Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Acaristanbul, Acarkent, Acar Ailesi, Aciz Bakanlar...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yönetmelik

Çevre ve Orman Bakanlığından:

Özel Ormanlarda ve Hükmi Şahsiyeti Haiz Amme Müesseselerine

Ait Ormanlarda Yapılacak İş ve İşlemler Hakkında

Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına

Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 25/4/2002 tarihli ve 24736 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Ormanlarda ve Hükmi Şahsiyeti Haiz Amme Müesseselerine Ait Ormanlarda Yapılacak İş ve İşlemler Hakkındaki Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"Madde 2 — Bu Yönetmelik özel ormanların ve amme müesseselerine ait ormanların idaresi, muhafazası ile bu ormanlarda yapılacak iş ve işlemler ile verilecek izinleri kapsar."

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin (a), (i), (k) ve (l) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Bakanlık: Çevre ve Orman Bakanlığını,

i) 47 nci Madde Şerhi: 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 47 nci maddesi uyarınca, amme müesseselerine ait ormanların parçalanarak şahıslara veya müesseselere toprağı ile birlikte devir ve temlik edilemeyeceğine dair tapu sicilindeki beyanlar hanesine konulacak şerhi,

k) Ön İzin: Özel orman alanı üzerinde 6831 sayılı Orman Kanununun 52 ve 17 nci maddelerine göre, amme müesseselerine ait ormanlarda ise 17 nci madde kapsamında verilecek kesin izne dayanak olmak üzere ve gerekli belgelerin hazırlattırılması amacıyla Bakanlıkça verilecek izni,

l) Kesin İzin: Özel orman alanı üzerinde 6831 sayılı Orman Kanununun 52 ve 17 nci maddelerine göre imar planlamasına uygun inşaat yapılmak üzere, amme müesseselerine ait ormanlarda ise 17 nci madde kapsamında Bakanlıkça verilecek izni"

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü paragrafları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Özel ormanların ve amme müesseselerine ait ormanların kadastrosu; 15/7/2004 tarihli ve 25523 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6831 Sayılı Orman Kanununa Göre Orman Kadastrosunun Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin 28 inci maddesi kapsamında yerine getirilir.

Özel orman veya amme müesseselerine ait ormanlarda, orman sahipleri orman kadastro komisyonlarınca belirlenecek orman sınırlarını, sınır tespit tarihinden itibaren iki yıl içinde beton kazık dikmek veya sabit kayalar üzerine işaretler konulmak suretiyle belli etmeye mecburdurlar.

Yine 6831 Sayılı Orman Kanununa Göre Orman Kadastrosunun Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin 44 üncü maddesi gereğince özel orman veya amme müesseselerine ait ormanlar sahipleri tarafından istendiği ve giderleri karşılandığı taktirde, orman kadastro komisyonlarınca 2/B madde uygulaması yönünden incelemeye tabi tutulur."

MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin dördüncü bölüm başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Özel Ormanlarda ve Amme Müesseselerine Ait Ormanlarda Verilecek İzinler"

MADDE 5 — Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"İzin

Madde 10 — Şehir, kasaba, köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerlerdeki özel orman alanlarında 6831 sayılı Orman Kanununun 17 nci maddesine göre izin alınmak ve yatay alanın % 6 sını geçmemek koşuluyla imar planlamasına uygun inşaat yapılabilir.

İnşaatların yapılmasında orman alanlarının doğal özelliklerinin korunmasına özen gösterilmek kaydıyla ormanın kapalılık durumu ve arazinin topoğrafik yapısı göz önünde bulundurulmak ve orman içi açıklıklardan ve bozuk orman alanlarından azami faydalanılmak suretiyle uygun yerlerde izin verilir. Enerji nakil hattı, haberleşme, su isale hattı, doğalgaz hattı, kanalizasyon, yol ve benzerleri ile 6831 sayılı Orman Kanununun 17 nci maddesine göre genel kamu hizmetlerine yönelik verilen izinler % 6 lık alana dahil değildir. Bunların dışındaki her türlü tesis ve müştemilat; garaj, havuz, spor tesisleri, çocuk oyun alanı, otopark, ticari ve sosyal tesisler ve benzeri yapılar % 6 lık alana dahildir.

Yapılması zorunlu olan yollar ile yapılacak alt yapı tesisleri genel ormancılık faaliyetlerinin yerine getirilmesi için de kullanılır

İzin verilirken 6831 sayılı Orman Kanununa göre konusu itibariyle daha özel kanun konumunda olan; 18/11/1983 tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu, 4/4/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu, 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve 19/10/1989 tarihli ve 383 sayılı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının Kurulmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname ayrıca göz önünde bulundurulur.

Genel Müdürlüğün 202 sayılı "Orman Yolları Planlaması ve İnşaat İşlerinin Yönetilmesi Hakkında Tebliğ" esaslarına göre ormanın devamlılığı ve işletmesine yönelik yol şebeke planları tanzim edilir. Bu planlar Genel Müdürlük İnşaat ve İkmal Dairesi Başkanlığınca onaylanır. Onaylanan bu planlar dahilinde yapılan yollar Orman Kanununun 52 nci maddesine göre verilen % 6 lık alana dahil değildir. Amme müesseselerine ait ormanlarda ise, talep halinde 6831 sayılı Kanunun 17 nci maddesine göre izin verilebilir.

Gönderi tarihi:

Günlerdir bir acarkent acaristanbul davasıdır gidiyor. Sayın orman bakanımızın yetkilileri gidip acar ailesin sahip oldugu siteye gitmiş ama silah cekmişler alınmamıslar. Sayın bakan Türkiye Cumhuriyetini temsil ettigni frkında değil sanırım sıradan bir ailenin karsısında ezilip buzulup geri dönmüş. BU ulkenin polisi jandarması gucu yokmudur? YOksa bazı insanlar devletten guclumudur?

Son 15 yıl icinde istanbuldaki ormanların yuzde 70 i yok edilmiştir. Yani istanbulun cigerlerini sökmüşlerdir. Kimisi siyasi rant ugruna kimisi maddiyat kimisi uc beş villa icin peşkeş cekmiştir istanbulumun topraklarını..

Yukarıda 24736 sayılı resmi gazeteden bir alıntı verdim. Hani gunlerdir kalkıp acar ailesinin ormanları nasıl söktügünü nasıl bize zarar verdgini bunu hesabını soracagın soyleyenler varya, hani savcılıga suc duyurusunda bulunanlar yakarıs yıkarız ederiz istanbulu yedirmeyiz diyerek kuru gurultu yapanlar... Sayın orman bakanımız sayın belediye baskanımız beykoz belediye baskanı..Aslında dikkat edin hicbiri acıkca kalkıp bişi demiyor hep imalı cumleler kullanıyrolar.

Acar ailesini sucluyorlar ormanları yok etti diye ama zaten acar ailesi yasalardan dogan hakkını kullanıyorlar ve sonuna kadar haklılar. Bu yuzden acar ailesi gayet sakin bir sekilde istedigniz mahkemeye gidin diledigniz yapın diyor cunku onlara bu hakkı veren bizzat bizim sayın orman bakanımız Pepe`dir.

Yukarıda verdigim resmi gazetede özel orman alanların nasıl kullanılacagı anlatılmıstır. 2002 senesinde cıkarılan bu yasayla özel sahsa ait ormanların agaclandıralamayan kısımları yüzde 6 yı gecmemek kaydıyla inşaata acılmıstır. Ama gelin görunki 2004 senesinde bu yasada bazı değişiklikler yapılmıstır. yani sayın bakanımız tarafından bizzat yapılmıs.

Özel orman arazisine insaat yapabilrsiniz ama bu yüzde 6'yı gecemez. peki mesela bir villa yaptık bu villaya giden yollar yapabilriz bu villaya bir bahce ve bir otopark yapabilriz bunlar yuzde altıya dahil değil. Mesela bu villa icin su yolu kanalizasyon ve dogalgaz icin calısmalar yapabilriz bunlarda yuzde altıya dahil değil. Siz uc villa yapıp arasına bir tiyatro salonu yaparsınız buda kamu hizmeti olarak gorulur ve buda yzude altıya dahil değil.. siz kalkıp ortaya bir beton santrali yaparsınız villarınız icn betona ihtiyac vardır buda yuzde altıya girmez... Peki yuzde altıya ne girer? Tanesi en fazla 150 metrakarelik evler girer. yani siz buyuk bir orman arazisine sahipseniz bunun uzerine yuzde altılık yuzlerce villa yaparsınız ve yuzde doksanını yol,alt yapı, garaj,otopark,park ve sosyal tesisler yaparak kullanabilrsiniz. yasa buna izin vermektedir. Yani siz villarınzın degerini arttırabilrsiniz butun imkanlarınızla. Su anda acarketn ve acaristanbulda yani davalık olan yerlesim yerlerinde özel orman statusundeki arazilerdeki vilların toplam kaldıgı alan yuzde 5 tir. Simdi belediye baskanımızı yada orman bakanımız kalkıp o villaardan birine yıkım emri alırsa yasalaraımza gore acar ailesine yuklu miktarda tazminat ödemek zorunda kalırız. Cunku yasalarla guvence verdik onlara dokunmıcaz diye..

BU GUveneceyi veren kim? Sayın orman bakanı... peki neden simdi bize silah cekildi diyerek ortaya cıktı? Belki de sayın bakan onceki orman bakanları gibi uc bes villa kapatamadıgı icin işi bozmak istedi ama ne yazıkki kendi kuyusuna kendi düştü. yargıya intikal eden sitelerin yapımında acar ailesi sonuna kadar haklıdır. Bu yuzden bu kadar rahatlar. ne olucak? halkımız uyuyacak uc gun sonra unutacak. BU ulkenin cigerlerini sattılar ayak ustu ruhumuz duymadı. Satanlar hala en ust duzeyde dokunulmazlar.. Yiyin efendiler yiyin catlayana kadar yiyin..!!!!

Sayın hükümet sözcusu Cemil Cicek cıkıp acıklama yaptı..Bu adamlar 10 yıldır orda yenimi goruyorsunuz diye...

Biri sayın Ciceke 10 yıl onceki istanbul belediye baskanını kim oldugunu soyliyebilrmi?

Son on bes yıldır bu sehri yoneten resmen satan zihniyet simdi bu ulkenin basına gecti...Yeni mi goruyorsunuz diye kimse sormazmı?

Türk ceza kanunu değiştirilmeden önce İdam cezası gerektieren suclardan biri ülke ormanlarını yok etmeye yönelik her turlu calısma ve faaliyettir. yani siz bu ulkenin ormanlarını yakıp yıkarsanız onları peşkeş cekip satarsanız vatana ihanetle yargılanırsınız muhtemelen idam cezası alırsınız.

Vatan hainleri simdi nerdeler? Kim sattı bu ormanları kim izin verdi? Kim bunun hesabını soracak? Nereye kadar gidecek böyle..

yasaları değiştirme gucunu ellerine alan herkes kendi menfaatine kullanıyor ulkeye ihanet ediyor neden kimse sesini cıkartmıyor? neden herkes sadece izliyor?

Sadece konusuyor

Kİmse hesap sormuyor?

Bu ulke bu kadar mı sahipsiz kaldı?

Yiyin efendiler yiyin...catlayıncaya kadar yiyin..patlayıncaya kadar yiyin..

Toprak doyursun gozunuzu demiyelim diye butun ormanları satıyorsunuz öyle değil mi?

BU sehrin ormanlarını satıp milyonlarca dolar para verip binlerce lale dikin.. Neymiş İstanbulun simgesiymiş..

Binlerce yıllık sehrin hicmi simgesi yoktu simdi laleye dikildik?

Hic tarih eseri hicbir özelligi olmayan istanbul`uma anlam katsın diye lale dikiyorlar..

Yiyin efendiler laleleride yiyin.. O laleleri ithal edenler kim? ihaleyi alanlar kim? belediyeyele nasıl baglantıları var?

Yiyin efendiler yiyin.. yemekle bitmez bu İstanbul...

Yuzlerce cözum urettik diyerek cıktınız ortaya trafik sorunu kalmıcak dediniz.. Yuzlerce ihale actınız bir kac adamınıza verdiniz hepsini.. BU ihaleleri alanlar kimler sizlerle ne baglantıları var his soylemediniz.. Kalkıtını 1 Trilyon lira ceza kestinis bu adamlara adamlar gık bile demedi..

Dusunun 1 trilyon lira ceza kesicekler size sesinizi cıkartmıyacaksınz neden?

!0 trilyon gelecek yerden 1 trilyon esirgenirmi?

Yiyin Efendiler yiyin catlayıncaya kadar yiyin..

Sizde yiyin istanbulu yediklerinizle parti kurup ulkenin basına gecin sonra gelin ulkeyi yiyin..

Yemekle bitmiyor bu ulke braz daha yiyin..

Nasıl olsa din sizde iman sizde,,,uc bes hac ziyaretiyle obur dunyada cennet sizde... bu dunyada mekan sizde..

yiyin efendiler yiyin..

Hesabı sorulmaz bunların...

Gönderi tarihi:
Yiyin efendiler yiyin...catlayıncaya kadar yiyin..patlayıncaya kadar yiyin..

Toprak doyursun gozunuzu demiyelim diye butun ormanları satıyorsunuz öyle değil mi?

BU sehrin ormanlarını satıp milyonlarca dolar para verip binlerce lale dikin.. Neymiş İstanbulun simgesiymiş..

Binlerce yıllık sehrin hicmi simgesi yoktu simdi laleye dikildik?

Hic tarih eseri hicbir özelligi olmayan istanbul`uma anlam katsın diye lale dikiyorlar..

Yiyin efendiler laleleride yiyin.. O laleleri ithal edenler kim? ihaleyi alanlar kim? belediyeyele nasıl baglantıları var?

Yiyin efendiler yiyin.. yemekle bitmez bu İstanbul...

Yuzlerce cözum urettik diyerek cıktınız ortaya trafik sorunu kalmıcak dediniz.. Yuzlerce ihale actınız bir kac adamınıza verdiniz hepsini.. BU ihaleleri alanlar kimler sizlerle ne baglantıları var his soylemediniz.. Kalkıtını 1 Trilyon lira ceza kestinis bu adamlara adamlar gık bile demedi..

Dusunun 1 trilyon lira ceza kesicekler size sesinizi cıkartmıyacaksınz neden?

!0 trilyon gelecek yerden 1 trilyon esirgenirmi?

Yiyin Efendiler yiyin catlayıncaya kadar yiyin..

Sizde yiyin istanbulu yediklerinizle parti kurup ulkenin basına gecin sonra gelin ulkeyi yiyin..

Yemekle bitmiyor bu ulke braz daha yiyin..

Nasıl olsa din sizde iman sizde,,,uc bes hac ziyaretiyle obur dunyada cennet sizde... bu dunyada mekan sizde..

yiyin efendiler yiyin..

Hesabı sorulmaz bunların...

bundan daha güzel ifade edilemezdi sayın lostsouL :clover:

Gönderi tarihi:

Cidden Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yürütme kuvvetinin en yüksek idari amirlerinden biri olan Bakanın bu kadar basiretsizlik, bu kadar küçüklük göstereceğini tahmin etmezdim.

Bakan gazetecilere şikayette bulunuyor " memurlarım oraya gitmiş silah çekip içeri sokmamışlar bir şey yapamıyoruz"

yani kısacası "YUH" demek istiyorum.

CIA ajanlarının üstlerini aramasına izin veren AKP li bakanlardan başka bir tavırda beklemek ne kadar doğru ya.

Gönderi tarihi:

Demek istemeyin sevgili Cyrano gerçekten YUH devlet birinci ağızdan acziyetini teyit ediyor.Bunun başka bir açıklaması olamaz.Bugün gazetede bir yazı okudum Başbakan kaçak bir gecekondum var diyordu.Hem kaçak olduğunu söylüyor hemde bu yapı orman arazisine yapılmış.Şimdi diyor yazan; bu adamların kaçak yapı ve orman alanlarının talanı ile ilgili yapacakları mücadele nasıl inandırıcı olabilir?

Bence olamaz zaten mücadelede etmiyorlar.Devlet o ağaçlar kesilirken nerdeydi .hadi onu görmedi okadar bina yapılırken nerdeydi.Ve gerçekten hiç birşeyden haberi olmadan oradan ev alanların durumları ne olacak.O binaları yıktılar diyelim.Kesilen o güzelim ağaçlar nasıl yerine gelecek.Son olarak bu duruma Tevfik Fikret'in bir şiiri ile cevap vermek istiyorum.

Han-ı Yağma

Bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır

Huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır;

Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!

Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir

Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?

Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!

Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...

Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say

Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,

Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;

Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...

Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar

Gurur-ı ihtiıamı var, sürur-ı intikaamı var.

Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.

Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar...

Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını

Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini

Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.

Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!

Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!

Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,

Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

Şair : Tevfik Fikret

Gönderi tarihi:

cok merak edıyorum acaba devlet ıs makınalarını goturup yıkabılecekmı.gecekondu yapan ınsanların evlerını yıkmayı bılıyorsunuz(gecekonduları savunmuyorum) parası olmayan ınsanlara gucunuz yetıyor.bakalım acarkentı yıkabıleceklermı

Gönderi tarihi:
cok merak edıyorum acaba devlet ıs makınalarını goturup yıkabılecekmı.gecekondu yapan ınsanların evlerını yıkmayı bılıyorsunuz(gecekonduları savunmuyorum) parası olmayan ınsanlara gucunuz yetıyor.bakalım acarkentı yıkabıleceklermı

yikacaklar secime dogru yikilir, nasilki siyasi cikarina yapilabiliyorsa bir cok sey, yine siyasi cikarina yikilir

Gönderi tarihi:

burası için rapor hazırlayan komisyon üyelerinden sabahattin bulut'un eşi emel bulut acarlar kolejinde muhasebe müdürü imiş. ilaveten işlemleri geciktirerek orman bakanlığının itiraz hakkını ortadan kaldıran eski orman bölge müdür yardımcısı niyazi kurtuluş'ta daha sonra acarlara ait bir şirkette müdür olarak görev almış. burasıyla ilgili dosyaya bakan müfettişler 7 defa değişmiş. eski orman bakanı hasan ekinci'nin de burada 13 tane villası bulunduğu herkesin malumu.

bugün gazetelerde yukarıdaki paragrafı içeren haberleri okuyunca insanın bu memlekette makam sahibi herkes mi satılık olur arkadaş diye isyan edesi geliyor. ülkemizde neden temiz eller operasyonu yapılamadığını az çok anlıyor da insan, tiksiniyor anladıkça. bazen yanlışlığını biliyor da olsam içimden geçiriyorum madem hukuk kilitlenmiş devlet birşey yapamıyor, derin devlet yapılanmasında birileri birşeyler yapsa bari diye. fakat sonra öğreniyorum ki ismet acar'ın yakın korumalığını eski istanbul emniyet müdür yardımcısı gündüz memişoğlu yapmaktaymış. acarların sahibi olduğu güvenlik şirketinin başında da emekli korgeneral köksal karabay varmış.

neticede elimden birşey gelmiyor vah benim devletime, vah benim derin devletime diyorum. ağlıyorum, ağlıyorum

Gönderi tarihi:

TEMA vakfı başkanının bile acarlarla ortak bir vakıfları varmış, hatta vakıf acarların iş merkezinden işlerini yürütüyormuş...Acarlara karşı gıkı bile çıkmayınca sebebi hemen anlaşıldı.....TEMA ve acarlar, ne garip bir ülke olduk ya...bu ülkede herşey o kadar tepetaklak ki sormayın gittsin...birde acaba ordaki siyasi yada idari yukarıdan aşagıya sorumluları bilen arkadaşlar varsa yazsa da ögrensek bu talanın gerçek sahiplerini.....

Gönderi tarihi:

bakıyoruz acarkent yönetim ve calısan kadrosuna:

emekli vali

emekli pasa

emekli emniyet müdürü

emekli eski orman bakanlığı calısanları

emekli devlet memurları.

adam güzel kadro kurmus ve her cepheden ilişkiyi bunlar üzerinde yürüterek ormanın içine kentler kuruyor. nerede tema, nerede aydınlar, nerede oradan satın aldığı evleri iade etme gücünü gösterek insanlar, ormanına sahip cıkacak kişiler, cevreciler... yürüyün be.. bakalım devletin gücü sadece "gecekondu"lara mı yetecek!

Gönderi tarihi:
Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir komedi göremezsiniz arkadaşlar...

Boylu boyunca çamura batmış AKP iktidarı bulaştığı bir olayı daha metyatik şekilde başkalarına yüklemeye kalktı ve ALİ DİBO Olayı gibi gene altında kaldı...

Yolsuzluklar diz boyu....

siz dua edinki AKP başta yoksa hayat da ortaya çıkarmazdı düzen adamları bu işi.....dedigim gibi bu ülkede kurulu tüm yapılar tepetaklak bir vaziyette.bu iş AKP de aşan bir boyutta.yirmimilyar dolardan fazla bir meblagla daha geçen senelerde bu millet bankalar aracılıgıyla soyuldu daha hesabı sorulacak....bekliyoruz...hele şu gürültülü ortam olmasa ........

Gönderi tarihi:
siz dua edinki AKP başta yoksa hayat da ortaya çıkarmazdı düzen adamları bu işi.....dedigim gibi bu ülkede kurulu tüm yapılar tepetaklak bir vaziyette.bu iş AKP de aşan bir boyutta.yirmimilyar dolardan fazla bir meblagla daha geçen senelerde bu millet bankalar aracılıgıyla soyuldu daha hesabı sorulacak....bekliyoruz...hele şu gürültülü ortam olmasa ........

Evet millet soyuldu, pardon ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa tayyip erdoğan damı bu soygun davalarından yargılanıyordu. Pardon ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa Erbakan yolsuzluk davasından hapis cezası mı aldı. Pardon ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa. Erbakanın yolsuzluk suçundan ceza aldığı davada yargılanan ancak dokunulmazlık zırhı sayesinde ceza alamayan AKP li bakanlar mı var.

Ben eminim AKP den başka hangi hükümet olursa olsun. Bir bakan bir ailenin kaçak yapısına giremediği için basına şikayet etmezdi ailesi. Eminim başka hiç bir hükümet devletin şerefini bu kadar düşürmezdi.

Gönderi tarihi:
Evet millet soyuldu, pardon ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa tayyip erdoğan damı bu soygun davalarından yargılanıyordu. Pardon ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa Erbakan yolsuzluk davasından hapis cezası mı aldı. Pardon ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa. Erbakanın yolsuzluk suçundan ceza aldığı davada yargılanan ancak dokunulmazlık zırhı sayesinde ceza alamayan AKP li bakanlar mı var.

Ben eminim AKP den başka hangi hükümet olursa olsun. Bir bakan bir ailenin kaçak yapısına giremediği için basına şikayet etmezdi ailesi. Eminim başka hiç bir hükümet devletin şerefini bu kadar düşürmezdi.

valla kusura bakma da önceki hükümetler zamanın da o dedigin şeyin esamesi okunmazdı.....AKP den başka hükümet olsaydı o kaçak yapılara girmek şöyle dursun araştırmazlardı bile.....he gene dedigim gibi bu işler AKP de aşan işler, Türkiye bilmem kaç yıldır yönetilmiyor sadece yönetiliyormuş gibi yapıyorlar.....Bankalardan bahsedin Ecevit zamanındaki o ara dönemlerden.....devede kulak hikayelerini bırakın........varsa suçu çeksin herkes cezasını...hadi şimdikiler dokunulmaz ya bankaları soyan yardım eden bürokrat, siyasiler demi dokunulmaz......yargısı da temizleme özelligini yitirmiş herşey tepetaklak.............

Gönderi tarihi:
Yani bunuda hiç duymamıştım...

ÖNCEKİLER DAHA HIRSIZDI AMA....!

SOYUN BAKALIM ANLAŞILAN KILIF DA HAZIRLANMIŞ...

Öncekiler daha çok hırsız olduğu için bu hırsızlıklar hakında konuşmak şu andan itaberen YASSAK....

YASSAK KARDEŞİM DEDİK YA....

ARTIK KONUŞMAYIN....

:lol:;)B)

yazılanları anlamadan yorum yapmayın...gülünç kaçıyor, sormayı dene istersen

Gönderi tarihi:
valla kusura bakma da önceki hükümetler zamanın da o dedigin şeyin esamesi okunmazdı.....AKP den başka hükümet olsaydı o kaçak yapılara girmek şöyle dursun araştırmazlardı bile.....he gene dedigim gibi bu işler AKP de aşan işler, Türkiye bilmem kaç yıldır yönetilmiyor sadece yönetiliyormuş gibi yapıyorlar.....Bankalardan bahsedin Ecevit zamanındaki o ara dönemlerden.....devede kulak hikayelerini bırakın........varsa suçu çeksin herkes cezasını...hadi şimdikiler dokunulmaz ya bankaları soyan yardım eden bürokrat, siyasiler demi dokunulmaz......yargısı da temizleme özelligini yitirmiş herşey tepetaklak.............

allah aşkına güldürme beni. AKP önce kendi Maliye Bakanının kaçak villalarını yıksında bir görelim :) ondan sonra konuşursun tekrar.

Yolsuzluk hakkında en son ağzını açacak parti AKP dir.

Gönderi tarihi:
allah aşkına güldürme beni. AKP önce kendi Maliye Bakanının kaçak villalarını yıksında bir görelim :) ondan sonra konuşursun tekrar.

Yolsuzluk hakkında en son ağzını açacak parti AKP dir.

Sevgili CYRANO AKP yi bu anlamda savunan arkadaşların yeni açılan hortumlardan haberleri yok herhalde.İstanbul Zeytinburnunda yapılacak çok büyük bir inşaat projesinin ortaklarının kimler olduğunu ya da Ankara da verilen inşaat ihalelerinde ,kimin akrabalarına verilmiş bu ihaleler bakıp bir araştırın isterseniz.

Gönderi tarihi:

Bu Şirketler topluluğu tipik bir aile topluluğudur.

Bu tip aile şirketleri gücünü sermayesinden değil ilişkilerinden almaktadır.

Bu moda AKP ile hiç alakalı değildir.

Bu moda hiç değildir.

Son 30 yılın devlet ihalelerinin teknik analizini yaparsanız Acarların bile ne kadar küçük kaldığını göreceksiniz.

Ohooo o kadar çok ki?

Devlet en büyük pastadır.

Bitmeyen pasta.

O pastaya herkes kaşık falan sallayamaz.

Kuralları var

Gönderi tarihi:
Bu Şirketler topluluğu tipik bir aile topluluğudur.

Bu tip aile şirketleri gücünü sermayesinden değil ilişkilerinden almaktadır.

Bu moda AKP ile hiç alakalı değildir.

Bu moda hiç değildir.

Son 30 yılın devlet ihalelerinin teknik analizini yaparsanız Acarların bile ne kadar küçük kaldığını göreceksiniz.

Ohooo o kadar çok ki?

Devlet en büyük pastadır.

Bitmeyen pasta.

O pastaya herkes kaşık falan sallayamaz.

Kuralları var

Katılıyorum tşler............

Benim AKP yi falan savundugum yok, böyle bir derdim de yok. Oy falan da vermedim, kullansaydım kötünün iyisi olarak verirdim.

Lakin Acarlar işini bile bu hükümetin üstüne yama yapma ihtiyaçlarını fark ettim, yazdıklarım size savunma gibi gelmiş.

Önceki Hükümetler zamanında dedigim yer ise şerefle alakalıdır .......anlaşılmaz bir şey oldugunda sormak daha iyidir.

Maliye bakanı benim bildigim kadarıyla villalarını yıktı, Baykaldan haberi olan varmı,

İşte herşey burdan belliki bu ülkede her şey tepetaklak ; bundan hükümete gelen kim olursa etkileniyor.Bizede kim az yada çok yemişin tahlili kalıyor.Baykal yada Unakıtan çok da fark etmiyor..

Acarlar olayında bu hükümet kanımca suçlu degil, gerçek suçlulara bakmak lazımken burda da iş hükümete yamanmak isteniyor, bu kabul edilmezdir.

Bir şeye olan kinimiz bizi adaletten ayırmasın................

Gönderi tarihi:

Ben AKP yi savunmuyorum diyen arkadaşımızın yazdıklarına bakalım.

Acarlar olayında Hükümet sorumlu değil :)

Kimle alakalı peki. senle mi benle mi.

Bir adam geliyor, Orman arazisine villa dikiyor ve bu adama kimse müdahele etmiyor. Ve bunda da hükümet sorumlu değil öyle mi. Bravo.

Bu inşaatlar yapılırken, bakanlığa yüzlerce şikayet dilekçesi veriliyor. Ama bakanlık müdahele etmiyor. İnşaatı durdurmuyor. engellemiyor. İnşaat bitiyor. ve hükümet bundan sorumlu olmuyor öylemi.

Cidden merak ettim kim sorumlu ?

Unakıtana gelince. Villalarını yıkmadı.

Gönderi tarihi:
Ben AKP yi savunmuyorum diyen arkadaşımızın yazdıklarına bakalım.

Acarlar olayında Hükümet sorumlu değil :)

Kimle alakalı peki. senle mi benle mi.

Bir adam geliyor, Orman arazisine villa dikiyor ve bu adama kimse müdahele etmiyor. Ve bunda da hükümet sorumlu değil öyle mi. Bravo.

Bu inşaatlar yapılırken, bakanlığa yüzlerce şikayet dilekçesi veriliyor. Ama bakanlık müdahele etmiyor. İnşaatı durdurmuyor. engellemiyor. İnşaat bitiyor. ve hükümet bundan sorumlu olmuyor öylemi.

Cidden merak ettim kim sorumlu ?

Unakıtana gelince. Villalarını yıkmadı.

10 yıl önce AKP mi ? vardı....Siz heralde orda 10-12 yıl önce başlayan orman talanından habersizsiniz.........

Şimdi yeni başlayan inşaatları durdurdular......

bi kısım medyayı fazla ciddiye almayın, her gün millete yalan sıkıp duruyorlar:)

Unakıtan yıktı kardeşim villalarını, bakalım Baykal ne zaman yıkacak :)

Gönderi tarihi:

10 yıl önceki İstanbul Belediye baskanı kimdi?

BU orman talanları bu peşkeşler bu sehrin ihaleleri ne zamandır kimlere gidiyor?

Orman arazilerini imara acmak icin defalarca yasa hazırlayıp cumhurbaskanı tarafından veto edilince, cumhurbaskanına karsı agzına geleni soyleyen kimler?

BU talanlardan sorumlu olanları merak ediyorsunuz.. son 10 yıldır istanbulda belediye baskanlıkları yapanlar kimler..?

Parti tabelaları değişiyor sadece ve ihaleyi alan sirketlerin vergi levhaları... Acılan ihaleleri alan firmalara bakıyorsunz on gun once kurulmus ve nasıl oluyorsa gereken butun sartları sadece o firma yerine getiriyor. Sanki o firmaya özel sartnameler hazırlanıyor.

Merak ettigim bir konu daha var aslında. Son 5 yıldır özellikle istanbulda kac tane özel hastane acıldı?

BU özel hastanelerin sahipleri kimler? İktidar ve belediyelerle ne tur baglantıları var.

Cıkan son sosyal guvenlik yasa tasarısıyla SSk-bagkur-emekli sandıgı hastalarına özel hastaneler de bakmaya basladılar.

Devlet hastanelerindeki kalite hergun dusuyor ve sikayetci olan hastalar özel hastanelere yonlendiriliyor. Öyleki bazı devlet hastanelerindeki gorevliler bizzat özel hastane adı verip oraya gitmesini istiyorlar hastaların. Nasıl olsa hastanın cebinden para cıkmayacak özel hastane istedigi kadar parayı devletten alacak.

BU yasa cıktıgından beri hangi hastane kac sskli yada bagkurlu yada emekli sandıgına uye hastaya bakmıs?

Bunun icin devletten ne kadar para almıs?

BU hastanelerin sahipleri kim?

Aklımın almadıgı kadar cok yolsuzluk, ückagıtcılık düzenbazlık var. Düşündükce dibe batıyor gibiyim.

Darulacezenin elindeki arsaya imar izni vermeyen belediye bu araziyi tasyapı firması alınca bir gecede yönetmelikleri değiştirip iskana acıyor... Tasyapının bu işten karı 500 milyon dolarlarla ifade ediliyor.

Orman arazisi var. imar yapılması yasak sadece kucuk bir bölumunu kullanabilrsinis buranın degeri 5 milyon dolar. Arazi el deiştiriyor belediye araya giriyor bir gecede o arazi imara acılıyor arazini degeri 125 milyon dolar...

İzmit belediye baskanı cıkıp en sonunda fikrini soyledi. İzmitte nerdeyse salgın hastalık cıkacak, insanlar susuzluktan hasta olacak aylardır belediye baskanı hicbir önlem almadı. tek yaptıgı onceki yonetimi suclamak. 7 Ay once barajı işleten ingiliz firması uyarıyor belediye baskanını ama belediye baskanı önlem almıyor. Bunla birlikte yagmurlu gunlerde bile kaldırımlardaki cicekleri suluyor gunde 3 defa...

İnsanlar susuzluktan kırılıyor işletmeler uretimi durduruyor sayın baskan cıkıp onceki idarenin sucu var diyor.

Tamam onceki idare yanlıs yaptıysa bunu duzeltmeniz gerekmiyor mu? BUnun icin siz gelmedinizmi o makama?

Neden duzeltmiyorsunuz?

Sayın baskan neden duzeltmedigini acıkladı.

Yeni bir baraj yapacagız susuzluk ortadan kalkacak..!!!!

Sefa sirmen de yeni baraj yapıcaz dedi ve 1 milyar dolar para harcandı hala ayda 15 milyon dolar harcamadıgmız suya para oduyoruruz.

Simdiki belediye baskanına bu para tatlı geldi sefa beye verdiniz simdi banada verin diyor haklı..!!!

Simdi yeni bir baraj yapılacak en az 1 milyar dolar... yine bir anlasmayla halkımız 20 yıl boyunca her yıl para odeyecek barajı yapan firmaya su olmasa bile...

Simdi merak ettigim konu baraj yapımını hangi yeni kurulan firmaya verecekler.. ve sayın baskan bundan kac milyon dolar kar edecek...

Yiyin efendiler yiyin.!!

Catlayıncaya kadar patlayıncaya kadar yiyin..

Gönderi tarihi:
10 yıl önceki İstanbul Belediye baskanı kimdi?

BU orman talanları bu peşkeşler bu sehrin ihaleleri ne zamandır kimlere gidiyor?

Orman arazilerini imara acmak icin defalarca yasa hazırlayıp cumhurbaskanı tarafından veto edilince, cumhurbaskanına karsı agzına geleni soyleyen kimler?

BU talanlardan sorumlu olanları merak ediyorsunuz.. son 10 yıldır istanbulda belediye baskanlıkları yapanlar kimler..?

.

.

.

Yiyin efendiler yiyin.!!

Catlayıncaya kadar patlayıncaya kadar yiyin..

DSP li belediye başkanı zamanın da yagma edildi o ormanlar.Yani acarların ve taifesinin iç ettigi ormanlar.

Hatta soruşturma izni de vermediler içişleri bakanlıgından.

Hangi üniversitenin elemanları bilirkişi olarak gitti ve sorun görmedi.

Yada hangi savcılar burada sakat !! bir durum yok dedi.

Benim dedigim bu ülke yönetilmiyor. Sadece yönetiliyormuş gibi yapıyor.

İşte bu mış, miş arasından malı götüren götürüyor.

Gönderi tarihi:

27 Mart 1994 - 6 kasım 1998 Tarihleri arasında İstanbulda Belediye baskanlıgı yapan ve dedginiz gibi acarların yağmasının basladıgı bu bu dönemdeki belediye baskanımız Sayın basbakanımız Recep Tayyip Erdoğandır.

Bu bilgiyi istanbul buyuk sehir belediyesi resmi web sitesinden de edinebilirsiniz. Bu yagmanın baslangıcından sonra secilen belediye baskanı A.Müfit Gürtunadır. iki dönem belediye baskanlıgı yapmıstır.12 Kasım 1998 - 01 Nisan 2004

Evet malı göturen göturmüş...

Sayın Gürtuna yeni bir parti kurdu bunun kaynagını soranlara kacamak cevaplar verdi. parayı nerden buldugunu soylemedi Ama sayın basbakan parayı buldugu yeri acıkladı.!!

Oglunun dugununden elde ettigi altınları satmıs boylece servet sahibi olmus. Altınların satısı icin basbakana fatura temin eden ise sayın basbakanın en yakın arkadaslarından biri.. Ulkemizin en buyuk altın ticareti yapan firmanın sahibi.. Daha sonra bazı ihalelerde de onların adını duyduk bir kac defa...

Gecenler İstanbul Ticaret odası baskanı bir acıklama yaptı. İstanbulda bir yılda yaklasık 10 milyar dolarlık ihale acılıyor ve butceside bu kadar İstanbulun. Bunun en az yuzde 10'u belediye baskanına gider...!!!

Dort yıl belediye baskanı olursnaız istanbulda elde ettigniz parayla partide kurarsınız, propaganda da yaparsınıs, halkın oyunu satın da alırsınız, tek basınıza iktidar olup hukumetide ele gecirirsiniz, sonra kendinizi cumhurbaskanı ardından padisahta ilan edersiniz...

hayırlı işler dilerim...

Yiyin efendiler yiyin... Toprak doyursun gözünüzü...

Gönderi tarihi:
27 Mart 1994 - 6 kasım 1998 Tarihleri arasında İstanbulda Belediye baskanlıgı yapan ve dedginiz gibi acarların yağmasının basladıgı bu bu dönemdeki belediye baskanımız Sayın basbakanımız Recep Tayyip Erdoğandır.

Bu bilgiyi istanbul buyuk sehir belediyesi resmi web sitesinden de edinebilirsiniz. Bu yagmanın baslangıcından sonra secilen belediye baskanı A.Müfit Gürtunadır. iki dönem belediye baskanlıgı yapmıstır.12 Kasım 1998 - 01 Nisan 2004

Evet malı göturen göturmüş...

Sayın Gürtuna yeni bir parti kurdu bunun kaynagını soranlara kacamak cevaplar verdi. parayı nerden buldugunu soylemedi Ama sayın basbakan parayı buldugu yeri acıkladı.!!

Oglunun dugununden elde ettigi altınları satmıs boylece servet sahibi olmus. Altınların satısı icin basbakana fatura temin eden ise sayın basbakanın en yakın arkadaslarından biri.. Ulkemizin en buyuk altın ticareti yapan firmanın sahibi.. Daha sonra bazı ihalelerde de onların adını duyduk bir kac defa...

Gecenler İstanbul Ticaret odası baskanı bir acıklama yaptı. İstanbulda bir yılda yaklasık 10 milyar dolarlık ihale acılıyor ve butceside bu kadar İstanbulun. Bunun en az yuzde 10'u belediye baskanına gider...!!!

Dort yıl belediye baskanı olursnaız istanbulda elde ettigniz parayla partide kurarsınız, propaganda da yaparsınıs, halkın oyunu satın da alırsınız, tek basınıza iktidar olup hukumetide ele gecirirsiniz, sonra kendinizi cumhurbaskanı ardından padisahta ilan edersiniz...

hayırlı işler dilerim...

Yiyin efendiler yiyin... Toprak doyursun gözünüzü...

Büyük şehirden bahsetmiyoruz.

DSP li belediyenin sınırları içindeki kap kaçtan bahsediyoruz.

Üniversiteler neden bünyesindeki elemanlara bura için olur raporu verenleri cezalandırmıyor.

Savcılara neden dokunulmuyor.

Siz Türkiyedeki soygunları ne şekilde devam ettiginden haberiniz yok.

Hadi Tayyip de suçlu, peki diger asıl işin içinde olanları neden yazmıyorsunuz.Kiminin çocugunu okuturlar dışarda, kiminin dil ögrensin diye dışarı gönderirler.

Tam bir organize işi bırakalımda sırf hükümette diye birilerine yamayalım. Yok bu adil degil sorunları da anlamamıza yaramaz.

Herkes kendi hırsızını savunursa ( ki görmemek bile savunmadır), işler çözümsüz kalır.

Danıştayın kararı için ne diyorsunuz ACAR İSTANBUL için alınan karardan bahsediyorum.

Eger oranın yerel yönetimdeki ve diger soyguncuları yazmazsanız samimi olmadıgınızı söylemek isterim...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Bir suredir yargıya intikal etmiş bu konu icin olan bitenleri izleyip, belki de bir bakıma umutsuz hayallere kapılmıstım. Olmaz ya belki buyuk adalet kurumlarımızdan biri cıkar da istanbulumun cigerlerinin sökülmesini cezalandırır, ormanları geri verilir ve sonradan boyle bir sucu işlemek isteyenler cezanın buyuklugune bakarak vazgecerler diye.

Nitekim acılan davalar sonucunda danıstay mahkemesi bir karar aldı. Bu karara göre Özel Orman arazisindeki yapılasma mevcut kanunlara uygun değildir ve bu yapılan yapıların tamamının yıklıması gerekir yonunde bir karar cıktı.

Bir hukukcu olmadıgım icin Danıstay Mahkemelerini yasalar uzerinde yada yasaların uygulanması yönunde nasıl bir yaptırımı var emin değilim. Ama Ciddi bir kurum oldugunu ve o mahkemede alınan kararların uygulanması gerektigigini biliyorum.

Bu kararın uzerine Beykoz Belediyesi Encumen uyeleri toplantı yaptılar. Bu Toplantı sonucunda Acarİstanbuldaki yapılmıs olan 138 villa icin yıkılamaz kararı aldılar. Ve bu karar uygulamaya sokuldu.

Simdi Devletin mahkemelerinden biri olan Danıstay Mahkemesi bir karar alıyor ve Yerel yönetim bu karara baglı kalmadan adeta tekzip edercesine aksi yonde bir karar alıyor. Eger belediye encumen uyelerin aldıgı karar gecerilyse Danıstay mahkemelerine ne gerek var merak ediyorum...

BUndan sonra danıstay mahkemelerini ilgilendiren konuların tamamını Belediye encumen uyelerine danısalım onların soylediklerini yapalım.

TAm bu kararın acıklanmasın ardından cevre ve ustelik buda yetmesmiş gibi orman bakanımız bir acıklama yapıyor. Belediye Encumen uyeleri hakkında dava acacakmıs.. Simdi merak ediyorum Belediye encumen uyeleri hakkında acacagı dava hangi mahkemede olacak?

Danıstay mahkemesinde dava acarsa ve uyeler suclu bulunursa gidip kendi aralrında baska bir karar alıp kendilerini aklayabilirler. Nede olsa mahkemeler ustu bir gcue sahipler. İşin tuhaf yanı Sayın Orman ve buda yetmesmiş gibi cevre bakanımızın bile bu Belediye Encumen uyeleri karsısındaki acizligi... Düşünün bu ulkenin tamamından sorumlu bir devlet bakanlıgı bir hukumet bir devletimiz var, fakat yerel yonetimden sorumlu adamlar ve bu adamların baglı oldugu özel bir sahıs var.. GOrudugumuz uzre yerel yonetim BUyuk devletimizi pek takmıyor gibi. Acaba Sayın basbakanın bahsettigi derin devlet bumudur?

İşin ilginc yanlarından biri Belediye Encumen UYelerinin de aslına bizzat Akp uyesi olması. Yani sayın basbakan derin devlet var derken kendi lideri oldugu partiyi artık kontrol edemedigni ve bu durum yuzunden elinden birsey gelmiyeceginimi itiraf ediyor?

Sayın Orman ve buda yetmesmiş gibi cevre bakanının acziyetini anlayabilrim bir yere kadar ama sayın basbakanın bu konuda aciz kalması oldukca ilginc..kaldıki yarın öbur gun cumhurbaskanı olacak biri icin bu acziyet ulke icin buyuk handikaplar tasıyabilir.

Neyse diyor biz Acaristanbulumuza geri donuyoruz. Simdi basit dusunecek olursak Danıstay mahkemesi kararını bile hice sayan bu uyelerin Acar ailesiyle baglantısnı merak ediyor insan. Derken bugunku vatan agzetesinde ilginc tesaduf baslıgı altında bir ilişki su ustune cıktı.

''Acaristanbuldaki 138 villa yıkılamaz.'' kararrını veren Beykoz Belediyesi Encumeni Baskanı Yüksel Baki, acarlar hukuk komitesinde yer alan avukat Cumhur Yıldız'ın eski ortagı... Yüksel Baki'nin kardesi de Yıldızı'ın burosunda calısıyor...

Aradaki ilişkilerin cıkmasını bekliyordum ama bu kadar cabuk ve bu kadar bariz bir baglantı kurulmasını acıkcası beklemiyordum. Ama su bir gercekki Akp nin icinde oldugu her yolsusluk, rusvet skandalında artık butun yapılanlar ayan beyan ortada ve acıkca yapılıyor.

Acıkca İsmet acar cıkıp daha mahkemeler sonuclanmadan villa sahiplerine garanti verdi yıkamazlar dedi. BUna ragmen mahkeme kararı cıktı ama gordukki yine İsmet acarın dedigi oldu yıkılmadı.

Buyuklerimzin bir lafı vardır. Adam gibi devletin olmadıgı yerde, devlet gibi adamlar peydahlanır diye...

Gercekten devletimiz bu kadar bariz yapıldıgı halde bir yolsuslukla bir vatan hainligiyle basa cıkamayacak kadar aciz durumda mıdır?

Yoksa devleti yontenlerinde işinemi geliyor bu vatanı satma provaları...

Sanırım bunu zamanla gorucez...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.