Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 16 yıl Etiketiniz bol. Yapıştır yapıştır sür piyasaya malları. Hak hukuk adalet kopmuş gidiyor meydanda. Suçlayın, yargılayın, asın. Kendin pişir kendin ye.
Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2008 16 yıl Her ikiside insan haklarina karsi bir davranis oldugu icin tabiiki alakasi var bence. Haksizliga karsiyiz, terörüstünkine karsi gelirken resmi bir kurumunkine duyarsiz kalirsak inandirici olmayiz.Saygilar Sn.Arkadaşım, Daha önceki yorumları okuma huyun olmadığını, son yoruma göre yazdığını bildiğimden, sana daha önce verdiğim cevabımı aşağıda tekrar alıntılıyorum. Bu kıyağımı da unutma Haydi bakalım. Saygılar. Sn. Dünyahepimizin,Elma ile Armutu bu kadar iyi karıştırabileni ilk defa görüyorum, bu da büyük bir başarı olsa gerek. PKK nın kendi militanlarına yaptıklarıyla, Türk ordusunun kendi erlerine, erbaşlarına, subaylarına yaptıklarını aynı kefeye koyma mevzusu. Askerlik yapsaydınız bilirdiniz, Askeri Muhakemet kanunu diye bir şey vardır; hata yapan, astlarına, üstlerine kanun dışı davrananlar yargılanırlar. Hepimizin başına geldi, bu sadece güneydoğuda geçerli değil. Burda şikayet mekanizması önemli, haklarından bihaber, vatandaşlık bilinci oluşmamış insanlar yüzünden sistem suçlanamaz. Ben, erin şikayeti üzerine askeri cezaevinde yatan yüzbaşı da gördüm, başçavuş da...Sivil hayatta da öyle değil mi? Eğer herkes hakkına sahip çıkıp, şikayet mekanizmasını işletse, ne rüşvet kalır, ne yolsuzluk, ne de işkence... Şimdi, armuta gelelim yani PKKya, yani bir terör örgütüne... Olabilir mi böyle bir şey? Olamaz, eşyanın tabiatına aykırı! O gençlere elbette ki şüpheyle bakılacak, savaş mantığı, kimseye güvenilmez, tüm dünya orduları böyledir.Sorguya da çekilebilir hatta yargılanabilirler, suçsuzlarsa beraat ederler, suçlularsa da cezalarını çekerler. Peki PKK ne yapar böyle bir durumda? Çeker vurur! Olay budur. Eli kanlı, uyuşturucu finanseli, emperyalizm taşeronu PKK yı 'Özgürlük Savaşçısı, Robin Hood' gibi görmeyi bırakmazsanız bunları da anlayamamanız gayet normal!
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 16 yıl Sn.Arkadaşım, Daha önceki yorumları okuma huyun olmadığını, son yoruma göre yazdığını bildiğimden, sana daha önce verdiğim cevabımı aşağıda tekrar alıntılıyorum. Bu kıyağımı da unutma Haydi bakalım. Saygılar. **** hayatta ben PKK ya robin hut veya özgürlük savascilari falan diye bir sacma sapan laf etmedim ve etmemde. O sizin kendi düsünceniz ve ne kadar objektif oldugunuzun gösterisi. Size göre resmi bir kurulusun davranisi ile terörö örgütünün davranisi arasinda bir fark olabilir, ama benim icin isin icinde insan ve insana deger varsa hic bir fark olmaz ve olamazda. Siz buna ister armut deyin ister elma veya ne derseniz deyin. Yapmis oldugunuz sadece olayi ört bas etmek.
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 16 yıl **** hayatta ben PKK ya robin hut veya özgürlük savascilari falan diye bir sacma sapan laf etmedim ve etmemde. O sizin kendi düsünceniz ve ne kadar objektif oldugunuzun gösterisi. Size göre resmi bir kurulusun davranisi ile terörö örgütünün davranisi arasinda bir fark olabilir, ama benim icin isin icinde insan ve insana deger varsa hic bir fark olmaz ve olamazda. Siz buna ister armut deyin ister elma veya ne derseniz deyin. Yapmis oldugunuz sadece olayi ört bas etmek. Sn.Arkadaşım, Tekrar okursan, ben, senin, PKK'ya robin hood veya özgürlük savascilari falan diye bir anlamsız laf ettiğini söylemiyorum zaten, senin, PKKnın ortadan kalkması için ön koşul olarak, eğitim hakkı verilmesi falan gibi çözümleri ileri sürmenin, PKK'yı robin hood veya özgürlük savascilari olarak gördüğün anlamına geldiğini söylüyorum. Yani, Kürtçe eğitim verilirse PKK kendini fesh eder, dolayısıyla PKK haklar ve özgürlük için savaşıyor demektir bu. Neyi savunduğun belli değil, savunduğun anti-militarizm, pasifizm, savaşın anlamsızlığı ise bu ayrı bir tartışma konusu ve tek taraflı uygulanabilecek bir şey değil, gerçekleri örtbas etmeye de gerek yok! Saygılar.
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 16 yıl Sn.Arkadaşım, ..... Neyi savunduğun belli değil, savunduğun anti-militarizm, pasifizm, savaşın anlamsızlığı ise bu ayrı bir tartışma konusu ve tek taraflı uygulanabilecek bir şey değil, gerçekleri örtbas etmeye de gerek yok! Saygılar.
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 16 yıl Sn.Arkadaşım, Tekrar okursan, ben, senin, PKK'ya robin hood veya özgürlük savascilari falan diye bir anlamsız laf ettiğini söylemiyorum zaten, senin, PKKnın ortadan kalkması için ön koşul olarak, eğitim hakkı verilmesi falan gibi çözümleri ileri sürmenin, PKK'yı robin hood veya özgürlük savascilari olarak gördüğün anlamına geldiğini söylüyorum. Yani, Kürtçe eğitim verilirse PKK kendini fesh eder, dolayısıyla PKK haklar ve özgürlük için savaşıyor demektir bu. Neyi savunduğun belli değil, savunduğun anti-militarizm, pasifizm, savaşın anlamsızlığı ise bu ayrı bir tartışma konusu ve tek taraflı uygulanabilecek bir şey değil, gerçekleri örtbas etmeye de gerek yok! Saygılar. Yazinizi tekrar okursaniz nasil bir atifta bulundugunuzu cok iyi göreceksiniz. Ben hic bir zaman su hakki verirsek PKK kendini fes eder anlaminda yorumlar yapmadim. Dogal olarak terörün beslendigi kaynaklar üzerinde düsünmemiz gerektigini söyledim ve bu tür davranislar dünyada her yerde uygulanan bir tavir. Diger taraftan olmayan hakkida suna veya buna verelim gibi teslimiyetci bir tutumda izlemiyorum. Ülkemin insanina laik bir demokrasi ve özgürlükler istiyorum. Tabii siz buradan baska anlamlar cikartiyorsaniz, yapacagim bir sey yok. Ben syölemistim ama tekrarlayayim, AKP , PKK, terör, Ermeni, bölücü sempatizani olarak suclandim ve bunun disinda vatan hainligi ilede suclandim. Tek sucum da ülkemdeki yanlislari kendi acimdan elestirmem ve her türlü baski, zulme karsi durmam. Bu durum beni özgürlük ve kardeslik yolundan ve sevdasindan alikoyamayacak tabiiki.
Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2008 16 yıl PKK NEDIR NE YAPMAK ISTIYOR diye sorulacak bır soruya bazıları onun ısbırlıkcı oldugu cevabını verecek bazıları ıse bu forumda ve DTP söylemlerınde cok rastlanan ve AB nınde manevı maddı destekle arka cıktıgı gıbı *özgürlük savascıları*cevabını vereceklerdır.Bu ıkısıde asıl gercegın kamufle edılmesınden öte bırsey degıldır evet bu forumda bıle pkk nın gercek yüzü ınkar edılmekte ve döktüklerı kan üzerınden duygusallıklar yasanmaktadır.*verın demokratık hakları*dıyerek aslında pkk cılık yapılmaktadır. PKK Marksızm rehberlıgınde kurulan,polıtık yön almaya calısan bır TERÖR örgütüdür. Partının önderlıgınde ulusal halk cephesı(ERNK),cepheye baglı olarak savasacak bır halk ordusu(ARNK) bulunmaktadır. Nıhaı amacı;Güneydogu ve Dogu Türkıye,Surıye dogusu,Iran batısı,Kuzey Irak ve Mezopotamya bölgesınde Bagımsız Bırlesık Kürdıstanın kurulmasıdır. Bu amaca ulasmadan,terör yasasının 8.maddesını kaldırarak bölücülük yapma hakkını kazanmaya,Kürtce egıtım,Kürtce televızyon gibi konularda verılecek bütün tavızlerı amaca ulasmak ıcın bırer asama olarak degerlendırmeye calısıyor.Daha fazlasını almak ıcın bunları bırer basamak olarak kjullanmayı hedeflemektedır. PKK Maonun gelıstırdıgı,sılahlı faalıyetlere dayanan *uzun süreli halk savası*stratejısını benımsemıstır. 1973-1980 PKK nın kurulus ve propaganda dönemıdır.Abdullah Öcalan 1970 yılında DOGU DERNEKLERI KÜLTÜR OCAGI üyesi ve THKP-C sempatızanıdır. 1973 yılında baslanan yenı bır örgüt kurma calısması 1976 yılından ıtıbaren faalıyetlerını Güneydogu ıllerıne kaydırarak sılahlı eylemlere baslamıstır. 1978 yılında Dıyarbakırın Lıce ılcesı Zıyaret köyünde PKK kurulmus ve ılk kongresını yapmıstır.Adalet partısı Sanlıurfa mılletvekılı M.Cemal Bucak'a yapılan saldırı ıle örgütün kurulusu ılan edılmıstır. 12 Eylül 1980 harekatını izleyen yıllarda bazı elemanları Surıye üzerınden Lübnandakı Fılıstın kamplarına gönderılmıstır.1981 baslarında gönderılen eleman sayısı 150 ye ulasmıstır.Temmuz 1981 de yapılan konferansa 60 cıvarında üzt düzey yönetıcı katılmıstır. Avrupadakı sempatızanlara cesıtlı dernekler kurdurulmus 1982 baslarında bır ekıp Kuzey Irakta barınma ve faalıyet olanaklarını arastırmıstır.Kuzey Irakta KDP ıle anlasarak Surıyenın destegı ıle elemanlarını Kuzey Iraka sevk etmeye baslamıstır. Agustos 1982 de yapılan 2.kongrede faalıyetlerın yurt ıcıne kaydırılması kararı alınmıstır. Nısan 1984 yılında sansasyonel bır olayla faalıyetlerın HRK adına(Kürdıstan Kurtulus Birlıgı)baslatılması kararlastırılmıs 15 Agustos 1984 de Eruh,Semdınlı ılcelerınde sıvıl halka karsı saldırılar düzenlenmıstır. 1985 yılı baslangıcında Atınada yapılan bır basın toplantısında ERNK'nın(Kürdıstan Ulusal Kurtulus Cephesı)kurulusu ılan edılmıstır.YUNANISTAN BASLANGICINDAN ITIBAREN PKK YI DESTEKLEMIS TÜRKIYEDEN HICBIR KARSILIK GÖRMEMISTIR. PKK sıyası arenada amacına ulasmak ıcın hem demokratık kıtle örgütlerıne sızma gırısımlerınde bulunmus bu anlamda ılk olarak *TOPLUMSAL DIRILIS*dergısı yayınlanmıstır.Dıger tarafta HEP,DEP,HADEP VE SON OLARAK DTP adı altında partıler kurulmustur.MED TV ILE PKK medya alanında özellıkle yurtsdısında Türkıye karsıtı gücler ve ülkeler tarafından desteklenmıstır. PKK nın Kuzey Irak Irak ve Surıyedekı gruplarla bırlıkte 10-15 bın olan mevcudu 1997-1998 tarıhlerı arasında gerek TSK nın aralıksız mücadelesı ve örgütten kacarak ılıskısını kesenler nedenıyle cok büyük oranda düsmüs ve PKK kırılma noktasına gelmıstı. Örgüt 1994 ten ıtıbaren legal faalıyetlere agırlık vermeye baslamıstır.Devletın legal kurulusların üzerıne gıdemıyecegı degerlendırılmektedır.Konu KÜRT SORUNU halıne dönüstürülmüstür.Kültürel haklar elde etmeK,Insan hakları kuruluslarının devreye sokulması gbı calısmalarla hedefe varılmak ıstenmektedır. Örgüt yanlısı dın adamları ıle dıncı temaların agırbastıgı propaganda calısmaları yogundur.Alevılerın PKK parısıne katılmaları ıcın calısmalar yapılmıs fakat basarılamamıstır. Bugün medyanın büyük bır bölümü bılıunclı veya bılıncsız olarak teröre yardım eder bır görünüm sergılemektedır. Terör calısmalarını dıs güclerle Türkıyeye karsı yürüten PKK zamanla bu ülkelerın kontrolüne girmis ve bagımsız bır örgüt olma özellıgını kaybetmıs ve mafyalasmıstır. SUAT ILHAN-Terör neden TÜRKIYE? saygılarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.