Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin COVID-19 mağdurlarından gelen kan araştırmacılara nasıl yardımcı olabilir? Hayatın normale ne zaman döneceğine dair net bir cevap bulamayan uzmanlar, koronavirüsten hayatta kalan insanların şimdi bağışıklık kazanabileceğini ve kanlarının buradan nereye gittiğimizi anlamak için anahtarlarını tutabileceğini söylüyor.
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 1296'ya yükseldi Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 98 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin 93 yeni vaka tespit edildi. Böylece koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1296'ya, toplam vaka sayısı ise 61 bin 49'a yükseldi
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Öksürük simülasyonu, tek bir öksürüğün bir markette nasıl yayıldığını gösteren simülasyon... Finlandiya'daki araştırmacılar, öksürüğün bir markette parçacıkları nasıl yayabileceğine dair bilgisayar simülasyonlu bir model yaptılar. Simülasyonda, bir koridordaki bir kişiden gelen parçacıklar, rafların üzerinde ve yanındaki koridorun içine yayıldı. Business Insider, modelin makul olduğunu söyleyen iki bulaşıcı hastalık uzmanı ile konuştu, ancak koronavirüsü simülasyon gibi bir durumdan daraltma olasılığının "çok bilinmiyor" olduğunu söyledi. Uzmanlar, modelin, virüsü başkalarına yaymayı durdurmak için maskeleri kaynak kontrolü olarak kullanmanın önemini vurguladığını söyledi. Finlandiyalı araştırmacılar tarafından yapılan bilgisayar simülasyonlu bir model, markete gitmenin korkunç bir resmini çiziyor. Simülasyonda, bir koridordaki bir kişiden öksürük, yeşil parçacıklar bulutunu rafların üzerine ve yanındaki koridorun içine yayıyor. Simülasyon, öksürük yayılan aerosol haline getirilmiş parçacıkları gösterir - havada asılı kalacak ve serbestçe hareket edebilecek kadar küçük damlacıklar. Uzmanlar, modelin bir tuz tanesi ile alınması gerektiğini söyledi. Bunu elde etme ve bu virüs aerosolünden yeterince risk alma riskimiz tamamen bilinmemektedir, diyor Minnesota Üniversitesi'nde epidemiyoloji ve toplum sağlığı konusunda yardımcı doçent olan Dr. Kumi Smith. Video, "herhangi bir paylaşılan hava sahasının iletime yol açacağı izlenimini veriyor", ancak kanıtlar henüz bunu desteklemedi. 'Enfeksiyöz bir doz' Smith'e göre, koronavirüs ile daha büyük risk, konuşma, hapşırma veya öksürükten daha büyük damlacıkların iletilebileceği konuşmalar gibi insanlarla daha yakın temas halindedir. Bu etkileşimler, genellikle üç ayak içinde, "bulaşıcı bir doz" yayabilir. Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde koruyucu tıp ve bulaşıcı hastalıklar profesörü olan Dr. William Schaffner de aynı fikirde. Schaffner, "Gerçek dünyada, üç ila altı fit arasındaki damlacık iletimi, şanzımanların büyük çoğunluğunu oluşturur." Dedi. "Havadaki" parçacıklar daha uzağa gider ve daha uzun süre havada kalır, ancak bu daha küçük damlacıklardan bulaşma "muhtemelen çok sık gerçekleşmez" dedi. Her iki uzman da, koronavirüsün havada nasıl yayılabileceğine dair çok az kanıt olduğunu, ancak modelin maske takmak gibi sosyal mesafeyi ve önlemleri uygulamanın önemini gösterdiğini belirtti. 'Kaynak kontrolü' olarak maskeler Schaffner, Fin modelinin "makul" olduğunu, ancak "herkes CDC'nin önerisini yapsaydı, bu sorunu çözeceğini söyledi." Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, geçen hafta Amerikalıların halka açık hale gelmeleri durumunda maske veya diğer yüz kaplamaları giymeleri gerektiğini önerdi. Her iki uzman da Business Insider'a, maskelerin "kaynak kontrolü" konusunda en etkili olduğunu söyledi - virüsün kendinizi korumak için bir araç olarak kullanmak yerine potansiyel olarak başkalarına yayılmasını durdurmak için maskeleri kullanma. Kaynak: Business Insider
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin 'Ben Genç, Sağlıklıyım ve Haftada Beş Defa Egzersiz Yapıyorum — ama yine de COVID-19 benim için geldi' 45 yaşındayım ve aslen Avustralya'lıyım, ama şu anda erkek arkadaşımla birlikte Brooklyn, New York'ta yaşıyorum. Şarkıcı-söz yazarı, illüstratör ve girişimci olarak çalışıyorum. Ayrıca şarkı sözlerimin, hayvanların ve daha fazlasının tuhaf örneklerini sattığım Natchie adlı kendi işim var. Yazma ya da çizim yapmadığımda, beni egzersiz yaparken bulabilirsiniz. Kendimi sağlık bilincine sahip bir birey olarak görüyorum; Sigara içmiyorum, içmiyorum ve veganım. Haftada beş gün egzersiz yapıyorum, saatlerce süren vinyasa yoga ve CrossFit seansları arasında değişiyorum. Himalaya dağlarını bile gezdim. Kesinlikle arkadaş grubum arasında "sağlıklı" olarak kabul edilir. Yaşam tarzım beni düşündüğüm gibi yeni koronavirüsten korumadı. Mart ayında büyük bir akşam yemeğine gittikten sonra COVID-19 ile mücadele etmek için 22 gün geçirdim - geçmişe hiç katılmamamı dilediğim bir olay. Aşağıda geçen ayın günlüğü var. Umarım herkes yeni koronavirüs ile olan deneyimlerimden öğrenir - ve daha önce uygulamaya koymamı istediğim önlemleri alır. 10 Mart: Katıldığım bir yardım yemeğinde virüsün bulaştığından şüpheleniyorum. Avustralya konsolosluğu tarafından yaklaşık 100 kişi teşekkür yemeğine davet edildi. (Bu yılın başlarında, Avustralya orman yangına tepki olarak para toplamak için üç arkadaşımla bir konser verdim ve Kızıl Haç'a bağışladım.) Şimdi, bu akşam yemeğinin muhtemelen en kötü ortam olduğunu anlıyorum. Kalabalık bir alanda kokteyller aldığımız küçük bir restoranda gerçekleşti, sonra her şeyin ortak tabak olarak sunulduğu ve masanın etrafından geçtiği akşam yemeğine üst kata taşındı. . Akşam yemeğine gitmeyi iki kez düşündüm, ama o zaman aşırı tepki verdiğimi düşündüm çünkü kimse bu virüsü gerçekten ciddiye almıyordu. Bu yüzden gittim - ama şimdi kendimi bu duruma soktuğuma pişman oldum. 12 Mart: Yeni koronavirüs belirtileri göstermeye başladım. Perşembe sabahı, gerçekten tuhaf bir öksürük krizi geçirdim. Garipti. Çok sert öksürdüğünüzü biliyorsun, kusacakmış gibi hissediyor musun? Bu tür bir öksürüktü - sert ve agresif. Yaklaşık 10 dakika sürdü ve gözlerimi sulamak yeterliydi. İlk başta bahar alerjilerine kadar tebeşirledim. 17: 00'a kadar 100 derece ateş, kaşıntılı boğaz ve göğüs ağrısı ile vuruldum. Bir at beni kaburgalara vurmuş gibi hissettim - ya da birisi beni yumrukluyor ya da ciğerlere yumruklamış gibi. Erkek arkadaşım benimle ilgilenmek zorunda kaldı ve ben kanepede battaniyeye gömmek ve ateş ile başa çıkmak için onları atmak arasında dönüşümlü olarak kaldı. Bütün akşam orada kaldım, asla yatak odamın üst katına çıkmadım. 13 Mart: Ertesi sabah, daha da kötüsü olmasa da kötü hissetmeye başladım - bu yüzden acil bakıma gittim. Bu noktada, herkes COVID-19 hakkında konuşuyordu ve ben sadece sahip olduğumu biliyordum. Bu bir grip değildi. Farklı hissetti. New York'a ilk taşındığımdan ve zatürree yakaladığımdan bu yana 22 yıl içinde bu hasta hissetmemiştim. Önceden aramadım ya da maske ve eldiven giymedim. Düşünebildiğim tek şey "Kendimi hasta hissediyorum. İçeri giriyorum." Acil bakım kliniğine girdiğimde işler sakin görünüyordu. O sırada bekleme odasında sadece üç kişi vardı ve ön büro arkasındaki kimse maske ya da eldiven giymiyordu. Ama masaya yaklaştığımda ve yeni koronavirüs olduğumu düşündüğümü söylediğimde, onları hemen giydiler ve bana da bir maske verdiler. Sınav odalarından birine girmeden önce yaklaşık 40 dakika bekleme odasında oturdum. Doktor beni görmeye geldiğinde koruyucu bir şey giymiyordu. Şok olmuştum çünkü orada oturuyordum, "Biliyorum anladım." Sıcaklığımı kontrol etti ve 100 dereceydi. Bana, 103'ün birisinin COVID-19 için test edilip edilmeyeceğine karar vermek için kullandıkları kriter olduğunu söyledi. Test sonuçlarını bekleyen başka biriyle temas halindeydim, ama doktora söylediğimde hala bana bir test yapamayacağını söyledi; arkadaşımın sonuçları olumlu sonuçlanırsa geri gelmeye teşvik etti. "Muhtemelen anladın, ama seni test edemem" dedi. Dürüst olmak gerekirse, ben gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Belki de aşırı tepki gösterdiğimi hissettim, ama aynı zamanda gerçekten hasta olduğumu ve muhtemelen virüsü aldığımı biliyordum. Gerçekten kafa karıştırıcıydı. Doktora dedim ki, "Ah, muhtemelen şu anda bununla dolaşan, enfekte ve pozitif olan tonlarca insan var, ama kim test edilmedi?" Ve dedi ki, "Kesinlikle." 13 Mart: Acil bakım beni test olmadan eve gönderdikten sonra semptomlarım gelişti. Öksürük devam etti, ama ateşim gitti - bu da ilk başta beni daha iyi olduğumu düşündürdü. Sonra aşırı yorgunluk, başınızı yastıktan kaldıramayacağınız tür geldi. Sonra baş ağrısı geldi. Ben migren hastasıyım, bu yüzden baş ağrılarını gerçekten halledebilirim. Ama aldığım baş ağrılarını memnuniyetle migrenle alırdım. Acımasızdılar. Ve hiçbir şey işe yaramadı. Tylenol değil. Hiçbir şey dokunmadı. Neredeyse beynim kaynıyordu ya da birileri kafamın içinde sıkıyor gibiydi. Dayanılmazdı. Ayrıca bulantı ve iştahsızlık yaşamaya başladım. 16 Mart'ta erkek arkadaşım hastalandı. Benim yaptığım gibi düştü: şiddetli ateş; dondurucu soğuk, sonra aşırı sıcak. Ateşi 102.5 idi. Böylece kalktım ve yürüdüm. "Onunla ilgilenmem gerekiyor" diye düşündüm. Ne kadar hasta olduğumu düşünmemeye çalıştım. 18-21 Mart: ER arkadaş götürdüm. Bu arada evde yalnızdım, kusuyordum ve duş almak için çok zayıftım. 18 Mart'ta John'u hastaneye götürdüm, burada COVID-19 için kabul edildi ve test edildi. Onu bırakacak sonra eve yalnız gittim, yatağa girdim ve dört gün orada kaldım. Daha hastalandım ve daha hastalandım. Bu sayfada en büyük sorunum, iştahım gereklidir idi. Sonra tat ve koku hissimi kaybettim. Ve soğuk algınlığı gibi değildir, tat ve kokuyu kaybetmeyinde ve tıkalısınız. Bu duyulardan hiçbir izim yoktu. Bana çürük yumurta servis edilebilirdin ve farkı bilmezdim. Sonra ishal geldi. Bu durumda, bazı ölecekmiş gibi hissettim. Benden hiçbir şey kalmamış gibi geldi. Yemek yiyemedim. İçemedim. Yürüyemedim. Duş alamadım. Başımı yastıktan bile kaldıramıyordum. Çok güçsüzdüm. Arkadaşım hala hastanedeydi. 22 Mart: Hastaneye gittim ve sonunda COVID-19 için test edildim. Erkek arkadaşımın belirtilerim hakkında mesaj atıyordum ve onlardan hemen ambulans çağırmamı öneren doktoruna bahsetti. Ambulans evime geldiğinde EMT'ler içeri girmeyecekti. Kapımı çaldılar ve cevap vermemi beklediler. Korkmuş görünüyordu ve yanıma gelmekten bile çekiniyorlardı. Beni ambulansa doğru yürüdüler ve oturttular. Yardım alma yolunda olduğumu bilerek rahatlama hissettim. ER'nin kapılarına girer girmez bir hemşire bana bir maske ile koşarak geldi ve "Çabuk, hemen giy" dedi. O da kusma için bana bir çanta verdi çünkü ben geldiğimde kuru öğürme oldu. Sonunda, bir yatak verildi ve hastaların perdeleri ile ayrıldı hasta bir koy içine alındı. Kimse beni yaklaşık bir buçuk saat görmeye gelmedi. İlk gördüğüm kişi hemşireydi. Sıcaklığımı ve tansiyonumu aldı ve aşırı derecede susuz olduğumu söyledi - bu yüzden sıvılar için IV'e bağlandı. Doktor geldiğinde, ona hemen erkek arkadaşımın hastanedeyken yeni koronavirüs için pozitif test ettiğini söyledim. Eğer bunu gündeme getirmeseydim, beni test edeceklerini sanmıyorum çünkü o sırada ateşim yoktu. Ancak, pozitif test eden ve diğer tüm semptomları listede olan biriyle doğrudan temas kurduğum için, doktor bana testi verdi. Ve eğlenceli değildi. Burnunu gerçekten yükselten bir çubuk. Acı verici ve rahatsız ediciydi ve sonrasında biraz kanlı bir burnum vardı. Hoş değil. COVID-19 için test edildikten sonra, oksijen ve akciğerlerimi kontrol etmek için birkaç kan testi ve göğüs röntgeni de verildi. On iki saat sonra hastaneden serbest bırakıldım ve birkaç gün içinde test sonuçlarımı alacağımı söyledim. Nefes alamazsam geri dönmem söylendi. Aksi takdirde, en iyi öz yalıtım uygulamaları hakkında bir çıktı aldım ve iki hafta üç gün karantinaya almam gerektiğini söyledim. Erkek arkadaşım aynı günün başlarında hastaneden serbest bırakılmıştı, bu yüzden eve gittim ve birbirimize bakmaya devam ettik. 24 Mart: Instagram'a COVID-19 yolculuğum hakkında bilgi verdim. Bu noktada, bazı belirtilerim azaldı ve tamamen korkunç hissetmedim, bu yüzden başkalarına deneyimlerimden bahsetmeye karar verdim. Avustralya kabartma yemeğindeki yabancılar bana ulaşmaya ve "Ah, ben bu masadaydım ve ben de hastalandım" ya da "Beni tanımıyorsun, ama o akşam yemeğindeydim ve pozitif test ettim ." Herkes tahtadan çıkmaya başladı. 27 Mart: Hastaneden yeni koronavirüs için pozitif test yaptığımı doğrulayan bir telefon aldım. O gün telefonum çaldığında hastane olduğunu biliyordum. Hemen aldım ve bir hemşire bana COVID-19 için pozitif test yaptığımı ve zaten yaptığım şeyi yapmaya devam ettiğimi söyledi. Bana sonuçları verdiğinde, sonunda kendimi onaylanmış hissettim. Virüs olduğumu derinlemesine biliyor olmama rağmen, sonunda bir cevap almak iyi hissettirdi - tedavi olmasa bile. 2 Nisan: Sonunda yine kendim gibi hissettim. 2 Nisan'a kadar geçen günler, bulantı gitti ve sonunda tekrar yemeye başlayabildim. Henüz hiçbir şeyi tam olarak tadamadım veya koklayamadım, ama açtım. Arkadaşım ve ben BRAT diyet ile başladı: ekmek, pirinç, elma püresi ve tost. Tutabileceğimiz tek şey bu. Ama en azından geri iştahımız vardı. Sonunda duş gibi şeyleri yapmak için enerjiye sahip olmaya başladım ya da tekrar çizmeye başladım. Dışarıda bir yürüyüşe çıktım, diğerlerinden güvenli bir mesafede durdum ve hatta bahçeciliğe bile başladım. 7 Nisan'da, izolasyon sürem bittikten sonra, bir bakkal dükkanına gittim. (O zamana kadar komşularımız kapıda yemek bırakıyordu.) Maskemi ve eldivenlerimi taktım ve en yakın pazara doğru yürüdüm. Mağazada kendilerini mesafeye düşürmeyen ve ellerini dezenfekte etme konusunda uyanık olmayan birçok insanı gördüğümde şok oldum. Umarım insanlar hikayemi okur ve ciddiye alır. Ailemin ve arkadaşlarımın virüsün neler yapabileceğini gördükleri için her zamankinden daha temkinli olduklarını biliyorum. Herkes etkilenebilir ve en kötüsü için bir köşeyi çok hızlı bir şekilde döndürebilirsiniz. Hem benim hem de erkek arkadaşımın başına geldiğinden beri bilmeliyim. Gallery: Evde temizlemeyi unutacağınız 14 mikroplu şey (İyi Temizlik) Kaynak: WomensHealth
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Dünya sağlık Örgütü (WHO): Koronavirüsün domuz gribinden 10 kat daha ölümcül olduğunu söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, koronavirüsün neden olduğu hastalık olan COVID-19'un 2009 yılında dünyanın birçok yerine yayılan H1N1 domuz gribinden resmi olarak 10 kat daha ölümcül olduğunu doğruladı. DSÖ Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'den yapılan bir brifingde, yayılmayı gerçekten durdurmanın tek yolunun bir aşı olduğunu söyledi. Dünyada şu ana kadar 1.8 milyondan fazla insan enfekte oldu ve en az 115.000 kişi öldü. Tedros, “Birkaç ülkeden gelen kanıtlar bize bu virüs, nasıl davrandığı, nasıl durdurulacağı ve nasıl tedavi edileceği hakkında daha net bir resim veriyor. “COVID-19'un hızla yayıldığını biliyoruz ve bunun ölümcül olduğunu biliyoruz - 2009 grip salgınından 10 kat daha ölümcül.” Domuz gribi, yaygın olarak bilindiği gibi, 18.500 kişiyi öldürürken, Lancet'e atıfta bulunan Agence France Presse (AFP), gerçek ücretin 151.700 ile 575.400 arasında daha yakın olabileceğini bildirdi. Tedros, “Virüsün huzurevleri gibi kalabalık ortamlarda daha kolay yayılabileceğini biliyoruz,” diye devam etti. “Erken vaka bulma, test etme, izole etme, her vakaya özen gösterme ve her bir kişiyi izleme işleminin aktarımı durdurmak için çok önemli olduğunu biliyoruz.” Bazı ülkelerde vakaların her üç ila dört günde bir ikiye katlandığına dikkat çeken Tedros, hastalığın hızlı bir şekilde hızlandığını ancak “çok daha yavaş yavaşladığını” söyledi. “Başka bir deyişle, aşağı iniş, yukarı inişten çok daha yavaş” dedi. “Bu, kontrol önlemlerinin yavaş ve kontrollü bir şekilde kaldırılması gerektiği anlamına geliyor.” Tedros, ABD'de ve liderleri kısıtlamaları gevşetmek isteyen diğer ülkelerde ekonominin kapanma kısımlarının yeniden başlatılmasının ölümcül olabileceğini söyledi. Aynı zamanda, Birleşik Krallık, Danimarka, İzlanda, Finlandiya, Almanya, Norveç ve İsveç'ten bazı kalkınma bakanlarının yakın tarihli bir ortak yazıda yaptığı gibi, dünyadaki herkesi birlikte çalışmaya davet etti. Tedros, “Bu hastalıkla birlikte mücadele etmenin tek seçeneğimiz olduğunu söylediler” dedi. “Daha fazla anlaşamadım. İleriye dönük yol dayanışma - ulusal düzeyde dayanışma ve küresel düzeyde dayanışma. ” Kaynak: New York Daily News
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Birazda gülelim değil mi ? Hula hoop rekoru sahibi bize sosyal mesafeyi nasıl uyguladığını gösteriyor
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Matthew McConaughey hayranlarına nasıl dikişsiz yüz maskesi yapacaklarını gösteriyor Ayrıca herkesi Badass Bandito Face Mask yarışmasına çağırıyor.
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 107 artarak 1403'e yükseldi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 24 saat içerisinde 107 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Türkiye'de can kaybı 1403'e yükselirken, vaka sayısı da 4 bin 62 artışla 65 bin 111'e ulaştı.
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin GM (General Motor) Otomobil üreticisi, ABD hükümeti için vantilatörlerin seri üretimine başladı Merak ediyorum Türkiye de ihtiyaç olanları nereden karşılıyorlar General Motors Salı günü yaptığı açıklamada, ciddi hasta koronavirüs hastalarını tedavi etmek için gereken ventilatörlerin seri üretimine başladığını ve ilk partiyi bu ay ABD hükümetine teslim edeceğini söyledi. Geçtiğimiz hafta Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, Ağustos ayının sonuna kadar 30.000 ventilatör yapmak için GM'ye 489.4 milyon dolarlık bir sözleşme verdi. Ventilatör firması Ventec Life Systems ile çalışan GM, Nisan ayında 600'den fazla ventilatör göndereceğini söyledi. Bakan, siparişin neredeyse yarısını Haziran ayı sonuna kadar ve tam siparişin Ağustos ayı sonuna kadar doldurmayı beklediğini de sözlerine ekledi. GM'in hisseleri öğleden sonra ticaretinde çok az değişti. Koronavirüs ile ilgili kilitlenmelerin otomobil satışları üzerinde yoğunlaşması nedeniyle stok bu yıl% 37'den fazla düştü.
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgını sırasında Dünya Sağlık Örgütünün Suçlu Olduğunu açıklayarak Örgüte verdikleri fonu durdurduklarını açıkladı....
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin İlk Defada Bir Ön Çalışmada İlk 'Önemli' Koronavirüs Mutasyonu Keşfedildi Bilim adamları bir ön çalışmada, COVID-19 hastalığına neden olan koronavirüsün ilk önemli mutasyonu olduğuna inandıklarını bildirdiler. Ancak uzmanlar Newsweek'e, bulgunun COVID-19'u önlemek için bir aşı oluşturma çabalarını tehlikeye düşürmesinin olası olmadığını söyledi. Çalışmanın yazarları, COVID-19'a neden olan koronavirüsün adı olan 106 SARS-CoV-2 örneğinin genetik yapısını bir veritabanından inceledi. Bunları, ciddi akut solunum sendromunu (SARS) tetikleyen ve 2002'de bir salgını başlatan virüs olan 39 genom SARS gen dizisi ile karşılaştırdılar. SARS-CoV-2 hakkındaki tam veya neredeyse tam veri, ABD'den 54 kayıt içeriyordu., 35 Çin, üçü İspanya, ikisi Brezilya ve Avustralya, Finlandiya, Hindistan, İtalya, Nepal, Güney Kore ve İsveç'ten birer tane oluşturuyor. Ekip bulgularını bioRxiv web sitesinde yayınladı, yani bilimsel dergilerde yayınlamak için gereken titiz akran değerlendirme sürecinden geçmedi. Çalışmaların bu şekilde serbest bırakılması, bilim insanlarının bir pandemi gibi hızla değişen bir durumda yardımcı olabilecek bir konu hakkında tartışmalara yol açmasını sağlar. COVID-19 virüsü olan Sars-CoV-2'nin, 2002 ve 2003 salgınında SARS'den "çok daha düşük" bir mutasyon oranına ve genetik çeşitliliğe sahip olduğu bulundu. Araştırmacılar, "Nispeten kararlı bir SARS-CoV-2 genomu, daha az mutasyon [geçerli] bir aşı ve antiviral ilaçların hızlı bir şekilde geliştirilmesi umudunu artırdığından, salgın kontrolü için iyi bir göstergedir." Örneğin, COVID-19 virüsünün başak proteinini kodlayan, insan hücrelerine bağlanmasını sağlayan genler büyük ölçüde aynı kaldı.
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Amerikalılar yeni bir problemi işaret ettiler. Bütün olanakların koronavirüse çevrildiği şu sırada COVID-19 salgını sırasında kızamık aşısı olamayan milyonlarca çocuğun tehlike altında olduğunu belirttiler... Dünyadaki ülkeler COVID-19 salgınıyla mücadele etmek için kapanırken, üst düzey sağlık örgütleri Amerika da 117 milyon çocuğun kızamık aşısını kaybetme riski taşıdığını söylüyor. Tabi bizim Türkiye deki sayıdan bir haberim yok bu nedenle bilenler buraya bu sayıyı ekleyebilir. Dünya Sağlık Örgütü, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Birleşmiş Milletler Vakfı'nı içeren bir sağlık ortaklığı olan Kızamık ve Kızamıkçık Girişimi'ne göre, 24 ülkedeki kızamık aşı kampanyaları zaten ertelendi ve daha fazlasının ertelenmesi bekleniyor. Mart ayında DSÖ, COVID-19 karşısında yeni hükümler yayınladı ve hükümetlerin o bölgede aktif kızamık salgını olmadığı sürece kızamık aşıları gibi önleyici aşı kampanyalarını geçici olarak duraklatmasını önerdi.
Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Çin ve ABD'de COVID-19 aşısı bulma yarışı ısınıyor Üç potansiyel COVID-19 aşısı, Çin ve ABD'deki gönüllülerde erken aşama testlerinde hızlı ilerleme kaydediyor, ancak gerçekten işe yarayıp yaramayacaklarını kanıtlamak hala uzun bir yol. Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Çin’in CanSino Biologics’in aşı adayını test etmenin ikinci aşamasına başladığını söyledi. ABD'de, Ulusal Sağlık Enstitüleri ve Moderna Inc. tarafından yapılan bir çekim çok geride değil. Geçen ay deneysel aşıyı alan ilk kişi ikinci bir doz için Salı günü Seattle kliniğine döndü. NIH bulaşıcı hastalık şefi Dr. Anthony Fauci, Associated Press'e şu ana kadar “kırmızı bayrak yok” dedi ve bir sonraki daha büyük test aşamasının Haziran ayında başlayacağını umuyordu. Inovio Pharmaceuticals'tan üçüncü bir aday geçen hafta ABD'de ilk adım güvenlik testi için deneysel çekimler yapmaya başladı ve çalışmalarını Çin'e genişletmeyi umuyor. İlk testler güvenliğe odaklanıyor ve her iki ülkedeki araştırmacılar farklı dozlarda farklı dozlar deniyorlar. Ancak ikinci aşamaya geçmek, birçok insanda aşıların test edilmesine izin veren kritik bir adımdır ve enfeksiyona karşı korudukları belirtilerini araştırır. Geçtiğimiz hafta CanSino, iki doz aşıyı kukla çekimlerle karşılaştırarak bir sonraki çalışmaya 500 kişiyi kaydetmeyi amaçladığını gösteren bir rapor hazırladı. İleriye baktığımızda Fauci, yeni koronavirüs yaz ve sonbaharda yeterince geniş bir şekilde dolaşmaya devam ederse, daha önce büyük olasılıkla tahmin ettiği 12 ila 18 aydan biraz daha erken büyük çalışmaları bitirmenin mümkün olabileceğini söyledi. gelecek sezon." “Lütfen bu uyarıyı söyleyeyim: Etkili olduğunu varsayıyorum. Bakın, bu büyük 'eğer', ”dedi Fauci. "Etkili olmalı ve güvenli olmalı." Çin'deki bir basın toplantısında yetkililer, çalışmaların düzgün yapılması gerektiği konusunda da uyardılar. Çinli bir biyofarmasötik uzmanı Wang Junzhi, "Acil bir durumda olmamıza rağmen, aşı incelemelerinde güvenlik ve etkililik standartlarını düşüremeyiz." Dedi. “Halk çok dikkat ediyor.” Dünya Sağlık Örgütü bu hafta, dünyanın dört bir yanındaki kalkınma aşamalarında beş düzineden fazla aşı adayı saydı. Birçok araştırma grubu işi hızlandırmak için bir araya geliyor; Salı günü yapılan duyuruda, aşı devleri Sanofi ve GSK, bir adayın ortağı olan en son üye oldular. DSÖ'nün listesinde aşı yapmak için çok çeşitli yollar var - bu yüzden bir yaklaşım ortadan kalkmazsa, umarım başka bir yaklaşım olacaktır. CanSino’nun aşısı, Ebola’ya karşı korumak için oluşturduğu genetik olarak tasarlanmış bir şut üzerine kuruludur. Önde gelen ABD adayları, bir koronavirüs genetik kod parçasının kopyalarından yapılan farklı bir yaklaşım kullanıyor. İlişkili Basın Sağlığı ve Bilim Bölümü, Howard Hughes Tıp Enstitüsü'nün Fen Eğitimi Bölümü'nden destek almaktadır. AP yalnızca tüm içerikten sorumludur.
Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Kadın ülke liderleri, krizi (Koronavirüs pandemisi) daha mı iyi yönetiyorlar? Siz ne dersiniz bu konuda?
Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Çin kendi halkını muhtemel Koronavirüs pandemi konusunda 6 gün boyunca uyarmadı... Üst düzey Çinli yetkililerin gizlice belirledikten altı gün sonra, muhtemelen yeni bir koronavirüsten bir salgınla karşı karşıya kaldıklarını, hastalığın merkez üssündeki Wuhan şehri on binlerce insan için toplu bir ziyafete ev sahipliği yaptı; Milyonlarca Ay Yeni Yıl kutlamaları için seyahat etmeye başladı. Başkan Xi Jinping, 20 Ocak'ın yedinci gününde halkı uyardı. Ancak Associated Press tarafından elde edilen dahili belgelere ve geçmişe dönük enfeksiyon verilerine dayalı tahminlere göre, neredeyse bir hafta boyunca kamu sessizliği sırasında 3.000'den fazla insan enfekte oldu. . 14 Ocak'tan 20 Ocak'a kadar olan gecikme, dünya çapındaki hükümetler virüsü ele almak için haftalarca hatta aylarca ayaklarını sürükledikçe, Çinli yetkililerin salgına karşı her düzeyde yaptığı ilk hata veya en uzun gecikme değildi. . Ancak ilk ülkenin yeni koronavirüs ile karşılaşma gecikmesi kritik bir zamanda geldi - salgının başlangıcı. Çin’in halkı uyarmak ve paniğe kapılmamak arasında bir çizgide yürümeye çalışması, yaklaşık 2 milyon insanı enfekte eden ve 126.000'den fazla can alan bir salgın için zemin hazırladı. Los Angeles'taki California Üniversitesi'nde bir epidemiyolog olan Zuo-Feng Zhang, “Bu çok büyük” dedi. "Altı gün önce harekete geçselerdi, çok daha az hasta olurdu ve tıbbi tesisler yeterli olurdu." Bununla birlikte, başka bir epidemiyolog, Hong Kong Üniversitesi'nden Benjamin Cowley, bunun zor bir çağrı olabileceğini belirtti. Sağlık görevlileri alarmı vaktinden önce kaldırırlarsa, “ağlayan kurt gibi” güvenilirliklerine zarar verebilir ve halkı harekete geçirme yeteneklerini sakatlayabilirler. AP'nin elde ettiği iç bültenler, Çin’in Pekin'deki liderlerinin altı günlük gecikmenin neredeyse iki haftanın üzerine çıktığı sırada, Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi'nin yeni bir vaka kaydetmediğini doğruladı. Ancak bu süre zarfında, 5 Ocak - 17 Ocak arasında, yüzlerce hasta sadece Wuhan'da değil - nihayet geçen hafta yeniden açılan - hastanelerde görülüyordu, ancak ülke çapında. Uzmanlar, Çin’in bilgi, bürokratik engeller ve komuta zincirine kötü haber gönderme konusundaki katı kontrollerinin erken uyarılara yol açtığını söyledi. Bu iç raporlar olmadan, 13 Ocak'ta Tayland dışındaki ilk dava, Pekin'deki liderleri önlerindeki olası salgını tanımak için galvanizlemek zorunda kaldı.
Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Koronavirüs yayıldıkça, hapishanedeki mahkumlar özellikle savunmasız kalıyor... GERÇEKLER ABD dünyadaki en büyük nüfusa sahip nüfusa sahiptir - yaklaşık 2,3 milyon kişi - çoğu, hücrelerden duşlara ve yemek alanlarına kadar her şeyi paylaştıkları tesislere sıkıştı. Bu onları Covid-19 gibi bulaşıcı virüslerin yayılmasına karşı daha savunmasız hale getirir. - Vox.com Federal Cezaevleri Bürosu, yetkililer virüsün yayılmasını engellemeye çalışırken, önümüzdeki 14 gün boyunca binlerce mahkumun hücrelerine kilitli tutulmasını planlıyor. - Wall Street Journal. Başsavcı Bill Barr yetkililere, büyük salgınları barındırmaya çalışan hapishane komplekslerinde “savunmasız” mahkumları serbest bırakma çabalarını yoğunlaştırmalarını emretti. - POLITICO
Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin ABD koronavirüsü: Birkaç günlük düşüş eğiliminden sonra kaydedilen bir günde en fazla ölüm sayısı ABD, en fazla sayıda koronavirüs ölümünü, ölüm ücretinin düştüğü veya neredeyse düz olduğu birkaç gün sonra kaydetti. Johns Hopkins Üniversitesi davalarına göre günlük ölüm sayısı Salı günü 2.405 idi ve toplam ABD ölüm sayısını 26.033'e çıkardı. ABD'de en az 609.240 kişiye virüs bulaştı. Acımasız sayılara rağmen, sağlık yetkilileri ABD sayılarının dengelendiğine inandıklarını, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü müdürü Dr. Anthony Fauci, Çarşamba günü NBC'nin "Bugün" adlı gazetesinde yaptığı açıklamada, "Son birkaç gündür gördüğümüzün şüphe yok. Yine de yetkililer, devletlerin sosyal uzaklaştırma tedbirlerini henüz hafifletmemesi gerektiği konusunda uyarıyorlar çünkü Amerikalılar tekrar evden çıkmaya başladığında virüsün yeniden canlanması büyük olasılıkla. Ülkede başka bir ölümcül dalganın önlenmesinde kilit nokta, yeni vakaları izlemek ve izlemek için kullanılan araçlardır. Fauci, "Kaynaklarınızın gerçek zamanlı olarak tanımlanmasını, izole edilmesini ve iletişimin izlenmesini çok verimli bir şekilde yapabilmesini istiyorsunuz." Dedi.
Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Bill Gates, Trump'ın DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü - WHO World Health Organization) finansmanını durdurma kararının 'göründüğünden daha tehlikeli' olduğunu söyledi Microsoft kurucusu ve hayırsever, bir tweet'de, "Çalışmaları Covid-19'un yayılmasını yavaşlatıyor ve bu çalışma durdurulursa başka hiçbir kuruluş onların yerini alamaz. DSÖ, Ocak ayının sonunda ve bir hafta sonra koronavirüsü uluslararası bir halk sağlığı acil durumu ilan etti ve Bill ve Melinda Gates Vakfı, salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için 100 milyon dolara kadar söz verdi.
Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 1518'e yükseldi Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 115 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin 281 yeni vaka tespit edildi. Böylece koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 1518'e, toplam vaka sayısı ise 69 bin 392'ye yükseldi
Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Doktor: Yeni çalışma herkesin test edilmesi gerektiğini gösteriyor Jonathan Reiner, yeni bir çalışmanın, virüsün belirtilerini göstermeseler bile herkesin Covid-19 için test edilmesi gerektiğini belirtti.
Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Çin Wuhan da 'Islak Pazarlar' diye anılan semt pazarları yeniden faaliyete geçti Çin'in Wuhan kenti 76 günlük kilitlenmeden çıksa bile, Aralık ayında ilk COVID-19 kümesinin tespit edildiği Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarı kepenkli ve yoğun bir şekilde korunuyor. Ancak Wuhan'ın diğer sözde “ıslak pazarlar” şimdi sakinleri yeni bir normale uyum sağladıkları için iş hayatına geri döndü. ABC News, kentin en büyük pazarlarından biri olan ve evlerinde karantinaya alınan Wuhan sakinlerine taze ürünler sağlamak için salgın boyunca açık kalan Baishazhou Tarım Ürünleri Pazarı'nı ziyaret etti. Devlete ait bir İngiliz gazetesi China Daily'ye göre, Baishazhou Pazarı'nda Wuhan’ın Şubat ayı ortasında kilitlenmesiyle birlikte günlük 2.300 ton taze ürün ve et satın alındı. Satın almalar yerel yerleşim yerlerine teslim edildi ve daha sonra gönüllüler tarafından evlere dağıtıldı. Islak pazarlar, Çin ve Asya'nın geri kalanlarının taze ürünlerini uygun fiyatlarla nasıl elde ettikleri. Bu pazarların çoğunda artık çiftlik hayvanları yoktur ve daha azı vahşi hayvanları çalı eti olarak satmaktadır. Propaganda afişleri şimdi Baishazhou'nun girişine asılıyor: "Canlı kümes hayvanı satışlarını kesin olarak yasaklayın ve yaban hayatı ticaretini ciddi şekilde engelleyin!" Çin hükümeti kısa süre önce koronavirüse yanıt olarak vahşi hayvanların satışını ve tüketimini durdurdu. ABC News'e verdiği demeçte, “Huanan'ın başı dertte olduğundan, pazarımız sıkı bir şekilde yönetildi,” dedi. Kimse ikinci 'Huanan Pazarı' olmak istemiyor. Herkes korkuyor. ” Bir Baishazhou Market panosu, 10 virüslü COVID-19 vakasının tesiste tespit edildiğini, ancak enfekte olmuşların pazar satıcıları mı yoksa müşteriler mi olduğunu bilmediğini söyledi. Panoya göre hastalar iyileşti. Asya'nın ıslak pazarları, bir zamanlar içinde satışa sunulan egzotik vahşi hayvanlar nedeniyle yoğun bir şekilde incelendi. Bilim adamları, pazarlardaki koşulların ve yaban hayatı ile insanlar arasındaki yakınlığın onları yeni bir virüsün türler arasında atlaması için mükemmel bir fırlatma rampası haline getirdiğine inanıyorlar.
Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Japonya evde kalı tüm ülkeye yayıyor... Japon hükümeti, vatandaşların tüm ülkeye evde kal çağrısını genişletti ve 400.000 kadar kişinin daha acil bir eylem olmadan orada ölebileceği bildirildi.
Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Yeni Koronavirüs Dünyada onaylanan testlerden Altı Kat Daha Hızlı Sonuç Üretebilir Yeni bir koronavirüs testi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından kullanılan testten en az altı kat daha hızlı, yaklaşık 40 dakika içinde sonuç üretme potansiyeline sahiptir. Halihazırda mevcut olan testlere benzer şekilde, bu yeni bir burun bezinden toplanan verileri kullanır. Düzenleme için belirli DNA dizilerini bileyebilen bir teknoloji olan CRISPR kullanarak, teşhis belirli genetik dizileri hedefler. Dünya Sağlık Örgütü'nün testinden veya CDC testinden gen bölgesini hedeflemek yerine, her ikisini de hedefler. Testin pozitif kabul edilebilmesi için, her iki genin de tespiti olmalı ve her iki genin de tespit edilmesi durumunda olası bir pozitif değer olmalıdır. Sonuçlar yanal akış şeridinde verilir. Okuma, evde bir hamilelik testinin nasıl çalıştığına benzer, bu nedenle yorumlanması nispeten kolaydır. Test, Amerika'nın yeni koronavirüs salgına verdiği yanıtta İngiliz anahtarı olmuştur. İlk başta, yeterli test yoktu, daha sonra testler hatalı sonuçlar üretti ve şimdi iyileştirmeler yapıldı, sonuç almadaki gecikme süreleri, insanların enfekte olup olmadıklarını bilmelerini günlerce bekletti. Son 40 yılda, dünya en az yedi ortaya çıkan virüsle uğraşmak zorunda kaldı: HIV, SARS, MERS, H1N1, Ebola, Zika ve şimdi SARS-CoV-2 adlı yeni bir koronavirüs. Her virüs benzersiz olsa da, ortak bir sorun paylaştılar. Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco ve Mammoth Biosciences'tan yeni testin gelişimine öncülük eden araştırmacılar, "Her seferinde, hızlı, erişilebilir ve doğru moleküler tanısal testlerin eksikliği, ortaya çıkan viral tehdide halk sağlığı tepkisini engelledi." Perşembe günü Nature Biotechnology'de yayınlanan bir çalışmada yazdı. ABD dünya çapında yeni bir koronavirüsün en büyük salgını yaşamaktadır ve Perşembe sabahı itibariyle 639.733 kişi pozitif test yapmıştır. Bir zamanlar Çin'e ve eşlerine yakın zamanda seyahat eden insanlarla sınırlı kaldığında, salgın şimdi topluluk aktarımı tarafından yönlendiriliyor. Ülke genelindeki insanlar, testlerinin sonuçlarını almak için uzun geri dönüş sürelerinden şikayetçidir. Uzun bekleme sürelerine katkıda bulunmak, tesislerdeki laboratuvarların ve makinelerin yanı sıra, numunelerdeki akını işleyecek personelin eksikliğidir. Perşembe sabahı itibariyle, Johns Hopkins Üniversitesi tarafından sürdürülen izleyiciye göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde 3,2 milyondan fazla insan test edildi. Bazı insanlar 24 saat içinde sonuçlarını alabilirken, diğerleri 10 gün beklediğini ve altı gün boyunca sonucunu almayan Kentucky Senatörü Rand Paul gibi tanınmış insanlar bile gecikmeler yaşadıklarını bildirdi. Araştırmaya katılan araştırmacılar, "SARS-CoV-2 enfeksiyonu için hızlı tanı testleri için acil bir halk sağlığı ihtiyacı var."
Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2020 5 yıl Yazar Admin Eğer bir yeni koronavirüs taşıyıcıysanız, neredeyse kesinlikle sessiz bir yayılmadan suçlusunuz demektir. Çin'deki bilim adamları, SARS-CoV-2 virüsünün insandan insana ne kadar kolay yayıldığına - yönetilebilir bir salgını kontrol dışı bir salgına dönüştürebilen bir “şifreli” bulaşma biçimine yeni bir ışık tuttu. Bilim adamları, yeni koronavirüs ile enfekte olan insanlar, ilk hastalık belirtileri ortaya çıkmadan neredeyse 2 1/2 gün boyunca yayıyorlar. Aslında, enfekte olmuş bir kişinin bulaşması, ateşin ilk kızarmasını hissetmeden, yaklaşık olarak vücut ağrısının ilk twingini fark etmeden veya ilk öksürük deneyimini yaşamadan 18 saat önce zirveye ulaşır. Kısacası, enfekte olmuş bir kişi, virüsü havaya püskürtürken, kapı kolları ve korkuluklara bırakırken ve gelecekteki enfeksiyonlar için tohumları ekerken iki tam günden fazla bir süre boyunca iyi hissetmek için dolaşabilir. Bu korkunç “asemptomatik yayılma” fenomeni değildir - semptomları hafif veya yok olduğu için koronavirüsü yaydıklarını bilmeyen insanların gizli bulaşıcılığı. Bu, çok daha yaygın olan “presemptomatik yayılma” örneğidir. Birkaç gün içinde serpme makinesinin sefaleti, tüm çevresine koronavirüse maruz kaldıklarını gösterecektir. Ama o zamana kadar yolunu zaten geçenler için çok geç olacak. Çarşamba günü Nature dergisinde yayınlanan bulgular, dünyanın çoğu pandemi öncesi yaşama dönüşü düşündüğü için okullardaki çocuklar, mağazalarda alışveriş yapan kişiler ve ofis odalarındaki işçilerle yeni bir meydan okuma sunuyor. COVID-19 yapım aşamasında olan hastaların koronavirüsü başkalarına iletme olasılığı yüksek olan noktada, çalışan girişlerinde ateş tarama termometreleri ve restoran yemek yiyenler için semptom anketleri onları ferret etmek için hiçbir şey yapmaz. Koşuya çıkmak, yiyecek alışverişini yapmak ve köpeklerini yürümek için yeterince iyi hissediyorlar. Ve maske takmadıkça, virüsleri yönünüze sokuyor olabilirler. Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık acil durum koordinatörü Maria Van Kerkhove geçtiğimiz günlerde koronavirüs enfeksiyonu için pozitif test eden asemptomatik kişilerin% 75'inin sonunda hastalanacağını tahmin etti. Bu sayı, King County, Wash'daki bir bakımevinde alınan bir taksitten çok uzak değil. Şubat ayı sonlarında, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Washington Eyalet Halk Sağlığı Laboratuvarı araştırmacıları uzun süreli bakım tesisine süpürüldü ve koronavirüs için pozitif test yapan ancak semptomları olmayan 13 sakin buldu. Araştırmacılar bir hafta sonra geri döndüklerinde, bu 13 sakinden 10'u (veya% 77'si) COVID-19'dan muzdaripti. Araştırmacılar CDC'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporunda, bu 10 presemptomatik sakininin hareketlerinin, sakinlerin yaklaşık% 30'una hızla ulaşan bir enfeksiyon oranına “katkıda bulunmuş olabileceğini” yazdı. Doğa araştırmasında Çinli bilim adamları SARS-CoV-2 virüsü için pozitif test eden 94 kişiyi işe aldılar. Bir yanak beziyle, her bireyin viral yükünü (virüsün hücrelerinde ne kadar agresif bir şekilde çoğaldığını gösteren bir gösterge) düzenli olarak ölçtüler - 21 güne kadar. Swablar, viral yüklerin semptomların başlamasından kısa bir süre sonra en yüksek olma eğiliminde olduğunu, daha sonra virüsün artık tespit edilemediği yaklaşık 21. güne kadar kademeli olarak azaldığını gösterdi. Daha sonra araştırmacılar, bir hastanın virüsü başka bir kişiye geçirdiği 77 vaka hakkında veri topladılar. Önceki çalışmalara dayanarak, maruz kalma ile ilk hastalık belirtileri arasındaki gecikme süresinin beş günden biraz fazla olduğunu varsaydılar. Hepsini bir araya getirdiklerinde, koronavirüs ile enfekte olanların ilk hastalık belirtilerini gösteren iki ila üç gün içinde oldukça bulaşıcı göründüklerini ve virüsü yayma yeteneklerinin yedi gün içinde hızla düştüğünü tahmin ettiler. Ek olarak, her 100 koronavirüs bulaşı vakası için, bunların 46 ila 55'i arasında bir yerde bir preemptomatik yayıcıya kadar takip edilebileceğini hesapladılar. Günlük yaşam normale dönmeye başladığında halk sağlığı görevlilerinin çalışmalarını zorlaştıracağından emin olabilirsiniz. Yetkililer mağazaların ve işyerlerinin yeniden açılmasına izin verdiği için, bir kişiye “potansiyel iletim olaylarını yakalamak için” nasıl hissettiğini sormaktan daha fazlasını yapmaları gerekecek. Yeni bulgular, tekrarlayan ekonomide güvenilir, yaygın olarak bulunan ve hızlı sonuçlar veren koronavirüs testinin önemini vurgulamaktadır. Yeni salgınlar önlenecekse, koronavirüs testinin enfekte olmuş bazı insanları hala iyi hissederken tanımlamaları gerekecektir. Enfeksiyon durumları konusunda uyarıldıklarında, iş ve sosyal toplantılardan evde kalmaları için teşvik edilebilir veya istenebilir. Sessiz yayılımı azaltmanın yanı sıra, daha hızlı ve daha rutin testler sonuçta hastaların kendilerine yardımcı olacaktır. COVID-19 tedavileri olarak antiviral ilaçlar ve diğer birçok ilaç, enfeksiyonun erken başlangıcında en iyi şekilde çalıştığına inanılmaktadır. Presemptomatik olan enfekte bir kişiyi belirleyerek tedavi, hastalığın seyrini kısaltabileceği ve şiddetini azaltabileceği bir noktada başlayabilir. Ancak, hiçbir hastalık belirtisi göstermeyen insanlar için testler yapmak, mevcut uygulamanın büyük bir genişlemesi olacaktır. 330 milyona yakın bir ülkede, sadece 3,3 milyon test uygulandı ve eyaletler ve ilçeler testlerin kullanılamamasından, sonuçların yavaş dönmesi ve güvenilmez olduğundan şikayet etmeye devam ediyor. “Kimin hasta olduğunu bilmenin ve onları enfekte olmayanlardan uzaklaştırmanın tek yolu test etmektir,” dedi Dr. Ashish Jha, Harvard Üniversitesi Küresel Sağlık Enstitüsü Müdürü. “Bu kelimenin tam anlamıyla Hastalık Salgını 101.” Jha ABD'nin mevcut sosyal mesafe kurallarının gevşetilebilmesi için günde en az 500.000 test gerçekleştirebilmelidir. Eyalet test verileri toplayan COVID İzleme Projesi verilerine göre, mevcut seviyenin üç katından fazla olacaktır.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.