Φ halilim Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 2002 Ocak ayında İsrail İşkenceye Karşı Halk Komitesi ile Filistinli İnsan Hakları ve Çevre Koruma Örgütü, Yüksek Mahkeme’ye başvurarak, bu suikastların yasaklanmasını istemişti. Terör devleti İsrail'de Yüksek Mahkeme, ordunun Filistinli direnişçileri hedef alan suikastlarının yasadışı ilan edilmesini amaçlayan bir girişimi reddetti. İsrailli insan hakları grupları bu tür suikastlerin yasaklanması için çaba harcıyordu. Ancak Yüksek Mahkeme, bazı suikast ve katliamların uluslararası hukuka aykırı olabileceğine, fakat peşinen bunların yasadışı ilan edilemeyeceğine hükmetti. Mahkeme, her olay için ayrı değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti. İsrail'deki insan hakları grupları, 2000 yılından bu yana bu tür operasyonlarda 300'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü söylüyor. Söz konusu gruplar saldırılarda hayatını kaybenlerin en az üçte birinin olay yerinde tesadüfen bulunan ya da oradan geçmekte olan masum kişiler olduğuna dikkat çekiyor. İsrail ordusu, zaman zaman Filistinli direnişçilerin içinde bulunduğu araçları ya da konutları hedef alan füze saldırıları düzenliyor. İsrail ordusu 2004'te böyle bir operasyonla Hamas lideri Ahmed Yasin'i, ardından da yerine geçen Abdülaziz Rantisi'yi şehid etmişti. Temmuz 2002'de Hamas üyesi Salah Şehide'yi hedef alan İsrail saldırısı büyük tepki çekmiş, saldırıda Şehide'yle birlikte korumaları ve olay yerinde bulunan 13 kişi de hayatını kaybetmişti. Askerlere taş atan Filistinli çocuk şehit edildi İsrail askerlerinin, Batı Yaka’da taş atan bir Filistinli çocuğu vurarak öldürdüğü bildirildi. Filistin güvenlik yetkilileri, Ramallah yakınındaki Kufr el-Dik köyüne giren iki İsrail askeri cipine taş atan Filistinli çocuğun, İsrail askerleri tarafından göğsünden yaralandığını ve hastaneye götürülürken yolda öldüğünü kaydetti. Bazı kaynaklar da, taş atan Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktığını belirtti. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Israil yillardir kan döküyor,bu dökülen kanlar müslümanlarin kanlaridir.Bütün dünya ve Türkiyede bu dökülen kana seyircidir.Türkiye seyirci olmakla kalmiyor kan dökenlerle stratejik ortakliklar yürütüyor.Türkiye'nin bie devlet politikasi yoktur,Türkiyeyi yönetenler günlük politikalar üreterek rüzgara göre dümen sallamaktadirlar.Türkiye simdiye kadarki dis politikasi ile bölgede agirligi olan bir devlet olma hedefini yakaliyamamistir.Siyonistler sadece bugün degil d+nde dünya politikasina yön vermekte idi.Siyonistlerin en son basarilari Saddam'i astirmak ve Filistinde kardes kavgasini yaratip Filistin davasini ortadan kaldirmakla oldu.Bu konu böyle birkac cümle ile gecistirilemiyecek bir konudur.Siyonistlerin faaliyetlerinin nekadar basarili oldugunu anlayabilmek icin Türkiye'nin ve KKTCnin dis politikasini incelemek yeterli olur saniyorum. saygilarla Alıntı
Φ onur0226 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Israil yillardir kan döküyor,bu dökülen kanlar müslümanlarin kanlaridir.Bütün dünya ve Türkiyede bu dökülen kana seyircidir.Türkiye seyirci olmakla kalmiyor kan dökenlerle stratejik ortakliklar yürütüyor.Türkiye'nin bie devlet politikasi yoktur,Türkiyeyi yönetenler günlük politikalar üreterek rüzgara göre dümen sallamaktadirlar. düşüncelerinizin akışından türkiyenin kararlı bir devlet politikası uygulayabilmesi,buna sahip olabilmesi için müslüman devletlerle 'stratejik ortaklık' kurması gerektiğini savunduğunuz anlaşılıyor...yani türkiye'nin çıkarının batıda değil doğuda olduğunu düşünüyorsunuz... eğer öyleyse; türkiyeyi batıya iten en önemli faktörün rejimi olduğunu(batı ve doğunun bugünkü durumunu da düşünerek böyle söylüyorum...) ve bu rejim değişmeden ,ülkenin yön de değiştiremeyeceğini de savunuyor musunuz? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Sayin OnurO226,bu kaniya nereden vardiniz anliyamadim.Ben Türkiyeyi yönetenlerin nasil bir aymazlik icinde olduklarindan bahsettim.Türkiye dis politikasini tek yanli olarak yürütemez yürütmemelidir,Benim Filistin ve Irakta yasananlari dile getirmemden olacakki siz o kaniya vardiniz.Ne varki insan olan herkesin bu facialar karsisinda duygusuz kalmasi beklenemez.Insan yüce bir varliktir.Bir insani öldüren bütün insanligi öldürmüs olur.Atatürk'ün vefatindan bugüne kadar gelen hicbir yönetim Türkiye'nin milli cikarlarini gözetmeden iktidar oldular.Türkiye Atatürk'ün cizdigi yolda devam etse idi bugün süper güclerin arasinda olacakti.Rejimler yanlis uygulandiginda sonuclar ülkeler kaosa itilmis olur.Türkiyede senelerdir ayni fotografi görmekteyiz.Rejimin yanlis uygulanmis olmasi rejimin yanlisligindan degil onu uygulayanlarin rejimle bir problemleri olmasindan kaynaklanir. Ben Türkiye'nin güclü ve agirligi olan bir ülke olmasindan yanayim,eger Türkiye böyle olabilseydi bugün filistinde ve Irakta yasananlar belki yasanmayacakti.Bunun sucunu rejime yüklemek bence cok büyük bir haksizlik olur.Bu tamamen Türkiye'den cok Amerika Israil ve Avrupa icin siyaset yapanlarin vebalidir. saygilarla Alıntı
Φ onur0226 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Sayin OnurO226,bu kaniya nereden vardiniz anliyamadim.Ben Türkiyeyi yönetenlerin nasil bir aymazlik icinde olduklarindan bahsettim.Türkiye dis politikasini tek yanli olarak yürütemez yürütmemelidir,Benim Filistin ve Irakta yasananlari dile getirmemden olacakki siz o kaniya vardiniz.Ne varki insan olan herkesin bu facialar karsisinda duygusuz kalmasi beklenemez.Insan yüce bir varliktir.Bir insani öldüren bütün insanligi öldürmüs olur.Atatürk'ün vefatindan bugüne kadar gelen hicbir yönetim Türkiye'nin milli cikarlarini gözetmeden iktidar oldular.Türkiye Atatürk'ün cizdigi yolda devam etse idi bugün süper güclerin arasinda olacakti.Rejimler yanlis uygulandiginda sonuclar ülkeler kaosa itilmis olur.Türkiyede senelerdir ayni fotografi görmekteyiz.Rejimin yanlis uygulanmis olmasi rejimin yanlisligindan degil onu uygulayanlarin rejimle bir problemleri olmasindan kaynaklanir. Ben Türkiye'nin güclü ve agirligi olan bir ülke olmasindan yanayim,eger Türkiye böyle olabilseydi bugün filistinde ve Irakta yasananlar belki yasanmayacakti.Bunun sucunu rejime yüklemek bence cok büyük bir haksizlik olur.Bu tamamen Türkiye'den cok Amerika Israil ve Avrupa icin siyaset yapanlarin vebalidir. saygilarla sanırım yanlış anlamışım sayın politika...bu yüzden özür dilerim... ilk jyazınızda alıntı yaptığım kısımda ''türkiye seyirci olmakla kalmıyor,kan dökenlerle stratejik ortaklılar yürütüyor.'' cümlesinden sonra yeni bir paragrafa başlasaydınız sanırım bu tür bir yanlış anlaşılma olmayacaktı...böyle yapmadığınız için bu cümleler arasında direk bir bağlantı kurmaya çalıştım.. o yüzden yanlış anlamışım... tekrar özür dilerim... saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.