Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 yani su anda yazilanlarin yapilmadigi bir gercek degil mi??? Arkadaşım sanırım iletişim kuramıyoruz.. Bakın ben diyorumki.. Evet insanlar hata yapıyorlar, yanlış yapıyorlar ve bu hata yapan ve yanlış yapan insanlardan herhangi bir dine inananıda var inanmayanıda var.. Fakat hata yapan insan müslünsa islama veryansın ediliyor.. Ama islam bunu haketmiyor.. İslam zaten o insanın yaptığı şeyleri yasaklamış.. Mesela TCK hırsızlık suçtur.. Fakat buna rağmen hırsızlık yapanlar vardır.. Ee siz hırsızlık yapanlar var diye TCK yımı suçlucaksınız.. Hani bir örnek daha vermiştik.. Şoför hatasından dolayı, arabayı yargılamak..!! Sizce haklı bir davranışmı bu..? Saygılar.. Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Arkadaşım sanırım iletişim kuramıyoruz.. Bakın ben diyorumki.. Evet insanlar hata yapıyorlar, yanlış yapıyorlar ve bu hata yapan ve yanlış yapan insanlardan herhangi bir dine inananıda var inanmayanıda var.. Fakat hata yapan insan müslünsa islama veryansın ediliyor.. Ama islam bunu haketmiyor.. İslam zaten o insanın yaptığı şeyleri yasaklamış.. Mesela TCK hırsızlık suçtur.. Fakat buna rağmen hırsızlık yapanlar vardır.. Ee siz hırsızlık yapanlar var diye TCK yımı suçlucaksınız.. Hani bir örnek daha vermiştik.. Şoför hatasından dolayı, arabayı yargılamak..!! Sizce haklı bir davranışmı bu..? Saygılar.. Maide 38 Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir. Evet sayın kıral,kuran öyle kapkaç türünden basit hırsızlığı yasaklar, yasaklar çünkü büyük davalar peşinde olan ve toptan götürmeye azmetmiş bir tanrı için ayak bağıdır bu tür basit hırsızlıklar Ahzap 25- Hem Allah kâfirleri herhangi bir hayra ulaşmadan hınçlarıyle defetti. Bu şekilde Allah, müminlere savaşta kâfi geldi. Allah çok güçlüdür, çok üstündür. 26- Hem de kitap ehlinden onlara yardım edenleri kalplerine korku düşürerek kalelerinden indirdi, siz onların bir kısmını katlediyordunuz, bir kısmını da esir alıyordunuz. 27- (Allah) onların arazilerini, yurtlarını ve mallarını size miras kıldı. Bir de henüz ayak basmadığınız bir yeri (size miras kıldı). Allah, her şeye kâdirdir. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Bunlar hayata geçirilmesi gereken ve emredilen şeyler.. Yani islamda bir problem yok.. O yazdıklarım islamın emri... Fakat yanlış uygulayanlardan yola çıkarak bu yanlışları islama mal etmeniz pek tutarlı değil.. İslamda vahşete, haksızlığa zulme ve hasılı hiçbir kötülüğe yer yoktur.. Aslında herhangi bir islami kaynağı açsanız bunların böyle olduğunu göreceksiniz.. Saygılar.. İşte istediğin kaynak sayın Kral, .................... Tevbe 29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye (haraç) verecekleri hale gelinceye kadar savaş öldürün Hem insanlara savaşlarla ölüm tehditi savuracaksın ya islamı seçin, yada haraç verin diyeceksin, fakat maddi durumu müsait olmadıgı haraç veremeyen fakat hayatını koruma amaçlı isteksiz bu dine girenleri bir açıgını yakaladıgında münafık diye suçlayacaksın Acaba yeeryüzünün neresinde böyle adaletsiz bir sistem görülmüş ki ? Biliyorum kimse bunları kabul etmeyecek sende etmeyeceksin ama sizin etmemeniz islamın bu gerçeğini değitirmeyecek İstesenizde istemesenide islam bu. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Sevgili bilimselci.. Teveb-29 da öldürün ifadesi geçmemektedir.. Haksöz'ün bu tutmuna her zamanki gibi yine bir anlam veremedim.. Bakın meal aynen aşağıdaki gibidir.. "Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere *****mış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın." Cizye varlık vergisidir.. Onlarla sonsuza kadar savaşın demiyor.. Cizye verinceye kadar diyor.. Ee oradada bir devlet vardı ve bu devletinde belli kuralları vardı.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Sevgili bilimselci.. Teveb-29 da öldürün ifadesi geçmemektedir.. Haksöz'ün bu tutmuna her zamanki gibi yine bir anlam veremedim.. Bakın meal aynen aşağıdaki gibidir.. "Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere *****mış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın." Cizye varlık vergisidir.. Onlarla sonsuza kadar savaşın demiyor.. Cizye verinceye kadar diyor.. Ee oradada bir devlet vardı ve bu devletinde belli kuralları vardı.. Saygılar.. Sayın kral, 13 adet ayrı meale baktım dediğin doğru. "Öldürün" kelimesi geçmiyor. Anacak, "onlarla savaşın" açıklaması da "öldürün" den pek aşağı kalmaz. Kaldıki cizyeyi kabullenmediğinde zaten öldürülecek. Savaşlar'da çiçek sunulmuyor. Ha "Kel hasan" ha "Hasan kel". Ayrıca diğer inançlara neden takıyor müslim. Hani herkesin inancı kendine değilmiydi. Çelişkiler hiç bitmiyor. Veya biz anlayamıyoruz. Bizim anlayamamız daha mantıklı değil mi? Selam. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Sayın kral,13 adet ayrı meale baktım dediğin doğru. "Öldürün" kelimesi geçmiyor. Anacak, "onlarla savaşın" açıklaması da "öldürün" den pek aşağı kalmaz. Kaldıki cizyeyi kabullenmediğinde zaten öldürülecek. Savaşlar'da çiçek sunulmuyor. Ha "Kel hasan" ha "Hasan kel". Ayrıca diğer inançlara neden takıyor müslim. Hani herkesin inancı kendine değilmiydi. Çelişkiler hiç bitmiyor. Veya biz anlayamıyoruz. Bizim anlayamamız daha mantıklı değil mi? Selam. Sanırım anlatamadım.. O insanlar içinde yaşadıkları devlet kuralarına uymak zorundalar.. Vergide verecekler, kurallarada uyacaklar.. Bu her toplumda böyledir.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Sanırım anlatamadım.. O insanlar içinde yaşadıkları devlet kuralarına uymak zorundalar.. Vergide verecekler, kurallarada uyacaklar.. Bu her toplumda böyledir.. Saygılar.. Hiç anlamazmıyım sayın Kral, saf yerine koyma beni lutfen.. İşte laikliğin erdemi burada başlıyor, Devletin laik olması. Sen, karşı olduğun bir inanca vergi vereceksin, onu yaşatmaya çalışacaksın mümkünmü ? Vermeyi kabullenmezsen, bende sana savaş açacağım. Boynununu bükmek için. Boynunu bükmezsen eğer, savaştaki sonunu da sen tahmin et. İşte sizlerin objektifliği, sayın Kral. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Hiç anlamazmıyım sayın Kral, saf yerine koyma beni lutfen..İşte laikliğin erdemi burada başlıyor, Devletin laik olması. Sen, karşı olduğun bir inanca vergi vereceksin, onu yaşatmaya çalışacaksın mümkünmü ? Vermeyi kabullenmezsen, bende sana savaş açacağım. Boynununu bükmek için. Boynunu bükmezsen eğer, savaştaki sonunu da sen tahmin et. İşte sizlerin objektifliği, sayın Kral. O zamanın ve o toplumun yönetim şekli oydu sayın bilimselci.. Sonuçta bir devlet ve bir yönetim şekli.. Her yönetimin bir kuralı vardır ve bu kurallara uyulması zorunludur.. Vergi vermeyenlerin cezalandırılmadığı bir ülke söylermisin.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 O zamanın ve o toplumun yönetim şekli oydu sayın bilimselci.. Sonuçta bir devlet ve bir yönetim şekli.. Her yönetimin bir kuralı vardır ve bu kurallara uyulması zorunludur.. Vergi vermeyenlerin cezalandırılmadığı bir ülke söylermisin.. Saygılar.. Adil yönetimin o zamanı bu zamanı olmaz sayın Kral. Helede bu Allah'ın yönetimi ise. Sen bir inanç sahibine diğer inancı yaşatamazsın. Allah bunu bilmiyormuymuş ? Birde boyun büktürüyor. Objektiflik bumu ? Kaldıki, aciz insanlar bile biliyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 O dönemlerde bazı kabilelerle anlaşmalar yapıldı.. Uslu uslu otorun oturduğunuz yerde, dininizide yaşayın ama sakın huzursuzluk çıkarmayın denildi.. Ama ne yaptılar.. Gizliden gizliye Peygambere tuzak kurdular.. Bir duvarın üzerinden Peygamber efendimizin üzerine büyük bir taş atmayı planladılar.. Fakat bu emellerine ulaşamadılar.. Buna benzer olaylar mevcuttur.. Ne yapılsaydı, ödüllendirilselermiydi..? Saygılar.. Alıntı
Φ haksöz Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Sevgili bilimselci.. Teveb-29 da öldürün ifadesi geçmemektedir.. Haksöz'ün bu tutmuna her zamanki gibi yine bir anlam veremedim.. Bakın meal aynen aşağıdaki gibidir.. "Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere *****mış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın." Cizye varlık vergisidir.. Onlarla sonsuza kadar savaşın demiyor.. Cizye verinceye kadar diyor.. Ee oradada bir devlet vardı ve bu devletinde belli kuralları vardı.. Saygılar.. Hayır sayın kıral, Ben yazdığımın arkasındayım. Asıl çarpıtmayı yapan mealcilerdir. Yani sizin çoooooooooooooook bilgili alimleriniz nedenine gelince Kuranın apaçık katliam/ öldürme emretteği gerçeğini makyajlamak için. Savaşmak arapçada HRB dir. benim verdiğm ayette ise KTL fiili geçmektedir ve anlamı öldürmek demektir. İlk önce KTL ve HRB fiilerini ayrı ayrı geçtiği bir ayeti vereyim. Maide 33. İnnema cezaüllezıne yüharribunellahe ve rasulehu ve yes'avne fil erdı fesaden ey yükattelu ev yüsallebu ev tükattaa eydıhim ve ercülühüm min hılafin ev yünfev minel ard zalike lehüm hızyün fid dünya ve lehüm fil ahırati azabün azıym 5/33- Allah'a ve Resûlü’ne karşı savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir. Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azap vardır. Gelelim tevbe 29 a 29. Katilüllezıne la yü'minune billahi ve la bil yevmil ahıri ve la yühürrimune ma harremallahü ve rasulühu ve la yedınune dınel hakkı minellezıne utül kitübe hatta yu'tul cizyete ay yediv vehüm sağırun 9/29- Kendilerine kitap verilenlerden, Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resûlü’nün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (İslam'ı) din edinmeyenleri, küçük düşürülüp cizyeyi kendi elleriyle verinceye kadar öldürün. Neden savaş değilde öldürme olduğunda ısrar ediyorum.Zira savaşları savunma diye yumuşatmaya çalışanlanlar var.Savunmada, karşı tarafa din dayatmanın hiç gerekçesi olamazda ondan. Sadece bu ayet değil bir çok ayet te var bu öldürme emri 244. Ve katilu fı sebılillah va'lemu ennellahe semıun alım Bakara 244 Allah yolunda öldürün ve bilin ki Allah, her şeyi işitir ve bilir. Nisa 74 O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, Allah yolunda öldürsün. Kim Allah yolunda öldürür, öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükafat vereceğiz 74. Fel yükatil fı sebılillahillezıne yeşrunel hayated dünya bil ahırah ve men yükatil fı sebılillahi fe yuktel ev yağlib fe sevfe nü'tıhi ecran azıyma Nisa 84 Allah yolunda öldür. Sen, kendinden başkası (sebebiyle) sorumlu tutulmazsın. Müminleri de teşvik et. Umulur ki Allah kafirlerin gücünü kırar . Allah'ın gücü daha çetin ve cezası daha şiddetlidir. 84. Fe katil fı sebılillah la tükellefü illa nefseke ve harridıl mü'minınv asellahü ey yeküffe be'sellezıne keferu vallahü eşddü be'sev ve eşeddü tenkıla Tevbe 111 Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında Allah yolunda katliam yapmak üzere satın almıştır. Çünkü , öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır 111. İnnellaheştera minel mü'minıne enfüshehüm ve emvalehüm bi enne lehümül cenneh yükatilune fı sebılillahi fe yaktülune ve yuktelune va'den aleyhi hakkan fit tevrati vel incıli vel kur'an ve men evfa bi ahdihı festebşiru bi bey'ıkümlezı bay'tüm bih ve zalike hümvel fevzül azıym Tevbe 123. Ya eyyühellezıne amenu katilüllezıne yaluneküm minel küffari vel yecidu fıküm ğılzah va'lemu ennallahe meal müttekıyn 123- Ey iman edenler, önce yakın çevrenizdeki kâfirlerle öldürün ki, sizde bir güç ve kuvvet olduğunu görsünler. Ve iyi bilin ki, Allah müttakilerle beraberdir. Kuran kimlerin öldürülmesini yasaklar, birde ona bakalım Nisa 93- Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazab ve lanet etmiş ve onun için büyük bir azab hazırlamıştır. İnanmayanlar sürekli cennet vaadleriyle öldürülmeye teşvik edildiğine göre, kurana göre inanmayanlar ve başka dinden olanlar insan değildir.Kuranın öldürme yasağı sadece inanaları kapsar Demekki inancına bakılmaksızın kuranda İnsan öldürmek yasak diye bir ayet yoktur Şimdi muhtemelen itiraz olarak sunulacak bir ayeti daha değerlendirelim Maide 32 İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırı gitmektedirler Bu ayet müslümanları kapsamaz. Zira burda tevrattaki bir hükümden bahsedilmektedir. Araf 163 Onlara, deniz kıyısında bulunan şehir halkının durumunu sor. Hani onlar cumartesi gününe saygısızlık gösterip haddi aşıyorlardı. Çünkü cumartesi tatili yaptıkları gün, balıklar meydana çıkarak akın akın onlara gelirdi, cumartesi tatili yapmadıkları gün de gelmezlerdi. İşte böylece biz, yoldan çıkmalarından dolayı onları imtihan ediyorduk Enam 146 Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram kıldık. Sırtlarında yahut bağırsaklarında taşıdıkları ya da kemiğe karışan yağlar hariç olmak üzere sığır ve koyunun iç yağlarını da onlara haram kıldık. Bu, zulümleri yüzünden onlara verdiğimiz cezadır. Biz elbette doğru söyleyeniz. Nasılki cumartesi balık avlama yasağı, iç yağların haram olması yahudilere ait ise ve müslümanları kapsamıyorsa ki ( dünyadaki tüm müslümanlar bu konuda ittifak halindedir) Maide 32 ikide müslümanları kapsamaz İnancına bakılmaksızın insan öldürmenin kurana göre yasak olduğu koskocaman bir yalandır Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Benim için değerli şahısların mealleri muteberdir.. Ve bunların içersinde o kelimeye "ölüm" anlamı veren yoktur.. "Katele" keimesi, içinde bulunduğu dize itibariyle başka anlama gelebilir.. Yani ikinci anlamda algılanabilir.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Benim için değerli şahısların mealleri muteberdir.. Ve bunların içersinde o kelimeye "ölüm" anlamı veren yoktur.. "Katele" keimesi, içinde bulunduğu dize itibariyle başka anlama gelebilir.. Yani ikinci anlamda algılanabilir.. Saygılar.. Sayın Kral, Bizler seni konunun özüne ve ayrıntılarına çekmeğe çalışsakta, sen konudan uzaklaşmak için çırpınıyorsun. Cevaplarında mantıktan uzak oluyor. "Katl" fiili insan öldürmek anlamında diyor Haksöz arkadaşım. Ben sözlükten buluyorum ki gerçekten doğru işte sözlük linki. ************** Ama sen kabul etmiyor başka anlamda kullanılmış olabilir diyorsun. Artık şuna emin oldumki mealler güncelleştirilerek çevriliyor. Seninde yapmaya çalıştığın gibi. Bana verdiğin cevapta konunun özüyle hiç ilgisi yok. Allah yada peygamber, diğer inançlara neden saygılı değil, hep öldürüyorlar, aciz kullar bile onlardan daha adil diyorum. Sen ise peygambere büyük taşla tuzak kurdular ama başaramadılar diyip, olasılıklarla hikaye anlatıyorsun. Verdiğin cevaplar tam bir mizah oluyor Sayın kral, Bu şekilde tartışmanın da bir anlamı kalmıyor. Sağlıklı ve mantıklı olmuyor. Konunun özünü tartışabilsek keşke. Çarpıtmadan. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2006 Sanki yazdıklarınız doğruymuş gibi birde aleyhte yorum yapıyorsunuz.. Asıl üzücü olanda bu sevgili bilimselci.. Bilimselcilikte yeterli araştırma yapmadan hüküm vermek yoktur.. Size Türkçe-Arapça sözlükten aynen aktarıyorum.. Ayıca haksöz sadece "savaşmak" filini değiştirmemiş, "edinmeyenlerle" olması gereken kelimeyi sırf öldürme fiili oluşturup o na atıf yapmak için "edinmeyenleri" diye değiştirmiştir.. Ispatı aşağıdadır.. Bu da link'i rl=http://www.arapcasozluk.net/turkce_bul.asp]TIKLAYIN[/url] Türkçe Arapça savaş مَقْتَل; cinayet; savaş; ([Cogul] مَقَاتِل) hayati organ; -------------------------------------------------------------------------------- savaş قِتَال; savaş; çarpışma; muharebe; -------------------------------------------------------------------------------- savaş مُقَاتَلَة; savaş; çarpışma; Alıntı
Φ ANASTASİSS Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Geçiyordum uğradım,her ateist site gibi burdada korkunç bir şekilde ateizm,vahabilik,yahudi,ve bunlara bağlı kişilerin İslam dinine saldırı yazılarına şahit oldum bunlarla tartışmanın hiç bir anlamı yok,sizi etkileyemiyecekleri gibi sizde onları etkileyemezsiniz bu insanlarla yada bu zihniyetlerle tartışmanın bir anlamı yok size bir artı getirmeyeceği gibi bir sürü olumsuzluklara sebeb olucaksınız. Düşünün sizden birinin yazdığı bir iletiye karşı bunlardan biri çıkıpta kutsal değerlerimize hakaret ederse sorumlusu sizsiniz bunun vebalini kaldırabilcekmisiniz? İmam Gazali derki"cahil bir topluma ayet yada hadis yorumlamaya kalkmayın anlamayacakları için bu onlarda yanlış yorumlamalara neden olacaktır ve buda infial yaratır". Bırakın kendi kendilerine evrimi ıspatlaya dursunlar,bırakın dinin zararlarını kötülüklerini birbirlerine anlatıp dursunlar ve bırakın sizelere"tartışmaktan korkuyorsunuz tartışma kapasiteniz yok diye kaçıyorsunuz" desinler hiç önemli değil emin olun hiç bir önemi yok bir kere söylenen şeyi şayet size iki kere söyletiyorlarsa bu sizin anlatamadığınızdan değil kendilerinin anlayamadığındandır. Anlayamazlar çünkü anlamak istemezler siz ne söylerseniz söyleyin aksi birşey bulup söyleyeceklerdir biz bu tip insanlarla farklı bir çok forum sitesinde çok tartışmalara girdik hep bozuk plak gibi aynı şeyler tekrar edildi durdu çokmu önemli ateist bir dostunuz olması [b]şunu hiç bir zaman unutmayın karşınızdakinin size verdiği değer sizin değer verdiklerinize gösterdikleri saygı ile ölçülür. Bunların bazı kendilerini zeki sananları diğerlerini kullanır pohpohlar gaz verir öne sürer kendi şirin görünmek adına söyleyemediklerini az ince hesaplayanlara söyletir birde çok saygılı ve hümanist görünürler yalan aldanmayın kanmayın sürekli bir açığınızı yakalama derdinde yazılarınızı takip edip dururlar içlerinden birisi ne yazarsa yazsın onu alkışlarlar yazının içeriği hiç önemli değildir sadece kendi düşüncelerine yakın olanlara değer verirler. Allah (c.c) kesin ayetlerle hüküm verdiği bu insanlar size hiç birşey veremez.Yazdıklarımı okuyun ve düşünün sonrada yorumlayın haksız olduğum tek nokta bulamayacaksınız? Allah'a emanet olun...[/b] Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Geçiyordum uğradım,her ateist site gibi burdada korkunç bir şekilde ateizm,vahabilik,yahudi,ve bunlara bağlı kişilerin İslam dinine saldırı yazılarına şahit oldum bunlarla tartışmanın hiç bir anlamı yok,sizi etkileyemiyecekleri gibi sizde onları etkileyemezsiniz bu insanlarla yada bu zihniyetlerle tartışmanın bir anlamı yok size bir artı getirmeyeceği gibi bir sürü olumsuzluklara sebeb olucaksınız. Düşünün sizden birinin yazdığı bir iletiye karşı bunlardan biri çıkıpta kutsal değerlerimize hakaret ederse sorumlusu sizsiniz bunun vebalini kaldırabilcekmisiniz? İmam Gazali derki"cahil bir topluma ayet yada hadis yorumlamaya kalkmayın anlamayacakları için bu onlarda yanlış yorumlamalara neden olacaktır ve buda infial yaratır". Bırakın kendi kendilerine evrimi ıspatlaya dursunlar,bırakın dinin zararlarını kötülüklerini birbirlerine anlatıp dursunlar ve bırakın sizelere"tartışmaktan korkuyorsunuz tartışma kapasiteniz yok diye kaçıyorsunuz" desinler hiç önemli değil emin olun hiç bir önemi yok bir kere söylenen şeyi şayet size iki kere söyletiyorlarsa bu sizin anlatamadığınızdan değil kendilerinin anlayamadığındandır. Anlayamazlar çünkü anlamak istemezler siz ne söylerseniz söyleyin aksi birşey bulup söyleyeceklerdir biz bu tip insanlarla farklı bir çok forum sitesinde çok tartışmalara girdik hep bozuk plak gibi aynı şeyler tekrar edildi durdu çokmu önemli ateist bir dostunuz olması [b]şunu hiç bir zaman unutmayın karşınızdakinin size verdiği değer sizin değer verdiklerinize gösterdikleri saygı ile ölçülür.[/b] Bunların bazı kendilerini zeki sananları diğerlerini kullanır pohpohlar gaz verir öne sürer kendi şirin görünmek adına söyleyemediklerini az ince hesaplayanlara söyletir birde çok saygılı ve hümanist görünürler yalan aldanmayın kanmayın sürekli bir açığınızı yakalama derdinde yazılarınızı takip edip dururlar içlerinden birisi ne yazarsa yazsın onu alkışlarlar yazının içeriği hiç önemli değildir sadece kendi düşüncelerine yakın olanlara değer verirler. Allah (c.c) kesin ayetlerle hüküm verdiği bu insanlar size hiç birşey veremez.Yazdıklarımı okuyun ve düşünün sonrada yorumlayın haksız olduğum tek nokta bulamayacaksınız? Allah'a emanet olun... "Yazdıklarımı okuyun ve düşünün sonrada yorumlayın haksız olduğum tek nokta bulamayacaksınız?" İşte haksızlıkların; 1. Bu vatandaşı söylediği külliyen doğru değil. Zira insanlara konuşmayın içinize kapanın diyor. Bunu mantık bile kabul etmez. Nedenmi ? Haklı olan insan haklılığını neden saklasın ki ? Ayrıca insanlar doğru bildiklerini önce çevresine, sonrada topluma anlatmalı. Bu en büyük vatandaşlık(insanlık) görevi/ödevi değilmidir ? İnsanın fikirlerini kendisine saklamasının ne önemi varki ? Saklanan bir bilgilinin bencilce bir davranış olduğunu bilmiyor arkadaşımız. Bir sosyolog ; "Bin çiçek açsın bin fikir tartışın demiş." Tartışılmıyan bir fikrin özümlenmesi, benimsenmesi mümkünmü ? Benimsenen fikirlerin tartışılmasından korkan insanın kime yararı dokunur. Yukarda inanç farklılıklarını sıraladıtan sonra; 2. Bu kişilerden dost edinmeniz çokmu önemli demiş. Hem gurupçu, hem haksız. İnsan sevgisi kendi tekelinde sanki. Aksine bir agnostis, bir ateist bütün dünya insanlarındaki "insanlık sevgisi"nin savunucusu. 3. Yapmayın tartışmayın dediği şeyi bütün siteleri dolaşarak önce kendisi yapmış. Bu bir hata idiyse eğer neden kendin hemde bütün sitelerde yaptın ? Sadece bir sitede uyanacak kadar bilgiye/sezgiye sahip değilmi idin ? 4. "Düşünün sizden birinin yazdığı bir iletiye karşı bunlardan biri çıkıpta kutsal değerlerimize hakaret ederse sorumlusu sizsiniz bunun vebalini kaldırabilcekmisiniz?" Hem kışkırtıcılık yapıyor kutsallığımıza hakaret ediliyor diye. Hemde Allah adına konuşup vebalin/günahın kalemciliğini yapıyor. 5. "İmam Gazali derki"cahil bir topluma ayet yada hadis yorumlamaya kalkmayın anlamayacakları için bu onlarda yanlış yorumlamalara neden olacaktır ve buda infial yaratır" Cahil bir topluma hiç birşey anlatılmayacak. Cahilliğe bakın. Düpedüz insanları küçümsemek. Cahiller anlamazmış. İnsanlar yaşam boyu birşeylere karşı cahildir. Ve yaşam boyu birşeyler öğrenir. 6. "sürekli bir açığınızı yakalama derdinde yazılarınızı takip edip dururlar" İnsanların bilgilerinin eksikliklerini "açık" olarak telaffuz eden bu vatandaş. Bilgi eksikliklerinin giderilip bilinçli bir insan oluşmasınını engelleyen bir kişiliği var. Bu gibi insanlar oldukça toplum olarak tutuculukta dünyada sondan 4. olacağız elbette. 7. "her ateist site gibi" Hedef saptırma ; Burası bir ateist site olmadığı gibi tüm sitelerdeki gayet doğal olan tartışma burada da var. Kaldıki, dini sitelerde bile tartışmalar olduğu gibi, felsefi sitelerde de tartışma bütün samimiyet çerçevesinde devam eder. İnsanın özü tartışma ile vardır. Tartışma olmaksızın insan "insan olabilme" özünü kazanamaz. Bir öneriye inanıp inanmamakta herkes akıl ve mantığını kullanacaktır. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 "Yazdıklarımı okuyun ve düşünün sonrada yorumlayın haksız olduğum tek nokta bulamayacaksınız?" İşte haksızlıkların; 1. Bu vatandaşı söylediği külliyen doğru değil. Zira insanlara konuşmayın içinize kapanın diyor. Bunu mantık bile kabul etmez. Nedenmi ? Haklı olan insan haklılığını neden saklasın ki ? Ayrıca insanlar doğru bildiklerini önce çevresine, sonrada topluma anlatmalı. Bu en büyük vatandaşlık(insanlık) görevi/ödevi değilmidir ? İnsanın fikirlerini kendisine saklamasının ne önemi varki ? Saklanan bir bilgilinin bencilce bir davranış olduğunu bilmiyor arkadaşımız. Bir sosyolog ; "Bin çiçek açsın bin fikir tartışın demiş." Tartışılmıyan bir fikrin özümlenmesi, benimsenmesi mümkünmü ? Benimsenen fikirlerin tartışılmasından korkan insanın kime yararı dokunur. Yukarda inanç farklılıklarını sıraladıtan sonra; 2. Bu kişilerden dost edinmeniz çokmu önemli demiş. Hem gurupçu, hem haksız. İnsan sevgisi kendi tekelinde sanki. Aksine bir agnostis, bir ateist bütün dünya insanlarındaki "insanlık sevgisi"nin savunucusu. 3. Yapmayın tartışmayın dediği şeyi bütün siteleri dolaşarak önce kendisi yapmış. Bu bir hata idiyse eğer neden kendin hemde bütün sitelerde yaptın ? Sadece bir sitede uyanacak kadar bilgiye/sezgiye sahip değilmi idin ? 4. "Düşünün sizden birinin yazdığı bir iletiye karşı bunlardan biri çıkıpta kutsal değerlerimize hakaret ederse sorumlusu sizsiniz bunun vebalini kaldırabilcekmisiniz?" Hem kışkırtıcılık yapıyor kutsallığımıza hakaret ediliyor diye. Hemde Allah adına konuşup vebalin/günahın kalemciliğini yapıyor. 5. "İmam Gazali derki"cahil bir topluma ayet yada hadis yorumlamaya kalkmayın anlamayacakları için bu onlarda yanlış yorumlamalara neden olacaktır ve buda infial yaratır" Cahil bir topluma hiç birşey anlatılmayacak. Cahilliğe bakın. Düpedüz insanları küçümsemek. Cahiller anlamazmış. İnsanlar yaşam boyu birşeylere karşı cahildir. Ve yaşam boyu birşeyler öğrenir. 6. "sürekli bir açığınızı yakalama derdinde yazılarınızı takip edip dururlar" İnsanların bilgilerinin eksikliklerini "açık" olarak telaffuz eden bu vatandaş. Bilgi eksikliklerinin giderilip bilinçli bir insan oluşmasınını engelleyen bir kişiliği var. Bu gibi insanlar oldukça toplum olarak tutuculukta dünyada sondan 4. olacağız elbette. 7. "her ateist site gibi" Hedef saptırma ; Burası bir ateist site olmadığı gibi tüm sitelerdeki gayet doğal olan tartışma burada da var. Kaldıki, dini sitelerde bile tartışmalar olduğu gibi, felsefi sitelerde de tartışma bütün samimiyet çerçevesinde devam eder. İnsanın özü tartışma ile vardır. Tartışma olmaksızın insan "insan olabilme" özünü kazanamaz. Bir öneriye inanıp inanmamakta herkes akıl ve mantığını kullanacaktır. Aynen imza. Eline sağlık, sevgili bilimselci. Bizlere en çok yöneltilen eleştiri, siz Kuran'ı yorumlayabilecek, anlayabilecek kadar fazilete, ilme sahip misiniz? Bu soruda gizli olan islami kabuller şunlardır: 1. Herkes Kuran'ı yorumlayamaz. Kuran'ı sadece "belirli" bir sınıf yorumlayabilir. Diğer insanların kafası/aklı/beyni olmasa da olur. Onların tek görevi "uymaktır." 2. İslamda, ruhban sınıfı oktur, ama istisnai olarak (!) Kuran'da ne demek istenildiğini açıklayacak ve insanları buna göre güdecek özel bir imtiyazlı sınıf vardır. 3. Kuran evrenseldir, ama bu evrensel kuran'ı her insan anlayıp, yorumlayamaz, aracılara (ki buna başka dinlerde ruhban sınıfı deniyor) gerek vardır. Ama yine de siz islam'da ruhban sınıfı var demeyin, küfr olur. 4. Herkes bir imam gazali/hanefi mertebesine ulaşıncaya kadar sussun, ki herkes işi gücü bırakıp imam gazali/hanefi olamayacağına göre, küçük bir ruhban sınıfı dışındaki herkes sonsuza kadar aklını tatile göndersin ve sadece söylenenlere uysun. İnsanlara aklınızı kullanmayın, başkasının aklıyla idare edin demek, herşeyden önce bu aklı veren Tanrı'ya hakarettir, Doğa'ya hakarettir. Saygılarımla. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 1. Herkes Kuran'ı yorumlayamaz. Kuran'ı sadece "belirli" bir sınıf yorumlayabilir. Diğer insanların kafası/aklı/beyni olmasa da olur. Onların tek görevi "uymaktır." Evet doğrudur.. Bir işin profosörü olmak başkadır dimi BrainSlapper.. 2. İslamda, ruhban sınıfı oktur, ama istisnai olarak (!) Kuran'da ne demek istenildiğini açıklayacak ve insanları buna göre güdecek özel bir imtiyazlı sınıf vardır. Evet islamda ruhban sınıfı yoktur.. Kastettiğin kişilere biz alim diyoruz.. Alimler imtiyazlı değillerdir, sadece haklarında övgü vardır.. . Kuran evrenseldir, ama bu evrensel kuran'ı her insan anlayıp, yorumlayamaz, aracılara (ki buna başka dinlerde ruhban sınıfı deniyor) gerek vardır. Ama yine de siz islam'da ruhban sınıfı var demeyin, küfr olur. Cebabı bir ve ikidedir.. 4. Herkes bir imam gazali/hanefi mertebesine ulaşıncaya kadar sussun, ki herkes işi gücü bırakıp imam gazali/hanefi olamayacağına göre, küçük bir ruhban sınıfı dışındaki herkes sonsuza kadar aklını tatile göndersin ve sadece söylenenlere uysun. İmam-ı Gazalinin ve İmam-ı Hanefinin hayatlarını ilimlerini detaylı bir şekilde araştırırsanız, sizinde aynı şeyi söyleyeceğinizden kuşkum yok.. Ki, ilimsiz Kur'an tefsir etmeye kalkanlarında bu büyüklerden faydalandıklarını görüyoruz.. Size daha iyi anlamanız açısından şu örneği veriyorum.. Bir Einstein ile bir fizik öğremteninin arasındaki akıl, zeka ve bilgi farkı..! Saygılar.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Geçiyordum uğradım Evet kardeş Dediğin gibi sana ait doğruların merkezinde yalnızca sen varsın... Senin gibi olmayanlar... senin gibi düşünmeyenler... Senin düşündüklerini daha doğru düşüncelerle çürütenler... seni çok ama çok olumsuz etkilemiş... öylesine kötü etkilenmişsinki herkesin senin gibi yaşamın gerçekleriyle yüzleşince tokat yemiş gibi olacağını sanıyorsun... İçinde yaşattığın psikolojik sapma, sıkıntı ve acılar artık seni de aşmış senin gibi düşündüğünü kabul ettiğin tüm insanlara... Kaçın ...tartışmayın... onları sevmeyin...kendi dünyanıza ve içinize kapanık yaşayın feryatları ediyorsun... Ama bilemediğin çok önemli yaşamsal değerler var... Birincisi sevgi ikinciside bilgi... Sevgini ve bilgilerini paylaşamadıktan sonra senin insan olarak hangi değerlerin bu ikisinden mahrum ayakta kalacak.?... Tabiki senin at gözlüğü ile baktığın yaşamda tek doğrun dogmalarınla sabitlenmiş aklında varsa yoksa inancın... Sen inanıyorsun ya diğerleri yetersiz... sen inanıyorsun ya diğerleri bilgisiz... sen inanıyorsun ya diğerleri kötü ...cahil.... sen inanıyorsun ya...senin gibi olmayanlar kafir... Hem biliyorsun önemli olan bu dünyadan öte ...öbür dünya... Üstelik sınavdasın... Sınavdan çakmamak için... inancına ters düşen gerçeklerden ve onu dile getirenlerden uzak durmak lazım... Yazık...Yazık ki ne yazık... Demek Kendi inancı ve doğrularına böylesine saplanan bir insan kendisi gibi düşünmeyen insanları... inancına saygısız... Değer vermez olarak görmek gibi bir saplantı içine girebiliyor... Neyse içini rahat tut... Bizler cehennemde yanarken sen bize cennetinden el sallayıp gördünüzmü bak diyebilirsin... O gün gelene kadar...Geçiyordum uğradım diyen allahın sevgili kuluna, kendi gibi dostlarıyla yapacakları monolog tartışmalarında ve içine düştüğü alacakaranlık dünyasında el yordamıyla yaşama çabalarında başarılar.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Sevgili Gecekuşu.. Yukardaki yaznın bir çok yerinde sana katılıyorum.. Fakat aynı tepkiyi diğer tarafada gösterebilir misin.. Bana yobaz, dinci, gerici ilim bilmez bilmin yanından geçmez diyenlere.. İnanandan bilim adamı çıkmaz, inanan keşif yapamaz diyip, toptan ve kökten kaldırıp atanlara birşeyler diyecek misin..? Sakın yanlış anlama yazına karşıt bir yazı gibi algılama.. Ve seni her zaman taktir ettiğimide biliyorsun.. Sadece marak ettim.. Hani sevgiden saygıdan ve önyargısızlıktan bahsettik o bakımdan.. Saygılar.. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 islam dinine inanan bütün güzelikleri yaşamıştır hicbir kötülük islam dinin de yoktur biz islam dinine inanıyoruz bizden sonra ki cocuklarımız da inanacak ıslam dinini çok seviyor ve sayıyoruz isteyen inanır inanmayan kendi bilir saygılar Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Sevgili Gecekuşu.. Yukardaki yaznın bir çok yerinde sana katılıyorum.. Fakat aynı tepkiyi diğer tarafada gösterebilir misin.. Bana yobaz, dinci, gerici ilim bilmez bilmin yanından geçmez diyenlere.. İnanandan bilim adamı çıkmaz, inanan keşif yapamaz diyip, toptan ve kökten kaldırıp atanlara birşeyler diyecek misin..? Sakın yanlış anlama yazına karşıt bir yazı gibi algılama.. Ve seni her zaman taktir ettiğimide biliyorsun.. Sadece marak ettim.. Hani sevgiden saygıdan ve önyargısızlıktan bahsettik o bakımdan.. Saygılar.. Sevgili sedat; Ben seni yada başkalarını taraf olarak görmüyorum ki; Bizleri tarf olarak değil, bu forumda yazışan doğru olduğuna inandıkları kendi görüşlerini, düşüncelerini, inançlarını ifade etmeye çalışan insanlar olarak, hatta kendime özel yaklaşımımla forumdaşlarım olarak görüyorum... Senden bir şey rica etmek istiyorum... Lütfen beni; "Hata yapmamaya özen göstermeye çalışan ama bir insan olarak her zaman mükemmele ulaşamayacağımı bilerek... Herkese verebilecek yanıtımın olamayabileceğini düşünerek... Benim dışında oluşan, genelin dışında kalarak iki kişinin arasında oluşan diyaloglarda sessiz kalmak zorunda kalabileceğimi... Herkese laf yetiştirmek gibi bir misyonum olmadığını kabul ederek " değerlendir... Ayrıca bunu seninle daha öncede konuşmuştuk forumu okadar hızlı da takip edemiyorum... Okuyup takip etmeye çalıştıklarımın dışında okuyamadığım ve ilgi alanıma girmeyen bir çok yazıda var... O nedenle;yapabileceklerimin ötesinde beklentiler sende de olacağı gibi...omuzlayamayacağım birer yük olarak üzerimde kalır... *** O arkadaşa yazmış olduğum yazıyı, herzaman olduğu gibi onu bir taraf olarak gördüğüm için değil yaklaşımlarında geneli ilgilendiren olumsuzluklar gördüğüm için yazdım... Bunu, inançlara ilişkin olarak değerlendirmen hata olur...Kaldı ki senin müslümanlığı kabul ediyor olman, inançlarını savunman ve ona verdiğin değeri vurgulaman beni hiçte rahatsız etmiyor... Bu forumdaki yazışmalarını ve başlıklarını takip ettiğim arkadaşlar arasında sen neden inanıyorsun kötüsün diye bir diyaloğomuzda olmadı...İnanışlarında farklılıklar olan arkadaşlarım arasında bir kaç kişi hariç kimsenin dayatmalar içinde olmadığını, sadece açılan konularda görüş farklılıklarını yazdıklarını gözlemledim... Ama bu arkadaşın saplantılarının farklı, amacının insanları yanlışlara ve düşmanlıklara sürüklemek, diyalogtan uzak bir bakış açısı olduğunu gördüğüm ve benide bağladığı için yazdım... Çünkü o; beni, seni ve diğer arkadaşlarımız arasındaki ilişkiyi bozmak istiyordu... "Bunlardan arkadaşınız olsa ne olacak" ifadesini kullanarak yaptığı yaklaşım, inasanlar arasındaki anlaşma zeminini ortadan kaldıracak çok tehlikeli bir yaklaşım... Birilerini düşman görmeliyiz ki fikir düzeyindeki tartışmalar ortadan kalksın... Birbirlerini anlamaktan uzak insanların kavgaları başlasın... *** Bu arada yazının son bölümünde belirtmeye çalıştığın konuda merak ettiklerini özeline göndereceğim... O yazdıklarını okuduğumda algıladıklarım hakkında fazla detaya girip ne seni, nede; " yanılıyorsun şurda şunu yazmıştım diyerek" bir başkasını incitmek istemiyorum ve işte bak ben bunları da yapmıştım demenin bana yakışmayacağını düşünüyorum... *** Bana göstermiş olduğun iltifatların ve taktir duyguların karşılıksız değil... Bende senin çentilmen, iyi niyetli,tutarlı olmaya çalışan,samimi inanışlarını dile getiren kişiliğini önemseyerek seni takip ediyor ve sana değer veriyorum...Elbetteki seninle aynı görüşleri paylaşmadığım noktalarda ikimizi yada geneli ilgilendiren bir durum varsa karşı görüş ve düşüncelerimi iletmeye çalışıyorum... Farklı ve katılamakta zorluk çektiğim görüşlerin de olsa deneyim ve bilgi birikimini bizlerle paylaşıyor olmanı görüşlerine çoğunlukla katıldığım diğer arkadaşlarımı önemsediğim kadar çok önemsiyorum... Ve anlaşamdığımız yada hiç anlaşamayacağımız noktalarda olsa bu diyaloğun kopması beni üzer... ( O nedenle de o arkadaşa beni ve geneli ilgilendirdiği için tepki duydum...) Ve yine bu nedenle sanalda da olsa seni, forumdaşım, yurttaşım, en önemlisi bir insan olarak önemsiyor, seviyor ve değer veriyorum... Özetle Bende ; "Hani sevgiden saygıdan ve önyargısızlıktan bahsettik o bakımdan.." ifadesinde anlatmak istediğin anlamda değişen hiç bir şey yok...Ve yukarıdaki satır aralarında bu cümlen üzerine vermeye çalıştığım bir çok yanıt var... o satır aralarını daha iyi ve olumlu yönlerimi de değerlendirerek beni anlamaya çalışmanı rica ediyorum senden... sevgiler... *tna Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Teşekkürler sevgli Gece kuşu.. Hazır konu açılmışken senin nazarında beni kıran bazı arkadaşlarıma bir gönderme yapmaktı niyetim.. Yaklaşık iki yıldır buradayım ve bir çok arkadaşımızda bu zamandır burada.. Bugüne kadar bierbirimizi ciddi manada hiç üzmedik.. Üzdüysekte bilmeden üzmüşüzdür.. Fakat şu son iki haftadır ortam çok değişti.. Üstüste hakaretler ve üzerime gelmeler.. Herneyse.. Sen her zaman sevgiye ve saygıya değer kişiliğinle örnek bir arkadaşımsın Gecekuşu.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Sevgili sedat; Ben seni yada başkalarını taraf olarak görmüyorum ki; Bizleri tarf olarak değil, bu forumda yazışan doğru olduğuna inandıkları kendi görüşlerini, düşüncelerini, inançlarını ifade etmeye çalışan insanlar olarak, hatta kendime özel yaklaşımımla forumdaşlarım olarak görüyorum... Sevgili gecekuşu, çok güzel ifade etmişsin. Ben de buradaki herkesi forumdaşlarım olarak görüyorum. Biris, birkaçı gidince, buranın da tadı azalıyor. Mesela GıLgaMeŞ diye bir forumdaşş vardı, benim yazılarıma en sert ama en çok cevabı o veriyordu. Ama kendi düşünceleri doğrultusunda kaynaklar sunuyordu, güzel güzel tartışıyorduk. Onu artık göremiyorum, üzüldüğümü ifade edeyim. Saygılar. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2006 Sen her zaman sevgiye ve saygıya değer kişiliğinle örnek bir arkadaşımsın Gecekuşu.. Sevgili gecekuşu, çok güzel ifade etmişsin. Ben de buradaki herkesi forumdaşlarım olarak görüyorum. İkinizede bana göstermiş olduğunuz yakınlığa ve bazı görüşelerime katılıyor olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum... Her iklinizinde anlaşılır dili, düzeyli üslubu, tutarlı olmaya çalışan davranışlarınızla, bilgiyi önemsiyerek yapmaya özen gösterdiğiniz tartışmalarınızı, yazılarınızı ilgiyle takip ediyor ve yararlanmaya çalışıyorum... ikinizede sevgi ve selamlarımı yolluyorum... *tna Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.