Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki AKP’li belediyelerin elinde içki içilebilen son sosyal tesis olan Gençlik Parkı’nda da alkolü yasaklamak üzere harekete geçti. Gençlik Parkı’nın, geçirdiği tadilattan sonra 29 Ekim 2006 günü yapılacak açılışında alkole kapıları kapatılacak.

CUMHURİYET’in ilk eserlerinden olan Ankara’daki Gençlik Parkı’nı tadilata alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, parktaki içkili lokantaları kaldırıyor. Gençlik Parkı’nın da alkol yasağı içine alınmasından sonra Ankara’da AKP’li belediyelere ait olup içki içilebilen hiçbir sosyal tesis ve park kalmayacak.

YASAK TABELASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halka açık Mogan Gölü rekreasyon alanında içki yasağı olduğunu dev bir pankartla duyurmasının ardından, gözler Başkent’teki AKP’li belediyelerin içki yasağına çevrildi. Hürriyet, AKP’li belediyelerin içki yasağını tüm Türkiye çapında araştırırken, Başkent’ten etkili bir yasak haberi daha geldi.

Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli tanıklarından, Ankara’nın, tarihi Ulus Semti’nde bulunan içkili lokanta ve gazinolar, parkın tadilattan sonra açılışının yapılacağı 29 Ekim 2006 tarihinden itibaren kapatılacak. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Keçiören, Yenimahalle, Altındağ, Mamak, Etimesgut, Sincan ve Gölbaşı belediyeleri de sosyal tesislerinde ya da belediyeye ait halka açık mekanlarda içki yasağını uyguluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca metrekarelik alana sahip dev rekreasyon alanları Mogan Parkı, Altınpark, Göksu Parkı, Harikalar Diyarı, Mavi Göl de içki yasağı uygulanıyor. Bu parkların girişlerine de ‘içki içmek yasaktır’ tabelaları asılıyor.

GÖKÇEK FARKI

Tadilatla açılan Göksu Parkı, Mavigöl ile CHP’den devralınan Altınpark’ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminden önce alkol alınabiliyordu. Şu anda parklarda ANFA adlı belediyenin şirketi güvenliği sağlarken, içki içen yurttaşlar parklardan dışarıya çıkmaya davet ediliyor.

Su ve şerbet satılacak

Gençlik Parkı’nda alkolün yasaklanması her yönden dikkat çekici. Parkta alkolün yasaklanması ile başkentte CHP’li Çankaya Belediyesi dışında hiçbir belediyenin içkili sosyal tesisi kalmayacak. Tesislerde su, meşrubat ve şerbet satılabilecek. Çankaya ilçesi dışında tüm merkez belediyeleri elinde tutan AKP’nin sosyal tesis ve parklardaki alkol yasaklaması yüzde yüz oranına erişecek.

1 yıl önce: Yasaklarım

GENÇLİK Parkı’nda içki yasağı konulacağını 16 Ağustos 2004 tarihinde Hürriyet Ankara’ya açıklayan AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu defa detay vermedi. Konuyu ancak televizyon ekranlarında tartışacağını ifade eden Gökçek, ‘Alkol yasağı ile ilgili gazetelere demeç vermeyeceğim’ dedi. Gökçek, yaklaşık bir yıl önce, Gençlik Parkı’nda uygulanacak alkol yasağı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: ‘Artık bu bilinen bir gerçek ki, aileler bir saatten sonra oraya (Gençlik Parkı) giremiyor. Neden giremiyorlar? Çünkü orada bol miktarda alkol satan yerler var. O alkol satan yerler bir anda oranın havasını değiştiriyor. O havaya uygun olarak da parka, bir hayli üzülerek söylüyorum; sarhoş ve uyuşturucu kullananlar geliyor. Bunlar olduğu sürece orası kullanılmaz. Parkı aileye yönelik hale getirmemiz gerekiyor. Bu nedenle de çalışmamız bittikten sonra parkta içki satışını yasaklayacağız.’

• Cevaplar 110
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

birde bu adam yaptıklarıyla övünüyor dimi normal

merd-i kıpti secaat arzederken sirkatin söylermiş der büyükler :)

Gönderi tarihi:

hayır içkiyi yasaklamanın mantığı ne. bende alkolizme oldukça karşı olan bir insanım. sınrının malesef olamdığı zevkten öte, bir ihtiyaç haline çok çabuk dönüştüğü, aile yaşamında ciddi problemlere yol açtığını bilmek için yaşamaya gerek yok.

ama onu yasaklamak ne. bu türk tüketim ürünmelrinde yasak sadece karaborsaya yarar. yani devletin kendisinin ürettiği bir şeyi yine devletin bir mahali örgütünün, kontrol ettiği böglede yasaklanması, hangi mantığa sığar. günah desen günah bireysel dir. zarar desen zararıda bireyseldir.

alkolizmle dünya savaşıyor ama onu yasaklayarak değil rehabilitasyonla. kampanyalarla. eğitici çalışmalarla. bu yasak insanı düşünmekten çok trübünlere oynama ve bağnazlık seevdasından geliyor bence

Gönderi tarihi:

insanlar özgür hür irade ile yaratilir. tercihler kisiseldir, hiç kimse karisamaz veya yargilayamaz. yasaklar insanlari daha çok tesvik eder, ve gerçekten dedigin gibi karaborsa baslar... hem makro hem de mikro anlamda ekonomiye zarar....

devekusu misali hepsi.. halkin verilen kararlari göremediklerini mi saniyorlar? el altindan neler planladiklarini görmüyor muyuz?

içkinin zarari da günahi da kisiye aittir. Allahla kul arasina ne devlet ne aile ne de bir baskasi girebilir. Böyle yasaklamalarla olacak is degil bunlar..

yasak bana göre yardim degil tesviktir!

Gönderi tarihi:

biraz da işin kolayına kaçmak. yasakla olsun bitsin.

sabaha kadar yasaklasinlar.. insanlarin bireysel istekleri ve kararlari kimseyi ilgilendirmez. kendi lehlerine olan kararlari dayatip, aleyhlerine olanlari hemen yasakliyorlar. acizlikten baska bir sey degildir bu.

Gönderi tarihi:

işgüzarlık, dedim ya trübünlere oynama. fırsatını bulunca ben böyle sanatın içine tükürürüm diyen adam sonra çıakr ben değiştim der. fırsatını buldumu aynısı

Gönderi tarihi:

çok iyi yapmışlar kardeşim millet içip içip başkalarına rahatsızlık veriyorlardı aranızda içkinin iyibirşey olduğunu savunan varmı?

içip içip kimse kimseye zarar vermiyor zaten savunulan sey de alkolun iyi bir sey oldugu degil ama senin isine geldigi için bunu da alkislarsin.. kimse kimseye biseyi yasaklayamaz. yasak daha çok tesvik eder. yakinda bu saçma kararlardan bunalan bir grup çikacak ve ortalik fena karisacak..

Gönderi tarihi:

BEnde derim Kİ o zaman KAMU ya ait yerlere BAŞÖRTÜSÜ ile girmek ne kadar yasaksa bazı insanları RAhatsız ettiği için..Meskun mahallerde(halka açık yerlerde)içki içilmesini yasaklamak kadar doğal bi Ş olamaz..DEmek Ki toplumda parklarda sahillerde Alkol içenlerden rahatsız olanlar da war...

AYRICA ATATÜRK'te Mecliste İÇKi içikmesini yasak etmişti....

HER İnsanın Bildiği bazı gerçekler war Ki yasaklama gereği duyuyorlar...

Gönderi tarihi:

BEnde derim Kİ o zaman KAMU ya ait yerlere BAŞÖRTÜSÜ ile girmek ne kadar yasaksa bazı insanları RAhatsız ettiği için..Meskun mahallerde(halka açık yerlerde)içki içilmesini yasaklamak kadar doğal bi Ş olamaz..DEmek Ki toplumda parklarda sahillerde Alkol içenlerden rahatsız olanlar da war...

AYRICA ATATÜRK'te Mecliste İÇKi içikmesini yasak etmişti....

HER İnsanın Bildiği bazı gerçekler war Ki yasaklama gereği duyuyorlar...

hep diyorum ya mantıklı konuşmak lazım diye. ne demek halka açık yerler. adam içkili lokanta açılmasını yasaklıyor. içikli lokanta olan yere zaten içki içmeyen adam niye gitsin. halka açık yer mi oluyor orası. sen gidip birahenede "aaaa biz ailece geldik buraya çay içmeye ama alkol alanlar var mı" diyorsun. dediğin gibi rahatsız olan varsa gitmez içkili yere olur biter. içki içecek olan içkili lokantaya içmeyecek olanda içkisize gider. bir şeyi savunmadan ya da eleştirmeden önce bir bak bakalım neymiş anlatılan.

Gönderi tarihi:

Türkiye nin klasik geçiçi günlük çözümleri işte.yasaklayarak kapatarak olayı neticelendirmek.fikir üretipte biz ne yapabiliriz demek yerine.türbana yasak,alkole yasak.hadi bakalım iran olacaz az kaldı.bilen bir gerçek var ki konya en çok alkol tüketilen yer ama alkol yasak olan bir yer.bunun üzerinde biraz düşünse değerli(siz!!!)büyüklerimiz daha iyi sonuçlara ulaşılacak.

Gönderi tarihi:

Alkol kullanmış biri olarak öncelikle şunu söyleyeyim ki ALKOL SAĞLIĞA ZARARLIDIR :D

Tersini idda eden olacağını sanmıyorum...

Ankaralı biri olarakda Gençlik parkını iyi bilirim. Orada Aile çay bahçelerinde içki satışının yasaklanmasından daha doğal bişi düşünemiyorum. Ailenizle gençlik parkında gezerken Sarhoş insanların birbirleriyle olan kavgalarına tanık olabilir ya da çocuğunuz size '' baba ananın ..... ne demek ki? '' diye sorduğunda apışıp kalabilirsiniz.Bazı arkadaşlar o zaman diyebilirler ki ne işin var o zaman Ailenle gençlik parkında ? diye sorabilirler.. Hemen söyliyim Ankaranın simgelerinden biri olmuş ve ilk eğlence parklarından birinde insanın ailesiyle gezmesi de çok normal ve hakkıdır. Sonuç olarak Gençlik parkında içkinin yasaklanmasını doğru bir hareket olarak buluyorum.

Gönderi tarihi:

kavgaları ve küdürleri sarhoşluğa bağlıyorsun. bende sana istanbulda pek alkol satılan yer olmayan sultanbeyli gibi semtlere bir bakmanı öneririm ailenle girebilecek misin :)

beyoğlu çiçek pasajı dediğin gibi bir yer midir yani. alkol içilen yerler var diye kavgalı küfürlü bir yermi.

futbol maçlarında alkollu içecek mi dağıtılıyor. yine dediğim gibi alkollu olan yerlerde olur alkol satmayanda insanlar tercihini ona göre yapar.

bunun mantıksız yanı ne size göre hala anlıyamadım.

Gönderi tarihi:

kavgaları ve küdürleri sarhoşluğa bağlıyorsun. bende sana istanbulda pek alkol satılan yer olmayan sultanbeyli gibi semtlere bir bakmanı öneririm ailenle girebilecek misin :)

beyoğlu çiçek pasajı dediğin gibi bir yer midir yani. alkol içilen yerler var diye kavgalı küfürlü bir yermi.

futbol maçlarında alkollu içecek mi dağıtılıyor. yine dediğim gibi alkollu olan yerlerde olur alkol satmayanda insanlar tercihini ona göre yapar.

bunun mantıksız yanı ne size göre hala anlıyamadım.

Dostum konu başlığımıza sadık kalalım istersen. Ben gençlik parkında içki satışının yasaklanmasıyla ilgili fikrimi belirttim sen insanların neredeyse bölgelere göre kavga dağılımını anlatıyorsun... Asıl ben seni anlıyamıyorum ne olmuş ailemizle daha rahat olabileceğimiz bir mekanda içki satışı yasaklanmışsa ? Hakkaten iyi olmuş diyorum. Bunu oraya buraya çekmenin manası ne ? İstersen Alkol yüzünden meydana gelen ölüm ve yaralanma sebeblerini bir araştır. Rahmetli abim sarhoş bir taksi şöförünün arabası altında can verdi. Ama yinede duygusal davranıp da ona göre yazmıyorum. İçki zararlı ve beyni uyuşturan bir bağımlılık maddesidir ve keşke hiç bir yerde içilmese satılmasa... Ama bu imkansız tabiii. Hiç değilse kamuya açık alanlarda yasaklanmasını çok çok doğru buluyorum.

Gönderi tarihi:

bende gençlik parkıyla ilgili olanı söyledim. bir tek cafe yo kya orada sen ailenle içkisizo lana gidersin, ailesiyle içkili yere gitmek isteyende oraya. hayır demek istediğim tüm içkili yerleri türk filmlerindeki pavyonları gibi algılaman. insanlar ailecek içkili lokantalara gitmiyor mu sanki. birisi gelip gençlik parkındaki cafelerin tümü içkili oalcak diye uyuglama başlatırsa sana nasıl gelirse. içki kullanan adamada bu uygulama öyle gelir. biraz empati.

ki bende bunu içki kullanmayan birisi olarak söylüyorum

Gönderi tarihi:

Valla arkadaşım söz konusu içki oldu mu duyabileceğim yegane empati kendimden geçmeden önceki son halim olurdu heralde ..İçki zararlıdır ve onun aleyhine yapılan hiç bir yaptırıma ( niyet ne olursa olsun) karşı çıkmam. Alkol yüzünden yuvalar dağılıyor , insanlar ölüyor sen içmediğin için bilemeyebilirsin ama şişede durduğu gibi durmaz o meret iki kez farklı yerlerde farklı insanlara şiddetli zararlar verdim ve her ikisinde de çakır keyftim.. İçince etrafa saldıran biri değilim ama içtiğin zaman mantıklı ve olgun düşünemezsin. Bu çoğu insanda böyledir ve alkol şiddeti körükler. Eskiden Kızılderililer beyaz adamlarla savaşmadan önce içki içerlermiş ki ( buna ateş suyu derlermiş ) daha cesaretli savaşabilsinler diye.. Tekrar ediyorum keşke alkolden tamamen uzak durabilsek.

Gönderi tarihi:

arman bu konuda sana tamamen katılıyorum ve bu topicte daha öcnede bahsetmiştim alkolizme karşıyım. sınırları olamyan bir zevk.

fakat hiç bir zararlı alışkanlık yasaklamayla çözülmemiştir. bu işin koalyına kaçmaktır. bakın yasakladım alkolle savaşıyorum diyebilmek için yapılan bir populizmdir. alkolle savaş böyle olmaz. kampanyalarla aydınaltma süreçleriyle olur, rehabilitasyonlarla olur. ikincisi o içeni ilgilendiren bir sorundur. yani sigarada öyeldir sigara sebepli ölümler alkol sebepli ölümlerin tam yirmi katıdır düşünebiliyormusun. sigrayıda yasaklayalım. e sorun çözülüyor mu böyle. sonra herkes ikisininde zararını bilmektedir. ondan sonrası onun terci.hidir. sen onun adına bu konularda tasarruf yapamazsın. dediğim gibi

içkili yerde olur içkisiz yerde orada isteyen istediğine gider. mantıklı olanda budur. sende alkolle savaşmak istiyorsan bir belediye başkanı olarak, tüm dünyanın yaptığını yaparsın alkolizm karşıtı kampanyalar, rehabilitasyonlar. işin koalyıan kaçıp yasaklayarak etiket yapmaya çalışmassın.

Gönderi tarihi:

E tamam işte cyrano hem alkolle senin dediğin gibi savaşılsın hem de Gençlik parkı gibi ailelerin dolaşma ve eğlenme yerlerinde içki satışı yasaklansın. Sonuçta barlarda ya da discolarda yasaklanmıyor ya ! Gençlik parkından bahsediyoruz lütfen ama ...

Gönderi tarihi:

senin dediğin şeyi kabu letmek için. tüm ailelerin içki kullanamdığını varsaymak gerekir oysa ankarada da milyonlarca insan vardırki karısıyla alkol almak için dışarı çıkna onlar aileden sayılmıyor mu. aile dediğin ne

Gönderi tarihi:

Sevgili mara bulge

Herhangi bir yasak cikinca tabiki toplumda kimi bu yasagi begenir kimi ise karsi cikar, düsündüklerini ortaya koyar, senin gibi.

Fakat sunu söylemekden geri kalamiyacagim. Hic iki tarafida düsündünmü?

Icki le cikan yasaklari neden hep din veya partileri suclamakdan vaz gecmiyorsun.?

Bu karar bence tamamen etnik bir sorunu cözebilme kararidir.

Düsün bakalim armaganin dedigi gibi, sen cocuklarinla parda gezmek istiyorsun (belki cocugun yokdur, bilemem fakat oldugunu düsün) Böyle bir Aile Parkinin amaci ne?

Neden böyle bir Park yapiliyor Sehirlerde?

Icki icmek icin o kadar cok yerler var, Bar´lar Meyhaneler, Restoran´lar. Ne bileyim insan evinde icer.

Illede Parkda da mi olmasi gerekiyor?

Müslümanlikla bir ilgisi yok bu yasagin, bence icki icmeyen ailesinde icki tanimayan insanlara, ve tabiki cocuklarimiza örnek olacak bir ortam yasatabilmek de, ne yanlis vardir?

Senin iletilerini cogu kez okuyorum, gercekden inandigin seyleri cok güzel aktarabiliyorsun, herkesin anlayabilecegi bir sekilde yani. Gercekden her insan bunu yapamaz.

Fakat birde olaylari her yönden görmeye alissan varya, daha faydali ve daha büyük kapsamda insanlara sesini duyurabileceginden eminim.

Saygilarimla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.