Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir süre önce cep telefonuma bir travesti dadanmıştı,tuhaf konuşan bir kadın sanmıştım bana "ben travestiyim" :o dedi,gülünce bana "neden gülüyorsun bu benim kendi tercihim dedi"neden böyle bir tercih yaptığını sorduğumda uzun ve acı bir hayat hikayesi anlattı ama bu sapkın cinsel değişimi sonradan olmuş öyle doğuştan gelen bir özellik değilmiş,öyle dedi,herneyse,dün akşam Savaş Ay'ın programında bu konu tartışılıyordu benim anlamadığım şey ne oluyorda bir insan karşı cinse değilde kendi cinsine ilgi duymaya başlıyor bu doğuştan gelen bir özellikmi yoksa sonradan edinilen birşeymi?Nasıl olurda bir insan taşıdığı bedenin tam aksi duygulara sahip olur?bu ruhsal bir sorunmu?bedensel bir sorunmu?bir türlü mantığım idrak edemiyor.Neden merak ediyorsun boşver diyebilirsiniz ama dün akşam ki programda bunun toplumda çok ciddi bir tehdit oluşturduğundan anne babaların çok dikkatli olmasından falan bahsettiler peki anne babalar ne gibi önlemler alıp bunu önleyebilirler ki sonuçta bir insanın duygularına nasıl müdahale edilebilir?Gene kafam karıştı ben işin içinden çıkamadım anlayan izah etsin lütfen.

Gönderi tarihi:

bunun fizyolojık,genetik veya doğumsal bir nedeni yoktur.son araştırmalarda buna dair bır gene rastlanmadı...genel olarak çevrenin,yetişme tarzının,ruhsal problemlerin bir sonucudur..

Gönderi tarihi:

Kiminlerine göre fiziksel bir sorun kimilerine göre ruhsal bu,her ikiside normal bir hasta gibi tedavi edilebilir amaa sırf zevk için bu sapkınlığa yöneliyorsa kesinle hoş karşılamam saygıda duymam saygı duyulacak herşey bittide gaylere yada lezbiyenleremi saygı duyalım kimse kusura bakmasın dediğim gibi doğuştan gelen cift cinsiyet problemleri olanlara saygı duyulur öbürlerinin saygı duyulacak bir yanı yok üstelik toplumun etik kurallarına aykırı bir davranış hiç hoş karşılanacak bir yanı yok...

Gönderi tarihi:

Evet doğuştan çift cinsiyetli olanlar oluyor ama netice itibari ile ya kadın gibidir ya erkek gibi ömrünün yarısını erkek/kadın olarak tamamlayan kişi sonra ne oluyorda birden cinsiyet değiştirme kararı alıyor,bence buna tatminsizliklerde yol açıyor olabilir cinselliği cömertçe harcayan insanların farklı denemelere yönelmeside olabilir.

Bende saygı duyma kosunda sessizgece ile aynı fikirdeyim ******lık olarak görülen birşeye neden saygı duyayım ki onun tercihiymiş o zaman o kendine saygı duysun benim böyle bir zorunluluğum yok,bunun tabiki dinle ilgisi var bir Lut kavmi olayı var mesela Allah'ın sevmediklerini ben neden seveyim ki???? Hiç bir toplumda hoş karşılanmayan bu tuhaf olayı takdir etmek bence sırf muhaliflik olsun diye yada doğuracağı sonuçları idrak edememekten kaynaklanıyor.

Gönderi tarihi:

Travestilerin çoğu geçimini nasıl sağlıyor.? Tabiki malum işle ben bu işle uğraşan kişiye neden saygı duyayım.Sevgili La boheme sen şimdi dersinki o kişilerin ne günahı var hayat onları bunu yapmaya zorlamıştır dimi..Hayır ben buna inanmıyorum arada istisnalar olabilir ama bir elin parmağını geçmez namusuyla çalışan gerektiğinde aç kalan ama işin kolayına kaçıp bu yola sapmıyan birçok insanımız var onlar neden işin kolayına kaçıp o işe girişmiyor..? Bence bu insanın içinden gelen birşeydir iradesi güçlü olan vardır zayıf olan vardır.İradesi zayıf olan kişiler iman yönünden zayıf,hoş görülemeyecek şeyleri medeniyet sayan kişilerdir...

Gönderi tarihi:

ruhsalmı,doğuştanmı onu bunu bilmem..

ama televizyonların reklam pastalarının en büyük parçasını oluşturan kozmetik devlerinin gizliden gizliye,

artık gizlisi falanda kalmadı gerçi,eşcinselliği desteklediklerini vede topluma pompaladığını söyleyebilirim.

Gönderi tarihi:
...Mesela annesiyle hep kadin isleri icinde olan bir erkek cocugu icin sorun teskil eder .....

ben babamı 7 yaşında kaybettim ve örnek alabileceğim bir erkek olmadı

annem de -sonra itiraf etti ki- benim kız olmamı istermiş meğer

3-4 yaşındayken kız giysisiyle çekilmiş resmim bile var

ergenliğe gelene kadar annemin dizinin dibinden ayrılmadım diyebilirim

şimdi

yemek yapmayı çok seviyorum, tv.deki yemek programlarını -bayanlardan bile fazla- ilgiyle izliyorum

giysilerimizdeki sökükleri eşim değil ben dikerim

bayan arkadaşlarımın kendilerine özgü sohbetlerine

-onlardan biri gibi- katılırım

ve bunlardan hiç rahatsızlık duymam, erkek arkadaşlarımn bunları bilmesinden de öyle.

çünkü

en küçük bir eşcinsel eğilim duymadım hayatımda

demek ki neymiş

çevresel faktörlerin yeri olsa da

mutlaka ama mutlaka genetik veya hormonal faktörler

çok daha önemli

Gönderi tarihi:

ben yine de o kadar komplo teorisi kurmaya gerek yoktur derim yarenler...

şöyle ki,eşcinsellik ilk insandan beri varolagelmiş bir olgu...yunan mitlerinden tutun da divan edebiyatı güzellemelerine kadar eşcinsellik uzun zamandır insanoğlunun hayatında olan bi kavram...insan nerdeyse eşcinsellik orda...bunda anlamayacak bi şey yok bence...

ha bu durum kozmetik sektörünün işine yarar,medya sektörünün işine yara o ayrı mevzu...

bakınız artık toplumsal olarak ahlak algımızın eşiği oldukça düştü.eskiden beri vardır :o bunun kocasıyla yatmış,o berikini bi tazeyle boynuzlamış,gayrimeşru çocukları olmuş filan falan...toplum olarak bu tip durumlar bizi pek de rahatsız etmez.keza eşcinseller için de durum böyledir... orda bi köy vardır uzakta,o köy eşcinsel bi muhtar tarafından yönetilmektedir...bize dokunmayan yılan bin yaşasındır...

bu işe şaşıran arkadaşlar bence iletişim ağı genişledikçe sürekli karşı karşıya kalıyorlar ya artık bu sınıfla,yani eskisinden daha sık...malum kendilerine göre namuslu ve erdemli hayatlarına bu tür insanları sokmasalar da bi televizyon sokuyorlar ennihayetinde evlerine ,o zaman da bu tu kaka eşcinseller misafir odalarına konuk oluyor tv. maarifetiyle...

ben saygı konusunda daha temkinli yaklaşmak istiyorum mevzuya,yani o çok ayrı bi konu,karışmayınız ama bence,yol kenarında gördüğünüz eşcinselin üzerine araba sürmeyiniz misal,ergenlerinizin ilk deneyimleri için seçiyorsanız,işiniz bitince boğazlarını kesmemeye çalışın?nası plan?

Gönderi tarihi:
ben yine de o kadar komplo teorisi kurmaya gerek yoktur derim yarenler...

yol kenarında gördüğünüz eşcinselin üzerine araba sürmeyiniz misal,ergenlerinizin ilk deneyimleri için seçiyorsanız,işiniz bitince boğazlarını kesmemeye çalışın?nası plan?

komplo teorisi eleştiriniz doğru

ama sizin planınz da pek masum değil

niye *****lı bir eşcinselin üzerine araba süreyim

niye ergen oğlum (olsaydı) ilk deneyim için bir eşcinseli seçeyim

niye boğazını keseyim???

Gönderi tarihi:
Sayin nobody Bence bu olayi genelleme yaparsaniz benim dedigime hak verirsiniz....

Dedigim etken kanitlanmis....Cocugun anne yada baba etkisi altinda buyumeside onemli....Ama bu demek degildir herkez escinsel olucak..Kucuk yasta tecavuze ugrayan bir erkek cocugunda bile escinsellige rastlayabilirsiniz...

Zaten basindan beri bende genetik ve hormanol faktorleri savunuyorum...

En buyuk etken bu,ikinci olarak da cevreyi one surdum...

çevre etkeninin varlığı yadsınamaz

ben kendimi örnek vererek bilim dışı bir önermede bulundum

vurgulamak istediğim tek önemli etkenin çevre olmadığıydı

bu arada önceki mesajımda zav..llı sözcüğümü sansür edenleri kınıyorum

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Travestilerin çoğu geçimini nasıl sağlıyor.? Tabiki malum işle ben bu işle uğraşan kişiye neden saygı duyayım.Sevgili La boheme sen şimdi dersinki o kişilerin ne günahı var hayat onları bunu yapmaya zorlamıştır dimi..Hayır ben buna inanmıyorum arada istisnalar olabilir ama bir elin parmağını geçmez namusuyla çalışan gerektiğinde aç kalan ama işin kolayına kaçıp bu yola sapmıyan birçok insanımız var onlar neden işin kolayına kaçıp o işe girişmiyor..? Bence bu insanın içinden gelen birşeydir iradesi güçlü olan vardır zayıf olan vardır.İradesi zayıf olan kişiler iman yönünden zayıf,hoş görülemeyecek şeyleri medeniyet sayan kişilerdir...

Herkesin yazdıklarını okudum, tam olarak çözümlenememiş bir durumdan bahsediyoruz. Daha problemin aslında neden ya da nelerden [genetik mi, psikolojik mi, coğrafik mi, ideolojik mi, çevresel etkilerden mi, yasaklardan mı, tabulardan mı, küresel ısınmadan mı :) ] kaynaklandığını bilmiyoruz. Ama bunu getirip ahlaki değerlerle sınamaya çalışırsak yanlış yaparız. Namus,doğruluk-dürüstlük,kolaylık-zorluk vs bir parametre değildir fikrimce.

Gönderi tarihi:
Herkesin yazdıklarını okudum, tam olarak çözümlenememiş bir durumdan bahsediyoruz. Daha problemin aslında neden ya da nelerden [genetik mi, psikolojik mi, coğrafik mi, ideolojik mi, çevresel etkilerden mi, yasaklardan mı, tabulardan mı, küresel ısınmadan mı :) ] kaynaklandığını bilmiyoruz. Ama bunu getirip ahlaki değerlerle sınamaya çalışırsak yanlış yaparız. Namus,doğruluk-dürüstlük,kolaylık-zorluk vs bir parametre değildir fikrimce.

Ben bu olayın namus doğruluk dürüstlük yönünü tartışmak istemiyorum,benim merak ettiğim şey ne oluyorda bir insan belli bir yaşa kadar normal bedeni gibi yaşarken sonra karşı cins gibi hissedip kendi cinsine ilgi duymaya başlıyor bu sonradanmı oluşuyor yoksa doğuştan gelen bir özellikmi?Yada cinsel yönden her türlü doyuma ulaşmış insanların sırf değişiklik olsun diye yöneldiği birşeymi ben bunları merak ediyorum.

Ayrıca bu tip davranışlara özendirilme var oldukça ciddi bir sorunmuş izlediğim tv programında okullarda sırf bu sapkın yönelmelere teşvik edilen çocukların olduğu söylendi, peki bundan kimler ne gibi bir çıkar sağlayabilir ki böyle bir işe kalkışıyorlar amaç nedir?yada birinin yönlendirmesi ile kişi bu ciddi fiziksel ve ruhsal değişimi yaşayabilirmi?

Gönderi tarihi:

Ben konu ile ilgili internette biraz araştırma yaptım ama net bir karara yine varamadım. Farklı kaynaklar farklı açılardan değerlendirip, kendi teoremlerini ispatlamaya çalışmış. Ancak hiçbirinin net bir sonuca ulaştığına da inanmıyorum. Bu konumda işimizi kolaylaştıracak bir anket öneriyorum, belki sonuçları bize yol gösterebilir.

Sorumuz şu :

Kendinizi eşcinsel olarak tanımlıyor musunuz?

a-) Hayır

b-) Evet

Değerlendirme:

a'lar çoğunluktaysa, bizimle birlikte forumu takip edin.

b'ler çoğunluktaysa, bize yardım edin.

Teşekkürler :)

Gönderi tarihi:

Ben bu konuda genetik faktörlerin daha etkili olduğuna inanıyorum çünkü eşcinsel çocuk aslında daha çocuk yaşlarda farklı oluyor.Sonradan hayatlarında değişiklik olsun diye bu yolları deneyen insanların gerçek anlamda eşcinsel oldukları bana göre doğru değildir.N eyazık ki toplumlarda bu olay genelde ahlaksızlık olarak yorumlanmakta insanlar aşağılanmakta ve işlerinden olmakta ve kendilerine bedenlerini satmaktan başka iş alanı bırakılmamaktadır.Böyle olunca da toplumdan intikamlarını son derece agresif,ahlaksız,hırçın,kavgacı ,terbiyesiz tutumlar sergileyerek almaktalar.Bir örnekleme yapmak gerekirse ;diyelim bir polis bir kadını göz altına aldığında saçlarını mı kazır ama eşcinseller göz altına alındığında büyük bir çoğunlukla saçları kazınıyor bu neden yapılır çünkü onları aşağılamanın en güzel yolu aslında erkek olduklarını göstermeye çalışmaktır.

Bir arkadaşımın oturduğu bir semtte eşcinseller daire tutmuşlar ve bir bayram günü yardım yapmak için bakırköy çocuk yuvasına bir sürü malzeme alıp götürmüşler ve ne olmuş biliyormusunuz bunların fiziksel özelliklerinden eşcinsel olduklarını anlayınca bu yardımı kabul etmemişler.Sizce bu doğru bir davranış mıdır?Saygı duyulmayan insanlardan tercihleri ne olursa olsun nasıl çevreye ve diğer insanlara karşı olumlu bir davranış bekleyebiliriz.Bunun acısını bir biçimde çevreden ve diğer insanlardan intikam alarak çıkaracaklardır.

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Birakin herkes gönlünce yasasin eger öyle yasamaktan hoslaniyorlarsa.Kimseyi özel zevklerinden dolayi dislayamayiz, insanlari yargilama hakki kimseye verilmemistir.Ister dogustan ister sonradan olsun bu tür iliskiler kisilerin özel alanlari icndedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Birakin herkes gönlünce yasasin eger öyle yasamaktan hoslaniyorlarsa.Kimseyi özel zevklerinden dolayi dislayamayiz, insanlari yargilama hakki kimseye verilmemistir.Ister dogustan ister sonradan olsun bu tür iliskiler kisilerin özel alanlari icndedir.

saygilarla

Senden bu cümleleri duyduğuma inanamıyorum sevgili arkadaşım,bu özel zevk dediğiniz olay için okul önlerinde pusuya yatmış kişiler var örgüt gibi çalışıyorlar denilmişti izlediğim programında,toplumu dejenere edip ahlak çöküntüsüne yol açan sebeplere göz yumak ne derece doğru bir davranış olabilir ki,hiç kimse benden bu tip insanlara saygı duymamı beklemesin toplum söz konusu olunca bal gibide yargılarım,bakın özellikle belirtiyorum doğuştan gelen yapıysa saygı duyarım ama sırf zevk için cinsel hayatını renklendirmek adına bu tip eylemlere baş vuran kişileri asla normal görmem ve etrafımdada istemem."Bizene"demekle olmuyor,benim izlediğim programda oldukça ciddi bir konu olarak ele alınmıştı.

Karşımızda ki hoşlanıyor diye tüm etik değerlerimizi silip atıcağız neredeyse,neymiş onun zevkiymiş yok yahu,ne zevk ama çöken ahlak anlayışı beraberinde getirdiği ciddi bulaşıcı sağlık sorunları çocuklarımıza vereceği zararlar v.s v.s........

Her koyun kendi bacağından asılır doğrudur ama çürümeye yüz tuttumu kokusu 7 mahalleyi sarar...

Gönderi tarihi:

Sayin Suheda,ben bu iliskilerin iyi veya kötü olduklari konusunda bir iddiada bulunmadim, eger kendileri memnunsalar bizleri ilgilendirmiyor demeye calistim.Tabiiki cocuklarimizi ve genclerimizi bu tür aliskanliklara itenlere,onlari tesvik edenlere ve onlari aldatanlara karsi korumak ve ayni zamanda savasmak zorundayiz,burada hemfikir oldugumuzu saniyorum.Ben sadece özel zevkleri bu yönde olanlari anlatmaya calistim.Onlarin dogrularina ancak cemiyeti tehlikede görürsek karsi olabilriz.Biz ancak normal ve bizim icin dogru olan seylerden sorumluyuz.

saygilarla

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Arkadaşım,şöyle bir gerçek var...Bizim toplumumuzda hala,kişilerin cinsel tercihi,bir işe girmek istediklerinde bile sorun ediliyor gibi geliyor bana...Ya tercihini saklayıp baskı altında yaşamak zorunda kalıyorlar,ya da dışa vurup toplumdan dışlanıyorlar...Dışlandıklarında da o senin söylediğin malum iş belkide kaçınılmaz oluyordur kimbilir.

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.