Φ diloş Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Bende seniiiiiiiiiiiii Diloşuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmm ... Bir üzümlü kek yaptım ki sorma, barnaklarını yirsen bacım... okuldan geleyim bir çay koyayım kuzucuklarımla beraber yiyelim... sende gelebilsen kişke üzümlü kek mi dedin.. ahh olsa da yesek..hele senin elin deymişse o keke kimbilir nasıldır..? evet keşki bende orda olsaydım.. göbek çeperim biraz daha genişleseydi.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Bir hafta oldu spora başladım Diloşum, sabahları 1 saat... İlk başladığım günün ertesi yataktan kalkamadım ama şimdi zımba gibiyim... Kas yapıyom anacım... Kekleri götürdüm ama yarın hepisini yakarım diye tahmin ediyorum... Göbek çeperini yakacak kadar yimezdin kıs, iki dilim kafi sana... yok sana fazla... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Bir hafta oldu spora başladım Diloşum, sabahları 1 saat... İlk başladığım günün ertesi yataktan kalkamadım ama şimdi zımba gibiyim... Kas yapıyom anacım... Kekleri götürdüm ama yarın hepisini yakarım diye tahmin ediyorum... Göbek çeperini yakacak kadar yimezdin kıs, iki dilim kafi sana... yok sana fazla... kas yapcem dirken,vücutçu erkek fatmalara dönme de anacım.. ben korkuyorum onlardan.. üzümlü keklerin hepiciğini mi götürdün vicdansız.. insan iki dilim olsun ayırıp kargoyla gönderir.. sarmaşık didik dallarımıza doladık..bumudur yani.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Tabi iyi yapmışsınız.. Benim de canım istedi yaptım ama kabarmadı niye çünkü buranın kabartma tozu bir alem..yani sözün kısası ben de isterem üzümlü keklerden Diloşum ben geldim sen mi yoksun şimdi,ben de merak edeceğim şimdi.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 kas yapcem dirken,vücutçu erkek fatmalara dönme de anacım.. ben korkuyorum onlardan.. üzümlü keklerin hepiciğini mi götürdün vicdansız.. insan iki dilim olsun ayırıp kargoyla gönderir.. sarmaşık didik dallarımıza doladık..bumudur yani.. doğru demişsin Diloşum, kas yapayım derken gös çıkartmamak lasım demi ama Ama iğdem dalım, olmuyor böyle, sarmaşığını yirden yire vurmuşsun, ben o keki kargoya verip sana gönderene kadar kek keklik olurdu anacım bu arada sen neredesin bak yarın hafta sonu muhtemelen görüşemiyeceğiz... inşallah buradasındır iki lafın belini kırardık Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 hani sisli bir akşam perdeler titriyordu gözüm ufka dalmıştı arkama dönmüyordum kapıyı açıp gittin, bitmişti biliyordum işte ben o şarkıyı henüz yazmadım resimleri indirdim duvardan birer birer hiç titremedi elim sanki sen değildiler mektuplarını yaktım, uçuştu beyaz küller işte ben o şarkıyı henüz yazmadım... ne koltuğa oturdum, ne duvara tutundum ne hıçkırdım ağladım, boğum boğum yutkundum sevgisizdi yüreğim, aşkımızdan kopmuştum işte ben o şarkıyı henüz yazmadım... Zuhal Olcay Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Tabi iyi yapmışsınız.. Benim de canım istedi yaptım ama kabarmadı niye çünkü buranın kabartma tozu bir alem..yani sözün kısası ben de isterem üzümlü keklerden Diloşum ben geldim sen mi yoksun şimdi,ben de merak edeceğim şimdi.. ay ay ay canımın içi gelmiş.. hoşgelmiş.. nasıl özledim bilemezsin.. senin şu bilgisayar kafamın tasını attırıyo artık.. hakkında bir iyilik düşünüyorum kendisinin..haberi olsun.. bu arada bütün kekler sana feda olsun şikerim.. doğru demişsin Diloşum, kas yapayım derken gös çıkartmamak lasım demi ama Ama iğdem dalım, olmuyor böyle, sarmaşığını yirden yire vurmuşsun, ben o keki kargoya verip sana gönderene kadar kek keklik olurdu anacım bu arada sen neredesin bak yarın hafta sonu muhtemelen görüşemiyeceğiz... inşallah buradasındır iki lafın belini kırardık hani sisli bir akşam perdeler titriyordugözüm ufka dalmıştı arkama dönmüyordum kapıyı açıp gittin, bitmişti biliyordum işte ben o şarkıyı henüz yazmadım resimleri indirdim duvardan birer birer hiç titremedi elim sanki sen değildiler mektuplarını yaktım, uçuştu beyaz küller işte ben o şarkıyı henüz yazmadım... ne koltuğa oturdum, ne duvara tutundum ne hıçkırdım ağladım, boğum boğum yutkundum sevgisizdi yüreğim, aşkımızdan kopmuştum işte ben o şarkıyı henüz yazmadım... Zuhal Olcay duydum zilin sesini yettim bidenem.. hem sen o şarkıyı hala yazamadın mı..? istersen senin yerine ben kaleme alıyım ni dersin..? valla iyi kafiye bulurum tahmin edersin.. tiklifimi bi düşün istersen.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 duydum zilin sesini yettim bidenem.. hem sen o şarkıyı hala yazamadın mı..? istersen senin yerine ben kaleme alıyım ni dersin..? valla iyi kafiye bulurum tahmin edersin.. tiklifimi bi düşün istersen.. hoşgeldin, hala yazmadım bidenem, madem böyle bir teklif var değerlendirmekte fayda görmekteyim... bekliyorum Diloşum, lütfen kafiye, aruz ve de redif uyumuna dikkat et... yuksa karışmam... failatün, falilatün, mefailün, failün... Hayatım takip edeceğin metin budur budur... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 ay ay ay canımın içi gelmiş.. hoşgelmiş.. nasıl özledim bilemezsin.. : senin şu bilgisayar kafamın tasını attırıyo artık.. hakkında bir iyilik düşünüyorum kendisinin..haberi olsun.. bu arada bütün kekler sana feda olsun şikerim.. [ b]duydum zilin sesini yettim bidenem.. hem sen o şarkıyı hala yazamadın mı..? :: istersen senin yerine ben kaleme alıyım ni dersin..? valla iyi kafiye bulurum tahmin edersin.. tiklifimi bi düşün istersen.. [/b] ben de ben de nasil ozledim bilgisayara ben de dusunuyorum bir iyilik Dilosum,bayilacak .. seni bulmusken daha cok kalamadigima cok uzuluyorum,ani olarak cikmam gerekiyor ve araya hafta sonu girecek Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 ağır çek kürekleri varmasın kıyıya sandalım hayır, Allah'tan şer insandan, sen insan, sende insan değilmisin? aklımda bir aşk başımda bin bela varmasın sandalım varmasın kıyıya yar ahh başıma ne işler açtın ey sevgili şimdi bu gönül kıyılara varmak istermi? yar ahh aklımda bir aşk başımda bin bela varmasın sandalım varmasın kıyıya yar ahh beni açıklarda bırak... Canım Diloşum Yaşar'ın bu şarkısını dinlemişmiydin? Ben çok etkilendim ilk dinlediğimde... sana armağanım olsun tatlım... çok özledim seni, leylayı... görüşürüz bitanem... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 ben de ben de nasil ozledim bilgisayara ben de dusunuyorum bir iyilik Dilosum,bayilacak .. seni bulmusken daha cok kalamadigima cok uzuluyorum,ani olarak cikmam gerekiyor ve araya hafta sonu girecek araya haftasonu+2 gün girdi şekerim..hasret çoğaldı..özlem de öyle..seni çok seviyorum..biliyorsun ama yine de söylemek istedim.. ağır çek kürekleri varmasın kıyıya sandalımhayır, Allah'tan şer insandan, sen insan, sende insan değilmisin? aklımda bir aşk başımda bin bela varmasın sandalım varmasın kıyıya yar ahh başıma ne işler açtın ey sevgili şimdi bu gönül kıyılara varmak istermi? yar ahh aklımda bir aşk başımda bin bela varmasın sandalım varmasın kıyıya yar ahh beni açıklarda bırak... Canım Diloşum Yaşar'ın bu şarkısını dinlemişmiydin? Ben çok etkilendim ilk dinlediğimde... sana armağanım olsun tatlım... çok özledim seni, leylayı... görüşürüz bitanem... bilmezmiyim şikerim.. hatta Zeynep Tokuş bu şarkıda kaymıştı..Yaşar'da izlemeye gemişti..bak bu şarkının magazin uzantısı hakkında bile malumatım var.. niyse..Aysel Gürel'in torunu yaşındaki oğlanı öptüğü kliple ilgili bilgileri vermeye başlamadan ben, huzurlarınızdan ayrılıyım..zira sonum kötüye varacak.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 şarkı hakkında verdiğin derin bilgiler için sahsım adına teşekkur ederım Diloşum,ben bihaberdim.. sana olsun biraz rastlamak çok iyi geldi bana,çok özlemiştim.. since bu hatunlar nirdeler,iletilerini görüyom kendilerini göremiyom Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 hatunlar gisleniyor bence.. pusuya yatmış gözetliyorlar.. şşşttt..aramızda kalsın sööleme kimseye.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Şarkı hakkında verdiğin değerli bilgiler için müteşekkirim, bu bilgileri dağarcığıma nakşettim Diloşum. Bak Sen İğde Dalıma Mustafa Kemal'in İğde ağacı hikayesini gönderiyorum... Daha önce duydunmu bilmiyorum... Atatürk ve İğde Ağacı "... Bozkırın, acı bir unutulmuşluk uykusundan Mustafa Kemal tarafından uyandırıldığı o günlerde, Çankaya'dan Meclis'e giden yol üstünde olacak, güzel bir iğde ağacı varmış. Tek bir ağaç... Ve Mustafa Kemal, ne zaman o ağacın önünden geçiyorsa, arabada ne kadar önemli bir mesele konuşuluyor olursa olsun yanındakinin ya da kendisinin sözünü kesiyor. Artık öğrendiği için şöfor de arabayı o sırada yavaşlatıyor ve Mustafa Kemal, yanındakine gösteriyor: ‘ Bak, bu benim iğde ağacım ’. Soylu, yapmacıksız, içten bir sevgidir bu. Mustafa Kemal yalnız o iğde ağacını sevmiyordu elbette. O bir doğa sevdalısıydı ve çorak Ankara onu üzüyordu. Yeni Ankara'yı ağaçlı, yeşil bir şehir haline getirmek onun tutkusuydu. Ve iğde ağacı, bu tutkunun simgesiydi...Aynı yoldan geçerken bir sabah yanındakinin kolunu tutmuş, ‘ Bak, bu benim...’ derken iğde ağacının yerinde olmadığını görmüştü. Mustafa Kemal şaşkınlıklar içinde arabadan atladı ve orada çalışan işçilere sordu: ‘ N'oldu buradaki iğde ağacı? ‘ Yolu genişletmek için kesmişler iğdeyi, meğer. Mustafa Kemal acıyla döndü arabasına ve ellerini yüzüne kapayıp ağladı.." Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Şarkı hakkında verdiğin değerli bilgiler için müteşekkirim, bu bilgileri dağarcığıma nakşettim Diloşum. Bak Sen İğde Dalıma Mustafa Kemal'in İğde ağacı hikayesini gönderiyorum... Daha önce duydunmu bilmiyorum... Atatürk ve İğde Ağacı "... Bozkırın, acı bir unutulmuşluk uykusundan Mustafa Kemal tarafından uyandırıldığı o günlerde, Çankaya'dan Meclis'e giden yol üstünde olacak, güzel bir iğde ağacı varmış. Tek bir ağaç... Ve Mustafa Kemal, ne zaman o ağacın önünden geçiyorsa, arabada ne kadar önemli bir mesele konuşuluyor olursa olsun yanındakinin ya da kendisinin sözünü kesiyor. Artık öğrendiği için şöfor de arabayı o sırada yavaşlatıyor ve Mustafa Kemal, yanındakine gösteriyor: ‘ Bak, bu benim iğde ağacım ’. Soylu, yapmacıksız, içten bir sevgidir bu. Mustafa Kemal yalnız o iğde ağacını sevmiyordu elbette. O bir doğa sevdalısıydı ve çorak Ankara onu üzüyordu. Yeni Ankara'yı ağaçlı, yeşil bir şehir haline getirmek onun tutkusuydu. Ve iğde ağacı, bu tutkunun simgesiydi...Aynı yoldan geçerken bir sabah yanındakinin kolunu tutmuş, ‘ Bak, bu benim...’ derken iğde ağacının yerinde olmadığını görmüştü. Mustafa Kemal şaşkınlıklar içinde arabadan atladı ve orada çalışan işçilere sordu: ‘ N'oldu buradaki iğde ağacı? ‘ Yolu genişletmek için kesmişler iğdeyi, meğer. Mustafa Kemal acıyla döndü arabasına ve ellerini yüzüne kapayıp ağladı.." hayır bu hikayeyi daha önce duymamıştım..Atam'daki duygusallığa ve doğa sevgisine bir bak..çok etkilendim arkadaşım..çok.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Ben sana İğde Ağacım, İğde Dalım derken ifade etmek istediklerim tamda Atam'ın söyledikleriydi... "soylu, yapmacıksız, içten bir sevgidir bu"... Bende çok duygulandım, onu anlayıp, ona inanıp, onu sevmemek mümkünmü? İğdem, iyiki varsın... hiç solmasın bahar dalların... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Ben sana İğde Ağacım, İğde Dalım derken ifade etmek istediklerim tamda Atam'ın söyledikleriydi... "soylu, yapmacıksız, içten bir sevgidir bu"... Bende çok duygulandım, onu anlayıp, ona inanıp, onu sevmemek mümkünmü? İğdem, iyiki varsın... hiç solmasın bahar dalların... soylu..yapmacıksız ve içten..bundan güzel bir sevgi tarifi olabilir mi?..canım benim..iğde dalın olmaktan mutluyum çok..benim sana olan sevgimde böyle..biliyorsun zaten..bazı şeyler söylenmese de hissedilir..senin hissettiğini biliyorum..ve sen de bana hissettiriyorsun güzel sarmaşığım.. evet..onu onu anladıktan sonra sevmemek mümkün değil.. çok isterdim o zamanlarda yaşamak..yüzünü bir kez olsun görebilmek..onunla aynı havayı solumak..ne büyük gurur olurdu benim için.. sağol birtanem..sende biricik sarmaşığım olarak hep dallarımda kal olur mu..? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 soylu..yapmacıksız ve içten..bundan güzel bir sevgi tarifi olabilir mi?..canım benim..iğde dalın olmaktan mutluyum çok..benim sana olan sevgimde böyle..biliyorsun zaten..bazı şeyler söylenmese de hissedilir..senin hissettiğini biliyorum..ve sen de bana hissettiriyorsun güzel sarmaşığım.. evet..onu onu anladıktan sonra sevmemek mümkün değil.. çok isterdim o zamanlarda yaşamak..yüzünü bir kez olsun görebilmek..onunla aynı havayı solumak..ne büyük gurur olurdu benim için.. sağol birtanem..sende biricik sarmaşığım olarak hep dallarımda kal olur mu..? bencede yok... tarifi yok... ve biliyorum ve hissediyorum ve sözler duyguları anlatmakta aciz kalır çoğu zaman biliyorum... teşekkür ederim bütün hissettirdiklerin için... dallarında sarmaşıp kalacağım Allah izin verdiği müddetçe... keşke Diloşum gök mavisi gözlerine bir kez bakabilmenin, onunla bir kez gözgöze gelebilmenin, ona teşekkür edebilmenin, imkanı olsaydı... ne mutlu bize ya, Allah öyle bir lider göndermiş... Türk'e göndermiş... varmı ötesi... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 o ALLAH'ın bir lutfu bence..ve bizim Atamız olması ne büyük şeref..onun çocukları olmak..onun bastığı yerlere yıllar sonrada olsa basabilmek..izindeyiz her zaman.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 o ALLAH'ın bir lutfu bence..ve bizim Atamız olması ne büyük şeref..onun çocukları olmak..onun bastığı yerlere yıllar sonrada olsa basabilmek..izindeyiz her zaman.. her zaman... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Güneş bizimle doğar Yağmur bizimle yağar Bizimle coşar deniz Ateş bizimle yanar Biz ATATÜRK gençleriyiz hoyrarirarira hey.. Sesimiz onun sesi rirahoyrahoyra hey.. Sardunyam söylüyormusun sende..? Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Baktım buralardasın uğrayayım dedim Bahar, yalvarırım çek git işine!.. Salma üstüme çiçeklerini, ...aklımı çelme!.. Her sabah çimenlerin çiyden ürpererek uyanıyor bahçemde; sonra güneşle oynaşıp tütsülenmiş gibi buğulanıyor. Ne zaman sokağa çıksam badem ağaçları salkım saçak çiçek... Kavaklar kıpır kıpır, ıslık ıslığa meltem... Kırda dayanılmaz bir kekik kokusu, toprakta türlü çeşit börtü böcek... Yapma bunu bana bahar, Böyle üstüme gelme...! * * * Zaten damarlarıma zor zaptediyorum kanımı... Çoktan cemreler düşmüş beynime, yüreğime... Kalbimin buzları erimiş. Göğüs kafesimde ne idüğü belirsiz bir kıpırtıyla geziyorum nicedir... Bir de sen çıldırtma beni... Krizdeyim ben... tembelliğin sırası değil, uyamam sana... Al git serçelerini sabahlarımdan, çağlalarına, kokularına hakim ol. Meltemlerine söyle, deli gibi ıslık çalıp sokağa çağırmasınlar beni... Bulutların üşüşmesin başıma... Girme kanıma benim... ...yoldan çıkarma...! * * * Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyakların en etkilisi, Sevdanın suç ortağısın. Kıyma bana...! Biliyorum çünkü, yine kandırıp yeşillendireceksin aşka; gövdemi azdırıp sonra birden çekip gideceksin. Tam kanım kaynamışken sana, toplayıp allarını morlarını, beni bir kuraklığın ortasında terk edeceksin... O iple çektiğim ışığın, dayanılmaz olacak o zaman... Ne o delişmen sabahlar kalacak, ne günaha çağıran çapkın eteklerin uçuştuğu günbatımları... Tembel kuşların şakımaktan bitap, ebruli çiçeklerin kokmaktan... Buselerin nemi kuruyacak çöl rüzgarlarında... Yeşerttiğin çiçekler, yürekler solacak; damar damar çatlayacak ruhumuz... Hayat, bir ezik otlar diyarına dönüşecek yeniden... yüreğim viraneye... Her bahar sarhoşluğu gibi, geçecek bu sonuncusu da... Ebedi bahar, bir başka bahara kalacak. * * * İyisi mi, hiç azdırma ruhumu bahar... İş açma başıma... Git işine! Yoldan çıkarma beni!... Can Dündar Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Baktım buralardasın uğrayayım dedim Bahar, yalvarırım çek git işine!.. Salma üstüme çiçeklerini, ...aklımı çelme!.. Her sabah çimenlerin çiyden ürpererek uyanıyor bahçemde; sonra güneşle oynaşıp tütsülenmiş gibi buğulanıyor. Ne zaman sokağa çıksam badem ağaçları salkım saçak çiçek... Kavaklar kıpır kıpır, ıslık ıslığa meltem... Kırda dayanılmaz bir kekik kokusu, toprakta türlü çeşit börtü böcek... Yapma bunu bana bahar, Böyle üstüme gelme...! * * * İyisi mi, hiç azdırma ruhumu bahar... İş açma başıma... Git işine! Yoldan çıkarma beni!... Can Dündar Sevgili arkadaşım.. Can Dündar hem kalemine hem de tarzına hayran olduğum bir beyefendidir..yine nasılda güzel ifade etmiş duygularını.. defterimi şenlendirdin..çok teşekkür ederim canım.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 işte geldim burdayım, beni bu güzel havalar mahvetti... kırlara çıkmak istiyorum, yuvarlanmak istiyorum, papatyalar toplamak istiyorum... Diloşum hadi gel seninle gidelim buralardan... Ağru dağı efsanemizi gerçekleştirelim... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 işte geldim burdayım, beni bu güzel havalar mahvetti... kırlara çıkmak istiyorum, yuvarlanmak istiyorum, papatyalar toplamak istiyorum... Diloşum hadi gel seninle gidelim buralardan... Ağru dağı efsanemizi gerçekleştirelim... valla ne güzel olur..?..şinci oralar yeşillenmiştir..püfür püfürdür de havası..alır sazı elimize karşuluklu atışırız..bi sen söylersin..bir ben..bak fazla gaza getirme beni..şalvarımı çektiğim gibi yolda bulurum kendimiz..zati havalar kışkırtıcı.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.