Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

RUHLARA Üyemizden Dini Şiirler


ruhlara

Önerilen İletiler

1 Elif lam mim

2- Allah, kendisinden başka ilah olmayan, daima diri olan ve yarat­tıklarını koruyup idare edendir.

Hakkıyla ibadet edilmeye layık olan ancak Allahtır. Ondan başka ibadet edilmeye layık olan hiçbir kimse yoktur. Çünkü Allah, rabhkta ve Hanlıkta tek­tir. O, devamlı diri olan, ölmeyen ve yok olmayandır. O, yarattıklarını koruyup nzıklandırarak onları sevk ve idare edendir.

Şiir--

İnkarcılar kalpleri sancılanlar

Doğruyu bilebile nefse uyanlar

Dünya tadına kapılıp aireti unutanlar

Bir gün uyunacaksınız

Cehennemde gözünüzü açacaksınız

Malesef geç kalacaksınız

Bir daha deyip yalvaracaksınız

Ama geriye dönüş bulamayacaksınız

 

Üçüncü ayet Âl-i İmran Suresi

3 Ey Muhammed, Allah, sana geçmiş kitapları tasdik eden hak bir kitap indirdi. İnsanlara doğru yolu göstermek için daha önce de Tevrat ve İncili indirmişti. Şimdi ise hak ile bâtılı ayıran (Kur'anı) indirdi. Şüphesiz ki Allanın âyetlerini inkâr edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah, her şeye galiptir, hak edenlerin cezasını verendir.

Şiir--

Gelin şimdiden uyanın

Hakkın rahmetine boyanın

Allahın sevdiği kullar olup cennete yollanın

Onlar dünyayı severler

Aireti ise oyuncak gibi görürler

Gerektiğinde gösteriş riya için sererler

Samimi kulluk yapanlarıda küçümseyip gülerler

 

Dördüncü ayet Âl-i İmran Suresi

4 Ey Muhammed, rabbin sana, Tevrat ve İncile tâbi olanların ihtilaf ettikle­ri hususlarda, hakkı ortaya koyan bu kitabı indirdi. Bu k itap, Allah tarafından, önceki Peygamberlere indirilen kitapları tasdik eden bir kitaptır. Rabbin bu ki­taptan önce, insanlara Allahın birliğini ve dininin hükümlerini açıklamak için Musaya Tevratı, İsaya da İncili indirmiştir. Şimdi ise İsa hakkında ve diğer hu­suslarda hak ile bâtılı ayırdeden ve akılları tatmin edici kesin bir delil olan kur'aru indirdi. Şüphesiz ki Allahın âyetlerini, ilahhğım ve birliğini gösteren de­lilleri inkâr eden, İsayi ilah ve rab kabul eden kâfirlere, kıyamet gününde şiddet­li bir azap vardır. Allah, hükümranlığında her şeye galiptir. Azab etmeyi diledi­ği zaman, yapacağı azabı önleyecek hiçbir kimse yoktur. Allah, hak edenlerin cezasını verendir. Âyetlerini ve diğer delillerini inkâr edenlerden intikam alan­dır.

Şiir--

Onlar dini ticaretine alet ederler

Menfaatları için alttan alıp üç kuruşa satarlar

Onlar ne sinsi münafık kafirdir

Gece gündüz hile düşünüp imanı vurandır

Onlar paraya taparlar

Zalimliklerini saklar

Fırsat buldukça ümmete yük takarlar

Onların şak şakcısı çoktur

Parayla şak şak insan makinası boldur

İmanı zayıf fikri hayıf onların işide zordur

 

Beşinci ayet Âl-i İmran Suresi

5- Şüphesiz ki yerde ve gökte bulunan herhangi bir şey Allaha gizli değildir. O halde Meryemoğlu İsa hakkında tartışan şu Hristiyanlann durumu hiç ona gizli kalır mı? Elbette ki Allah onların bu hallerini çok iyi bilmektedir. Ve âhirette bu sapıklıklarının cezasını verecektir.

Şiir--

Gizlesenizde sinsi sinsi şeytanı izlesenizde

Elbet sonunuz gelecek

Bu yaptıkalarınızın hesabı verilecek

Kafirlerin altında cehennemde yeriniz hazırlanacak

 

Altıncı ayet Âl-i İmran Suresi

6- Rahimlerde sizi dilediği gibi şekillendiren o'dur. Ondan başka ilah yoktur. O herşeye galiptir, hüküm ve hikmet sahibidir.

O sizlere, annelerinizin kamında erkek, dişi, beyaz, siyah, kırmızı gibi di­lediği şekilleri ve renkleri verendir. İsayi da annesinin karnında şekillendiren o'dur. O halde bu durumda olan İsa nasd ilah olabilir? Allahtan başka ilah yok­tur. Hakkıyla ibadet edilmeye layık olan ancak o'dur. O, her şeye galiptir, emir­lerinde ve yaptıklarında hüküm ve hikmet sahibidir

Şiir--

Allah sizi bir damla sudan yarattı

İnsan sayıp dünyada yürüttü

Ne kendini ne sandın

Allaha isyan edip kafa tuttun

Topraktan geldin toprağa gidersin

Bütün kazandığını bırakıp allaha hesap verirsin

Hadi ben de de şunu şunu götürecem

Hesap terazisine hafif gelirse koyacam

Sakın deme deme bana

İmansız damada bıraktım arkamdan sövdürecem

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

7- Sana kitabı indiren o'dur. Onun (kitabın) bir kısım âyetleri muh­kemdir, (mânâsı açıktır) Bu âyetler kitabın anasıdır. (esasıdır) Diğer bir kı­sım âyetleri de müteşabihtir (anlaşılması güçtür) Kalblerinde eğrilik bulu­nanlar, fitne çıkarmak ve arzularına göre açıklamak niyetiyle, müteşabih olanlarına uyarlar. Oysa bunların açıklamasını sadece Allah bilir. İlimde ileri gitmiş olanlar ise "Biz bunlara iman ettik hepsi rabbimiz katından­dır." derler. Bunları ancak akıl sahipleri düşünür.

Ey Muhammed, Kur'anı sana indiren Allahtır. O kur'anın bir kısım âyetleri açıktır, üzerinde başka türlü yorum yapılamaz.

ŞİİR

 

Kalplerinede vitne fesat eğrilikler

 

Niyetleri bidata hizmet diyenler

 

Sizin derdiniz nedir nedir nedir

 

Üçgünlük dünya sevdasına ahireti vermekmidir

 

Gelin pişman olalım

 

Kalkık burnumuzu yerlere vuralım

 

Vidon haline dönmüş göbeğimizin

 

İçindekileri içine girmeden

 

Bir garip gurabaya elinizle yetiştirin

 

Hakkın güzelliğine kalbinizi pekiştirin

 

 

Sekizinci ayet Âl-i İmran Suresi

8- Onlar: "Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalblcrinıîzi (haktan) kaydırma, bize kendi katından rahmet ihsan et. Şüphesiz kî sen çok bağışta bulunansın, (derler.)

O, ilimde ileri gidenler derler ki: "Ey rabbimiz, bizi hidayete kavuşturup iman etmeye muvaffak kıldıktan sonra, kalblerimizi doğruluktan kaydırma. Kendi katından bizlere rahmet, başarı ve hakta kararlılık bahşet. Şüphesiz ki, sen kullarına nimetini çokça nasib edensin.

 

ŞİİR

 

Kalpler tüy gibi çalıya takılmış

 

Şerden esen rüzgar şeytana yöneltmiş

 

Gelin hakkı okuyalım

 

Gelin amel yoluna koyulalım

 

Gelin ihlas yoluna yılmadan yürüyelim

 

Yunuslar mevlanalar gibi muhlise erelim

 

Ağaca çakılmış çivi gibi nerden esersen es şer rüzgarı diyelim

 

 

Dokuzuncu ayet Âl-i İmran Suresi

9- Ey rabbimiz, muhakkak ki sen, geleceğinde şüphe olmayan bir günde insanları toplayacaksın. Şüphesiz ki Allah vaadinden dönmez." der­ler

Ey rabbimiz, şüphesiz ki sen, geleceğinde şüphe olmayan kıyamet gü­nünde insanları bir araya toplayacak olansın. O gün bizleri affet ve esirge. Şüp­hesiz ki sen, sana iman edene ve Peygamberlerine tabi olana yaptığın vaadden dönmezsin.

 

ŞİİR

 

Kıyamet alemetleri birbir geliyor

 

Türkiyenin atan can damarı örnek

 

İzmit koceli susuzluktan cami deposına diziliyor

 

Ömrümde görmedim böyle diyen ihtiyar su sırasında sızlanıyor

 

Allah bilinmeyi sevilmeyi istedim diyor

 

Sevk sefa sürsünler diyemi rahmetimi yağdırayım söylüyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

19- Şüphesiz ki Allah katında din, İslamdır. Kendilerine kitap veril­miş olanlar, aralarındaki ihtiras yüzünden ancak kendilerine ilim geldikten sonra ayrılığa düştüler. Kim, Allahın âyetlerini inkâr ederse şüphesiz ki Al­lah, hesabı çabuk görendir.

Şüphesiz ki Allanın, şeriat olarak Peygamberi vasıtasıyla gönderdiği ve ondan başkasını kabul etmediği hak din, İslamdır. Kendilerine İncil verilen Hristiyanlar, aralarındaki düşmanlıktan, başkanlık, saltanat ve Hükümdarlık ih­tirası yüzünden, ancak kendilerine ilim geldikten ve gerçeği tam olarak anladıktan sonra ihtilafa düştüler. Kim, Allahın ayetlerini, düşünüp ibret alacaklar için ortaya koyduğu âyet ve delillerini inkâr ederse bilsin ki Allah, çok hızlı hesap gören­dir. Her insanın amelini kolaylıkla ve süratle tesbit edip karşılığını verendir.

 

Şiir

 

İhtiras alır bizden bizi

 

Üç kuruşluk dünyaya satar bizi

 

Dünya menfatları söz konusu olunca

 

Ahiret atılır ikinci sınıfa dünya aldatır bizi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Al-i imran 20- Eğer seninle mücadele ederlerse de ki: "Ben, Allaha yöneldim. Bana tabi olanlar da. Kendilerine kitap verilenlere ve okur yazarlığı olma­yanlara de ki: "İslam oldunuz mu?" Eğer Müslüman olurlarsa doğru yolu bulmuş olurlar. Şayet yüzçevirirlersc sana düşen sadece tebliğdir Allah, kullarını çok iyi görendir.

Şayet Hristiyanlar, İsa hakkında seninle tartışmaya girer ve bâtıl iddialar­la seninle cedelleşirlerse de ki: "Ben, dilimle, kalbimle ve bütün azalarımla yal­nızca Allaha boyun eğip teslim oldum. Bana tabi olanlar da Allaha teslim oldu­lar. Kendilerine kitap verilen Yahudi ve Hristiyanlarla okur yazarlığı olmayan Arap müşriklerine de ki: "Teslim oldunuz mu? Yani, Allanın birliğini kabul edip ibadeti ve ilahlığı sadece ona tahsis ettiniz mi? Şayet onlar Müslüman olur­larsa, yani boyun eğip sadece Allaha kulluk ederlerse, şüphesiz ki onlar, doğru yolu bulmuş olurlar. Eğer onlar, senin davet ettiğin tevhid inancından, İslamdan yüzçevirirlerse, ey Muhammed, bil ki sen, sadece tebliğ edicisin. Sana düşen ancak, ilahi hükümleri tebliğ etmektir. Allah, kulların yaptıklarını çok iyi gören­dir. Onlara, amellerinin karşılğım verecektir.

 

Şiir

 

Samimi dervişler hakkı söyler

 

Onlar sade karşılığı dünyada değil ahirette öyler

 

Nasipsizlere dilinle kuş tutsan duymazlar görmezler

 

Kalpleri kirinden nurgüneşi görmez birde kalbimiz temiz derler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

21 Al-i imran- Allahın âyetlerini inkâr edenleri, haksız yere Peygamberleri öl­dürenleri ve insanlardan adaleti emredenleri öldürenleri can yakıcı bir azapla müjdele

Ey Muhammed, Yahudi ve Hristiyanlar gibi, Allahın, âyetlerini İnkâr edenleri, Zekeriyya, Yahya ve benzeri Peygamberleri haksız yere öldürenleri ve yine insanlardan, adaleti emredip Allaha isyan etmeyi yasaklayan kimseleri öl­dürenleri, can yakıcı bir azapla müjdele.

 

Şiir

 

Günümüzde iyilikten alıkoyan kötülüğü emreden boldur

 

En şitdetli azabınla rabbim bunları cehenneme doldur

 

Günümüzde bunlar için ibretli cezalar çoktur

 

Lakin sağırdır duymaz kördür görmez ama

 

Kuru yanında yaş iyilerdende kavrulan çoktur

 

Neden yaş yanar dersiniz kuruya bana ne derseniz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

22-Al-i imran İşte onlar, dünya ve âhirette amelleri boşa çıkanlardır. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur.

İşte o, Allahın âyetlerini inkâr eden, haksız yere Peygamberleri öldüren ve insanlara adaletli olmayı emredenleri katledenler hem dünyada hem de âhirette amelleri boşa gidenlerdir. Dünyada kendilerine lanet okunması ve kı­nanmaları ile amelleri boşa gitmiştir. Çünkü onlar, bâtıl bir yolda ve sapıklık üzere bulunmuşlardır. Bu sebeple Allah onların adını şanını yok etmiş, onları lanetlemiş ve yüzlerindeki maskeyi düşürmüştür. Âhirette ise nimetlerden mah­rum olmaları ve cehennemde ebedi kalmaları ile amelleri boşa çıkacaktır. Onla­rın, Allaha karşı herhangi bir yardımcıları ve Allahın azabından kurtaranları da yoktur. [75]

 

Şiir

 

Boşa boşa kürek çekenler

 

Sapıklık şanını geride bırakanlar

 

İnsanlara hep yukardan enayi gözüyle bakanlar

 

Bir gün anlayacaksınız enayi kimmiş

 

Ama tiren gitmiş işişten geşmiş

 

Adım gibi keşke sözcükleriyle deme giden gitmiş

 

Var dön imkan varken vadin bitmemiş

 

Takılıp kalırsınız boş hayellere

 

Fayda vermez dünyalık sevdalar gayeler

 

Koyun pisikolejisi gibi sürünün gittiği yere gitme

 

Bir bakarsın uçurumdan uçarken fark edersin ama nafile

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

23-Al-i imran Kendilerine kitaptan bir pay verilenleri görmüyor musun? Ara­larında hüküm vermesi için Allahın kitabına çağrılıyorlar da sonra onlar­dan bir kısmı yüzçeviriyor. Zaten onlar, devamlı yüz çevirenlerdir.

Ey Muhammed, kendilerine Tevrattan biraz pay verilen o insanları gör­mez misin? Onlar, seninle tartıştıkları bazı konularda, aralarında hüküm vermesi için Allahın katından geldiğini kabul ettikleri Tevratin hükümlerine çağırılıyor-lar da içlerinden bir gurup yüzçeviriyor. Zaten onlar, bile bile yüzçeviren bir topluluktur..

 

Şiir

 

Körü körüne gidenler burnunu havaya dikenler

 

Hakkı görüpte ikna olanlar ama nefsine malup kalanlar

 

Ah ne kötü azıtılmış nefse yenilen hakim kalpler

 

Bu yanilginin rahatsızlığıyla uyuşturucu maddelere sarılanlar

 

Nefis kanalları lağım kanalları gibi geniş olanlar

 

Nede zordur ruh zayıf kanalları bulunanlar

 

Nefis geniş kanalıyla elbet kolay olur kalp değirmenini çevirmek

 

Ruh kanalı zayıf nasıl çevirsin tersine zordur bu sele gerilmek

 

Ben misal namaz nedir cuma nedir bilmezdim

 

22 yaşında aldım kuranı kerimi içindekileri yeni sezdim

 

22 yaşına kadar nefis kanalım öyle bir gelişmiştiki şeytan bendim

 

Ruh kanalım öyle körelmişki iman değirmenimi taşıma suyla çeviriyorum allah affetmezse yandım

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

24-Al-i imran Bu onların, "Ateş bize sadece sayılı bir kaç gün dokunacaktır." demelerindendir. Yaptıkları iftiralar, dinleri hususunda kendilerini aldat­mıştır,

Yahudilerin, Tevratın hükmüne karşı çıkmalarının gerekçesi şu sözleri­dir. "Ateş bize sadece buzağıya taptığımız kırk gün müddetle dokunacaktır."

Yani, "Tevrata karşı çıkabiliriz. Zira biz, sadece buzağıya taptığımız gün sayısı kadar yanacağız." Onları, dinleri hususunda "Biz, Allanın oğulları ve dostlarıyız." diyerek uydurmuş oldukları yalanlan ve hurafeler aldatmıştır. [77]

 

Şiir

 

Allah affeder derler kendilerini avuturlar

 

İnançlari bozulmuş itikatı bozuklar

 

Sen her naneyi ye sonra allah rahman de

 

Bu kadar basit değil dünya hapisanesi

 

Tirilyonlarca canlı içinden sana verildi

 

Allahın halifeliği vekiliği bu kadar ucuzamı indi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

25-Al-i imran Geleceğinde şüphe olmayan günde onları topladığımız ve herke-zin kazandığı kendisine tam olarak verilip hiçbir haksızlığa uğratılmadığı zaman onların halleri ne olacak?

Onları, gelmesinde şüphe olmayan âhiret gününde bir araya toplayacağı­mız zaman onların hali ne olacaktır? O korkunç günde onların görecekleri azap ve .cezalandırma ne büyük olacaktır. O gün harkese kazandığı hayır ve şerrin karşılığı tam olarak verilecek ve kimse zulme uğratılmaktan ve hakkının yen­mesinden korkmayacaktır. Çünkü iyilikte bulunanın iyiliği eksiltilmeyecek, kö­tülük yapan ise hak ettiği cezadan fazlasıyla cezalandırılmayacaktır. [78]

 

Şiir

 

Bende müslümanım derler hep

 

İşine gelmedimi ordan kim geldi derler hep

 

İmanları pamuk ipliğine bağlıdır bunların zaten hep

 

Düşük bir zorlamada ip mip kalmaz imanıda kalmaz zaten hep

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

26-Al-i imran Ey Muhammed, de ki: "Ey mülkün sahibi Allahım, mülkü diledi­ğine verir dilediğinden de o mülkü alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz ki sen, her şeye kadirsin.

Ey mülkün sahibi, ey dünya ve âhiret hükümranlığını elinde bulunduran Allahım, sen mülkü dilediğine verir onu malik yapar ve onu dilediğine hakim kılarsın. Dilediğinden de mülkü alıp onu mahrum edersin. Mülkü ve hükümran­lığı dilediğine verir onu aziz kılarsın. Dilediğinden de mülkü ve hükümranlığı alır, düşmanlarım ona musallat ederek zelil kılarsın. Hayır ancak senin elinde­dir. Şüphesiz sen, her şeye kadirsin. Senden başka hiçbir kimsenin bunlara gücü yetmez.

Şiir

Ey zalim senden büyük allah var

 

Yarat yarata bilisen bir zerre yaratmaya gücünmü var

 

Allahın verdiği nimetle övünürsün yaratmada yoksa bir hünerinmi var

 

Allah vermesinide bilir almasınıda bilir güzelliğine sivilci zenginliğine kıvılcım kuvvetine bir bakteri yeter

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

27-Al-i imran Geceyi gündüze katar, gündüzü de geceye katarsın ölüden diriyi çıkarır, diriden de ölüyü çıkarırsın ve dilediğini de hesapsız olarak rızık-landırırsın,

Ey Allahım sen, eksilttiğin gecenin saatlerini, uzattığın gündüzün içine ve gündüzün saatlerini de gecenin içine katarsın. Sen ölü olan meniden diri olan insanı çıkanr, diri olan insandan ölü olan meniyi çıkarırsın. Dilediğini de hesap­sız olarak nzıklandırırsın. Zira senin hazinelerin eksilmez.

 

Şiir

 

Ey zalim ölü sudan meniden yaratıldığından unuttunmu

 

Üç beş hizmeççiyle dışa çıkmış göbeğinle gururunmu tuttu

 

Sanki ölmeyecekmiş gibi yaşarsın can boğaza gelince

 

Uyanırsın firavun gibi inandım affet dersin dünya uyuttu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

28-Al-i imran Müminler, müminleri bırakıp ta kâfirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa, Allahtan bekleyeceği hiçbir şey yoktur. Ancak onlardan sa­kınmanız hali müstesnadır. Allah sizi, kendisinden sakındırır. Sonunda dö­nüş ancak Allahadir.

Müminler, diğer mümin kardeşlerini bırakıp ta düşmanları olan kâfirleri dost ve yardımcı edinmesinler. Dinleri hususunda onlarla samimi olup müslü-manların sırlarını onlara aktarmasın!ar. Bunu yapanların, Allahtan bekleyecek­leri hiçbir şeyleri yoktur. Allah onlardan beridir. Onlar da Allahtan uzaktırlar. Ancak kâfirlerden çekinme haliniz müstesnadır. Bu durumda dillerinizle dostlu­ğunuzu söyleyip kalblerinizle onlara düşmanlık besleyebilirsiniz. Allah sizi, kendisinden sakındırır. Ona karşı isyan etmeyin ve düşmanları dost edinmeyin. Öldükten sonra dönüşünüz ancak Allahadir. O, sizleri âmellerinize göre he­saba çekecektir.

 

Şiir

 

İlk kan döken kardeştir

 

İlk katil kardeştir

 

İlk zalim kardeştir

 

Bazıları için allah ikinci sırada birinci sıradaki kardeşidir

 

Kardeşi zalimlik yaptıysa birisine düşünmeden saldırır din kardeşine

 

Kardeşi için atar kendini hem dünya ateşine hem ahiret ateşine

 

Allah hep der kafirse dost edinmeyin babanda olsa ananda olsa kardeşinde olsa

 

Bunlar allahın emridir bunlar zalimliği engelleyen nedenlerdir nefse zorda olsa

 

Irkcılık bunlardan doğar aile sulale bölge ne din kalır ne iman islam kardeşliği olmasa

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

29-Al-i imran De ki: "içinizde olanı gizleseniz de açığa vursanız da Allah onu bilir. O, göklerde ve yerde olanları da bilir. Allah, her şeye kadirdir.

Ey Muhammed, kâfirleri dost edinen şu insanlara de ki: "Sizler, kâfirleri dost edinme meselesini içinizde gizleseniz de, dillerinizle ve davranışlarınızla açığa vursanız da Allah onu bilir. Çünkü hiçbir şey ona gizli değildir. Allah, göklerde bulunanları da yerde bulunanları da bilir. O halde Allah, kalbinizde bulunan, kâfirlere muhbbet besleme duygusunu veya bu duygunuzu açıkça gös­termenizi nasıl olur da bilmez Allah, her şeye kadirdir. Kâfirlere karşı dostluk beslemenizin cezasını derhal verebilir. [83]

 

Şiir

 

Dili başka kalbi başka münafıklar

 

Sizin yüzünüzden geldik bu hallere kalbi karanlıklar

 

Dahada devam ediyorsunuz bu huyunuza ******

 

Üç günlük dünya için üç kuruş için imanını satanlar

 

Beni ellemeyen yılan bin yaşasın dersiniz

 

Gariban vukaranın rızkını hakkını marifet gibi biriktirirsiniz

 

Sanki kefenin cebi varmış gibi hırsla dünya malına tamah edersiniz

 

İşçinin üçretini artırırken eliniz diliniz dolanır ama gazinoda dansöze savurursunuz

 

Ama menfat oldumu müslümanlığı kimseye bırakmaz başımıza müftü kesilirsiniz

 

Elbet gelecek bunların sonu rabbimden dileğim bırakmasın cezanın hepsini ahiretinize CEHENNEMİNİZE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

30-Al-i imran Herkesin, yaptığı hayırı ve işlediği kötülüğü hazır bulacağı o kı­yamet gününde kişi, yaptığı kötülükle kendisi arasında uzun bir mesafe bu­lunmasını isteyecektir. Allah, sizi, kendisinden sakındırır. Allah, kullarına karşı çok merhametlidir.

Ey müminler, o günü düşünün ki, herkes yaptığı hayırı ve işlediği kötülü­ğü önünde hazır bulacak, işlediği kötülük ile kendi arasında uzun bir mesafe bu­lunmasını arzu edecektir. Allah, sizleri kendisinden sakındırır. O gün, azabına uğramaktan kaçınmanızı ister. Allah, kullarına karşı çok merhametli olandır. Kullanın ceza ve gazabından sakındırması da merhametininin gereğidir.

 

Şiir

 

Hey sen inanıyormusun o günün geleceğine

 

Buynuzsuz koçun buynuzlu koçtan hakkını alacağına

 

Nefse hayel gibi geliyor dimi ama malesef sorulacak

 

Bir zerre hayır bir zerre şer unutulmayacak

 

Çok uzak gözüküyor dimi ölüm ama düşünürsez çok yakın

 

Kalp saatinin arzalandığını bir düşün beyni besleyen kan gelmezse yan

 

Şimdi boyut değiştirdik hayel olana birgüzel pekiştik

 

Geri dönüşte yok artık bin pişmanlıkla mahkemeye çekildik

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

31-Al-i imran De ki: "Eğer Allahı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sev­sin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah, çok bağışlayan ve çok merhamet edendir.

Ey Muhammed de ki: Eğer sizler, gerçekten, Allahı sevdiğinizi iddia edi­yorsanız iddianızı ispatlamak için bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve geçmiş­teki günahlarınızı bağışlasın. Allah, günahları çokça bağışlayan ve kullarına karşı çok merhametli davranandır.

Şurası bir gerçektir ki Allahı tanıdığını ve sevdiğini iddia eden herkesin Allanın Peygamberi olan Hz. Muhammedi de tanıması ve sevmesi ve de onun yolundan ayrılmaması gerekir. Resulullahın yolundan ayrılan herkes, sapıklık içindedir. Bu hususta Resulullah (s.a.v.) efendimiz şöyle buyumaktadir:

"Kim, bizim, üzerinde bulunduğumuz yolun dışında başka bir amel işler­se o amel reddedilir. [85]

 

Şiir

 

Rasülüllahı seviyorum diye S.A.V göz yaşı dökerler

 

Sakal sünnetini her gün dibinden sökerler

 

Hocayız diye başımıza alim kesilirler

 

Şalvar cübbe dururken popoyu çıkaran dar pontolan giyerler

 

Zamanın alimiyiz diye başa düşüp bir cümle alemi cehenneme sürüklerler

 

Sanmayın kendi günahımızı yanlız çekeriz sürüklediğinizin günahlarıda eklenir

 

Dini hocalık doktorlukdan daha sorumluluktadır doktor cazasını burda çeker sen ebedi çeker

 

Üç kuruş menfat için imam olurlar

 

Bu ağır yük kaldırılırmı hiç düşünmezler

 

Bu yükü taşımaktansa dilenci olmak eftaldir

 

İnsanlar laf değil örnek ister

 

Yokki ekmeğini kendi kazanan sonra başa düşüp namaz kıldıran

 

Yok denecek kadar az söylediğini uygulayan sonra söyleyen

 

Yokki sütçü imamlar sütünü satıp sonra minbere çıkıp hakkı söyleyen

 

Hutbede bir imam dua edin futbol takımımıza diyecek kadar cahilleşiyor demiyor yamur duası edin

 

Depremleri verdi yıllarca anlamadık dünyaya şimdi kuraklık veriyor kavrulacaz cehenneme gitmeden

 

Hale diyorlar zehirli gazlar oldu sebeb demiyorlar başkalarının hakkını yiyipde popudan çıkan gazlar

 

Allah yolu futbol takımı yolu değildir masayi sonunda eğlence için kullanılan top değildir

 

Allah yolu beş vakitte muasebe yoludur ne yaptım iki vakit arası hasabını vermektir

 

Derseniz hani eğlence nefis ister bunu her gece

ruh gıdasını bir tatsanız bebek gibi ağzınızı kendiniz açarsınız

 

Allah bunu için yarattı insanları cumadan cumaya ramazandan ramazana değil

 

Hey dini hocalar değilseniz ehilli bırakın çıkar bir hakka meyilli

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

33-34-Al-i imran Şüphesiz ki Allah, Âdemi, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini birbirinin soyundan olarak âlemlerden üstün kıldı. Allah, her şeyi çok iyi işiten, çok iyi bilendir.

Şüphesiz ki Allahı, Âdemi, Nuhu, İbrahim ailesinden olan müminleri, İmran ailesinden olan müminleri, dini yönden, bütün âlemlerden üstün kıldı. Çünkü onlar müslümandı. Bunlar, din ve takva bakımından, ihlas ve tevhid inancı yönünden birbirlerinden olan soylardır. Allah, kullarının sözlerini işiten ve yaptıklarını çok iyi bilendir.

 

Şiir

 

Allaha itaatta samimiyetsizler kalbi *********

 

Haram lokmadan zengin *****

 

Suçlu her nekadar sizler olsanızda

 

Sizin oluşunuza sebeb olan helal haram demeyen

 

Zevkine düşkün hak hukuk gözetmeyen

 

Zürriyeti için imanını satan ***** ******* sizler

 

Her ne kadar iyi niyetli olmaya çalışsanızda

 

Haram lokmayla oluşan bedenleriniz

 

Sizi sizden alıyor kandırıp şeytanın kulu ediyor

 

Onların kulağı sağırdır duymaz

 

Onların gözleri kördür görnez

 

Onların kalpleri mühürlüdür hissetmez

 

Diye geçen ayete kerimelerdeki sözler banamı ait acaba diye düşündünüzmü HİÇ HİÇ HİÇ

 

GÖREVLİ ARKADAŞ KÖTÜLEMEM ŞAHISLARA VE KURUMLARA DEĞİLDİR SADECE DİNİMİN KÖTÜLEDİĞİNİ BENDE KÖTÜLEMEK ZORUNDAYIM

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

36-Al-i imran Onu doğurunca şöyle dedi: "Rabbim, ben onu kız doğurdum: Halbuki Allah onun ne olduğunu çok iyi biliyordu. Erkek, kız gibi değil­dir Ben onun adını Meryem koydum. Onu ve neslini, kavulmuş Şeytanın şerrinden sana emanet ediyorum."

İmranın karısı Hanne, adadığı çocuğu doğrunca şöyle dedi: "Ey rabbim, ben, adadığım çocuğu kız doğurdum. Halbuki Allah, her yarattığının ne doğur­duğunu çok iyi bilir. Bu sebeple Hannenin bunu belirtmesine gerek yoktu. Han­ne, rabbine karşı mazeretini belirterek şöyle devam etti "Erkek kız gibi değildir. Erkek, hizmet etmeye daha elverişlidir. Zira kız, doğum ve hayız gibi durumlar­dan ötürü, Beytül Makatdise yani Kudüsteki mabede bazan giremez. Ayrıca erkek daha güçlü ve daha kararlıdır. Ben çocuğa Meryem adını koydum. Ben -onu ve soyunu, kovulmuş Şeytanın şerrinden sana emanet ediyor ve himayene bırakı­yorum.

Allah, İmranın karısının duasını kabul etti. Meryemi ve oğlu İsayı Şey­tanın şerrinden korudu. Bir hadis-i şerifte Peygamber efendimiz (s.a.v.) in şöyle buyurduğu rivayet ediliyor:

"Doğan hiçbir çocuk yoktur ki, anasından doğduğu anda Şeytan ona do­kunmuş olmasın. Çocuk, Şeytanın bu dokunmasından dolayı ilk defa ağlar. An­cak Meryem ve oğlu İsa bundan müstesnadır."

 

Şiir

 

Şeytan bizlere hep musallat olur

 

İçimizden dışımızdan bulaşmak için bir sebeb bulur

 

Rasülüm S.A.V boşuna dememiş küçükten büyük savaşa dönüyoruz

 

Kılıçla savaşta sade dıştaki düşmanla savaşırız

 

Ama şeytanla savaşta hizmetçisi olan nefislede güleşiriz

 

Şeytan içimde nefsimi kullanıyor

 

Dışımda ise zavallı karşı cinsim kadınları oynatıyor

 

Başına türban takar altını dar pantolana sokar

 

Benim nefsimi başı az en çok bel altı günaha sokar

 

Amaç nedir erkeğin ilgisini çekmemekmi

 

Tam tersi cicili bicili göz alıcı eşarp takmakmı

 

Rengarenk eşarplar rengarenk mantolar

 

Yukardan gelen kumaş gögüsleri örtmez çıkarır

 

Kalçaları izole etmez normal etek gibi mantoda aynı farkı yetmez

 

Osmanlıyı 700 yıl ayakta tutan çarşaflı annelerimiz

 

Türkiye 70 yılda bölünmenin eşiğine geldi hala uyanmadı önderlerimiz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

37-Al-i imran Rabbi onu, güzel bir şekilde kabul etti ve onu, güzel bir şekilde yetiştirdi ve Zekeriyayı, onun bakımına memur etti. Zekeriya, Merye-min bulunduğu mihraba her girdiğinde onun yanında yiyecek rızık buldu. "Bu sana nereden geldi ey Meryem? "dedi. Meryem: "O, Allah tarafından-dır. Şüphesiz ki Allah, dilediğini hesapsız bir şekilde rızıklandırır." dedi.

Rabbi Meryemin, Beytül Makadis hizmetine tahsis edilmesini annesin­den güzel bir şekilde kabul etti. Ve Meryemi, erginlik çağına erinceye kadar, yerden biten çiçekler gibi koruyup büyüttü. Zekeriyyayı, onu yetiştirmekle gö­revlendirdi. Zekeriyya, Meryemin bulunduğu özel yere her girdiğinde onun yanında çeşitli nziklar buluyordu. Onun yanında yaz mevsiminde kış meyveleri kış mevsiminde de yaz meyveleri görüyordu. Bunun üzerine Zekerriya: "Bu rıziklar sana nereden geliyor ey Meryem?" diye sordu Meryem: "Bunlar, Allanın katından gönderilen nzıklardir." diye cevap verdi.

Şiir

Rızık derdine düşeriz hep

 

Sanki acımızdan ölecekmiş gibi üzülürüz hep

 

Allah yarattığım canlıyla rızkınıda yaratırım der hep

 

Lakin imanımız suni olduğu için itrak edemeyiz hep

 

Örnek rabbim bana ummadığım yerden verdi hep

 

Helal niyetle sebeblere yapış korkmadan hep

 

Rızık boğazdan geçenmiş sade biriktirdiğin değil bunu bil hep

 

Bu dertlere düşeriz isyan edecek hale geliriz hep

 

İnsan razı olsa sovan ekmek yeter düşünene hep

 

Asgari üçretle geçinen sokağa dökülmez devlet memurları dökülür hep

 

Çünkü devlet oy derdinden korkarak veriyor hep

 

Güvenlik görevlileri hariç özelleştirilsin hep

 

Kırmızı kominizim yeşil olsa yürürdü elbet mejbur kaldık siyah kapitilizime çaresizlikden hep

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

39-Al-i imran Zekeriyya mabedde kalkıp namaz kılarken, melekler ona şöyle seslendiler: "Allah sana, kendi sözüyle meydana gelen (İsayı) tasdik eden, efendi, iffetli ve salihlerden bir Peygamber olan Yahyayı müjdeliyor."

Zekeriyya mabedin ön tarafında, ayakta durup namaz kılarken melekler ona şöyle seslenmişlerdi. "Ey Zekeriyya, şüphesiz ki Allah seni, Yahya adında bir oğul ile müjdeliyor. O, babasız olarak yalnızca Allahın "Ol" demesiyle mey­dana gelecek olan İsayı tasdik eden, İbadetinde ve ahlakında milletinin şereflisi olan, son derece iffetli ve salih kullarından bir Peygamberdir.

 

Şiir

 

Ahlak demekten çekinir olduk

 

Hain oyun yapmayana hor bakar olduk

 

Ahlak kelimesi vijdanımızı rahatsız ettiğinden etik der olduk

 

Daha çok bankalar boşalır ahlaksızlığı hüner saydık

 

Hesap gününe inanmayan çarpıp soyduğunu ker sayan

 

Eline geçenle gazinolarda tabak kırmayı marifet sanan

 

Dansözlere dolarları harman gibi savuran

 

Can boğaza gelince bin kılç darbesi acısını tadınca uyanacaksın geç kaldın yanacaksın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

40-Al-i imran Zckerriya şöyle dedi: "Ey rabbim, ben iyice ihtiyarlamış ve ka­rım da kısır iken benim nasıl oğlum olabilir? Allah: "Bu böyledir, Allah di­lediğini yapar" dedi.

Bunun üzerine Zekeriyya şöyle dedi: "Ey rabbim, benim nasıl oğlum ola­cak? Yaşım çok ilerlemiş hanımım da kısırdır. Allah, "Bu böyledir. Allah seni daha önce ortada yok iken var ettiği gibi, hanımın kısır sen de ihtiyar olduğun halde sana çocuk verecektir." dedi.

Şiir

Müslüman ama cahil birisi dediki ahiretten gelen varmı

 

Ne iman kaldı ne dini kaldı ne inancı kaldı

 

Birde şöyle derler güzele bakmak sevaptır

 

Allah namahremine bakma der sen dersin sevaptır

 

Bunlar hep böyle der sonrada bizde müslümanız der

 

Sizin müslümanlığınız dilinizde boğazınız öyle kirlenmişki daralmışki kalbe ulaşmıyor

 

Bir çuval altın gönder hambal parasını ayrı gönder allahı alaya almak cehenneme yol açıyor farkına varmıyor

 

Baş örtüsü farz örtmez günah eder yetmez birde inkar eder bilmeden müslümanlığını zayi ediyor

 

Allahın emirlerini yapmamak günah birde inkar etmek imanı götürüyor

 

Günahkar cezasını çeker çıkar imansız beraber işledik günahı bende çıkayım diye itiraz eder düşünmezki işliyor birde inkar ediyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

41-Al-i imran Zekeriyya: "Rabbim, o halde bana bir alâmet ver." dedi. Allah da "Senin alâmetin, insanlarla, işaretle anlaşman dışında, üç gün konuşma-mandır. Rabbini çokça an. Akşam sabah onu tesbit et." dedi.

Zekeriyya şöyle dedi: "Ey rabbim, çocuğumun ne zaman doğacağına dair bana bir alamet ver." Allah: "Senin alametin, dilin alınmadan, herhangi bir has­talığa yakalanmadan insanlarla, işaretleşmen dışında üç gün konuşmamandir. Rabbini çokça an, çünkü bu hal, rabbini anmana engel olmayacaktır. Rabbini akşam sabah tesbit et ve onu yücelt." dedi.

Şiir

İnanmayana dinde zorlama yoktur

 

İnandım diyene namazı istemesede kıldırmak haktır

 

Nasılsaki işe girip patrona hayır çalışmayacam diyemeyeceksen itiraz yoktur

 

Ya inandım deme ya işe girme dünyadaki patronsa evrenin saibi allahdır

 

Din kalbi inançsada fili hareket ister

 

Din hayattır yoksa yazboz taktası olur eğitim sistemimiz

 

Deneme yanılma oyuncağı olur ceza kanunlarımız

 

Biri kor biri kaldırır bocalar durur vergi sistemimiz

 

Devlet tekelinden kurtaralım derken ticareti garibanın ekmeğini tekel patron insafına korsunuz

 

Faiz haram der Allah kıradi kartları can alınca milleti yeni kanunlarla avutursunuz

 

Allah insanı yaratmasını bildiyse insanın nasıl düzenli yaşamasını elbet sizden iyi bilecekse

 

Bilgi sayarı yapanın kullanma kılavızunu kullanmadan bilgi sayarı öğrendinizmi sorarım size

 

Lütfen sizde bi sorun kendi kendinize

 

Yoksa deneme tahtası olur dünyamız

 

Küresel ısınma bulur torunlarımız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

42-Al-i imran... Melekler de şöyle demişti: "Ey Meryem, şüphesiz kî Allah, seni seçti ve tertemiz kıldı. Ve seni, âlemlerin kadınlarına üstün kıldı.

Hanne, kızı Meryemi Allaha kulluk etmeye adayınca Melekler gelip: "Ey Meryem, şüphesiz ki Allah seni, kendisine itaat içn seçti. Seni şüphelerden ve manevi kirlerden temizledi. Ve seni, zamanındaki âlemlerin kadınlarına üstün kıldı." dediler.

Şiir

 

Nede zordur kadın olmak!

 

Şeytanın elinin altında her zaman oyuncağı olmak.

 

Aşşağalanmış, ezilmiş, aciz edilmiş vesveselerle şeytana kulak asmak.

 

İsyan bayrağını çekip feminist... düşüncelerle erkeğe cepe almak.

 

Ama günümüzde kadın olmaya heveslenen... Allahın lanetleddiği lut kavmi olmak.

 

Yokmuydu lut kavmi içinde inanan.... ama bana ne deyip azap yıldırımları altında onlarla cezalanmak !

 

Diyorki cahil depremde ölen içinde... namaz kılan yokmuydu elbet vardı.. nedeni? tüketici müslüman olmak

 

Dikkatinizi çektimi hiç... neden? yumuşakları TV çıkarıyorlar amaç pala bıyıklı türk erkeğini top yapmak !

 

Lut kavmi içinde inanan vardı ama... bana ne dedi şimdi ben onlar gibi demiyor ! uyarıyor? depremlere el geriyor.

 

Asın bu sözlerime kulak... beton altında kalınca asmaz Rabbim size kulak !

 

Havasızlıktan ,karanlıktan, kırığın acısından keşke ölsem kurtulsam derseniz... bu cehennem azabından

 

Gelin iş oraya varmadan, hakka kulak as, can derdine düşmeden, duyun? kadınlarımız şeytanı güldürmeden !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

43-Al-i imran... Ey Meryem, rabbine boyun eğ. Ona secde et ve rüku edenlerle beraber rüku et.

Ey Meryem, itaatini samimi olarak, sadece rabbine yap. Secde et ve seni seçip üstün kıldığı için, rabbine şükrederek onun önünde huşu ile eğilenlerle be­raber sen de eğil.

Şiir

 

Riyasız Allaha ibadet, ve kulluk edin.!

 

Sağ elini verdiğini, sol elin duymasın dikkat edin !

 

Ramazanda şarkıcılar cömert kesilir, metyayı peşine takar kasedini iyi alın.

 

İftar çatırlarında yazı tahtasında filan a.ş...şirketi lütfen okumadan yemek yemeyin.

 

Boğazına kolya takar, Allah yazısı var, kalbindeki kötülük yüzüne vurmuş, takmayla takva olmaz anlayın.

 

Her halimizde hilakarlık var, sevgiliye seviyorum der, arkasından buynuzlar lütfen ! kandırmayın...

 

Kadın erkek karışık eğlenirler, toplantı anında birbirlerinin sevgililerini beyenirler, sonrada özelde değerlendirirler uyutulmayın !

 

Düzen göşteriş dünyası olmuş, piyasa reklamla döner olmuş, bununla kimisi tahta çıkar, kimisi çamura batar olmuş, Allah acısın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

44-Al-i imran... Bunlar, sana vahyettiğimiz gaip haberlerindendir. Mcrycmi kim bakacak diye kalemlerini atıp kur'a çekerlerken sen yanlarında değildin. Bu hususta çekişirlerken de yanlarında bulunmuyordun.

Ey Muhammed, sana anlattığımız İmranın karısına, kızı Meryeme, Zeke-riyya, oğlu Yahya ve diğer Peygamberlere ait olan bu haberler senin ve kavmi­nin bilmediğiniz gaip haberlerindendir. Biz onları sana vahyediyoruz. Merye­min bakımını kimin üzerine alacağını tesbit etmek için kalem şeklindeki okları­nı kur'a için atarlarken sen onların içinde değildin. Bu hususta birbirleriyle tartı­şırlarken de sen onların yanında bulunmuyordun.

Şiir

Rasülümüz, S.A.V.ümmüydü, hikmedi nedir neden?

Her şeyi vahiyle öğrendi ,okuma yazma bilseydi ,hikmeti nedir neden?

Yoksa birşeye kastımı vardı ,Allahımın, bir hikmete dikkatmi çekmek istiyordu. acep neden?

Peygamberlere vahi gelir, şeytandanda vesvese gelir, veli kullara ilhan gelir, sebeb bu-mu dikkate neden?

Peygamberler ,Rasülümüzle S.A.V. son buldu. vahi,de son buldu, geriye ne kaldı neden?

İki neden kaldı, bir şeytanın doslarına ,şeytantan vesvese biri allah dostlarına, ilham kaldı budur neden?

Akıl hayvandada vardır, lakin yoktur fikir, fikir nedir? ya ilham, ya vesvese, cennete ,cehennemede budur neden?

Şu anda şavaşlar bunu üzerinden dönüyor, akıl kitap ilminden, fikir ledün ilminden, düşünene işte neden?..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.