Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Halit Ergenç


Gece Yağmuru

Önerilen İletiler

1970 yılı, İstanbul doğumlu. 1989’da Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimlerinden mezun olan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümleri’ni bitirdi.

 

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında “The Adventures of ZAK-New York”, “Kiss Me Kate”, “Tatlı Charity”, “Beni Seviyor”, “Kral ve Ben”, “Amphitrion 2000”, “Evita, Hayalet ve Ötekiler”, “Şarkılar Susarsa” var. Tiyatro çalışmalarına ise “Bugün Git Yarın Gel”, “Popcorn”, “Arapsaçı”, “Sevgilime Göz Kulak Ol” oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmakta. Ergenç’in televizyon kariyerinde “Hiç Yoktan Aşk”, “Ölümün El Yazısı” televizyon filmlerini, “Böyle mi Olacaktı”, “Kara Melek”, “Dedem, Gofret ve Ben”, “Esir Şehrin İnsanları”, “Zerda”, ''Aliye'', ''Binbir Gece ''gibi başarılı dizi projeleri izledi.

 

Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor.Büyük teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı.

halitergenc958049861sn9xt.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

30 Nisan 1970 İstanbul doğumlusunuz. Öncelikle çocukluğunuzdan bahsedelim. Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

 

*Çocukluğum güzeldi. Ben çok severim çocukluğumu. Sokakta çok oynadım. Ağaçlara tırmandım, hopladım, koşturdum, hayvanlarla oynadım, zevkliydi yani. Eğlenceli olduğu kadar benim için en karlı olan da tabiatla iç içe olmamdı. İstanbul ve Avşa'da büyüdüm. 6 kardeş olduğumuz için kalabalık bir aile grubuna sahibim.

 

Çocukluğunuza dair en güzel anınız nedir?

 

*Bir sürü anım var, hangisini anlatsam acaba? Hepsi çok güzel... Biz öğrenciyken henüz ikinci köprü (Fatih Sultan Mehmet) yapılmamıştı. Oradaki alan boştu. Boğaziçi Üniversitesinin kampüsü de yapılmamıştı. Oradaki boş alana çingeneler, kalaycılar gelirdi. Atlarıyla çadır kurarlardı. Biz onlarla ahbaplık yapardık. Kuzular, inekler... Biz İstanbul'un ortasında kuzularla, ineklerle koştururduk. İstanbul'da ben böyle yaşadım.

 

1989'da Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimlerine kayıt yaptırdınız. Ancak Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümünü bitirdiniz. Neden deniz bilimleri?

 

*O biraz ailenin etkisi ile oldu. Anne tarafındaki erkeklerin hemen hemen hepsi iş idarecisi, inşaat mühendisi, uçak mühendisi, işletmeci... Ben de denizi çok sevdiğim için tereddüt etmedim. Altı tane seçenek hakkım vardı ve seçimimi yaptım. Kazandım, ama ikinci senenin ortasında bana göre olmadığını anladım. Öğretilen derslerin bana göre denizle hiçbir bağlantısı yoktu, ama kimilerine göre de çok önemliydi. O sıralar konservatuara girmeyi düşünüyordum. Şarkı söylemeyi çok seviyordum ve bu konuda kendimi engelliyemiyordum. Ailemden ufak-tefek tepkiler aldım ama "siz mutlu oluyorsanız, herkes mutlu" oluyor.

 

Deniz sizin için neyi ifade ediyor?

 

*Hayat, su... Yaşam için gerekli. Benim için deniz çok önemli. Ben genelde kulaç atmam zaten denizde dipten giderim, dalarım. Dalmayı çok seviyorum.

 

Oyunculuk da önemli işlere imza attınız? Kara Melek, Baba, Böyle mi Olacaktı, Ölümün El Yazısı, Hiç Yoktan Aşk, Dedem- Gofret ve Ben, Kumsaldaki İzler, Zeybek Ateşi, Azad, Zerda, Tranvay, Şapkadan Babam Çıktı, Esir Şehrin İnsanları ve son olarak Aliye. İçlerinden en çok sevdiğiniz dizi ve rol hangisi?

 

*Hepsini çok seviyorum. Ama tadı damağımda kalan "Baba" dizisindeki Kartal rolü var. Oradaki Kartal'ı ben çok sevmiştim. Bıçkın ve enteresan bir delikanlıydı. Çok başarılı isimlerle ve güzel bir ekiple çalışmıştık o dizide. ATV'de Zerda'dan önce yayınlandı. Sonra "Zerda" geldi ve her şey değişti... Bir de Esir Şehrin İnsanları'ndaki rolümü seviyorum. Aslında hepsini seviyorum, sevmediğim yok yani...

 

"Aliye" bir aile dramı

ATV'de yayınlanan Aliye dizisi hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

*Bir çok ailenin yaşadığı türden bir hikaye. Bir çift var severek-aşık olarak evlenmişler. Ancak araya rutin olaylar girince her şey sıradanlaşmış. Adam kendine dışarıda eğlence buluyor. Kadın bunu öğreniyor ve İstanbul'a geliyor. Adam için şansızlık da kadın için şans tabii ki bunu öğrenmesi. Kadının iki çocuğu var. Bu süreçten sonra yaşanan gelişmeler anlatılıyor.

 

Bundan sonraki hedefleriniz?

 

*Sinema filminde oynamak istiyorum. Ayrıca sinema filmi yazmak istiyorum. Yazmaya başladım ama oturup bir türlü toparlayamadım. Olacak inşallah. Ama gerçekten zor bir iş.

 

34 yıllık yaşantınızda dönüp geriye baktığınızda pişmanlık duyduğunuz bir şeyler var mı? Ya da özlemini duyduğunuz?

 

*Yaa pişmanlığım yok. Çünkü yaşadıklarından insan illaki bir şeyler öğreniyor. Mutluluklarım ise çok. En zor zamanlarımda bile yaptığım işlere bakarak yoluma devam ediyorum. Yapılan bir sürü işler var. Eskisi kadar denize giremiyorum, onu özlüyorum. Deniz bana çok yarıyor çünkü.

 

Tiyatroyu seçmek isteyen gençlere neler söylemek istersiniz?

 

*Çok zor. Yani şöyle bir şey söyleyeceğim, gerçekten tiyatro yapmak istiyorlarsa seçsinler. Bu meslek bir su. İçlerinde böyle bir şey varsa zaten yaparlar, bundan kaçamazlar. Suyun içinde de kaybolmak istemiyorlarsa akıllı davransınlar. Akıllı davranmaktan kastım okusunlar, araştırsınlar, zamanlarını boşa geçirmesinler. Zaman akıyor ve çok hızlı akıyor. Ve biz akarken zamanın hızlı aktığının farkında değiliz. Konservatuara gitsinler, yurtiçinde ya da yurt dışında okuma imkanları çok fazla. Gözlerinde hiçbir şeyi büyütmesinler. Bu beni aşar, ben bunu yapamam demesinler. Gerçi bu dediğim her meslek sahibi kişiler için geçerli. Yani yapacağım desinler ve olayların üstüne gitsinler.

 

Sahneye çıkmadan önce yaptığınız bir şey var mı? Yani uğuruna inandığınız...

Derin bir nefes alırım, gözlerimi kapatırım ve ortamın kokusunu almaya çalışırım. Ortamın içine girdikten sonra da yoluma devam ederim.

 

Hayalini kurduğunuz ya da ben oynasaydım dediğiniz bir rol var mı?

 

*Yaa, tiyatrocuların hep böyle bir durumu vardır demi. Şunu oynasaydım, bunu yapsaydım. Dizilerle ilgili bir isteğim yok ama zihinsel özürlü ya da spastik birini oynamak istiyorum. Özellikle de sinemada...

 

Oyunculuğun dışında Halit Ergenç neler yapar? Biraz da sizi tanıyabilir miyiz?

 

*Ben çok güzel müzik dinlerim. Gece hayatım fazla yoktur. Bursa'da Sait diye bir arkadaşım var. Tüm müzik ekipmanlarımı ve kasetlerimi ondan alıyorum. Bugün arkadaşımı da ziyaret ettim. Benim ana işim müzikaldir zaten. Tango, caz dinliyorum şu aralar. Arap müziği var. Türkçe müzik dinlerim. Erkan Uğur, İsmail Hakkı, Bülent Ortaçgil, Zuhal Olcay, Mazlum Çimen. Dinlerim de dinlerim yani...

 

Rakip dizileri izliyor musunuz?

 

*Tabii. Bu da işin bir parçası. Neler yapmışlar, nasıl yapmışlar... Çok fazla televizyon izleyemesem de onlara bakmaya çalışıyorum.

 

Peki Halit Ergenç'in alışverişle arası nasıl?

 

*Çok iyi. Her yerden alışveriş yaparım.

 

Alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz?

 

*Ben çok detaycıyım. Alacağım ürünün çok iyi yapılmasına, dikilmesine, bitirilmesine dikkat ederim. Almış olmak için bir şeyi almam. Parası hiç önemli değildir. Önemli olan benim o ürünü beğenmiş olmam.

 

Alışveriş de olmazsa olmazlarız neler?

 

*Hiç aklımda olmayan şeyleri de alırım, çok düşünerek de alışveriş yaparım. Ama genelde giderim bakarım, gezerim, gezerim, gezerim... Eğer içime sinen bir şeyse hemen alırım ama sinmemişse almam. Kimisi de ilk gördüğünü beğenir ve alır.

 

 

 

12n19xe.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.