Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KÜRTLERE SORULAR 1


TURKERWEB

Önerilen İletiler

ne konturu ne gerillası ya..ne alaka hem nerden nereye...

sadece entellektuel kaygılar, bu tip jargonların ülke havasına ait olmamasını isteyen bir temenni

 

çünkü bu kavram/lar bize uyan kavramlar degil..

bu ve benzeri kavramların çagrıştırdıgı tip bu topraklarda pek bulunmaz...

 

 

Kamplaşmaya bir örnektir konturgerilla hemde uyan en güzel örnek..

 

 

Entellektüel kaygılardan ziyade insanların hayatta kalma kaygıları başlamış durumda..

 

Ve üzgünüm geç kalındı biraz bu tip jargon ülke havasına çoktan ait oldu..Son zamanlarda bu jargonu iyice benimsemiş bir çok insanın yaptıkları eylemleri de işledikleri cinayetleride görüyoruz, biliyoruz.Bakınız hırant dink'in katilinin karakolda ki hatıra resimlerine..Ne demek istediğimi anlarsınız azda olsa..Ve öğrenmiş olduğunuz bir kaç terimin de dışına çıkmanızı tavsiye ederim..

 

 

eee neolacak bizi bizim kavramlarla anlamaya çalışmayınca olacagı bu

 

 

Kavram kelimesi sizin oraya uğrayınca asıl taşıdığı anlamı yitiriyormu??

 

Yani kavramın bize neyi anlattığını sizin anladığınız gibi anlayamıyorsak bizi aydınlatın lütfen..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Entellektüel kaygılardan ziyade insanların hayatta kalma kaygıları başlamış durumda..

 

Ve üzgünüm geç kalındı biraz bu tip jargon ülke havasına çoktan ait oldu..Son zamanlarda bu jargonu iyice benimsemiş bir çok insanın yaptıkları eylemleri de işledikleri cinayetleride görüyoruz, biliyoruz.Bakınız hırant dink'in katilinin karakolda ki hatıra resimlerine..Ne demek istediğimi anlarsınız azda olsa..Ve öğrenmiş olduğunuz bir kaç terimin de dışına çıkmanızı tavsiye ederim..

Kavram kelimesi sizin oraya uğrayınca asıl taşıdığı anlamı yitiriyormu??

 

Yani kavramın bize neyi anlattığını sizin anladığınız gibi anlayamıyorsak bizi aydınlatın lütfen..

 

hayatda kalma kaygıları için; bu ülke yıllardır böyle, yıllar bu tip jargonların miadını doldurmuştur, külüstürleşti artık görmüyormusunuz

 

Hırant'ın öldürülmesi olayını yorumlamanız kullandıgınız dilin yanlışlıgını ispat ediyor zaten.

 

sizin kullandıgınız dili biz çoktan aştık, aşılmalı ki birşeye yaramadıgı anlaşılsın :)

 

Kavramları ve çagrıştırdıgı yaşanmışlıkları basite almayın isterseniz, dil insanın evidir.

 

yazdıklarım gayet açık zaten, fazla aydınlık körlük yapar, birşey görömezsiniz.

 

uzatmaya gerek yok masumane bir çagrıydı benimki....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
Türkiye'de kimin Kürt kimin Türk oldugunu kimse ayirt edemez.Ayrimcilik yapanlar daglarda gezen eli silahli PKK teröristleridir.Hepsimi diyeceksiniz hayir hepsi degil,cünkü cogusu kandirilmistir ki bunlarda ergec gelip teslim olmaktadirlar.Türkiyede yasayan herkesi birlestirmesi gerekenler maalesef bilincli veya bilincsiz ayirimcilik yapmaktadirlar.Sorun herkesin insanca yasayabilmesi sorunudur bunu baska amaclar yönünde kullananlar Türkiye düsmanlarina hizmet edenlerdir.

saygilarla

bazı gerçekler gözardı edemeyiz PKK örgütü bazı kürt kökenli arkadaşlar tarafından onların silahlı sesiş olarak algılanmaktadır.hatta bu sınırı aşanlar maalesefki cahil kesim değil ülkemizin aydın gençleri sayılan benimle aynı fakülteyi aynı sırayı paylaşan kardeşimdn çok sevdiğim insanlar söylüyor.evet bizim için pkk eli silahl gerilla kana susamış gurup ama bide onların gözüyle olaya bakmak lazım acaba onlar ne düşünüyorlar.biz kardeşliğe nekadar da dem vurssak bile onlar artık ayrıma doğru gidiyorlar.bu konuları aşın diyen arkadaşım heralde çevreden alakasız yaşıyor. biz aşsak bile zorla önümüze konuluyor.biz bahsetmesekte onlar bahsediyor.nasıl kayıtsız kalınabilinirkiii ***********

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

1-Kürt kökenli kardeşlerimize birkaç soru sormak istiyorum...Özellikle batı bölgelerimizde yaşayanlara...Siz bir Kürt olarak, ıraktaki,irandaki veya suriyedeki bir kürdümü kendinize daha yakın hissediyorsunuz yoksa herhangi bir Türkümü?

 

2-PKK kimi temsil ediyor?Eğer cevabınız Kürtlerse;

 

PKK Turkiye Cumhuriyeti Devletinin azinlik olan Kurtlere dogal haklarini (dil, varolus, muzik, folklor, siyasi temsil, vs.)vermedigi bir zamanda ortaya cikmis bir TEPKI hareketidir. Ezilmis, yipratilmis Kurt halkini temsil ediyor (bir Kurt olarak cevapliyorum sorunuzu). Eger zamaninda uzlasilsaydi PKK Kurt-millyetciligine yonelip degisik bir rota izlemezdi ve Turkiye Kurt azinligi kazanmis olurdu. Ama Turkiye bu olayin uzerine hep siddetle ve yadirgamayla gitmeyi tercih etti bene sorarsaniz. ve is isten gecti...

 

a-) bu neçim temsiliyetki devletin güneydoğuda yaşayan Kürt köylerine yolladığı ve kürt çocuklarının eğitim almalarını sağlayacak öğretmenleri;orada yaşayan insanlara sağlık hizmetini sağlayacak doktorları; dinini iyi öğrenmesi için yolladığı imamları vs yıllar boyu katletti, öldürdü...

 

Devlet Guneydogu'ya PROPAGANDA yerine gercek ILIM, Kurt nufusun daha da buyumesi ve sorun olmasi korkusu yuzunden SAHTE SAGLIK hizmeti yerine gercegini ya da tum elektrik ve petrol Guneydogu Anadolu'dan saglanirken Istanbul ya da Izmir sokaklari yerine Diyarbakir ya da Batman sokaklarini aydinlatilip gelistirseydi, o zaman Kurtlerin gelen kimseye hic bir itirazi olmazdi.

 

b-) bu ne biçim temsiliyetki SADDAM HÜSEYİNin HALEPÇE KATLİAMINDAN sonra orada Kürtleri katlettikten sonra siz hiç PKK nın IRAKTA eylemini duydunuzmu? :D BU ne biçim örgüt?

 

Dedigim gibi PKK bir TEPKI olusumudur, ama yerel bir tepki olusumudur. ETKI TEPKIYI yaratir. Fizik ilminin en buyuk kurali budur. Irak Kurleri de benzeri tepki hareketlerine yonelmistir zamaninda ve su an neredeyse bagimsizliga kavusmak uzereler. Kalkip kendi yerel alanindaki durumu duzeltmeden baska yerleri duzeltemezsin (yani su an Turkiye sanki Turkiye'yi kurtardi da simdi bir de Kerku'e girecek misali)... :)

 

3-) Barzani ve ailesinin YAHUDİ olduğunu ,dedelerinin HAHAM olduğunu biliyoruz....Ayrıca kurulması hayal edilen devletin YAHUDİ KURDİSTAN olacağını sağır sultan duymuşken ben bu ***** PKK savunucusu Kürtlere sormak istiyorum...Eğer Müslümansanız MAİDE SURESİNİ HİÇ OKUMADINIZMI?

 

Aman be kardesim iyice saptirdiniz konuyu: Yahudilik, Hristiyanlik ya da Muslumanlik birer dindir. Turk'un de Muslumani var yahudisi var hristiyani var. Kurtlerin cogunlugu Musluman. Olmasa bile ne fark eder. HAK HAKTIR, kimin dini ne olursa olsun. Ataturk'un yahudi oldugunu bin kere duydum ben sahsen, ama bu Ataturk'un buyuklugunu ya da basarilarini hic golgeleye bilir mi? Zira eger yahudilerle bu kadar sorununuz varsa Israil'in varolmasina ilk izni neden devlet olarak verdiniz (evet zamaninda Turkiye'nin izni olmasaydi Israil kurulamazdi)? Neden bu kadar sıkı iliskiler icindesiniz Israillilerle?

 

Varsa baska saptirmalariniz aydinlatalim sizi. Surc-i lisan ettimse affedin!

 

Saygilar,

 

Taner

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yazıları okudumda yazıklar olsun dedim gerçekten ben bu olayların içinde büyüdüm 1983 eruh doğumluyum ve 1984'te eruh baskınıyla basladı bu olaylar ben asla devlet karsıtı olmadım cünkü toprak alma gibi bir derdimiz yok bizim, sadece dilimizi ,kültürümüzü özgürce yasamak ve yasatmak istiyoruz.cumh.tarihinde Bu uğurda kac isyan çıktığını biliyor herkes , pkk'de bunlardan biridir. Elbette silahlı mücadele yanlısı değilim ama gelinen noktada bu işin silahla çözümlenemeyeceği ortadadır ancak pkk'yide hadi in deyip dağdan indiremezsiniz benim gönlüm orta bir yol bulunmasından yana ayrıca KÜRT'lerin tamamı pkk'li değildir doğrudur ancak ırkçı milliyetçiler KÜRT'leri o yöne itiyor ben ılk batıya tasındığımda sırf KÜRT'üm dıye bana ev vermedıler aralarına almadılar bu benı onlara karsı hırslandırdı ama asla bütün TÜRK'ler için ben kötüdürler demedim ve diyenlerede karsı cıktım artık ülkemiz bunları asmalı 24 saat yayın yapan KÜRT'çe kanallar bu ülkeyi yıkmaz KÜRT'çe eğitimde yıkmaz aksine daha cok butunlestırır..

 

 

saygılarımla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.