Φ dogalay Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 herkese selam, Yaklaşık bir buçuk ay evvel askerdim ve orada tanıştığım bir makine mühendisiyle tartıştığımız bir konu geldi aklıma konu şuydu aletle makinenin farkı nedir ? Alıntı
Φ Come_to_sweet_Angel Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Bence Alet daha çok kullamı kolay, el yordamı ile yönlendirilebilen bir şey ama makina büyük motorlu araçlar ile çalışan aksamlar. Gibi bir şey işte Alıntı
Φ ayaslan Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Alet :Bir makineyi oluşturan ve işlemesine yardım eden parçalardan her biri Makine :Herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için çarklar, dişliler ve çeşitli parçalardan oluşan düzenekler bütünü: Bir alet veya taşıtın hareket etmesini sağlayan mekanizması: Kaynak: T.D.K. Sözlük Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 " Alet :Bir makineyi oluşturan ve işlemesine yardım eden parçalardan her biri " alet aynı zamanda tek başına iş gören birşey de olamaz mı :online2long Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 öyleyse tdk'nın tanımının yanlış olduğuna kanaat getirebiliriz Alıntı
Φ ayaslan Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Neden yanlış olsun makineyi oluşturan ve işlemesine yardımcı olan parçalar aynı zamanda bağımsız olarakta iş görebilir.TDK göremez demiyorki Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 "makineyi oluşturan ve işlemesine yardımcı olan parçalar" ibaresi tornavida gibi bir aletin tarifine pek uymuyor, bence yanlış veya eksik Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2006 alet: bir parçası değildir düzeneğin..aksine düzeneği onarır..montajını yapar..ve insan eylemi gerektirir.. makina: onarım değil bir üretim parçasıdır..ve aldığı bir enerjiden daha farklı bir enerji dönüşümü sağlar..yani makina kendi kendini onaramaz..onarım aletlerce olur.. alet..kendini makinasızda var eder..ama makina kendini aletsiz varedemez.bozulduğu yerde takılır kalır..makina parçaları alet değildir..makina elemanlarıdır.. valla kaynak pek gösteremicem..okuldan kalan bilgiler..makina tasarım mezunuyum.. Alıntı
Φ dogalay Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Aralık , 2006 fındık kıracağı hem alettir hem de basit makinadır, demek ki kümeler kesişiyo Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.