Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

YENİ YÜZYILIN DİNİ: NURCULUK=PROTESTAN İSLAMCILIK


bozkurtmusti

Önerilen İletiler

YENİ YÜZYILIN DİNİ: NURCULUK=PROTESTAN İSLAMCILIK

İslamiyet bundan yaklaşık 1400 sene önce dünyayı aydınlatan bir din olarak yeryüzü insanlığını ortaçağın karanlığından ve bataklığından kurtarmak için Allah-ü teala ‘nın Hz. Muhammed(s.a.v)aracılığıyla gönderdiği bir dindir

Bu dinin günümüze ulaşmasında dört temel kaynak vardır

1-KURAN-I KERİM: Kuran- kerim günümüze kadar gelmiş Allah kelamıdır bir ayeti ve bir kelimesi dahi değiştirilmemiştir.

Bozmak isteyenler ne kadar uğraşsada Muaffak olamyacaktır.Çünkü Allahü teala hadisi kutside kıyamete kadar bozulmayacağını

vaat etmiştir

2-SÜNNET:Peygamber efendimizin söz ve fiilleri sünnet demektir.Bu durumda islamın ikinci kaynağını oluşturu .peygamberimizin sünnetini değiştirmek bid’attir.

3-İCMA-İ ÜMMET:Bu şeriat ve islam konusunda bilgisini ve deneyimini kanıtlamış islam alimlerinin bir araya gelerek belli bir konuda karar varmasıdır. 4 mezhep alimlerinin dini bir ortak karara varması gibi

4-KIYAS:günlük yaşamda karşılaşılan ve hadiste sözedilmeyen durum ve olayların bir hadise bakılarak kıyaslanması ve ona göre İslam alimleri tarafından açıklanması durumu.

Peki bugün günümüz de İslam adı altında yapılanlara bakalım

Birisi çıkıyor reformdan bahsediyor .Özelikle mezhepsiz olan kişiler

Diğeri emirlerin yerine başka bir şey koymaya çalışıyor

Bu durumda ortaya bir karmaşa çıkıyor ve bu yapılanlar İslam adı altında yapılıyor.

İslamiyet için en önemli 2 tehlike şunlardır

1-YOBAZLAR

2-REFORMCULAR

1-YOBAZLAR:Bunlar İslamiyet’in kurallarını değişmezliğini kabul etmekle beraber bilimsel gelişmelerle İslam’ı bir arada göremeyen zavallılardır.İlimden ve bilimden uzak durup basmakalıp fikirlerle İslamiyet’in dünyaya gerici bir dinmiş gibi yansıtılmasına neden olurlar.Bunlar okuma yazma bilmeyen din cahili yobazlardır.Kendileri gibi cahil birkaç yüz kişiyi etraflarına toplayıp sözde tarikatlar kurarak hem devleti,hem milletin,hem de İslam’ın geleceğini tehlikeye sokarlar.Tarihte birçok örneği görülmüştür.Şeyh Sait isyanı gibi.

2-REFORMCULAR:Bunlar dinde değişmez kuralların değiştirilmesi ve ya günümüze formatlanmasını(uyarlanmasını)isteyen tayfadır.Batıdaki Kalven ‘e veya Martin Luther ‘e benzetilebilir.Peki nedir amaçları.Bugüne kadar bozulmadan gelmiş İslamiyet’i

Bozup yerine kafalarına göre bir din (daha doğrusu felsefi görüş sunmaktır-çünkü;din içerik olarak Allah veya Tanrı emirleridir.İnsanların ortaya çıkardığı fikirler Allah kelamı değil insan düşüncesi olur ki biz buna felsefe diyoruz.)

Peki nurculuk nedir bir ona bakalım:

Nurcular kısaca özetlersek dış kaynaklar tarafından beslenen İslamiyeti PROTESTANLAŞTIRMA hareketidir.tabi burada birçok tarikat üyesinden tepki alacağımı biliyorum ama bunlar çoğu nurcuya açıklanmıyor veyahut gözleri boyanarak fark ettirilmemeye çalışılıyor.

Bunda da en önemli gayeleri DİNLER ARASI DİYALOG dur.MEHMET ORUÇ un EYLÜL 2003 basımlı ARI SANAT EVİ tarafından yayımlanmış DİNLER ARASI DİYALOG VE DİNDE REFORM kitabında şöyle açıklanıyor:

 

Dinler arası Diyalogta Nihai Hedef

 

"Dinlerarası diyalog Kilise'nin bütün insanları Kiliseye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır. Bu misyon aslında Mesih'i ve İncil'i bilmeyenlere ve diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Birinci bin yılda Avrupa hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırlıdı. Üçünçü bin yılda ise Asya'yı Hıristiyanlaştıralım."

-Papa 2. Paul-

 

"Diyalogtan söz ettiğimizde, açıktır ki, bu faaliyeti, Kilise şartları çerçevesinde misyoner ve İncil'i öğreten bir cemaat olarak yapıyoruz. Kilise'nin bütün faaliyetleri, üzerinde taşıdığı şeyleri yani Mesih'in sevgisini ve Mesih'in sözlerini nakletmeye yöneliktir. Bu sebeple diyalog, Kilise'nin İncil'i yayma amaçlı

misyonunun çerçevesi içinde yer alır."

-Pietro Rossano-

 

"Bütün insanlar Hz. İsa'ya döndürülmeli, bütün insanlar vaftiz olarak Kilisede birleşmeli ve onun vücudu olan Kiliseye girmelidir.Yollar, usuller, metotlar değişir; ama hedef hiç değişmez:Bütün insanları Hıristiyanlık dinine sokmaktır nihai maksadımız."

-Towards a pastoral approach to culture (Vatikan Yayını)-

 

Peki Kiliseyle nurculuğun ne alakası vardır diyeceksiniz. Bundan yaklaşık 5 sene önce elime geçirdiğim 1980 yıllara ait bir baskısı olan Fethullah Gülen’in kendisine ait olan ve şu an adını hatırlayamadığım kitapta şu satırlar dikkatimi çekmişti.

“3 Ehli Kitap(Hıristiyanlık, Musevilik, İslamlık)dinine sahip olanlar mutlak cennete girecektir.

Yine Lem’alar ve Emirdağ Lahikası adlı kitaplarda şu satırlar göze çarpmaktadır:

“Ehl-i İman Hristiyanın dindar ruhanileriyle ittifak etmek ve medar-ı ittifak etmek meseleleri nazara almamak ,niza etmek gerekir.Çünkü; küfr-ü mutlak hücum ediyor.

Peki bu satırlarda ne denmek istiyor. Sadeleştirilmiş hali ile yazalım:

1-Hıristiyanlarla İslamiyet’te ittifak edelim. Onlarla teferruatta taalluk eden farklılıkları öne çıkarmayalım

2-Bu ittifakın sebebi ateizme karşı mücaledir(tabi bu gerçek amaç değil sadece zahiren ,batını ise Protestanlaşmış İslamiyet )

Müslüman Rahip Fethullah Gülen’in sağ kolu Ahmet şahin 17 Nisan 2000 tarihli zaman gazetesindeki köşe yazısında başlık olarak AMENTÜDE MUTABIKIZ

İfadesini kullanarak nurcuların asıl amacının İslamiyeti Protestanlaştırarak Hıristiyanlığa kabule zemin hazırlamaktır ki yine Müslüman rahip f. Gülen kendi sitesinde bulunan yazısında şöyle ifade etmiştir düşüncelerini:

“İslam da ve Katolik Hıristiyanlıkta esas olan iman hükümlerinden başka her iki dindeki ahlaki esaslarda denilebilir ki aynıdır.

Teferruat olan tali meseleleri bir tarafa bırakalım”

Peki, bu söylenenler açıkça Kuran-ı Kerimde yazılı olan ayetleri inkar değimlidir.

Maide suresi-5. ayet:

“Şüphesiz ki; Allah Meryem oğlu Mesih’tir(İSA peygamber)diyenler andolsun ki kâfir olmuşlardır.

1998 yılında Türkiye ‘de Abant Konsili adı altında toplanan konsey de birçok reformist ilahiyatçı buluşmuş ve el kaldırma esaslı evet hayırlı ele alınan kararlardan oluşan islama ait hükümler bu konsilde alınmıştır.

Bu hükümlerden birkaç örnek:

1-Akıl ile vahiy çatışırsa hangisi esas alınır?(vahiy Allah kelamı demektir!!!)

Cevap:akıl(!)

2-İslami açıdan bir Müslüman nın din değiştirmesi mümkün müdür?

Cevap:evet geçebilir.

3-islam son dinmidir?islam tek hak dinmidir

Cevap:asla!bu diğer dinlere haksızlık olur.

Bunların sonucunda şu ortaya çıkıyor.INCULTURATION

Yani İsevi Müslümanlık

Tarhana çorbası gibi bir şey(!)

Ayrıca bu konuda gizli bir hristiyanlık tarikatı olan moon tarikatının parmağı olduğu ve fethullah gülen in bu tarikatlerle alakası olduğuda bilinmektedir.

İşin can alacı noktası şudur başa geçen papalar her büyük bölgelerde kardinaller atar iş icabı.

Bu atanan 20 kardinalden 18 inin adı açıklanmış fakat çin ve ortadoğudaki kardinallerin adı açıklanmamıştır.

Peki bu ortadoğudaki kardinal kim olabilir siz ce???

Velhasılı dostlar sağcı olsun solcu olsun tüm vatanseverleri bu harici ve dahili bedbahtlara karşı uyanmaya davet ediyorum..

Düşünceniz ne olursa olsun???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iyide dini vatanseverliklemi kurtarıcaz...bu dinin özüne aykırı, din evrenseldir......sagcı solcu işide degil bu bunu ancak müslümanlar yapar onları çagırman lazım degil mi....YOBAZ tarifinde çok sakat senin dedigin tarife uyun kimseyi bulamassın ( en fazla üç kişi ) hem ***** okuyamaz yazamaz teknolojiden uzak bunlar ancak dagda yaşar ve kimseyede zararı olmaz İslamı savunmak için İslam düşmanlarının agzını kullanma san iyi olur ...saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kimseye önyargım yoktur.elhamdulillah müslümanım ve sosyalistim.yaşadığım şehirde en yakın dostlarımın biri nurcu diğeri ateisttir...

 

ama anlamadığım ve yadırgadığım bazı şeyler var...

 

benim ülkemde okullarına kilometrelerce yürüyüp eğitim almaya çalışan kardeşlerim var.bunları görmemek için kör olmak lazım.kar,çamur,köprüsüz dereleri geçmiyor mu kardeşlerimiz.bunun aksini kimse iddia edemez.ülkemde bunlar oluyorken servetinin nereden geldiğide beni ilgilendirmez zengin birisi gidip dünyanın orasında burasında okullar açmasını ben yadırgıyorum ve kızıyorum.ilk önce kendi ülkemiz gelmez mi ? bunun adı misyonerlik.aynısını Hristiyanlarda yapıyor.ama dünyada bi Katolik gerçeği var,vatikan var.Katoliklerin sayısı şuan 1.5 milyar cıvarında.yani demek istediğim bu hristiyan sempatizanlığına gerek var mı sizce.ben bu ülkede yaşayan bi müslüman olarak nurcuların orda burda okullar açması beni çokda mutlu etmiyor hele hele nurculara hiç yakınlaştırmıyor.bazı yayım organlarında duyuyoruz o kadar çok ülkede açılmış ki bu okullar açılmayan ülkeler azınlıkda ve 'girilemeyen bilmem kaç ülke' diye başlık bile atılmış.

 

kimse kusura bakmasın ama benim ülkemde kardeşlerim binbir güçlükle eğitim alıyorsa nurcuların açtığı okullarda okuyan öğrencilerin ülkemden giden paralarla eğitim almasını hoş karşılamıyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ERDOĞAN VE OBELİX

KATKILARINIZ İÇİN TEŞEKKKÜR EDERİM

DEDİM YA ÖNEMLİ OLAN UYANIK OLMAK,BİLİNÇLİ OLMAK!!! :clover:

bu arada bindortyuzelliuç benim yazımda herhangi bir parti,siyasi isim adı var mı ben neden bahsediyorum siz neden bahsediyorsunuz.burada parti muhabbeti yapmadım ben...milletimizi ilgilendiren konulardan bahsediyorum... :huh:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.