Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

herkese selam,

Yaklaşık bir buçuk ay evvel askerdim ve orada tanıştığım bir makine mühendisiyle tartıştığımız bir konu geldi aklıma

konu şuydu

aletle makinenin farkı nedir ?

Gönderi tarihi:

Alet :Bir makineyi oluşturan ve işlemesine yardım eden parçalardan her biri

Makine :Herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için çarklar, dişliler ve çeşitli parçalardan oluşan düzenekler bütünü:

Bir alet veya taşıtın hareket etmesini sağlayan mekanizması:

Kaynak: T.D.K. Sözlük

Gönderi tarihi:

alet: bir parçası değildir düzeneğin..aksine düzeneği onarır..montajını yapar..ve insan eylemi gerektirir..

makina: onarım değil bir üretim parçasıdır..ve aldığı bir enerjiden daha farklı bir enerji dönüşümü sağlar..yani makina kendi kendini onaramaz..onarım aletlerce olur..

alet..kendini makinasızda var eder..ama makina kendini aletsiz varedemez.bozulduğu yerde takılır kalır..makina parçaları alet değildir..makina elemanlarıdır..

valla kaynak pek gösteremicem..okuldan kalan bilgiler..makina tasarım mezunuyum..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.