Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar, hayatta hep birşeylerin yanlış gittiğini görmüşüzdür, hissetmişizdir... Peki biz bu yanlışların ne kadarına müdahale edebiliyoruz, ne kadarını düzeltmeye çalışıyoruz hiç düşündünüz mü? Ben, şimdi bir temizlik kampanyası başlatıyorum, Ama öncelikli olarak kendimizden başlamayı öneriyorum.

Hadi bakalım temizlik zamanı...

Bir kendinizden, bir de toplumumuzdan bişeyleri değiştirelim...

Kendim için: Ben önyargılarımdan rahatsızımdır. Ne kadar önyargısızım desem de biliyorum ki aslında her insan gibi benim de olaylara ve kişiler öncelikli bakışım önyargılarımla başlar... Zaman geçtikçe ve önyargım beni terketmeye başladıkça üzülürüm bazen, utanırım düşündüklerimden... Ne kadar ayıp benim yaptığım derim... Şimdi, şu an itibariyle artık bir karar alıyor ve önyargı kelimesini sözlüğümden siliyorum...

Toplumum için: Bazen etrafımızda bir takım olaylar olur ve görmezden geliriz, çevreyi yok eden etmenler, yardıma ihtiyacı olan insanlar, okumak isteyen ama imkanları elverişsiz olduğu için okuyamayan çocuklar, Güzel işler yapmaya çalışan ama maddi imkansızlıklarından zorlanan sivil toplum kuruluşları vs. vs. İçlerinden bazıları benim için çok önemli, özelikle eğitimle ilgili olanı... Ne yapabilirim diye düşünüyorum bazen, aslında çok kolay, sadece bu konuyu önemseyen sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantıya geçmek, kazandığım paranın bir kısmını her ay bu kuruluşa bağışlamak... Bunun ne kadar önemli olduğunu bilirim... Çünkü ben üniversiteyi, aldığım burslarla okudum ve o burslar sayesinde şimdi bu parayı kazanıyorum... O halde kazandığım paramın bir kısmını onlarla paylaşmaktan gocunmamam lazım... Çağdaş Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği özellikle benim önemsediğim, ve ne yaptıklarından emin olduğum vakıflar...

Bu arada aslında yeri gelmişken, özellikle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hakkında güncelde açılan bir başlık vardı, olumsuz bir dolu da yazı... Buradan o yazıları yazan insanları kınıyorum ve soruyorum: Ne biliyorsunuz ki? Medyadan öğrendiklerinizin dışında... Medyaya nasıl o kadar güvenebiliyorsunuz ki... Yazdıklarının yarısı yalan... Ben onlardan 4 yıl burs aldım... Ayrıca sadece burs vermediler, sosyal anlamda da her türlü ihtiyacımızı karşıladılar benim ve bir çok arkadaşımın, hala da devam ediyorlar buna... Üniversite öğrencisi, düşünmeyi, tartışmayı bilmeli, doğru iletişim kurmalı, çevresinde olup bitenleri görmeli, fikri olmalı, kendini geliştirebilmelidir. İşte ben bunları onlardan öğrendim... Yemekler düzenlerler ve bütün bursiyerlerini bir araya getirirlerdi, tanışırdık, kaynaşırdık... Ayda bir sinemaya, tiyatroya götürürlerdi bizi... Güzel dostluklar kurduk onlar sayesinde, sosyal olduk, iletişim kurduk... Paneller, sempozyumlar düzenlerlerdi özellikle eğitimle ilgili... Tartışmayı ve düşünmeyi öğrendik... Herneyse bu ve bunun gibi birçok aktiviteyle desteklediler hep bizi... Şimdi de doğuda okuyamayan kızlarımızı okutmaya çalışıyorlar, destek bekleyen okullara, öğrencilere destek vermeye çalışıyorlar... Bunu yaparken de tüm samimiyetleriyle yaptıklarını "vakti zamanında bir bursiyerleri olarak" biliyorum ben...

Tek amaçları işte bu, tam da söyledikleri gibi "Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak"... Altında art niyet aramayın!!!

Ben payıma düşeni yapacağım... Sorunun değil çözümün bir parçası olacağım... Eğer sizler de benim gibi çağdaş eğitimi önemsiyorsanız o zaman bu web sitesini mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.

http://www.cydd.org.tr/

Ha bu arada eger Ulu Önderimiz Atatürk sizin için hiç bir şey ifade etmiyorsa, boşuna o sayfaya bakmanıza gerek yok, çünkü onlar, Mustafa Kemal'in Çocuklarını yetiştiriyorlar... Demeyin madem eğitimi önemsiyor o halde neden bütün öğrencilere eğitim vermiyor diye... Dedim ya adı üstünde ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ...

Bu arada ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI (http://www.cev.org.tr) da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kadar önemsediğim bir diğer vakıftır. Sadece ÇYDD'yi anlattım belki ama aslında ikisini birden anlatmama gerek olmadığından... İkisinin de amaçları, hedefleri, uyguladıkları hep aynıdır. Bu ikisi kardeş vakıflar gibidir. Birini, diğerinden asla ayırmam...

Sevgili arkadaşlarım;

Gloria bana rica etti ve ben de gönderdiği formu aşağıdaki resim formatına çevirdim.Şimdi;dileyen arkadaşlar bu formu A4 kağıdına yazdırarak doldurup Gloria'nın verdiği:0212 671 50 38 nolu faks numarasına gönderebilir.Umarım amacımızda yalnız kalmayız..

bursablonsonss3.jpg

• Cevaplar 104
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Topic'in hayırlı olsun arkadaşım..;)

Ben de şu sıralar sevdiklerimi oldukça ihmal eder oldum,onu değiştirme niyeti içersindeyim,umarım başarırım..:(

Gönderi tarihi:

Topic'in hayırlı olsun arkadaşım..;)

Ben de şu sıralar sevdiklerimi oldukça ihmal eder oldum,onu değiştirme niyeti içersindeyim,umarım başarırım..:(

Umarım başarırsın arkadaşım, Bence de insanlar hiçbir zaman sevdiklerini ihmal etmeliler, neyimiz var ki sevdiklerimizden başka, değil mi? :)

Ben her zaman şu küçük yazıyı aklımda tutmaya çalışırım... Seninle de paylaşayım :)

Hayatı, bir oyun kabul edin... Hani hokkabazların beş topu, iki elleri ile havaya atarak oynadıkları oyun... Bu topları; iş, aile, sağlık, dostlar ve sevgi diye adlandırın ve beşini birden havada tutmaya çalışın.

Kısa zamanda, iş topunun lastik olduğunu göreceksiniz. Yere düştüğünde yine sıçrayacaktır. Ama...

Öteki dört top; aile, sağlık, dostlar ve sevgi kristalden yapılmıştır. Bunlardan birini düşürürseniz, çizilebilir, aşınabilir, çatlayabilir, kırılabilir hatta, tuzla buz olabilir... Bunlardan biri düşerse,bir daha asla eskisi gibi olmaz.

Bunu iyi bilin ve...

Hayatınızın dengesini asla bozmamaya çalışın.

Bu arada toplum maddesini unutmuşsun :P

Gönderi tarihi:

Umarım başarırsın arkadaşım, Bence de insanlar hiçbir zaman sevdiklerini ihmal etmeliler, neyimiz var ki sevdiklerimizden başka, değil mi? :)

Ben her zaman şu küçük yazıyı aklımda tutmaya çalışırım... Seninle de paylaşayım :)

Hayatı, bir oyun kabul edin... Hani hokkabazların beş topu, iki elleri ile havaya atarak oynadıkları oyun... Bu topları; iş, aile, sağlık, dostlar ve sevgi diye adlandırın ve beşini birden havada tutmaya çalışın.

Kısa zamanda, iş topunun lastik olduğunu göreceksiniz. Yere düştüğünde yine sıçrayacaktır. Ama...

Öteki dört top; aile, sağlık, dostlar ve sevgi kristalden yapılmıştır. Bunlardan birini düşürürseniz, çizilebilir, aşınabilir, çatlayabilir, kırılabilir hatta, tuzla buz olabilir... Bunlardan biri düşerse,bir daha asla eskisi gibi olmaz.

Bunu iyi bilin ve...

Hayatınızın dengesini asla bozmamaya çalışın.

Bu arada toplum maddesini unutmuşsun :P

İyi bir Jonglör olmalıyız demek ki..;):D

Toplum için:Ben Tüketici koruma derneğinde faalim.İnsanlara ve daha çok arkadaşlarıma öncelikle kapıdan satış hakkında,tüketici haklarının neler olduğu hakkında bilgilendirmeler ve fiili yardımlarda bulunuyorum..

Gönderi tarihi:

İyi bir Jonglör olmalıyız demek ki..;):D

Toplum için:Ben Tüketici koruma derneğinde faalim.İnsanlara ve daha çok arkadaşlarıma öncelikle kapıdan satış hakkında,tüketici haklarının neler olduğu hakkında bilgilendirmeler ve fiili yardımlarda bulunuyorum..

Bak ne güzel işte... O halde arkadaşına bir yardım edersin artık... 1 ay içinde hazırlamam gereken vize yerine geçecek bir ödevim var. "Kültürün kullanıcı üzerine etkisi" diye... O halde bana bu konu hakkında bir ara yardımcı olursan cok sevinirim. Kaynağa ihtiyacım var, Dernekte muhtemelen bununla ilgili yayın vardır... isim bile versen yeter... :clover:

Gönderi tarihi:

Bak ne güzel işte... O halde arkadaşına bir yardım edersin artık... 1 ay içinde hazırlamam gereken vize yerine geçecek bir ödevim var. "Kültürün kullanıcı üzerine etkisi" diye... O halde bana bu konu hakkında bir ara yardımcı olursan cok sevinirim. Kaynağa ihtiyacım var, Dernekte muhtemelen bununla ilgili yayın vardır... isim bile versen yeter... :clover:

İlgilenip en kısa zamanda sana bilgi veririm arkadaşım.Döööncam ben sana..:w00t::D

Gönderi tarihi:

topic'in hayırlı olsun gloria.bence çok gerekli ve anlamlı bi topic

ya son günlerde çokk alıngan ve sinirli olduğumun farkındayımm olaylar karşısındaa hemen tepki vererekk çevremdekileri kırıyorumm.... kendimi düzeltmeye çalışıyorumm umarımmm başarılı olurumm....

Gönderi tarihi:

topic'in hayırlı olsun gloria.bence çok gerekli ve anlamlı bi topic

ya son günlerde çokk alıngan ve sinirli olduğumun farkındayımm olaylar karşısındaa hemen tepki vererekk çevremdekileri kırıyorumm.... kendimi düzeltmeye çalışıyorumm umarımmm başarılı olurumm....

Teşekkür ederim Xminex'ciğim... Alıngan ve sinirli olabiliriz tabii dönem dönem hepimiz ama önemli olan aslında farkına varabilmemizdir... Çünkü farkına vardığımız anda değiştirmenin yollarını ararız. Belki de bu topic, hayatımızdaki bazı olumsuzlukların farkına varıp, dile getirmemize sebep olacak böylece olumluya çevirebileceğiz... :)

Yalnız arkadaşlar, özellikle bir kendim için bir toplum için demiştim. Eğer formatı bozmadan ilerlersek bu topicde gerçekten güzel şeyler ortaya çıkacak. Lütfen kendinimi biraz daha zorlayalım ve düşünelim... Acaba toplum için ne yapabiliriz diye.. :unsure:

Gönderi tarihi:

dengesizliklerimden ve gereksiz kaygılarımdan rahatsızım..ve ne yazık ki kitapokumuorum internet hayatıma girdigireli..oysa kitaplarım hayatımın bir parçasıdır..psikoloji okuyup akademisyenolmayı ççok istemiştim ancak annem ve babam hukuk okumamı istedi ve ben de güvensizliğimden istediğim bolumu okumadım..kendime çok kızıyorum..kendimde aşmak istediğim bunlar............toplumda bozuk aile yapıları üzerinde calışmak..çocuk psikolojisi üzerinde calışmak..isterim..ve ezberci eğitim sistemimizi değiştirmek isterim..okullarımızda insan ve bilim sevgisi öğretilsin isterim...çağdaş yaşamı destekleme derneği ve türk dil derneği üyesiyim bir yıldır..üniversite mezunuyum..daha donanımlı ve calışma hayatına hazırolmak isterdim..

Gönderi tarihi:

Bende de güvensizlik sorunu var.Kendimi istediğim meslek konusunda bi türlü yeterli göremiyorum,başarısız olmaktan da korkuyorum ama başka meslek de istemiyorum.Kendime sürekli çalşıcam kendimi geliştircem desemde ümidim giderek azalıyor.Ya bende sonradan pişman olacağım bi seçim yaparsam diye endişeleniyorum.Bende bunları kafama takmak istemiyorum -_-

Gönderi tarihi:

gelişmiş bir ülkem olsun isterdim..gelişim için çalışılsın dayanışılsın isterdim.. :sweatingbullets: dilimizi geleneğimizi beğenelim ve uluslararası alanda paylaşalım isterdim..eiğitim yargı ve sağlık kurumlarımızda kalifiye yurttaşlar çalışsın isterdim..mesela ben psikolojide okusaydım psikoloji bilimi içinde kalifiye olurdum..ama mezulolduğum bolum alanında kendıme guvenım yok..cunku başarılı olcagıma inandığım tek alan meslek anlamında psikoloji..özllikle sosyalpsikoloji alanında araştırmalar yaparak..mesela eğitim kurumlarında esirgeme kurumlarında cezaevlerındeki çocukların eğitim ve sağlıklarının iyilestirilmesiyle ilgili arastırmalara katkılarda bulunmayı çççok isterdim..

Gönderi tarihi:

dengesizliklerimden ve gereksiz kaygılarımdan rahatsızım..ve ne yazık ki kitapokumuorum internet hayatıma girdigireli..oysa kitaplarım hayatımın bir parçasıdır..psikoloji okuyup akademisyenolmayı ççok istemiştim ancak annem ve babam hukuk okumamı istedi ve ben de güvensizliğimden istediğim bolumu okumadım..kendime çok kızıyorum..kendimde aşmak istediğim bunlar............toplumda bozuk aile yapıları üzerinde calışmak..çocuk psikolojisi üzerinde calışmak..isterim..ve ezberci eğitim sistemimizi değiştirmek isterim..okullarımızda insan ve bilim sevgisi öğretilsin isterim...çağdaş yaşamı destekleme derneği ve türk dil derneği üyesiyim bir yıldır..üniversite mezunuyum..daha donanımlı ve calışma hayatına hazırolmak isterdim..

ne güzel yazmışsın canım arkadaşım, benim de bu foruma ilk girdiğim zamanlarda kitaplarla bir ara bağlantım kopmuştu biliyor musun ama toparladım kendimi :) oluyor değil mi ara sıra insanların hayatında bu gibi değişiklikler, ama demek ki iyi bir okuma alışkanlığımız var ki bir süre sonra eksikliğini hissedip, kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.

Hukuk okuyorsun yazdıklarından anladığım kadarıyla, ben de psikoloji okumak istemiştim, hukuk da favorilerim arasındaydı ama ikisi de olmadı :) fakat su an tam da senin dediğin gibi ezberci eğitim sistemini benimsemeyen, dışlayan bir eğitim kurumunda çalışıyorum ve yaptığım iş özellikle çocuk psikolojini çok iyi bilmemi gerektiren bir iş... Aslında öğretimden çok eğitimi önemseyen bir kurumda olmanın mutluluğunu yaşıyorum bazen, çünkü eğitirken, eğitiliyoruz da...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesiyim demişsin ya kalbimi de fethetmişsin şu an itibariyle haberin ola :):clover:

Umarım herşey istediğin gibi olur.

Bende de güvensizlik sorunu var.Kendimi istediğim meslek konusunda bi türlü yeterli göremiyorum,başarısız olmaktan da korkuyorum ama başka meslek de istemiyorum.Kendime sürekli çalşıcam kendimi geliştircem desemde ümidim giderek azalıyor.Ya bende sonradan pişman olacağım bi seçim yaparsam diye endişeleniyorum.Bende bunları kafama takmak istemiyorum -_-

Bu kadar olumsuz olursan olacağı bu tabii... Takma kafana hiçbirşey beeee... Çalış ve kendini de geliştir, niye başarısız olasın ki anlamadım... Olmazsın güven bana :):clover:

gelişmiş bir ülkem olsun isterdim..gelişim için çalışılsın dayanışılsın isterdim.. :sweatingbullets: dilimizi geleneğimizi beğenelim ve uluslararası alanda paylaşalım isterdim..eiğitim yargı ve sağlık kurumlarımızda kalifiye yurttaşlar çalışsın isterdim..mesela ben psikolojide okusaydım psikoloji bilimi içinde kalifiye olurdum..ama mezulolduğum bolum alanında kendıme guvenım yok..cunku başarılı olcagıma inandığım tek alan meslek anlamında psikoloji..özllikle sosyalpsikoloji alanında araştırmalar yaparak..mesela eğitim kurumlarında esirgeme kurumlarında cezaevlerındeki çocukların eğitim ve sağlıklarının iyilestirilmesiyle ilgili arastırmalara katkılarda bulunmayı çççok isterdim..

Yüksek lisansını psikoloji alanında yapabilirsin, kendini o alanda geliştirebilirsin, niye kısıtlıyorsun ki, düşünsene mesela hukuk okudugunu zannediyorum ve öyle farzediyorum, hukuk okuyorsun, psikolojide yüksek lisans yaptın ve adli tıp alanında çalışıyorsun örneğin, bak bi fikir daha geldi aklıma neden İnsan Hakları Derneği'ne üye olmuyorsun, orada avukatlık yaparsın, üstelik de çocuk haklarıyla ilgilenirsin, zaten psikolojiyi bu kadar sevmen eminim bu alanda kendini geliştirmene olanak da sağlar... Bence İHD seni havada suda kapar :) disiplinlerarası ilişki, bence hukuk ile psikoloji yakın ilişki halinde olması gereken iki ayrı disiplin, birleştir...

Gönderi tarihi:

sozlerınızı aklımdan ayırmıcam :) annemebabama okadar cok kızdım ki okurken..şimdi yanlışı duzeltmekten cok kabuletmek zorumagidiyor..yani aklımakademisyenlikte diye üzülüyorum haala :sweatingbullets: bunun için dort yıl uzuldum artık yeter dıorum bı yandan da..yukseklisans yapma istegımı psikolog akademisyenlerle paylaştım.."yapmana gerek yok..hem zaten klinik acamazsın..sadece akademisyenolsan geçim zor..araştırma da yapamazsın bu ülkede..sen git kendi kulvarında yüz"diyorlar......

Bu ülkede onu yapamazsın bunu yapamazsın,peki bunları nasıl başlatıcaz özellikle benim seçtiğim yolu Türkiye de bilen çok az :(

Gönderi tarihi:

herkes benden çok şey bekliyor.....

ama benden artık hayır yok galba....

umrumda deil hiç bi şey hayat dahil...... :clover:

"Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil, rüzgara karşı koydukları için uçarlar."

W. CHURCHİLL

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar, hayatta hep birşeylerin yanlış gittiğini görmüşüzdür, hissetmişizdir... Peki biz bu yanlışların ne kadarına müdahale edebiliyoruz, ne kadarını düzeltmeye çalışıyoruz hiç düşündünüz mü? Ben, şimdi bir temizlik kampanyası başlatıyorum, Ama öncelikli olarak kendimizden başlamayı öneriyorum.

Hadi bakalım temizlik zamanı...

Bir kendinizden, bir de toplumumuzdan bişeyleri değiştirelim...

Kendim için: Ben önyargılarımdan rahatsızımdır. Ne kadar önyargısızım desem de biliyorum ki aslında her insan gibi benim de olaylara ve kişiler öncelikli bakışım önyargılarımla başlar... Zaman geçtikçe ve önyargım beni terketmeye başladıkça üzülürüm bazen, utanırım düşündüklerimden... Ne kadar ayıp benim yaptığım derim... Şimdi, şu an itibariyle artık bir karar alıyor ve önyargı kelimesini sözlüğümden siliyorum...

Toplumum için: Bazen etrafımızda bir takım olaylar olur ve görmezden geliriz, çevreyi yok eden etmenler, yardıma ihtiyacı olan insanlar, okumak isteyen ama imkanları elverişsiz olduğu için okuyamayan çocuklar, Güzel işler yapmaya çalışan ama maddi imkansızlıklarından zorlanan sivil toplum kuruluşları vs. vs. İçlerinden bazıları benim için çok önemli, özelikle eğitimle ilgili olanı... Ne yapabilirim diye düşünüyorum bazen, aslında çok kolay, sadece bu konuyu önemseyen sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantıya geçmek, kazandığım paranın bir kısmını her ay bu kuruluşa bağışlamak... Bunun ne kadar önemli olduğunu bilirim... Çünkü ben üniversiteyi, aldığım burslarla okudum ve o burslar sayesinde şimdi bu parayı kazanıyorum... O halde kazandığım paramın bir kısmını onlarla paylaşmaktan gocunmamam lazım... Çağdaş Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği özellikle benim önemsediğim, ve ne yaptıklarından emin olduğum vakıflar...

Bu arada aslında yeri gelmişken, özellikle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hakkında güncelde açılan bir başlık vardı, olumsuz bir dolu da yazı... Buradan o yazıları yazan insanları kınıyorum ve soruyorum: Ne biliyorsunuz ki? Medyadan öğrendiklerinizin dışında... Medyaya nasıl o kadar güvenebiliyorsunuz ki... Yazdıklarının yarısı yalan... Ben onlardan 4 yıl burs aldım... Ayrıca sadece burs vermediler, sosyal anlamda da her türlü ihtiyacımızı karşıladılar benim ve bir çok arkadaşımın, hala da devam ediyorlar buna... Üniversite öğrencisi, düşünmeyi, tartışmayı bilmeli, doğru iletişim kurmalı, çevresinde olup bitenleri görmeli, fikri olmalı, kendini geliştirebilmelidir. İşte ben bunları onlardan öğrendim... Yemekler düzenlerler ve bütün bursiyerlerini bir araya getirirlerdi, tanışırdık, kaynaşırdık... Ayda bir sinemaya, tiyatroya götürürlerdi bizi... Güzel dostluklar kurduk onlar sayesinde, sosyal olduk, iletişim kurduk... Paneller, sempozyumlar düzenlerlerdi özellikle eğitimle ilgili... Tartışmayı ve düşünmeyi öğrendik... Herneyse bu ve bunun gibi birçok aktiviteyle desteklediler hep bizi... Şimdi de doğuda okuyamayan kızlarımızı okutmaya çalışıyorlar, destek bekleyen okullara, öğrencilere destek vermeye çalışıyorlar... Bunu yaparken de tüm samimiyetleriyle yaptıklarını "vakti zamanında bir bursiyerleri olarak" biliyorum ben...

Tek amaçları işte bu, tam da söyledikleri gibi "Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak"... Altında art niyet aramayın!!!

Ben payıma düşeni yapacağım... Sorunun değil çözümün bir parçası olacağım... Eğer sizler de benim gibi çağdaş eğitimi önemsiyorsanız o zaman bu web sitesini mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.

http://www.cydd.org.tr/

Ha bu arada eger Ulu Önderimiz Atatürk sizin için hiç bir şey ifade etmiyorsa, boşuna o sayfaya bakmanıza gerek yok, çünkü onlar, Mustafa Kemal'in Çocuklarını yetiştiriyorlar... Demeyin madem eğitimi önemsiyor o halde neden bütün öğrencilere eğitim vermiyor diye... Dedim ya adı üstünde ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ...

Bu arada ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI (http://www.cev.org.tr) da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kadar önemsediğim bir diğer vakıftır. Sadece ÇYDD'yi anlattım belki ama aslında ikisini birden anlatmama gerek olmadığından... İkisinin de amaçları, hedefleri, uyguladıkları hep aynıdır. Bu ikisi kardeş vakıflar gibidir. Birini, diğerinden asla ayırmam...

Sevgiyle...

Ha bu arada eger Ulu Önderimiz Atatürk sizin için hiç bir şey ifade etmiyorsa, boşuna o sayfaya bakmanıza gerek yok, çünkü onlar, Mustafa Kemal'in Çocuklarını yetiştiriyorlar... Demeyin madem eğitimi önemsiyor o halde neden bütün öğrencilere eğitim vermiyor diye...

:)

:clover::clover::clover:

Bu sese duyarsız kalınmamalı bence..

Çünkü bütün bunlar bir toplumun öncelikli konuları olmalı ve insanlar bu projelere en az gelişmiş ülkeler kadar duyarlı, destek verici ve katkıda bulunan bireyle olabilmeli diye düşünüyorum...

Nasıl ki devlet bizi ayakta tutan bir iskelet ise; bu gibi dernek ve oluşumlar da kas görevini oluşturur ki bu da bir ülkenin harakete geçmesi için yeterli sebeblerdir..

Bu duyarlılığından ötürü sevgili gloria arkadaşımız teşekkür ediyor ve desteğimi arada bir vermem rağmen bunun yeterli olmadığını düşünüyor ve burada en azından düşüncelerini belirten duyarlı arkadaşlarımızı da yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum..

Gönderi tarihi:

:)

:clover::clover::clover:

Bu sese duyarsız kalınmamalı bence..

Çünkü bütün bunlar bir toplumun öncelikli konuları olmalı ve insanlar bu projelere en az gelişmiş ülkeler kadar duyarlı, destek verici ve katkıda bulunan bireyle olabilmeli diye düşünüyorum...

Nasıl ki devlet bizi ayakta tutan bir iskelet ise; bu gibi dernek ve oluşumlar da kas görevini oluşturur ki bu da bir ülkenin harakete geçmesi için yeterli sebeblerdir..

Bu duyarlılığından ötürü sevgili gloria arkadaşımız teşekkür ediyor ve desteğimi arada bir vermem rağmen bunun yeterli olmadığını düşünüyor ve burada en azından düşüncelerini belirten duyarlı arkadaşlarımızı da yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum..

Ben de size saygılarımı sunuyorum sevgili Dipnot,Olumlu yaklaşımınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Dedim ya eksiklerimiz var ama önemli olan eksiklerimizin farkında olmak mıdır sadece hayır farkında olmak ve gidermek için çaba göstermektir. Geçen perşembe itibariyle artık ÇYDD'nin gönüllü bir çalışanı olduğumu bildirmekten mutluluk duyuyorum öncelikle. Bundan sonra perşembe öğleden sonralarımı onlara ayırarak geçirmeye çalışacağım. Çok güzel bir şey duydum sizlerle de paylaşayım Türkan Saylan hakkında... Çok yakınındaki birinden, o da bu işlere gönül vermişlerdendir... Bütün çalışanlarına "Nasıl uyuyorsunuz geceleri, o çocuklar okuyamazken, ihtiyaçları varken, açken benim gözüme uyku girmiyor" diyen bir Türkan Hanım var ve bu sebepten uykusuz kalabilecek bir Türkan Hanım.... Biiyor musunuz çalışanı ne dedi bana, "Ben de uyuyamıyorum artık daha neler yapabiliriz diye düşünmekten, ve bizi bu uykusuz ve düşünceli hale Türkan Hanım getirdi" Ben biliyorum onların yüreğini... Ben biliyorum gerçekten uykusuz kalabileceklerini... Ben seviyorum onları... Ben sadece takdir etmiyorum artık ben içlerinde olmalıyım onların...

Gönderi tarihi:

Ben de size saygılarımı sunuyorum sevgili Dipnot,Olumlu yaklaşımınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Dedim ya eksiklerimiz var ama önemli olan eksiklerimizin farkında olmak mıdır sadece hayır farkında olmak ve gidermek için çaba göstermektir. Geçen perşembe itibariyle artık ÇYDD'nin gönüllü bir çalışanı olduğumu bildirmekten mutluluk duyuyorum öncelikle. Bundan sonra perşembe öğleden sonralarımı onlara ayırarak geçirmeye çalışacağım. Çok güzel bir şey duydum sizlerle de paylaşayım Türkan Saylan hakkında... Çok yakınındaki birinden, o da bu işlere gönül vermişlerdendir... Bütün çalışanlarına "Nasıl uyuyorsunuz geceleri, o çocuklar okuyamazken, ihtiyaçları varken, açken benim gözüme uyku girmiyor" diyen bir Türkan Hanım var ve bu sebepten uykusuz kalabilecek bir Türkan Hanım.... Biiyor musunuz çalışanı ne dedi bana, "Ben de uyuyamıyorum artık daha neler yapabiliriz diye düşünmekten, ve bizi bu uykusuz ve düşünceli hale Türkan Hanım getirdi" Ben biliyorum onların yüreğini... Ben biliyorum gerçekten uykusuz kalabileceklerini... Ben seviyorum onları... Ben sadece takdir etmiyorum artık ben içlerinde olmalıyım onların...

Sevgili gloria...

Yapmış olduğunuz onurlu ve anlamlı görevinizde sizlere başarılar diliyorum..

Açıkçası bulunduğunuz derneğe birtakım yardımlarım oluyor tabiki ama..

Madem buradayız..

Çünkü birşeylere imza atmak..

Toplumsal anlamda bir birşeyleri değiştirmek...

Ve bu gezegende hayatın her alanında olduğu gibi...

Burada da var olduğumuzu ispat etmek için..

Madem ki burada herşeyi çok iyi biliyoruz...

Madem ki her türlü problemleri öyle veya böyle iyi analiz edebiliyoruz..

Madem ki dostluklara ve beyinsel akrabalıklara imza atıyoru..

O zaman

Neden sizlerin ucundan tutmuş olduğunuz böyle kutsal ve anlamlı bir görevde bizlerde kıyısından köşesinden tutmayalım...

Bence en kısa zamanda bu topic'te bu düşüncelere olumlu bakan ve değerini anlayabilen insanlar bunu bir kampanyaya dönüştürebililer ve bunu sizin öncülüğünüzde yapabileceğimizi düşünüyorum...

Bence artık bu ülkede konuşmaktan çok eyleme geçme zamanıdır..

Bu çok ufak ta olabilir büyükte farketmez..

Çünkü hepimiz bu ülkenin bir parçasıyız ve bir bütünü oluşturuyoruz..

Gelin o zaman o bütüne burada varlığımızı kanıtlayan imzalar atalım..

Gelin bir çocuğa bir kalem alalım

Birine silgi...

Birine defter...

Ne kaybederiz..

Her gün Cola'ya, sigaraya vb şeylere katkı sunarken...

Neden kendi ülkemiz için ufak birer anlamlı katkı sunmayalım...

Ve ben diyorum ki...

Sevgili gloria arkadaşım bir görev almış..

Gelin onun öncülüğünde...

Burada forum bünyesinde bu anlamlı oluşuma katkılarımızı ortaya koyabileceğimiz bir kampanya başlatalım..

Ben hazırım..

Ve benimle birlikte birkaç dostum ve arkadaşımın bu oluşuma yürekten katkı sunacağına inanıyorum..

Ki dostluk bir yürek işidir bililirim..

Ve o yürekli insanların sayısının burada çok fazla olduğundan hiç kuşkum yok...

Gelin yürek olalım...

Dost sevgilerimle... :clover:

Gönderi tarihi:

Sevgili Gloria seni kutluyorum .Bende ÇYDD de iki tane üniversite öğrencisi okuttum ve arkadaşlarımdan bir çok öğrenciye burs sağladım.Buna katkıda bulunmaktan dolayı da çok mutlu oluyorum veTürkan Saylan muhteşem bir kadın allah ona uzun ömür versin.Arkadaşlar inanın çok büyük paralar değil ufak ufak katkılarla neler başarıldığını görseniz şaşardınız.Bir kişi de okutabilsek bu ülkemiz için çok büyük bir kazançtır.Üstelik bunu tek başınıza yapmanızda gerekmiyor üç beş arkadaş toplanıp her ay bir öğrenciye burs verebilirsiniz.Öğrenciler gerçekten titizlikle seçiliyor ve başarı durumları sürekli takip ediliyor inanın verdiğiniz bir kuruş bile boşa gitmiyor.

Gönderi tarihi:

Böyle bir aktiviteyi desteklemek, bizlerin ve her aydın kişinin görevi olmalı.

Sevgili gloria'dan öncülük etmesini ve daha ayrıntılı bilgi vermesini istiyorum.

Çok teşekkürler gloria, çok iyi ve gerçekçisin..

Gönderi tarihi:

Sevgili Dipnot, Sevgili Gelincik ve Sevgili Bilimselci,

Her birinize öncelikle beni desteklediğiniz için teşekkür ediyorum. Ben şimdi kara kara düşünmeye başladım ne yapabiliriz diye... Kara kara düşünüyorum ama o çocukların apak gelecekleri için... Bir adım attık beni lütfen yalnız bırakmayın olur mu? Yanımda olun yeter. Önümüzdeki perşembe neler yapabileceğimizi bütün ayrıntısıyla öğreneceğim. Buraya da adım adım yazacağım. İstanbul Üniversitesi'nde okuyanlar bilir, öğrenci destek biriminde İffek Ok diye bir bayan vardır. Dünya tatlısı... Bizim dönemimizde Protohistorya Ön Asya Arkeolojisi bölümünün kütüphanecisyidi aynı zamanda... kendisi şimdi Öğrenci Destek Birimi Sorumlusu olmuş. Bu üniversitede okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilerin burs vb. gibi maddi ve manevi her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Bunu yaparken de tabiki vakıflarla ortaklaşa çalışıyor. Başta da ÇYDD ve ÇEV olmak üzere... Ben direk İffet Hanımla iletişime geçeceğim öncelikli olarak ve neler yapabileceğimizi soracağım. İffet benim canım, kanım bize ne yapmamız gerektiğini anlatacak ve işte o zaman içim aydınlanacak benim... Tek olmadığım için...

Burdan başlayalım olur mu? Ben sizi her bir adımımdan haberdar edeceğim. Umarım yarım kalmaz uğraşlarımız. Umarım sonuca ulaşırız. Umarım...

Gönderi tarihi:

bizim okulumuza bu tarz yardımlar çok gelıyor.ve montu olmayan çocukların sevındiğini görmek çok mutluluk verıcı..

Gönderi tarihi:

talişkom gloria

bu gibi derneklerde ne gibi faaliyetlerde bulunabiliriz canımın içi onları anlat

hatta bağış için gerekli banka hesap numaralarını da bence buraya ekle (eklemediysen) isteyen bütçesi ölçüsünde yardımda bulunsun... bizde çocukların okulunda yardıma muhtaç çocuklar için okul bünyesinde bir şeyler yapıyoruz ama her hangi bir dernekten bir yardım gelmedi okulumuza...

bildiğimiz maddi durumu elverişsiz çocukları bu derneklere bildirsek oralardan gelip ilgilenirler mi acaba?

yani gloria daha fazla ayrıntı istiyoz, bizimde yapacağımız neler vardır acaba? :wub:

Gönderi tarihi:

Başlıktaki ilk yazıyı görünce heyacanlanmıştım. Zira saman alevi gibi de olsa fayda faydadır. Ancak daha sonra hayal kırıklığına uğradım... 4 sayfalık başlığın yarısından fazlası "geyik" muhabbetine dönmüş. İnanın okurken sıkıldım.. Nedense bazı şeyleri pek ciddiye alamıyoruz. En azından bırakalım da, ciddiye alanları meşgul etmesin. Bence sayın admin, ya da moderatör arkadaşımız benim buraya kadar olan yazım da dahil olmak üzere gereksiz mesajları silsin. Zira bu konu, buradaki pek çok konudan çok daha önemli...

Toplum olarak yaşam kalitemizin yükselmesini istiyorsak, eğitimli ve nitelikli insanlar yetiştirmek zorundayız. Hepimiz az çok bu işin bir ucundan tutabiliriz. Bunu yapmak için iyi bir gelire sahip olmak da gerekmiyor. Bir defter, bir kalem ile bile yapabiliriz. Topu topu 2-3 ytl yapar. Bakkala, markete gittiğinizde alın birer defter, birer kalem, çevrenizdeki okulun yanından geçerken ihtiyaç sahibi öğrenciye verilmek üzere bırakın. Ne kadar paranızı, ne kadar zamanınızı alır? Bunu yaparken bir de artık çocuğunuza olmayan, ama çöpe atmanın da israf olacağı kıyafetleri de yanınıza alın.. Bir de daha önce okuduğunuz ve evin muhtelif yerlerini dolaşmaktan yorulan bir kaç kitap da götürebilirseniz eğer, daha ne olsun?

Bir öğrenci için yeni kırtasiye malzemesi ve yeni kıyafetler kadar heyecan verici çok az şey vardır; kendimden biliyorum. Yeni okul malzemelerini kullanmak, okula yeni kıyafetlerle gidebilmek için ertesi günkü dersi iple çekerdim. Eminim pek çok arkadaşımız da öğrencilik yıllarında bu duyguları yaşamışlardır. Bu tür yardımlar yaparak hem durumu iyi olmayan öğrencilere bir yardım etmiş, hem de okula şevkle gitmesini sağlamış oluruz.

Unutmayın.... Bir defter, bir kalem....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.