Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam hak din mi?


haksöz

Önerilen İletiler

Ben bir dinsizim ama dinsel bir soru soracağım. Bu nedenle “sen dinsizssin ,inanmadığın şey hakkıında bu sorduğun soru ile çelişiyorsun ? “ diyerek cevap vermemenizi rica ediyorum. Farzedin ki soruyu size farklı bir dini olan dindar soruyor. Ehli kitap olsun mesela;

 

Semavi dinler olarak bilinen 3 dinde de ortak bazı noktaları belirtelim.

1- İyi olarak Tanrı ve Kötü olarak Şeytan vardır.

2- Şeytan insanların tanrıdan uzaklaşması için akla hayale gelmedik yollara başvurmaktadır.

3- Şeytanda aynı Tanrı gibi taraftarlarına vahiy indirebiliyor. Delil olarak şu ayetleee bakabilrisiniz

 

Enam 112- Biz böylece, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vahyederler.Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.

 

 

Enam 121- Üzerlerine Allah'ın ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü onu yemek yoldan çıkmaktır. Şeytanlar, dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde vahyederler. Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlardan olursunuz.

 

4- Şeytan insanları kandırıp ; yanlışı – doğru ; kötüyü iyi ; batılı hak olarak da gösterebiliyor ( yine kuranda ve diğer kutsal zannedilen kitaplarda bunu anlatan ayetleri yazmıyorum, zaten bildiğinizi düşünerek)

 

 

5- İskender evrenesoğlu gibi resulluk iddasında bulunan zavallı kişilerin şeytanın ( veya cinlerin) oyununa geldiğini, şeytandan vahiy aldığını söyleyebiliyorsunuz.

 

 

1- Muhammed’e gelip vahiy verenin Şeytan olmadığını nerden biliyorsunuz?.Muhammed bir insan olarak din konusunda bilgisizdi (Şura 52 İşte böylece sana da emrimizle Kur'an'ı vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki sen doğru bir yolu göstermektesin.) ve kendisine vahiy verenin Cebrail mi yoksa şeytan mı olduğunu bilmesi imkansızdır. Muhammed Ya şeytanın oyununa gelmişse ??

 

2- Şeytanın insan kılığına girebildiği de biliniyor. Ya Muhammed şeytanın ta kendisi veya yardımcılarından biri ise ve kötüyü ve batılı ( islamı) bize iyi diye yutturup bizi Tanrıdan uzaklaştırma gayreti içinde ise ???

( lütfeen bu kısmı hakaret olarak algılamayın,ihtimal dahilinde olduğu için sordum)

 

3- Ya Tanrı insanı dünyaya gönderdikten sonra insanın akıl yolu ile iyiyi bulacağını istemiş ve nakil yolu ile bir şey göndermemişse ve Şeytan sanki tanrıdan geliyormuş gibi insanlara nakil yolu ile uyduruk dinleri indirdi ise; bu durumda tüm dinler batıl oluyorlar ve tüm dindarlar bilmeden tanrıdan uzaklaşmış oluyorlar. Çünkü şeytandan gelen nakili ( vahyi) Tanrının verdiği kesin olan Aklın ( tanrı-doğa vergisi) önüne çekiyorlar ve tanrıya yaklaşıyoruz derken tam tersine uzaklaşıyorlar.

 

Evet, böyle bir durum olmadığına dair kanıtınız nedir.

Lütfen kafadan savma ezberci cevap yazmayınız . Düşünerek cevaplayınız ki bizde bir şeyler öğrenelim. Cevap olarak gelebilecek birkaç açıklamayı şimdiden cevaplayalım.

 

1- Kuran kötülüğü değil iyiliği emretmektedir.Şeytan iyiliği emretmez.

 

Cevap : şeytanın insanlara kötü ve batıl olan bir şeyi iyi ve hak olarak gösterebildiğini açıklamıştık. Bu nedenle bu bir cevap olamaz. Şeytan pekala batıl olan Kuran’ı hak olarak yutturabilir. O gücü var.Mesela kuranda kölelik ve cariyelik var. Kölelik ve cariyelik insanlığın yüzkarasıdır. Şimdi gerçektende bu ayetlerin Tanrıdan değilde şeytandan gelme ihtimalini nasıl göz ardı edebileceğiz.

 

2- Kuranda bazı bilimsel mucizeler vardır. Evren ve dünya hakkında mesela.yada 19 mucizesi veya ömer çelakılın iddia ettiği şifreler gibi.Kuran mükemmel bir kitaptır.

 

Cevap : (kuranda hiçbir mucize yoktur ayrı konu ama açıklamayı kabul edelim) Şeytanın evren ve dünya hakkında insanlardan fazla bilgi sahibi olmadığını kimse iddia edemez. Şeytanda evreni ve dünyayı fazlası ile biliyor olabilir. Bu nedenle kurandaki evren ve dünya hakkındaki açıklamalar , bu ayetlerin Tanrıdan geldiğini ispatlamaz. Şeytan da bu tip bilgileri vahiy ile indirebilir. Aynı şekilde şeytanın 19 mucizesi veya kuran şifreleri türünde bir kitap indiremeyeceği iddiası boş bir iddiadır. Yanlışı doğru gibi gösterebilme gücü olan şeytan pekala Kuran gibi boş ve batıl bir kitabı Mükemmel bir hak kitabı olarak gösterebilir.

 

3- Muhammed mucize yapmıştır. Dolayısı ile hak bir peygamberdir.

 

Cevap : şu an yeryüzünde kimse Muhammed’in bir mucizesini görmüş değildir. Bu durumda muhammedin mucizeleri şeytanın yalanı-kandırması olabilir.Ayrıca şeytanında insanları kandırabilecek sahtekarlıkları mucize olarak yutturabilme gücü vardır.mesela kuranda musa ile firavun karşılaşmasını anlatan ayetlerde sihirbazlar yere sopalarını atarlar ve sopa yılana dönüşür. Sopa aslında yılana dönüşmemiştir ama diğerleri bunu mucize zannetmişlerdir.ayrıca illuzyon sanatı bilinen bir sanat. Hindistanda sai baba diye sahtekar bir peygamber vucudundan altın çıkartarak mürit topluyor ve kısa sürede 70 milyonluk cemaat oluşturdu. Şeytanın bu tip illuzyonları kullanıp insanlara mucize diye yutturmamış olması düşünülemez.

Bu durumda da muhammed’in mucizeleri şeytanın illuzyonlarından başka bir şey değildir.

 

Evet, samimi olarak soruyorum bu soruyu ;

Tanrı ve şeytana inanan insanlar olarak şunu düşünmüş olmanız lazım. Şeytan bizi Tanrıdan uzaklaştırmak için akla hayale gelmedik şeyler yapmaktadır. Hatta bu uğurda tarikat-mezhep ve din bile ( vahiy yolu ile ) gönderebilmekte ve insanlara sanki haktan geliyormuş gibi batılı vahiy yolu ile indirebilmektedir.

Bu durumda Kuran’ın şeytandan değilde Tanrı’dan geldiğine dair kanıtınız nedir.Muhammed’in şeytanın değilde Tanrı’nın hak peygamberi olduğuna dair kanıtınız nedir.?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok değerli Haksöz,

Çok doğru bir tespit yapmışsınız, kutlarım.

 

Zaten Kuranın içindeki birçok, insanlık dışı ayetlere bakarsanız, mantık olarak, Kuranı şeytanın yazdırması Allahın yazdırmasından daha makul gözüküyor.

(Bu ayetleri yine sormayın, forumdaki diğer topiclerde bulabilirsiniz)

 

Yada belki Kurandaki bazı ayetleri Allah, ve bazılarınıda şeytan indirmiş olabilir! Zira yine islamda Allah ve şeytanın işbirliği yaptığına dikkat çekiliyor.

Çünkü şeytan olmasa; güya iyiliğin ve kötülüğün bir ayrımı yapılamayacağı için Allah şeytanı yaratmış.

Yani islama göre Allah ve şeytan işbirliği halinde olduklarına göre, içinde hem iyiliği ve hemde kötülüğü içeren bir kitabı ortak olarak yayınlamaları da gayet mantıklı.

 

 

Ama diyelimki vahiyleri şeytan indirdi! Neden öyleyse Kuranda Kuranın şeytan değilde Allah kelamı olduğu yazıyor?

 

Bunada şöyle bir olasılık atayabiliriz: Şeytanın başka bir amacı var, nede olsa şeytanın işine akıl, sır ermez.

 

İyikide şeytan dahada zalim biri değil.

Azda olsa iyi yanları var.

Mesela bazı otobüs şöförlerini içirip, içirip kaza yaptırıyor ama, bazılarına karşı insafa gelip onlara hiç dokunmuyor.

Çoğunlukla acele işlere karışıyor ama yavaşca yapılan işlere pek fazla burnunu sokmuyor.

 

 

Diyelimki Kurandaki ayetler şeytan tarafından indirilmedi.

Peki bu kurnaz dediğimiz şeytan bu kadar akılsızmı ki, insanları kandırmak için bir kitap göndermesin?

Nede olsa Allah tarafından görevlendirilmiş olmak üzere çeşitli yetkilere ve doğaüstü güçlere sahip.

Nerede peki şeytanın kitabı? nerede şeytanın peygamberi?

Belkide henüz aklına gelmemiştir hee? Ama bu forumu okuyupda aklına gelmez umarım.

 

Hatta islama göre, şeytan dünya üzerinde Allahtan daha fazla etkin ve yetkili. Çünkü islama göre, Allah insanlara hür irade vermiş ve şeytanla başbaşa bırakmış.

Kendisi hiçmi hiç müdahele etmiyor ama şeytan her türlü oyunu oynuyor.

Buna göre, dilediği kadar kitapda indirebilir, vahiyde indirebilir.

 

Sayın şeytan bey,

İtiraf et bakalım sen hiç kitap gönderdinmi?

Gönderdiysen hangi kitaplar sana ait?

Senin peygamberlerin kimler?

Kuranda Allah tarafından indirilen son kitap olduğu yazıyor ama senin öyle bir taahhüdün yok, sen başka kitap gönderecekmisin?

Yaptıklarının karşılığını alabiliyormusun? senin maaşın ne kadar?

Kötülük yaparken o kadar yoruluyorsun, Allah sana emeğinin karşılığı olarak ne verecek? Bu konuda anlaştınızmı?

 

 

Herşeyi niye alıp götürüyorsunda sonrada satamadan geri getiriyorsun? Sen ticarettendemi anlamıyorsun?

 

Herkeze en derin sevgilerimle.

( Sen hariç, şeytan efendi )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

acele bir cevap olmakla beraber

 

hem kuran denen öğretiyi vahyedecek, hemde kendisinden sakınma yollarını gösterecek

hem de kendi tuzaklarının nasıl olacağını söyleyecek

 

ve deist bir ön kabulle bu konuya bakıyorsunuz

 

kuran Allah katından değilse içinde bir çok çelişki barındırması gerekirdi.

önceki kitapları ve öğretilerini dogrulamazdı

tek mesaj vermezdi ki şeytanın bir hilesi de ayrılıktır

 

ve kuranda şeytanın vahyi işitmekten engellendiği söylenmektedir.

buda benim ön kabulüm

 

syg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan siyahla beyazı ayırd edebilecek zekaya sahiptir.Yani sen iyiyi ve doğruyu görüyorsundur ama bunu kabullenmek zor geliyordur gururuna yediremiyorsundur.Beyaza halen inatla siyah diyorsundur.Sırf gururdan.Herkes doğruyu yanlışı görebilecek zekada siz de öylesiniz halen demagoji yapıyorsunuz ama

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle yanlış.Hiç bir ateist körükörüne değil, aksine yıllarca islamı sorgulayan, kafa patlatan ve bilinçli bir şeklide bu tercihi yapan insanlardır.Size göre an cahil olarak gördüğünüz bir ateist, yine size göre en alim kabul ettiğiniz birinden, islamı çok daha iyi bilir.En kral alim geçinen bir ilahiyatcı bile, bir ateistin karşısında islami konularda tartışamaz.Zira müslümanlara pompaladıkları makyajları onlara söktüremeyeceklerini gayet iyi bilirler.

 

Burdan öyle atıp tutması kolay.Denemek isteyen gitsin ateist forumlara bakalım becerebilecek mi?

 

Yine ateistler,müslümanların sıkça karaladığı gibi, ahlaksız,sadist hiç bir kural tanımayan canavarlar değil. En ahlaklı geçinen bir müslümandan bile daha çok ahlaki değerleri savunan erdemli ve dürüst insanlar.

 

Ben ateist değilim.Ama kim olursa olsun haksız yere çamur atılmasına razı olmadığım için bunları yazmak zorunda kaldım.

 

YUKARIDAKİ YAZI SAYIN HAK SÖZ ÜN (KUR,AN DAKİ ÇELİŞKİLER TOPİĞİNDEN ALINTIDIR) DİKKATİ ÇEKMEK İSTEDİĞİM YAZISI "BEN ATEİST DEĞİLİM" KELAMI DIR.

 

 

Birde bu topikteki ifadesine bakalım.

 

Ben bir dinsizim ama dinsel bir soru soracağım.

 

 

ŞİMDİ SAYIN HAK SÖZ ÜN HANGİ LAFINA İNANALIM ATEİST OLMADIĞINAMI YOKSA DİNSİZ OLDUĞUNAMI

YOKSA DİNSİZ BAŞKA MANADA ATEİST BAŞKA MANADAMI KULLANILIYOR VE YAHUT CİDDİ BİR ŞEKİLDE

ALDATMA VAR. İNANDIRICI OLMAK İÇİN İNSANIN EVVELA TUTARLI OLMASI LAZIM DEĞİLMİ SAYGILAR.

 

OMURSUN.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle yanlış.Hiç bir ateist körükörüne değil, aksine yıllarca islamı sorgulayan, kafa patlatan ve bilinçli bir şeklide bu tercihi yapan insanlardır.Size göre an cahil olarak gördüğünüz bir ateist, yine size göre en alim kabul ettiğiniz birinden, islamı çok daha iyi bilir.En kral alim geçinen bir ilahiyatcı bile, bir ateistin karşısında islami konularda tartışamaz.Zira müslümanlara pompaladıkları makyajları onlara söktüremeyeceklerini gayet iyi bilirler.

 

Burdan öyle atıp tutması kolay.Denemek isteyen gitsin ateist forumlara bakalım becerebilecek mi?

 

Yine ateistler,müslümanların sıkça karaladığı gibi, ahlaksız,sadist hiç bir kural tanımayan canavarlar değil. En ahlaklı geçinen bir müslümandan bile daha çok ahlaki değerleri savunan erdemli ve dürüst insanlar.

 

Ben ateist değilim.Ama kim olursa olsun haksız yere çamur atılmasına razı olmadığım için bunları yazmak zorunda kaldım.

 

YUKARIDAKİ YAZI SAYIN HAK SÖZ ÜN (KUR,AN DAKİ ÇELİŞKİLER TOPİĞİNDEN ALINTIDIR) DİKKATİ ÇEKMEK İSTEDİĞİM YAZISI "BEN ATEİST DEĞİLİM" KELAMI DIR.

Birde bu topikteki ifadesine bakalım.

 

Ben bir dinsizim ama dinsel bir soru soracağım.

ŞİMDİ SAYIN HAK SÖZ ÜN HANGİ LAFINA İNANALIM ATEİST OLMADIĞINAMI YOKSA DİNSİZ OLDUĞUNAMI

YOKSA DİNSİZ BAŞKA MANADA ATEİST BAŞKA MANADAMI KULLANILIYOR VE YAHUT CİDDİ BİR ŞEKİLDE

ALDATMA VAR. İNANDIRICI OLMAK İÇİN İNSANIN EVVELA TUTARLI OLMASI LAZIM DEĞİLMİ SAYGILAR.

 

OMURSUN.

 

Helal olsun sana bee. Nasılda açığımı yakalamışsın.Tebrikler :D

 

Sen acaba hayatında hiç agnostik, deist gibi kavramlar duydunmu ?Hiç sanmıyorum.Duymuş olsaydın kendini burda gülünç duruma düşürmezdin.

 

Hem benim kişiliğimle uğraşmak size ne kazandıracak ? Konuyla ilgili niye bir cevap yazmadın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Helal olsun sana bee. Nasılda açığımı yakalamışsın.Tebrikler :D

 

Sen acaba hayatında hiç agnostik, deist gibi kavramlar duydunmu ?Hiç sanmıyorum.Duymuş olsaydın kendini burda gülünç duruma düşürmezdin.

 

Hem benim kişiliğimle uğraşmak size ne kazandıracak ? Konuyla ilgili niye bir cevap yazmadın.

Agnostisizm Nedir?

 

 

İnsanın, kendi deneyimleriyle elde ettiği olguların ötesinde hiçbir şeyin varlığını bilemeyeceğini ileri süren öğreti. Agnostisizm hem bir terim , hem de felsefi kavram olarak Thomas Huxley tarafından ortaya atıldı. Huxley agnostik sözcüğünü hem geleneksel Yahudi-Hıristiyan tanrıcılığını, hem de tanrıtanımazlık öğretisini reddederek Tanrının varlığı sorununu ortada bırakan düşünürler için kullandı. Terim daha sonra geriye götürülerek bütün bilinemezci öğretileri kapsamıştır. Agnostisizm, tarihsel olarak bilimin denetiminden yoksun insan düşüncesinin düştüğü büyük yanılgılara bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. İlk tepkiyi Yunan antikçağ bilgicilerinden duyumcu sofistler vermiştir. Onlara göre bilgi duyuların sonucudur ve duyular dışında bilgi edinemez ve herkes için geçerli bilgi olamaz

 

 

Deizm Nedir? - Tanrı tanırcılık

 

 

Vahiy ya da bir kilise öğretisi aracılığıyla edinilmiş her türlü dinsel bilgiye karşı çıkan buna karşılık belirli bir dinsel bilgi bütününü herkesin doğuştan taşıdığını ya da us yoluyla elde edebileceğini savunan görüşe denir. Deizm, tanrılık gücünün sadece yaratma işlemiyle sınırlandığını ve bir kez yaratıldıktan sonra dünyanın hiçbir işine karışmadığını eş deyişle dünyayı yönetmediğini belirtir.

 

Deizmin dayandığı “doğal” din kavramı başlıca iç kaynaktan beslenir. İnsan usuna duyulan inanç, dogmacılığa ve hoşgörüsüzlüğe yönelen vahiy öğretisinin, reddedilmesi ve tanrının düzenli bir dünyanın ussal mimarı biçiminde kavranması. Deizmciler Müslümanlıkta ve dünya dinlerinde görülen ibadet, inanç ve öğreti farklılıklarının temelinde evrensel olarak benimsenmiş din ve ahlak ilkelerinin, ussal bir özün bulunduğunu öne sürerler.

 

Deizimcilere göre kendi başına doğal din, her türlü kuşku ve yozlaşmadan uzaktır. Bu yüzden us yoluyla doğrulanmış yalın ahlakı, doğrular dışında Müslümanlığın sonradan eklediği tüm öğelere karşı çıkarlar.

 

SAYIN HAKSÖZ KUSURA BAKMA AMA HANGİSİSİN ÇÜNKİ İKİSİ DE AYRI AYRI KAVRAMLAR İSTERSEN BİRDE BUNLAR ÜZERİNE BİLGİLENDİREYİM SİZİ OLURMU TUTARLI OLUN.

 

OMURSUN.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ŞİMDİ SAYIN HAK SÖZ ÜN HANGİ LAFINA İNANALIM ATEİST OLMADIĞINAMI YOKSA DİNSİZ OLDUĞUNAMI

YOKSA DİNSİZ BAŞKA MANADA ATEİST BAŞKA MANADAMI KULLANILIYOR VE YAHUT CİDDİ BİR ŞEKİLDE

ALDATMA VAR. İNANDIRICI OLMAK İÇİN İNSANIN EVVELA TUTARLI OLMASI LAZIM DEĞİLMİ SAYGILAR.

 

OMURSUN.

 

Her dinsizin ateist anlamında olduğunu sen söylemedin mi ? Şimdi bana kavram dersimi vermeye kalkıyorsun ?

 

 

SAYIN HAKSÖZ KUSURA BAKMA AMA HANGİSİSİN ÇÜNKİ İKİSİ DE AYRI AYRI KAVRAMLAR İSTERSEN BİRDE BUNLAR ÜZERİNE BİLGİLENDİREYİM SİZİ OLURMU TUTARLI OLUN.

 

Ayrı ayrı kavramlar olduğunu müsade edersen bende biliyorum. Ama bu iki kavramda ateizm değil.Ben ateist değilim demekle doğru söylemişim. Dinsiz olduğumu söylemeklede doğru demişim

***********

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zaten Kuranın içindeki birçok, insanlık dışı ayetlere bakarsanız, mantık olarak, Kuranı şeytanın yazdırması Allahın yazdırmasından daha makul gözüküyor.

(Bu ayetleri yine sormayın, forumdaki diğer topiclerde bulabilirsiniz)

 

Allah'a innamayanlar , şeytana mı inanmaya başladı..?

Hani Allah'ı görmediğiniz için inamıyordunuz..

Şeytanı görür mü oldunuz..?

Ne kadar ürpertici bir idda bu evrensel..?

Ne demek şeytanın yazdırması daha makul..?

Hangi ayetlermiş onlar kopyalarmısın buraya..

Ve Haksöz...

Arapça "öldürme" ve "savaşma" kelimelerine açık açık yanlış mana verdin, bende doğrusunu yazdım ve ıspatladım, neden o topic aşağıda kaldı..?

Yanıltıcı ve yanlış bilgiler yazmaktaki amcınız nedir..?

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve Haksöz...

Arapça "öldürme" ve "savaşma" kelimelerine açık açık yanlış mana verdin, bende doğrusunu yazdım ve ıspatladım, neden o topic aşağıda kaldı..?

Yanıltıcı ve yanlış bilgiler yazmaktaki amcınız nedir..?

 

 

Saygılar..

 

Hayır sayın kıral yanılıyorsnuz. Hiç bir şeyi isbat edemediniz.

 

Türkçede kullandığımız katil kelimeside arapça kökenlidir. Katele fiilinden gelir. Katil kelimesi arapçada olduğu gibi türkçede de tek anlamı vardır. Öldürmek

 

 

Yine aynı şeklide türkçede kullandığımız harp kelimesedide arapça kökenlidir. tek bir anlamı vardır savaşmak.Zaten sizin verdiğiniz kaynakta bile aynı anlamda olan cinayet kavramı var.Öldürmek ile cinayet aynı anlamdadır.

 

Türkçe Arapça

öldürmek قَتَلَ; u (قَتْل)

 

cinayet قَتْل; öldürme; cinayet;

 

 

 

kaynak http://www.arapcasozluk.net/turkce_bul.asp

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanıltıcı ve yanlış bilgiler yazmaktaki amcınız nedir..?

 

 

bu sözünüze katılıyorum.

birçok ayeti sadece istediği ve işine geldiği yönüyle ya da kısmıyla ele alarak bir tartışma konusu içerisinde yapılmaması gereken çirkin bir davranışta bulunuyor.

:clover: saygılar xlark tades

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben bir dinsizim ama dinsel bir soru soracağım. Bu nedenle “sen dinsizssin ,inanmadığın şey hakkıında bu sorduğun soru ile çelişiyorsun ? “ diyerek cevap vermemenizi rica ediyorum. Farzedin ki soruyu size farklı bir dini olan dindar soruyor. Ehli kitap olsun mesela;

 

Semavi dinler olarak bilinen 3 dinde de ortak bazı noktaları belirtelim.

1- İyi olarak Tanrı ve Kötü olarak Şeytan vardır.

2- Şeytan insanların tanrıdan uzaklaşması için akla hayale gelmedik yollara başvurmaktadır.

3- Şeytanda aynı Tanrı gibi taraftarlarına vahiy indirebiliyor. Delil olarak şu ayetleee bakabilrisiniz

 

Enam 112- Biz böylece, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vahyederler.Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.

 

 

Enam 121- Üzerlerine Allah'ın ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü onu yemek yoldan çıkmaktır. Şeytanlar, dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde vahyederler. Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlardan olursunuz.

 

YUKARIDAKİ YAZI HAKSÖZ E AİTTİR.

 

CEVAP.

 

Sayın Hak söz Ayet meali vermiş bende vereceğim.

 

ENAM-112.

 

VE İŞTE böylece, Biz, hem insanlar hem de görünmez varlıklar içinden zihin çelmeyi amaçlayan yaldızlı/parlak yarı-hakikatleri birbirlerine fısıldayan şeytanî güçleri her peygambere düşman kıldık. Ama Rabbin dilemedikçe onlar bunu yapamazlardı: o halde, onlardan ve onların mesnedsiz hayallerinden uzak durun!

 

AÇIKLAMA.

akıl çelici süslü konuşmaları" yahut "cilalı yalanları" -yani, aldatıcı çekicilikleriyle insanı baştan çıkaran ve onu bütün gerçek ruhsal değerleri gözardı etmeye yönelten yarı hakikatleri Diğer taraftan şeyâtîn terimi (lafzen, "şeytanlar") Kur'an'da çoğunlukla hem insanda hemde ruhsal dünyada mevcut olan şeytanî güçler anlamında kullanılır Taberî tarafından nakledilen birçok sahih Hadis'e göre Hz. Peygamber'e, "İnsanlar arasında şeytanlar var mı?" diye sorulduğunda, "Evet, üstelik onlar görünmez varlıklar (cinn) arasındaki şeytanlardan daha kötüdürler". şeklinde cevap verdi. Böylece, yukarıdaki ayetin anlamı şöyle olmaktadır: her peygamber, her ne sebeple olursa olsun, hakikatin sesine kulak vermeyi reddeden ve başka insanları saptırmaya çalışan şeytanî kimselerin manevî -ve çoğu zaman da maddî- düşmanlığına karşı koymak zorunda kalmıştır.

 

ENAM-121.

Bu nedenle, üzerinde Allah'ın adı anılmayan şeylerden yemeyin, zira bu gerçekten günahkarca bir davranış olur. Ve [insanların kalplerindeki] şeytanî dürtüler, sahiplerine, sizi [neyin günah olduğu ve neyin olmadığı konusunda] tartışmaya çekmelerini fısıldarlar; ve eğer onlara uyarsan bil ki sen, Allah'tan başka varlıklara veya güçlere ilahlık yakıştıranlar [gibi] olursun.

 

AÇIKLAMA.

 

şeytanlar, kendilerine yakın olanlara/dostlarına fısıldarlar". Yani, Allah'ın bu konudaki açık buyruklarını gözden kaçırmanı sağlamak için neyin günah olduğu ve neyin olmadığı konusunda seni tartışmaya çekmeye çalışırlar; ve eğer onların keyfî, saptırıcı muhakeme tarzlarına uyarsan onları adeta ahlakî kanun koyucular pozisyonuna çıkarmış ve böylece yalnızca Allah'a mahsus olan bir hakkı onlara izafe etmiş olursun".

 

ANLAŞILMASI İÇİN ANLAYANLARA.

 

 

Haksöz.

 

Şeytan insanları kandırıp ; yanlışı – doğru ; kötüyü iyi ; batılı hak olarak da gösterebiliyor ( yine kuranda ve diğer kutsal zannedilen kitaplarda bunu anlatan ayetleri yazmıyorum, zaten bildiğinizi düşünerek)

 

CEVAP.

 

Doğru söylemişsin Şeytan MÜMİNLERİN düşmanıdır.

 

 

Haksöz.

İskender evrenesoğlu gibi resulluk iddasında bulunan zavallı kişilerin şeytanın ( veya cinlerin) oyununa geldiğini, şeytandan vahiy aldığını söyleyebiliyorsunuz

 

CEVAP.

 

Vahiy değil ilham vesvese bunu açıklığa kavuşturalım.

 

 

Haksöz.

 

Muhammed’e gelip vahiy verenin Şeytan olmadığını nerden biliyorsunuz?.Muhammed bir insan olarak din konusunda bilgisizdi (Şura 52 İşte böylece sana da emrimizle Kur'an'ı vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki sen doğru bir yolu göstermektesin.) ve kendisine vahiy verenin Cebrail mi yoksa şeytan mı olduğunu bilmesi imkansızdır. Muhammed Ya şeytanın oyununa gelmişse

 

CEVAP.

 

Evvela Ayet mealini verelim sonra açıklama yaparız.

 

ŞURA-52.

 

Iste biz böylece sana da emrimizden Kur'ân'i vahyettik. Yoksa sen kitap nedir? Iman nedir? bilmiyordun. Fakat biz onu bir nur kildik. Onunla kullarimizdan diledigimizi dogru yola iletiyoruz. Süphesiz ki sen de insanlari dogru bir yola götürüyorsun.

 

Peygamberimizin kendisine vahiy verenin şeytan veya CEBRAİL olmadığını hadi bilmediğini farzedelim (haşa)

pekala sayın haksöz bir dinsiz olarak şeytana sığındığınıza göre görünmez varlıklara inanıyorsunuz veya din

karşıtlığı sizi bu durumlarada düşürüyor demekki.Birde ALLAH KENDİ KELAMI KUR,AN a şeytanın sözünü koymaya müsade edermi yada siz ve sizin gibiler şeytanın oyununa gelmişşiniz demektir.

 

Haksöz.

Şeytanın insan kılığına girebildiği de biliniyor. Ya Muhammed şeytanın ta kendisi veya yardımcılarından biri ise ve kötüyü ve batılı ( islamı) bize iyi diye yutturup bizi Tanrıdan uzaklaştırma gayreti içinde ise ???

( lütfeen bu kısmı hakaret olarak algılamayın,ihtimal dahilinde olduğu için sordum)

 

CEVAP.

 

Bu soruyu sorduğunuza göre ALLAH a inanıyorsunuz demektir sebebi dinsiz olduğunuzu deklare ettiniz dinsiz

şeytan ve görünmez varlık olduğuna inanmaz hadi diyelimki çarpıtma ve polemik olsun diye sordunuz ozaman soru da ortadan kalkar çünkü Peygamberimizi ve ALLAH ı şeytan kandıramaz vesselam.

 

Haksöz.

 

Ya Tanrı insanı dünyaya gönderdikten sonra insanın akıl yolu ile iyiyi bulacağını istemiş ve nakil yolu ile bir şey göndermemişse ve Şeytan sanki tanrıdan geliyormuş gibi insanlara nakil yolu ile uyduruk dinleri indirdi ise; bu durumda tüm dinler batıl oluyorlar ve tüm dindarlar bilmeden tanrıdan uzaklaşmış oluyorlar. Çünkü şeytandan gelen nakili ( vahyi) Tanrının verdiği kesin olan Aklın ( tanrı-doğa vergisi) önüne çekiyorlar ve tanrıya yaklaşıyoruz derken tam tersine uzaklaşıyorlar.

 

Evet, böyle bir durum olmadığına dair kanıtınız nedir.

Lütfen kafadan savma ezberci cevap yazmayınız . Düşünerek cevaplayınız ki bizde bir şeyler öğrenelim. Cevap olarak gelebilecek birkaç açıklamayı şimdiden cevaplayalım.

 

CEVAP.

 

ALLAH İnsanı Dünyaya göngerdikten sonra İnsanın akıl yoluyla iyiyi bulacağını nakil yoluyla bir şey göndermemişse O ZAMAN ŞEYTAN A NE GEREK VAR ZATEN ALLAH İNSANLARIN AKIL YOLUYLA DOĞRUYU

BULACAĞINDAN ŞEYTANI YARATMAZDI VE YAHUT DİNE NE GEREK OLURDU DEĞİLMİ ZATEN İNSANLAR İYİ

GÜZELİ AKLI İLE BULACAĞINDAN DEĞİLMİ. Kanıt KUR,AN ve ALLAH ın gönderdiği Kitap ve Peygamberler dir.

Bir daha soru sorarken kafadan savma mantıksız kopya yapılmaması lazım değilmi.

BİR ŞEYLER ÖĞRENMENİZ UMUDUYLA.

 

Haksöz.

 

Kuran kötülüğü değil iyiliği emretmektedir.Şeytan iyiliği emretmez.

 

Cevap : şeytanın insanlara kötü ve batıl olan bir şeyi iyi ve hak olarak gösterebildiğini açıklamıştık. Bu nedenle bu bir cevap olamaz. Şeytan pekala batıl olan Kuran’ı hak olarak yutturabilir. O gücü var.Mesela kuranda kölelik ve cariyelik var. Kölelik ve cariyelik insanlığın yüzkarasıdır. Şimdi gerçektende bu ayetlerin Tanrıdan değilde şeytandan gelme ihtimalini nasıl göz ardı edebileceğiz.

 

CEVAP.

 

Eğer şeytana bu kadar inanıyorsanız ki soruları hep onun üzerine kurmuşsunuz DOLAYISI İLE ŞEYTANA İNANAN SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ İYİLİĞİ SÖYLEMEZ. KUR,AN HAŞA BATIL DEĞİL HAKTIR ŞEYTANIN VE ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARDAN KORUNMUŞTUR. kölelik ve cariyelik için başka topikte size cevap verilmiş

okudum ve bir sürü çarpıtmalarınız yakalanmış hucurat tekvin tekvir gibi ha birde şu yahve kahve olayı ama

isterseniz sizi birde ben aydınlatırım.

 

Haksöz.

 

Kuranda bazı bilimsel mucizeler vardır. Evren ve dünya hakkında mesela.yada 19 mucizesi veya ömer çelakılın iddia ettiği şifreler gibi.Kuran mükemmel bir kitaptır.

 

Cevap : (kuranda hiçbir mucize yoktur ayrı konu ama açıklamayı kabul edelim) Şeytanın evren ve dünya hakkında insanlardan fazla bilgi sahibi olmadığını kimse iddia edemez. Şeytanda evreni ve dünyayı fazlası ile biliyor olabilir. Bu nedenle kurandaki evren ve dünya hakkındaki açıklamalar , bu ayetlerin Tanrıdan geldiğini ispatlamaz. Şeytan da bu tip bilgileri vahiy ile indirebilir. Aynı şekilde şeytanın 19 mucizesi veya kuran şifreleri türünde bir kitap indiremeyeceği iddiası boş bir iddiadır. Yanlışı doğru gibi gösterebilme gücü olan şeytan pekala Kuran gibi boş ve batıl bir kitabı Mükemmel bir hak kitabı olarak gösterebilir

 

 

CEVAP.

 

ŞEYTANA BU KADAR İNANIP TA SORU SORUYORSUN DA ALLAH I NİYE UNUTUYORSUN EĞER ALLAH OLMASA

İDİ Kİ (HAŞA) ŞEYTAN OLURMUYDU ALLAH VARDIR BİRDİR MUHAMMED ONUN RESULU VE KULUDUR DOLAYISI İLE ŞEYTAN VE DOSTLARI VESVESE DEN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMAZLAR BİRDE İKİDE BİR KUR,AN

BATIL BOŞ DİYORSUN HAŞA ŞEYTAN DİYORSUN VAHİY DİYORSUN DİNSİZİM DİYORSUN BİRAZ TUTARLI OL

ŞEYTANA İNANIYORMUSUN İNANMIYORMUSUN AGNOSTİK DEİST GİBİ İZMLERE TAKILMADAN SÖYLEDE ANLAYALIM TAMAMMI SAYIN HAKSÖZ.

 

Haksöz.

 

Muhammed mucize yapmıştır. Dolayısı ile hak bir peygamberdir.

 

Cevap : şu an yeryüzünde kimse Muhammed’in bir mucizesini görmüş değildir. Bu durumda muhammedin mucizeleri şeytanın yalanı-kandırması olabilir.Ayrıca şeytanında insanları kandırabilecek sahtekarlıkları mucize olarak yutturabilme gücü vardır.mesela kuranda musa ile firavun karşılaşmasını anlatan ayetlerde sihirbazlar yere sopalarını atarlar ve sopa yılana dönüşür. Sopa aslında yılana dönüşmemiştir ama diğerleri bunu mucize zannetmişlerdir.ayrıca illuzyon sanatı bilinen bir sanat. Hindistanda sai baba diye sahtekar bir peygamber vucudundan altın çıkartarak mürit topluyor ve kısa sürede 70 milyonluk cemaat oluşturdu. Şeytanın bu tip illuzyonları kullanıp insanlara mucize diye yutturmamış olması düşünülemez.

Bu durumda da muhammed’in mucizeleri şeytanın illuzyonlarından başka bir şey değildir.

 

CEVAP.

 

Gerçekten eğlenceli olmaya başladı şu an yer yüzünde Petgamberimizin mucizesi ALLAH tarafından indirilen

KUR,AN dır dolayısı ile şu an yaşayanlarla 1450 sene evvel yaşayan Peygamberiz arasında fiziki bir karşılaşma olmadığından kimse peygamberimizin şahsi yaşamında yaptıkların görmemiştir dünya gözü ile değilmi doğal olanıda bu değilmi. Musa ile firavun karşılaştığında sizde oradamı idiniz sihirbazların ilizyonunu

anlatıyorsunda MUSA NIN ASASININ İLİZYON OLAN YILANLARI YEDİĞİNDE SİHİRBAZLARIN NASIL İMANA

GELDİĞİNİ YAZMIYORSUN. Hindistandaki bilmem ne baba vucudundan altın çıkarıyormuş acaba altınları ne

yapıyor yoksa oda şeytanmı eğer şeytan ise başka yerde niçin altın dağıtıp mürit toplamıyor.

 

haksöz.

 

Evet, samimi olarak soruyorum bu soruyu ;

Tanrı ve şeytana inanan insanlar olarak şunu düşünmüş olmanız lazım. Şeytan bizi Tanrıdan uzaklaştırmak için akla hayale gelmedik şeyler yapmaktadır. Hatta bu uğurda tarikat-mezhep ve din bile ( vahiy yolu ile ) gönderebilmekte ve insanlara sanki haktan geliyormuş gibi batılı vahiy yolu ile indirebilmektedir.

Bu durumda Kuran’ın şeytandan değilde Tanrı’dan geldiğine dair kanıtınız nedir.Muhammed’in şeytanın değilde Tanrı’nın hak peygamberi olduğuna dair kanıtınız nedir.?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 

CEVAP.

 

SAMİMİYETLE CEVAP VERİYORUM BİR YERDEN KOPYALADIĞIN KURGUSU ŞEYTAN ÜZERİNE OLAN YAZILARI

İNANANLARA SORU DİYE SORUYORSUNUZ BİRDE İNANANLARIN KİTABI KUR,AN DAN ALDIĞIN AYETLERİN

ÜZERİNE ÇARPITMA YORUMLAR EKLEYEREK(bunu sizin yaptığınıza inanmıyorum tabi kopyalıyorsunuz) BENDE SAMİMİYETLE SİZE BİR SORU SORUYORUM ŞEYTANIN VARLIĞINA İNANIYORMUSUNUZ EĞER ŞEYTAN

A İNANIP KUR,AN I ONUN VAHİY ETTİĞİNE (HAŞA) İNANIYORSANIZ KANITIN NE KUR,AN I ONUN İNDİRDİĞİNE BİRDE ŞUNU ÖĞRENMEK İSTERİM YANITINIZDA ŞEYTAN VARMI YOKMU ŞEYTANA İNANIYOR-

MUSUNUZ İNANMIYORMUSUNUZ.

BİRDE ŞEYTANIN TARİKAT-MEZHEP-DİN BİLE GÖNDEREBİLDİĞİNİ SÖYLÜYORSUNUZ VE İNSANLARA SANKİ

HAKTAN GELDİĞİNİ VAHİY YOLU İLE İNDİREBİLMEKTEDİR DİYORSUNUZ KESİN OLARAK DELİLİNİZ NEDİR

ŞEYTAN VAHİY İNDİRİRKEN YANINDA MI İDİNİZ YOKSA.

ŞEYTAN İLE BU KADAR HAŞIR NEŞİR OLDUĞUNUZA GÖRE ŞEYTANIN VARLIĞINI BİZE NASIL KANITLARSINIZ AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM.

 

LAHİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDUN RESULULLAH.

 

BUDA KANIT.

 

OMURSUN.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SAMİMİYETLE CEVAP VERİYORUM BİR YERDEN KOPYALADIĞIN KURGUSU ŞEYTAN ÜZERİNE OLAN YAZILARI

İNANANLARA SORU DİYE SORUYORSUNUZ BİRDE İNANANLARIN KİTABI KUR,AN DAN ALDIĞIN AYETLERİN

ÜZERİNE ÇARPITMA YORUMLAR EKLEYEREK(bunu sizin yaptığınıza inanmıyorum tabi kopyalıyorsunuz) BENDE SAMİMİYETLE SİZE BİR SORU SORUYORUM ŞEYTANIN VARLIĞINA İNANIYORMUSUNUZ EĞER ŞEYTAN

A İNANIP KUR,AN I ONUN VAHİY ETTİĞİNE (HAŞA) İNANIYORSANIZ KANITIN NE KUR,AN I ONUN İNDİRDİĞİNE BİRDE ŞUNU ÖĞRENMEK İSTERİM YANITINIZDA ŞEYTAN VARMI YOKMU ŞEYTANA İNANIYOR-

MUSUNUZ İNANMIYORMUSUNUZ.

BİRDE ŞEYTANIN TARİKAT-MEZHEP-DİN BİLE GÖNDEREBİLDİĞİNİ SÖYLÜYORSUNUZ VE İNSANLARA SANKİ

HAKTAN GELDİĞİNİ VAHİY YOLU İLE İNDİREBİLMEKTEDİR DİYORSUNUZ KESİN OLARAK DELİLİNİZ NEDİR

ŞEYTAN VAHİY İNDİRİRKEN YANINDA MI İDİNİZ YOKSA.

ŞEYTAN İLE BU KADAR HAŞIR NEŞİR OLDUĞUNUZA GÖRE ŞEYTANIN VARLIĞINI BİZE NASIL KANITLARSINIZ AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM.

 

Sayın omursun

 

Galiba cevap verememe heyacanından olacak, yazımın başındaki ilk cümleyi okumamuşsınız.Bakın ne demişim

 

Ben bir dinsizim ama dinsel bir soru soracağım. Bu nedenle “sen dinsizssin ,inanmadığın şey hakkıında bu sorduğun soru ile çelişiyorsun ? “ diyerek cevap vermemenizi rica ediyorum. Farzedin ki soruyu size farklı bir dini olan dindar soruyor. Ehli kitap olsun mesela

 

Görüldüğü gibi dinsiz olduğumu, hiç bir dini öğretiye inanmadığımı açık açık belirtmişim. Bunların içinde elbetteki şeytan da var. Dolayısıyla benim sizlere şeytanıın varlığını kanıtlamak gibi bir zorunluluğum yok. Çünkü inanan sizlersiniz

 

Ayetleri çarpıttığım da doğru değil. Demişsini ki

 

Vahiy değil ilham vesvese bunu açıklığa kavuşturalım.

 

Bunu söylemenize rağman bir kanıt getirememişsiniz. Benim verdiğim ayetlerde açıkça vahiy yazıyor ilham filan değil

 

 

 

Enam 112- Biz böylece, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vahyederler.Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.

 

Enam 112. Ve kezalike cealna li külli nebiyyin adüvven şeyatıynel insi vel cinni yuhın ba'duhüm illa ba'dın zuhrufel kavli ğurura ve lev şae rabbüke ma fealuhü fezerhüm ve ma yefterun

 

 

 

Enam 121- Üzerlerine Allah'ın ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü onu yemek yoldan çıkmaktır. Şeytanlar, dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için vahyederler. Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlardan olursunuz

 

Enam 121. Ve la te'külu mimma lem yüzkerismüllahi aleyhi ve innehu lefısk ve inneş şeyatıyne le yuhune ila evliyaihim li yücadiluküm ve in eta'tümuhüm inneküm le müşrikun

 

İlham kelimesi de müstakil olarak geçer kuranda.

 

Şems 8. Feelhemeha fücureha ve takvaha

Şems 8- Sonra da ona kötülük ve takvayı ilham edene yemin olsun ki,

 

Maalesef sorularıma cevap yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Sayin cecile oyun bolumu nasil guzelmi???

 

Topikleri acip kayboluyorsunuz ara sira sizide aramizda bekleriz...

 

Siyaha beyaz demek goreceli kavramdir bu bardak dolumu bos mu gibidir size anliycaginiz sekilde anlatayim

Bir adam varmis ve ayakkabiciymis....Elamanlarindan birini Afrikaya gondermis.Afrikaya giden eleman burda hic is yok demis cunku kimse ayakkabi giymiyor..

Birsure sonra adam ikinci elemanini gondermis Afrikaya.Adam patronunu arayip Burda acayip is var cunku kimse ayakkabi giymiyor...

 

Anladiginizi dusunerek saygilarimi sunuyorum....

 

sevgili la_boheme

 

öncelikle lütfen yazıcaklarımı yanlış anlamayın.sizi tanımıyorum ama eminim güzel bir insansınız.

benim eleştirim'' nasıl oyun bölümü güzel mi.'' cümlenize.

o zaman bende size nasıl kadın erkek ilişkileri bölümü güzel mi diye sorsam tepkiniz ne olur.oyun bölümüne giren kişiler ki buna bende dahilim çok mu seviyesiz oluyor gözünüzde.

biz eğlenmek için o bölümede uğruyoruz bu sizi rahatsız etmesin ve kişileri yermek içinde kullanmayınız lütfen..

saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan siyahla beyazı ayırd edebilecek zekaya sahiptir.Yani sen iyiyi ve doğruyu görüyorsundur ama bunu kabullenmek zor geliyordur gururuna yediremiyorsundur.Beyaza halen inatla siyah diyorsundur.Sırf gururdan.Herkes doğruyu yanlışı görebilecek zekada siz de öylesiniz halen demagoji yapıyorsunuz ama

 

Herkes doğruyu yanlışı görebilecek zekada ise;

Eğitim müesseseleri neden var ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır sayın kıral yanılıyorsnuz. Hiç bir şeyi isbat edemediniz.

 

Türkçede kullandığımız katil kelimeside arapça kökenlidir. Katele fiilinden gelir. Katil kelimesi arapçada olduğu gibi türkçede de tek anlamı vardır. Öldürmek

Yine aynı şeklide türkçede kullandığımız harp kelimesedide arapça kökenlidir. tek bir anlamı vardır savaşmak.Zaten sizin verdiğiniz kaynakta bile aynı anlamda olan cinayet kavramı var.Öldürmek ile cinayet aynı anlamdadır.

 

Türkçe Arapça

öldürmek قَتَلَ; u (قَتْل)

 

cinayet قَتْل; öldürme; cinayet;

kaynak http://www.arapcasozluk.net/turkce_bul.asp

 

Yani olurda bu kadar olur..

Birde kaynak vermişsin..:)

Evet arkadaşlar arkadaşımızn verdiği kaynağa tıklatın, birde ayette geçen kelimeye bakın karşılaştırın..

Artık başka ne yazayım..

Bütün mealciler savaşmak olarak çevirmişler.

Bu arkadaşımızda ölüm olarak çevirmiş kendince..

Hiçbir söze gerek yok..

On-line Arapça-Türkçe sözlüğü açın, Türkçesine "savaşmak" yazın ve karşınıza gelecek kelimeye bakın..

 

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yani olurda bu kadar olur..

Birde kaynak vermişsin..

Evet arkadaşlar arkadaşımızn verdiği kaynağa tıklatın, birde ayette geçen kelimeye bakın karşılaştırın..

Artık başka ne yazayım..

Bütün mealciler savaşmak olarak çevirmişler.

Bu arkadaşımızda ölüm olarak çevirmiş kendince..

Hiçbir söze gerek yok..

On-line Arapça-Türkçe sözlüğü açın, Türkçesine "savaşmak" yazın ve karşınıza gelecek kelimeye bakın..

 

Sayın kıral,üzgünüm ama maalesaf dilbilgisi dersi vemeye mecbur ettiniz beni.

 

Hangi dilde olursa olsun, kök kelimelerden istediğiniz türevi yapabilrisiniz ama kök kelime hep aynıdır değişmez

 

Türkçeden bir örnek

 

Gelmek, fiili

 

Gel, kök kelime

 

gel,dim

 

gel,din

 

gel,di

 

gel,dik

 

gel,diniz

 

gel,diler

 

Diğer zaman kiplerinide kullansanız kök kelime yine aynıdır

 

Bütün mealciler savaşmak olarak çevirmiler demişsiniz

 

söz konusu kök kelime karekesiz KTL

 

 

Tevbe 111. İnnellaheştera minel mü'minıne enfüshehüm ve emvalehüm bi enne lehümül cenneh yükatilune fı sebılillahi fe yaktülune ve yuktelune va'den aleyhi hakkan fit tevrati vel incıli vel kur'an ve men evfa bi ahdihı festebşiru bi bey'ıkümlezı bay'tüm bih ve zalike hümvel fevzül azıym

 

Görüldüğü gibi ayette katele kök kelimesinin üç türlü türevi var.Eğer sizin iddia ettiğiniz gibi katele fiili savaşmak ise neden mealciler ilkini savaşma diye çevirirken diğerlerini öldürme ve öldürülme diye çeviriyorlar? Nerde görülmüş böyle bir dil kuralı ?

 

İşte sizin çok güvendiğiniz mealcilerden bir örnek

 

 

Tevbe 111 Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır.

 

Şimdide isterseniz üçünüde savaşma diye çevirelim bakalım ne kadar saçma duruyor

 

 

Tevbe 111 Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında Allah yolunda savaşmak üzere satın almıştır. savaştırılırlar veya, savaşırlar. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır

 

Ne kadar komik değilmi ? Evet sayın kıral nerde görülmüş bir kelimenin bir türevine bir anlam diğer bir türevine farklı bir anlam verildiği.Yoksa yeni bir dil kuralı mı icad ediyorsunuz ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl konu kaybolup gittiği için Tekrar gündeme getirmek istiyorum

 

 

 

Semavi dinler olarak bilinen 3 dinde de ortak bazı noktaları belirtelim.

1- İyi olarak Tanrı ve Kötü olarak Şeytan vardır.

2- Şeytan insanların tanrıdan uzaklaşması için akla hayale gelmedik yollara başvurmaktadır.

3- Şeytanda aynı Tanrı gibi taraftarlarına vahiy indirebiliyor. Delil olarak şu ayetleee bakabilrisiniz

 

Enam 112- Biz böylece, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vahyederler.Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.

 

 

Enam 121- Üzerlerine Allah'ın ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü onu yemek yoldan çıkmaktır. Şeytanlar, dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için vahyederler. Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlardan olursunuz.

 

4- Şeytan insanları kandırıp ; yanlışı – doğru ; kötüyü iyi ; batılı hak olarak da gösterebiliyor ( yine kuranda ve diğer kutsal zannedilen kitaplarda bunu anlatan ayetleri yazmıyorum, zaten bildiğinizi düşünerek)

 

 

5- İskender evrenesoğlu gibi resulluk iddasında bulunan zavallı kişilerin şeytanın ( veya cinlerin) oyununa geldiğini, şeytandan vahiy aldığını söyleyebiliyorsunuz.

 

 

1- Muhammed’e gelip vahiy verenin Şeytan olmadığını nerden biliyorsunuz?.Muhammed bir insan olarak din konusunda bilgisizdi (Şura 52 İşte böylece sana da emrimizle Kur'an'ı vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki sen doğru bir yolu göstermektesin.) ve kendisine vahiy verenin Cebrail mi yoksa şeytan mı olduğunu bilmesi imkansızdır. Muhammed Ya şeytanın oyununa gelmişse ??

 

2- Şeytanın insan kılığına girebildiği de biliniyor. Ya Muhammed şeytanın ta kendisi veya yardımcılarından biri ise ve kötüyü ve batılı ( islamı) bize iyi diye yutturup bizi Tanrıdan uzaklaştırma gayreti içinde ise ???

( lütfeen bu kısmı hakaret olarak algılamayın,ihtimal dahilinde olduğu için sordum)

 

3- Ya Tanrı insanı dünyaya gönderdikten sonra insanın akıl yolu ile iyiyi bulacağını istemiş ve nakil yolu ile bir şey göndermemişse ve Şeytan sanki tanrıdan geliyormuş gibi insanlara nakil yolu ile uyduruk dinleri indirdi ise; bu durumda tüm dinler batıl oluyorlar ve tüm dindarlar bilmeden tanrıdan uzaklaşmış oluyorlar. Çünkü şeytandan gelen nakili ( vahyi) Tanrının verdiği kesin olan Aklın ( tanrı-doğa vergisi) önüne çekiyorlar ve tanrıya yaklaşıyoruz derken tam tersine uzaklaşıyorlar.

 

Evet, böyle bir durum olmadığına dair kanıtınız nedir.

Lütfen kafadan savma ezberci cevap yazmayınız . Düşünerek cevaplayınız ki bizde bir şeyler öğrenelim. Cevap olarak gelebilecek birkaç açıklamayı şimdiden cevaplayalım.

 

1- Kuran kötülüğü değil iyiliği emretmektedir.Şeytan iyiliği emretmez.

 

Cevap : şeytanın insanlara kötü ve batıl olan bir şeyi iyi ve hak olarak gösterebildiğini açıklamıştık. Bu nedenle bu bir cevap olamaz. Şeytan pekala batıl olan Kuran’ı hak olarak yutturabilir. O gücü var.Mesela kuranda kölelik ve cariyelik var. Kölelik ve cariyelik insanlığın yüzkarasıdır. Şimdi gerçektende bu ayetlerin Tanrıdan değilde şeytandan gelme ihtimalini nasıl göz ardı edebileceğiz.

 

2- Kuranda bazı bilimsel mucizeler vardır. Evren ve dünya hakkında mesela.yada 19 mucizesi veya ömer çelakılın iddia ettiği şifreler gibi.Kuran mükemmel bir kitaptır.

 

Cevap : (kuranda hiçbir mucize yoktur ayrı konu ama açıklamayı kabul edelim) Şeytanın evren ve dünya hakkında insanlardan fazla bilgi sahibi olmadığını kimse iddia edemez. Şeytanda evreni ve dünyayı fazlası ile biliyor olabilir. Bu nedenle kurandaki evren ve dünya hakkındaki açıklamalar , bu ayetlerin Tanrıdan geldiğini ispatlamaz. Şeytan da bu tip bilgileri vahiy ile indirebilir. Aynı şekilde şeytanın 19 mucizesi veya kuran şifreleri türünde bir kitap indiremeyeceği iddiası boş bir iddiadır. Yanlışı doğru gibi gösterebilme gücü olan şeytan pekala Kuran gibi boş ve batıl bir kitabı Mükemmel bir hak kitabı olarak gösterebilir.

 

3- Muhammed mucize yapmıştır. Dolayısı ile hak bir peygamberdir.

 

Cevap : şu an yeryüzünde kimse Muhammed’in bir mucizesini görmüş değildir. Bu durumda muhammedin mucizeleri şeytanın yalanı-kandırması olabilir.Ayrıca şeytanında insanları kandırabilecek sahtekarlıkları mucize olarak yutturabilme gücü vardır.mesela kuranda musa ile firavun karşılaşmasını anlatan ayetlerde sihirbazlar yere sopalarını atarlar ve sopa yılana dönüşür. Sopa aslında yılana dönüşmemiştir ama diğerleri bunu mucize zannetmişlerdir.ayrıca illuzyon sanatı bilinen bir sanat. Hindistanda sai baba diye sahtekar bir peygamber vucudundan altın çıkartarak mürit topluyor ve kısa sürede 70 milyonluk cemaat oluşturdu. Şeytanın bu tip illuzyonları kullanıp insanlara mucize diye yutturmamış olması düşünülemez.

Bu durumda da muhammed’in mucizeleri şeytanın illuzyonlarından başka bir şey değildir.

 

Evet, samimi olarak soruyorum bu soruyu ;

Tanrı ve şeytana inanan insanlar olarak şunu düşünmüş olmanız lazım. Şeytan bizi Tanrıdan uzaklaştırmak için akla hayale gelmedik şeyler yapmaktadır. Hatta bu uğurda tarikat-mezhep ve din bile ( vahiy yolu ile ) gönderebilmekte ve insanlara sanki haktan geliyormuş gibi batılı vahiy yolu ile indirebilmektedir.

Bu durumda Kuran’ın şeytandan değilde Tanrı’dan geldiğine dair kanıtınız nedir.Muhammed’in şeytanın değilde Tanrı’nın hak peygamberi olduğuna dair kanıtınız nedir.?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın kıral,üzgünüm ama maalesaf dilbilgisi dersi vemeye mecbur ettiniz beni.

 

Hangi dilde olursa olsun, kök kelimelerden istediğiniz türevi yapabilrisiniz ama kök kelime hep aynıdır değişmez

 

 

Bana gramer öğretme haksöz, gramerim çok şükür iyidir..

Uzun yazılarla konudan hakim çıkmayı murad etseniz bile okunduğu zaman yanlışlarınız kolayca çözülüyor..

Artık çok söze gerek yok..

Türkçe-Arapça sözlük internette mevcuttur..

Dileyen arkadaşalar o sözlüğe girsinler ve savaşmak fiilini Arapçaya çevirsinler..

Ve ayette geçen kelimeyle karşılaştırsınlar..

Doğruyu göreceklerdir..

 

 

 

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

xlark tades kardeşim, şu dil bilgisi tartışmasına, o açıldığı topic'de devam etseniz? Rica ediyorum yani.

 

Burada haksöz ciddi bir soru soruyor.

 

İslam hak din mi, batıl mı?

 

1. İslam Allah'ın vahyettiği bir din olabilir mi?

 

2. İslam Allah tarafından vahyedilirken, Şeytan'da araya girmiş olamaz mı? Çünkü bu gücü var, dini inanca göre. Veya tamamen Şeytan vahyetmiş olamaz mı? (Sorudaki amaç "Şeytana inanıyoruz, Allaha inanmıyoruz" meselesi değil, haksöz yukarıda açıklamasını yaptı)

 

3. İslam sadece Muhammedin, Şam'a vs. ticarete giderken, oradaki yahudi/hristiyan keşişlerle pazarda muhabbet ettiği sırada öğrendiği şeyleri, bunlar allahın kelamı diye yutturmasından mı ibaret?

 

Bana göre en mantıklısı 3. madde. Zira, ticareti bıraktığı ve Şam seferlerine son verdiği için, yani "yeni hikaye" bulamadığı için, aynı hikayeleri tekrarla babam, tekrarla yapmış. Bu konuda Evrensel tarafından açılan başka bir topic'de ne kadar tekrar olduğunu yazdım, aşağıya yeniden alıntılayayım.

 

Bu foruma yeni katıldım, ancak Evrensel'in sorduğu soru, yani kuran'da "kuran" olarak bahsedilen şey nedir Tekraralar bıktırıcı derecede. Isa, Musa, Lut, İbrahim, Ad kavmi, Semud Kavmi, Ress kavmi, yaratılış (adem, havva, şeytan) hikayeleri ayrı ayrı surelerde defalarca, defalarca anlatılmış. Hatta, kısa bir sureyi, başka uzun bir surenin içinde tamamen tekrarlanmış halde gördüm :)

 

Ayetlerin yüzlercesi, ağaca, taşa, toprağa, deveye, geceye, gündüze yeminden ibaret..

 

Defalarca, ama defalarca inananlar cennete, inanmayanlar cehenneme tehdidi var, cennet ve cehennem tarifleri var. (Cennet tarifi de tam araplara yönelik, gölgeli ve serin. Bir ara Petersburg'a gitmiştim, oradaki insanların isteyebileceği bir cennette, sıcacık yuyalar, bizon kürkler, hiçbatmayan bir güneş olurdu yani.)

 

Ve "kişiye özel" (Muhammed'e özel) ayetler var. (tam benim kuranı okuduğum sıralarda, Tcüppeli hoca haberleri ortaya çıktı. Cemaate başka tavsiyeler, kendisine başka tavsiyeler cuk diye oturdu. Demek ki kişiye özel ayet bu nedenle oluyor dedim. Muhammedin şahsı ile Cüppeli veya benzer kişiler arasında fark kalmıyor)

 

Kureyş, Tebbet gibi tamamen bir kabile veya bir kişiye yönelik, evrensellikle alakalı olmayan sureler var.

 

Azhab suresini okuyunca koptum zaten... Azhap suresini okuyup da dinden çıkmamak mümkün değil..

 

(şu ana kadar okuduğum yerden bahsediyorum) Mevcut Kuran'daki tekararları bire indirirseniz, inananlar şöyle ödüllendirilecek, inanmayanlar şöyle yapılacak tartışması sırasında kullanılan, "biz onların içini, dışını, yaşını biliriz" gibi demagojiler ve yeminleri de çıkarırsan veya teke indirisen, Kuran denen şeyin aslında hiçbirşey olduğu çıkıyor ortaya.

 

Ne biliyim, mevcut kuran, daha çok "asıl" bir Kuran vardı da, ona insanların inanmalarını sağlamak, ona karşı gelen eleştirirleri savunmak için yazılmış savunma gibi duruyor.

 

Alıntıdaki son cümleye bakarsanız, mevcut kuran, daha çok "asıl" bir Kuran veya kaynak vardı da, ona insanların inanmalarını sağlamak, ona karşı gelen eleştirirleri savunmak için yazılmış savunma gibi duruyor.

 

Benim düşüncem, asıl kaynak, Şam seyahatleri sırasında öğrenilenlerdi. yarım yamalak ve çoğu da eksik olarak öğrenilenler. Yani kaynak semitik dinler olunca elbette, bu anlattıklarım allahtan gelmedir dedi, yani kendi çapında doğru söyledi, çünkü ona da birileri ona anlatırken "bu allahın dini" dedi.

 

Zira kuran'da kural/nasihat/kanun denebilecek, takip edilebeilecek evrensel bir kural yok (zina yapma, haksızlık yapma, yalan söyleme gibi şeyler zaten evrensel kurallar, bunu getirmiş diye cevap vermeyin lütfen) Daha çok Bakara ve Azhab suresinde getirilen kurallar ise, şahsa özel (yani muhammede ayrıcalık sağlamaya yönelik ayetler) veya Arapların o günkü kültürlerine ait şeyler (miras bölüşümü falan).

 

bence, bütün Semitik/Yahudi kaynaklı dinler (Musevilik, Hristiyanlık, Müslümanlık) yüzyıllarca insanların Ortadoğu bölgesinde oluşturdukları efsanelerin, hikayelerin harmanlanmış bir halidir. Yani bütün Peygamberlerin de Yahudi olması çok ilginçtir.

 

Yani Yahudiler, şöyle veya böyle bütün batı dünyasına, bütün Hristiyanlara, Bütün Müslümanlara, kendi eski atalarını, ister erdemli insan olsun, ister gaddar insan olsun, peygamber diye yutturmuş, helal olsun yani, ne diyelim.

 

haksöz b en ateist değilim dedi, ben de ateist değilim, ama semitik din (Musevilik, Hristiyanlık, Müslümanlık)mensubu da değilim.

 

Benim inandığım tanrı, herhangi bir kabilenin tanrısı olamaz, herhangi bir kabileyi seçilmiş ilan edemez.

 

Kuranda, "Biz yahudileri seçilmiş millet yapmıştık, sonra yoldan saptılar" anlamında bir ifade geçiyor mu geçmiyor.

 

Demek ki Kuran'ın/İncil'in/tevrat'ın Allahı bir halkı seçilmiş halk kabul edebiliyor. Bu geçmişte de olsa, kural artık geçersiz deseniz de, böyle bir ayrımcılık var mı, varmıydı? Vardı, Var!! Ayrımcılık yapan bir tanrı, herkesin tanrısı olamaz. Olsa olsa bu ayrımcılıktan yararlananların uydurduğu ve diğer aynı köklü dinlere de sattığı bir Allah kavramı olur. Yani Müslümaları/Hristiyanların/Musevilerin inandığı ilah bir Yahudi İlahı (Al-İlah=The God=Allah).

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle açıkyürekliliğinden ötürü kutluyorum seni. En azından bazı insanlar gibi yapmıyorsun.

 

Evet, samimi olarak soruyorum bu soruyu ;

Tanrı ve şeytana inanan insanlar olarak şunu düşünmüş olmanız lazım. Şeytan bizi Tanrıdan uzaklaştırmak için akla hayale gelmedik şeyler yapmaktadır. Hatta bu uğurda tarikat-mezhep ve din bile ( vahiy yolu ile ) gönderebilmekte ve insanlara sanki haktan geliyormuş gibi batılı vahiy yolu ile indirebilmektedir.

Bu durumda Kuran’ın şeytandan değilde Tanrı’dan geldiğine dair kanıtınız nedir.Muhammed’in şeytanın değilde Tanrı’nın hak peygamberi olduğuna dair kanıtınız nedir.?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 

Çok tartıştım şimdiye kadar ateistlerle. Bu soruyu ilk defa duyuyorum.

 

Kanıt mı? Çok mantıklı bir cevap. Hz. Muhammed ve dini şeytanı bize apaçık bir düşman olarak gösteriyor. Şeytandan gelmiş olsaydı bize kötüyü öğütleyen, şeytanı bize dost gösteren, günahı sevdiren bir dinle karşılaşmış olurduk. Oysa bunun tam tersini görüyoruz.

 

Çok kısa değil mi? Aslında her insan azıcık, önyargılarında, şeytanın ve nefsinin zincirlerinden kurtularak düşünse bu mantıklı cevaba ulaşır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

3. İslam sadece Muhammedin, Şam'a vs. ticarete giderken, oradaki yahudi/hristiyan keşişlerle pazarda muhabbet ettiği sırada öğrendiği şeyleri, bunlar allahın kelamı diye yutturmasından mı ibaret?

 

Bana göre en mantıklısı 3. madde. Zira, ticareti bıraktığı ve Şam seferlerine son verdiği için, yani "yeni hikaye" bulamadığı için, aynı hikayeleri tekrarla babam, tekrarla yapmış. Bu konuda Evrensel tarafından açılan başka bir topic'de ne kadar tekrar olduğunu yazdım, aşağıya yeniden alıntılayayım.

Alıntıdaki son cümleye bakarsanız, mevcut kuran, daha çok "asıl" bir Kuran veya kaynak vardı da, ona insanların inanmalarını sağlamak, ona karşı gelen eleştirirleri savunmak için yazılmış savunma gibi duruyor.

 

Sana tek bir soru sormak istiyorum. Neden mantıklı? Eğer bu soruya benim en azından "hmm, azıcık da olsa mantıklı" diyebileceğim bir cevap verirsen hakikaten eyvallah diyeceğim.

 

Neden böyle de, anlatılan gibi değil? Neden??

 

Peygamberin başka bir amacı mı varmış ki? Güçmüymüş amacı? Para mıymış? Değilmiş. Onca vaadlerini müşriklerinin elinin tersiyle itmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne biliyim, mevcut kuran, daha çok "asıl" bir Kuran vardı da, ona insanların inanmalarını sağlamak, ona karşı gelen eleştirirleri savunmak için yazılmış savunma gibi duruyor.

 

Bu soru brain slapper ded.

............................................................................................................................................................

Konunun özü, şudur:

Kuran denen kitapta sanki kurandan önce bir başka kuran daha varmış gibi bahseden bir ayet var.

Ve bu ayette onun daha önceleride yazıldığını ve sonradan değiştirildiğini ispatladığı gibi; aynı zamanda onun bir Allah kelamı değil insan yazması olduğunu da gösteriyor.

Yani mesele bundan ibaret.

Kitap olup olmadığı konusunu çoktan geçtik

 

Bu soru da evrenselden. FARKINDAYSANIZ SORULAR BİRBİRİN KOPYASI FARK YOK.

KUR,AN denen kitapta KUR,AN dan önce bir başka KUR,AN daha varmış gibi bahseden bir ayet var diyor

ama ayetin ismi yok neyse.

............................................................................................................................................................

 

Kuran bir kitap olduğu için, elle tutulan ve gözle görülen bir maddedir.

Nasıl ki, okullarda okutulan tüm kitapları görebildiğimiz ve tutabildiğimiz gibi; kuran da onlar gibi elle tutulur ve gözle görülür bir maddedir.

 

Kuranı sayfalara ayırırsanız, kuran olma özelliğini kaybeder. Zira parçalara ayrıldıktan sonra gördüğünüz ve tutabildiğiniz maddeler Kuran değil onun parçalarıdır.

Bu yüzdende o parçalara Kuran veya Kuranlar diyemeyeceğimiz için, onlara olsa olsa Kuran parçaları diyebiliriz ama tekil bir manada Kuran diyemeyiz.

 

Tekrar ediyorum; onlara Kuranlar diyemeyiz. Sayıları birden fazla olacağı için, Kuran da diyemeyiz.

Sadece Kuran parçaları diyebiliriz.

 

YUKARIDAKİ YAZI SAYIN EVRENSEL DEN ALINTIDIR DİKKAT EDERSENİZ LAF KALABALIĞI.

............................................................................................................................................................

 

OMURSUN TARAFINDAN VERİLEN CEVAP.

 

Cevabımı biraz mizahi olarak vereceğimden dolayı şimdiden özür. KUR,AN ın elle tutulmayan gözle görülmeyen bir kitap olduğunu söyleyen mi var? KUR,AN da okullarda ki kitaplar gibi elle tutulur gözle

görülür. Zaten görünmese olmaz ise neyin tartışmasını yapacağız değilmi. KUR,AN ı sayfalara ayırırsak KUR,AN olma özelliğini kaybedermiş zira parçalar KUR,AN değil onun parçaları imiş KUR,AN ı parçalara ayırıp

ta ayrılan parçalara İNCİL ve yahut TEVRAT parçaları diyenmi var tabidirki KUR,AN ı parçalara ayırdığınız için

KUR,AN parçalarıdır.Bu yüzden dirki o parçalara KUR,AN lar diyemeyiz ama KUR,AN dan parçalar diyebiliriz.

Kim diyorki o parçalar tekil bir manada kuran dır diye? tekrar ediyorum parçalara KUR,AN diyemeyiz sayıları

yani parçalar birden fazla olduğu için sadece KUR,AN parçaları diye biliriz.

 

Sevgili arkadaşlar İnsan elle tutulan gözle görülen bir maddedir.Nasılki sokaklarda okullarda görebildiğimiz gibi İnsan da gözle görüle bilir elle tutulabilir bir madde dir.

İnsanı parçalara ayırırsanız tekil bir İnsan olmaz onun parçaları olur? ne mantık ama değilmi sanki kimse bil-

mez.El ayak kafa bacak göz vs ama en önemlisi de beyin değilmi şimdi bunlara İnsan diyemeyiz İnsan parçaları diyebiliriz gördüğünüz gibi ne mantık değilmi ama burada bir tuğaflık oldu şimdi ayrılan parçalardan

beyini ele alalım beyin aynı zaman da akli faliyetlerimizi de yürütür İnsanı parçalara ayırdığımızda beyin madde olarak elle tutuluyor gözle görülüyor fakat aklı göremedim acaba akıl madde değilmi değilse madde

olan İnsanda madde olmayan akıl nasıl olur ve yahut ayrılan İnsan parçalarından beyni ve yahut aklı çıkarsak parçalar İnsan olurmu gibi.

 

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN.

 

OMURSUN.

............................................................................................................................................................

 

SIRADA HAKSÖZÜN SORULARI.

 

Ben bir dinsizim ama dinsel bir soru soracağım. Bu nedenle “sen dinsizssin ,inanmadığın şey hakkıında bu sorduğun soru ile çelişiyorsun ? “ diyerek cevap vermemenizi rica ediyorum. Farzedin ki soruyu size farklı bir dini olan dindar soruyor. Ehli kitap olsun mesela;

............................................................................................................................................................

 

 

 

Kesinlikle yanlış.Hiç bir ateist körükörüne değil, aksine yıllarca islamı sorgulayan, kafa patlatan ve bilinçli bir şeklide bu tercihi yapan insanlardır.Size göre an cahil olarak gördüğünüz bir ateist, yine size göre en alim kabul ettiğiniz birinden, islamı çok daha iyi bilir.En kral alim geçinen bir ilahiyatcı bile, bir ateistin karşısında islami konularda tartışamaz.Zira müslümanlara pompaladıkları makyajları onlara söktüremeyeceklerini gayet iyi bilirler.

 

Burdan öyle atıp tutması kolay.Denemek isteyen gitsin ateist forumlara bakalım becerebilecek mi?

 

Yine ateistler,müslümanların sıkça karaladığı gibi, ahlaksız,sadist hiç bir kural tanımayan canavarlar değil. En ahlaklı geçinen bir müslümandan bile daha çok ahlaki değerleri savunan erdemli ve dürüst insanlar.

 

Ben ateist değilim.Ama kim olursa olsun haksız yere çamur atılmasına razı olmadığım için bunları yazmak zorunda kaldım.

 

YUKARIDAKİ YAZI SAYIN HAK SÖZ ÜN (KUR,AN DAKİ ÇELİŞKİLER TOPİĞİNDEN ALINTIDIR) DİKKATİ ÇEKMEK İSTEDİĞİM YAZISI "BEN ATEİST DEĞİLİM" KELAMI DIR.

 

 

Birde bu topikteki ifadesine bakalım.

 

Ben bir dinsizim ama dinsel bir soru soracağım.

 

 

ŞİMDİ SAYIN HAK SÖZ ÜN HANGİ LAFINA İNANALIM ATEİST OLMADIĞINAMI YOKSA DİNSİZ OLDUĞUNAMI

YOKSA DİNSİZ BAŞKA MANADA ATEİST BAŞKA MANADAMI KULLANILIYOR VE YAHUT CİDDİ BİR ŞEKİLDE

ALDATMA VAR. İNANDIRICI OLMAK İÇİN İNSANIN EVVELA TUTARLI OLMASI LAZIM DEĞİLMİ SAYGILAR.

 

OMURSUN.

............................................................................................................................................................

 

Semavi dinler olarak bilinen 3 dinde de ortak bazı noktaları belirtelim.

1- İyi olarak Tanrı ve Kötü olarak Şeytan vardır.

2- Şeytan insanların tanrıdan uzaklaşması için akla hayale gelmedik yollara başvurmaktadır.

3- Şeytanda aynı Tanrı gibi taraftarlarına vahiy indirebiliyor. Delil olarak şu ayetleee bakabilrisiniz

 

HAKSÖZ YUKARIDAKİ SORUTU SORMUŞ VE CEVABINI TEFERRUATLI BİR ŞEKİLDE İSLAM HAK DİNMİ TOPİĞİNDE ALMIŞ AMA O TOPİKTE OMURSUNUN SON CEVABI BİLE YUKARIDAKİ SORULARI YANITLAR.

ŞİMDİ OMURSUN UN CEVABI.

 

 

SAMİMİYETLE CEVAP VERİYORUM BİR YERDEN KOPYALADIĞIN KURGUSU ŞEYTAN ÜZERİNE OLAN YAZILARI

İNANANLARA SORU DİYE SORUYORSUNUZ BİRDE İNANANLARIN KİTABI KUR,AN DAN ALDIĞIN AYETLERİN

ÜZERİNE ÇARPITMA YORUMLAR EKLEYEREK(bunu sizin yaptığınıza inanmıyorum tabi kopyalıyorsunuz) BENDE SAMİMİYETLE SİZE BİR SORU SORUYORUM ŞEYTANIN VARLIĞINA İNANIYORMUSUNUZ EĞER ŞEYTAN

A İNANIP KUR,AN I ONUN VAHİY ETTİĞİNE (HAŞA) İNANIYORSANIZ KANITIN NE KUR,AN I ONUN İNDİRDİĞİNE BİRDE ŞUNU ÖĞRENMEK İSTERİM YANITINIZDA ŞEYTAN VARMI YOKMU ŞEYTANA İNANIYOR-

MUSUNUZ İNANMIYORMUSUNUZ.

BİRDE ŞEYTANIN TARİKAT-MEZHEP-DİN BİLE GÖNDEREBİLDİĞİNİ SÖYLÜYORSUNUZ VE İNSANLARA SANKİ

HAKTAN GELDİĞİNİ VAHİY YOLU İLE İNDİREBİLMEKTEDİR DİYORSUNUZ KESİN OLARAK DELİLİNİZ NEDİR

ŞEYTAN VAHİY İNDİRİRKEN YANINDA MI İDİNİZ YOKSA.

ŞEYTAN İLE BU KADAR HAŞIR NEŞİR OLDUĞUNUZA GÖRE ŞEYTANIN VARLIĞINI BİZE NASIL KANITLARSINIZ AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM.

............................................................................................................................................................

 

ŞİMDİ DE brain slapper ŞORMUŞ LÜTFEN BU YAZILARI OKUYAN NASIL BİRBİRİNİN TEKRARI OLDUĞUNA BAKSIN VE KANIT GÖSTERMEDEN HAYALİ ŞUÇLAMALAR YAPILMIŞ.

 

İslam hak din mi, batıl mı?

 

1. İslam Allah'ın vahyettiği bir din olabilir mi?

 

2. İslam Allah tarafından vahyedilirken, Şeytan'da araya girmiş olamaz mı? Çünkü bu gücü var, dini inanca göre. Veya tamamen Şeytan vahyetmiş olamaz mı? (Sorudaki amaç "Şeytana inanıyoruz, Allaha inanmıyoruz" meselesi değil, haksöz yukarıda açıklamasını yaptı)

 

3. İslam sadece Muhammedin, Şam'a vs. ticarete giderken, oradaki yahudi/hristiyan keşişlerle pazarda muhabbet ettiği sırada öğrendiği şeyleri, bunlar allahın kelamı diye yutturmasından mı ibaret?

 

Bana göre en mantıklısı 3. madde. Zira, ticareti bıraktığı ve Şam seferlerine son verdiği için, yani "yeni hikaye" bulamadığı için, aynı hikayeleri tekrarla babam, tekrarla yapmış. Bu konuda Evrensel tarafından açılan başka bir topic'de ne kadar tekrar olduğunu yazdım, aşağıya yeniden alıntılayayım.

 

Benim düşüncem, asıl kaynak, Şam seyahatleri sırasında öğrenilenlerdi. yarım yamalak ve çoğu da eksik olarak öğrenilenler. Yani kaynak semitik dinler olunca elbette, bu anlattıklarım allahtan gelmedir dedi, yani kendi çapında doğru söyledi, çünkü ona da birileri ona anlatırken "bu allahın dini" dedi.

 

YUKARIDAKİ YAZILAN SORULARA BAKARMISINIZ ŞEYTAN ARAYA GİRMİŞ OLAMAZMI ÇÜNKÜ GÜCÜ VARMIŞ

DİNİ İNANCA GÖRE VE PARANTEZ AMAÇ ŞEYTANA İNANIYORUZ ALLAHA İNANMIYORUZ MESELESİ DEĞİLMİŞ HAK SÖZ CEVABINI DA ALDI DA HADİ HEPSİNİ GEÇELİM BUNLARIN KIBLESİ BELLİ DEĞİL ŞEYTAN MI VAHYETTİ ŞAM SEFERİNDE HİKAYE BULAMADIĞI İÇİNMİBİRDE ASIL İLGİNCİ ŞAM SEFERİNİ SANKİ PEYGAMBERİMİZ (A.S.V.)LE BERABER YAPMIŞ GİBİ YORUM YAPIYOR SANKİ HAZRET ORDA İMİŞ GİBİ ASLINDA OMURSUN VE MUTA A BUNLARA GEREKLİ CEVABI VERMİŞ BİRDE SANKİ CEVAP VERİLMEMİŞ GİBİ TEKRAR TEKRAR SORMALAR BİRİ BIRAKIYOR BİRİ ALIYOR ASIL HİKAYE ONLARIN Kİ KURGUSU DA FELAKET ŞEYTAN MI ŞAM SEYAHATİ Mİ KURANDAN EVVEL KURAN VARDI LAFIMI O NE ZAMAN

KİM TARAFINDAN YAZILMIŞ BİR BİR LERİNİ YALANLIYORLAR FARKINDA DEĞİLLER SAYGILAR.

 

sakal.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

FARKINDAYSANIZ SORULAR BİRBİRİN KOPYASI FARK YOK.

KUR,AN denen kitapta KUR,AN dan önce bir başka KUR,AN daha varmış gibi bahseden bir ayet var diyor, ama ayetin ismi yok neyse.

 

 

Benim yazımı iyi okursanız sevinirim, ben ayet var demedim, ama ayet de var, o ayetlerin hangileri olduğunu haksöz yazdı. Elimin altında kuran yok, ben de yazacağım, merak etme.

 

Kuran'da kullanılan yazım tekniği şu:

 

Ey forum okuyanları, ben bu yazıyı, sizi aydınlatmak için yazdım, bu yazıda, anlayanlar için alınacak çok dersler var. Bu yazıya inanmayanlar ise gaflet içindedir. Bu yazıyı ben yazdım, bu forum sadece benim yazım için bir araçtır. Yazımı okumayanların başına daha önce neler geldi gördünüz mü? haksöz çarpıldı, La_Boheme'in hayatı karardı, Evrensel'in dili tutuldu. Okuyanları ise büyük bir ödül bekliyor. Ben büyük yazarım, benim bu yazıda ne demek istediğimi ancak inanlar anlayabilir. Ben sizin bu yazıyı neden reddedebileceğinizi çok iyi bilirim, ben harika biriyim, çok zekiyim, akıllıyım, sizin görmediklerinizi görürüm, sizin beyninizden ne geçiyor bilirim ben. benim yazımı anlamayanlara karşı öfkem büyüktür, ama sonradan anlayanlar müstesna...

 

Bu metin yüzlerce kez tekrarlanıyor..

 

Sen demezmisin, iyi de kardeşim yazı nerde? Bu demagoji çorbası mı yazı dediğin şey, demezmisin?

 

Bundan dolayı, başka bir Kuran mı var diye soruyoruz.. Başka bir kuran olduğunu sanmıyorum, sadece başka kaynak var, o da Şam seyahatleri sırasında kulaktan duyma edinilen semitik dinlere ait bilgiler.

 

FARKINDAYSANIZ SORULAR BİRBİRİN KOPYASI FARK YOK

 

Fark yok, çünkü HENÜZ cevap yok ortada.

 

OMURSUN TARAFINDAN VERİLEN CEVAP..

 

BENDE SAMİMİYETLE SİZE BİR SORU SORUYORUM ŞEYTANIN VARLIĞINA İNANIYORMUSUNUZ EĞER ŞEYTAN

A İNANIP KUR,AN I ONUN VAHİY ETTİĞİNE (HAŞA) İNANIYORSANIZ KANITIN NE KUR,AN I ONUN İNDİRDİĞİNE BİRDE ŞUNU ÖĞRENMEK İSTERİM YANITINIZDA ŞEYTAN VARMI YOKMU ŞEYTANA İNANIYOR-

MUSUNUZ İNANMIYORMUSUNUZ.

BİRDE ŞEYTANIN TARİKAT-MEZHEP-DİN BİLE GÖNDEREBİLDİĞİNİ SÖYLÜYORSUNUZ VE İNSANLARA SANKİ

HAKTAN GELDİĞİNİ VAHİY YOLU İLE İNDİREBİLMEKTEDİR DİYORSUNUZ KESİN OLARAK DELİLİNİZ NEDİR

ŞEYTAN VAHİY İNDİRİRKEN YANINDA MI İDİNİZ YOKSA.

ŞEYTAN İLE BU KADAR HAŞIR NEŞİR OLDUĞUNUZA GÖRE ŞEYTANIN VARLIĞINI BİZE NASIL KANITLARSINIZ AYDINLATIRSANIZ MEMNUN OLURUM.

 

Omursun tarafından verilen cevaplar LAF KALABALIĞI veya soruyu ANLAMAMIŞLIĞININ göstergesi.

 

Kimse burada, Şeytan kitap indirdi, Allah indirmedi demiyor. Yani şeytana inanmak, onunla haşır-neşir olmak gibi bir durum sözkonusu değil. Şeytan vahiy indirirken yanındamıydınız yoksa sorusunu soran akıllı bir adam, "allah vahiy indiriken yanındamıydınız yoksa" sorusu ile karşılaşacağını bilmeli ve demagoji yapmammalıdır.

 

Sözkonusu olan şeytanın varlığı veya yokluğu değil, Allah vahiy gönderiyorsa, neden şeytan da gönderemesin ki?? Simitik dinlerin öğretisine göre, Allah Şeytana, insanı yoldan çıkarmak için her türlü gücü ve yetkiyi vermiş. Değil mi yane?

 

ŞİMDİ DE brain slapper ŞORMUŞ LÜTFEN BU YAZILARI OKUYAN NASIL BİRBİRİNİN TEKRARI OLDUĞUNA BAKSIN VE KANIT GÖSTERMEDEN HAYALİ ŞUÇLAMALAR YAPILMIŞ.

 

 

tekrar var, çünkü cevap yok.

 

Hayali suçlama yok, ortada "kuran"adı verilen bir kitap var, Muhammed'in Şam'a karısı haticenin kervanını götürdüğüne dair tarihi bilgiler var.

 

Kuranda yeralan yüzlerce tekrar var. Esasen hiçbişey söylemeden aynı şeylerin yüzlerce kez tekrarlanmasının, eski kavimlerin hikayelerinin defalarca ayrı ayrı surelerde tekrarlanmasının tek bir açıklaması var: Şam ziyaretleri bitmiş, bilgi kaynağı kesilmiş, barut bitmiş, sürekli aynı plak çalınıyor.

 

 

HAKSÖZ CEVABINI DA ALDI DA ..

 

Nerde aldı cevabını??

Gösterebilirsen,tekrar okurum.

 

BİRDE ASIL İLGİNCİ ŞAM SEFERİNİ SANKİ PEYGAMBERİMİZ (A.S.V.)LE BERABER YAPMIŞ GİBİ YORUM YAPIYOR SANKİ HAZRET ORDA İMİŞ GİBİ..

 

Muhammedin Şam seferini yaptığını yalanlıyormusun? Peki "İbrahim dininden -Sabilik- denilen kişilerle dini sohbetler yaptığını da mı reddediyorsun? Bunlar islamı kaynakların iddiaları, benim değil.

 

 

 

 

ASLINDA OMURSUN VE MUTA BUNLARA GEREKLİ CEVABI VERMİŞ BİRDE SANKİ CEVAP VERİLMEMİŞ GİBİ TEKRAR TEKRAR SORMALAR BİRİ BIRAKIYOR BİRİ ALIYOR

 

Nerde cevap vermiş bu arkadaşlar??

Gösterebilirsen,tekrar okurum.

 

BİR BİR LERİNİ YALANLIYORLAR FARKINDA DEĞİLLER .

 

Nerde yalanlamışız birbirimizi??

 

Asıl soru İslam hak din midir?

Ben de, hak din değil, hak din gibi kavram olamaz diyorum. Semitik dinler, Mezepotamyadaki efsane ve hikalelerin Yahudilece, Yahudiler için biraraya getirilmiş, yahudileri Allahın seçilmiş halkı sayan hikaylerdir diyorum.

 

Muhammedin yaptığı da, şam'a gittiğinde oradan Sabilerden/Hristiyanlardan/Musevilerden öğrendiği hikayeleri gelip kendi kentinde tebliğ etmekten başka bişey değil diyorum. Semitik dinlerden esinlendiği için, kendisi de Semitik bir din olan Müslümanlıkta da dinin esasının değişmediğini, Yahudilerin seçilmiş halk statüsünü devam ettirdiklerini söylüyorum. Bir hak dinde, varsa eğer böyle birşey, Allah'ın kulları arasında, ırka dayalı bir tercih yapmasının imkansız olduğuna işaret ediyorum.

 

haksöz de başka bir olasılıktan bahsediyor, onun söylediği ise, bazı kabullere dayanıyor. yani diyelim ki şu, şu ve şu doğru. Nedir bunlar, "vahih diye bişey var" bu bir kabul. "Allah'ın insanlara vahiy ile yol gösterebileceği" hususu başka bir kabul. "Şeytan'ın varlığı" başka bir kabul. " "Şeytanın insanları doğru yoldan sapıtmak için elinde güçler bulunduğu" başka bir kabul. Bu kabuller de islama ve diğer semitik dinlere dayanıyor, çünkü islam ve diğer semitik dinler bunların var olduğunu söylüyor.

 

Yani benim söylediğimle, haksözün söylediği arasında bir çelişki yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar,

Mademki şeytan varsa; şeytanın bir kitap indirmemiş olması zaten başlı başına mantıksız birşey.

Bizim bile aklımıza gelen birşey, şeytanın aklına gelmemiş olabilirmi hiç?

Şeytan o kadar enayimiki bir kitap indirmeyecek?

Diyorsunuzki; Kuranı şeytan indirseydi, şeytan kuranda Allahın değil kendisinin dost edinilmesini emrederdi.

Peki şeytanın bunu insanları şaşırtmak için yapmadığı ne malum?

 

Diyeceksinizki; şeytan indirseydi; içinde iyilikler emredilmez, kötülükler emredilirdi.

Peki şeytanın bunu bile insanları kandırmak için kasten yapmadığı ne malum?

Haklı veya haksız, o konuya girmek istemiyorum ama müslümanlarla diğerleri arasında hem o dönemde ve hemde şimdiye kadar devamlı kanlı savaşlar yapılmadımı?

Şeytanın kuranı indirirken amacı bu olamazmıydı?

Tekrar söylüyorum.

Elinde bu kadar geniş imkanlar bulunan şeytanın kitap indirmemiş olması kadar mantıksız birşey olamaz.

Peki indirdiyse, hangisi şeytanın kitabı?

Kuran değilse, hangisi öyleyse?

 

Saygılarımla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.