Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gerilla savaşı kitabının ilk sayfası lutfen okuyun


pretorian

Önerilen İletiler

Guerillas never win wars, but their adversaries often lose them.A guerilla army can not stand toe to toe with a well trained and equipped conventional army .İnstead , it can weaken and demoralize that conventional army.This will often cause the goverment supporting the conventional army to collapse or make political changes that the insurgents demand.Resistance, rebellion or civil war begins in a nation where political, soiological, economic or religious oppression has occured.Such discontent is usually caused by a violation of invidual rights or privileges , the oppression of one group by a dominant or occupying force , or a threat to the life and freedom of the people .resistance can also develop in a antion where the one once welcomed liberators have failed to improve an intolerable social or economic sutiation.

 

 

 

 

kısaça pkk ya karşı kazanma zaten sözkonusu değil bu adamlar kazanmak için yapmıyorlar 20 senedir bir işi halledemezseniz bu iş sizin gündeminiz olmaktan çıkar dunya gundemi olur...ve su kısacaık ilk sayfada yazılanlar bizim basımıza su anda gelıyor ve kelımesi kelimesine dogru isteyen olura kitabın adınıda gondereyim....

 

hukumette orduda ...herkez bizi aldatıyor.......hiç bir sey kazanmıyoruz......tek yol var.......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

modern orduların tarihinde gerillaya karşı tek zafer kazanmış ordu türk ordusudur 1999 da pkk nın sınırın ötesindeki tüm kampları dağıtılmış silahlı çeteelri ülke dışına çıkarılmış, elebaşı saklandığı noktadan dışarı çıakrılıp avlanmıştır. bunu başarabilmiş hiç bir ordu yoktur. bunun altında yatansa türk ordusunun halkla arasında yabancılık bulunmaması ve askerlik hizmetinin maaş alan kimseler tarafından değil, ulusun nöbetleşe yaptığı bir hizmet olmasının payı büyüktür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

modern orduların tarihinde gerillaya karşı tek zafer kazanmış ordu türk ordusudur 1999 da pkk nın sınırın ötesindeki tüm kampları dağıtılmış silahlı çeteelri ülke dışına çıkarılmış, elebaşı saklandığı noktadan dışarı çıakrılıp avlanmıştır. bunu başarabilmiş hiç bir ordu yoktur. bunun altında yatansa türk ordusunun halkla arasında yabancılık bulunmaması ve askerlik hizmetinin maaş alan kimseler tarafından değil, ulusun nöbetleşe yaptığı bir hizmet olmasının payı büyüktür.

 

 

 

adamların kazanmak gibi bir derdi yok zaten sen metni okudun mu ...ilk satır nediyor...hiç biz zaman kazanmazlar çünkü amaç kazanmak değil yıpratmak...kamuoyu yaratmak polıtık ekonomık faydalar elde etmek ......ve kazanmışlardır 20 sene önce türkiyenin bir iç meselesi olan olay artık bir avrupa dunya sorunu halıne gelmıstır tıpkı ermenılerın bızım dısıslerı calısanlarımıza yaptıkları suikastler gıbı.....ermeni sorununu dunya gundemıne tasıdılar ve her ulke ermenı soykırımını tanıyor bızde bu terorıstlerın liderlerini öldurduk sımdı kazanmıs mı olduk neyi kazandık......artık onlar degıl avrupa bizi yaptırımla tehdit ediyor ve hala tek zafer kazanmıs ordu turk ordusudur denıyor......yazıklar olsun hala adamların ne yapmak ıstedıgını anlamayanlara bu tur hareketler zamanında cok sıddetlı radıkal yontemlerle bastırılmalıydı......yanlıs hala devam edıyor kımse dogruyu soylemıyor vatan yavas yavas elden gıdıyor uzayan her sorun senın sorunun olmaktan cıkıyor.....bizim yanlısımız 1 numaralı savas stratejısıne uymamamız nedıyor.....savası herzaman sınırlarınız otesınde yapın hıc bır zaman ulkenız ıcıne tasımayın........ermenılerı temızlemek ıcın parıste bombalar patlamaya baslayınca yani turkıye ermenı terorızmını parıse tasıyınca fransa panıge kapıldı tabii bunda parıs havalimanuındakı katlıamında payı var ...fransa gıbı yılda 50 mılyon kısının zıyaret ettıgı bır ulkede bombaların patlaması her nekadar ermenılere sempatıde duysalar ekonomık cıkarlara terstır...bız bu savası kuzey ıraga tasıyamadık kendı sınırlarımız ıcınde kabul ettık...sımdı gıtsek roj tv bombalansa..avrupadaki kurt derneklerı bombalansa ve oldurulmeye baslasa emın olun bu adamlar(avrupa hukumetlerı) hepsı panıge kapılır cunku onlar ulke ıcınde bomba ıstemez bombanın sesi uzaktan hos gelır mısalı ve kurtlere beslenen semoatıde ortadan kalkar bana ne ne hallerı varsa gorsunler halıne gelır....ama bu pasıf hukumet ve ordu ıle mumkun degıl..israil aynı konumda olsa herkes oldurulmustu.......

Tarih: Düzenleyen: pretorian
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

o amaçlarında da yıpratmada da eski güçelrinden eser yok. karakol baskınları,köy baskınlar. pusular vs kaldı mı eser. şimdi mayın döşeme bomba koyma falan.

gerilla hareketleri sadece senin tabir ettiğin gibi dğeildir. kolombiyada ülkenin yarısının yönetimi fiilen gerillaların elindedir FZLN. çeçenler ha keza yıpratmadan öte fiili savaşı gerilla harbiyle yani gayri nizami harple sürdürüyorlar ve 1996 yılında rus ordusunu böyle bozguna uğrattılar, ülkeden attılar. yıpratma gerilla savaşının taktiklerinden sadece biridir. o şiddetine bağlı bir durumdur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

metini anlayamayanlar varsa tükçeleştireyim yada birisi türkçeleştirsin.....

 

cyrano arkasaım hala anlamamıssın...eskı guclerınden eser yok dıyorsun neden eskısı gıbı katlıyam yapsınlar zaten amaclarına ulastılar.....tayyıp kurt sorununu kabul ettı kurtce serbest bırakıldı....vs vs adamlar ne yapacaklardı yanı pkk mı bızı bolecektı...pkk gorevını basarıyla yaptı artık gorev sıyasal bır partı kurarak ırk temellı sıyaset yapmaktır..pkk artık yavas yavas sahneden cekılecek ve turkıye nezaman huysuzluk yapsa bızı terbıye etmek ıcın yenıden sahneye suruleceklerdır...cecenlere gelınce senın dunyadan haberın yok cecen nufusunun bu savas sırasında % 40 oranında azaldıgından haberın yok galıba cecenler rusyayı ıstıkrarsızlastıracak kabar buyuk degıl rusya avrupaya yada abd ye boyun egecek kadar gucsuz degıl.....kolombıyada gerılla dedıgın adamlar kolombıya uyusturucu kartellerının paralı adamlarıdır ve %40 u tropik ormanlarla kaplı olan ülkenin ormanlarında yasamaktadırlar egemen oldukları ulke hayvanat bahcesı olan ormanlar....sen lutfen yukarıda yazdıklarıma bır daha bak......

Tarih: Düzenleyen: pretorian
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

birincisi dünyadan haberin yok vs. ye gireceksen tarzı bir kenara koy. ikincisi çeçenler rus ordusunu ülkeden atacak kadar güçlüdür bu laf değil fiilen gerçekleşmiş bir şeydir. 96 yılında. kuvay-ı milliye gerilla organizasyonuydu faalyietleri yıpratmaktan çok ama çok öteydi. kolombiyaya gelince, FZLN nin uyuşturucu kartelinin başı olduğu yalanı amerikalıalrın klasik yalanlarından birisidir. zira kolombiyadaki uyuşturucu trafiğinin eşfleri amerikan yanlısı ölüm mangalarıdır, birleşmiş milletler raporlarında sabitlendiği gibi. ormanlar ve hayvanat bahçeleri dğeil bir çok şehir kontrolleri altındadır. ha keza meksikanın chipas eyaletini yılalrca kontrol eden zapatistalar gibi. çeçenistanda da başkent rusların elinde onun dışındaki tüm şehirler çeçen gerillaların kontrolundedir. afgansitan da kabil dışındaki tüm kentler gerillaların yönetimindedir.

İrlanda Cumhuriyeti, Vietnam, Hindistan, Paksitan, Amerika Birleşik Devletleri, ve daha bir çok ülke gerilla savaşıyla kurulmuş devletlerdir.

 

tabi özellikle vietnamlıların gerilla savaşıyla dünyanın en büyük ordularından amerikan ordusunu nasıl ağır bir bozguna uğrattıklarınıda unutmamak lazım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben tarz yapmayayım ama sen neden yanlışta ısrar ediyorsun...

sana dıyorumki çeçen nufusunun % 40 ı oldurulmus sen dıyorsun cecenler rusları yendide falan filan nooldu yani 96 da ruslar gerı cekıldı....%40 dıyorum aklın alıyormu 3000 5000 rus olecek buna karsı 2 milyon cecen

 

kolombiya konusuna gelınce ben bunu kıtaplardan degıl bır kolombıyalıya sorarak ve ınternetten okuyarak ogrendım....bu adamlar yanlızca orman hakım....

 

hala vietnemı savasını ABD kaybetmiş diyorsan senin için artık cok geç...vietnem 30 sene geçmiş hala belini doğrultamıyor hala cocuklar daha once kullanılmıs sılahlar nedenıyle oluyor ve ulke hala harap....bu mu kazanılmıs savas....ne oldu boylarımı uzadı....bildiğim kadarıyla hala 1 50 civarındalar......

 

savası kımın kazandıgı nasıl olculuyor .....pkk kaybetmismis.....pkk nın gorevi dunyada kamuoyu yaratıp dıkkat cekmektı askerı hedef basından berı yoktu... hala cecenlerı savunuyorsun....adamlar cecen savasını turkıyeye tasımaya kalktılar bızım mıllı cıkarlarımızla ortusuyormu cecenlerı desteklemek.....eger sen cecenlerı desteklersen elın ogluda gelır kurtlerı destekler siz demogojiye devam edin .......

 

inanamıyorum yaa hala amerika vietnamda kaybetmiş diyenler var...... vietnamda 2 tane duzenlı ordumu vardıkı amerıka yenıldi.....gerillalar orada amerşkan ordusunu yıprattılar cenazeler eve gelmeye baslayınca kamuoyu destegını cekti....olay budur kaybeden tek tarafsa vietnamdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

çeçensitanın 1992 dek yani savaş başlamadan öncekii nufusu 1.300.000 ken nasıl savaşta iki milyon çeçen ölüyor. -700,000 ilginç yüzde kırk dediğin rakamın içinde mülteciler ve göç edenler yok mu. senin kaynakalrın ne merak ettim neredne okuyorsun ki bunları. iki milyon çeçen ölmüş ?

bu arada ben çeçenim.

 

2004 yılı rakamlarına göre çeçensitna savaşındaki toplam kayıp 15348 dir bunlardan 3,410 u rus askeri geri kalanlarıda çeçen direnişçilerdir sivil kaybı ise otuz bin civarındadır. yerlerinden edilen çeçenler, inguş, osetya, kabardin-balkar, ve dağistana yerleşmişlerdir. çeçenistanın şu anki nufusu ise 600,000 civarındadır. bunların arasında direnişçiler sayılmamaktadır.

 

vietnamda amerikan ordusu 250,000 asker kaybetti. ikinci dünya savaşı boyunca kaybettiği askerin 6 katından fazla (41,000) ikinci dünya savaşı. evet vietnamlıalrın düzneli ordusu yoktu ama gerilla harbiyle amerikalılara 250,000 askerlik bir kayıp verdirdiler. yani modern nazi ordusunun verdirdiğinin altı katı.

 

bence aklına geleni değil okuduklarını yazarsan sağlıklı bir fikir alışverişi olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çeçenistan Filtrasyon Kampları Mağdurları Derneği, Barış İçin Çeçen Anneler Derneği, Çeçenistan Sağlık Bakanlığı ve bağımsız insan hakları örgütlerinin yaptıkları çalışmalar sonucu ikinci Çeçen savaşında öldürülen Çeçen sayısının 80 bin olduğu hesaplanmaktadır. 1994-1996 yılları arasında Çeçenlerin insan kaybı ise 120 bin olarak bilinmektedir.

 

Bunun anlamı şudur: Çeçenistan son iki yılda nüfusunun yüzde 25'ini kaybetmiştir. Bunu daha mikro bir düzlemde düşünürsek bu her Çeçen ailesi ölümü tatmış demektir.

 

-http://www.kafkas.org.tr/hakkinda/kafkas_vakfi_kurtuba_deklarasyonu.html-

 

 

bu sadece insan kaybı ve 96 -98 den uzerıne bır 10 sene koy

 

 

-http://www.vhfcn.org/stat.htm]http://www.vhfcn.org/stat.htm-

 

The official number is 58,148 killed during service. An additional 114

were captured and died in captivity.

 

.

 

(Testimony by Dr. Houk, Oversight on Post-Traumatic Stress Disorder,

14 July 1988 page 17, Hearing before the Committee on Veterans'

Affairs United States Senate one hundredth Congress second session.

Also "Estimating the Number of Suicides Among Vietnam Veterans" (Am J

Psychiatry 147, 6 June 1990 pages 772-776)

 

A total of approximately 67,000 Americans.

 

Also on the American "side" were 223,748 South Vietnamese soldiers

killed, as well as 5,282 of other nationalities. (See

-http://www.rjsmith.com/kia_tbl.html- for the breakdown)

Vietnamese casualties are far less specific, and they were

deliberately falsified prior to 1995, leading to some of the

confusion. According to the Agence France Presse (French Press Agency)

as reported on -http://www.rjsmith.com/kia_tbl.html- , "...the true

civilian casualties of the Vietnam War were 2,000,000 in the north,

and 2,000,000 in the south. Military casualties were 1.1 million

killed and 600,000 wounded in 21 years of war. These figures were

deliberately falsified during the war by the North Vietnamese

Communists to avoid demoralizing the population."

 

So approximately 5.1 million total Vietnamese casualites

 

 

senin için özetliyeyim 67 bin amerikalı asker

 

2 milyon kuzeylı 2 milyonda guney vietnamlı sivil 1.1. milyon asker toplam 5.1 milyon civarı vietnamlı

 

ve hala ABD kaybetmiştir diyorsun ve kafan nasıl calısıyor anlayamadım ben senin gibi atmıyorum rakamlarla konusuyorum ve asla gıbı okul basıp cocuk oldurenlerı savunmuyorum ovmuyorum ruslar ne yaparsa yapsın okul basıp cocuk olduremezsınız.... türkiye ile rusya sizin gibi adamların yarattığı politikalar nedeniyle karşı karşıya geliyor alın kafkasyanızı gidin orada savaşın senin insanların ölürken senin burada ne işin var

 

 

250 bin askerin oldugunu hangi kaynak soyluyorsa onuda yazda aydınlanalım 250 bin abd li ölmüşmüş....hiç vietnam ordusundan ve halkının kayıplarından bahsetmiyorsun

 

al sana kafkas derneğinin sitesi oaradan bak biraz bilgilen sonrada bu ülkeden bas git kendi vatanın için savaş ben cecenim diye ortada dolasma basın gıdın bu ulkeden cecenmiş napalım yanii....rus askerlerin basını kesip videoya cekip internete verecek kadar salaksınız...eminim ruslar cok daha **** işler yapıyordur ama hiç biri basına yada internete yansımıyor.....ancak istikrarsızlık yaratmaya yarayan arkanızda kimlerin oldugu bellı olmayan turkıyeyı zordurumda bırakan bir gurup adamsınız rusya sızı öne surerek pkk yı desteklıyor ya bu ulkede efendı gıbı yasayın yada herneysenız onu olun yada basın gıdın ruslarla savasın

 

 

bırde sonunda ******.......helal valla cecenmiş nesiniz nesiniz ****.....yani....... müslümansınız diye sempati duyacağız ......bizim çıkarlarımız sizinle birlikte hareket etmemize engel.....

 

benim ülkem kültür mozaği falan olmak istemiyor.....kürdü lazı çerkezi çeçeni diye başlayan konuşmaları duymak istemiyor.....bu ülke sadece türklerin yani türküm diyenin...her yerden gelip sonrada bizi böyle medeniyet çorbasına döndürüyorsunuz ...biz türk ulusal devleti diyoruz sadece türk diyoruz ve rum ermeni azınlık diyoruz bunun dışındakile bassın gitsin bu memleketten

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

seni bu noktadan sonra adam yerine koyupta cevap vermem.

 

siz kimsiniz sen kimsin. kendi spazmlarını başkalarınında görüşü gibi yansıtma.

 

Teşkilat-ı mahsusanın kurucuları, miltianları. atatürkün yakın korumaları. kuvay-ı seyyare askerleri bunalrın tümü çerkesdir. sen kimsin ve ne yaptın bu ülke için neyinle türkiyedeki çerkeslere dil uzatabiliyrosun. bu ülkede çerkesler düşman işgalien karşı ilk silahı eline alan, ilk savaşanlardır. aklına gelebilecek bütün kuvay-ı milliye komutanları çerkesdir.

 

önce haddini bil. o salak dediğin çeçenler, tarihleri boyunca ülkelerine kim silahla girmişse pişman etmişlerdir. kardeşlik ilkesine sadık kalmışalrdır. sarıkamışa yürüyen rus ordusuna enver paşanın zamna kazanabilmesi için kafkasyada saldırıp binelrcesi canından olmuştur.

 

boşuna dememişler . cahilin yaptığı sohbetten sözden alimin hayali düşü makbuldur.

 

senin çeçenelr hakkında bilgin nedir. 1,300,000 nufuslu çeçenlerin savaştaki kaybını 2,000,000 diye bana akıl veren sen. çeçenistan nerede biliyor musun?

bizim atalarımız türkiyeye işçi ırgat olarak gelmedi. zabit, komutan olarak geldi. ve kurtuluş savaşında da her cephede her biri adından söz ettirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

[

 

 

sen benım yazdıgım abd vietnam kayıplarına cecen kayıplarına cevap veremiyorsun sımdıde sen ne yaptın bu memeleket icin diyorsun neler yaptıgım seni ilgilendirmez en azından senin gibi nutuk atıp çeçenim diye ortada dolaşmıyorum..... kurtulus savasına olan katkılarınız unutulmaz....özellikle ÇERKEZ ETHEMin yunanlılarla birlikte omuz omuza savaşması ....... sen buralarda neden dolaşıyorsun ki git ruslarla savaş.....kendi halkının kayıpları hakkında bilgi sahibi değilsin ABD kayıplarını 250.000 olarak yazıyorsun insanda utanma olur biraz ama sende utanma olsa burada işin ne çeçenistandaydın çoktan.Devlet olmak sizin neyinize ........sen önce gerçekleri saptırmadan konuş.....yukarıda çeçen kayıpları için ne yazdığına bak sonrada verdiğim linkten kafkas derneğinin yazdığı rakama bak.......ben salaklık olarak nitelediğim davranış yukarıda yazılı ....siz nasıl bogazını kestıgınız ınsanların goruntulerını ınternete verırsınız...nasıl bir mantık bu.......bu bizim askerlerin oldurduklerı pkk lıların burnunu kesıp kulaklarını kesıp resım cektırmesı gıbı bırsey bu da cok buyuk salaklık...sımdı bu resımler kurt sıtelerınde turk ordusu savas sucu isliyor dıye gosterılıyor.........

Tarih: Düzenleyen: pretorian
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.