Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (2005) Thank You for Smoking

Böyle filmler izledikten sonra beni hep korkutmuştur çünkü bize hayatımızın ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor ve içinden çıkılmaz denklemlere sürüklüyor... Film Sigara firmalarını savunan bir Lobicinin üstüne kurulmuş Nick Naylor (Aaron Eckhart) ve bu sen gördüğüm en güzel rollerden birisini oynamış filmde. Konuyu iyi anlayarak ve karşıdakilerin kafasını karıştırarak istediğini elde edebilen bir konuşmacıyı oynayan Nick Sigara sektörüne nasıl milyarlarca dolar kazandığının resmini çiziyor. Nasıl yapıyor sigara zararsızdır ögesini herkese anlatarak fakat anlatırken kullandığı taktikler sizide şaşırtacak şaşırdıkçada üzüleceksiniz çünkü çevrenize baktığınızda bu ürünlerden milyonlarca olduğunu göreceksiniz. Mutlaka izleyin derim sakın kaçırmayın... Özellikle Nick'in oğlu ile ilişkisine dikkat ayrıca bir de Robert Duvall var oda cabası...

Oyuncular: Aaron Eckhart, Maria Bello, Cameron Bright, Adam Brody, Sam Elliott, Robert Duvall

Yönetmen: Jason Reitman

post-2-1175782525_thumb.jpg

Big Tobacco spin doctor Nick Naylor (Aaron Eckhart) is on a mission to make the country forget the dangers of his product. Rallying for the cause, he works to promote smoking in the movies and hush former employees who bad-mouth cigarettes, all the while trying to remain a role model for his young son. Maria Bello, Katie Holmes, Robert Duvall and William H. Macy co-star in Jason Reitman's razor-sharp satire based on Christopher Buckley's novel.

Cast: Aaron Eckhart, Maria Bello, Cameron Bright, Adam Brody, Sam Elliott, Robert Duvall

Director: Jason Reitman

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

aldım bu filmi, izlenecek filmler listemde bu da... Ne dersin sevgili Adminim, değer mi izlenmeye?

Gönderi tarihi:

Ben bu hafta sonu izledim bu filmi.

Bence izlenmeye değer bir film.

Film sigara üzerinden yürüyor ama bence asıl vurgulanan ne yapılıyorsa yapılsın hakkıyla ve sonuna dek inanarak yapılması gerektiğiydi.

Nick karakterininde yaptığı tam olarak buydu. Bir avukat katil olan müvekkilini kurtarmak adına nasıl haklılığını savunuyorsa (ki buna inanmıyor bile olsa) Nick'te bunun için sonuna kadar mücadele veriyor.

Kimbilir belkide ben fazla pozitif bir sonuç çıkarmışımdır bu filmden :sweatingbullets::sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

Film sigara üzerinden yürüyor ama bence asıl vurgulanan ne yapılıyorsa yapılsın hakkıyla ve sonuna dek inanarak yapılması gerektiğiydi.

Nick karakterininde yaptığı tam olarak buydu. Bir avukat katil olan müvekkilini kurtarmak adına nasıl haklılığını savunuyorsa (ki buna inanmıyor bile olsa) Nick'te bunun için sonuna kadar mücadele veriyor.

Kimbilir belkide ben fazla pozitif bir sonuç çıkarmışımdır bu filmden :sweatingbullets::sweatingbullets:

Bensiz bensiz git bakalım sinemalara ABLACIMM -_-:P

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Evet galiba, :sweatingbullets:

Ben sana benim anladığımı açayım biraz...

Filme dikkat ettiysen iki mesaj veriyor birini yazmışsın :stuart: : Kötü bir şey olduğu halde kendini inadırarak sigara içmeyi savunuyor bu yaptığı işi sevme ile ilgili bir şey...

İkincisi: Kullandığı yöntemler (bu beni çok üzmüştü çünkü kendimi çok aptal hissetmiştim)... Sadece Nick değil Malboro şirketinin insanları nasıl tuzağa düşürdüklerini ve onlara nasıl yalan söylediklerini ve sembollerin arkasına nasıl saklandıklarını anlatıyor... Ve şirket sahibi geri planda durup bütün piyonları kullanmaya çalışıyor ve gaddar...

İşte bu bölüm yüzünden bu filmi herkesin seyretmesini ve Pazarlama denen şeyin arkasında nelerin olduğunu görmelerini istiyorum... :angry:

Saygılar

Gönderi tarihi:
Bensiz bensiz git bakalım sinemalara ABLACIMM -_-:P

tamam balım gel birlikte gidelimmm :stuart: aşkolsun seni mi kıracağım sankiiiii :kiss:

Gönderi tarihi:
Evet galiba, :sweatingbullets:

Ben sana benim anladığımı açayım biraz...

Filme dikkat ettiysen iki mesaj veriyor birini yazmışsın :stuart: : Kötü bir şey olduğu halde kendini inadırarak sigara içmeyi savunuyor bu yaptığı işi sevme ile ilgili bir şey...

İkincisi: Kullandığı yöntemler (bu beni çok üzmüştü çünkü kendimi çok aptal hissetmiştim)... Sadece Nick değil Malboro şirketinin insanları nasıl tuzağa düşürdüklerini ve onlara nasıl yalan söylediklerini ve sembollerin arkasına nasıl saklandıklarını anlatıyor... Ve şirket sahibi geri planda durup bütün piyonları kullanmaya çalışıyor ve gaddar...

İşte bu bölüm yüzünden bu filmi herkesin seyretmesini ve Pazarlama denen şeyin arkasında nelerin olduğunu görmelerini istiyorum... :angry:

Saygılar

Evet bazı açılardan haklısın Adminciğim.

Ama düşünülürse savunulan ürün sigara değilde başka bir şey olsaydı örneğin kola, aynı şekilde hissetmeyecektin.

üzerinden yürünülen ürüne göre tepkilerimiz farklılaşıyor sanırım.

ilgi alanlarımıza göre tuzağa düşeriz. çocuklar sakız,şeker,çikolatada..... bayanlar kozmetikte vb vb vb....

tüketime yönelik toplumların kaderi budur her zaman tuzağa düşürülmek. üretici firmalar ve reklam sektörü olduğu sürece sanırım bu tuzaklar ve sömürülme her zaman olacak. :blush:

ve başka bir gerçek daha tüm şirket sahipleri piyonlarını kullanır. acı ama gerçek ;):unsure:

yinede film izlenmeye değer öyle değil mi :clover::clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin
Evet bazı açılardan haklısın Adminciğim.

Ama düşünülürse savunulan ürün sigara değilde başka bir şey olsaydı örneğin kola, aynı şekilde hissetmeyecektin.

üzerinden yürünülen ürüne göre tepkilerimiz farklılaşıyor sanırım.

ilgi alanlarımıza göre tuzağa düşeriz. çocuklar sakız,şeker,çikolatada..... bayanlar kozmetikte vb vb vb....

tüketime yönelik toplumların kaderi budur her zaman tuzağa düşürülmek. üretici firmalar ve reklam sektörü olduğu sürece sanırım bu tuzaklar ve sömürülme her zaman olacak. :blush:

ve başka bir gerçek daha tüm şirket sahipleri piyonlarını kullanır. acı ama gerçek ;):unsure:

yinede film izlenmeye değer öyle değil mi :clover::clover:

Ben ürün açısından bakmadım ben mekanizma açısından irdeledim zaten ama bu filme konu sigara ve benim kendimi ..... gibi hissetmemi sağladı...

Anlayacağın ben insanım ve bu tür mekanizmaların benim yaşamamı yönlendirdiğini düşünmek üzüyor beni...

Kendim ne kadar seçiyorum sorusunu soruyorum kendime ve büyü bir ? çıkıyor karşıma...

Saygılar

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin
aldım bu filmi, izlenecek filmler listemde bu da... Ne dersin sevgili Adminim, değer mi izlenmeye?

Değmez mi, sakın kaçırma..!

Gönderi tarihi:

Eeeee soruma bu kadar gec cevap gelince farkettim ya ben aslında hala o filmi izlemişim ama madem izlenmeye deger o halde izleyeyim bari :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.