Φ lena Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Haklısın vapurlarda bile dışarda sigara içme yasağı koydular gezeteleri okumuşunuzdur, akıllarınca sistemli yerleşme gayeleride. Ben adedimden vaz geçmem, cirit atmak cenk etmek kımız içmek. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Laik devlet zorla namaz kılmayın diye bir yasa çıkaramaz.. Laik devlet, zorla örtünün diye bir yasa çıkaramaz.. Aynı zamanda bunların tersini de yapamaz.. Zorla namazı yasaklayamaz.. Zorla başörtüsünü yasaklayamaz.. Zaten yasaklayan meclis iradesi değil.. YÖK tür.. YÖK' ün kararı meclis iradesini yansıtmaz.. Meclis iradesini yansıtmayan karar ise milletin iradesini yansıtmaz.. Saygılar.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 demek ki laik devlet hz muhammed " içki kötülüklerin anasıdır" hadisine gönderme yaparak içkiyide yasaklayamaz. Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 demek ki laik devlet hz muhammed " içki kötülüklerin anasıdır" hadisine gönderme yaparak içkiyide yasaklayamaz. +1 Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Benimki sadece tavsiye niteliğindeydi.. Bağlayıcı değildir devleti..)) Ama şu da bir gerçek, doğrular din kökenli diye, doğruya sırt çevirmekte, deve kuşunun kafasını kuma gömmesi mantığıyla eş değerdir.. Saygılar.. Bakıyorum artı birleriniz hazır..)) Komik görünüyor buradan o birler... Ama ne anlatmak istediğimi anladıktan sonra verseniz komik görünmezdi... Neyse kimsenin artısını istemem.. Bana eksiler yeter...))) Herşeye rağmen saygılar-sevgiler mara ve forum.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 tamda bu nokta laikliktir yani kaba tanımıyla devlet yönetimiyle din işlerini ayırmak, dinin emrettikelrini diyanet işleri başkanı anlatır halka, ama devlet bu konuda baskı ya da zorlama yapamaz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) Tabiki yapamaz.. Bu durumda başörtüsü yasağı laikliğe aykırı oluyor dimi.. İnsafla düşünürsek..!!! Düzeltiyorum, başörtüsünü yasaklayan devlet değilki, laikliğe aykırı davransın.. Pardon.. Bazen YÖK le devleti karıştırıyorum... Saygılar... Tarih: 19 Kasım , 2005 Düzenleyen: kralx Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 benim gözümde YÖK meşru değildir, YÖK ün aldığı hiç bir kararda, benim bu konuda rahatsız olduğum nokta, Hükümetin bu sorunu halletmek yerine, o sorundan beslenmeye çalışmasıdır, sadece Türban yasağı değil YÖK ün aldığı hiç bir yasağın benim gözümde meşruluğu yoktur. Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Benimki sadece tavsiye niteliğindeydi.. Bağlayıcı değildir devleti..)) Ama şu da bir gerçek, doğrular din kökenli diye, doğruya sırt çevirmekte, deve kuşunun kafasını kuma gömmesi mantığıyla eş değerdir.. Saygılar.. Bakıyorum artı birleriniz hazır..)) Komik görünüyor buradan o birler... Ama ne anlatmak istediğimi anladıktan sonra verseniz komik görünmezdi... Neyse kimsenin artısını istemem.. Bana eksiler yeter...))) Herşeye rağmen saygılar-sevgiler mara ve forum.. +1 ayni fikri paylastigini gösteriyordu. bunun komik yanini göremedim. Bazen YÖK le devleti karıştırıyorum???? bu bir imadir umarim, sizin gibi bilgili birine yakismadi... Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 bu yasakta trübünlere oynamaktır dediğim gibi, parkı ayyaşalr berduşalr mesken edilmişte o yüzdenmiş. tabi canım bu sorunun tek çözümü oradaki içkili kafeleri kapatmak, yani ayyaş ve berduşları oradan uzak tutmak ( bir polis memuru bile yeter) yerine, akılcı bir çözüm. aynı türban sorununda olduğu gibi. nasıl ki YÖK yasasını değiştirerek YÖK ün koyduğu yasakları elinden alabileck meclis gücüne sahipken. bunu yapmayıp sıkışınca türban konusunda kabdayılık yaparak durumu kurtarma yöntemi izliyorlarsa bu yasak mantığıda aynı. Parkı gece ayyaş berduşlar sarıyorsa, bir ekip görev yapar bir tanesi yanaşmaz. ayrıca aileden ne anlıyorsunuz. Karısıyla çıkıp bir yerde alkol alan insanlar aileden sayılmıyor mu? istiklal caddesinde bin tane içkili kafe var, ama her daim cadde herkesin huzur içinde dolaşabildiği rengarenk bir yer. daha önce verdiğim örnek gibi, sultanbeylide bir tane içkili kafe yok ama gidin bakalım gece ailenizle bir parka alkolle savaşi rehabilitasyonalrla, bilgilendirmeyle olur, bunalrın yerien işin koalyıan kaçıp. aa bakın yasakladım işte alkolle savaşıyorum demektir bu. Amerikada Alkol yasağı alkol tüketim oranını etkilememiş aksine, karaborsa sayesinde çok büyük çeteler ve mafyalar kurulmuştur mesela Al Capone sahip olduğu her şeyi alkol yasağına borçludur. birde bir yandan ben türban yasağına karşıyım, insanlara karışılamaz deyip bir yandan da başka bir yerdeki yasağı savunanların, özgürlükçlük laflarınıda hiç samimi bulmam. BEn yasaği sawunmadım hiç bir zaman..beni kastediyorsan şayet BEn HÜRRİYETTE BU yazıyı yazan arkadaşin bu yazıyı ne amaçla yazdiğini belirtmek istedim... WE sizin düşüncelerinize karşi yazılar yazdım..YAsaklamakta ki gerekçelerini açıkladım ben direk karşiyim demedim.... ''''''''Demezler mi sana CYRANO bana itaben bir yasaği koruyorsun sawunuyorsun diğerine duyarsız kalıyorsun diyorsun ya...''''''' '''''''''' Sen ALKOL yasağina karşi bu kadar mücadele weriyorsunda NEDEn Türban yasağina karşi duyarsız kalıyorsun sorarım sana''''''''' BEni kastediyorsan ben senin samimiyetine inanip inanmamam söz konusu bile değil gözümde hiç bir Ş sin N dediğini bilmeyen... BAna karşi bir şuçlama yapacağin zaman 10 düşün bir karar werr.... benim gözümde YÖK meşru değildir, YÖK ün aldığı hiç bir kararda, benim bu konuda rahatsız olduğum nokta, Hükümetin bu sorunu halletmek yerine, o sorundan beslenmeye çalışmasıdır, sadece Türban yasağı değil YÖK ün aldığı hiç bir yasağın benim gözümde meşruluğu yoktur. Senin O Yök meşru değil dediğin kurum YARGIYA bile kaRŞİ GELİYOR kİ rektörYARGILANAMAZMİŞ deKEN KENDİNCE HAKLI NEDENLER ÜRETİYORLAR...hÜKÜMETE Mİ kAFA TUTAMAYACAK... yÖK ÜN ALDIĞI HİÇ BİR YASAĞİN GÖZÜMDE MEŞRULUĞU YOK DİYORSUN..... nE KADAR SAMİMİSİN SAMİMİYETİNE BENDE İNANMIYORUMS ENİN SENİN BANA İNANMADIĞIN GİBİ... AMA tÜRBAN HAKKINDA Kİ YASAĞİNA KARŞİ MEŞRULUĞUN ORTADAN KALKIYOR.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 +1 ayni fikri paylastigini gösteriyordu. bunun komik yanini göremedim. Bazen YÖK le devleti karıştırıyorum???? bu bir imadir umarim, sizin gibi bilgili birine yakismadi... Sevgili mara artı 1' in ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar aptal olsam burada işim ne..? Sevgil Mara, YÖK le hükümeti ayırt edemiyecek kadar aptal olsam, burada işim ne.. Sevgili Mara, YÖK ' Tc nin kendisine verdiği bazı görev selahiyet serbestisini, kişi hak ve özgürlükleri ve din ve vicdan özgürlüğünü su istimali bir şekilde yasaklamaktadır.. TC YÖk' e yetki veriyor diye, YÖK'ü destekleyip, YÖK'ün kararı TC nin kararıdır diyemeyiz.. Örneğin hükümet bana bir yetki verse bende kalksam benim ideolojime ters düşen herkesi hapse atsam saçma olmazmı... Konu aynen bu.. Merak etme YÖK' de biliriz, Hükümeti de TBMM' yi de.. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.