Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

******** HIRSIZLAR... (Bu memleketin yüzde 99’ı Müslüman ama yüzde 60’ı hırsız. Böyle şey olur mu? Müslümanız diyoruz ama yalancılık, üçkağıtçılık bi)


DİPNOT

Önerilen İletiler

******** HIRSIZLAR...

 

(basına) yansıyan şu açıklamada bulunmuş: “Bu memleketin yüzde 99’ı Müslüman ama yüzde 60’ı hırsız. Böyle şey olur mu? Müslümanız diyoruz ama arkadaş, yalancılık, üçkağıtçılık, dolandırıcılık bizde”

 

Sayın Vali’nin değerlendirmesine göre, bir başka tanımla ülkemizde ki Müslümanların yüzde 60’ı hırsız! Yoruma göre ortaya çıkan sonuç bu!

 

Şimdi soruyoruz herkese; Elazığ Valisi haksızdır, söyledikleri boştur, Müslümanlar, namazında niyazında olanlar, oruç tutup Haç’ça gidenler arasından hırsız çıkmaz, hangi konumda olursa olsun, Müslüman yöneticiler ellerine fırsat geçtiğinde devletin, memleketin, ülkenin kaynaklarını yakınlarına, yandaşlarına, sülalelerine. ailelerine peşkeş çekmezler, Almanya’da garip gurebadan topladıkları paraların üzerine yatmazlar diyeniniz olacak mı içinizden?

 

Buna göre, Bir camide namaz kılan 100 Müslüman’ın 60’ı, 500 kişilik camidekinin 300’ü hırsız! Ama bu adamlar, hiçbir cumayı kaçırmazlar, Ramazan’da Allah kabul etsin oruçlarını tutarlar, kandillerde dürüst Müslümanlar olarak birbirlerini kutlarlar. Uygun bir zamanını bulurlarsa Haç farizalarını yerine getirirler. Tüm bunlara karşın yüzde 60’ı hırsızlıktan, dolandırıcılıktan, üçkağıtçılıktan geri durmazlar!..

 

Sevgili okurlar,

Hırsız olarak tanımlanmayan yüzde 40 lık bölüm; işte bu ülkenin gerçek Müslümanları ve dindarlarıdırlar! İnançlarını, ibadetlerini hiçbir sapkınlık içerisinde olmadan, din sömürüsü ve tacirliği yapmadan, tümüyle Allah’la kul arasındaki bağa dayalı olarak, saf ve tertemiz duygularla, kimseye gösteriş ve reklam yapmadan, yapabildikleri ölçüde yerine getirirler. Onlara hiç kimsenin sözü olamaz. Ülkemizin gerçek evlatları onlardır!

 

Halkımızın artık gerçekleri algılaması gerekir. Gördükleri her sakallıyı, takkeliyi, alnı secdeye değiyor görüneni, kara çarşaflıyı, eşi türbanlıyı, ağzından Allah kitap eksik olmayanı; dürüst Müslüman, Allah korkusu taşıyan dindar ve güvenilir adam düzeyinde değerlendirmemesi gerekir.

Ayni durumlarla siyasette daha çok karşılaşacaklarını hesaba katmaları ve on yıllardan beri düştükleri hataya bundan böyle düşmemeleri yönünde tutum ve düşüncelerinde reforme etmeleri gerekir.

 

Din siyasetçinin başta gelen sömürü aracıdır. Çok az istisna dışında dini siyasette koz olarak kullanmayan, dindar görünmeye çalışarak halkı aldatmayan, halkın din duygularını aldatıcı davranışlarla sömürüp oy toplamaya yönelmeyen siyasetçi sayısı ülkemizde ne yazık ki çok azdır.

İşte Almanya’da yaşanan olaylar ortada. Müslüman kimliği ve görüntüsü altında orada çalışan emekçilerin alın teri paralarını toplayıp, ortadan kaybolan “Müslüman hırsızlar” ın İslami holdingleri, konumuzun en yeni ve çarpıcı örneğidir. Trilyonlarca paranın üzerine yatıp buharlaştıranların hepsi “Müslüman hırsızlar” dır!

 

Öbür yandan, hemen her gün televizyon ekranlarında yaptıkları açıklamalarla halkın aklını karıştıran Türkiye’mizin “Müslüman deprem uzmanları” nın, birbirleri hakkında ki suçlayıcı konuşmaları, başka bir çarpıcı örnek. Biri diğerini, 1999 depreminden sonra zengin olduğunu, villalar, arabalar aldığını, çocuğunu yurt dışında okuttuğunu ileri sürerek haksız yere köşe dönmekle suçlarken, öbürlerini de ayni yolun yolcuları olarak niteliyor.

 

Bunların hepsi Müslüman! İslami holding yöneticileri de. deprem uzmanları da! Birçoğu Ramazan’da oruçlarını tuttular. Bayram namazlarını diğer yüzde 60’lık Müslümanlarla birlikte saf tutarak huşu içerisinde “temiz bir vicdanla(!)” eda ettiler. Cuma namazlarında da öyle!.. Eşleriyle her cinsel ilişkide bulunduktan sonra cenabet gezmemek dolayısıyla günaha girmemek için dinimizin gereği gusül abdestlerini aldılar ve vücutlarını her türlü pislik ve melanetten arındırıp tertemiz oldular(!)

 

Çünkü hepsi Müslüman! Yazımızın başında ki sorumuzu yineliyoruz: Sevgili okurlar, Elazığ Valisi Muammer Muşmal haksız mı?

 

_____________________________________________________

Kaynak: http://www.acikgazete.com/?newsid=12507&category=149

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 137
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Sevgili dipnot,

 

Teşekkür ederim. Düşündürücü bir yazı göndermişsin herzamanki gibi.

Eğer ki bu %60 ın içerisinde yalancılık ve de riyakarlıkta varsa oran'ın çok daha fazla olduğunu sanıyorum.

 

Hırsızlığı ve diğer olumsuzlukları, dini inançlar önleyemez Sevgili dipnot.

Dini inançlar, insanları sadece korkutarak eğitmeye çalışır.

Korkutarak eğitmek, eğitim için asla tasvip edilmeyen bir öğretim şeklidir.

Tedirgin, silik ve karşılık gözeten bir insan tipi yaratmaktadır.

 

Ama tarihte hep görülmüştürki, hırsızlık ve diğer olumsuzlukları önlemek sadece, modern eğitimle mümkün oluyor.

Modern eğitimin kaynağı da, "bilim kaynaklı evrensel doğrular/ahlak" olmalıdır.

 

Selamlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yine aynı mevzu yine dolaylı yönden islamı eleştiri..

İslamda insanları hırsızlığa dolandırıcılığa ve sahtekarlığa yönlendire en küçük bir etken yada öğreti yoktur..

Tam tersine İislam bütün bunları yasaklar..

Hırsızlığın arsızlığın dolandoırıcılığın artması islam dinine mensup olmaktan öte, asıl olarak islamı yaşanamasından kaynaklanmaktadır..

Güneş balçıkla sıvanmaz..

 

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu yüzdelik rakamları veren zihniyet nasıl büyük vebal altına girdiğini biliyormu acaba??

İnançlı kesimin helede camide namaz kılan 100 kişiden 60'ını hırsız ilan eden zihniyete söyleyeceğim tek bir söz var İçinde Allah korkusu olupta bu işi yapanlar varsa inançsızların yaptıklarını düşünmeyi bile tahayul edemiyorum......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili DİPNOT ve sevgili bilimselci. Gelin sizinle bir düş kuralım.....

Diyelimki adamın birinin cafesi var,çay kahve,tost falan satıyor olsun..

Bu adam akşama kadar 100 lira kazanırken 1 liralık fiş kesmiş olsun

Yanında çalıştırdığı garibanlarıda ssk msk hak getire hiç bildirmemiş olsun...

Basit bir mantıkla bu adam önce vergi kaçırdığı için devleti kazıklamıştır.Sonra ödemediği vergi nedeniyle

halkı kazıklamıştır.Hırsızlık yapmıştır ama ucu kul hakkına işaret etmektedir.

Garibanı ssk sız çalıştırdığı için zaten kul hakkını ötede veremiyeceğini bildiği halde,yinede yaşadığı dünyanın

gerçeklerine daha bir bağımlıdır. Ve o an gelir CUMA namazını eda ettiğinde bütün bir kirlenmişliğin

yükünü üzerinden atıverir. Dört gözle beklediği birde Ramazan vardır.11 ayın sulatanında bütün bir yılın

pisliklerinden arınması için tanrısal bir imkan sunulmuştur ona.... Ve gariptirki bu kişiler Allah,din,iman

diyerek birilerine İslami öğütlerde bulunabilir veya ahkam kesebilirler. Kesebilirlermi? KESEBİLİRLER :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu başlığını kabullenebilmek mümkün değil..

Aynı şekilde Hıristiyan hırsızlar, Musevi hırsızlar, ateist hırsızlar denmeside hiç uygun olmazdı..

Bir grubu bir, dini, bir devleti bu şekilde itham etmek hoş bir durum değil..

Konu içersinde müslüman olduğu halde hırsızlık yapanları eleştirebilirsiniz, fakat başlık böyle açılmamalıydı..

Ateist Hırsızlar diye başlık açsam alacağım tepki kesinlikle benim verdiğim tepki olacaktı..

Yok senin verdiğin tepkiyi vermeyiz derseniz, bende bir başlık açayım uygun mu..?

İslam dini hırtsızlığı haram kılmıştır ve cezası çok şiddetlidir, kişilerden yola çıkarak dinleri eleştirmek hoş bir tutum değildir..

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yine aynı mevzu yine dolaylı yönden islamı eleştiri..

İslamda insanları hırsızlığa dolandırıcılığa ve sahtekarlığa yönlendire en küçük bir etken yada öğreti yoktur..

Tam tersine İislam bütün bunları yasaklar..Hırsızlığın arsızlığın dolandoırıcılığın artması islam dinine mensup olmaktan öte, asıl olarak islamı yaşanamasından kaynaklanmaktadır..

Güneş balçıkla sıvanmaz..

Saygılar...

 

Sn.Kral bakalım söylediklerinize.

 

Enfal/1 Sana savaş-ganimetlerini sorarlar. De ki: "Ganimetler Allah'ın ve Resûlündür. Buna göre, eğer mü'min iseniz Allah'tan korkup-sakının, aranızı düzeltin ve Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin."

 

Enfal/41 Bilin ki, 'ganimet olarak ele geçirdiğiniz' şeylerin beşte biri, muhakkak Allah'ın, Resûlün, yakınların, yetimlerin, yoksulların ve yolcunundur. Eğer Allah'a, hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, iki ordunun karşı karşıya geldiği günde (Bedir'de) kulumuza indirdiğimize iman ediyorsanız (ganimeti böyle bölüşün). Allah, her şeye güç yetirendir.

 

Ahzap/50 Ey Peygamber, gerçekten biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiç bir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.

 

Fetih/20 Allah, alacağınız daha birçok ganimetleri size va'detti, bunu size hemencecik verdi ve insanların ellerini sizden çekti ki, (bu,) mü'minler için bir ayet olsun ve sizi dosdoğru bir yola yöneltsin.

 

Daha çok örnek var ancak anlamak istemediğiniz için bunuda anlamayacaksınız sn.kral Ganimet nedir bana bir açıklayın yanlız bunu ikiye ayırın maldan ganimet nedir,insandan ganimet nedir? Madem allah ganimeti meşru kılmış,yukardaki ayetlere göre öyle biz ganimet avına çıksak ne olur? saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başlık hırsızlıkla ilgilidir, ganimetle değil..

Ganimet savaş esnasında olan bir olaydır..

Öyle kendi kendine ganimet avına çıkamazsın..

Savaş haricinde müslüman olmayanın malı müslümana helal değildir..

Savaş hali bambaşka bir durumdur..

Yüzyılarca haritalar değişmiştir, mal mülk hakkı el değiştirmiştir..

Yani savaş özel bir durumdur..

Bugün herhangi bir ülkeyle savaşa girdiğimizi ve yenik düştüğümüzü düşün, ve ülkemizi işkal ettiklerini düşün..

Bırak silah ve savaş malzemelerini almayı evini idareni dağını taşını bile alırlar...

Aslında ganimet meselesinin konuyla alakasız bir mesele olmasına rağmen yinede bişiler yazayım dedim..

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn.Kral canhıraş biçimde zannedersem tam bilginiz olmadan konunun orta yerine düşmüşsünüz.Size sorulan iki soru var ganimet nedir,İnsandan ganimet nasıl olur?

 

Şimdi ganimetin mânasına bakalım;

 

GANİMET Harpte düşmandan alınan mal. * Çalışmaksızın ele geçen nimet.

 

Gördüğünüz gibi ganimetin çalışmaksızın ele geçen nimet gibi de bir manası var.Şimdi düşünelim ganimetle hırsızlık arasında ne fark var.

 

İkisindede çalışmadan başkasının malını rızası dışında gasptır.Artı ganimet insanlarıda mal gibi görüp onların kendi iradesi dışında kullanma haklarını ganimeti ele geçirene veya payına düşene verir.Kuranda bu Allah tarafından onaylıdır.

 

Evet sayın kral şimdi bidaha düşünün.İslam hırsızlığa teşvikmi etmi yasaklamışmı? Allah hırsızlık malını helal etmişmi etmemişmi?

 

 

Enfal/69 Artık ganimet olarak elde ettiklerinizden helal ve temiz olarak yiyin ve Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Enfal/69 Artık ganimet olarak elde ettiklerinizden helal ve temiz olarak yiyin ve Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah bağışlayandır, esirgeyendir.[/size][/b]

 

saklıgerçek... aklına, emeğine, diline, eline sağlık..

 

Enfal/69 Artık ganimet olarak elde ettiklerinizden, (emek sarfetmeden aldığınız/çaldığınız başkasına ait malları) helal ve temiz olarak yiyin ve Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah bağışlayandır, esirgeyendir.[/size][/b]

 

Gerçek hayattan örnek: Komşumuz tedaş'ta çalışıyordu. Birgün ihbar üzerine bir eve baskın yapıyorlar. Ev, radikal dinci denen tiplerin yaşadığı bir ev. Evdeki bütün elektrikler elektrik saati atlatılarak verilmiş eve. Komşumuz olan görevli "gençler, milletin malını çalmak müslümanlığa sığar mı" diyor. radikal arkadaşlar şöyle diyor "Türkiye Dar-ül Harb'tir. Harb sırasında elde edilen düşmana ait herşey ganimettir, Allah helal etmiştir. Neden dar-ül harb hükümetine elektrik parası ödeyelim ki?"

 

("dar-ül harb ne ya, sen okumuş adamsın, bilirsin" diyerek bana sorduğu için biliyorum olayı)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

saklıgerçek... aklına, emeğine, diline, eline sağlık..

 

 

Gerçek hayattan örnek: Komşumuz tedaş'ta çalışıyordu. Birgün ihbar üzerine bir eve baskın yapıyorlar. Ev, radikal dinci denen tiplerin yaşadığı bir ev. Evdeki bütün elektrikler elektrik saati atlatılarak verilmiş eve. Komşumuz olan görevli "gençler, milletin malını çalmak müslümanlığa sığar mı" diyor. radikal arkadaşlar şöyle diyor "Türkiye Dar-ül Harb'tir. Harb sırasında elde edilen düşmana ait herşey ganimettir, Allah helal etmiştir. Neden dar-ül harb hükümetine elektrik parası ödeyelim ki?"

 

("dar-ül harb ne ya, sen okumuş adamsın, bilirsin" diyerek bana sorduğu için biliyorum olayı)

 

Hay seninde eline sağlık.Müslüman arkadaşlar bizlere veryansın ediyorlardı.Kuranı kendi kafanıza göre yorumluyorsunuz bu işin bir usulü var, bu işin ehli olan alimler var diyorlardı.Sizin o her konuda itibar ettiğiniz alimlerin eserlerini açın bakın.

 

Fetvayı hindiyye, İbni abidin.Bu iki eser sünnilerin en çok muteber saydığı fıkıh kitaplarıdır.Açın bakın orda müstakil ''darul harp fıkhı' adında bir bölüm gereceksiniz

 

kafir yöneticileri maddi yönden zayıflatmak için ne tür hileler yapılabilir islama göre açında okuyun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn.Kral canhıraş biçimde zannedersem tam bilginiz olmadan konunun orta yerine düşmüşsünüz.Size sorulan iki soru var ganimet nedir,İnsandan ganimet nasıl olur?

 

Şimdi ganimetin mânasına bakalım;

 

GANİMET Harpte düşmandan alınan mal. * Çalışmaksızın ele geçen nimet.

 

Gördüğünüz gibi ganimetin çalışmaksızın ele geçen nimet gibi de bir manası var.Şimdi düşünelim ganimetle hırsızlık arasında ne fark var.

 

İkisindede çalışmadan başkasının malını rızası dışında gasptır.Artı ganimet insanlarıda mal gibi görüp onların kendi iradesi dışında kullanma haklarını ganimeti ele geçirene veya payına düşene verir.Kuranda bu Allah tarafından onaylıdır.

 

Evet sayın kral şimdi bidaha düşünün.İslam hırsızlığa teşvikmi etmi yasaklamışmı? Allah hırsızlık malını helal etmişmi etmemişmi?

 

 

Enfal/69 Artık ganimet olarak elde ettiklerinizden helal ve temiz olarak yiyin ve Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

 

Örneklemeye bak.. :)

Size buna benzer bir örnekte ben vereyim..

Atarabası hareket eder ve tekerleği vardır, otobüste haraket eder ve tekerleği vardır, o halde ataraması otobüstür..

Nasıl..? komik oldu dimi..

Oysa birbirlerinden ne kadar farklılar..

Ganimetin anlamını hırsızlık olarak veren belkide ilk ve tek insansın..

Ganimet özel bir durumdur..

Savaş hali her zaman için özel durum olmuştur..

Gelelim asıl konuya..

Allah hırsızlığı kat'i bir şekilde yasaklamıştır..

Diğer türlü kelime ve mantık labirentleriyle elmayı armut yapmanın hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur..

İleti kalabalıklığından öteye geçmez..

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Örneklemeye bak.. :)

Size buna benzer bir örnekte ben vereyim..

Atarabası hareket eder ve tekerleği vardır, otobüste haraket eder ve tekerleği vardır, o halde ataraması otobüstür..

Nasıl..? komik oldu dimi..

Oysa birbirlerinden ne kadar farklılar..

Ganimetin anlamını hırsızlık olarak veren belkide ilk ve tek insansın..

Ganimet özel bir durumdur..

Savaş hali her zaman için özel durum olmuştur..

Gelelim asıl konuya..

Allah hırsızlığı kat'i bir şekilde yasaklamıştır..

Diğer türlü kelime ve mantık labirentleriyle elmayı armut yapmanın hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur..

İleti kalabalıklığından öteye geçmez..

 

Saygılar..

 

Sayın kıral, darul harp fıkhını uygulayanlarda zaten kafir yönetimle ( laik sistem) savaş içinde olduğunu söylüyorlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ganimet özel bir durumdur..

Savaş hali her zaman için özel durum olmuştur..

Gelelim asıl konuya..

Allah hırsızlığı kat'i bir şekilde yasaklamıştır..

 

Allah hırsızlığı kat'i bir şekilde yasaklamıştır, savaş sırasında elde edilen ganimet müstesna...

 

Tamam diyelim ki biz islamiyeti karalamak için herşeye kulp takıyoruz, sürekli çamur atıyoruz.

 

Senin söylediğini doğru kabul edelim. Savaş halinde düşmana ait malları gaspetmek haktır diyelim.

 

Peki savaş halinde olup olunmadığına kim karar verecek?

 

1. Müslümanlardan şu veya bu grubun, "laik Hükümet düşmandır, o nedenle Türkiye Dar-ül Harb'tir, Dar-ül Harb hükümetinden çalınan, gaspedilen herşey ganimettir" yorumunu yapmaları nasıl önlenecek?

 

2. Malum 21. yüzyıldayız, ulaşım ve iletişim o kadar kolaylaştı ve arttı ki, kafir ve müslüman iç içe yaşamak zorunda. Müslüman bir adam, komşusunu imana davet eder, tebliğde bulunur, o da kabul etmezse, onu düşmanı sayıp, onun malını, cep telefonunu, arabasını, banka hesabını ganimetleştirebilir mi? Hatta bireysel olarak yürüttüğü cihatta düşman gördüğü komşusunun karısını/kızını da ganimetleştirip cariyesi yapabilir mi?

 

Saygılarımla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Örneklemeye bak.. :)

Size buna benzer bir örnekte ben vereyim..

Atarabası hareket eder ve tekerleği vardır, otobüste haraket eder ve tekerleği vardır, o halde ataraması otobüstür..

Nasıl..? komik oldu dimi..

Oysa birbirlerinden ne kadar farklılar..

Ganimetin anlamını hırsızlık olarak veren belkide ilk ve tek insansın..

Ganimet özel bir durumdur..

Savaş hali her zaman için özel durum olmuştur..

Gelelim asıl konuya..

Allah hırsızlığı kat'i bir şekilde yasaklamıştır..

Diğer türlü kelime ve mantık labirentleriyle elmayı armut yapmanın hiçbir hükmü ve geçerliliği yoktur..

İleti kalabalıklığından öteye geçmez..

 

Saygılar..

 

Sayın Kral,

 

Birde, konuyu ahlaksal ve mantıksal açıdan değerlendirelim.

Yeri gelince, çalışarak kazanılmammış mala haram dersiniz.

Ama işinize geldiğinde, çalıntı malı ganimet olarak gösterirsiniz.

Din baskısı ile sindirilmiş sözlükler hariç ;

"Ganimet" kelimesi hırsızlık olarak gösterilmektedir.

Bak MOON STAR ve http://www.halici.com.tr/Sozluk/Sozluk.aspx

 

Kaldıki, Osmanlı devletinde bir çok padişahın, savaşta ganimet denen hırsızlığı yasakladığını biliyoruz.

AHM'nin, savaşta el konulan arsalara, mülklere faizi ile birlikte ödeme yaptırdığını biliyoruz.

 

Ters (yanlış) mantıkla başlayan insanların yorumları, hep ters olur sayın Kral.

Sizler, hayata ters mantıkla başlamışsınız.

Tabiiki medeni yaşama ait yorumlarınız da daima ters olacaktır.

At arabası ile Otobüsün farkını gösterip yasallığı/yasaklığı ters mantıkla çözmeye çalışıyorsun.

İkiside tekerlekli taşıma aracıdır. Onlar olmadığında nitel olarak taşıma aracı yoktur.

Yani onlar olmazssa sorun, yaya kalma sorunudur. "Olumsuzluk" yaya kalma sorunudur.

At arabası geçmişte bir taşıma aracı idi. Hızlı yada yavaş. Değerlendirme, taşıma aracı ise eğer.

Değerlendirme haklı kazanç ise eğer, haksız kazanç ters mantık oluyor.

 

Barışın mantığı sizde savaştır, kavgadır. Bunu savunursunuz.

Yasal kazancın sizdeki mantığı, ganimettir, vurgundur, haraçtır, abidiktir. Bunu savunursunuz.

Özgürlüğün sizdeki mantığı, köleliktir, cariyeliktir. Bunu savunursunuz.

İnsan eşitliğinin sizdeki adı, Erkek üstünlüğüdür. Bunu savunursunuz.

Medeniyetin sizdeki mantığı, ortaçağ kurallarıdır. Bunu savunursunuz.

Tek evliliğin sizdeki mantığı, çok evliliktir bayanın cinsellik saygınlığına tecavüzdür. Bunu savunursunuz.

En önemlisi de;

Bilim'in (gerçeğin) sizdeki adı, dogmadır, hurafedir, hayal mantığıdır (ters mantık) bunu hep savunursunuz..

 

Selam.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***** ********** ******** ******** Hırsızlıkla ganimeti aynı kefeye koyan zihniyetler islamın tek bir hecesini bile bilmeyen zihniyetlerdir,birde ayetleri getirmişler örnek olarak siz kim ayet yorumlamak kim?bu konuda bir eğitimmi aldınız sizinde bildiğiniz gibi bu konular uzman işidir herkes ayet yada hadis yorumlayabilseydi üniversitelerde ki ilahıyat kısımlarına ne gerek kalırdı tıpkı koca karı ilaçları ile hastaları tedavi etmeye benziyor sizin yaptığınız yazık çok yazık.

Kısaca islamda ganimet

Daru'l-Harb*de yaşayan gayr-i müslim (kâfir)lerle yapılan savaş esnasında veya savaşan iki ordunun

karşılaşmaları sırasında gazilerin kuvveti ile düşmandan alınan mal. Ganimet

mallarından

taşınabilir olanlarına, ganâim-i me'lufe; taşınmaz mallara, ganaim-i gayr-i

me'lufe denir. Enfâl de

denilen ganimet mallarına, genel anlamda ganâim-i hâlise; beşte

biri devlet hazinesine

ayrıldıktan sonra gazilere dağıtılan ganimet mallarına, ganâim-i

maksûme; düşmandan alınıp da

henüz gaziler arasında taksim edilmeyen ganimet

mallarına, ganâim-i gayr-ı maksûme; devlet

başkanının veya ordu emîrinin, savaşa

teşvik için gazilere fazladan verdiği ganimet mallarına

neıl (çoğulu enfâl) denir. Kur'an'ın

sekızınci suresine, ganimetlerden bahsettiği için "el-Enfâl

Sûresi" denilmiştir. Düşmandan

harbetmeksizin alınan ganimete de "fey" denir.

"Allah'ın, o kent halkından, Resulune verdiği ganimetler Allah'a,

Resule,

ve ona akrabalığı bulunanlara, yetimlere, yoksullara, (yolda kalmış) yolcuya

aittir...

'

 

"(Bilhassa o fey'), hicret eden fakirlere aittir..." (el-Haşr, 59/6, 7,

8).alıntı

 

Aldığını fakirlere yetimlere vermek hırsızlık öylemi?Oysa bunu yapan robin hud bir halk kahramanıydı değilmi?

 

Dr. Fahri Demir, 'İslam Dini Açısından Din-Devlet İlişkisi' başlıklı değerli çalışmasında, Kur'an-ı Kerim'e göre Müslüman'ın ancak kendini savunma bağlamında savaşmasına cevaz verildiğini belirtiyor ve Hac Suresi'nin 39-40. ayetlerinde 'kendileriyle savaşılanlara haksızlığa uğramış olmaları sebebiyle savaş konusunda izin verildi' denildiğini hatırlatıyor. Kur'an-ı Kerim'in bu açık ifadesinden de anlaşıldığı gibi, Müslüman bir ülke, ancak bir saldırıya uğradığı takdirde, kendini savunma bağlamında savaşa girecektir. Dolayısıyla, 'Darü'l-Harb'in, saldırıya uğramış Müslüman bir ülkenin kendini savunmak amacıyla savaş açtığı saldırgan ülke' olarak tanımlanması gerekir.

 

Dr. Demir, Bakara Suresi'nin 190. ayetine dayanarak, İslam'da savaşın 'meşru ve fi sebilillah' olduğunu, bunun da 'savunma amaçlı savaş' olduğuna da işaret ediyor ve şöyle diyor: 'Yayılmacı (emperyalist) savaş, meşru olmadığı gibi, böyle bir savaşta ele geçirilen mallar ganimet, dolayısıyla dinen helal olmadığı gibi, savaş tutsakları demek olan esirlerin köleleştirilmesi de dinen meşru ve caiz olamaz.'

 

Gördüğünüz gibi bir şeyi anlamak için onu sadece okumak yeterli olmuyor okuduğunu anlamak anladığını mantık çerçevesinde yorumlamak ve yorumladığını tebliğ etmek zorundasın faydasız bilginin kimseye bir yararı dokumaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn.Sessizgece yanlış yorumluyor,yanlış yazıyorsunuz bizler bu sitedeki aklı hür vicdanı hür kişiler birer eğitim neferiyiz hiçbirimizin bu işten herhangibi bir menfaatimiz yok.Emin olunki inandığınız dininizi sizlerden ve İlahiyatçılardan çok daha iyi inceledik ,neyin ne olduğunu gayet iyi şekilde biliyoruz.Din denilen dogmanın Allah tarafından değil,günün tapınma ihtiyacına göre insanlar tarafından oluşturulduğunu görüyoruz.Kuran'ın peygamber tarafından yazıldığını,yüce bir varlık tarafından gönderilse içinde bukadar çelişki olmayacağını sizlere ayetlerle belgeliyoruz.Ancak siz kalkıp inandığınız dogmanın yanlışı gösterilince din düşmanları diye saldırıya geçip;Aşşağıdaki ayetler de kuran kendinin apaçık olduğunu söylerken hala başkalarından yorum beklerseniz kafanız karışır kuran açıktır ve nettir.

 

 

Hicr/1 Elif, Lam, Ra. Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur'an'ın ayetleridir.

 

Hac/16 İşte biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik; şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir.

 

Neml/1 Ta, sin. Bunlar Kur'an'ın ve apaçık olan kitabın ayetleridir

 

Kamer/22 Andolsun Biz Kur'an'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı?

 

Ganimet de hırsızlığın diğer adıdır kuranda buna onay vermiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

************* ************ *************

Gördüğünüz gibi bir şeyi anlamak için onu sadece okumak yeterli olmuyor okuduğunu anlamak anladığını mantık çerçevesinde yorumlamak ve yorumladığını tebliğ etmek zorundasın faydasız bilginin kimseye bir yararı dokumaz.

 

Bazı insanlar "güliver dev ülkesinde" masallarını okur onlara hoş gelir.

Hatta hayallerini kurmaya çalışır. O dünyalarda yaşamaya başlar.

Bazı insanlar da doğa bilimlerine, gerçeklere merak salar.

İnsanlığın acil ihtiyaçları ve gereksinmeleri ilgi alanıdır.

Böyle bir alanı seçer, böyle bir dünyada yaşar.

 

Bizim ilgi alanımız, insanların/toplumların kandırılmışlığı, haksızlıklar.

Toplumları oluşturan kişiler olduğumuzdan dolayı, haksızlıklar ilgi alanımız.

Cennetteki şarap ırmakları, yeni ergen huri kızları, arap meyveleri masalları bizi pek ilgilendirmiyor.

 

Kısacası bazı insanlar soyut bilgilerle, diğerleri somut bilgilerle hareket eder, yola çıkarlar.

 

"Hırsızlıkla ganimeti aynı kefeye koyan zihniyetler islamın tek bir hecesini bile bilmeyen zihniyetlerdir,birde ayetleri getirmişler örnek olarak siz kim ayet yorumlamak kim?bu konuda bir eğitimmi aldınız sizinde bildiğiniz gibi bu konular uzman işidir herkes ayet yada hadis yorumlayabilseydi üniversitelerde ki ilahıyat kısımlarına ne gerek kalırdı tıpkı koca karı ilaçları ile hastaları tedavi etmeye benziyor sizin yaptığınız yazık çok yazık."

 

Yorumunu tüm teistlerin yaptığı gibi metafizik (soyut mantıkla) yapmışsın arkadaşım.

Bizim için ayetler yada islam felsefesi, yöresel/toplumsal bir ahlak/kültür birikimi.

Böyle bir birikimin düşmanı olamayız. İslam felsefesi, var olan, yanlışları fazlaca olan bir felsefe.

Felsefede sorgulama esastır. Yaptığımız yanlışları sorgulamak. Hedefimiz islam yada bir başka inanç değil.

Sorgularken de "bilim felsefesini" kaynak alarak sorguluyoruz.

 

"Yazık çok yazık ne çok din düşmanı varmış burda"

 

Metafizik mantık kaynaklı böyle bir cümleyle, daha girişte hata yapıyorsun.

"Ne kadarda çok bilimsel görüşlü insan varmış burada"

"Ne kadarda çok dinlerin, toplumların sosyal yapısını olumsuz etkilemesiyle ilgilenen varmış burada"

Şeklinde bir cümle daha doğru olacaktır.

Galileo ve birkaç arkadaşını da "öküzün boynuzlarını" eleştirdikleri için ne kadar çok din düşmanı var diye eleştirilmişler, hatta "delikte" ölüme mahkum etmişlerdi.

Ayrıcalık söylediğim gibi "metafizik mantık" ve "bilimsel mantık" ayrıcalığı.

 

Metafizik mantık, ortaçağ dogmacı mantığı,

Bilimsel mantık ta günümüzün evrensel, "genel geçer mantık"ını desteklemekte.

 

Toplumsal tüm kurallar ve haklar, ancak "bilim kaynaklı evrensel doğrular"la değerlendirilmelidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

["Ne kadarda çok bilimsel görüşlü insan varmış burada"

"Ne kadarda çok dinlerin, toplumların sosyal yapısını olumsuz etkilemesiyle ilgilenen varmış burada"

Şeklinde bir cümle daha doğru olacaktır.

Galileo ve birkaç arkadaşını da "öküzün boynuzlarını" eleştirdikleri için ne kadar çok din düşmanı var diye eleştirilmişler, hatta "delikte" ölüme mahkum etmişlerdi.

Ayrıcalık söylediğim gibi "metafizik mantık" ve "bilimsel mantık" ayrıcalığı.

 

Metafizik mantık, ortaçağ dogmacı mantığı,

Bilimsel mantık ta günümüzün evrensel, "genel geçer mantık"ını desteklemekte.

 

Toplumsal tüm kurallar ve haklar, ancak "bilim kaynaklı evrensel doğrular"la değerlendirilmelidir. [/font] [/color] [/size] [/b]

 

Sevgili arkadaşım;

Şayet okuduğum iletiler bilimsel yada sosyal mesajlar içerin iletiler olsaydı tıpkı sizin dediğiniz gibi bir yorum yapardım fakat ben içlerinde bu şekilde bir yazı görmedim ayet ve hadislerle yazılan çarpıtma yorumlara başka ne türlü bir şekilde yorum yapılabilir?önce siz bilimsel ve sosyal içeriği olan mesajlarınızla yorum yapın takdiri sonra bize bırakın.

Ayrıca karanlık orta avrupa dönemiyle islam dönemini nasıl kıyaslayabiliyorsunuz anlayabilmiş değilim.

Yukarda ki yazıların bir çoğu konu başlığı dahil olmak üzere tamamen kasıt içeren apaçık din düşmalığı değilde nedir???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şayet okuduğum iletiler bilimsel yada sosyal mesajlar içerin iletiler olsaydı tıpkı sizin dediğiniz gibi bir yorum yapardım

 

Benim yukarıda gerçek hayattan verdiğim örneği tekrar oku, konunun sosyal içeriği var mıymış, müslüman olanlar dışındakileri ilgilendiren bir yönü var mıymış anlayabilirsin.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bazı insanlar "güliver dev ülkesinde" masallarını okur onlara hoş gelir.

Hatta hayallerini kurmaya çalışır. O dünyalarda yaşamaya başlar.

Bazı insanlar da doğa bilimlerine, gerçeklere merak salar.

İnsanlığın acil ihtiyaçları ve gereksinmeleri ilgi alanıdır.

Böyle bir alanı seçer, böyle bir dünyada yaşar.

 

Bizim ilgi alanımız, insanların/toplumların kandırılmışlığı, haksızlıklar.

Toplumları oluşturan kişiler olduğumuzdan dolayı, haksızlıklar ilgi alanımız.

Cennetteki şarap ırmakları, yeni ergen huri kızları, arap meyveleri masalları bizi pek ilgilendirmiyor.

 

Kısacası bazı insanlar soyut bilgilerle, diğerleri somut bilgilerle hareket eder, yola çıkarlar.

Yorumunu tüm teistlerin yaptığı gibi metafizik (soyut mantıkla) yapmışsın arkadaşım.

Bizim için ayetler yada islam felsefesi, yöresel/toplumsal bir ahlak/kültür birikimi.

Böyle bir birikimin düşmanı olamayız. İslam felsefesi, var olan, yanlışları fazlaca olan bir felsefe.

Felsefede sorgulama esastır. Yaptığımız yanlışları sorgulamak. Hedefimiz islam yada bir başka inanç değil.

Sorgularken de "bilim felsefesini" kaynak alarak sorguluyoruz.

Metafizik mantık kaynaklı böyle bir cümleyle, daha girişte hata yapıyorsun.

"Ne kadarda çok bilimsel görüşlü insan varmış burada"

"Ne kadarda çok dinlerin, toplumların sosyal yapısını olumsuz etkilemesiyle ilgilenen varmış burada"

Şeklinde bir cümle daha doğru olacaktır.

Galileo ve birkaç arkadaşını da "öküzün boynuzlarını" eleştirdikleri için ne kadar çok din düşmanı var diye eleştirilmişler, hatta "delikte" ölüme mahkum etmişlerdi.

Ayrıcalık söylediğim gibi "metafizik mantık" ve "bilimsel mantık" ayrıcalığı.

 

Metafizik mantık, ortaçağ dogmacı mantığı,

Bilimsel mantık ta günümüzün evrensel, "genel geçer mantık"ını desteklemekte.

 

Toplumsal tüm kurallar ve haklar, ancak "bilim kaynaklı evrensel doğrular"la değerlendirilmelidir.

Teşekkürler sevgili bilimselci...

Atatürk Türkiyesinde yaşayan bir Türk gencinin olması gereken, görülmesi gereken ve özlem duyulan bir düşünce biçimine örnek teşkil ediyorsunuz..

Sizi yürekten kutluyor ve saygılar sunuyorum... :clover::clover::clover:

 

Hayrıca...

Bu düşüncelere karşı gelen ve olumsuz görüş bildirirenlere bir duyuru...

Atatürk şöyle der: ''Biz ilhamlarımızı gökten ve gaibden değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk ulusu ve bir de uluslar tarihinin binbir facia ve ıstırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.''

 

Sn.Sessizgece yanlış yorumluyor,yanlış yazıyorsunuz bizler bu sitedeki aklı hür vicdanı hür kişiler birer eğitim neferiyiz hiçbirimizin bu işten herhangibi bir menfaatimiz yok.Emin olunki inandığınız dininizi sizlerden ve İlahiyatçılardan çok daha iyi inceledik ,neyin ne olduğunu gayet iyi şekilde biliyoruz.Din denilen dogmanın Allah tarafından değil,günün tapınma ihtiyacına göre insanlar tarafından oluşturulduğunu görüyoruz.Kuran'ın peygamber tarafından yazıldığını,yüce bir varlık tarafından gönderilse içinde bukadar çelişki olmayacağını sizlere ayetlerle belgeliyoruz.Ancak siz kalkıp inandığınız dogmanın yanlışı gösterilince din düşmanları diye saldırıya geçip;Aşşağıdaki ayetler de kuran kendinin apaçık olduğunu söylerken hala başkalarından yorum beklerseniz kafanız karışır kuran açıktır ve nettir.

Hicr/1 Elif, Lam, Ra. Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur'an'ın ayetleridir.

 

Hac/16 İşte biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik; şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir.

 

Neml/1 Ta, sin. Bunlar Kur'an'ın ve apaçık olan kitabın ayetleridir

 

Kamer/22 Andolsun Biz Kur'an'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı?

 

Ganimet de hırsızlığın diğer adıdır kuranda buna onay vermiştir.

Bilimselciye olan düşüncelerim sizin içinde geçerli sevgili saklıgerçek...

Aydınlanmaya olan hizmetinizi görmüyor ve sahiplenmiyor değiliz...

Sevgi ve saygılarımla... :clover::clover::clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili sessizgece öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum..

Sana birşey ifade etmek istiyorum peşinen..

Burada her mantığa, her fikre, her düşünceye ve her bilgiye kesin bir antitez bulursun..

Bu itibarla şok yaşama, hayretlere düşme..:)

Doğrunun en doğrusunu yazsan yine bir karşı cevap bulacağına eminim..

Yani özetle..;

Ganimetle hırsızlık bile aynı kefeye konabiliyor gördüğün gibi..

Ganimet olayını ne güzel açıkladın ama değişen bişi olmayacak..

Herzaman söylerim yine söylüyorum..

İlla benim dediğim doğru mantığı insana beyazı siyah yaptırır..

Hemde gözünün önünde..

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn.Sessizgece yanlış yorumluyor,yanlış yazıyorsunuz bizler bu sitedeki aklı hür vicdanı hür kişiler birer eğitim neferiyiz hiçbirimizin bu işten herhangibi bir menfaatimiz yok.Emin olunki inandığınız dininizi sizlerden ve İlahiyatçılardan çok daha iyi inceledik ,neyin ne olduğunu gayet iyi şekilde biliyoruz.Din denilen dogmanın Allah tarafından değil,günün tapınma ihtiyacına göre insanlar tarafından oluşturulduğunu görüyoruz.Kuran'ın peygamber tarafından yazıldığını,yüce bir varlık tarafından gönderilse içinde bukadar çelişki olmayacağını sizlere ayetlerle belgeliyoruz.Ancak siz kalkıp inandığınız dogmanın yanlışı gösterilince din düşmanları diye saldırıya geçip;Aşşağıdaki ayetler de kuran kendinin apaçık olduğunu söylerken hala başkalarından yorum beklerseniz kafanız karışır kuran açıktır ve nettir.

Hicr/1 Elif, Lam, Ra. Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur'an'ın ayetleridir.

 

Hac/16 İşte biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik; şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir.

 

Neml/1 Ta, sin. Bunlar Kur'an'ın ve apaçık olan kitabın ayetleridir

 

Kamer/22 Andolsun Biz Kur'an'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı?

 

Ganimet de hırsızlığın diğer adıdır kuranda buna onay vermiştir.

 

 

Tekrar edeyim anlaşılmadı herhalde söylediklerim

 

Gördüğünüz gibi bir şeyi anlamak için onu sadece okumak yeterli olmuyor okuduğunu anlamak anladığını mantık çerçevesinde yorumlamak ve yorumladığını tebliğ etmek zorundasın faydasız bilginin kimseye bir yararı dokumaz.

 

 

 

Sevgili sessizgece öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum..

Sana birşey ifade etmek istiyorum peşinen..

Burada her mantığa, her fikre, her düşünceye ve her bilgiye kesin bir antitez bulursun..

Bu itibarla şok yaşama, hayretlere düşme..:)

Doğrunun en doğrusunu yazsan yine bir karşı cevap bulacağına eminim..

Yani özetle..;

Ganimetle hırsızlık bile aynı kefeye konabiliyor gördüğün gibi..

Ganimet olayını ne güzel açıkladın ama değişen bişi olmayacak..

Herzaman söylerim yine söylüyorum..

İlla benim dediğim doğru mantığı insana beyazı siyah yaptırır..

Hemde gözünün önünde..

Saygılar..

 

Öncelikle teşekkür ederim sevgili arkadaşım şayet anlattığın gibi ise bu arkadaşlarla yazışmanın bir anlamı yok dünyada ki en zor iş sabit fikirleri kırmaktır.

Dikkat edersen benim eleştirdiğim şekilde hala bana cevap veriyor arkadaşımız.Şarşırmam şokta olmam çünkü ben bu tip insanları iyi tanırım tek gayeleri ısrarla inanmadıklarını söyledikleri dinle uğraşmaktır hem inanmazlar hemde bir türlü vazgeçemezler bunun asıl nedeni nedir biliyormusun inandıklarını kendilerine itiraf etmekten korkmaları.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle teşekkür ederim sevgili arkadaşım şayet anlattığın gibi ise bu arkadaşlarla yazışmanın bir anlamı yok dünyada ki en zor iş sabit fikirleri kırmaktır.

 

Hayır yazışma demiyorum, yazışmaya devam et..

Bak bir önceki topicde bir arkadaşımız, buluş yapabilmek için ingilizcenin şart olduğunu, Kur'an'ı sonuna kadar okuyan bir kimsenin buluş yapamayacağını bilim adamı olamayacağını ve Konya-Meramda asla bir buluş yapılamayacağını muhtıra gibi yazıverdi..:)

Şimdi bu yazıya şok olmamak elde değil ama naparsın..

Aslında bırakın okumayı cevap bile verme gereği duymadığım çok talihsiz bir yazı bu..

Fakat buna rağmen neden yazıyorum söylüyüm..

Diğer okuyan arkadaşlarımızın bu yazılanlardan etkilenme ihtimallerine karşın yazıyorum..

Yani her yangında bir damlada olsa bir miktar su mutlaka bulunur..:)

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlla benim dediğim doğru mantığı insana beyazı siyah yaptırır..

Araştıran, tartışmaya açık, sorgulayan ve gerçekliğin peşinde koşan kişiler bu düşüncenin tamamıyle dışındadır.

Çünkü onlar olduğu gibi kabul edilen doğmanın ve kulluktan kurtulmanın sonucu aydınlığa adım atanlardır.

Bence asıl burada her türlü inancın (adı üstünde inanç) tabusal ve tarikatvari düşüncesinin tartışmasız kabul edilebilirliğini savunan kimseler değilmidir siyahı beyaz yaptıranlar sevgili xlark tades...

Ne dersiniz...

Dost sevgilerimle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.