Zıplanacak içerik

Featured Replies

• Cevaplar 181
  • Görüntü 15,7b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

• 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Hailey Bieber, Rhode'u 1 milyar dolarlık anlaşmayla zenginliğe dönüştürüyor

Hailey Bieber, güzellik imparatoru olarak statüsünü sağlamlaştırıyor.

Güzellik markası rhode'u kuran Bieber, Çarşamba günü Instagram'da markanın e.l.f. Beauty ile ortaklık kurarak yeni bir sayfa açacağını duyurdu.

Bir basın bülteni, e.l.f. Beauty'nin rhode'u 1 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu. Bieber, rhode'un Baş Yaratıcı Sorumlusu ve İnovasyon Başkanı olarak görev yapacak. Basın bültenine göre, İnovasyon Başkanı olarak "yaratıcılık, ürün inovasyonu ve pazarlamayı" denetleyecek. Ayrıca e.l.f. Beauty'nin stratejik danışmanı olacak.

"2022'de @rhode'u başlattığımda, şirket için her zaman büyük hayallerim vardı ve benim için en önemli şey rhode'u küresel olarak daha fazla alana, yere ve yüze getirmekti," dedi Bieber bir Instagram gönderisinde. "Bu yüzden bugün rhode dünyasındaki bu yeni bölüme adım atarken e.l.f. Beauty ile ortaklık kurduğumuzu duyurmaktan inanılmaz derecede heyecan ve gurur duyuyorum."

Devam etti, "Benim gibi büyük fikirlere ve inovasyona inanan ve markayı büyütmeye devam etmemize yardımcı olacak farklı bir şirket olma vizyonuna sahip, benzer düşünen bir bozguncu buldum."

Bieber, bu hareketin kendisini "canlı, heyecanlı ve rhode'un Baş Yaratıcı Yöneticisi ve İnovasyon Başkanı ve e.l.f. Beauty'nin stratejik danışmanı olarak daha da büyük bir role adım atmaya her zamankinden daha hazır" hissettirdiğini söyledi.

Bir basın bültenine göre Bieber'ın güzellik serisi "cildinizi iyilikle parlatmayı" amaçlıyor. Ünlü sırlı süt de dahil olmak üzere cilt bakım ürünleri ve cep allığı ve peptit dudak boyası da dahil olmak üzere makyaj ürünleri içeriyor.

E.l.f.'in markayı satın alması, bir basın bültenine göre "güç merkezi ittifakı" olarak tanımlanıyor ve "dönüştürücü küresel genişleme için sahneyi hazırlayan, bozulma ve ürün inovasyonuna" odaklanıyor.

"e.l.f. Beauty, Rhode'da benzer düşünen bir bozguncu buldu," dedi e.l.f. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Tarang Amin. "Rhode, prestijin en iyisini erişilebilir kılan hızlı büyüyen bir marka ile portföyümüzü daha da çeşitlendiriyor. Rhode'un güzellik engellerini yıkma yeteneğinden heyecan duyuyoruz ve e.l.f. Beauty'nin farklı bir şirket yaratma vizyonuyla tam olarak uyumlu. Rhode, roket hızında büyümeye hazır olduğuna inandığımız güzel bir marka."

Bieber, Instagram gönderisini Rhode ekibine ve topluluğuna teşekkür ederek sonlandırdı.

"En destekleyici olduğunuz ve bu yolculukta olduğunuz için teşekkür ederim, bu sonraki bölüm birlikte daha da inanılmaz olacak! Dediğim gibi, bu sadece bir başlangıç." diye yazdı.

Kaynak: ABC News

• 2 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Kardashian'lar estetik ameliyatları hakkında birdenbire dürüst olmaya başladılar ve şüphelenmekte haklısınız

Gençliğimin çoğunu Kardashian ailesinin ve milyarlarca dolarlık güzellik imparatorluklarının kaprislerine göre geçirdiğimi itiraf etmekten utanıyorum. Onların görünüşünü taklit etmek için aşırı uçlara gittim. 2015'te Kylie Jenner'ın kendisininki gibi bir dudak oluşturacağına söz verdiği viral dudak dolgunlaştırma kitini satın almak için çırpındım.

plastic-surgery.jpg

İlk işimden kazandığım parayı, onun önerdiği her MAC Cosmetics dudak kalemini yavaşça toplamak için harcadım. Kaşlarımı onunkine uyacak koyu kahverengi bir pomad kullanarak gölgelendiriyordum. Yüzümü nasıl konturlayacağımı bana öğreten kişi Kylie'nin ablası, ünlü Kim Kardashian'dı (YouTube'daki bir eğitim aracılığıyla, daha az değil).

Etkilendiğimi söyleyebilirsiniz. Ancak bunun yüzeysel bir etkiden daha derin olduğunu iddia ediyorum - aile, arketipal "Instagram yüzü" (düğme burun, keskin elmacık kemikleri, şişkin dudaklar düşünün) biçiminde bugün de hüküm süren bir güzellik standardı belirledi. Ve benim gibi kadınlar da onları takip etti.

On yıl sonra, artık o kadar etkilenebilir değilim. Ve bu yüzden Kardashian'ların yıllarca süren gizli saklı ve sözde inkarların ardından son zamanlarda tamamen estetik ameliyatlara ve ince ayar şeffaflığına yönelmelerinden endişeleniyorum. Geçtiğimiz hafta sonu, Kardashian/Jenner klanının en büyük kız kardeşi olan Khloe Kardashian, yüz prosedürlerinin bir listesini yayınladı.

Bunlar arasında burun estetiği, cilt beyazlatma, botoks, dolgu, kolajen enjeksiyonları ve düzenli "somon spermi yüz bakımları" vardı, ancak bunlarla sınırlı değildi. Khloe'nin 27 yaşındaki üvey kız kardeşi Kylie, sadece birkaç hafta önce ikinci göğüs büyütme ameliyatının ayrıntılarını, boyutunu, yerleşimini ve doktorunu paylaşmıştı.

Bir hayranı ondan büyülü bileşenleri paylaşmasını istediğinde -muhtemelen kendi yaklaşan randevuları için- Kylie, şunları yazarak kabul etti: "445 cc, orta profil, yarı kas altında!!!!!. Silikon!!! Garth Fisher!!! Umarım bu yardımcı olur lol." Hayranlar tarafından "meme büyütme tarifi" olarak adlandırıldı; sanki hızlı bir makarna yemeği hazırlama talimatlarıymış gibi çok açık bir şekilde anlatıldı.

Anneleri Kris Jenner da yakın zamanda son parlaklık işleminin arkasındaki New York City merkezli yüz germe uzmanını açıkladı.

Bu yeni şeffaflık dalgası karaktere son derece aykırı. Kardashian-Jenner'lar, kendi ameliyatları hakkında yıllardır yapılan spekülasyonlara rağmen, genellikle sorulardan kaçındı veya söylentileri tamamen reddetti.

Gerçekten de, ameliyatları konusundaki temkinlilikleri, on yılın en iyi kısmı boyunca pazarladıkları güzellik standardını korumak için işe yaradı; çeşitli kozmetik, giyim ve iç çamaşırı şirketleri aracılığıyla kitlesel güzelleştirme araçlarını satarak milyarlar kazanırken bizi karanlıkta bıraktılar. O zamandan beri, hayranlar ailenin onlara bir açıklama borçlu olduğunu hissettiler.

Örneğin Kylie'yi ele alalım: 2015'te markası Kylie Cosmetics'in viral dudak kitlerini tanıtırken, dudaklarına dolgu enjekte ettirdiğine dair söylentileri yalanladı (öncesi ve sonrası resimleri yıllar içinde iki dudak boyutunu önemli ölçüde farklı göstermesine rağmen). Dudaklarına dolgunluk "illüzyonunu" veren şeyin yalnızca dudak kalemi ile kendi el işi olduğunu iddia etti. Keeping Up with the Kardashians'ın bir bölümünde aylar sonra bu işlemi yaptırdığını itiraf etti.

Ayrıca, botoks enjeksiyonları yaptırdığını ve meme büyütme ameliyatı geçirdiğini itiraf eden Kim de var - ama başka hiçbir şey değil. Doğal olduğu iddiası, şüphesiz kum saati silüetlerini geliştirmek için ürünler satan 4 milyar dolarlık şekillendirici iç çamaşırı şirketi Skims'in ve cilt bakım markası SKKN by Kim'in başarısına yardımcı oldu.

O halde, bu ani dürüstlük dalgasına şüpheyle yaklaşma hakkımız var. Bunun nedeni, estetik ameliyatların normalleşmesiyle (ki bunu çok sayıda kişi yaptı) gerçeği yargılamadan söyleyecek kadar rahat hissetmeleri mi? Belki de onları insanlaştırmak için bir halkla ilişkiler hamlesidir. Ancak bu reality şov yıldızlarının hayranlarıyla sosyal medyada kurdukları mevcut ilişkiyi analiz ederseniz, ameliyat tüyolarını ve ölçümlerini paylaşarak insanlara yardım ettiklerine inanıyorlar gibi görünüyor.

Sebepleri ne olursa olsun, bu yeni açıklığın endişe verici sonuçları şimdiden var. Kız kardeşler arasında toplam 1,5 milyardan fazla takipçisi olan bu grubun, ameliyatın tanıtımı ve kutlanması konusunda belirsiz etikleri var.

Herkesin vücuduyla ne yapmak istediğine karar verme hakkına sahip olduğuna inanıyorum, ancak Kylie ameliyat detaylarını internette yayınladığında, genç kadın hayranlarının çoğunun da aynısını yapacağının farkında olmalı. (Ve bu, Kylie'nin 2023'te 19 yaşındayken meme büyütme ameliyatı geçirdiği için pişman olduğunu ve bir gün küçük kızı Stormi de aynısını yaparsa "kalbinin kırılacağını" itiraf etmesine rağmen.)

Ancak belki de daha da rahatsız edici olan, hayranların Kylie'nin meme ameliyatı hakkındaki samimi itirafına verdiği tepkinin ezici bir övgüyle karşılanmasıydı. Bir zamanlar gizli olan bu bilmeceyi paylaştığı için "kızların kızı" olarak kutlandı. Ve bu kutlama bir haklı çıkarma değildi - bilirsiniz, estetik açıdan tanrıça gibi bir ünlünün aslında o şekilde doğmadığını öğrendiğinizde hissettiğiniz o bencil rahatlama sancısı. Bunun yerine tepki heyecan ve hatta güçlenmeydi.

Kylie Etkisi, daha fazla kadını TikTok'ta kendi görünümlerinin ardındaki "tarifi" paylaşmaya, implantların en iyi yerleştirilmesi, önerecekleri plastik cerrahi klinikleri, iyileşme sonrası ipuçları ve daha fazlası hakkında tavsiyeler sunmaya teşvik etti ve birçoğu ilhamının Kylie veya kız kardeşi Kendall olduğunu belirtti. Plastik cerrahiyi çevreleyen bu "güçlenme" duygusu muhtemelen binlerce gencin TikTok akışlarını dolduruyor ve onlara vücutlarının ancak ameliyattan sonra sevimli olduğunu öğretiyor.

Bu ameliyat etkisi dalgasından yalnızca zenginlerin yararlanabileceğini iddia edebilirsiniz. Ancak estetik cerrahi hiç bu kadar popüler veya erişilebilir olmamıştı. British Beauty Council'ın 2025 Güzelliğin Değeri raporunda yayınlanan son veriler, İngilizlerin ilk kez futbol maçlarına gitmek, spor salonuna gitmek ve eğlence parklarını ziyaret etmek için harcadıklarından daha fazla parayı güzelliğe harcadıklarını gösterdi.

En hızlı büyüyen alan, geçen yıl yüzde 15 artan güzellik hizmetleri ve dolgu ve botoks gibi invaziv olmayan tedavilerdi. Ve alandaki uzmanlar, bu estetik tedavileri arayan gençlerin sayısında artış olduğunu bildirdi. British Association of Aesthetic Plastic Surgeons'ın (BAAPS) son bulgularına göre, daha kısa süreli tedaviler arayan kişiler bile invaziv olmayan çalışmalardan çok daha kalıcı çözümlere geçiyor: yani tekrarlanan bakım randevularının "yorgunluğu" nedeniyle bıçak altına yatmak.

Kylie Jenner gibi görünmek için hiç ameliyat olmamış olabilirim, ancak bir ünlünün güzellik standartlarının bilinçaltında nasıl yol gösterebileceğini ilk elden biliyorum. Bilişsel olarak, Kylie'nin dudaklarında enjeksiyonlar olduğunu her zaman biliyordum - inkar ettiğinde bile - ancak bu beni dudak kitleri satın almaktan alıkoymadı (ve utanç verici bir şekilde, 2015'te takipçilerinin çoğunun dudakları geçici olarak şişene ve genişleyene kadar şişe veya shot bardağı emmeye başladığı o iğrenç Kylie Jenner dudak meydan okumasını denemeyi).

Ameliyatınızın kapsamlı ayrıntılarını geniş bir platformda genç bir kitleyle paylaşmak, bu nedenle son derece sorumsuzca geliyor. Ben, en azından, sadece aşırı pahalı, Jenner markalı dudak ürünlerine para harcadım. Bugünün en ateşli hayranları için sonuçları çok daha kalıcı olacak.

The Independent, bağımsız düşünceli kişiler için küresel haberler, yorumlar ve analizler sağlayan dünyanın en özgür düşünceli haber markasıdır. Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, bağımsız düşünceli bireylerden oluşan büyük bir küresel okuyucu kitlesi oluşturduk. Değişimi gerçekleştirme misyonumuz, hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Kaynak: The Independent

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.