Φ doga Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 oyle bi kaptirdiniz ki ben bile okurken yorgun dustum Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 dimi ya baksana şuraya ne kadar oldu ben geleli ne zaman yazmışım 1000 tane mesajı Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 hakkaten aramizda 2gun var ve de beni 4e katlamissin nerdeyse ki bunlarin cogu memleket meseleleri ve de didaktik iletiler,hakkaten performansiniza sapka cikariyorum ama 10 yasda da hala israrliyim Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 olur mu canım normal bir eşy mi on yaş dedim ya, bazı konularda ileride mutlaka problemler çıkar evlilikte. Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 ben de bu konu hakkindaki savunmami yaptim yukarida!! bi de isin su tarafi var,yasinin ustunde olgunluga sahiptir bazi insanlar bu kucukluklerinden beri boyle suregelir,iste bu durumda da o yas farki kapanmis olur.. bilemiyorum bana cok fazla gelmiyo zaten yas farki fazla olan iliskilerin sayisindaki artisa bakarsaniz biraz hak verebilirsiniz.. sanirim guvende hissetme duygusuyla da ilintili biraz Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 hımm. sanırım tam anlatamadım şimdi evlilik dediğimiz şey duygusal yanıyla beraber cinsel hayatıda içerir. yaş farkının bu kdar çok olması ileride bu konuda mutlaka problemler çıakrır. insanların yaşı ilerledikçe cinsellik ihtiyaçları ve cinselliğei bakışı değişmeye başlar. işte bu belli bir yaş aralığında gerçekleşir eşler arasında yaşa bağlı böyle bir açı oluşunca evlilik tehlikeye girer. Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 anladigim tam olarak da buydu ama sanki arada 25 yas varmis gibi bi aciklama olmus bu sadece 10 yastan bahsediyoruz,soyle acikliyim;60 yasindaki erkekle 50 yasindaki bayan,bence bu 10yilin her 2tarafin de cinsellige bakisini veya ona olan ihtiycani cok da degistirmez,ozellikle bu konuda enaz 10yil fark atar bi cinssiniz zaten.. bence -yasini bilemiyorum ama- su konumdayken degerlendirme bu konuyu,bi de diyorum ya ask uzerine bu kadar uzun vadeli planlar yapamazsin ki.. olmazsa olmaz,o noktada da birakir gidersin zaten ama boyle bi ihtimalin varligi nedeniyle neden frenlemek ki kendini? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 aşk değil ki söz konusu olan evlilik. evlilik tabiki aşk yaşamaktan biraz farklıdır içinde aşkı barındırır fakat çocuk ta söz konusudur. bu gün sabittirki mutlubir aile içinde büyüyen çocukların ileride daha sağlıklı ve başarılı oldukları. hatta mutlu bir çekirdek ailenin çocuk yetişiminde elzem olduğu. işte her zaman bırakıp gitmek mümkün değildir. özellikle çocuk doğduğu zaman. ben 26 yaşındayım. 16 yaşıdna bir kızla evlendiğimi düşünemiyorum bile mesela ben 30 yaş denilen eşiğe geldiğimde o daha gençliğin bşaıdna olur. ben ostrapoz evresine geldiğimde o daha çok uzak olur. denge önemlidir. Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 evlilikle kisitlamadik konuyu iliskilerden bahsediyoruz.. 20yasindaki bi insanin cocuk olup olamiycagi degisir evet yas kucuk gibi ama 25yasindaki cogukisiden daha fazla hayat tecrubesine sahip olabilir.. sagliksiz ve de gecimsiz aileler her yastaki insan icin olasi,bunu aciklama geregi bile duymuyorum ki varsa ekonomik ozgurlugun ceker gidersin cocuklarin da olsa,cocuklarin icin yaparsin bunu,yapmalisin da.. erkekler ostrapoz donemine zaten 50li yaslarin sonlarina dogru girer,bayanlar da 40li yaslarin sonlarina dogru yanlis hatirlamiyosam Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 ya tabiki sağlıksız bir evliliği sürdürmek çocuk açısından ayrı anne babadan daha zararlıdır. işte dediğimde o bile bile sobelenmemek lazım. aşk için evliliğin alternatifleri vardır. ama evlilik iyi planlanması gereken bir şeydir. Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 hadi bu genelgecer mesajla nokta koyalim , bi faidemiz dokunmus olsun (oyle dusunmuyo olsam da) Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 bu konu zaten toplumsal olmayan tek konudur. herkes merak eder çerkesler niye hep geç evlenir diye altında bu yatar. Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 ocelikler mi farkli demek istiyosun(nokta da koydurtmuyosun ) Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 demek istediğim ortak değerlerin olmadığıdır. her insnaın bakış açısı bu konuda farklıdır. ne dmeişler zevkler ve renkler tartışılmaz Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 ok bu msjla bitiriyoruz o zaman iyi geceler.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 öbürünüde o manada yazmıştım ya iyi geceler , iyi uykular Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 bu topic yeni farkettim bari bende bişeyler yazayım Çevremizde çokça rastladığımız küçük yaşta evlilikler ya da bunun tersi olarak boşanmalar, toplumsal çarkın var olan sistemden bağımsız olmayarak yarattığı sonuçlardır. Yaşanan her ilişki hayatı tanıma ve algılama açısından bir deneyimdir. Hayatın kendisini tanımada atılan bu yanlış adımlar, gerekli neşter darbesi ile doğru bir tarza dönüştürülmez ise ileride bireyin yaşamını etkileyecek kalıcı izler bırakabilir. bu yüzden erken yaşta evlilik yapılamaması gerektiğini düşünüyorum.Kadın da erkek te belli olgunluğa eriştikten sonra evlenmeliler bence.tabii arada bir kaç yaş fark olmalı. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 bence haddinden fazla olmadığı sürece yaş farkı problem olmaz Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2005 bence haddinden fazla olmadığı sürece yaş farkı problem olmaz ama bu had nedir sana gore? Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 dimi ya baksana şuraya ne kadar oldu ben geleli ne zaman yazmışım 1000 tane mesajı eyyyy gidi sevgili adigem eyyyy!!!! bu gidişle 1000 de olur 2000 de olur her gece 100 çağrışık Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 ama bu had nedir sana gore? bence en fazla 5 yaş olması lazım bu benim kriterim. Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 walla erkeğin yaşı böyük olsunda kaç olursa olsun ancak büyürsünüz siz şöle 40 falan olsa da olur aslında Alıntı
Φ doga Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 onemli olan hayat gorusu ve de tercihlerin farkinin buyuk olmamasi,cok olan yas farki olsun,mutlulugu yakaladiktan sonra o farkin bi onemi yoktur zaten Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Sözkonusu evlilikse.. Erkek mutlaka kadından büyük olmalı.. hatta en az 7 yaş büyük olmalı... sekspartner yada arkadaşlıksa yaş farketmez... Alıntı
Φ mizyal Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 BÜYÜK OLMALI NEDENINE GELINCE YUKARDA YETERINCE ACIKLAMALAR YAPILMIS AYNILARINI YAZMAMA GEREK YOK Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.