Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
canım tomurcuğum nasılsın selamımı iletmiş bu cadı yoksa hesabını kötü soracaktım ki affettim... neler yapıyorsun herşey yolundamı öyledir inşallah... :)

bende aldım sizin selamlarınızı inşallah iyisindir bende sizi özledim... ve seni çok seviyorum... :wub:

ablacımm bu ne güzel sürpriiz :sorcerer: internet cafede işbaşı yaptın demek :P:wub: iyi ki geldin,özlem başımıza vurmaya başlamıştı :hug:

ben iyiyim işte,seni görmek çok iyi geldi,sen de tatilin tadını çıkarıyorsundur güzel güzel inşallah,bizim yerimize de güneşlen,gez,dinlen,eğlen,ama bizim için çok yeme olur mu :P seni çok seviyorum ben de,özledim bir dahaki gelişinde rastlaşırız inşallah :wub::hug:

• Cevaplar 1,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

evet tatlım..bizimki kafede işe başlamış.. :lol: bakalım adam ne zaman atıcek işten.. :w00t: gerçi çalışmasa da sarmaşığım dediğim gibi karizması yeter onun.. :wub: umarım cafenin sahibi de bizimle aynı görüştedir.. :lol:

deniz havası bi iştah açarki gökkuşağım sorma..umarım bizi düşünerek birşeyler götürmüyordur zira ben bu sıralar süratle şişiyorum.. :w00t: sakın bu işte Sardunyam'ın parmağı olmasın.. :grin:

Gönderi tarihi:
evet tatlım..bizimki kafede işe başlamış.. bakalım adam ne zaman atıcek işten.. :w00t: gerçi çalışmasa da sarmaşığım dediğim gibi karizması yeter onun.. umarım cafenin sahibi de bizimle aynı görüştedir..

deniz havası bi iştah açarki gökkuşağım sorma..umarım bizi düşünerek birşeyler götürmüyordur zira ben bu sıralar süratle şişiyorum.. :w00t: sakın bu işte Sardunyam'ın parmağı olmasın..

değil mi,şöyle cam kenarında vitrinimsi şekilde bütün karizmasıyla otursa,büyük bir ciddiyetle yazsa,arada da yine karizmatik kahkahalar atsa,dışardakiler içeri girmeden geçemezler,adam ona yaz sonunda nolur gitme diye yalvaracaktır hatta.. :wub:

ya,ben de yemeği azaltmama rağmen sanki kilo almışım gibi hissediyorum ve bu Sardunyamın gittiği şu son haftaya tekabül ediyor ilginçtir ki.. :unsure::grin:

leyla adına şarkılar yazılan leyla

canım arkadaşım leyla nasılsın tatlımmmm özlemek de güzel bazen sevgiler canem öptümm :)

özlemek güzel ama,çok uzun zaman olmazsa, nerelerdesin,çok özlettin canım benim,iyiyim,sen nasılsın patırcım,yok poturcum,yok bu da değil,pıtırcığımm,az kalsın unutacakmışım,bu kadar ara verilir mi.. :wub::hug:

Gönderi tarihi:

nenem bidenem :hug:

Eğer beni duyuyorsan uyan

Hiç geçmiyorsam aklından

Uyu uyu uyu hiç korkma

Utanır isteyemem yardım dileyemem

Yalnız sesimi duy bazen

Bir resmime bakıyorsan gülen

Islanmıyorsa gözlerin

İyi iyi iyi hiç utanma

Yalan aşklara düştüm

Yeni dostlar arar oldum

Uyuyup huzur buldum

Of yerimi hiç kimse bilmesin

Kalbim biraz dinlensin of inan...

Nefessiz kaldım duvarlar içinde

Ellerim bağlı zincirlerler

Hava nerde

Nefessiz kaldım aşkının içinde

İçimden çekip aldığın çocuk nerde :crying:

Gönderi tarihi:
nenem bidenem :hug:

Eğer beni duyuyorsan uyan

Hiç geçmiyorsam aklından

Uyu uyu uyu hiç korkma

Utanır isteyemem yardım dileyemem

Yalnız sesimi duy bazen

Bir resmime bakıyorsan gülen

Islanmıyorsa gözlerin

İyi iyi iyi hiç utanma

Yalan aşklara düştüm

Yeni dostlar arar oldum

Uyuyup huzur buldum

Of yerimi hiç kimse bilmesin

Kalbim biraz dinlensin of inan...

Nefessiz kaldım duvarlar içinde

Ellerim bağlı zincirlerler

Hava nerde

Nefessiz kaldım aşkının içinde

İçimden çekip aldığın çocuk nerde :crying:

bidenem torunum :hug: naptın..:crying: :crying:

Gönderi tarihi:

Leylacuuuuuuuğmm :hug: ben geldim sayfana :D özlemişimmm çookk :) iyisindir umarım..seviyorum seni öptüm şeker en kocamanından :wub::flowers:

Gönderi tarihi:
nenem ben bi bilsem naptığımı :hug:

:crying::hug:

Leylacuuuuuuuğmm :hug: ben geldim sayfana özlemişimmm çookk yisindir umarım..seviyorum seni öptüm şeker en kocamanından :wub:

Uyy Lilaccuğum,hoşgelmişsin :sorcerer: ben de çok özledim canım,ben iyiyim,sen de iyi misin ? İnşallah daha çok buradasın artık değil mi,sevindim..ben de öpüyorum seni :kiss: bi de sarılayım :hug:

Gönderi tarihi:
Hey çocuk!.....Senin için bir şarkı yazdım defterime,gidip de baksana...Bu saate kadar uyunur mu hiç????

Uyunmaz de mi.. :blushing: Şimdi baktım,yabancı şarkı pek dinlemiyorum,sözlerini anlamıyorum diye herhal,ama çevirmişsin,çok güzeldi.. Seni seviyorum,çocuk demen içimi kıpırdattı :wub:

Gönderi tarihi:

Gökkuşağıma.. :wub::hug:

gkkuaxe0.th.jpg

Bugün içinde ne kaynıyor ki böyle; gözlerinden yıldızlar akıyor? Mutlu olmanı sağlayacak bir sebep düşün ve onu bana söyle... Duymak istiyorum..Bu herhangi birşey olabilir..Bu mektubu elde edebilmiş olmak... Görebiliyor,duyabiliyor, anlayabiliyor olmak... Sevebiliyor olmak..

Sevmek nedir sence? Bir ucu benim, diğer ucu senin yüreğine bağlı gökkuşağı mı?..

Ah şu an bir de aynaların, göstermekten aciz olduğu;"yıldızların dansını" görebilseydin kendi gözlerinde...

İnan görüyorum pırıltılarını... İnan seviyorum sevme şeklini... Ve inan ki,yüreğine bağlı gökkuşağının öbür ucu benim yüreğimde. :wub: Düşünsene; neden beni "en iyi" sen anlıyorsun? Bu anlamak; "sadece sana" yazdığımı hissettiğin an başladı, değil mi?Her satırım gökkuşağının bir başka renginde... Bu renklere sımsıkı sarıl ve bil ki; sen ucunu bırakmadığın

sürece havaya savrulmayacak gökkuşağımız!..Sevgi dolu ol her zaman, bugünkü gibi...

Sevgi; yaralarının hemen onarılmasına yardım eden panzehir!.. Fakat sevginin asıl çalışma şekli,sana önüne çıkan engelleri umursatmamak değil; başka geçiş yollarının da olabileceğine inanç ve bu yolları bulabilmen için enerji veriyor olması.

Bunun için bile sevmeğe değer...

Ve... Sevdiğin zaman yalnız olmadığını biliyorsun...

Bir ucu sende olan gökkuşağı yumaklarını fırlatıyorsun uzaklara...

Onlar gidip yapışacakları yüreklerle buluşuyorlar.

İşte bu gökkuşaklarından akıyor sevgiler.

Yalnızlık bitiyor, bezginlik bitiyor.

Ne yap, biliyor musun?.. Benim yaptığımı yap...

Avucuna dola bir gökkuşağını

ve gücünün yettiği uzaklığa fırlat...

Sevgiler; kendilerine akabilecek yeni yollar bulsun!

Muammer Erkul

Gönderi tarihi:

Ne kadar güzel bir yazı Diloşum,mutlu olmak için neden çok aslında evet,mesela en güzellerinden biri seni tanımış olmam..evet sevebiliyor,görebiliyor,duyabiliyor olmam..o gökkuşağını bana atan sen miydin,hiç bırakmayacağım ucunu,yüreğimde duracak,savrulmayacak :wub: her satırı her kelimesi öyle anlamlı ki..:wub: çok teşekkür ederim yaz yağmurum :hug:

Gönderi tarihi:

merhaba küçük kardeş leylaa.. :) sana şiir gönderecem demiştim ama...hani adına yakışsın istedim..şiirden vazgeçtim sana bir efsane gönderiyorum..sen seversin efsaneleri biliyorum..birazcıkta içinde sen olunca.. :whistling::clover:

LEYLA İLE MECNUN

Leyla ile Mecnun'un aşkları bir Arap efsanesine dayanmaktadır . Bu efsanede Mecnun mahlasıyla şiirler söyleyen Kays ibni Mülevvah adlı bir Arap şairiyle Leyli ( Leyla ) adlı bir Arap kızın arasında geçen ve ayrılıkla sona eren bir aşk serüveni anlatılmaktadır .

Söylentiye göre Kays ile Leyla kardeş çocuklarıdır .Küçük yaşta birbirlerini severler . Kays'ın Leyla için söylediği şiirler dillerde dolaşır .Leyla'nın babası ,adını dillere düşürdüğü için kızının Kays'la evlenmesini önler .Leyla başka biriyle evlendirilir .Kays çöllere düşer .Mecnun (deli ) diye anılmaya başlar .Ayrılık acısına dayanamayan Leyla kederinden ölür . Mecnun bunu duyunca onun mezarının başına koşar ve o da orada can verir .

Bu efsane Arap edebiyatında X. yüzyılda çok yaygın bir hale gelmiş ,Mecnun'a ait olduğu söylenen şiirlerin arasına nesirler de eklenerek hikaye haline getirilmiştir .Bu konu daha sonra Fars ve Türk edebiyatlarında da işlenmiştir . Bunların arasında en ünlüsü Fuzuli'nin yapıtıdır ( 1535)

Aşağıda okuyacağınız küçük hikaye Fuzuli`nin Leyla vü Mecnun adlı mesnevisinden alınmıştır.

Kays, bilinen adıyla Mecnun, Leyla`nın aşkından kendisinden geçip yarı meczup bir halde çölde giderken, namaz kılmakta olan bir dervişin önünden geçer. Derviş hemen namazını selamlayıp, Mecnun'a "Namaz kılan birinin önünden geçilmez, bunu bilmiyor musun?" diye çıkışır. Mecnun cevap verir "Ben Leyla'nın aşkından öyle bir hale geldim ki, senin burada namaz kıldığını görmedim bile, sen nasıl bir aşkla namaz kılıyorsun da benim senin önünden geçtiğimi görüyorsun?" :mellow:

---- kızgın çöller aşkınaaaa...güzeldi dimi leylaa..nesee.. :grin: ...bay bayy..

Gönderi tarihi:

evet güzeldi,doğru bilmişsin,efsaneleri çok severim..önceki hayatımda bir efsane kahramanı mıydım bilmem ki..:whistling:

sonundaki minik hikaye de öyle..teşekkür ederim :clover: kızgın çöller aşkına mı.. :huh::mellow: hayır hayır,serin sular aşkına.. :online2long:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.