Misafir ofkeliadam Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Fransizlari Kürtler icin atmadik o bölgeden,kansiz dediginiz cözüm Türkiye'nin Sevr'e geri dönmesidir,dün basarilamiyan bugün asla basarilamiyacktir,özgürlük insanca yasam herkesin hakkidir,herkesin keyfi icin Federasyon getirilemez,Üniter devlet sinirlari degistirilmedende insanca yasanabilir.neden oturup kalkip hep Federasyon sakizini cignersiniz bilinmez.saygilarla Sayın Politika, bu nasıl bir cümle aklımalmadı. "O" dediğiniz bölgeden Fransızları atanların kim olduklarını araştırdınız mı hiç? Fransıza karşı silah çatan çetelerin %75 Kürttür. Bakınız bu gün dahi inanıyorum ki bir yabancı gücün işgalinde silaha ilk sarılacaklar Kürtçülük yapıyorlar dediğiniz insanlar olacaktır. Fakat bir iç çatışma hali herşeyin sonu demektir, Antep savunması öncesi çok cılızda olsa bir Kürtçülük akımı söz konusuydu, fakat bu günkü G.Anadoluda pek etkindi denilemez, şayet savunmanın can damarı Antep-Kilis ve Adana bölgesiydi, bu savunma esnasında ard bölgede(Urfa-Mardin-Hakkari) bir karışıklık olsaydı bu gün herşey daha farklı olabilirdi. Özellikle Cizre Beyi Bedirhan Beyin ayaklanmasından sonra karışıklık çıkmamış olması büyük bir şanstı. ********** Alıntı
Misafir ofkeliadam Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2009 Kürt irkcilarin Kürtlestirme vahsetinden kacarak Ermenistana siginan Yezidilerden bir gurup,dogup büyüdükleri topraklardan uzakta kalmis olmalarinin acisini yasiyorlar,Ermenistanin hicbir katkida bulunmadigi kendi kendilerine göcebe gibi yasamk zorunda kalan bu asiret dogduklari topraklara dönmek istiyor ama yok edilme korkusuyla Ermenistanin insanlik disi politikalarina hayatta kalabilmek ugruna katlanmaktadirlar.Sayin Dogrucu davut,demokrasi demokratik hak iddiasinda bulunanlarin kendilerinden olmayanlara nasil davrandiklari yukarda verdigim örnekle sabittir. saygilarla ***** Benim annemin babası Mardin Dargeçitte Arabi aşiretinin ileri gelenlerindendi, Süryanilerin ağasını öldürdü. Ve ölürken vicdan azabı ile öldüğünü biliyorum, her zaman bahsederdi, aramızda arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıkınca Jandarma bize gavurları vurun öldürün serbestsiniz peşinize düşmeyeceğiz sözünü verdi diyordu.! Yezidi kardeşlerimizi kaçırtan Kürtçülük değil devlet teşvikli Sünni Aşırılığıdır! (Buna yalan diyecek bir tek babayiğit tanımam) Onları kimse kürtleştiremez, çünkü onlar zaten Kürttürler! Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2009 Dogrucudavut arkadaşım nereli olduğunu bilmiyorum, Kürtler ile ne derece .. . . Yani bu adamlar belliki bu toprakların yerlileri, ve eskiden beri kurulan devletlerdende ayrı tutulamıyacaklardır. Kürtler yoktur diye bir şey söylemişmiyim ben ? Hatta yanlış anlaşılmasın diye de vurgulamıştım.Kürt tarihinin uydurma olması, Kürtlerin yok olduğu anlamına gelmez. Bunun tartışması daha önce yapılmıştı, merak eden okur. Kürt Tarih Tezinin Dayanılmaz Tutarsızlığı Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sayın Politika, bu nasıl bir cümle aklımalmadı. "O" dediğiniz bölgeden Fransızları atanların kim olduklarını araştırdınız mı hiç? Fransıza karşı silah çatan çetelerin %75 Kürttür. Bakınız bu gün dahi inanıyorum ki bir yabancı gücün işgalinde silaha ilk sarılacaklar Kürtçülük yapıyorlar dediğiniz insanlar olacaktır. Fakat bir iç çatışma hali herşeyin sonu demektir, Antep savunması öncesi çok cılızda olsa bir Kürtçülük akımı söz konusuydu, fakat bu günkü G.Anadoluda pek etkindi denilemez, şayet savunmanın can damarı Antep-Kilis ve Adana bölgesiydi, bu savunma esnasında ard bölgede(Urfa-Mardin-Hakkari) bir karışıklık olsaydı bu gün herşey daha farklı olabilirdi. Özellikle Cizre Beyi Bedirhan Beyin ayaklanmasından sonra karışıklık çıkmamış olması büyük bir şanstı. ********** Ben o cümleyle,Türkiye'nin ilerde bölünmesi icin o savasin verilmedigini anlatmak istedim.Tabii ki orada savas verenlerin cogusu Kürt vatandaslardi,ama neden bu cikisi yapiyorsunuz bende onu anlamadim.Kürt ve Türk ayirimi yapanlar kimlerdir ve Kürtler ve Türkler ayni ülkenin birbirinden ayrilmaz parcalaridir diyenler kimlerdir.Kimliginde bu ülkenin vatandasi olarak tescillenmis olanlari biz hic ayirmadik,ayiramazdik et ve tirnak biribirinden aci vermeden ayrilamaz. Kürtcülük sizinde degindiginiz gibi yeni bir olay degildir.Hep vardi,din maskesi altinda Kürtcülük bir asirdan fazla bir sürecte o bölgede etkili olmaya calismistir.Kurtulus savasini verenler bu ülkenin evlatlariydi,Dogusundan Batisindan Güneyinden Kuzeyinden canlar bu ülkenin kurtulus ve kurulusunda hayatlarini hice sayarak mücadele verdiler.Bugün gelinen nokta ise cok tehlikeli bir durumdadir.Ülkeyi yöneten iktidar partisi ve meclise sokulan yüzde 5'lik Kürtcü parti bu ülkenin bölünmesi icin mümkün olan her yolu denemektedir. Türkiye'nin Cumhurbaskani ve Basbakani "Türkiye'de Kürt sorunu "var diyemez eger diyorlarsa farkli amaclara hizmet vermektedirler.Ve bunun faturasini sirasi geldiginde muhakkak ki ödenecektir. Tarihin degisik dönemlerinde özellikle Ülkenin zayif anlarinda Kürtcülerin din adina ayaklandiklari ve o bölgede karisiklik cikardiklari bir gercektir.Bu karisikliklar Kürt'ler adina yapilan karisiklar degil,tamamen emperyalist güclerin,Kürt'leri Türkiye'nin parcalanmasi noktasinda kullanmalarindandir ki bu o emperyalist ülkelerin arsivlerindeki belgelerle sabittir.Bugünde Kürtcüler Türkiye'nin bölünmesi noktasinda kullanilmaktadirlar.PKK hem AB hem ABD tarafindan desteklenmektedir.Kuzey Irak'ta PKK varsa bunun anlami PKK'nin Amerika tarafindan destekleniyor demektir.AB eger Türkiye'nin AB üyeligine karsi Kürt kartini oynuyorsa PKK'yi destekliyor demektir. Benim anlatmak istedigimi lütfen carpitarak farkli alanlara cekmeyin. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Ben o cümleyle,Türkiye'nin ilerde bölünmesi icin o savasin verilmedigini anlatmak. . saygilarla Bosuna ugrasmayalim. Korku senaryolarimiz tutmayacak, Türkiye asla böälünmeyecek, cünki Türkiye'den ayrilmak isteyen bir halk yok. Bölünme laflari korku dolu bir senaryodan ibaret, amac sadece ülkemizdeki kardesligi ve esit vatandasligi kabul etmemek. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Bosuna ugrasmayalim. Korku senaryolarimiz tutmayacak, Türkiye asla böälünmeyecek, cünki Türkiye'den ayrilmak isteyen bir halk yok. Bölünme laflari korku dolu bir senaryodan ibaret, amac sadece ülkemizdeki kardesligi ve esit vatandasligi kabul etmemek. Avrupa'nın ortasında Yugoslavya bölündü... Hatırlatayım dedim... Türkiye'den ayrılma isteğinde olanların çok çok küçük bir azınlık olduğunu biz de biliyoruz... Onların ne kadar küçük olduklarını önemsemiyoruz, Önemsediğimiz şey; diğer devletlerin Türkiye'nin bölünmesini ne kadar isteyip istemedikleri ya da en azından Türkiye'nin ne istikrarsızlığını ne kadar çok isteyip istemedikleri... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Türkiye'den ayrılma isteğinde olanların çok çok küçük bir azınlık olduğunu biz de biliyoruz...Onların ne kadar küçük olduklarını önemsemiyoruz, Bugün biraz aklı olan Türkiyeden ayrılmak istemez tabii. Iraklı Kürtlerin hali ortada... Okyanus ötesinden verilen direktifle, PKK'nın ve DTP'nin 2000'lerde taktik değiştirmiş olması, ' sorunu demokrasi içerisinde halletmek istiyoruz ' sloganı, tamamen iç politikaya yönelik, haklılaştırma amacıyla yapılan bir takiyyeden ibarettir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Avrupa'nın ortasında Yugoslavya bölündü... Hatırlatayım dedim... Türkiye'den ayrılma isteğinde olanların çok çok küçük bir azınlık olduğunu biz de biliyoruz... Onların ne kadar küçük olduklarını önemsemiyoruz, Önemsediğimiz şey; diğer devletlerin Türkiye'nin bölünmesini ne kadar isteyip istemedikleri ya da en azından Türkiye'nin ne istikrarsızlığını ne kadar çok isteyip istemedikleri... Yugoslavya ile Türkiye asla bir tutulacak bir konumda degiller. Onlar zeten 2. Dünya savasi döneminde ve sonrasinda belirli bir ideoljinin istikametinde suni sekilde birlesen ülkeler ve ayrilmalarida cok dogal. Aralarinda kan bagi bile yoktu. Benzeri eski Cekeslovakya icinde gecerli oldu. Bosuna alakasi olmayan örnekler vermemize gerek yok. Türkiye'de Türk'ü Kürt'ten ayiracak bir güc tanimiyorum, ahiretten baska. Biz Türk cogunlugu olarak yeterki etnik kökenli vatandaslarimiza gerekli degeri ve saygiyi gösterelim, onlari dinleyelim ve kendi dil ve kültürlerini gelistirmelerinden korkmayalim. Kendimize baska ülkelerde ne hak istiyorsak aynisini kendi ülkemizdeki yasayanlarada kayitsiz sartsiz cani gönülden vermemiz gerek. Biz zaten cani gönülden bunlari yapsak bizi bize düsüren cevrelerin yolunu kesecegiz amaaaaa, nafile. Bir nuh diyoruz peygamber demiyoruz. Sorun buradan kaynaklaniyor. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Icimizde kendini bu ülkenin bir ferdi olarak kabul eden hangi etnik kökene ait olursa olsun ülkenin degerleriyle özlesenlerin hicbir problemleri yoktur.Etnik olarak herkes kendi öz kültürünü yasar ve varsa dilinide konusur.Kürtcülerin istedigi ve onlara alet olanlarin amaclari artik bilinmektedir.Üniter bir devlet yapisi icinde etnik yapiya dayali bir yönetim olamaz.DTP yani PKK'nin istedigi ise ortadadir.Onlarin istedigi federasyon Türkiye'nin bölünmesi üniter yapisini kaybetmesi demektir.Buna demokrasi gözü ile bakmak en büyük yanilgidir.Demokrasi tüm ülke capinda gereklidir.Sadece Kürtlere demokrasi istemenin anlami baskadir.Bunu böyle korku senaryosu olarak görmek ise onlarla ayni saflarda olmak anlamini tasir.Kürdistan'in sinirlari belli oldu demek bence korku senaryosunda ne kadar hakli oldugumuzu gösterir.Bunu inkar etmek ise cok anlamlidir. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Yugoslavya ile Türkiye asla bir tutulacak bir konumda degiller. Onlar zeten 2. Dünya savasi döneminde ve sonrasinda belirli bir ideoljinin istikametinde suni sekilde birlesen ülkeler ve ayrilmalarida cok dogal. Aralarinda kan bagi bile yoktu. Boşnakların Müslüman Sırp, Hırvat olduğunu bilmeyenler için normal bir cümle... Biz Türk cogunlugu olarak yeterki etnik kökenli vatandaslarimiza gerekli degeri ve saygiyi gösterelim, onlari dinleyelim ve kendi dil ve kültürlerini gelistirmelerinden korkmayalim. Kendimize baska ülkelerde ne hak istiyorsak aynisini kendi ülkemizdeki yasayanlarada kayitsiz sartsiz cani gönülden vermemiz gerek. Buna karşı çıkan var mı ? Problem bunun üniter yapı içerisinde nasıl çözüleceği. O nedenle, bu boş lafları bırakıp, ayrıntıya girelim. Eğitim derken ne kastediyorsunuz ? Dil, kültür geliştirme derken ne kastediyorunuz ? Açalım bunları tartışalım. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Bugün biraz aklı olan Türkiyeden ayrılmak istemez tabii. Iraklı Kürtlerin hali ortada... Okyanus ötesinden verilen direktifle, PKK'nın ve DTP'nin 2000'lerde taktik değiştirmiş olması, 'sorunu demokrasi içerisinde halletmek istiyoruz' sloganı, tamamen iç politikaya yönelik, haklılaştırma amacıyla yapılan bir takiyyeden ibarettir. Özellikle Iraklı Kürtler ve DTP/PKK; ABD'yi arkalarına alıp şımarık çocukculuk oynayarak komşularının ve birlikte yaşadıkları toplumların büyük düşmanlığını kazandıklarının farkında değiller. Kürtlere olan karşıtlık yalnızca Türkiyede değil, Irak ve İranda da yükseliyor ve bu gidişle de yükselecek. Herkes Kürtleri, İşgalci ABD'nin kayıtsız şartsız adamı olarak benimsiyor... Çünkü Kürtler ABD'ye çok büyük bir umut ve tevekkülle teslim olmuş durumdalar; komşularından kendilerini adeta üstün görüyorlar... Düne kadar Türkiye pasaportuyla gezip tozan Barzani falan büyük lokma yiyip büyük laflar ediyor; kendilerinden beklenmeyecek biçimde... Okyanus Ötesi bir devlete güvenip, asıl komşularının dikine gitmek ya da onlara kafa tutmak pek akıllıca değil. Bulundukları bölgede her halkın düşmanlığını kazanmaları onların yararına değil. Çünkü böyle giderse varlıklarının son bulması ABD'nin, Kürtlere dayanmaktan vazgeçmesine bakar sadece. ABD desteğini kestiği ve başka bir dayanak noktası bulduğu veya ABD güçten düştüğü anda Kürtleri yok etmek isteyecek devletlerin harekete geçmelerini engelleyecek tek bir koşul kalmaz. ABD nasıl ki önceden Arapları ve Saddam'ı kullanıp sonra ipini çektiyse, aynını Kürtlere de pek ala yapar. ABD'nin zayıflamayacağını sanmak da pek gerçekçi değil; belki geç olur ama olur yani... O zaman Kürtler, aynı coğrafyada birlikte yaşayıp da düşmanlık kazandığı uluslarla başbaşa kalır... Hele hele bölgede bir karışıklık çıkarsa Kürtler kim vurduya gider. Kim ne derse desin, Kürtler istediği kadar devlet kursun; Türkiye'den daha güçlü bir ordu teşkil edemezler. O zaman gelince de o diklenenler, diklendikleri başlarını düşürebilirler... Hele hele yüzyılın 21nci yy. olması pek güvenilir bir durum değil. İnsan Haklarına güvenip atıp tutanlar çok ama ABD örneğin; hiç insan haklarını umursuyor mu? Ya da Fransa 1980lerde Zibabwe'de ya da Cezayirdeki soykırımları desteklerken hiç umursadı mı? Bugün hesabını soran var mı bunların? İş, Türkiye'nin kendine gelmesine ve ABD'nin tavrına bakar. ABD için Kürtleri harcamak, satranç tahtasında ilk piyonu vermek kadar riskli olur en fazla... Doğru ya da yanlış; benim öngörüm budur... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Özellikle Iraklı Kürtler ve DTP/PKK; ABD'yi arkalarına alıp şımarık çocukculuk oynayarak komşularının ve birlikte yaşadıkları toplumların büyük düşmanlığını kazandıklarının farkında değiller. Aslında, güncel siyasi konjonktürde, ABD artık PKK'nın dolayısıyla DTP'nin, AKP eliyle tasviyesini istiyor gibi görünüyor. ABD Ortadoğuda çözümü, yeni Osmanlı Cumhuriyeti ile sağlamak istiyor gibi... Yani, bölgede İran'a ve dolayısıyla Rusya'ya karşı, ABD çıkarlarını koruyacak bir İslami-Federatif yapı! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Boşnakların Müslüman Sırp, Hırvat olduğunu bilmeyenler için normal bir cümle... Buna karşı çıkan var mı ? Problem bunun üniter yapı içerisinde nasıl çözüleceği. O nedenle, bu boş lafları bırakıp, ayrıntıya girelim. Eğitim derken ne kastediyorsunuz ? Dil, kültür geliştirme derken ne kastediyorunuz ? Açalım bunları tartışalım. Sn Dogrucudavut, bunlari sizin söylemenize sastim dogrusu, cünki yeteri kadar diger basliklarda actik ve konustuk. Her baslikta bazilari istiyor diye tekrarlamayi dogru bulmuyorum. Sizde bazi yorumlarinizda ayni hassasiyete dikkat cekiyorsunuz. Dolayisiyla isterseniz benim bahsettiginiz konulardaki görüsüm bu Forumda ilgili basliklarda cok acik ve net sekilde bellidir. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Sn Dogrucudavut, bunlari sizin söylemenize sastim dogrusu, cünki yeteri kadar diger basliklarda actik ve konustuk. Her baslikta bazilari istiyor diye tekrarlamayi dogru bulmuyorum. Sizde bazi yorumlarinizda ayni hassasiyete dikkat cekiyorsunuz. Dolayisiyla isterseniz benim bahsettiginiz konulardaki görüsüm bu Forumda ilgili basliklarda cok acik ve net sekilde bellidir. Neye itiraz ettiğinizi, neye şaştığınızı anlayamadım doğrusu. Ben neye karşıymışım da şimdi tersini savunuyorum. Bulup getirin bakalım, bir bakalım. Saygılar. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Neye itiraz ettiğinizi, neye şaştığınızı anlayamadım doğrusu. Ben neye karşıymışım da şimdi tersini savunuyorum. Bulup getirin bakalım, bir bakalım. Saygılar. Kusura bakmayin ama siz benim ne yazdigimi hic anlamamissiniz. Ben size suna veya buna krasisiniz demedim, sadece sizin benden istemleriniz icin söylemde bulundum. Sizin benden istediklerinizi diger ilgili basliklarda sizinle beraber cok paylastikta onun icin benden tekrar istemenize sasirdim dedim. Umarim simdi beni anlamissinizdir. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Kusura bakmayin ama siz benim ne yazdigimi hic anlamamissiniz. Ben size suna veya buna krasisiniz demedim, sadece sizin benden istemleriniz icin söylemde bulundum. Sizin benden istediklerinizi diger ilgili basliklarda sizinle beraber cok paylastikta onun icin benden tekrar istemenize sasirdim dedim. Umarim simdi beni anlamissinizdir. Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın. Konuya dönersek, sizden istediklerimi o zaman da net bir şekilde tartışamamıştık. O nedenle, tekrar etme inceliğini gösterirseniz memnun olurum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın. Konuya dönersek, sizden istediklerimi o zaman da net bir şekilde tartışamamıştık. O nedenle, tekrar etme inceliğini gösterirseniz memnun olurum. Aksam aksam beni güldürdügünüz icin size ne kadar tesekkür etsem azdir. Size tavsiyem iyi arastirin benim yorumlarimi en azindan benim görüslerimi göreceksiniz. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Aksam aksam beni güldürdügünüz icin size ne kadar tesekkür etsem azdir. Size tavsiyem iyi arastirin benim yorumlarimi en azindan benim görüslerimi göreceksiniz. Beni yormasanız da, şurada bir kaç kelime ile özetleseniz. Allah ta beni güldürse. Bilseniz ki nasıl memnun oluruz Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2009 Beni yormasanız da, şurada bir kaç kelime ile özetleseniz. Allah ta beni güldürse. Bilseniz ki nasıl memnun oluruz Biraz saat gec oldu. Lütfen kusuruma bakmayin. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.