Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 19 yıl Sevgili Arkadaslar. Kiymetli büyüklerimiz cok güzel sözler, Atasözleri söylemislerdir. Isteyen buraya en cok sevdigi düsüncelerini veya duydugu en güzel sözleri yazsin. (tabiki, yazdigi güzel sözleri, kendide o zözlerden ne anlam cikardigini yazsa cok güzel olur.) Dertler icin tek bir deva vardir; dünyanin bütün ilaclarindan iyidir; calismak. (Dale Carnegie) Bence bu güzel bir söz. Insan calisinca bos durmaz, bos durmayinca devamli bir sey üretir, ürettiginde ise ortaya cikan sey herkese bir fayda getirir.
Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 19 yıl Yazar Kimse güzel söz yazmadi, bare ben bir tane daha yazayim. Kendim pisireyim kendim yiyeyim bare. Kitaptan daha iyi bir arkadas yoktur. Zaman zaman o insana dert ortakligi eder. Insanin gönlünü acar, yüregine su serper. Gönlünün her muradina onunla erisir. Böylesine güzel bir dost görülmemistir; ne incitir, ne incinir. (Katip Celebi)
Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2005 19 yıl Yazar Insan, babasina borclu oldugu saygiyi ancak baba oldugu zaman duyar. Goethe
Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 19 yıl Yazar KIMSECIKLER BIR SEY YAZMIYOR BARE BEN YAZAYIM: Gurur koltuk degnegi gibidir; Insani yükseltebilirse de boyunu uzatmaz. (Montaigne)
Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 19 yıl ''dünyadaki en büyük suç küçük yaşta beyne tecavüzdür'' kimin söylediğini unuttum Tercih yapmaktan kaçındıkça başkalarının tercih ettiği bir hayata mahkum olacaksınız... bu güzel sözü söyleyenin ismini arıyorum
Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 19 yıl Şiirin duyarlıklarından soylu tatlar alabilen kişi, gerçek bir şairdir; ömrü boyunca bir tek dize yazmamış olsa da. George Sand Aldıklarımızla hayatımızı kazanırız, verdiklerimiz ise hayatı hayat yapar. Arthur Asle Bir işi yaptırmanın üç yolu vardır: Ya kendin yaparsın ya para verip yaptırırsın ya da çocuklarının yapmasını yasaklarsın. Monta Crane Hiç bir insana rastlamadım ki, onda öğrenilecek bir şey olmasın. Alfred de Vigny İnsanların çoğu kaybetmekten korktugu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için. Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kiymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi birşey vermediği için. Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için. W.SHAKESPEARE Hoşgörünüzü tutumlu kullanın. Çünkü ona muhtaç olanların sayısı çok fazladır. Chateaubriand
Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 19 yıl Yazar Adam, adamdir, eger olmaz ise bir pulu Esek yine esektir atlasdan olsa culu Türk Atasözü Tarih: 21 Kasım , 2005 19 yıl Düzenleyen: Zaman egleme beni
Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2006 19 yıl Gençliğine güvenip erken derken belki elveda bile diyemezsin giderken.
Gönderi tarihi: 26 Ocak , 2006 19 yıl Insanlar vardir; çesit çesit, tip tip Her biri baska bir karaktere sahip, Görmeli, incelemeli, dogruyu bulmali Her seyden önemlisi insan, insan olmali Can Yücel
Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2006 19 yıl "... ne gördüğümüzü söylememiz boşunadır; çünkü gördüğümüz söylediğimizin içine hiçbir zaman yerleşmiş değildir." Michel Foucault
Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 19 yıl En eski ve en kisa sözcükler olan "evet" ve " hayir" en cok düsünerek kullanmamiz gereken sözcüklerdir. Phythyoras
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 19 yıl Siz yükselmek isteyince yukarıya bakarsınız,bense aşağıya bakarım çünkü YÜKSELMİŞİM! Nietzsche
Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 19 yıl En yüce dağlara tırmanan güler en acıklı oyunlara ve en acıklı gerçeklere. - İnsanlar ışığın çevresinde toplaşırlar, daha iyi görmek için değil, daha iyi parıldamak için. Nietzsche
Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 19 yıl Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar. John Steinbeck
Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2006 19 yıl ruhunda sükunete kavuşmak isteyen ve mutlu olmak isteyen insanlar inanamalı ve iman etmelidirler. Ama hakikatin peşindeki insanlar iç huzurundan feragat edip yaşamlarını bu sorgulmaya adamak zorundadırldar F.NİETSCHE
Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 19 yıl Bütün yargılayanların gözünden bir cellat bakar. Kanmışlıklar, doğruluğun yalanlardan daha tehlikeli düşmanlarıdır. EY ULU YILDIZ! KENDİLERİNE IŞIK SAÇTIKLARIN OLMASAYDI, SAADETİN NERDE KALIRDI! Nietzche
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 18 yıl "Gerçekler tendürdiyot gibidir ,acıtır ama iyi gelir" goethe yapay bir mutluluk yaşamaktansa,acıda olsa gerçeği bilmeyi tercih ederim...
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 18 yıl Meraksızlığın sürüleştirdiği buzlanmış beyinleri öğütürde öğütür tarihin kanlı değirmeni..(Çetin ALTAN)
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 18 yıl Düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın! (NFK).
Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 18 yıl Toprak ol ki , gül bitsin sende... Topraktan başka , kavuşan olmadı güle...
Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2006 18 yıl herkesin 3 kişiliği vardır; ortaya çıkardığı, sahip olduğu, sahip olduğu sandığı.. Alphonse KARR..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.