Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ŞİRİNCİK

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    31
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ŞİRİNCİK - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. ŞİRİNCİK

    DÜNYA GÖRÜŞÜ NEDİR ?

    Bilimselci arkadaşımızın duygusal tepkilerine hak verdim.Tepkileri bilimsellikten ziyade duygusal. Belki birçok kişi anlayamayacaktır derken maksadım forum okuyucularını incitmek değil,kelimeleri sadece görenler içindi. Bilimselci ne yapıyor derken bu tip akademik tartışmaların ortaklarının belirli bir seviyeleri vardır.Forumlar özellikle net kullanan kişilerin rahatlıkla girebildikleri platformlar olduğundan konu içeriğinden hemen uzaklaşıp,duygusal bir fırtınaya dönüşecektir.Özellikle bu tip konular birden alevlenebiliyor.Yazanların kimliklerini yazılarından çok rahat kavrayabiliyorsunuz. Konunun içeriği saldırılarında temelini oluşturuyor zamanımızda ne yazık ki. Materyalist bir kişinin dua etmesi diye birşey olamaz. Materyalist bir kişi aklının gücünü bilimden alır. Köpeğini öldürür derken,kasdım bir köpek beslemenin mantığı nedir konusunu irdelemesidir.Köpek beslemenin mantıklı bir nedeninin olması şarttır. Materyalist felsefeye şöyle bir örnek getirirsek; Bir anne ,bebeğine tam anlamda bakamadığından dolayı onu, isteyen zengin bir kadına vermeli mi? Materyalist bir düşünce içinde iseniz bu tip bir kararı vereceksiniz. Saddam hüseyin'in idam edilmesi ile ilgili görüntüleri seyrederken içinizde garip bir burukluk yaşamadınız mı? Yıllarca baktığınız çoçuğunuz bir katil olursa ve aranıyor ise size geldiğinde onu hemen kolluk kuvvetlerine teslim edermisiniz? İnsan'ın çözümlenemediğinın altını çizerken bunları kasdetmiştim üstü örtülü bir şekilde. Ben insanın digitalize edilebileceği yada programlanabileceği kanısında değilim. Ben materyalistim demekle materyalist olunmaz.Yada elhamdurullah materyalist'im de olmaz. Materyalist felsefe duygulardan arındırılmış felsefedir. İnançları taşımaz.Duyguları taşımaz. Kafa ile kolu birleştiren felsefedir. Mekaniktir. Geri dönüşümün tek nedeni de budur. Daha bilimsel yazardım ama bu yazıları birçok insan okuyor. Geçmişten bugüne gelen birçok materyalist kişiler kurban bayramında kurban kesiyorlar.Daha komiği ise her perşembe ne manası var ise alkol de almıyorlar. Bilim,yaşamı kolaylaştıran bir teknik olmalıdır kanaatindeyim.
  2. Bu yazıda Amerikan şakşakçılığı yada tayip borazancılığını yakalayabilen CYRNO yu alkışlayalım. Ve Soralım. BU YAZI SİZİ NEDEN BU KADAR KIZDIRDI????
  3. O canı bağışladım.Günahı senin. Soranlara da affetmek hidayettir dedim. Bunun da günahı senin. Eger sevap çok ise Onlarda hepinizin.
  4. ŞİRİNCİK

    DÜNYA GÖRÜŞÜ NEDİR ?

    Degerli bilimselci'nin ne yapmaya çalıştığını algılayamadım. Materyalist felsefe ile idealizm arasındaki sert çizgiyi birçok kişi reddedecektir. Maddeci bir bakış açısı duyguları reddeder. Maddeci bir bakış açısını cidden benimsemiş iseniz köpeğinizi rahatlıkla vurabilirsiniz. Tinsel(ruhsal ) bir bakış açısına sahip iseniz akrepleri bile besleyebilirsiniz. Hangisi dogru? İkiside yanlıştır. İnsan korkularını maddecilikle bastırır. Sevdasını da duygusallık ile açıklar Yıllarca bu konu birçok izm'in babası olmuştur. Okadar çok girinti ve çıkıntıları vardır ki hiçkimse net bir çizgi çizememiştir. Her maddenin bir ruhu vardır diyologları permanides tartışmasına kadar geri gitse bile konu ile ilgili çözümsüzlük hala aşılamamıştır. Bir insan yaşamında 2 ayrı tahlil kabı vardır. 1-Akıl 2-duygular Problem ayrı ayrı bu iki kabda tartılır. Sonrası kişiye kalmıştır. Belki birçok kişi yazdıklarımı anlayamayacaktır.Ama Bilimselci arkadaşımız çok iyi anlayacaktır. İnsanı hiç çözemediler sevgili dostum.
  5. Meseleye böyle bakılırsa elbetteki sıkıntılar oluşacaktır. İslami bir tavır sergileyen köylülerin yoğun oldukları bir bölgede İsmini şarap fabrikası diye koymak bile yanlıştır. Üzüm işleme tesisi neden denmez? Şırası var Pekmez'i var Sirkesi var Şarabı var. Bana göre bu işin içinde başka bir iş var. Bu arada D.bakır'da bu köyden başka köy mü yok? Bu ülkede medyatik olmak ne kadar kolay olmaya başladı? Bende yakında bir haham ve papaz ile Camii yapmaya kalksam medyatik olabilrmiyim acaba?(bu kısım bir beklenti değil aman ha sadece muziplikti)
  6. Bu Şirketler topluluğu tipik bir aile topluluğudur. Bu tip aile şirketleri gücünü sermayesinden değil ilişkilerinden almaktadır. Bu moda AKP ile hiç alakalı değildir. Bu moda hiç değildir. Son 30 yılın devlet ihalelerinin teknik analizini yaparsanız Acarların bile ne kadar küçük kaldığını göreceksiniz. Ohooo o kadar çok ki? Devlet en büyük pastadır. Bitmeyen pasta. O pastaya herkes kaşık falan sallayamaz. Kuralları var
  7. Bu sürekli arıza yapan uçakların alımları esnasındaki DEVE(lop)yi kimse irdelemiyor. Gidişindeki DEVE ile uğraşılıyor. Hiç mi araştırılmadı bu uçaklar alınırken? Onay veren kişiler kimlerdi? Bu arada deve vakasına rastlandı mı? Vardı da bu görünmez bir deve miydi? Deve ile gelen deve ile gider türünden bir atasözü mü üretilecekti? Uçak mühendisi müdürümüz topluma acaba ince bir balans ayarı mı yaptı? Acaba sazlı sözlü alkollü bir kutlama olsa idi DEVE sevenler cemiyeti tarafından şilt mi verilirdi? Bence bu deve öyle bildiğiniz develere pek benzemiyor. Orhan Veli'ye sorabilseydik "bu işte bir iş var"diyecektir.
  8. İnsan haklarına saygıyı şiar edinmiş bir toplumu nasıl çökertebilirsiniz? Kesinlikle çökertemezsiniz. Sadece ezersiniz. Yok edersiniz. Haklara saygılı olan bir ülkede insanların gruplaşmalarına hiç gerek yoktur. İnsani duygular en üst seviyededir. Garip garip mahallelerde kurulmaz. İnsanlar iç içe yaşar. Bahçe duvarlarına bile gerek yoktur. Kapılar celik kapı değildir.
  9. Şimdi soruyorum. Sürekli hastalık sakatlık ve kocama sebebi ile tutuklu bir kişinin cezasını hafifletmek veya kaldırmak yetkisi Cumhurbaşkanı tarafından ters olarak kullanılabilir mi? Cumhurbaşkanı bu cezayı hafifletmemek veya kaldırmamak yetkisine sahip mi? Sen önce ona cevap ver. Birde uslubuna dikkat et ! Her kanun lafz-ı ruhu ile hüküm ifade eder.Bunu unutma. hem böyle bir hak sahibi olacaksınız.Hemde ismine af diyeceksiniz.Bu bir hak ise TCK da Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanması gerekiyor ise onaylanmaması da olabilir demektir. Hak af değildir. Af,bir hak'tan vazgeçilmesi demektir. Tutukluluğunun devamı hakkından devletin vazgeçmesidir.
  10. Gerçekten böyle ise adı niye Cumhurbaşkanı affı oluyor? Af ayrı birşey,hak ayrı birşey. Tabii ki bir talebin olması şart ama Cumhurbaşkanı'nında da onaylaması şart. Reddedilmesi imkansız bir hakkın adı af olmaz. Zaten böyle bir talebin en yakışacağı yer meclistir. Merak ettim acaba Eşber Yağmurdereli iki gözü birden görmeyen bir insan düşünce suçundan yıllarca hapislerde kaldı.Kendisi hukukçu olduğuna göre böyle bir hakkının olduğunu da biliyordu.Neden kullanmadı acaba? Gurur meselesi mi yaptı?
  11. Bence bu tip yazıları buraya taşımak,sürekli gündemde kalarak o kagıtlardan çok daha fazlasını başarıyor kanaatindeyim.Hani kaş yapalım derken göz çıkarmak gibi birşey. Ciddiye alınamaz şeylerin gündemleştirilmesinin etkilerini de düşünmekte fayda var. O kagıtlardan haberim yoktu ama şimdi var. O eylemden haberi olmayan taraftarlarında haberi oldu. Alın size reklamın en dikalası Şimdi nasılda böbürleniyorlardır. Hatta aynı şeyleri kullanarak aynı eylem biçimini hayata geçirmeyeceklerine emin olabilirmisiniz? Belki de yarından itibaren böyle kağıtlar dağıtılacak. Bunun sorumluluğunu kim üstlenecek? Bazı şeylerin üzerine giderken özelliği olan konularda genel kabule dayanmayan münferit eylemleri siyasallaştırdığınız takdirde cevapları bekledikleriniz olmayabilir.
  12. Papa ülkemize gelmiş kopan kıyamete bakın. Katolik dünyanın ruhani lideri belki de ilk defa bu kadar büyük gördü kendisini. Gösterdiği tevaazu ise tipik bir insan psikolojisinin yansıması Nedir bizim gözümüzde bu kadar onu büyüten şey? Ayasofya da dua edemezmiş? Neden?? Kabe'nin hristiyan bir ülkede olduğunu düşünelim. Oradaki iktidar kabe'yi müze haline getirdiğini düşünelim. En büyük islam alimi orayı ziyaret etse idi. Ve kabeyi tavaf etmek istese idi Nasıl bir tepki verilirdi? İslam adına bir gösteri mi olurdu? Asıl düşündüren sorun İslam mı hristiyanlardan korkuyor Hristiyanlar mı islamdan?
  13. Elbette herkes kendinden sorumludur.Hiç itirazım olabilir mi siyahX? Dini inançlar içkiyi yasak etmiş ise o inananların sorunudur.Benim değil Kaldı ki Ömer HAYYAM'ın islam alemindeki yeri tartışılmazdır.Sizi üzen kelimeler benim yazdıklarım mı yoksa rubaiiler mi onu anlayamadım.Mazur görün lütfen.
  14. Ne kadar anti dipnotçu varsa bu yazıya karşı çıkacaklar. Tekniğin gerçekten harika dipnot. Sen gerçekten üreticisin.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.