Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Hep böyle olur. Devran hep böyle döner zaten. Sosyologlar dememişmiki "milli ve dini mefhumlar sömürenin kalkanıdır" diye. Ayrıca birde şakşakçıları, pardon sözcüleri de var. Kardeşlik sosyal eşitliklerle mümkündür. Aksi ise bilimsel değildir, mümkün olamaz. Sosyologlar dememişmiki "milli ve dini mefhumlar sömürenin kalkanıdır" diye. Kardeşlik sosyal eşitliklerle mümkündür. Bence Sosyologlar ve bilimselci konuyu çok iyi özetlemişler... Ben mesajını aldım ve sizinle aynı fikirdeyim... Emeğine sağlık... Teşekkürler sevgili bilimselci... Tebrikler... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Çok değerli evrensel arkadaşıma ; Çınar konusunu haklı olarak yanlış anlamışsın galiba. Çınar nickli bir bayan (tahmin ediyorum) arkadaşımız yazından dolayı seni eleştirmiş, Özetle senin bölücü hatta kavga çıkartıcı olduğunu yazmış. Yazısı da daha sonra kaldırılmış her nedense. Ona cevap yazmıştım. Bu yüzden"çınar" konusu da yanlış anlaşıldı sanırım. En iyi dileklerimle... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 sevgili bilimselci ve evrensel... sanki bizde farklı bişey söylüyoruz gibi çok iyi ayrıcalık yapmışsınız, alkışlıyorum sizi...evrensel ne söylese ardından hemen ona destek olmak zorunda hisseder gibisiniz kendinizi... evrensel ne söylese doğru mu söyler size göre??? kardeşi kardeşe düşürenlere karşı elele vermeye çalışanlara karşı ne kadar da organizesiniz... siz bütün inançlara karşısınız ne oldu da aleviler sizin için kıymetlendi... size göre devlet sünni müslüman ve sürekli cami yapıtırıyor diye şikayet ediyorsunuz daha dün yazdım dini topiclerde devlet bütün inançlara eşit davranmalı diye orada buna karşı çıkan siz burada neredeyse devlet cem evi yapmalı diyeceksiniz... çelişkiden dem vurmak kolay da çelişkiye düşmemek zor galiba? evet çınar doğru söylemiş, evrensel bölücülüğünü saklamıyor zaten en azından onu dürüstçe söylüyor... ama ne yazık ki benim her türlü bölücülerle sorunum var... onlardan gelecek hayır Allah'tan gelsin... alevi-sünni kardeştir ve bunu bozmak isteyenlerde başka birşeydir... benim neye ne kadar hakkım varsa alevi arkadaşlarımın dostlarımın da hakkı var ve hakları konusunda ben onlarla beraberim... selamlar Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Çok değerli evrensel arkadaşıma ; Çınar konusunu haklı olarak yanlış anlamışsın galiba. Çınar nickli bir bayan (tahmin ediyorum) arkadaşımız yazından dolayı seni eleştirmiş, Özetle senin bölücü hatta kavga çıkartıcı olduğunu yazmış. Yazısı da daha sonra kaldırılmış her nedense. Ona cevap yazmıştım. Bu yüzden"çınar" konusu da yanlış anlaşıldı sanırım. En iyi dileklerimle... Canımın içi Bilimselcim, Ben sizin bahsetmenizden ötürü kendime çınar demedim. Değerli arkadaşım Sardunyam beni çınar olarak nitelendirmiş. Bende aslında buna sevinmedimde değil, çınarı, doğayı, hayvanları pek severim zira. Üzmeyin kendinizi, ben sizi asla yanlış anlamam. En iyi dileklerimle Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 çok değerli evrensel ben seni çınar olarak değerlendirmedim çınar doğru söylemiş dedim çınar demişti ki, bütün savaşlar böyle çomakçıbaşılar yüzünden çıkıyor, yani bozucular, bölücüler, eee sende bölmek istiyorsun ya savaş sebebisin yani... bilimselci ve evrensel bu sevginizden gözlerim yaşardı, çok kıskandım şimdi bak... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Sevgili Sardunyam, sevgili bilimselci ve evrensel... sanki bizde farklı bişey söylüyoruz gibi çok iyi ayrıcalık yapmışsınız, alkışlıyorum sizi. Evet, siz farklı birşey söylüyorsunuz, Alevilere 30,00 tane cem evi yapalım diyorsunuz. Alevilere binlerce dini lise açalım diyorsunuz. Alevilere onbinlerce dini görevli atayalım diyorsunuz. Bunun imkansız olduğunu bile, bile bunu söylüyorsunuz. O yüzden siz farklı birşey söylüyorsunuz. evrensel ne söylese ardından hemen ona destek olmak zorunda hisseder gibisiniz kendinizi... evrensel ne söylese doğru mu söyler size göre??? kardeşi kardeşe düşürenlere karşı elele vermeye çalışanlara karşı ne kadar da organizesiniz... Organize işler değil bunlar sevgili Sardunyam, Aklın yolu birdir. Aklın yolu bir olduğu sürece, sevgili bilimselciyle heryerde örtüşeceğiz. burada neredeyse devlet cem evi yapmalı diyeceksiniz... Laik devlet ne cem evi, ne cami ve nede kilise yapmamalıdır. Benim bahsetiğim şey ise, sunni islam dinine harcanan paraların, sadece sunni islam mensuplarının cebinden çıkması gerekliliğidir. Sunni islama harcanan masrafları, alevinin, hristiyanın, yahidinin, ateistin cebinden alamazsınız. Mesele bundan ibaret. evrensel bölücülüğünü saklamıyor zaten en azından onu dürüstçe söylüyor... Kesinlikle hiçbirşeyimi kimseden saklamam. Hakkımda daha başka merak ettikleriniz varsa, sorun onlarıda açıklayayım. Ben bir bölücüyüm. Bölünmesi gerekenleri bölerim. Haklıyla haksızı ayrı yerlere koyarak bölerim. Hak edenle hak etmeyeni ayrı yerlere koyarak bölerim. Ben salt edebiyatla yapılan kardeşlik türkülerinden anlamam. Evrensel kardeşlik neyse onu bilirim. Hak ve hukuk içindeki, kardeşliklerden anlarım, diğerlerini ise bölerim. benim neye ne kadar hakkım varsa alevi arkadaşlarımın dostlarımın da hakkı var ve hakları konusunda ben onlarla beraberim... Türkiyedeki sunni islam "rejimi" onlarla beraber değildir. Bende zaten yazımda sunni islam rejimini muhattap alarak, ortaya karışık söyledim. Ama sizde sofraya buyurduğunuza göre, sizde onlardan sayılırsınız. Öyleyse sizin yapmanız gereken şey, alevi haklarını "bize anlatmak değil", kendi tarafınız olan "sunni islam rejimine" anlatmaktır. Eğer onların bu haksızlıklarına engel olabilirseniz, benimde onlara laf söyleme cüretim olamaz. Cüretim olamaz ama; siz o meseleyi sunni islamcılar olarak kendi aranızda hallettikten sonra cüretim olamaz. nokta. Saygı ve sevgilerimle. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 bilimselci ve evrensel bu sevginizden gözlerim yaşardı, çok kıskandım şimdi bak... Kıskanmayın, biz sizide en az birbirimiz kadar severiz. Ayrı fikirler taşımamız bizim zenginliğimizdir. Eğer organize işler varsa sizde bize dahilsiniz. Daima aramızdasınız. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 sevgili bilimselci ve evrensel... Güzel dost, Yanılıyorsun; sanki bizde farklı bişey söylüyoruz gibi çok iyi ayrıcalık yapmışsınız, alkışlıyorum sizi... Farklı söylemiyorsan beraberiz. Ama çınara uyup farklı söylüyorsun. Bana göre Evrensel arkadaşımız bölücülük yapmıyor. Eğer haklı ile haksız ayırımı yapmak bölücülük ise, Sömürenle, sömürüleni ayırmak bölücülük ise, benide o guruba dahil ediver. "evrensel ne söylese ardından hemen ona destek olmak zorunda hisseder gibisiniz kendinizi..." Benim dünya görüşümü az çok biliyorsan "evrensel" güdümlü olmayacağımı bilmelisin. İspatı; eğitim ve laiklik konusunu gözden geçirmesini istemiştim ondan. Yeri gelecek o da beni ikaz edecek. Evrensel arkadaşımızla şimdilik çelişkimiz yok. İlkelerimizle de olması mümkün gözükmüyor. kardeşi kardeşe düşürenlere karşı elele vermeye çalışanlara karşı ne kadar da organizesiniz... Kardeşi kardeşe düşürdüğümüz yargısına nasıl vardın anlayamadım doğrusu. Sosyal eşitsizliği savunmanın önemini sende biliyorsun benim kadar. Güzel dost, karşı fikirliyiz diye en azıından senin yapmaman gerek bunu. Aydın bir insan olduğundan ben eminim. "siz bütün inançlara karşısınız ne oldu da aleviler sizin için kıymetlendi..." Böyle bir şeyin bizim için mümkün olmadığını biliyorsun. Yeryüzündeki her hangi bir inanç bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren azınlık inanç gurubuna yapılan haksızlık. İnançlarına değil. Bizim için kıymetli olan, yalnızca bilimsel görüş ve sağduyu. "size göre devlet sünni müslüman ve sürekli cami yapıtırıyor diye şikayet ediyorsunuz daha dün yazdım dini topiclerde devlet bütün inançlara eşit davranmalı diye orada buna karşı çıkan siz burada neredeyse devlet cem evi yapmalı diyeceksiniz... " Burada anlaşılmayan devletin din işlerine karışmaması. Eğer bunu diyorsan karşı çıkmayız. Cem evleri de bizleri ilgilendirmiyor. O inançlıların işi. çelişkiden dem vurmak kolay da çelişkiye düşmemek zor galiba? Her insan çelişkiye düşer. Bilimsel görüşlüler ise en az düşer. Evet çınar doğru söylemiş, evrensel bölücülüğünü saklamıyor zaten en azından onu dürüstçe söylüyor... ama ne yazık ki benim her türlü bölücülerle sorunum var... onlardan gelecek hayır Allah'tan gelsin... Haksızlık yapılanı, haksızlara karşı uyarmak bölücülük değildir. Bunu yanlış algılıyorsunuz. "alevi-sünni kardeştir ve bunu bozmak isteyenlerde başka birşeydir... benim neye ne kadar hakkım varsa alevi arkadaşlarımın dostlarımın da hakkı var ve hakları konusunda ben onlarla beraberim..." Marcus arkadaşımızın söylediği gibi "lafla gemi yürümüyor" Hortumcular da, "çalışanlar, emekçiler asgari ücretliler bizim kardeşimiz" deyip işi götürüyorlar. Çarpıklığı düzeltmek için laf değil, eylem gerekli. Selamlar. Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2006 İlk önce Alkım Saygın arkadaş'a birşey söylemek istiyorum. Haklısın belki...! Bu forum ve başka forumlarda,Konuyu ortaya atıp çekip gidiyorsunuz.İnsan her konunun değilse bile bazı konularının takibini yapar,ara sıra cevaplar verir. Ben daha sizin hiçbir forumda, konularınızın takibini yaptığınızı ve cevap verdiğinizi görmedim. Konuya gelince;Arkadaşlar güzel yorumlarda bulunmuşlar.Benimde eklemek istediklerim var tabiiki. Türkiye sınırları içerisinde yaşayan 20 milyon alevi, 10 milyonda başka dinler'e mensup vatandaşlarımız varsayalım. Geriye 40 milyonda sünni vatandaşımız kalır. Bu ülkede her kesim vergisini eşit şartlarda ödediğine göre,hizmette eşit olmalıdır.Diyanet işleri başkanlığı ne işe yarıyor? Ayrılan kaynak nekadardır? İyi ya kardeşim; 70 milyon insanın verdiği vergilerden,diyanet'e ayrılan kaynak,nasıl olurda 40 milyon için kullanılır. 30 milyon insan yokmu sayılıyor? İmamhatipler neden vardır? İmam yetiştirmek için değilmi?(Kız öğrenci imamhatiplerde ne yapıyor) İmamhatip'i bitiren bir arkadaş: Hakkı varmıki,ya ben neden daha ileri gidemiyorum (Tıp yada huk okuduğunu varsaysak,danıştay saldırısı ve daha birçok örnek)demeye?(Doktor yada yargıda düşün) Ya kardeşim sen imam olmak için okumadınmı? Daha ileride ne işin varki? Onu baştan neden düşünseydin ya Öbür tarafta Alevilerin ve diğer din mensuplarının,mezhep ve dinlerini öğrenecekleri bir yerleri bile yok...! Ancak büyüklerinden ve kendi çabalarıyla kitaplardan öğrenebilecek.Buda tabiiki sağlıklı olmuyor her zaman. Birde, siz hiç verimli topraklar üzerinde yerleşmiş alevi toplumu gördünüzmü? Taa osmanlı zamanından beridirki hep ezilmiş ve horlanmışlardır. Kırsal verimsiz topraklar üzerinde yaşamaya mahkum edilmişlerdir. Ama unutulmamalıki,kurtuluş savaşı alevilerle kazanılmıştır. Diyanet işleri başkanlığı ya kalkmalı,yada eşit davranmalıdır. Son olarak;Evet Alevi sünni kardeşliği devam etmeli; Ama bu sadece alevi kesimin çabalarıyla değil,hep beraber çaba sarfedilerek olmalıdır. Eğer kardeşçe yaşamak istiyorsak,ekmeğide eşit paylaşmak gerekir değilmi? Saygılar. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Seyrekler haklı.Bu kadar nüfus oluşturan alevilere dönüp bakan yok.Oysa alevilerinde bir ibadet etme şekilleri var. Dünyanın hiç bir müslüman ülkesinde bizdeki kadar cami yoktur.Noluyor kardeşim 500 metrede bir cami yapınca başın göğemi eriyor. Bir sırada 4 çocuk perişan bir vaziyette eğitim almaya çalışırken.Ana baba hala cami yaptırma derdinde.Cuma günleri dışında üç beş ihtiyarın vakit öldürme mekanlarına dönüşmüş camiler. Birde altlarına yapılan dükkanlarla ibadethaneden çok ticarethaneleri andırıyor. Hiçbir esteteği olmayan hiç bir mimari güzelli olmayan taş yapılar. Peki ibadet edilen yerlerin insana manevi bir haz vermesi gerekmezmi? Siz namazınızı kılarken alttaki dükkandan torna freze sesleri yükseliyor.Bakın hıristiyan dünyasına,kiliseleri sayılıdır ama hepsinin bir ünü vardır.Mimari bir kültürü ve mistik bir havası vardır duvarlarında.Ama neden bu kadar çok cami yapılıyor.Bu forumdakilere soruyorum!! Hanginizin oturduğu semtte bir kütüphane var? Zengin zaten çocuğunu kolejlerde okutuyor..Onun camiyle bir işide yok. O zamanı geldiğinde bir iftar çadırı yemeği verip bütün günahlarından arınıyor.Peki ya yoksul kesim.Nasıl düzgün bir eğitim alacak ve ardı ardına sıralanan çocuklara nasıl bir gelecek hazırlanacak.Bunu düşünecek olan ebeveynler kafayı camilerle ve mukabele günleriyle bozmuşlar.Diyanete ayrılan bu triyonluk ödenek niye?Diyanet açıklama yapıyor.10 bin imam açığımız var. O imamhatiplerden mezun olanları internetcafe açsın diyemi mezun ettiniz. Çağırın yanınıza,"arkadaş devlet seni okutmak için fedakarlık yaptı" sende şimdi misyonuna uygun olarak görev başına demesi gerekmezmi? Kadro açıklarınıda cahil köylülerin biraz din bilgisi olanlarını imtahana alarak kapatıyorlar. o zamanda seyrekler haklı olarak soruyor.Benim vergimi ne diye saçma işlerinize alet ediyorsunuz.Evet bunu sormaya hakkı var.Daha fazlasını sormayada hakkı var.İmam olamıyacaklarına göre,kız imamhatiplerinin nedenini sormayada hakkı var. Sinirlendinizmi? Bence sinirlenmelisiniz. Bu ülke daha ne kadar saçmalıklarla idare edilecek.Ve kurumları daha nereye kadar bizi gerizekalı yerine koymaya devem edecek... Saygılarımla Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Çok iyimser arkadaşlar gördüm kuru kirpiklerim ıslandı..Bilimsel eşitlik şarkıları söleyenler hak hukuk nidaları atanlar azınlık haklarına dem vuranlar..vergi verenin her hakkının teslim edilmesini savunanlar peki Başiniörten insanlar bu ülkede siizn saydığınız vasıflara sahip değillermi ki Okuma hakları elleriinden alınıyor... Bir konuya duyarlı bir diğerine bananeci olduğunuz sürece... Bana kimse eşitlik hak hukuk şarkıları sölemesin inandırıcı değilsiniz... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Çok iyimser arkadaşlar gördüm kuru kirpiklerim ıslandı..Bilimsel eşitlik şarkıları söleyenler hak hukuk nidaları atanlar azınlık haklarına dem vuranlar..vergi verenin her hakkının teslim edilmesini savunanlar peki Başiniörten insanlar bu ülkede siizn saydığınız vasıflara sahip değillermi ki Okuma hakları elleriinden alınıyor... Bir konuya duyarlı bir diğerine bananeci olduğunuz sürece... Bana kimse eşitlik hak hukuk şarkıları sölemesin inandırıcı değilsiniz... Hiç farketmez fakir.Ama işte şimdi görüyoruzki sizde konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan mütedeyyinlerden birisiniz.Az kaldı yakında oda olur,niye bu kadar telaşa düşünüyorsunuz. Mütedeyyin olmanın dayanılmaz gücünü haifif alaylı ve o kendinize haz ironik ifadelerinizle süslemişsiniz.Demek hak huk nidaları atılıyor size gör.Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Artık her konuyu saptırıp olayları çarpıtma alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz. O zaman bende binlerce gereksiz kuran kursunu ne yapacağız diye sorabilirim.Hatta hiçte samimi değilsiniz. Takiyecelikle gelinebilecek acemilikler toplamısınız diyebilirim. Ne diyeceksiniz Sağlıcakla Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Hiç farketmez fakir.Ama işte şimdi görüyoruzki sizde konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan mütedeyyinlerden birisiniz.Az kaldı yakında oda olur,niye bu kadar telaşa düşünüyorsunuz. Mütedeyyin olmanın dayanılmaz gücünü haifif alaylı ve o kendinize haz ironik ifadelerinizle süslemişsiniz.Demek hak huk nidaları atılıyor size gör.Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Artık her konuyu saptırıp olayları çarpıtma alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz. O zaman bende binlerce gereksiz kuran kursunu ne yapacağız diye sorabilirim.Hatta hiçte samimi değilsiniz. Takiyecelikle gelinebilecek acemilikler toplamısınız diyebilirim. Ne diyeceksiniz Sağlıcakla merhaba.. Öncelikle bana hitaben kurduğunuz cümlelerinizde mütedeyyin kelimesini kullanmazsanız sevinirim..Tşk''Ler.. Mütedeyyin Ehli kitap üzere olan V''ya Bir Çok inanışa mensup olan dindar insanlar için kullanılır.. Oysaki ben Müslüman Türk'ümm belirteyim.. Alevi vatandaşta bir mütedeyyin'dir sizin söleminizla ancak siz nedense müslümanlara mütedeyyin kelimesini kullanıyorsunuz.. Buna da bir anlam veremiyorum.. İronik ifadelerinizi de kendinize saklayınız lütfen.. Bir takım sabit fikirli insanların işine gelmeyince nedense olayları çarpittiğimiz söleniyor.. Oysa ki buna anlam veremiyorum.. Alevi inancına sahip olan vatandaşlarımızın V Ülkemde azınlık olarak görülen insanların haklarına gelince en kutsal savunucuları oluyorlar eşitlik,hak,hukuk,adalet V özgürlüklerini adına..Bu hakları savunmaları''nın temel unsuru ise vergi vermeleri söylemlerinden anlaşilan.. Müslüman Türk olup vergi verdiği halde İnancı geregi başiniörtüp okula alınmayan Bayan vatandaşlarımızı hatırlattığımız an bu arkadaşların suçlamaları ile karşilaşiyoruz ne yazıkki.. Ülkem içinde yaşayan tüm İnanıştaki insanlar için eşit hakları savunmadığınız sürece inandırıcı olmadığınızı belirttim.. Yineleyeyim düşüncemde hiç bir değişiklik olmadı.. Olayları saptıran belli oldu sıkışınca hemen kuran kurslarını bahane ediyorsunuz.. Alevi vatndaşlarımızda kendilerine ayrılan ibadethanelerde çeşitli faaliyetler gösterecekler egitici V ögretici adı kuran kursu değilde farklı olacak.. İşte fark burda yatıyor apaçık.. Oysa Ki ben bahane etmedim söylemlerimde sadece düşüncelerinizdeki farklılıkları belirtmek istedim. Şimdi bir daha düşünmenizi temenni eediyorum takiyyecilikle gelinebileceklerin toplamında olan kimdir?? SayGıLar.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Dikkat edersiniz konu alevilerin ibadet etme yerlerinin diyanet tarafından görmezden gelindiği üzerine yoğunlaşmıştı.Yni siz konuyu türbana getirmeden öznce konuşulan konu buydu. Bende zaten oda olur niye telaşlanıyorsunuz dedim. Bu gün türbanlı birinin eşi başbakan,meclis başbakanı,dış işleri bakanı vs. ve hatta ve hatta cumhurbaşkanlığını bile gözüne kestirebiliyorsa.Neden olmasın türbanlıların eğitim almasıda olur bu ülkede.Mesele kardeşlik sloganları üzerineydi.Siz eşit olmadan nasıl insan olunabileceğinin tarifini verebilirmisiniz bize.? Deyinki ben bu alevileri müslümandan saymıyorum ( ki diyanet öyle düşünüyor ) bu yüzden burada ileti kirliliği yaratmayın.Bende sizin dilinizin altındaki baklayı anlıyabileyim. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Seyrekler haklı.Bu kadar nüfus oluşturan alevilere dönüp bakan yok.Oysa alevilerinde bir ibadetetme şekilleri var. Dünyanın hiç bir müslüman ülkesinde bizdeki kadar cami yoktur.Noluyor kardeşim 500 metrede bir cami yapınca başın göğemi eriyor. Bir sırada 4 çocuk perişan bir vaziyette eğitim almaya çalışırken.Ana baba hala cami yaptırma derdinde.Cuma günleri dışında üç beş ihtiyarın vakit öldürme mekanlarına dönüşmüş camiler. Birde altlarına yapılan dükkanlarla ibadethaneden çok ticarethaneleri andırıyor. Hiçbir esteteği olmayan hiç bir mimari güzelli olmayan taş yapılar. Peki ibadet edilen yerlerin insana manevi bir haz vermesi gerekmezmi? Siz namazınızı kılarken alttaki dükkandan torna freze sesleri yükseliyor.Bakın hıristiyan dünyasına,kiliseleri sayılıdır ama hepsinin bir ünü vardır.Mimari bir kültürü ve mistik bir havası vardır duvarlarında.Ama neden bu kadar çok cami yapılıyor.Bu forumdakilere soruyorum!! Hanginizin oturduğu semtte bir kütüphane var? Zengin zaten çocuğunu kolejlerde okutuyor..Onun camiyle bir işide yok. O zamanı geldiğinde bir iftar çadırı yemeği verip bütün günahlarından arınıyor.Peki ya yoksul kesim.Nasıl düzgün bir eğitim alacak ve ardı ardına sıralanan çocuklara nasıl bir gelecek hazırlanacak.Bunu düşünecek olan ebeveynler kafayı camilerle ve mukabele günleriyle bozmuşlar.Diyanete ayrılan bu triyonluk ödenek niye?Diyanet açıklama yapıyor.10 bin imam açığımız var. O imamhatiplerden mezun olanları internetcafe açsın diyemi mezun ettiniz. Çağırın yanınıza,"arkadaş devlet seni okutmak için fedakarlık yaptı" sende şimdi misyonuna uygun olarak görev başına demesi gerekmezmi? Kadro açıklarınıda cahil köylülerin biraz din bilgisi olanlarını imtahana alarak kapatıyorlar. o zamanda seyrekler haklı olarak soruyor.Benim vergimi ne diye saçma işlerinize alet ediyorsunuz.Evet bunu sormaya hakkı var.Daha fazlasını sormayada hakkı var.İmam olamıyacaklarına göre,kız imamhatiplerinin nedenini sormayada hakkı var. Sinirlendinizmi? Bence sinirlenmelisiniz. Bu ülke daha ne kadar saçmalıklarla idare edilecek.Ve kurumları daha nereye kadar bizi gerizekalı yerine koymaya devem edecek... Saygılarımla Bu anlattıklarınızın kardeşlikle ne kadar alakası varsa benim değindiğim konunun da o kadar kardeşlikle alakası var.. Beni takiyye yapmakla itham edeceğinize önce kendi söylemlerinize bakınız.. Fikirleri ileti kirliliği diye adlandırmanızı tasvip etmiyor V kınıyorum... Bu şekilde düşünüyorsanız Fikirlerinizi yazmamanız gerekir çok çelişiyorsunuz kendinizle.. Şahsınızla aynı düşünceyi paylaşmayanlara karşi biraz hoşgörülü olmanızı tavsiye ederim.. Ozanları susmuş bir millet yok olmaya mahkumdur hatırlatırımm.. Bir kişiye İnancı geregi muamele etmek benim hayata bakışıma ters Müslüman olmasa bile İNSAN''dır.. Ancak sizler Müslümanlara insan gözü ile bakmıyorsunuz bunu üzülerek belirtiyorum.. Onların İbadethanelerine bile saygınız olmadığı görülüyor yakıştırmalarınızdan.. Ben kendi düşüncelerimi söylemekle mükellefim DİYANET adına konuşmuyorum..Konuları farklı mecralara çekiyorsunuz.. Benim hayat görüşümde önce İnsanlık önemlidir..İnsan olduğumuzu idrak ettiğimiz an Eşitlik ilkelerine saygılı olacagımıız tahmin ediyor V umuyorum.. Eşitlik bilmelisinizki Adalet ile sağlanır.. Ayrıca; Farkındamısınız kelime oyunları ile bir takım söylemlerde bulunmamı diliyorsunuz..Oysaki benim şahsınızdan bu şekilde bir temennim yok.. Belirteyim benim mahallemde 2 cami 2 kilise 9 tane okul var...Bunların sadece 3''ü devlet tarafından yapilmiş camiler ise halk tarafından yapilmiştir...Kiliselerde hakeza halk tarafından yapilmiş 1800 tarihli hemde..İnsan bir amaca hizmet ediyorsa her Ş''i devletten beklemeyecek..V bu okulların İkisi Ermeni Okulu kardeş kardeş yaşiyoruzda alevi vatandaşlarımızı mı yok sayacaz.. Gördüğün üzere camileride okullarıda devlet yaptirmamiş Halk yaptırmiş genelde.. V değindiğin altında dükkanlar var diye sitem ettiğin ne yazıkki kendi masraflarını karşilamak için bu tür faaliyetler içindeler.. Bir çok köyümüzde de İmamlar köylü tarafından idare edilir arpa bugday para verilerek .. Kaleme aldığın ülkeni iyi tanımıyorsun demek ki.. Kuran kurslarını kapatalım ne geregi var diyen zihniyet korkarım ki CEM Evlerini''de kapantmaktan geri kalmaz ne geregi var diyebilir..V bu insanların ibadethanelerini''de Taş binalar olarak değerlendirir.. Ülkemizde ki Camileri ziyaret eden turistler demek taş duvarları ziyaret ediyor.. Unutmaki arkadaş biizm Evlerimizde(yuvalarımız)birer taş duvardır hiç bir mimari özelliğide yoktur..Ancak içinde ikamet eden sevgi dolu insanların bir çok özelliği vardır..Bakıncada anlaşilmaz yaşamak gerekir paylaşmak gerekir.. Konu kişiselleşmeden nokta koyayım.. Alaycı tavırlar sergileyerek nereye ne kadar varacaksınız bunuda anlamak imkansız..İnsan fikirlerini yazarken savunurken gülücükler atmaz ... Eywallah.. SayGıLar.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 sevgili evrensel ve bilimselci evet siz adalet istiyorsunuz, biz istemiyoruz, siz eşitlikçisiniz, biz değiliz, siz harikasınız, biz beceriksiziz, siz her şeyi, bilen, gören, anlayan hatta bilim süzgecinden geçirensiniz, biz ondan da anlamıyoruz... muhalefet olmak kolaydır her meseleye, biz kardeşlik edebiyatı yaparız ama normal yaşantımızda birbirimize düşmanız hatta alevileri dışlayanda benim... ya nasıl bu kadar mükemmel oldunuz, her şeyi bilmek ve bu kadar adil olmak kolay değildir sanırım... biz şu şudur desek, yok o değildir... biz iyi niyetle burada fikirlerimizi belirtip realitede uzun zamandır var olan alevi-sünni kopukluğuna bir dost eli atalım diyoruz yok olurmu ne haddimize burada evrensel var o bölme konusunda uzman... bilimselci güzel dost sende kendini bölücüler arasına koymak istersen ben buna müdahale etmem ama bana göre öyle biri değilsin sen evrenselden daha duyarlısın daha samimisin bana göre... (evrensel kusura bakma bu benim fikrim) aslında bu ülkede bütün suçları ben işledim... sosyal adaletsizliğin sebebi de benim... aklınıza gelen bütün yanlışları ben yaptım... kızgınlık değil bu yazdıklarım yanlış anlamayın siz mükemmelsiniz onu fark ettim...(!) selamlar Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2006 Bu anlattıklarınızın kardeşlikle ne kadar alakası varsa benim değindiğim konunun da o kadar kardeşlikle alakası var.. Beni takiyye yapmakla itham edeceğinize önce kendi söylemlerinize bakınız.. Fikirleri ileti kirliliği diye adlandırmanızı tasvip etmiyor V kınıyorum... Bu şekilde düşünüyorsanız Fikirlerinizi yazmamanız gerekir çok çelişiyorsunuz kendinizle.. Şahsınızla aynı düşünceyi paylaşmayanlara karşi biraz hoşgörülü olmanızı tavsiye ederim.. Ozanları susmuş bir millet yok olmaya mahkumdur hatırlatırımm.. Bir kişiye İnancı geregi muamele etmek benim hayata bakışıma ters Müslüman olmasa bile İNSAN''dır.. Ancak sizler Müslümanlara insan gözü ile bakmıyorsunuz bunu üzülerek belirtiyorum.. Onların İbadethanelerine bile saygınız olmadığı görülüyor yakıştırmalarınızdan.. Ben kendi düşüncelerimi söylemekle mükellefim DİYANET adına konuşmuyorum..Konuları farklı mecralara çekiyorsunuz.. Benim hayat görüşümde önce İnsanlık önemlidir..İnsan olduğumuzu idrak ettiğimiz an Eşitlik ilkelerine saygılı olacagımıız tahmin ediyor V umuyorum.. Eşitlik bilmelisinizki Adalet ile sağlanır.. Ayrıca; Farkındamısınız kelime oyunları ile bir takım söylemlerde bulunmamı diliyorsunuz..Oysaki benim şahsınızdan bu şekilde bir temennim yok.. Belirteyim benim mahallemde 2 cami 2 kilise 9 tane okul var...Bunların sadece 3''ü devlet tarafından yapilmiş camiler ise halk tarafından yapilmiştir...Kiliselerde hakeza halk tarafından yapilmiş 1800 tarihli hemde..İnsan bir amaca hizmet ediyorsa her Ş''i devletten beklemeyecek..V bu okulların İkisi Ermeni Okulu kardeş kardeş yaşiyoruzda alevi vatandaşlarımızı mı yok sayacaz.. Gördüğün üzere camileride okullarıda devlet yaptirmamiş Halk yaptırmiş genelde.. V değindiğin altında dükkanlar var diye sitem ettiğin ne yazıkki kendi masraflarını karşilamak için bu tür faaliyetler içindeler.. Bir çok köyümüzde de İmamlar köylü tarafından idare edilir arpa bugday para verilerek .. Kaleme aldığın ülkeni iyi tanımıyorsun demek ki.. Kuran kurslarını kapatalım ne geregi var diyen zihniyet korkarım ki CEM Evlerini''de kapantmaktan geri kalmaz ne geregi var diyebilir..V bu insanların ibadethanelerini''de Taş binalar olarak değerlendirir.. Ülkemizde ki Camileri ziyaret eden turistler demek taş duvarları ziyaret ediyor.. Unutmaki arkadaş biizm Evlerimizde(yuvalarımız)birer taş duvardır hiç bir mimari özelliğide yoktur..Ancak içinde ikamet eden sevgi dolu insanların bir çok özelliği vardır..Bakıncada anlaşilmaz yaşamak gerekir paylaşmak gerekir.. Konu kişiselleşmeden nokta koyayım.. Alaycı tavırlar sergileyerek nereye ne kadar varacaksınız bunuda anlamak imkansız..İnsan fikirlerini yazarken savunurken gülücükler atmaz ... Eywallah.. SayGıLar.. Bir kişiye İnancı geregi muamele etmek benim hayata bakışıma ters Müslüman olmasa bile İNSAN''dır.. Önce şu kelimenden yola çıkalım.Müslüman olmasa bile İNSANDIR ne demek. olmasa bile kelimesi bize bir olumsuzluğu anımsatıyor.Yanılıyormuyum. Bende müslümanım fakir. Haa ama tabi ah benim kalın kafam.Ben size göre müslüman bile sayılmam değilmi.Çünkü ben eleştiriyorum,eleştiren helede camiileri estetikten yoksun diye niteleyen biri müslüman olabilirmi size göre.Hatırladım,sizi farklı bir yere oturtmanın anlamı yok.Aynı tornadan çıktığınızı bir ara unutmuşum.Afedersiniz. Mademki kendi düşüncelerinizi ifade ediyorsunuz,o zaman Diyanete niye arka çıkıyorsunuz. Bakın sizin mahallenizin istisna olduğunu sizde biliyorsunuz.Bu ülkedeki camii sayısının okul sayısından fazla olduğu gerçeğini değiştirmez değilmi.Yani Türkiye sizin mahalleniz gibi olsaydı zaten hiç birimiz burada bu kadar kafa patlatmazdık.Ermeniler sizden kilisede istemez okulda.Çünkü onlar azınlıktır. Bunu istemeye çekinirler.Ama aleviler niye çekiniyor.Belliki sonuç alamıyorlar. Camiilerin çoğunu halk yaptırmış diyorsunuz. E tamam işte yazılarımı okursan çocuklarının gelecek lerini düşünmeyen ebevynleride eleştirmiştim.Benim söylediklerime antitez geliştiricem diye kendinizi zorlamayınız. Benim hayat görüşümde önce İnsanlık önemlidir..İnsan olduğumuzu idrak ettiğimiz an Eşitlik ilkelerine saygılı olacagımıız tahmin ediyor V umuyorum.. Eşitlik bilmelisinizki Adalet ile sağlanır.. Biz bundan gayri ne dedikki.Söylemler kulağa hoş geliyor ama yazdıklarınızla bunu pekiştiremedikten sonra neye yararki. Yazdıklarınızın satır araları sizide takiyeci kimliğine büründürüyor.Üzgünüm ama siz busunuz.Daha fazlası değil. Köylere gelince,köylüler imamlarına duydukları hayranlıktan olsa gerek arpa,buğday,para veriyorlardır.Yoksa imam efendi devletten maaşını tıkır tıkır alıyor.Bu ülkeyi tanımamaksa siz söyleyin insanlar camilerde toplanan paralarla niye dolandırıldılar. Kuran kursları ibadethane değil.Orada tek kelimesinin anlamını bilmeden beyni sulandırılan çocuklar var.Bırak yaşı kemale erdiğinde anlamıyla birlikte öğrenir arapça kelimeleri.Bu acele niye? Cuma namazında imamdan aldı vaazı.Haydi yallah kuran kursuna. Turistlerin gezdikleri camiiler tam bir şaheser oralara ne denilebilirki.Ben yarı ibadet yarı ticarethanelerden bahsettim.Ve estetik yoksunu olarak niteledim.Fakir yapma allahaşkına beni ucuz kelime oyunlarıyla uçurumdan atmaya kalkma..Son paragrafta öyle bir duygu sömürüsü yapmışsınki..Gözlerim buğulandı,içim sızladı. Son kelime;Yazdıklarımız düşüncelerimizin aynasıdır,yaşadığımız gibi yazamadıktan sonra neye yarar. Kişisel not;Hangimizin alaycı olduğuna insanlar karar verir.. saygılar Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Arkadaşlar, Görüyorumki aranızda eşitlikçilerde var. Yani "Alevilere de eşitlik verelim" kardeşlik vazifemizi yapalım diyenler var. Buraya kadar güzel, bir sorun yok. Fakat burdan sonra "yaşasın kardeşlik" demeden önce 2 sorun daha var. 1- Önce kardeşlik vazifenizi yapın, ondan sonra yaşasın kardeşlik çığlıkları atın. Verelim demekle olmaz, önce vermeniz gerekir. Şimdi diyeceksinizki, "Bende zaten verelim diyorum başka ne yapabilirim?". Şunları yapabilirsiniz: 1- Birisi haksız kardeşliği (Henüz verilmemiş kardeşliği) ortaya çıkardığı zaman "kıyameti koparmayacaksınız". 2- Biz sustuğumuz zamanlarda siz haksız kardeşliği gündeme atıp, "kıyameti koparacaksınız". Bu işler sadece biri kardeşliğinize laf söylediği zaman konuşmakla olmaz. 2- Yani sorun olan ikinci mesele: Siz eşitlik verelim derken, alevilere bol bol tapınak verelim diyorsunuz. Türkiyede zaten 80,000 tane cami var. 30,000 tanede cem evi yapalım diyorsunuz. Peki öyleyse hristiyan ve yahudi kardeşlerinizi ne yapacaksınız? Konuyu biz açmasak hiçbirinizin açacağı yok. Aynı alevilere yapılan haksızlıkları biz konuşmasak sizin susacağınız gibi, hristiyanlar ve yahudiler hakkında da çıtınız çıkmıyor. Yani kimse sesini çıkarmıyorsa koy sepete, ama gören olursa; "biz vermeyelim demiyoruzki" yaygarası. (Dağınık yaşadıklarını göz önünde bulundurun) Diyelimki Alevilere 30,00 tane cem evi yaptınız ve kardeş oldunuz. Hristiyan ve yahudilerede, 10,000 tane kilise yapabilecekmisiniz? Avrupa bilim peşinde koşarken, siz Türkiyeyi yüzbinlerce tapınaklamı dolduracaksınız? Dinler ülkesimi yapacaksınız burayı? Hadi diyelimki yüzbinlerce tapınağıda yaptınız. Ateist ve dinsiz kardeşlerinizi ne yapacaksınız? Onları hala vergiye kesip, ödedikleri vergilerin bir kısmını tapınaklaramı harcayacaksınız? Yoksa yine "Yaşasın Ateist-Teist kardeşliği" diyerek birileri sesini çıkarana kadar durumu idaremi edeceksiniz? Hadi diyelim Ateist ve dinsizleri hiçe saydınız. Sadece tapınaklarlada olmaz. Alevilerede binlerce cem-hatip okulumu yapacaksınız? Hristiyanlara yüzlerce ruhban okulumu yapacaksınız? Her okula her dinden ve mezhepten birer tane din öğretmeni atayabilecekmisiniz? Sunni islam dinine her yıl milyarlarca Euro harcanıyor. Bir o kadarda diğer dinleremi harcayacaksınız? Devletin böyle bir gücü varmı? Olsa bile bu kadar müsrifliği acaba alevilerin, sunnilerin, ateistlerin ve hristiyanların hepsi isteyecekmi? Bu işin en samimi yolu "Herkez kendi parasını çeksin" demektir. Yani sunniler isterlerse kendi aralarında 500,000 tane cami yapsın, bir o kadarda imam hatip okulu yapsın ama bu masraflar sadece sunnilerin cebinden çıksın. Diğerleri için ise aynı şey geçerli olsun. Zaten bu işin dünyadaki laik ülkelerde uygulananıda budur. Örneğin Avrupada kilise masrafları sadece hristiyanım diyenlerin cebinden çıkar. Bunun aksi bir adaleti savunmak, adaletsizliği savunmaktır. Siz hakkıyla adaleti sağlayın, zaten sizin kardeşliğinizi kimse istesede bozamaz. Saygılarımla. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Siz hakkıyla adaleti sağlayın, zaten sizin kardeşliğinizi kimse istesede bozamaz. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Bir kişiye İnancı geregi muamele etmek benim hayata bakışıma ters Müslüman olmasa bile İNSAN''dır.. Önce şu kelimenden yola çıkalım.Müslüman olmasa bile İNSANDIR ne demek. olmasa bile kelimesi bize bir olumsuzluğu anımsatıyor.Yanılıyormuyum. . . . Son kelime;Yazdıklarımız düşüncelerimizin aynasıdır,yaşadığımız gibi yazamadıktan sonra neye yarar. Kişisel not;Hangimizin alaycı olduğuna insanlar karar verir.. saygılar merhaba.. Evet yanılıyorsun.. Dünya İnsanlarının hepsi Müslüman Diye bir kaide mi var..OLmasa(farklı inançtaki insanları temsilen) BU manada kullanılmıştır.. Eleştirebiliriz ancak karalamadan..Siiznki karalamak eleştirmek değil..İletileriniiz okuduğumda eleştiri ile karışık karalama görüyorum bu benim fikrim görüşüm tabi ki.. Devletin her kurumuna saygım var..Neticede devletinin bir kamu kuruluşudur diyanette..Ancak arka çıkmam söz konusu değildir..sadece eleştiririm hatalarını gördüğüm süreçte.. Ülkem bazı gerçeklerini dile getirdim..Bu demek değildir ki aarka çıkmak olsa olsa dile getirmek şahsımca.. Eleştirdiğin ebeveynler Bu ülkeye vergi veriyorlar okul hastane gibi yatırımlar yapılsın diyerek..Devlet yöneticileri hortumcu ise bu ebeveynlerin ne suçu varki eleştirilmeyi hak etsinler.. Köylüler imam efendiye hayranlık duymaz..İnsanlar Ölen yakınlarını köpe(k) leşleri gibi defnetmemek için kendi imkanlarınca İmam tayin ediyorlar.. Unutma çatır çatır maaş alıyor dediğin İmamlar olmasa ölülerimizi köpe(k) leşleri giib defnederdik.. Devlet maaaş verip atama yapamadığı için köylüler kendi imkanlarını kullanmişlardır.. Bu insanlar sokaklarda dilenciler tarafından da dolandırılıyor Allah'ın adını dile getirerek... Hortumcu banka sahipleri tarafından da yüksek faiz oranları ile dolandırıldı.. Saadet zinciri düşleri ile dolandırıldı.. Okullarda kayıt parası adı altında dolandırılıyor.. Üniversitelerde harç parası adı altında dolandırılıyor.. Liste uzar gider... Dolandırıcıları Adalete havale ediyorum..Tasvip etmem söz konusu değil... İşte burda yanılıyorsunuz..Beni dolandırıcıları savunuyor sanıyorsunuz.. Kuran Kursları da bir ibadethanedir..Öğretmek ve ögrenmek de ibadettir.. Türkçe meali de var öğrenmek ögretmek isteyen okur,okutur.. Sen öğret yaşi kemale erdimi kendi düşüncelerinin mahkemesini yapacaktır.. Kendine bir yol çizecektir.. İnsanların İnandıkları dinin Kİtabını okumayı ögrenmesi V ögretmesi siiz neden rahatsız ediyor ki.. Benide okullarda Darwin teorisini okumaları rahatsız ediyor gençlerin ancak tepki vermiyorum biliyorum ki akıl sahibi her insan kendi muhakemesini yapacak V kendi yolunu kendi çizecek.. Turistlerin gezdiği Camileri,çeşmeleri vesaire osmanlı padişahları kendi imkanları ile yaptırmışlardır.. Halkımız maddi imkanlarının elverdiği ölçüde yatırım yapabiliyor Camiye bu sebeble esttetik özellik katacak değerli Ş''Lere yatırım yapamıyor.. İbadeti amaç kılıyor inşaa ettiği yapıda Halk.. O esttetik yapılar olduğunu sölediğin Kiliseleri gezmeye ne dersin Göreceksin ki Camilerimizden farklı bir yapıda değilller.. Bizde camiye bagiş yapılıyor.. Kiliselerde ise ayinlerde yakılan Mum için bir kutuya bagış atılıyor.. Görüldüğü üzere pek bir fark yok.. Yarı ibadethane ticarethane diyorsunuz.. Turistler Ülkemizdeki camileri gezmeye geliyor V ülkeye döviz kazandırıyor.. Siizn deyiminizle hepsi ticarethana o zaman... Ayrıca ülkemizdeki kilise evlerin halide ortada gerçi evet çok estetikler..Bodrumm Bodrumm.. Sömürü değil hakikatleri dile getirdim..Gözlerinizin bugulanmasına üzüldüm..sanırım bam telinize bastım..kusura bakmayınız.. Tahammülünüzün sınırınıda gördüm KraLx Sedat arkadaşimiza yazdığınız iletide kabadayı bir uslup takınarak düşünceleri sindirceğinizimi sanıyorsunuz.. Eleştiriye saygısı olmayanın eleştirmeye hakkı yoktur benim gözümde.. Düşüncelerimi çok açık V net yazabiliyorum şükür... Yaşadığım gibi düşünüyor düşündüğüm gibi yazıyorum buna hiç şüpheniz olmasın.. Sev seni seveni sevdiğinde sevsin seni bu hayat felsefen olsun arkadaş.. Bu Topice yazdığım son ileti Kişiselleşmeye doğru gidiyor fikir alişverişimiz.. Güneş isitsin yüreğini sevgi ile kaL.. SayGıLar.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 merhaba.. Evet yanılıyorsun.. Dünya İnsanlarının hepsi Müslüman Diye bir kaide mi var..OLmasa(farklı inançtaki insanları temsilen) BU manada kullanılmıştır.. . . . Bu Topice yazdığım son ileti Kişiselleşmeye doğru gidiyor fikir alişverişimiz.. Güneş isitsin yüreğini sevgi ile kaL.. SayGıLar.. Şu yukarıda yazdıklarının bir tanesinde gerçekçilik varmı ? Yoksa havanda su dövmek dahamı işinize geliyor. sözü geçen şahıs ve daha bir çoğu farketmiyor.İslamın sözcüsü gibi davrandıkları sürece hesabını Allah katında vereceklerdir.Çünkü iletilerle sevap kazanma gibi düşüncenin son ürünü bu durum. Yukarıda sözü geçen şahısla 1.5 sene önce bir sözleşme yapmıştık.Sözleşmeye aykırı hareket ettiği için gerekli cevabı (silindiği için) alamamıştır.Ama size ne oluyor kuzum.Yoksa kendinizi yetersizmi hissettiniz.Yardımamı ihtiyacınız var.Yoksa mesnetsizliğin kör kuyularında biçaremi kaldınız. saygılar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2006 sevgili evrensel ve bilimselci evet siz adalet istiyorsunuz, biz istemiyoruz, siz eşitlikçisiniz, biz değiliz, siz harikasınız, biz beceriksiziz, siz her şeyi, bilen, gören, anlayan hatta bilim süzgecinden geçirensiniz, biz ondan da anlamıyoruz... muhalefet olmak kolaydır her meseleye, biz kardeşlik edebiyatı yaparız ama normal yaşantımızda birbirimize düşmanız hatta alevileri dışlayanda benim... ya nasıl bu kadar mükemmel oldunuz, her şeyi bilmek ve bu kadar adil olmak kolay değildir sanırım... biz şu şudur desek, yok o değildir... biz iyi niyetle burada fikirlerimizi belirtip realitede uzun zamandır var olan alevi-sünni kopukluğuna bir dost eli atalım diyoruz yok olurmu ne haddimize burada evrensel var o bölme konusunda uzman... bilimselci güzel dost sende kendini bölücüler arasına koymak istersen ben buna müdahale etmem ama bana göre öyle biri değilsin sen evrenselden daha duyarlısın daha samimisin bana göre... (evrensel kusura bakma bu benim fikrim) aslında bu ülkede bütün suçları ben işledim... sosyal adaletsizliğin sebebi de benim... aklınıza gelen bütün yanlışları ben yaptım... kızgınlık değil bu yazdıklarım yanlış anlamayın siz mükemmelsiniz onu fark ettim...(!) selamlar Güzel dost, Yazını geç farkettim özür. Daha çok din başlıklarında oluyorum. "ya nasıl bu kadar mükemmel oldunuz, her şeyi bilmek ve bu kadar adil olmak kolay değildir sanırım..." Yalnızca bu cümlene cevap vereceğim. Diğer cümlelerini sen zaten bizim adımıza cevaplayabilirsin. İki kişiye hitabın var, ancak ben kendi adıma cevap vereceğim. Mükemmel yada herşeyi bildiğimi iddia edemem. Çok yanlış olur. Ama eğer dışardan mükemmel gözüküyorsam (kinaye de olsa) bunu ; Karşımdaki insanın, tüm sosyal haklarını kendiminki kadar önemli gördüğüm ve bunu da pratikte her zaman gösterdiğim içindir. Basit ama yaşamımızın ilk gerekliliği olan bu kişiliği taşıyan herkes, mükemmel bir kişilik sahibidir. Ama sadece söylemde kalmaması şartıyla. Arkadaşım Evrensel bu konuyu; "Verelim demekle olmaz, önce vermeniz gerekir." Başlığında çok gerçekçi bir şekilde irdelemiş. Selamlar. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2006 Şu yukarıda yazdıklarının bir tanesinde gerçekçilik varmı ? Yoksa havanda su dövmek dahamı işinize geliyor. sözü geçen şahıs ve daha bir çoğu farketmiyor.İslamın sözcüsü gibi davrandıkları sürece hesabını Allah katında vereceklerdir.Çünkü iletilerle sevap kazanma gibi düşüncenin son ürünü bu durum. Yukarıda sözü geçen şahısla 1.5 sene önce bir sözleşme yapmıştık.Sözleşmeye aykırı hareket ettiği için gerekli cevabı (silindiği için) alamamıştır.Ama size ne oluyor kuzum.Yoksa kendinizi yetersizmi hissettiniz.Yardımamı ihtiyacınız var.Yoksa mesnetsizliğin kör kuyularında biçaremi kaldınız. saygılar merhaba.. Bana göre gerçekliği var ki yazıya döküyorum gerçekliğine inanmadığım değerler için neden harflerimi ziyan edeyim ki..Düşünme zahmetine katlanayım ki.. Bu düşünce farklılığımızdır..Bakış açilarımızın farklılığıdır.. Buda çok doğaldır.. O zaman Cumhuriyetin sözcüsü gibi davrananlara ne demeli Onlar kimin katında hesap verecekler... Cesurca İnançlarını düşüncelerini dile getiren insana saygı duyulur.. Farklı görüşte ki bir çok şahsa bu yüzden saygı duyuyorum.. Aranızda ki uzlaşmaya benim karişmam yakışık almaz.. Şahsım cevap iletinizdeki yazı uslubunuzu eleştirdim yalnızca.. Bu sebeblerden dolayı yetersiz olduğumu V kör kuyularda biçare kaldığımı nasıl düşünürsünüz.. Şahsım için Tutarsız V mesnetsiz ifadeler kullanmayınız(biçare,kuzum,yardıma muhtaç,yetersiz vs )..Ben sizin kişiliğinize yönelik hiç bir eleştiri yapmadım düşüncelerinizi, fikirlerinizi V yazı uslubunuzu eleştirdim belli ölçülerde bunu yaparkende haddimi aşmadım hiç bir zaman sizide haddinizi aşmamaya davet ediyor Rica ediyorum... Şahsımı düşüncelerim ölçüsünde eleştirirseniz sevinirim.. Bu ülkede bir ağaç gibi tek V hür..Bir orman gibi kardeşçe yaşamamız gerekli.. SayGıLar.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2006 merhaba.. Bana göre gerçekliği var ki yazıya döküyorum gerçekliğine inanmadığım değerler için neden harflerimi ziyan edeyim ki..Düşünme zahmetine katlanayım ki.. Bu düşünce farklılığımızdır..Bakış açilarımızın farklılığıdır.. Buda çok doğaldır.. O zaman Cumhuriyetin sözcüsü gibi davrananlara ne demeli Onlar kimin katında hesap verecekler... Cesurca İnançlarını düşüncelerini dile getiren insana saygı duyulur.. Farklı görüşte ki bir çok şahsa bu yüzden saygı duyuyorum.. Aranızda ki uzlaşmaya benim karişmam yakışık almaz.. Şahsım cevap iletinizdeki yazı uslubunuzu eleştirdim yalnızca.. Bu sebeblerden dolayı yetersiz olduğumu V kör kuyularda biçare kaldığımı nasıl düşünürsünüz.. Şahsım için Tutarsız V mesnetsiz ifadeler kullanmayınız(biçare,kuzum,yardıma muhtaç,yetersiz vs )..Ben sizin kişiliğinize yönelik hiç bir eleştiri yapmadım düşüncelerinizi, fikirlerinizi V yazı uslubunuzu eleştirdim belli ölçülerde bunu yaparkende haddimi aşmadım hiç bir zaman sizide haddinizi aşmamaya davet ediyor Rica ediyorum... Şahsımı düşüncelerim ölçüsünde eleştirirseniz sevinirim.. Bu ülkede bir ağaç gibi tek V hür..Bir orman gibi kardeşçe yaşamamız gerekli.. SayGıLar.. Saygılar sunarım efendim......... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.