Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2024 İngiliz Atlet çok önde olduğu yarışta en son dilimde yavaşlayarak diğer atletlerin madalya kazanmasına neden oldu Jake Odey-Jordan, yarışta hızını düşürdü Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2024 Mondo Duplantis, Diamond League Silesia'da zafer kazanarak Sırıkla yüksek atlamada kendi dünya rekorunu kırdı Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2024 Mike Tyson'ın Jake Paul Dövüşü İçin Boks Kuralı Talebi Teksas Komisyonu Tarafından Onaylandı Mike Tyson, 15 Kasım'da Jake Paul ile büyük bir heyecanla beklenen bir dövüşte boks ringine geri dönecek. Başlangıçta Temmuz ayında yapılması planlanan dövüş, Tyson'ın bir uçuş sırasında ülser alevlenmesiyle ilgili tıbbi bir acil durum geçirmesi nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Bu, Tyson'ın Kevin McBride ile karşılaştığı 2005'ten bu yana ilk profesyonel dövüşü olacak. Eski UFC şampiyonu Daniel Cormier, Jake Paul'un Mike Tyson ile yapacağı yaklaşan dövüşün ters tepebileceği konusunda uyarıyor. Mike Tyson Daha Kısa Raundlar Talep Etti Efsane Dövüşün Daha Yoğun Olacağına İnanıyor Bu maçın en ilgi çekici unsurlarından biri, Tyson tarafından talep edilen ve Teksas Lisanslama ve Düzenlemeler Departmanı tarafından onaylanan bir kural değişikliği. Profesyonel boksta tipik olarak görülen standart üç dakikalık rauntlar yerine, dövüş sekiz adet iki dakikalık raunttan oluşacak. Bu yıl 58 yaşına girecek olan Tyson, bu değişikliğin dövüşün yoğunluğunu artıracağına ve daha aksiyon dolu alışverişlere yol açacağına inanıyor. "Daha fazla aksiyon için daha kısa rauntlar istedim. Daha kısa rauntlar olursa daha çok dövüşürüz," diye belirtti Tyson ve bu değişikliğin dövüşü daha eğlenceli hale getirmek için tasarlandığını vurguladı. 27 yaşındaki Paul ile arasındaki 31 yıllık yaş farkı göz önüne alındığında, iki dakikalık rauntlar Tyson'ın lehine olabilir. Daha kısa rauntlar, özellikle son sağlık sorunları nedeniyle Tyson'ın dayanıklılığını daha iyi yönetmesine yardımcı olabilir. Mike Tyson Sağlığıyla İlgili Endişeleri Reddediyor Tyson, zindeliğiyle ilgili endişelere rağmen, dövüşün spora olan tutkusunu yeniden alevlendirdiğini ifade ederek kendine güveniyor. "Bu bana hayat veren bir şey. Sadece yapmak istediğim şeyi yapıyorum," dedi ve sağlığıyla ilgili endişeleri bir kenara itti. Dövüşte ayrıca başka benzersiz unsurlar da yer alacak. Her iki dövüşçü de 14 onsluk eldivenler giyecek ve nakavtlara izin verilecek, bu da dövüşü tamamen onaylı profesyonel bir etkinlik olarak işaretleyecek. Yaş farkı Tyson'ın hazır olup olmadığı konusunda endişelere yol açsa da, eğitimde ve geri adım atma belirtisi göstermiyor. Yaşına rağmen, ringde bir kez daha sınırlarını zorlamaya hazır olduğunu açıkça belirtti. Bir boks efsanesi ile YouTuber'dan dövüşçüye dönüşen biri arasındaki bu mücadele, her iki adamın da bir şeyler kanıtlamaya kararlı olmasıyla büyük ilgi görüyor. Tyson, 58 yaşında bile olsa ringe hakim olabileceğini göstermeyi hedeflerken, Paul bunu meşru bir dövüşçü olarak statüsünü pekiştirmek için bir fırsat olarak görüyor. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2024 Dünyada bir ilk! İp üstünde Asya'dan Avrupa'ya yürüdü Slackline alanında 3 kez dünya şampiyonu olan Estonyalı atlet Jaan Roose, İstanbul'da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüdü. Roose, ip üzerinde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2024 Bıçağınızda Ustalaşmak: Filipin Dövüş Sanatlarının Temelleri Apolo Ladra, zanaatının gerçek bir ustasıdır. İşte Filipin dövüş sanatlarının temellerini ve prensiplerini açıkladığı ve öğrencilere ve diğer öğretmenlere bıçağı nasıl kullanacaklarını ve nasıl eğiteceklerini öğrettiği kısa bir klip. Bıçak eğitimi, FMA uygulayıcılarının eğitimlerinin ilk gününde başladıkları bir şeydir. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2024 Tenis efsanesi Rafael Nadal emekliliğini duyurdu (Tenisi Bırakıyor) Tüm zamanların en iyi tenisçilerinden biri olan Rafael Nadal, Perşembe günü 38 yaşında emekliliğini duyurdu ve spor tarihinin en baskın toprak kort kariyerini sonlandırdı. Nadal'ın 22 Grand Slam'i onu Novak Djokovic'in ardından tüm zamanların erkekler listesinde ikinci sıraya koydu. Toprak korttaki ustalığı ve Roger Federer ile korttaki rekabetiyle tanınan İspanyol yıldız, Kasım ayındaki Davis Kupası'nda son maçını oynayacağını söyledi. İspanyol yıldız, X'teki bir videoda "Bu açıkça zor bir karardı, bunu almam biraz zaman aldı," dedi. "Bu hayatta her şeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır. Ve uzun ve hayal edebileceğimden çok daha başarılı olan bir kariyere son vermenin uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum." Nadal'ın kariyerinin son bölümünün sakatlıklarla boğuştuğunu ve emekliliğinin nedenlerinden birinin bu olduğunu söyledi. "Özellikle son iki yıl zordu," dedi fizyoterapi gördüğü görüntüler üzerinden. "Sınırlamalar olmadan oynayabildiğimi düşünmüyorum." İspanya'nın tatil adası Mallorca'da doğan Nadal, Wimbledon ve Avustralya Açık'ta ikişer grand slam kazandı. Ancak jenerasyon kariyeri, 2005 ile 2022 yılları arasında 17 yılda 14 şampiyonluk kazandığı Fransa Açık'taki mutlak hakimiyeti üzerine inşa edildi. Roland Garros'taki rekoru şaşırtıcı bir şekilde 112 galibiyet ve 4 mağlubiyet olarak kalmaya devam ediyor. Ve turnuvayla o kadar özdeşleşti ki 2021'de orada, kendine özgü sol forehand'ini tasvir eden bir heykel açıldı. Sporun önde gelen solak oyuncusu olmasına rağmen, Nadal aslında yazı yazmak gibi diğer görevler için sağ elini kullanıyor. 2020'de "Bunların hepsinde biraz tuhafım," dedi. "Sağ elimle yemek yiyorum ve basketbol oynuyorum; sol elimle tenis ve futbol oynuyorum." Fransız başkentiyle olan bağı, bu yaz Paris 2024 Olimpiyatları'nda açılış töreninde Seine Nehri'nde meşaleyi taşıyanlardan biri olmasıyla zirveye ulaştı. Bu Oyunlar'da yarışmış olmasına ve ikinci turda Sırp Djokovic'e yenilmiş olmasına rağmen, daha sonra ABD Açık ve Laver Kupası'ndan çekilerek, takım tabanlı turnuva için "şu anda takımın galibiyeti getirmesine yardımcı olabilecek başka oyuncular var" dedi. Bu, emekliliğin yakın olabileceği söylentilerini harekete geçirdi. Nadal'ın en son iki Grand Slam'i - 2022 Fransa ve Avustralya Açık'ta - onu Federer'in önüne taşıdı ve o zamanki rekor olan 20 Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı. İkili, yıllarca elit ama görünüşte iyi huylu bir rekabet içinde kilitli kaldı ve zirveye, tüm zamanların en iyi maçlarından biri olarak kabul edilen 2008 maraton Wimbledon finalinde ulaştı. Yarışma, bir yıl önceki heyecan verici finalin rövanşıydı. O zamanlar çimde dünya 1 numarası ve tartışmasız GOAT olan Federer, 22 yaşında toprakta harikalar yaratan yeni yetme Nadal ile karşı karşıya geldi. Londra kalabalığı, neredeyse beş saat boyunca beş set izledi ve saat 21:00'de neredeyse karanlıkta sona ererek o zamana kadar kayıtlara geçen en uzun Wimbledon finali oldu. Nadal ilk iki seti aldı, ardından 2-2 geriye düştü ve final, destansı seti 9-7 kazandı. Eski yıldız John McEnroe o zamanlar "Bu gördüğüm en harika maç," demişti, Jimmy Connors'a karşı 1982'deki mücadelesi daha önce en uzun Wimbledon finali rekorunu elinde tutmuştu (o zamandan beri 2019'da Federer ve Djokovic tarafından tekrar geride bırakıldı). Federer, 2022 sezonunun sonunda 41 yaşındayken emekliliğini duyurdu. Hem kendisi hem de Nadal, şu anda 24 şampiyonluğu bulunan Djokovic tarafından Grand Slam'lerde geride bırakıldı ve bu durum Sırp'ı hayranları arasında daha fazla ayrıştırıcı olmasına rağmen "şimdiye kadarki en büyük" kadroya soktu. Perşembe günkü videosunda Nadal, 19 yıllık eşi 36 yaşındaki Maria Perello'ya ve "beni gerçekten hayatta tutan bir güç" olarak tanımladığı 2 yaşındaki oğlu Rafael Nadal Jr.'a övgüler yağdırdı. Son olarak hayranlarına teşekkür etti. "Bana hissettirdikleriniz için size yeterince teşekkür edemem," dedi. "Bana her an ihtiyaç duyduğum enerjiyi verdiniz." "Gerçekten, deneyimlediğim her şey gerçekleşen bir rüyaydı." Kaynak: NBC NEWS Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2024 UFC 308 sonuçları, öne çıkanlar: Khamzat Chimaev, Robert Whittaker'ı kolayca geçti, şampiyonluk maçına çıkmayı istedi Khamzat Chimaev, Cumartesi günü Abu Dabi'de sadece kendi reklamı kadar iyi olduğunu kanıtlamakla kalmadı, yenilmeyen orta sıklet yarışmacısı, düşündüğümüzden bile daha iyi olabileceğinin sinyallerini verdi. UFC 308'in ortak ana etkinliğinde, Chimaev (14-0), eski 185 pound şampiyonu Robert Whittaker'ı (26-8) maçın ilk 15 saniyesinde yere serdi ve onu bir daha ayağa kaldırmadı. Rusya'nın Çeçenistan doğumlu olan Chimaev, Whittaker'ın Chimaev'in uyguladığı yüz krankının çenesini çıkarmış olabileceğini iddia etmesinin ardından 1. Raundun 3:34'ünde pes ettirdi. Son yıllarda sürekli sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle yükselişinin yavaşladığını gören 30 yaşındaki Chimaev, UFC'de 13. sıradaki orta sıklet olarak Etihad Arena'daki mücadeleye katıldı ve bir sonraki şampiyonluk yarışmacısı olarak elenebilirdi. "Kemeri almaya gidiyorum!" dedi Chimaev. "Teşekkürler [Whittaker], seni seviyorum kardeşim. Sen benim için her zaman bir resim oldun, bir efsanesin. Benimle dövüştüğün için saygı duyuyorum. Kimse benimle dövüşmek istemiyor. Tüm şampiyonlar benden kaçıyor." 33 yaşındaki Whittaker, yere serilmeden önce hiçbir zaman önemli bir vuruş yapamadı. Yeni Zelanda doğumlu Avustralyalı tecrübeli oyuncu, yerde savunmasız boğuşma durumlarından kurtulmak için iyi bir mücadele yeteneği gösterdi ancak ayağa kalkamadı. Her mücadele sırasında Whittaker'ın sırtını sıkıca tutan Chimaev, sonunda arkadan çıplak boğma girişimi gibi görünen bir şeyi başardı. Ancak Chimaev'in tutuşu o kadar güçlüydü ki bir boyun krankı haline geldi ve Whittaker'ı anında pes etmeye zorladı. Chimaev, Whittaker'ın çenesi için "Neredeyse kırılmış gibi hissettim," dedi. "Bir şeylerin yanlış olduğunu hissettim." Muhtemelen eski şampiyon Sean Strickland'ın Dricus du Plessis'in UFC orta sıklet şampiyonluğu için bir sonraki şansı elde etmesini beklemek zorunda kalacak olan Chimaev, dövüş sonrası röportajında bir sonraki hamlesinin ne olacağını umduğunu gizlemedi. "Dana [White], UFC'de ne yanlış var, dostum?" dedi Chimaev. "Bana kemeri ver!" Kaynak: CBS Sport Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2024 Haka Dansı Maç öncesi tartışmaların ardından İngiltere, All Blacks'in Haka gösterisini sergilemesiyle öne çıktı Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2024 Avustralya'nın en çok madalya kazanan Olimpiyat sporcusu McKeon yüzmeyi bıraktı Avustralya'nın en çok madalya kazanan Olimpiyatçısı ve sekiz kez dünya rekoru sahibi yüzücü Emma McKeon, Pazartesi günü 30 yaşında spordan emekli oldu. McKeon, bu yaz Rio, Tokyo ve Paris Oyunları'nda altısı altın olmak üzere 14 Olimpiyat madalyası kazandı. Instagram'da "Bugün resmi olarak rekabetçi yüzmeden emekli oluyorum" dedi ve kariyerinin en önemli anlarını gösteren bir klip kolajı paylaştı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.