Φ lena Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Başörtüsünde hiç bir sorun olmadı şimdiye kadar genede olmaz bence. SEVVAL: Sizi tam anlıyamadım mazur görün tekrar biraz açık anlatabilirmisiniz. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Başörtüsünde hiç bir sorun olmadı şimdiye kadar genede olmaz bence. SEVVAL: Sizi tam anlıyamadım mazur görün tekrar biraz açık anlatabilirmisiniz. 2e4a1f65c25ee7a68f9ba487bdc4294b bunu sormak istemiştim eğer çok özel değilse ne ifade eder? Alıntı
Φ GoLGi_AyGiTi Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 verilen kararı destekliyorum... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Bunu bende anlıyamıyorum hem yaşlıyım hemde bilgi sayar kompedanı deyilim yardımcı olursanız seviniri nasıl sileceğimi ve ne olduğunuda bilmiyorum. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 hemşom benim..ATATÜRK zamanında görmüş bir takım güzellik ama şu gerçek ki erzurum tam anlamıyla köreldi.insanlar insanlıktan çıkmış nerdeyse..ama genelleme yapmak yanlış..her yerin iyiside kötüsüde var..sen ve ben...zuhahahhh ..bi bayan tek başına dolaşamıyordu erzurumda...son bir kaç senedir aşmaya başladı kendini oda ünv. memurlar sayesinde...ama malum gez Mah.yine aynı yine aynı kalcak........daha önce demiştim..eşeklik baki maalesef......... yaşamayı bildikten sonra her yer vatan be dost.... HEmşom diyorsun güzeL hoşta bu sorun sadece Erzurumda yok cnm benim.... ben bunu anlatmak istedim birazda...Ne kadar anlatabilmişim anlatamamamişim demekki... SAygıLAr... Bu noktada bir dörtlük gireceğim CYRANO Cevabımı bu dörtlükle veriyorum... Bir elde kadeh, bir elde Kuran; Bir helaldir isimiz, bir haram. Su yarim yamalak dünyada Ne tam kafiriz, ne tam müslüman! Sygılar.. Tşkler KRAlX ÖMer HAyyamın bu dörtlüğü cuk diye oturmuş kardeş bu konuya Tşkler... SAtGıLar.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Ayrıca belirtirim Ki ne kadar LAİK bir Ülkeyiz buda tartışırılır.. MAdem Ki Laik bir ÜLkeyiz... LAİkliğin kurucusu FRAnsada BİLE Üniwersitelerde TÜRBAN ,BAşörtüsü weya her nasıl ifade ediyorsanız örtünmeyi YAsaklanmazken..SAdece İLKöretim we Lise dengi Okullarda yasak O bile serbest kalsın derken FRAnsızlar Hristiyan oldukları HAlde İnsan haklarına WE Dİn wicdan özgürlüğüne Bu kadar Önem werirken.... Bizim ÜLkemizde aydın geçinen Bir kesim İnsan LAİKliği nasıl anlıyor ben anlamiş değilim... LAİKLİK: din we dewlet İşlerinin birbirinden ayrılması demek değil mi yoksa ben mi yanliş biliyorum... ÜNİWERSİTELER ne zaman dewlet oldu..WE Dİn we Dewlet İşleri YÖK ten Üniwersitelerden sorulur oldu... DemeKKi Amaç Dİn we dewlet İşlerinin ayrılması değil benim kanımca.. Bunda farklı bir hinlik seziyorum... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 NUR-37 - Birtakım insanlar (Allahı tesbih ederler) ki, ne ticaret ne de alış veriş onları Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar. NUR-38 - Çünkü Allah, kendilerine işledikleri amellerin en güzeli ile ecir verecek, lütfundan fazlasını da bahşedecektir ve Allah, dilediğine hesapsız rızık verir. NUR-39 - Küfredenlere gelince, onların amelleri, ıssız çöllerdeki serap gibidir ki, susayan onu su zanneder, nihayet ona vardığında orada herhangi bir şey bulamamış, üstelik yanıbaşında da (inanmadığı, kendisinden sakınmadığı) Allah'ı bulmuştur. Allah ise onun hesabını tastamam görmüştür. Allah hesabı çok çabuk görür. Umarım akledersiniz.. Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Ayrıca belirtirim Ki ne kadar LAİK bir Ülkeyiz buda tartışırılır.. MAdem Ki Laik bir ÜLkeyiz... LAİkliğin kurucusu FRAnsada BİLE Üniwersitelerde TÜRBAN ,BAşörtüsü weya her nasıl ifade ediyorsanız örtünmeyi YAsaklanmazken..SAdece İLKöretim we Lise dengi Okullarda yasak O bile serbest kalsın derken FRAnsızlar Hristiyan oldukları HAlde İnsan haklarına WE Dİn wicdan özgürlüğüne Bu kadar Önem werirken.... Bizim ÜLkemizde aydın geçinen Bir kesim İnsan LAİKliği nasıl anlıyor ben anlamiş değilim... LAİKLİK: din we dewlet İşlerinin birbirinden ayrılması demek değil mi yoksa ben mi yanliş biliyorum... ÜNİWERSİTELER ne zaman dewlet oldu..WE Dİn we Dewlet İşleri YÖK ten Üniwersitelerden sorulur oldu... DemeKKi Amaç Dİn we dewlet İşlerinin ayrılması değil benim kanımca.. Bunda farklı bir hinlik seziyorum... ÖRNEK VERDİĞİN ÜLKELERE BAKARMISIN YA HEPSİ TÜRKİYEYİ BÖLMEK İÇİN NE GÜZELDE MALZEME YAPIYORLAR TÜRBANI.SEN BU GERÇEĞİ GÖREMİYORSAN BİŞEY DİYEMEM SANA.GERÇİ FARKEDİPTE GÖRMEZDEN GELMEK DAHA ÇOK İŞİNE GELİYORDUR.HALA LAİKLİKTEN BAHSEDİYORSUN ANLAMINI YAZAR MISIN BANA LAİKLİĞİN.SEN NE KADAR İYİ BİLİYORSUN BİR GÖRELİM. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Yillardir ülkeyi bölme cabalarindan vaz gecmedi bu saydigin ülkeler, ama bizde cok güzel malzeme sunuyoruz... Adim basi sorun, ermeni soykirim iddialari, Terör sorunu, Laiklik-Seriat tartismasi ve simgesel olarak Türban, uyusturucu kacakciligi, yolsuzluk, saglik ve sosyal güvencenin eksikleri, egitim sistemi, enflasyon, aclik sinirinda yasayan yüz binlerce insan... say say bitmez... Hic bir probleme cözüm getirebilmis diiliz... Yurtta sulh cihanda sulh diim ben size... kendimize gelelim ve baskalarinin eline koz vermeyelim... her birimizin sorumluluklari var ve bunun bilincine varmali ve bunu beynimize iyice islemeliyiz... Sorumluluk her birimizin... Kürdü, cerkesi, ceceni, müslümani, yahudisi, ermenesi, dincisi, dinsizi, ne olursa olsun bu topraklarda, bu bayaragin altinda yasayan her kimsenin bu ülkeye karsi sorumluluklari var! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 AİHM 'in aldığı karar; - Kişi hak ve özgürlükleri........madesine - Din ve vicdan hürriyeti.........maddesine A-Y-K-I-R-I-D-I-R Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 ÖRNEK VERDİĞİN ÜLKELERE BAKARMISIN YA HEPSİ TÜRKİYEYİ BÖLMEK İÇİN NE GÜZELDE MALZEME YAPIYORLAR TÜRBANI.SEN BU GERÇEĞİ GÖREMİYORSAN BİŞEY DİYEMEM SANA.GERÇİ FARKEDİPTE GÖRMEZDEN GELMEK DAHA ÇOK İŞİNE GELİYORDUR.HALA LAİKLİKTEN BAHSEDİYORSUN ANLAMINI YAZAR MISIN BANA LAİKLİĞİN.SEN NE KADAR İYİ BİLİYORSUN BİR GÖRELİM. TeK bahane Şimdi TÜRBAN mı oldu ülkeyi bölmek için... Ülkede yürütülen misyoner hareketler...Ulu orta İncil dağıtanlar.. İLLEGAL örgütler...PKK gerçeği..DHKPC gerçeği we bunların nazarında onca üLkeyi içerden kemiren örgütler bunlara ne demeli..Bunlar Ülkeyi bölmüyorlar mı? Diyorsun Ki cvben yazdığın yazıda ÜLkeyi bölmek isteyen ülkeler bu ülkeler... Peki...Bu Ülkelerin YAne Bizi bölmek isteyen Toplumların Kurduğu bir birlik olan Ab ye girmek için nedir bu çaba... Yine nedendir bu Ülkelerin kurduğu bir mahkeme olan AİHm ye werdiği karardan ötürü saygı duymak... Yine işinize gelince bu ÜLKELER bizi bölmek için TÜRBANI Malzeme ediyorlar diyorsununuz... LAİKLİĞE gelince... Avrupa'da papazlar-ruhban sınıfın (Klerikus), kralları afaroz edip (dinden çıkarma), "Entülijan" denilen cennetin senetlerini satma dönemi olan Orta Çağ'dan sonra; Ruhban sınıfınca kişi ve toplumların kandırılmalarının, bu sınıfın sınırsız iktidar tutkularının önüne geçmek, tüm Avrupa devletlerinin en önemli çabası haline gelmişti. 1789 Fransız ihtilalinden sonra büyük çabalar sonucu papazlar-ruhban sınıfının; Sadece dini görevlerini yapabilmeleri, devlet işleri ile meşgul olmamaları, dini faaliyetlerin de çıkar aracı haline getirilmemesi amacına ulaşılmaya çalışıldı. Buna dönük hukuk kuralları ile, din ve devlet işleri arasına sınırlar çizildi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, bu konuda bilgi ve düşünce yönünden hazırlıklı olan Mustafa Kemal Atatürk; Türk Laiklik Sistemi" ni kurdu Cumhuriyetin en önemli ve temel ilkesi haline getirdi. Türk Laiklik Sistemi ile Avrupa'nın laiklik sistemi farklıdır. Avrupa'da halk-cemaat (Laikus) vardır.Bunun yanısıra ruhbanlık(papazlık) vardır.İslamiyette ise ruhbanlık yoktur. Bazılarının yanlış bildiği gibi laiklik dinsizlik anlamına gelmez. Latince kökenli bir kelime olup, cemaat-halk anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyetin'de bazı kimselerin ve birtakım kesimlerin kendi kafalarındakini din olarak ortaya koymalarının, önüne geçilmesi için, Akademik seviyelere kadar din eğitimi, devlet eli ile verilir. Yani icazeti yalnız devlet, eğitim kurumları vasıtası ile verir. Dini görev yapanların "öğretcilik ve eğiticilik" fonksiyonlarının dışında, papazlar gibi kutsi ruhbanlık nitelikleri yoktur. Batıdaki gibi laiklik olsun düşüncesi; İslamiyette de'''papaz-ruhban"' isevi işlevselliğinin Türkiye'de uygulanmasını istediklerini yansıtır ve islam la bagdaşmaz... BEnim anladığım budur... SAygILAr.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 johny burada alıntılar yaptığımız zaman, altına alıntı yaptığımız kismenin imzasını atarız. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Bence alıntı yapılıp yapılmadığından çok yazının içeriğine konsantre olunması gerekir.. Polemik olsun diye yazmadım, fikrimi beyan ettim.. Çünkü burada üstünlük taslamak gibi bir gayemiz olamaz.. Olsa ne olacakki.. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 jony şans eserimi buldun bu tilkid. com u yoksa buraya sürekli takılırmısın. Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 TeK bahane Şimdi TÜRBAN mı oldu ülkeyi bölmek için... Ülkede yürütülen misyoner hareketler...Ulu orta İncil dağıtanlar.. İLLEGAL örgütler...PKK gerçeği..DHKPC gerçeği we bunların nazarında onca üLkeyi içerden kemiren örgütler bunlara ne demeli..Bunlar Ülkeyi bölmüyorlar mı? Diyorsun Ki cvben yazdığın yazıda ÜLkeyi bölmek isteyen ülkeler bu ülkeler... Peki...Bu Ülkelerin YAne Bizi bölmek isteyen Toplumların Kurduğu bir birlik olan Ab ye girmek için nedir bu çaba... Yine nedendir bu Ülkelerin kurduğu bir mahkeme olan AİHm ye werdiği karardan ötürü saygı duymak... Yine işinize gelince bu ÜLKELER bizi bölmek için TÜRBANI Malzeme ediyorlar diyorsununuz... LAİKLİĞE gelince... Avrupa'da papazlar-ruhban sınıfın (Klerikus), kralları afaroz edip (dinden çıkarma), "Entülijan" denilen cennetin senetlerini satma dönemi olan Orta Çağ'dan sonra; Ruhban sınıfınca kişi ve toplumların kandırılmalarının, bu sınıfın sınırsız iktidar tutkularının önüne geçmek, tüm Avrupa devletlerinin en önemli çabası haline gelmişti. 1789 Fransız ihtilalinden sonra büyük çabalar sonucu papazlar-ruhban sınıfının; Sadece dini görevlerini yapabilmeleri, devlet işleri ile meşgul olmamaları, dini faaliyetlerin de çıkar aracı haline getirilmemesi amacına ulaşılmaya çalışıldı. Buna dönük hukuk kuralları ile, din ve devlet işleri arasına sınırlar çizildi. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, bu konuda bilgi ve düşünce yönünden hazırlıklı olan Mustafa Kemal Atatürk; Türk Laiklik Sistemi" ni kurdu Cumhuriyetin en önemli ve temel ilkesi haline getirdi. Türk Laiklik Sistemi ile Avrupa'nın laiklik sistemi farklıdır. Avrupa'da halk-cemaat (Laikus) vardır.Bunun yanısıra ruhbanlık(papazlık) vardır.İslamiyette ise ruhbanlık yoktur. Bazılarının yanlış bildiği gibi laiklik dinsizlik anlamına gelmez. Latince kökenli bir kelime olup, cemaat-halk anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyetin'de bazı kimselerin ve birtakım kesimlerin kendi kafalarındakini din olarak ortaya koymalarının, önüne geçilmesi için, Akademik seviyelere kadar din eğitimi, devlet eli ile verilir. Yani icazeti yalnız devlet, eğitim kurumları vasıtası ile verir. Dini görev yapanların "öğretcilik ve eğiticilik" fonksiyonlarının dışında, papazlar gibi kutsi ruhbanlık nitelikleri yoktur. Batıdaki gibi laiklik olsun düşüncesi; İslamiyette de'''papaz-ruhban"' isevi işlevselliğinin Türkiye'de uygulanmasını istediklerini yansıtır ve islam la bagdaşmaz... BEnim anladığım budur... SAygILAr.... ben alıntı yapmanı istemedim ki sadece laiklikten sen ne anlıyorsun onu yazmanı istemiştim.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 ben şahsen kişilerin görüşlerini paylaşmak istediğim bir ortamda . alıtnı yapıldığı zaman, bunun belirtilmesini isterim. tilkid i bizde okuruz. dahz öncede gördüm burada alıntıların belirtilmeden kendi yazdığı eşylermiş gibi sunulduğunu. karışıklığı önlemek için insanlar benim yaptığım gibi alıntıların altına , yazarının imzasını atarsa sağlıklı bir fikir alış verişi olur. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 johny burada alıntılar yaptığımız zaman, altına alıntı yaptığımız kismenin imzasını atarız. ALıntı olduğunu fark etmeyeceğiniz kadar ap(tal) birine mi benziyoruz... Ben okuyorum bunları we o kadar yazıyı yazacağima copy yapıp yapıştırıyorum.. Sende araştır oku aklına mantığına uyuyorsa gel paylaş... jony şans eserimi buldun bu tilkid. com u yoksa buraya sürekli takılırmısın. HAyır şans eseri değil araştırır okurum ...Sürekli takılmam ... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 sen önce bir uslubunu düzelt. forum ortamındasın, her bozulduğunda insanlara hakaret etme huyunu bırak. Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Atatürk ve laiklik Atatürk dinle dünya işlerinin ve özellikle dinle politikanın kesinlikle birbirinden ayrılmasını öngörmüştür. "Din ve mezhep, herkesin vicdanına kalmış bir iştir. Hiç kimse, hiç kimseyi; ne bir din, ne de bir mezhep kabulüne icbar edebilir (zorlayabilir). Din ve mezhep, hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz." Bu sözler onun dine saygısının ve laik anlayışının en açık ve en içten tanıklarıdır. Atatürk dine saygısı nedeniyle, dini bayram günlerini, resmi tatil günleri arasına koydurmuştur. Halkın, kendi dinini daha iyi anlaması, tanıması için Kur'an'ın Türkçe'ye çevrilmesi; camilerin ve din adamlarının, bir devlet teşkilatı olan Diyanet İşleri Başkanlığının gözetimi altında bulundurulması bu konudaki önemli işlerdir. Atatürk'ün anlayışına ve görüşüne göre din, din dışı bir takım safsata ve inançlardan arınmış olmalıdır. Gerçekte din adamı olmadıkları halde din adamı kılığına bürünmüş bilgisiz ve genellikle çıkarcı kişiler dini yozlaştırırlar, halkı dininden ederler. Bu gibiler, kendi yanlış düşünce ve inançlarını kabul ettirerek toplumu gerçek din yolundan, uygarlık yolundan saptırırlar. Bunları önlemek ve bu kişilere fırsat vermemek en büyük görevdir. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri adlı kitabını II'inci cildinin 12'inci sayfasında yer alan, O'nun bu konudaki görüşlerini bugünün diliyle söylemeye çalışalım: "Artık bizim dinin gereklerini öğrenmek için kimseden derse ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur. Analarımızın, babalarımızın kucaklarında verdikleri dersler bile, bize dinimizin esaslarını anlatmaya yeter. Buna karşılık, hafta sonu tatili dine aykırıdır sözleriyle sizi kandıran ve karanlıkta bırakmaya çalışan kötü kişilere yüz vermeyin. Milletimizin içinde gerçek ve ciddi din bilginleri vardır. Milletimiz bu din bilginlerimizle övünmektedir. Onlar milletin inancına ve müslümanların güvenine layıktırlar." ¥ BİGA'NIN SESİ Gazetesi, Sayı: 7794 alıntıdır..beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 ben alıntı yapmanı istemedim ki sadece laiklikten sen ne anlıyorsun onu yazmanı istemiştim.. gelelim sana ben LAİKLİğin nerden geldiğini açıkladım we budur benim anladiğim dedim... Şimdi benim fikrimce LAİKLik ne dersen... LAİKLİK Türkçe tanımı ile din we dewlet işlerinin birbirinden ayrılması) Ama günümüzde İnsanlar LAİKLİK kiswesi altında gizliden gizliye islam düşmanlığı yapıyorlar... LAİKLİK ülkemdeki bazı kesimlerin arkasına saklandıkları bir İLKE:.. BEnim ÜLKEMDE gördüğüm LAİKLİK anlayışı bu walla...Aba altından Sopa göstermek... HEr Ş de olduğu gibi LAİKLİKTE awrupadan alınmış işte...İTHAl yane... Alıntı dediğiniz yazıyı iyi okuyun bence.... Şimdi sen LAİKLİKTEn ne anlıyorsun bana açıklarmısın? ben şahsen kişilerin görüşlerini paylaşmak istediğim bir ortamda . alıtnı yapıldığı zaman, bunun belirtilmesini isterim. tilkid i bizde okuruz. dahz öncede gördüm burada alıntıların belirtilmeden kendi yazdığı eşylermiş gibi sunulduğunu. karışıklığı önlemek için insanlar benim yaptığım gibi alıntıların altına , yazarının imzasını atarsa sağlıklı bir fikir alış verişi olur. BAk işte sen bu kadar karanlık bir beyne sahipsin o yazının alıntı olduğunu 3 yaşinda bebe anlar ben anlamayacağinizi zannederekmi yazdım kendim yazdımda demedim ayrıca öle bir kaygımda yok.. belki okurda içindeki anafikri anlarsın diye yazdım... İnsanları bazı Ş lerle şuçlalayacağina Burda ÇEÇENİM diye gururlanacağina sen önce Gİtte atalarına yardım et yada elinden ne geliyorsa maddi manewi yap... Sana tawsiyem olsun.... SAkin sinirlenme ama oldu mu) Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Atatürk ve laiklik Atatürk dinle dünya işlerinin ve özellikle dinle politikanın kesinlikle birbirinden ayrılmasını öngörmüştür. "Din ve mezhep, herkesin vicdanına kalmış bir iştir. Hiç kimse, hiç kimseyi; ne bir din, ne de bir mezhep kabulüne icbar edebilir (zorlayabilir). Din ve mezhep, hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz." Bu sözler onun dine saygısının ve laik anlayışının en açık ve en içten tanıklarıdır. Atatürk dine saygısı nedeniyle, dini bayram günlerini, resmi tatil günleri arasına koydurmuştur. Halkın, kendi dinini daha iyi anlaması, tanıması için Kur'an'ın Türkçe'ye çevrilmesi; camilerin ve din adamlarının, bir devlet teşkilatı olan Diyanet İşleri Başkanlığının gözetimi altında bulundurulması bu konudaki önemli işlerdir. Atatürk'ün anlayışına ve görüşüne göre din, din dışı bir takım safsata ve inançlardan arınmış olmalıdır. Gerçekte din adamı olmadıkları halde din adamı kılığına bürünmüş bilgisiz ve genellikle çıkarcı kişiler dini yozlaştırırlar, halkı dininden ederler. Bu gibiler, kendi yanlış düşünce ve inançlarını kabul ettirerek toplumu gerçek din yolundan, uygarlık yolundan saptırırlar. Bunları önlemek ve bu kişilere fırsat vermemek en büyük görevdir. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri adlı kitabını II'inci cildinin 12'inci sayfasında yer alan, O'nun bu konudaki görüşlerini bugünün diliyle söylemeye çalışalım: "Artık bizim dinin gereklerini öğrenmek için kimseden derse ve akıl hocalığına ihtiyacımız yoktur. Analarımızın, babalarımızın kucaklarında verdikleri dersler bile, bize dinimizin esaslarını anlatmaya yeter. Buna karşılık, hafta sonu tatili dine aykırıdır sözleriyle sizi kandıran ve karanlıkta bırakmaya çalışan kötü kişilere yüz vermeyin. Milletimizin içinde gerçek ve ciddi din bilginleri vardır. Milletimiz bu din bilginlerimizle övünmektedir. Onlar milletin inancına ve müslümanların güvenine layıktırlar." ¥ BİGA'NIN SESİ Gazetesi, Sayı: 7794 alıntıdır..beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim... İyi hoş bu yazıyı yazmişsinda ATATÜRK dinine saygılıydı demişsinde neden bugünün ATATÜRKÇÜLERİ Dine saygı duymuyorlar we Dini gereği örtünen insanların önüne yasaklar getiriyorlar... YÖK ne zman dewlet oldu din işleri ile uraşmaya başladı sorarım... Bunada cvb weririsen beni aydınlatırsan sewinirim... CYRANo seni bekliyorum yaz bakalım)) Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 gelelim sana ben LAİKLİğin nerden geldiğini açıkladım we budur benim anladiğim dedim... Şimdi benim fikrimce LAİKLik ne dersen... LAİKLİK Türkçe tanımı ile din we dewlet işlerinin birbirinden ayrılması) Ama günümüzde İnsanlar LAİKLİK kiswesi altında gizliden gizliye islam düşmanlığı yapıyorlar... LAİKLİK ülkemdeki bazı kesimlerin arkasına saklandıkları bir İLKE:.. BEnim ÜLKEMDE gördüğüm LAİKLİK anlayışı bu walla...Aba altından Sopa göstermek... HEr Ş de olduğu gibi LAİKLİKTE awrupadan alınmış işte...İTHAl yane... Alıntı dediğiniz yazıyı iyi okuyun bence.... Şimdi sen LAİKLİKTEn ne anlıyorsun bana açıklarmısın? BAk işte sen bu kadar karanlık bir beyne sahipsin o yazının alıntı olduğunu 3 yaşinda bebe anlar ben anlamayacağinizi zannederekmi yazdım kendim yazdımda demedim ayrıca öle bir kaygımda yok.. belki okurda içindeki anafikri anlarsın diye yazdım... İnsanları bazı Ş lerle şuçlalayacağina Burda ÇEÇENİM diye gururlanacağina sen önce Gİtte atalarına yardım et yada elinden ne geliyorsa maddi manewi yap... Sana tawsiyem olsun.... SAkin sinirlenme ama oldu mu) yazının arasına serpiştirince altınada işte bunlar benim düşüncelerim yazınca. nasıl anlıyacak o yazıyı daha önce okumamış birisi alıntı olduğunu. hakaret ederek haklı çıkmaya çalışmak, hiçbir zaman sonuç vermemiş bir gayrettir, bu forumda bile kimse hakaretler yağdırarak haklı çıkamamıştır. karanlık beyinlilik, kendini zekasıyla değil karşısındakine hakaretler yağdırarak savunmayaa çalışmaktır. Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 laikliğin zaten seninde tanımladığının dışında bir anlamı yokki.benimde laiklikten anladığım din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olarak yürütülmesidir.ama benim ülkemde ne yazıkki dini siyasete alet edip biryerlere gelme çabasında insanlar.bu ülkeyi yeni baştan kurmak için sıfırdan başyalan Atam çok gerekli olsaydı zaten din ve devlet işerini birbirinden ayırmazdı.ya çok sevdiğim bir yazı var Laiklikle ilgili onuda yazmayan geçemeyeceğim. ATATÜRK, FLORYA'DAN ÇEKMECE'YE DOĞRU BİR YAYA YÜRÜŞÜNDE, AĞAÇ ALTINDA DİNLENEN BİR İHTİYAR ADAMA RASTLAR. ADAM HÜRMETLE AYAĞA KALKARAK, ATA'YI SELAMLAR. ATATÜRK SORAR : - BENİ TANIYOR MUSUN ? - TANIMAZ OLUR MUYUM, EVİMDE RESMİN BİLE VAR ! ATATÜRK MEMNUN OLMUŞTUR. KONUŞMAYA BAŞLARLAR. İHTİYAR; - BİR İŞİNE AKLIM ERMEDİ. CUMHURİYETÇİLİĞİ, İNKILAPÇILIĞI, MİLLİYETÇİLİĞİ, HALKÇILIĞI HATTA DEVLETÇİLİĞİ ANLIYORUM AMA ŞU "LAİKLİĞİ" PEK KAVRAYAMADIM. NEDEN HER ŞEYİ BİRDEN BOZDUN? ATATÜRK ; - BUNU SANA BİR HİKAYE İLE ANLATAYIM DER. MISIR'I FETHEDEN KOMUTAN, HALİFE ÖMER'E BİR MEKTUP YAZMIŞ : "BURADA BİR ÇOK KÜTÜPHANELER, İÇLERİNDE DE BİR ÇOK KİTAPLAR VAR. BUNLARI YAKAYIM MI, YOKSA BIRAKAYIM MI ? ..." ÖMER CEVAP VERMİŞ : "KİTAPLARI İNCELE, EĞER FAYDASIZ ŞEYLERSE YAK ! YOK EĞER FAYDALI ŞEYLERSE, YİNE YAK ! ÇÜNKÜ HALK, O KİTAPLARI OKUDUKÇA, ONLARA UYMAKTAN VAZGEÇMEYECEKLER, ESKİYİ UNUTMAYACAKLAR VE BİZE - YANİ YENİYE VE YENİLİĞE - DAİMA DÜŞMAN OLACAKLARDIR ! ..." HİKAYEYİ ANLATAN ATA, İHTİYARA SORDU : - ŞİMDİ SANA LAİKLİĞİN NE OLDUĞUNU AÇIKLAYAYIM MI ? İHTİYAR DERİN BİR SEZGİ VE SAĞDUYU İLE CEVAP VERDİ : - İSTEMEZ PAŞAM DEDİ, HEPSİNİ ANLADIM. cevap içinde teşekkür ederim jhonywalker. sevgiler.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 yazının arasına serpiştirince altınada işte bunlar benim düşüncelerim yazınca. nasıl anlıyacak o yazıyı daha önce okumamış birisi alıntı olduğunu. hakaret ederek haklı çıkmaya çalışmak, hiçbir zaman sonuç vermemiş bir gayrettir, bu forumda bile kimse hakaretler yağdırarak haklı çıkamamıştır. karanlık beyinlilik, kendini zekasıyla değil karşısındakine hakaretler yağdırarak savunmayaa çalışmaktır. Ben o yazının altına benim fikrimdir düşüncemdir gibi bi ibare düşmedim uydurma bi kere... saDECE BENİM ANLADIĞIM BUDUR YAZDIM... İnsan düşüncesini anlamaz yaşar bunu anlamayacak kadar.... ne diyim sana bilmem ki he he buldum ZEKİ sin sen) Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 İyi hoş bu yazıyı yazmişsinda ATATÜRK dinine saygılıydı demişsinde neden bugünün ATATÜRKÇÜLERİ Dine saygı duymuyorlar we Dini gereği örtünen insanların önüne yasaklar getiriyorlar... YÖK ne zman dewlet oldu din işleri ile uraşmaya başladı sorarım... Bunada cvb weririsen beni aydınlatırsan sewinirim... CYRANo seni bekliyorum yaz bakalım)) ben kendi şahsıma düşen kısmı cevaplayayım.Ben Atatürkçüyüm ve islamın şartlarını yerine getiririm oruç tutar namaz kılarım Allah kısmet edersede haccada gideceğim.Atatürkçülerin dine saygısı olmadığınıda nerden çıkarıyorsun.bir anket yapıldı ve %100 Atatürkçüler biz dine karşıyız dediler öylemi yoksa bu senin şahsi fikrin mi.yök konusunda yorum yapmayacağım bilmediğim bir konuda yorum yapmam hiç bir zaman. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.