Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel şu cümle sizin değil mi arkadaşım:

Eğer kurana gerçekten inansaydınız, 5 vakit namazıda ihmal etmeye cesaret edemezdiniz

Sayın GıLgaMeŞ,

Ne demek istediğimi hala anlamamışsınız.

Gerçekten inanmak başka şey, inandığını zannetmek başka şey.

Benim iddiam şudur: kralx Kurana 100% inanmıyor. Sadece 100% inandığını zannediyor.

Çünkü Kurana 100% inanan biri asla 5 vakit namazı ihmal etmez.

Zira namaz, islamın en önemli ibadetidir. Hatta islamın ŞARTlarından biridir.

Saygılarımla.

• Cevaplar 59
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Tabiki sizi şahsen görmedim, ama bu sizin hakkınızda hiçbirşey tahmin edemem anlamına gelmez

Sen tahminle kesin yargıyı bir tutuyorsan birşey diyemem..

Tahmin ediyorum demek tahminin dışındaki bir oluşumuda geçerli kılar.

Ama kat'i şartla kralx buluş yapamaz demek tahmin değil kesin hükümdür..

Önce kavramları öğrenmeliyiz değilmi..

Alttan bıyıklımı üstten bıyıklımı çember sakallımı bilmem ama..

Şuan namaz kılan ve müslüman olan binlerce bilim adamı vardır..

Ben tek tek isimlerini bulacak değilim..

Yaz googleye bulsun sana..

Ve ben sözümde durdum..

Mucitler bölümüne yazdım..

Yanıt bekliyorum..

Gönderi tarihi:

Sen tahminle kesin yargıyı bir tutuyorsan birşey diyemem..

Tahmin ediyorum demek tahminin dışındaki bir oluşumuda geçerli kılar.

Ama kat'i şartla kralx buluş yapamaz demek tahmin değil kesin hükümdür..

Önce kavramları öğrenmeliyiz değilmi..

Tutan tahminler.

Mucitler bölümüne yazdım..

Yanıt bekliyorum..

Bende size cevap yazdım.

Ama lütfen bu tartışmaya orada devam edelim.

Burası beni baydı artık.

Merak edenler için mucitlerin yeri:

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...mp;#entry412203

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel şu cümle sizin değil mi arkadaşım:

Eğer kurana gerçekten inansaydınız, 5 vakit namazıda ihmal etmeye cesaret edemezdiniz

gerçekten inansaydınız demek, gerçekten inanmıyorsunuz demekle aynıdır!

gerçekten inanmayanada ''kafir'' denir.

Mesela :

bu insanların yarısı aptaldır, demekle

bu insanların yarısı aptal değildir, demek arasında bir fark var mıdır?YOKTUR !

Umarım anlamışsınızdır.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Sayın Gılgameş,

Evet "gerçekten inanmak" sözcüğünü kullanan benim.

Ama bunu söylerken "şüpheye düşmek" manasında söyledim, anlayın artık lütfen.

Unutmayınki, inanmakla inanmamak arasında bir seçenek daha vardır. Oda "şüpheli olmak". yani emin olamamak.

Emin olmayan bir kişiyede "tamamen inanmıyor" diyemezsiniz.

Bu yüzdende ben o kişiye kafir demem.

Siz derseniz, onada birşey diyemem.

Bu kelimeyi lütfen gereksiz yere uzatmayınız.

Hala anlamadıysanız, size yine başka bir arkadaş yardımcı olur eminim.

Saygılarımla.

Gönderi tarihi:
Evet "gerçekten inanmak" sözcüğünü kullanan benim.

Ama bunu söylerken "şüpheye düşmek" manasında söyledim, anlayın artık lütfen.

Ben anladım anlamasınada, siz anlatım hatası yaşıyorsunuz!

Hem şüphe diyorsunuz ve hem namazı kılmayanın islamla nasıl çeliştiğini ve hatta ''islamın şartı ''olduğundan bu şartı yerine getirmeyen ''kafir olur'' demeye getiriyorsunuz.

Neyse konu o kadar mühim değil zaten, her zamanki ''gaf''larınızdan biri diyip geçiyorum :excl:

saygılar

Gönderi tarihi:
Tutan tahminler.

Tahminin bana göre tutmadı..

Kaldiki sen o tahmini yaptığında henüz ortada birşey yoktu..

Bu durumda ısrarla kavramları öğrenmeliyiz diyorum..

Birde şu bilmediğiniz meseleyi izah edeyim..

İman ayrı amel ayrıdır..

Ehli sünnet itikadına göre ki, benim itikadımda ehli sünnettir..

Namaz kılmamak dinden çıkarmaz, fakat zamanla imanın zedelenmesine ve imanın kaybolmasına yol açabilir..

Beni bağlayan hükümler bu hükümlerdir, başkasının hükümleri değil..

Saygılar..

• 6 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Bu Ay yalnız Muhammed'e değil bütün Tanrı mazharlarına ait bir mucizedir..Öyle güzel bir mucizeki aynı zamanda yeniliğin ve gelişimin ürünüdür..Kıyamet vakti gelmeden önce Gök Allah'ın elinde tomar gibi olur,Gökler başka bir göklere yerler başka bir yerlere dönüşürler..Vakit gelir ve devrin mazharı Tanrı'nın kudret ve yücelik göğünden inerek ilahi ilahı sura üfler ve bütün kainat bu tatlı sesi duyar..

İsa ilahi mesajını vermeden önce musevi inancı artık ömrünü bitirmeye yaklaşmış,zamanın zenginliğinin yerini yoksulluk almış ve din alimleri padişahlık ve dünya hayatına ilgiyi Tanrıya değişmişlerdir..Öyleki bilmeyene kuruntularıyla cevap veriyorlar,dul kadınların evlerine dua etme maksadıyla girip boş boş uzatıyorlardı..Sokak ortalarında dua etmekle gösteriş yapıyorlardı..Kısaca din dinlikten gitmiş bilginlerin kuruntu ve nefis hazinesi olmuştu..

Mesih bu zamanda çıkıp ilahı sura üfledi ve birçok insan değil,birçok topluma yeni bir iman kaftanı giydirdi..Birçok kişi Mesihten ilham alarak birçok İncil yazdı adeta öğrencilerine ve ilk hristiyanlara bir ilham perisi oldu..Yahudi bilginlerinin kuruntuları ekmek vermeyip adım adım yok olarak,İsa Mesih'in kutsal ruh hazinesi onun yerini alıp solladı..Kıyametin gelip çatması,yerlerin göklerin değişmesi,Tanrının göğü kağıt gibi buruşturması işte budur..İsa kuruntu ve batıl ayını işte böyle yarmıştır..

Tabiki bu yeni iman ruhuda zaman gelip eskiyecek benzeri olarak Mesih'e inananlar kınadıkları Yahudi bilginlerine benzeyecekti..i..Hristiyanların Mesih ilhamlığından yoksullanlaşması,O'nun mesajının sırlarına erişememek ve kuruntulara saplanmasıyla birlikte Tanrı'nın göğünden inen Muhammed sura üfürmüş ve ilahi mesajını ilan etmiştir..Vahiyden önce saygı değer lakabıyla anılan Muhammed vahiyden sonra küfürler ve hayvan pislikleriyle karşılaşmıştır..Birde şimdiye baksak birçok insan değil birçok toplum O'na hiçbir hakaret yapılmasını şiddetle izin vermiyor ve canını verecek derecede O'na bağlılıklarını sürdürüyorlar..

Kendisi önceki kitapları onaylamış ve Yahudi,Hristiyan alimlerin kuruntularını ve batıllaştırmalarını yıkarak yeni bir iman ruhu kazandırmıştır..Muhammed'in yardığı Ay işte budur..

Günümüzdeki İslama bakarsak kıyametin gelip çattığını,göğün Allahın elinde tomar gibi olduğunu hakkın batıllaştığı apaçık bellidir..Yakın bir zaman önce Bab lakabıyla bilinen bir adam İranda yeni bir ilahi mesaj ilan etti..Hem sünnilerin hem şiilerin savaşları sırasında yeni din kurarak binlerce akbabayı kendi üstüne çekmiştir..Bab kendisinden sonra gelecek olan şahısı müjdelemiş ve İranda kurşuna dizilerek şehit olmuştur..Bir süre sonra bahsi ettiğimiz kıyamet gerçekleşmiş,gökler başka göklere yerler başka yerlere dönüşmüş,Ay yarılmış  ve Bahaullah sura üflemiştir..Adeta inananlarına yepyeni bir iman ruhu kazandırmış ve insanları yeni Cennetin içine sarmıştır..Şu an dini büyümekte ve taptazedir..Beklenen en yüce zuhurlar işte budur,Kuranda yazan alametlerinde gerçekleşmiş olmasını görmek dileğiyle..

Tabiki zaman gelicek ve bu taptazeliğin yerini bayatlık alıcaktır.

• 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Tahminin bana göre tutmadı..

Kaldiki sen o tahmini yaptığında henüz ortada birşey yoktu..

Bu durumda ısrarla kavramları öğrenmeliyiz diyorum..

Birde şu bilmediğiniz meseleyi izah edeyim..

İman ayrı amel ayrıdır..

Ehli sünnet itikadına göre ki, benim itikadımda ehli sünnettir..

Namaz kılmamak dinden çıkarmaz, fakat zamanla imanın zedelenmesine ve imanın kaybolmasına yol açabilir..

Beni bağlayan hükümler bu hükümlerdir, başkasının hükümleri değil..

Saygılar..

Hey maşallah...

Gönderi tarihi:

Bende ortaya bir inanç sitemi atacağım yakında ve adına da tanrı karşıtı deyip cemaat oluşturacağım ve diyeceğim ki bu dinin 

bir peygamberi güneşi ikiye bölü ama sedece bu dine inanlar evet biz gördük diyip işin içinden çıkacaklar sonra bunlara inanmayan başkaları ise bize ispat et 

diyecekler ve onlarda kısa zaman içerisinde oldu şimdi o cayır cayır yanan güneşe nasıl gidip sizlere bunu gösterelim yanarız sonra gibi tutarsız 

iddia'la atacağım ne dersiniz bakarsınız milyonlar hatta milyarlarca inananımız olur sonra ibadethaneler yaparız gelsin cukka'lar nasıl fikir ama

Değerli kardeşler şaka bir yana bir insan inandığı dini asla sorgulamaz ters bir şey görse hadi ona bir kılıf bulur çünkü din'de sorgulama yasaktır neden yasak(sa) hiç anlamadım ? adamcağız korkar cehenneme gideceğini sanar fikir yürütemez verilemeyen cevaplara din adamları o kadarını biz tanrıdan daha mı iyi bileceğiz ey insan der çıkar keser atar 

adam bitmiştir THE END o adam artık mümkünmü bir daha soru sorsun sorgulama yapsın hikayeler hikayeler ve en önemlisi bilimsellikten uzak sanki bir mitoloji 

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.