Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Benden bahsetmiyor. Ben Allah var mı yok mu bilmiyorum ki, bilmediğim bir şeye "ortak" veya "bezer" koşayım Aksine ben insanları kulluktan kurtulmaya teşvik ediyorum. Bu söylediklerine sayın boşig karşı çıkar. Tevhid (moneteism) olsun politeism olsun, her türlü inancı sever ileri gelenler, iktidar sahipleri. Çünkü din ile kitleleri manipüle etmek kolaylaşır ve hiçbir iktidar sahibi böyle bedavadan kullanabileceği bir araçtan vazgeçmez. Bunu en güzel şekilde Ebu Süfyan ifade etmiştir. Mekkeliler: Ey Ebu Süfyan, Muhammed ilahlarımıza hakaret ediyor, bizimle savaşa gelmiyormusun? Ebu Süfyan: Benim ilahlarım develerin üstünde. Mekkeliler: ??? (Dumur vaziyette) Ebu Süfyan'ın endişesi tek ilaha, şu ilaha, bu ilaha, çok ilaha tapılması değildir. Onun endişesi, Kabe'deki ilahlara gelen hacılar (Ebu Süfyan'a göre hazır müşteriler ) gelmeye devam edecekler midir? Şayet geleceklerse, hiçbir sorun yoktur. Ebu Süfyan tüccar adam. her müşteriye hitap eden mal olursa, daha fazla mal satacağını düşünüyor. Ama yeni "ürün"ün çoook daha fazla tutulabileceğini hesap edemiyor önceleri. Yoksa en başından Muhammed'in en büyük destekçisi olurdu. Saygılar. madde madde gidiyorum Kur'an'ın senden bahsetmedigini söyler ve inanabilirsin ama benim için durum böyle degildir. Herhangi bir şeye inanman yeterlidir '' yeryüzünde fasat çıkarmayın dediklerinde ileri gelenler ; ne münasebet biz ıslah edicileriz derler.'''....tabi demeleri hiçbirşey ifade etmez. İleri gelenler (tagut) Tevhidi mutlak sürette sevmezler sevemezler işin dogasına aykırı..Tevhidin ne oldugu kaynaklarda açıktır... Ebu Sufyan ise o sözü ile ancak beni destekler ; Tevhid ehli sözler degil ancak şirk ehli sözlerdir. Çünkü Tevhid ehli benim ilahlarım demez, ne der ; benim İlahım der her türlü birler.... Biz her türlü yaşayışı Kur'an ve sünnete göre degerlendiriz. Falan şöyleymiş filan böyle yapıyormuş bizi baglamaz. Kur'an hükmü herkese aynı muameleyi gösterir ve Rasülün (sav) biricik örnekligide burdan gelir.İlkeseldir bu din falancaya filancaya göre degerlendirilmez.''Müslümanlar'' (tırnak içinde) için ilkeli insanlardır..... bilmem anlatabildim mi??. saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Ebu Süfyan'ın endişesi tek ilaha, şu ilaha, bu ilaha, çok ilaha tapılması değildir. Onun endişesi, Kabe'deki ilahlara gelen hacılar (Ebu Süfyan'a göre hazır müşteriler ) gelmeye devam edecekler midir? Şayet geleceklerse, hiçbir sorun yoktur. Ebu Süfyan tüccar adam. her müşteriye hitap eden mal olursa, daha fazla mal satacağını düşünüyor. Ama yeni "ürün"ün çoook daha fazla tutulabileceğini hesap edemiyor önceleri. Yoksa en başından Muhammed'in en büyük destekçisi olurdu. Saygılar. Evet, bunun açıklamasını sanırım yapmıştım. Hz. Muhammed'in Mekke'ye geleceği duyulunca bu eşraf takımı nedense birden ve hızlı biçimde İslamiyete geçiyorlar. Hz. Muhammed Mekke'ye geliyor ve ilk ve son haccını yapıyor tabi bu kısa sürede yıllardır Hz. Muhammed ile savaş içinde olan kimseler hemencecik Müslüman oluveriyor... Hz. Muhammed Orada Vefat ediyor. Vefatından hemen sonra Suk-u Ukaz Panayırı bu sefer "Hacc" adı ile kuruluyor. Dolayısıyla bu hızla İslamlaşan! Eşraf takımı bu sefer "Put" yerine "Derilere" vs'lere yazılı Ayetleri ve Dinsel ritüelleri satıyorlar, Kurbanlık hayvan satmaya başlıyorlar... Hacc'ı anlamından çıkarıyorlar. Yine Dini kullanıyorlar... Cahiliye Devri'nin Suk-u Ukaz Panayırları ile bugüne kadar gelen Hacc olayı (Hacc ibadeti biraz farklı aslında) arasında hiç bir fark yoktur. Birisi Putperestliği kullanmıştır ticari meta olarak, İslam'dan sonra da İslamiyet kullanılmıştır ticari meta olarak, hemde aynı insanlarca... Hacc Turizminin Arabistan'a kazandırdığı para ve kaynak bellidir. m. Kemal Atatürk bunu bildiği için ve Arapların Dünya savaşındaki politikalarını yüzlerine vurmak için 1936'da Hacc'a gitmeyi 1yıllığına yasaklamıştır... Arabistan tabi hemen kuyruğunu sıkıştırıvermiştir... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 İleri gelenler (tagut) Tevhidi mutlak sürette sevmezler sevemezler işin dogasına aykırı..Tevhidin ne oldugu kaynaklarda açıktır... Ebu Sufyan ise o sözü ile ancak beni destekler ; Tevhid ehli sözler degil ancak şirk ehli sözlerdir. Çünkü Tevhid ehli benim ilahlarım demez, ne der ; benim İlahım der her türlü birler.... Tevhidi "Bir İnanç Olarak" sevmezler ancak sevmemeleri, Tevhid'i kullanmamalarına engel olmamıştır. Hatta Tevhid'i en çok bu adamlar kullanmıştır. "Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü?" diye bir film vardı, bence izleyin, orada çok net ve açık olarak vermiş bunu, örneklemiş... Bir İnanç olarak dedikleriniz doğrudur, zıttırlar ancak kullandıkları da gerçektir. Saygılarımla... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Tevhidi "Bir İnanç Olarak" sevmezler ancak sevmemeleri, Tevhid'i kullanmamalarına engel olmamıştır. Hatta Tevhid'i en çok bu adamlar kullanmıştır. "Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü?" diye bir film vardı, bence izleyin, orada çok net ve açık olarak vermiş bunu, örneklemiş... Bir İnanç olarak dedikleriniz doğrudur, zıttırlar ancak kullandıkları da gerçektir. Saygılarımla... Kullanılan sadece kullardır, kendi inandıgı degerlere iddia makamından öte gitmeyen '' kullardır ''. Etkileşim karşılıklıdır, lakin bu Tevhid degildir. Kur'an'i terminoloji bunu şirk olarak adlandırır. Ve öyle kimseler var ki gerçekte inanmadıkları halde "Biz Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanıyoruz" derler. (Aslında) onlar, (böylece) Allah'ı ve imana ermiş olanları kandırmak isterler. Halbuki kendilerinden başka kimseyi kandıramazlar; ve bunu da fark etmezler. (Bakara ;8-9) Tevhidi bilince ulaşmış müminleri aldatmaları söz konusu degildir tagutların. Kelime-i Tevhid inkar ile başlar, Allah'tan gayrı bütün ilahların reddiyle, sonra tek İlah olarak Allah'ı kabul eder. Baştaki red ve inkar saf bir şekilde gerçekleşmezse bina baştan çürük temellenmiş demektir, en ufak bir sarsıntıda yıkılıp gidecektir. Birey ve toplumların herhangi bir tavır ve yaşayışları bu tek hakikati zerre miktarı etkilemez. saygılar. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 İleri gelenler (tagut) Tevhidi mutlak sürette sevmezler sevemezler işin dogasına aykırı.. İşin doğasına aykırı olan sevmemeleri. Sayın boşig sana biraz dinin kullanılması konusunda ders versin. Biz her türlü yaşayışı Kur'an ve sünnete göre degerlendiriz. Falan şöyleymiş filan böyle yapıyormuş bizi baglamaz. Kur'an hükmü herkese aynı muameleyi gösterir ve Rasülün (sav) biricik örnekligide burdan gelir.İlkeseldir bu din falancaya filancaya göre degerlendirilmez.''Müslümanlar'' (tırnak içinde) için ilkeli insanlardır.....bilmem anlatabildim mi??. Anlatamadın. Kuran'ı yalanlıyorsun. Günaha giriyorsun. Yada Kuran'ı bilmiyorsun. Kuran herkese eşit muamele etmez. Mesela Muhammed'i çok sever. Mesela Muhammed istediği kadar karı alabilir, diğer müslümanlar alamaz. Muhammed o karıları "iyilik" için almıştır, diğer müslümanlar bu konuda "iyilik" yapamazlar. Müslümanlar ölünce karıları evlenebilir. Ama Muhammedin karıları evlenemez. *********. Müslümanlar insanları inanan- inanmayan, bizden-sizden diye ayırır. Bu da ilke tabi Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 İşin doğasına aykırı olan sevmemeleri. Sayın boşig sana biraz dinin kullanılması konusunda ders versin.Anlatamadın. Kuran'ı yalanlıyorsun. Günaha giriyorsun. Yada Kuran'ı bilmiyorsun. Kuran herkese eşit muamele etmez. Mesela Muhammed'i çok sever. Mesela Muhammed istediği kadar karı alabilir, diğer müslümanlar alamaz. Muhammed o karıları "iyilik" için almıştır, diğer müslümanlar bu konuda "iyilik" yapamazlar. Müslümanlar ölünce karıları evlenebilir. Ama Muhammedin karıları evlenemez. *********. Müslümanlar insanları inanan- inanmayan, bizden-sizden diye ayırır. Bu da ilke tabi Saygılar. acizana bazı noktalarda derse ihtiyacım oldugunu sanmıyorum ama farklı yorumlar olursa dinlerim. bana Kur'an'ın neresini (haşa) yalanladıgım veyahutda bilmedigim yönlerini açıklarsan sevinirim, iddia ispat ister bilirsiniz sizin benim dediklerimi anlama hususunda tereddütlerim artmaya başladı, ya da siz Kur'an yorumu diye bu zamana kadar başka birşeyler duymuşsunuz bu daha kötü. konulara cevap bulamayınca başka alanlara kaymanız da ilk degil eger edebi elden bırakacaksanız yazışmayalım daha iyi derim. Kur'an tabiki kendine inanan ve inkar eden diye bir ayırım yapacaktır bunda ne gibi sorun var anlamadım. saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 acizana bazı noktalarda derse ihtiyacım oldugunu sanmıyorum ama farklı yorumlar olursa dinlerim. bana Kur'an'ın neresini (haşa) yalanladıgım veyahutda bilmedigim yönlerini açıklarsan sevinirim, iddia ispat ister bilirsiniz sizin benim dediklerimi anlama hususunda tereddütlerim artmaya başladı, ya da siz Kur'an yorumu diye bu zamana kadar başka birşeyler duymuşsunuz bu daha kötü.. Sizi anlamamak için özel bir çabam yok. Anlamadığım şeyleri zamanımı harcıyarak yeniden okuyorum. Emek verip yazmışsın. Emeğine saygı duyarım herşeyden önce. Tartışma meydanda, interneyt elimizin altında, bilgiler herkesin ulaşabileceği yakınlıkta. Nerede yalanladığını veya yanlış anlamış olabileceğini gösteririm tabi ki. Şu ayetle: Ahzap-6: Peygamber, müminlere kendi nefislerinden önce gelir. O'nun hanımları da onların analarıdır. Akraba da Allah'ın kitabında birbirlerine, diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar. Ancak dostlarınıza bir maruf (uygun bir vasiyet) yapmanız müstesnâdır. Bu, kitapta yazılıdır. Şu yazdığın çelişiyor: Biz her türlü yaşayışı Kur'an ve sünnete göre degerlendiriz. Falan şöyleymiş filan böyle yapıyormuş bizi baglamaz. Kur'an hükmü herkese aynı muameleyi gösterir ve Rasülün (sav) biricik örnekligide burdan gelir.İlkeseldir bu din falancaya filancaya göre degerlendirilmez.''Müslümanlar'' (tırnak içinde) için ilkeli insanlardır.....bilmem anlatabildim mi??. Kuran herkese aynı muameleyi göstermiyor. Peygamber ve karıları ayrıcalıklı. Ayrıca bu ayet üzerine (bildiğim kadarıyla dayanak bu ayetti, yanlışsam düzeltin) Muhammed'in eşlerine, o öldükten sonra bile, evlenme yasağı getirilmiştir. Kuran herkese yine aynı muameleyi göstermiyor. Azhab-50: Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir. Gördün mü? Kuran yine herkese aynı muameleyi yapmıyor. Bu nedenle diyorum şu söylediklerimi: Kuran'ı yalanlıyorsun. Günaha giriyorsun. Yada Kuran'ı bilmiyorsun. Kuran herkese eşit muamele etmez. Mesela Muhammed'i çok sever. Mesela Muhammed istediği kadar karı alabilir, diğer müslümanlar alamaz. Muhammed o karıları "iyilik" için almıştır, diğer müslümanlar bu konuda "iyilik" yapamazlar. Müslümanlar ölünce karıları evlenebilir. Ama Muhammedin karıları evlenemez. Ağanın şeyi üstüne şey olmaz. Yeterince açık oldu mu? Kendi dinin açısından günaha girme diye diyorum. konulara cevap bulamayınca başka alanlara kaymanız da ilk degil Pardon kaydığım başka alanı söyleyebilirmisin? eger edebi elden bırakacaksanız yazışmayalım daha iyi derim. Edepsizlik nerden bilmek isterim. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2007 Şunu ifade eder: Örneğin 7 kişiye: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, a, b, c, d diye say dediniz. 1. kişi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, a, b, c, d 2. kişi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, b, c, d, 10, a, 3. kişi: a, b, c, d, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 4. kişi: 1, 2, c, 3, d, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, a, b, 5. kişi: 1, 2, c, 3, d, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, a, b, 6. kişi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, a, b, c, d, 9, 10, 7. kişi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, a, b, c, d Şimdi burada dikkat çeken birşey var. Doğru sayan 2 kişi var. "iyi öğrenmişler" deriz. Diğerleri yanlış saymış. Olabilir deriz. Ama dikkat çeken birşey var: 4. ve 5. kişi aynı yanlışı yapmışlar. Yani herkesin hata yapması normal olabilir. Ancak aynı hatanın yapılması normal değildir. Bir kopyacılık vardır burda. Tarihleriş de bildiğimiz için, kimin kimden kopya çektiği ve yanlışı sürdürdüğü görünüyor. Örnek: Mısırlılar anlama, kavrama, düşünme,vicdan, korku ve cesaret kalptedir diyor. Türkler, vicdan ve cesaretin ciğerde olduğunu düşünüyor. Avrupa toplumları mesela cesaretin testislerde olduğunu düşünüyor. Kuran'ın ilahı da kavrama, düşünme,vicdan, korku ve cesaret kalptedir diyor. Bilim ise anlama, kavrama, düşünme, vicdan, korku ve cesaret beyinde gerçekleşir diyor. Aynı yanlışı yapan Mısırlılar ve Kuran'ın ilahı veya yazarı, Muhammed. Hak Din konusundaki itiraz noktam zaten görünürlük görünmezlik değil. Bilim'in ispat etmiş olduğu gerçeğin, Kuran'ın Allah'ı tarafından bilinmemesi. Dolayısı ile diyoruz ki, Kuran'da Allah adı verilen ilah, kralx'in inandığı Tasarımcı Tanrı değildir. Çünkü Tasarımcı, tasarladığı beyinin ne işe yaradığını, kalbin ne işe yaradığını bilir. Eğer bilmiyorsa, Allah adı verilen ilah, -varsa- gerçek Tanrı değildir, kendine Tanrı süsü veren bir puttur. Dolayısı ile bir puta atfedilen din de Hak Din değildir. Saygılar. Sayın brainslapper yine aynı yazıları yazıp insanların kafasını karıştırmışsın?nasıl mı yukarıda verdiğin sayısal örnek ten ne kast ettiğini doğru dürüst anlatamamışsın ne yazdığını sen anladınmı en azından ben anlamadım lütfen bana açıklarmısın. Birde Türk ler de ciğer in dini motiflerde kullanılmadığını bilakis "kalp,yürek,gönül" olarak geçtiğini delilleriyle göstermiştim neden yine aynı şey konu sıkıntısımı çekiyorsun. Şimdi esas konuya geçelim Dine ,dindara,yaratana inanmazsın o senin bileceğin bir şey ama burada yazmaya bile elim varmıyor put ile özdeşleştirdiğin şeylere dikkat etmeni isterim nedeni de "İSLAM"Tevhid dini dir put ile uğraşır eğer karşı olduğun bir şey varsa iddia ettiğin gibi bilimsel ahlak(etik)ile yaz eleştiri yap yok eğer insanı ve insanları tahrik etmek istiyorsan zaten biz tartışmayı keseriz nedeni de kötü bir söze, tahrik e,insanları götürmek "Müslüman"a yasaktır selam verir gideriz saygı,edeb. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Sayın brainslapper yine aynı yazıları yazıp insanların kafasını karıştırmışsın?nasıl mı yukarıda verdiğin sayısal örnek ten ne kast ettiğini doğru dürüst anlatamamışsın ne yazdığını sen anladınmı en azından ben anlamadım lütfen bana açıklarmısın. Herşey açık o yazıda. Anlaşılmayacak hiçbirşey yok. Yeniden oku. Neden o matematiksel örneği verdiğimi oku. Mısırlılar'ın yanlış bir bilgisi vardı, onlara göre "beyin değil kalp anlar, kavrar, düşünürdü, vicdan ve cesaret kalpte idi". Türklere göre, "anlama organı" neydi bilemiyoruz, ama onlara göre vicdan ve cesaret ciğerdeydi. Bilim kanıtladı ki bu böyle değil. Beyin düşünür, anlar, kavrar, sevinir, düşünür, vicdan da cesaret de bbeyindedir. Matematiksel örneğin verilmesinin nedeni: Muhammed neden Mısırlıların yaptığı "aynı" hatayı yaptı? Oradan kopya edildiği için. Tasarımcı Tanrı hangi organa hangi görevi verdiğini bilir. Muhammed'in Allah'ı, Tasarımcı Tanrı olmadığından, hangi organın hangi işe yaradığından haberi yok. Bundan dolayı Muhammed'in Allah'î puttur, varsa bile, Gerçek Tanrı değildir diyoruz. Yani hakaret yok, sadece tespit var. Tespit sonunda tanımlama var. Tespit yanlış ise, bunu göster. O zaman yaptığım tanımlamaya hakaret adı verebilirz. Birde Türkler de ciğer in dini motiflerde kullanılmadığını bilakis"kalp,yürek,gönül" olarak geçtiğini delilleriyle göstermiştim neden yine aynı şey konu sıkıntısımı çekiyorsun. sarıgöl kardeşim, konu sıkıntısı çekmiyorum. Cevap hakkı doğunca cevap veriyorum. Ayrıca o yazında Türkler'de ciğerin dini motiflerde kullanılmadığını delilleriyle gösterdim diyorsun. Benim zaten ciğer Türkler'de dini motiflerde kullanılmıştır diye bir iddiam yok. Orada tartışma dini motiflerde ciğer'in kullanılıp kullanılmaması değildi, hatırlatırım. Burada da ciğer'in dini motiflerde kullanılıp kullanılmaması değil. Konu hangi organla düşünürüz? Akıl nerdedir? Cesaret ve korku nerdedir, üzüntü nerdedir, sevgi nerdedir. Yine kusura bakma diyeceğim Brain? Türk kültüründe ciğerin duyuların merkezi olduğunu iyi savurmuşsun. Mesela herkes yüreğim sızladı demezmiş niye sana mı soracaklar cesaretsiz adama yüreksiz demezlermiş sakat atçıda mıyız uydur habire uydur şimdi bir iki misal verelimde konu kapansın. Verdiğin misal, konuyla alakasız bir misal. Konu kırmızı işaretli yer, sende bunu görmüşsün. Sonra bana Yunus Emre şiiri okumuşsun. Konu ise, ciğer dini motiflerde kullanılmış mı kullanılmamış mı değil. Konu Türkler insanın duyu merkezinin ve hatta akıl merkezinin ciğer olduğunu sanmışlar mı sanmamışlar mı. Tıpkı Arapların kalbi duyu merkezi, düşünme merkezi sandıkları gibi. * ciğeri beş para etmemek: düzeysiz bir kişi olmak * ciğeri dağlanmak = ciğeri yanmak = ciğeri kebap olmak : büyük bir acıya uğramak; çektiği acıdan içi yanıyor gibi olmak, ea. yüreği yanmak * ciğeri parçalanmak: yüreği parçalanmak, * ciğeri sızlamak: derin bir acıma duygusuyla üzülmek, ea. yüreği sızlamak. * ciğerine işlemek: içine işlemek, ea. yüreğine işlemek * ciğerini delmek: dayanılmaz üzüntü vermek * ciğerini okumak : (karşıdakinin) aklından geçenleri bilmek * ciğerini yakmak: birinin büyük bir acı çekmesine neden olmak. * ciğeri soğumak:sıkıntıdan kurtulmak, rahatlamak, ea. , yüreği soğumak Gördüğün gibi uydurma yok. Uydurduğumu iddia ederken, bu iddianı destekleyecek şeyler getir buraya. Ben uydurmadığımı buraya sözlük aktararak gösterdim. Birileri ciğeriyle üzüldüğünü, cesaretlendiğini, hissettiğini, anladığını, sezinlediğini iddia edince makul bir söz söyleyip, "sakatatçıdamıyız?" diyebiliyorsun. Kuran kalp ile anlayın deyince de aynı cesareti gösterebilmeni ve "sakatatçıdamıyız? diyebilmeni beklerim. Şimdi esas konuya geçelim Dine ,dindara,yaratanainanmazsın o senin bileceğin bir şey ama burada yazmaya bile elim varmıyor put ile özdeşleştirdiğin şeylere dikkat etmeni isterim nedeni de "İSLAM"Tevhid dini dir put ile uğraşır eğer karşı olduğun bir şey varsa iddia ettiğin gibi bilimsel ahlak(etik)ile yaz eleştiri yap yok eğer insanı ve insanları tahrik etmek istiyorsan zaten biz tartışmayı keseriz nedeni de kötü bir söze, tahrik e,insanları götürmek "Müslüman"a yasaktır selam verir gideriz saygı,edeb. Islam Tevhid /monoteist-tek ilahlı) dindir. Bu tek ilah da maalesef bir puttur, diğer putlarla uğraşır. Kimseyi tahrik etmeye çalıştığım yok. Gördüğüm doğruları yazıyorum. Doğrular seni rahatsız ediyorsa bilemem. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Şu ayetle:Ahzap-6: Peygamber, müminlere kendi nefislerinden önce gelir. O'nun hanımları da onların analarıdır. Akraba da Allah'ın kitabında birbirlerine, diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar. Ancak dostlarınıza bir maruf (uygun bir vasiyet) yapmanız müstesnâdır. Bu, kitapta yazılıdır. Şu yazdığın çelişiyor: Kuran herkese aynı muameleyi göstermiyor. Peygamber ve karıları ayrıcalıklı. Ayrıca bu ayet üzerine (bildiğim kadarıyla dayanak bu ayetti, yanlışsam düzeltin) Muhammed'in eşlerine, o öldükten sonra bile, evlenme yasağı getirilmiştir. Kuran herkese yine aynı muameleyi göstermiyor. Gördün mü? Kuran yine herkese aynı muameleyi yapmıyor. Bu nedenle diyorum şu söylediklerimi: Edepsizlik nerden bilmek isterim. Saygılar. Kur'an hükmü herkese aynı muameleyi gösterir ve Rasülün (sav) biricik örnekligide burdan gelir. demişiz .... Rasulün örnekligi üzerinden yaklaşmamız lazım gelir, ama bu başlıkda degil... Kendisinden sonra gelecek bütün insanlara (müminlere özel olarak ) bir örneklikdir Rasul.... Ayetleri yeni bir başlıkda degerlendirebiliriz. Kur'an'ın aynı muameleyi yapıp yapmadıgı konusunu... edepsizlik konusunda da ; inanmasanızda bir takım sokak agzı ifadelerin yerine daha uygununu seçmek zor olmasa gerek.. ..Peygamber, müminlere kendi nefislerinden önce gelir...(Ahzab;6).. bak ne güzel alıntılamışsınız... ama siz benim kast ettigim manayı ve Rasulun örnekligini anlamamışsınız. saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.