının iletileri hakkında yorum yapmaları forumda yer edinme ve tutunabilme çabasından kaynaklandığını düşünüyorum.......

bu herkes için geçerli olabilir

forumda yer edinmeden tutunmadan, düşüncelerimizi kimseye kendimizi kabul ettiremeyiz yada aktaramayız

bu formun doğasında başkalarının iletileri hakkında yorum yapmak var

aksi halde neyi destekleyip ne desteklemeyeceğimiz konusunda kimseye bir faydamız olmayacaktır.

Gönderi tarihi:

Bu yeryuzunde mantikli bir insan olarak kendi kendime soruyorum: "Yukarida insanlari bastan cikaracak ve kucuk dusurecek yetki rutbesine ve sinif savasina gerek var mi diye.

Hani Tanrilara karsi gelmek istemiyorum ama, insanlari kullanmayip bu problemi kendi katinizda biraksaniz!

Gunah ve Ayartma/Bastan cikarma gibi sozcukleri biliyor taniyoruz!

Buna karsilik Sevgi ve Anlayis gibi sozcuklerin mevcudiyeti de var!

Tanrim, madem ki yukarida iki zit partisiniz, bunlari kendi kendinize cozumleyemezmisiniz.

Sizlerin problemi nedir. Ben bu dunyada ben olarak insanlarla iyi anlasiyorum ve dusmanlarim yok!

Cok uluslu dusunuyorum ve her tur dinden ve her tur milletten arkadaslarim var. Iletisim kurmakta da problemim yok.

En alttakilerden de, en usttekilerden de arkadaslarim var.

Lakin, 'En buyuk kim?' 'Kim kimden daha iyi?' didismeleri tarafimca bilinmiyor ve bilinmek de istenmiyor!

Hosgoru ve Birlik diye sozcukler de var. Sizin yukarida nasil bu isler!

Belki de iki zit parti olarak sizin de dusunmeye baslayip bir baslangic yapmaniz gerekiyor! Tanri Seytan ile barissin ve problem sizin aranizda kalsin!

Insanlara yeryuzunde diger baska 'son zaman kavgalari' oynatilmadan iyi olan nihayet kotu olana elini uzatsin!

O zaman din yasanir hale ve inanc da inanilir hale gelir!

Gönderi tarihi:

1- Allah mekandan ve zamandan münezzehtir Allah'a yukarda ve aşağıda denilmez..

2- Alah'ın hiç bir canlıyla problemi yoktur, o nun için hiç bir şey problem teşkil etmez, bütün bunlardan beridir..

3- İkilik yoktur, teklik vardır ve o tek olan ancak ve ancak Allahtır..

4- Şeytan sadece bir yaratılmış varlıktır, şeytana kıyamete kadar mühlet verilmiştir..

5- Allah istese kendisine noksansız kulluk eden kavimler yaratırdı, o bundan aciz değildir..

6- Allah'ın nezdinde kainatın en küçük bir hükmü ve değeri yoktur, bütün bir kainat imtihan için stüdyodur..

7- Kudret cihetinde, bir atomun içi, kainatın tamamıyla aynıdır, ölçülemeyecek küçüklükler ve büyüklükler, hepsi Allah için basittir..

8- İnsanlara cüz-i irade verilmiştir, doğru ve yanlışı seçme yeteneği verilmiştir, insanlar bundan mesuldür..

9- Zaten iyi isen bir problem yok, senden istenilen sadece Allah'ı bilmektir, o na iman etmektir..

10- Yaratan kendisine kulluk etmeyi emretmiştir ve bu da onun hakkıdır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
1- Allah mekandan ve zamandan münezzehtir Allah'a yukarda ve aşağıda denilmez..
Allah zamandan münezzeh değildir.Mekanı vardır,göktedir

2- Alah'ın hiç bir canlıyla problemi yoktur, o nun için hiç bir şey problem teşkil etmez, bütün bunlardan beridir..

Allahın inkarcılarla baya bir proplemi vardır,olmasa onlardan kulluk etmellerini istemezdi

3- İkilik yoktur, teklik vardır ve o tek olan ancak ve ancak Allahtır..
Bırakın ikiliği çokluk vardır.Müslümanların inanmaması tanrıların çok olduğu gerçeğini geçersiz kılmaz

4- Şeytan sadece bir yaratılmış varlıktır, şeytana kıyamete kadar mühlet verilmiştir..

Şeytan yaratlmış bile olsa,alllaha kafa tutmuş,allahta ona boyun eğmiştir

5- Allah istese kendisine noksansız kulluk eden kavimler yaratırdı, o bundan aciz değildir.
Lafla yaratır demekle olmuyor,yaratamamış işte.O kadar çok peygamberler ve kitaplar gönderdiği halde, yarattığı kullara bir türlü söz geçirememiş.Bugün dünyanın büyük bir kısmı hala allaha inanmaz, yani kuranın allahına

6- Allah'ın nezdinde kainatın en küçük bir hükmü ve değeri yoktur, bütün bir kainat imtihan için stüdyodur.

İmtihan denilen şey tiyatrodan başka bir şey değildir

7- Kudret cihetinde, bir atomun içi, kainatın tamamıyla aynıdır, ölçülemeyecek küçüklükler ve büyüklükler, hepsi Allah için basittir..
Nasıl basit, hiçte basit değil,6 gün uğraşmış.

8- İnsanlara cüz-i irade verilmiştir, doğru ve yanlışı seçme yeteneği verilmiştir, insanlar bundan mesuldür..

İnsanlara irade verildiği filan yoktur,ya inanırsın yada yallah ceheneneme

9- Zaten iyi isen bir problem yok, senden istenilen sadece Allah'ı bilmektir, o na iman etmektir.
İstenilen sadece bu değil,kendi kendinizi çürütmeyin.Yeri geldiğinde din sadece kurandan ibaret değil diyorsunuz.Uygulanması gereken yüzlerce ritüel vardır

10- Yaratan kendisine kulluk etmeyi emretmiştir ve bu da onun hakkıdır..

Madem o kadar kendisine kulluk edilmesine çok meraklı idi ise yaratmasaydı.

Saygılar..

Gönderi tarihi:

1- İnancımıza göre Allah mekandan münezzehtir..

Allah'ın gökte olduğunu söyleyenler onu gökte mi görmüşler haşa..

2- Bütün insnalardan istemiştir kulluk etmelerini..

Kulluk ederseniz karşığından şunlar kulluk etmesseniz şunlar vardır demiştir..

Problem nerede burada..?

3- Tanrıların çok olduğu gerçeği mi.. :)

Öylemiymiş gerçekten..

4- Şeytan isyan etmiştir, o na kıyamete adar mühlet verilmiştir, kıyamette cezasını çekecektir..

5- Söz geçirmek istese pekala yapabilirdi, yoktan var eden herşeye kadirdir..

6- Tiyatromu değilmi öldüğümüzde görürüz aceleye gerek yok..

7- Basittir ol demesi yeterlidir..

8- Cüz- i irade vardır, bunu kendindende bilmelisin..

Doğruyu yanlışı kendin bulabiliyorsun..

9- İstenilen ilk şey imandır, iman ebedi azaptan korur, diğer ibadet kısmı tafsilatlıdır..

10- Bize danışacak hali yoktu, güç onun, mülk onun, kudret onun...

Saygılar..

Gönderi tarihi:
1- İnancımıza göre Allah mekandan münezzehtir..

Allah'ın gökte olduğunu söyleyenler onu gökte mi görmüşler haşa..

Siz hangi dinin inancından bahsediyorsnuz sedat bey ? Allahın mekandan münezzeh olduğuna kurandan, veya hadisten delil niye getirmiyorsunuz?

Ama ben allahın mekanı olduğuna dair delil getirebilirim pekala.

Gönderi tarihi:
4- Şeytan isyan etmiştir, o na kıyamete adar mühlet verilmiştir, kıyamette cezasını çekecektir..

Sayın xlark tades, Allah neden şeytana kıyamete kadar mühlet vermiştir? Onu kıyamete kadar aramızda tutmasındaki amacı ne? Onuda açıklasaydınız çok iyi olurdu.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.