Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Sevgili Keskinkalem ne güzel sözler bunlar,evet ben açık sözlüyümdür ve bir vatanperverimdir tıpkı senin gibi,sende iyiki varsın arkadaşım o değerli yakutlardan biride sensin teşekkür ederim.
Φ frozen Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Esmer zamanlar da unuttuğun Sana dair olan ne varsa Gün aymadan göz uçlarına Ard arda kördüğüm olur ya boğazında Ve sen İskelesi yıkık bir limanda Boşaltırken yükünü Gemiler silemeyecektir ağır hüznünü Aç Kapını! ...Aç Ağlama! alıntı...
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Yıllar Sonra seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim nere gitti tohuma deresinde - o ishaklı yalnızlığım saçlarının uzun uzun o güneşli sarısı yüzünün papatya sabahlığı - haziranlarımda gülüşünün baharlığı susuşunun sonsuzluğu nere gitti sende benim olan o sonsuz özlem seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - guzelim sen gittin - kaba kilimlerde kaldı ayak izlerim pırıl pırıl selvilerde görkemli cevizlerde asma altı su sesi - alacalı güneş sofralarında sen gittin - inanılmaz öksüzlükler yaşadım düştüm çetin yollara - türkülere ağıtlara belendim saçlarımda bulut oldun - alnımda demirparmaklık seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim ben çok çektim güzelim - karlı dağlar oldu başım sen belki de mutluyudun - güzel günler geçirdin çünkü kaf dağında prensestin - soylu bir güzelliktin yaklaşılmaz bir varlıktın - masallık bir acıydın gözgöze geldik birgün - bir dağbaşı durağında bindik aynı trene - kavuştuk yıllar sonra seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim haziranım sarıgülüm yazgüneşim özlemim nice nice sular geçti - bildin mi köprülerden kaç bahar kaç sonbahar kaç çocuk kaç intihar nerdesin sen nerdeyim ben ne söylüyor bu çizgiler bu aynalar neden böyle yakından bakıyorlar neler anlatıyor bu şarkılar - uzak geçmişimizden seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim ağlamak bir dağgülü - bir yanık orman belki bir kurumuş çeşme belki - bir kimsesiz tutuklu uçaklar otobüsler vapurlar telefonlar haziranım sarıgülüm yazgüneşim papatyam kime giydin o akları - kim kaldırdı duvağını kim kokladı kim baktı - bağrına kim - yıllar önce seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim Hasan Hüseyin Korkmazgil
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 madem seviyorsun şekerim.. al bakalım bir tanecik daha..umarım beğenirsin... ADSIZ BİR ÇİÇEK Rengini dünyaya ilk defa sunan Adsız bir çiçek gibi parlıyorsa gözlerim Sevgilim Bana 'sen bir şairsin' dediğin zaman. Yalnız sana yazıyorum bu şiiri İstersen bir şiir gibi okuma Çünkü her yıl yeniden yazacağım onu Soğuklar başlayınca havalanıp Millerce yol katettikten sonra Güneyi tadan bir kuşun sevinciyle. Ve yazmış olacağım bir de Her dönemde her çağda Sevdanın kendine özgü diliyle. Edip CANSEVER
Φ suheda Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 Esmer zamanlar da unuttuğun Sana dair olan ne varsa Gün aymadan göz uçlarına Ard arda kördüğüm olur ya boğazında Ve sen İskelesi yıkık bir limanda Boşaltırken yükünü Gemiler silemeyecektir ağır hüznünü Aç Kapını! ...Aç Ağlama! alıntı... Yıllar Sonra seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim nere gitti tohuma deresinde - o ishaklı yalnızlığım saçlarının uzun uzun o güneşli sarısı yüzünün papatya sabahlığı - haziranlarımda gülüşünün baharlığı susuşunun sonsuzluğu nere gitti sende benim olan o sonsuz özlem seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - guzelim sen gittin - kaba kilimlerde kaldı ayak izlerim pırıl pırıl selvilerde görkemli cevizlerde asma altı su sesi - alacalı güneş sofralarında sen gittin - inanılmaz öksüzlükler yaşadım düştüm çetin yollara - türkülere ağıtlara belendim saçlarımda bulut oldun - alnımda demirparmaklık seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim ben çok çektim güzelim - karlı dağlar oldu başım sen belki de mutluyudun - güzel günler geçirdin çünkü kaf dağında prensestin - soylu bir güzelliktin yaklaşılmaz bir varlıktın - masallık bir acıydın gözgöze geldik birgün - bir dağbaşı durağında bindik aynı trene - kavuştuk yıllar sonra seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim haziranım sarıgülüm yazgüneşim özlemim nice nice sular geçti - bildin mi köprülerden kaç bahar kaç sonbahar kaç çocuk kaç intihar nerdesin sen nerdeyim ben ne söylüyor bu çizgiler bu aynalar neden böyle yakından bakıyorlar neler anlatıyor bu şarkılar - uzak geçmişimizden seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim ağlamak bir dağgülü - bir yanık orman belki bir kurumuş çeşme belki - bir kimsesiz tutuklu uçaklar otobüsler vapurlar telefonlar haziranım sarıgülüm yazgüneşim papatyam kime giydin o akları - kim kaldırdı duvağını kim kokladı kim baktı - bağrına kim - yıllar önce seni kimler kaçırdı o güzel yazlarımdan - güzelim Hasan Hüseyin Korkmazgil madem seviyorsun şekerim.. al bakalım bir tanecik daha..umarım beğenirsin... ADSIZ BİR ÇİÇEK Rengini dünyaya ilk defa sunan Adsız bir çiçek gibi parlıyorsa gözlerim Sevgilim Bana 'sen bir şairsin' dediğin zaman. Yalnız sana yazıyorum bu şiiri İstersen bir şiir gibi okuma Çünkü her yıl yeniden yazacağım onu Soğuklar başlayınca havalanıp Millerce yol katettikten sonra Güneyi tadan bir kuşun sevinciyle. Ve yazmış olacağım bir de Her dönemde her çağda Sevdanın kendine özgü diliyle. Edip CANSEVER Canlarımmm teşekkür ederim inceliğinize
Φ siyahx Gönderi tarihi: 22 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2007 Dur bakim teyzem nasılmış nasılsın teyzecim günaydın dün verdiğin kurtlu çorba çok iyi geldi bomba gibi hissediyorum kendimi
Φ diloş Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2007 biricik müttefikin geldi haanım... bi sarılıp gidicem.. fazla ısrar etme.. şikerim karpuzu bi dahaki sefere kesersin ...
Φ suheda Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Dur bakim teyzem nasılmış nasılsın teyzecim günaydın dün verdiğin kurtlu çorba çok iyi geldi bomba gibi hissediyorum kendimi Çok sevdin demek istersen bir tane daha pişireyim örümcekli çorbaaaa biricik müttefikin geldi haanım... bi sarılıp gidicem.. fazla ısrar etme.. şikerim karpuzu bi dahaki sefere kesersin
Φ diloş Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 O VE BEN Sana koşuyorum bir vapurun içinden Ölmemek, delirmemek için. Yaşamak; bütün adetlerden uzak Yaşamak. Hayır değil, değil sıcak Dudaklarının hatırası Değil saçlarının kokusu Hiçbiri değil. Dünyada büyük fırtınanın koptuğu böyle günlerde Ben onsuz edemem. Eli elimin içinde olmalı. Gözlerine bakmalıyım Sesini işitmeliyim Beraber yemek yemeliyiz Ara sıra gülmeliyiz. Yapamam, onsuz edemem Bana su, bana ekmek, bana zehir Bana tad, bana uyku Gibi gelen çirkin kızım Sensiz edemem. Sait Faik Abasıyanık
Φ siyahx Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Çok sevdin demek istersen bir tane daha pişireyim örümcekli çorbaaaa Oooo süper olur kanımca teyzecim bol acılı olsun ama :P
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2007 Bir Kuş Bir kuş uçuyordu Sisam'la Kuşadası arasında, anlayamadım bir türlü Türk müydü yoksa Yunan mı, bir başka yerden mi yoksa? Hiçbir belirti yok. Denize sordum onu: "O bir dalıcı kuştur, dedi, danteller örer durmadan bağrımda". Gökyüzüne sordum onu: "o benim ulağımdır, dedi, mordan, gülrenginden eflatuna kadar". Balıklara sordum onu, öteki kuşlara, teknelere sordum, bayraklı flamalı, hepsi bir şey söyledi bir cevap alamadım. Bir kuş uçuyordu Sisam'la Kuşadası arasında anlayamadım bir türlü Türk müydü Yunan mı, bir başka yerden mi hangi milletten? "Ey kuş dedim, kimlerden olursun, hangi ülkeden?" "Ben bir martıyım, dedi, yaşım evrenin yaşında, ülkemi sorarsan: yeryüzü, gökyüzü ve deniz, sınırlarımı sorarsan: topraktır, su ve hava".
Φ suheda Gönderi tarihi: 29 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2007 Bir Kuş Bir kuş uçuyordu Sisam'la Kuşadası arasında, anlayamadım bir türlü Türk müydü yoksa Yunan mı, bir başka yerden mi yoksa? Hiçbir belirti yok. Denize sordum onu: "O bir dalıcı kuştur, dedi, danteller örer durmadan bağrımda". Gökyüzüne sordum onu: "o benim ulağımdır, dedi, mordan, gülrenginden eflatuna kadar". Balıklara sordum onu, öteki kuşlara, teknelere sordum, bayraklı flamalı, hepsi bir şey söyledi bir cevap alamadım. Bir kuş uçuyordu Sisam'la Kuşadası arasında anlayamadım bir türlü Türk müydü Yunan mı, bir başka yerden mi hangi milletten? "Ey kuş dedim, kimlerden olursun, hangi ülkeden?" "Ben bir martıyım, dedi, yaşım evrenin yaşında, ülkemi sorarsan: yeryüzü, gökyüzü ve deniz, sınırlarımı sorarsan: topraktır, su ve hava". Canım bu kuş Türk tıpkı senin gibi
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2007 canım..biricik..ve de eşsiz müttefikim... sana hayranı olduğum Murathan Mungan'dan çok ama çok sevdiğim (hatta bi aralar imzamdı) çok güzel bir şiiri armağan etmek istiyorum..kabul eyle şikerim... AYAKÜSTÜ YAŞANMIŞ AŞK HİKAYELERİ 1. bildiğim kendimi bildim bileli aşık olduğum, bildiğim ancak aşıkken var olduğum... işte bu yüzden, benim için aşık olmak; çoktandır hasretine katlandığım yokluğum. 'eğer aşktan söz edildiğini duymamış olsalar hiçbir zaman sevemeyecek olan insanlar vardır, ' demiş La Rochefoucauld benimse hep böylelerini severek başladı vurgunum... 2. her durakta ölümsüz bir aşk edineceğim bir bakıştan, bir duruştan, çağrışımın sonsuz hızından unutulmaz bir sevgili daha bırakacağım ardımda. belki de yaşanabilecek en güzel serüveni terk edeceğim daha otobüsün ilk basamağında. kim bilebilir ki? sonrayı, sonrasını kim bilebilir? gizli gizli veda edeceğim ona; görmeyecek ve bu duyguyla burkulmuş yüreğim otobüs camına bağrında bir ok ile bir aşk levhası çizecek, ah min-el! bu da ötekiler gibi, kendisini ölesiye sevdiğimi bilmeden yaşayıp gidecek.. 3. şimdi hemen kalksam buradan hemen çıksam uzun sokaklardan birine kiminle karşılaşabilirim kime vurulurum ölesiye, eve dönmeden geceme kuzguni bir cehennem gibi eklenen bir ölümcül sevda hangi köşe başında keser yolumu bir tenhaya ulak olan o suret avı bırakır mı yakamı haracı ödenmeden bırakır mı yakamı bir suretten, bir şiirden, bir hüzünden ak kağıda düşürülmüş imzasını görmeden bırakmazlar yakamı, bilirim, ben ölmeden 4. hangi aşk mümkündür aşığı öldürmeden her aşk, her şiir ardından uzun uzun bakılan adı bilinmedik sevgilerden, küskün omuzlu terk edilmişliklerden, perspektifinde hep bir sokak taşıyan o sessiz o faili meçhul cinayetlerden resim altı sözcüklerden aşk mümkün olsa idi ah, aşığı öldürmeden bırakır mı yakamı kağıdın ölüm beyazı sureti elle bilenmiş sözcükler, yüreğime sokulan serüvenin hançer tadı nabzımın atışına ayak uyduran vezninde gece adımları şiirlerimin bırakır mı yakamı yaşadıklarımı dökmeden imgelerin giysilerine hayatın maskelenmiş gerçekliğine upuzun bir mesafeyle yeniden sokulmak için yeniden ve yeniden. MURATHAN MUNGAN
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2007 Sevgili Suheda bir de burdan teşekkür edeyim dedim sana:) HAYAT GÜZELDİR Bahar çoşku yaz dal budak Saldıkça hayat güzeldir Sonbahar ılık kış sıcak Oldukça hayat güzeldir Çiçek arının balında Yüzdükce gönül salında Aşka kanmış gül dalında Kaldıkça hayat güzeldir Hacerül-Esved taşında Mutluluk her göz yaşında Dostunu yanı başında Buldukça hayat güzeldir Diz çöküp olursa razı Hak için yazılan yazı İçinden gelerek sazı Çaldıkça hayat güzeldir Zaman dertleri aralar Sarılsın bir bir yaralar İçimize hatıralar Doldukça hayat güzeldir İnsan arınırsa kinden Kabuk ayrılınca denden Güzel Mevlam beni benden Aldıkça hayat güzeldir. SİNAN GEDİK
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 kız ihmalkar ama bir o kadarda tatlı müttefik..niye ilgilenmiyosun defterinle kendi kendime şiir yazıp gidiyomuyum yani?.. hem sen ayrıcana bidenecik müttefikinin yokluğunu hissetmemişsin anlaşılan..fırk..hüngürt.. neyse..ben el alışkanlığı bi şiir daha yazıp gidiyim bari.. SEN BEYAZ BİR KADINSIN asıl büyük sarhoş benim uzaktaki ben ki tek damla şarap içmedim ekmeğin beyaz zeytinin siyah olduğunu biliyorum asıl büyük sarhoş benim uzaktaki benim kusturucu sarhoşluğum yoksulluğum yüzüme bakmasan da yağmura düşürsen de gözlerini gözlerime bakmasan da ne kadar o kadar aydınlığın gökyüzüme uzanıyor uykularımda nefesinin sıcaklığı o kadar hangi akşam kapımı çalan sen değilsin sen değil misin gizli bir kıvılcım gibi gözbebeklerimde duran umutsuzlandığım her akşam senin rüzgârın almıyor mu uğultulu yorgunluğumu yoksulluğun eşiğinde kapaklandığım zaman ellerimden sımsıkı tutmuyor mu senin iyimserliğin ben bu tezgâhı kurdumsa senin için kurdum senin için dokuduğum basma ve pazen denizin yeşilinden süzdüğüm balık göğün mavisinden çaldığım kuş senin için felsefe okudumsa iktisat okudumsa gece yarıları boğazım kurumuş içim bir kalabalık sıcacık mısralar okudumsa yunus' dan senin için okudum geceyarıları sen beyaz bir kadınsın uzaktaki GÖZLERİN AKLIMDAN ÇIKMIYOR sen beyaz bir kadınsın karanlıkları dinleyen uzaktaki sarmaşıkları duyuyor musun rüzgârda yorgun başını üşümüş yastığına koyuyor musun uyuyor musun Atilla Ilhan
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 BEN DEĞİLDİM Bir akşam-üstü pencerenden bakıyordun Ağır ağır, yollara inen karanlığa. Bana benzeyen biri geçti evinin önünden. Kalbin başladı hızlı hızlı çarpmaya.. O geçen ben değildim. Bir gece, yatağında uyuyordun.. Uyanıverdin birden, sesiz dünyaya. Bir rüyanın parçasıydı gözlerini açan, Ve karanlıklar içindeydi odan... Seni gören ben değildim. Ben çok uzaktaydım o zaman, Gözlerin kavuştu ağlamaya, sebepsiz ağlamaya. Artık beni düşünmeye başladığından Bıraktın kendini aşk içinde yaşamaya.. Bunu bilen ben değildim. Bir kitap okuyordun dalgın.. İçinde insanlar seviyor, ya da ölüyorlardı. Genç bir adamı öldürdüler romanda. Korktun, bütün yininle ağlamaya başladın.. O ölen ben değildim..
Φ suheda Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 canım..biricik..ve de eşsiz müttefikim... sana hayranı olduğum Murathan Mungan'dan çok ama çok sevdiğim (hatta bi aralar imzamdı) çok güzel bir şiiri armağan etmek istiyorum..kabul eyle şikerim... AYAKÜSTÜ YAŞANMIŞ AŞK HİKAYELERİ 1. bildiğim kendimi bildim bileli aşık olduğum, bildiğim ancak aşıkken var olduğum... işte bu yüzden, benim için aşık olmak; çoktandır hasretine katlandığım yokluğum. 'eğer aşktan söz edildiğini duymamış olsalar hiçbir zaman sevemeyecek olan insanlar vardır, ' demiş La Rochefoucauld benimse hep böylelerini severek başladı vurgunum... Sevgili Suheda bir de burdan teşekkür edeyim dedim sana İnsan arınırsa kinden Kabuk ayrılınca denden Güzel Mevlam beni benden Aldıkça hayat güzeldir. kız ihmalkar ama bir o kadarda tatlı müttefik..niye ilgilenmiyosun defterinle kendi kendime şiir yazıp gidiyomuyum yani?.. hem sen ayrıcana bidenecik müttefikinin yokluğunu hissetmemişsin anlaşılan neyse..ben el alışkanlığı bi şiir daha yazıp gidiyim bari.. SEN BEYAZ BİR KADINSIN asıl büyük sarhoş benim uzaktaki ben ki tek damla şarap içmedim ekmeğin beyaz zeytinin siyah olduğunu biliyorum asıl büyük sarhoş benim uzaktaki benim kusturucu sarhoşluğum yoksulluğum yüzüme bakmasan da yağmura düşürsen de gözlerini gözlerime bakmasan da ne kadar o kadar aydınlığın gökyüzüme uzanıyor uykularımda nefesinin sıcaklığı o kadar hangi akşam kapımı çalan sen değilsin sen değil misin gizli bir kıvılcım gibi gözbebeklerimde duran umutsuzlandığım her akşam senin rüzgârın almıyor mu uğultulu yorgunluğumu yoksulluğun eşiğinde kapaklandığım zaman ellerimden sımsıkı tutmuyor mu senin iyimserliğin ben bu tezgâhı kurdumsa senin için kurdum senin için dokuduğum basma ve pazen denizin yeşilinden süzdüğüm balık göğün mavisinden çaldığım kuş senin için felsefe okudumsa iktisat okudumsa gece yarıları boğazım kurumuş içim bir kalabalık sıcacık mısralar okudumsa yunus' dan senin için okudum geceyarıları sen beyaz bir kadınsın uzaktaki GÖZLERİN AKLIMDAN ÇIKMIYOR sen beyaz bir kadınsın karanlıkları dinleyen uzaktaki sarmaşıkları duyuyor musun rüzgârda yorgun başını üşümüş yastığına koyuyor musun uyuyor musun Atilla Ilhan BEN DEĞİLDİM Bir akşam-üstü pencerenden bakıyordun Ağır ağır, yollara inen karanlığa. Bana benzeyen biri geçti evinin önünden. Kalbin başladı hızlı hızlı çarpmaya.. O geçen ben değildim. Bir gece, yatağında uyuyordun.. Uyanıverdin birden, sesiz dünyaya. Bir rüyanın parçasıydı gözlerini açan, Ve karanlıklar içindeydi odan... Seni gören ben değildim. Ben çok uzaktaydım o zaman, Gözlerin kavuştu ağlamaya, sebepsiz ağlamaya. Artık beni düşünmeye başladığından Bıraktın kendini aşk içinde yaşamaya.. Bunu bilen ben değildim. Bir kitap okuyordun dalgın.. İçinde insanlar seviyor, ya da ölüyorlardı. Genç bir adamı öldürdüler romanda. Korktun, bütün yininle ağlamaya başladın.. O ölen ben değildim.. İnce düşünceli güzellerim benim,nasıl mutlu oluyorum bu güzel şiirleri okuyunca bilseniz hepinizi kocaman öpüyorum..
Φ diloş Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 ben yine geldim müttefikim..şiir bırakmaya..ha bu arada..seni seviyorum bilesin.. SİZDEN SAKLI gelmediniz, ben hep sizi bekledim eksilen yanlarımla sizden saklı eskidim her şeyden önce aşk verilmiş bir sözdü benim için gün, ay, saat, hafta; takvimişi zaman yani Aldıkça dönemeçleri değişmedi hiçbir şey yalnızca ufuklar yeniledim Kaç aşktan oluşmuş bir şeydi aşk..? her sevgiliyle biraz daha.. biraz daha .. sizden saklı eskidim. Murathan MUNGAN
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 AYRILIK KAPIYI ÇALIYOR Ayrılık kapıyı çalıyor açma Biraz daha düşün zamanımız var.. Ne günler yaşadık bak sayfa sayfa Seninle yazılmış romanımız var.. Gönül kapısından hemen uçma dur! Selamsız vedasız böyle kaçma dur! Bilinmez yerlere yelken açma dur! Seninle mutluluk limanımız var! ... Bir anda yokuşa çevirme düzü Dargınlık bir aşkın tadı ve tuzu Hatırla Tanrıya verdiğin sözü Ayrılmak yok diye yeminimiz var...
Φ suheda Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 ben yine geldim müttefikim..şiir bırakmaya..ha bu arada..seni seviyorum bilesin.. SİZDEN SAKLI gelmediniz, ben hep sizi bekledim eksilen yanlarımla sizden saklı eskidim her şeyden önce aşk verilmiş bir sözdü benim için gün, ay, saat, hafta; takvimişi zaman yani Aldıkça dönemeçleri değişmedi hiçbir şey yalnızca ufuklar yeniledim Kaç aşktan oluşmuş bir şeydi aşk..? her sevgiliyle biraz daha.. biraz daha .. sizden saklı eskidim. Murathan MUNGAN AYRILIK KAPIYI ÇALIYOR Ayrılık kapıyı çalıyor açma Biraz daha düşün zamanımız var.. Ne günler yaşadık bak sayfa sayfa Seninle yazılmış romanımız var.. Gönül kapısından hemen uçma dur! Selamsız vedasız böyle kaçma dur! Bilinmez yerlere yelken açma dur! Seninle mutluluk limanımız var! ... Bir anda yokuşa çevirme düzü Dargınlık bir aşkın tadı ve tuzu Hatırla Tanrıya verdiğin sözü Ayrılmak yok diye yeminimiz var... Teşekkürler öpücükler Sanma ki derdim güneşten ötürü; Ne çıkar bahar geldiyse? Bademler çiçek açtıysa? Ucunda ölüm yok ya. Hoş, olsa da korkacak mıyım zaten Güneşle gelecek ölümden? Ben ki her nisan bir yaş daha genç, Her bahar biraz daha aşığım; Korkar mıyım? Ah, dostum, derdim başka... Orhan Veli
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Her şey, ama her şey emek ister Hiçbir emek boşa gitmez; ama hiçbiri Gitmiş gibi gözükse de, farkına varılmadan ölünse de Sevişmek de emek ister, dövüşmek de Öğrenmek de, öğretmek de, ulaşmak da Herşey, ama HER ŞEY emek ister Uyumak bile, uyanmak bile emek ister Yaşamak da emek ister Adam gibi yaşayarak ölmek de emek ister... Seni seviyorum arkadaşım
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2007 Her şey, ama her şey emek ister Hiçbir emek boşa gitmez; ama hiçbiri Gitmiş gibi gözükse de, farkına varılmadan ölünse de Sevişmek de emek ister, dövüşmek de Öğrenmek de, öğretmek de, ulaşmak da Herşey, ama HER ŞEY emek ister Uyumak bile, uyanmak bile emek ister Yaşamak da emek ister Adam gibi yaşayarak ölmek de emek ister... Seni seviyorum arkadaşım
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 dost Bir düz yazı Çık dışarı gece karanlıgında Çıkta bak aya yıldızlara Düşün her şeyi baştan sona Veya sondan başa Düşün yalnızlıgı karanlıkla Acıyı hüznü kederi Düşünde yaşamadan öğren Bunları Anla karşıdakini Bazen sana bir şey demesede Anla artık onun halindende Masum bakışlarından Anlada sen anlat İnsalara Sevgiyi kardeşliği Arkadaşlıgı dostlugu Unutma su hayattır Hayatta Yaşam Yaşam kardeşlik Kardeşlik arkadaşlık Arkadaşlık dostluk Dostlukta paylaşmaktır Unutulmaması gerekenlerden biride Sevgilerde paylaşılınca büyür Paylaşılmayan sevgiler Asla sahibinede yararı olmaz Hayat böyle durmaz Bu sözlerde burada yazıldıgı gibi Kalmaz…. Devamı yok ama konusu çok Anlayana kardeş zorla değil Unutmak sevmek ayrılmakta kolay değil
Φ diloş Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2007 biricik müttefikim sesin çıkmıyor bu aralar..ayran içtik ayrımı düştük yoksa.. BU GECE Ağlamak kifayet etmez acıma Sen kahkahalarda hüzün bu gece. Teselli sözleri gider gücüme Şarkılar bir başka hazin bu gece.. Yüreğim fırtına gözlerim durgun, Varlığın ilacım, yokluğun vurgun, Hayattan kovuldum kaderim sürgün, Ölüm fermanımı yazın bu gece.. Herkese kalbimi vermezken öyle, Yaşatmak için sen ne yaptın söyle, Ne kadar şen şakrak olmuşsun böyle, Halime gülüyor yüzün bu gece.. Talebim çok değil yalnız beni sev, Umut sefil cüce, acı koca dev, Üstadım geçiver bir hicaz peşrev, Sevdadan dert yansın sazın bu gece.. Neşenin kapısı yüzüme örtük, Bir resmin yok bende olsa da yırtık. Arkana bakmadan sen de git artık, Hadi benden sana izin bu gece ... Cemal Safi
Önerilen İletiler