Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Mutfakta En İyi Zaman Tasarrufu Sağlayan 86 İpucu

BBXLEgd.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yemek İçin Tereyağını Önceden Kesin veya dilimleyin

  • Cevaplar 85
  • Görüntü 6,3b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Popüler Olduğu Günler

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLAgN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Balıkların Yapışmaması İçin Limon Kullanın

Balıkların ızgaraya veya tavaya yapışmasını önlemek için, bunları limon üstünde pişirin. Bu balıkları daha lezzetli ve yenebilir yapacaktır. 

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLAgS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Eti kesmeden önce 15 dakikalığına buzluğa koyarak dondurmaya çalışın

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLCQL.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Pasta Tavası Olmadan Pasta Yap

Pasta kabuğunuzu yağlanmış bir fırın tepsisine yayın ve badem ve şeker karışımı ekleyin. Sonra meyveleri ekleyin, kenarın etrafında küçük bir sınır bırakın. Kenarı meyvenin üzerine katlayın ve süt veya eritilmiş tereyağı ile fırçalayın. Üzerine biraz şeker serpin ve pişirin.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLt4k.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Makarnayı tavada pişirin

Pişmemiş makarna kabuklarına sürekli ısırıyorsanız, makarnanızın pişmesini beklemekten bıktınız, tencereyi boşaltın ... Bunun yerine, makarnalarınızı bir tavada pişirmeyi deneyin! Makarnayı tavaya koyun ve biraz soğuk su ile örtün. Makarna pişene kadar ara sıra ısıtın ve karıştırın, gerekirse biraz su ekleyin. Su buharlaşmalı, böylece süzme ihtiyacını ortadan kaldırarak zamandan (ve bulaşıklardan) tasarruf edersiniz.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLEgL.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Bıçaklarınızı Temiz Tutun ve Yerden Tasarruf Edin

Bıçaklarınızı bir duvar mıknatısında saklayın: bıçak bloğundan daha güvenli, daha temiz, daha hijyenik ve yerden tasarruf sağlar. Ayrıca, elinizi tehlikeli bir kaos çekmecesine batırmaktan milyonlarca kat daha iyi.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLdUZ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Hashbrowns (Yassı patates) Kolayca Pişirin

Bir tavada hash browns pişirmek dağınık olabilir: döndürüldüğünde parçalanır ve yağa batırılır.

Bunun yerine komplikasyonları bir gözleme demirinde pişirerek atlayın. Daha eşit pişirecekler, daha az yağ kullanacaklar ve parçalanmayacaklar. Sadece düzgün bir şekilde düzenleyin, basını aşağı itin ve voilà!

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLCRg.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Saniyeler İçinde Bir Pasta Süsle

Pastanızın üstünde muhteşem bir şablon için pudra şekeri veya kakaoyu dantel bardak altlığı üzerine serpin. Bu uç hem düz hem de buzlu kek üzerinde çalışır ve "vay" etkisini garanti eder.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLdV3.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Kendi Baharatlarınızı Öğütün

Bütün baharatları bir kahve değirmeni içinde öğüterek kendi baharat karışımlarınızı yapın. Baharatlarınız ultra taze olacak ve onları zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLAhm.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Reçel ve Jölelerin Bozulmasını Önleyin

Her öğünde reçel yemediğiniz sürece, muhtemelen bir hafta içinde kavanozdan geçemezsiniz. Küfün üstte oluşmasını önlemek için, daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacak ince bir şeker tabakası serpin.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXL38E.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Etlerinizi ve Balıklarınızı Eşit Şekilde Pişirin

Et veya balık pişirirken, en az 30 dakika önce buzdolabından çıkardığınızdan emin olun. Bu, daha eşit pişirme sağlar ve etinizin dışarıdan pişirilmesini ve içeriden az pişirilmesini veya hatta çiğ olmasını önler.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXL38H.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Kirazların çekirdeğinden kurtulmak için bir bira şişesi kullanın

Pronto büyük bir yığın kiraz çekirdeğinden kurtulmak mı istiyorsunuz? Sorun değil! Boş bir bira şişesi alın, şişenin ağzına bir kiraz koyun ve meyvenin ortasından bir çubukla bastırın. Çukurlar dağınık meyve sularıyla birlikte düzgün bir şekilde bastırılacak ve aşağıdaki şişeye sıkışacaktır. Ayrıca bir pipet kullanmayı deneyebilirsiniz.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLdVd.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Tüm Yıl Boyunca Zevk İçin Meyve Dondur

Dondurucu meyve, yıl boyunca lezzetli, mevsimlik meyvelerin tadını çıkarmak için nihai hack! Meyveleri az miktarda dondurduğunuzdan emin olun ve dondururken kahverengileşmemek için biraz şeker veya limon suyu ekleyin.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLCRI.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Katmanlı Pişir

Balık, tavuk veya yumurtayı başka bir yiyeceğin üzerine kolayca buharlayabilirsiniz. Sebzeleri, fasülyeleri veya sosları - nemli bir şey - pişirirken veya sote ederken, sadece proteini üstüne koyun, bir kapakla örtün ve üst katın buharda pişmesine izin verin. Shakshuka böyle çalışır, yumurtalar ayrı ayrı haşlanmak yerine sosta pişirilir.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLEhf.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Tavuğu Kolayca Doğrayın

Tavuk göğsünü köriler, sargılar, güveçler veya makarna yemekleri için küçük parçalar halinde kesmek için bıçak yerine bir çift keskin mutfak makası kullanın. Sadece verimli değil, aynı zamanda çok etkilidir.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLCRS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Otlarınızı Zeytinyağında Dondurun

Artık otlar kullanın veya bitki bahçenizi tüm yıl boyunca saklayın. Kolay: Otlarınızı doğrayın, buz küpü kaplarına koyun, üstüne yağ (veya tereyağı) dökün ve dondurun. Bu porsiyon boyutunda bitki kesmek, mutfakta size zaman kazandıracak ve yemeklerinize çok fazla lezzet katacak.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXL38Z.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Zencefil Bir Şampiyon Gibi Soy

Küçük bir kaşık zencefil kökü soymanın zor işi için mükemmel bir araçtır! Soyma makinesini kaybetmek ... aynı şey değil.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXL393.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Kendi Çikolata Cipsinizi Yapın

Problem değil! Bir çikolata çubuğunu Ziploc torbasına koyun ve tüm stresinizi ve öfkenizi bir oklava ile bastırarak bırakın!

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXL396.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Soğumuş Yumurtaları Oda Sıcaklığına Hızla Getirin

Tarifiniz oda sıcaklığında yumurta çağırıyorsa, ancak sizin buzdolabındaysa, biraz ısınana kadar yaşları beklemenize gerek yok. Onları beş ila on dakika boyunca bir kase sıcak suya koyun.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLdVG.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Ne Zaman baharatlayacağınızı Bilin

Yemek pişirmek söz konusu olduğunda uygun baharat son derece önemlidir. Yanlış zamanda yapmak belirli yemekleri yapabilir veya kırabilir. Ve pişirme sırasında veya sonunda baharat ekleme eğiliminde olmamıza rağmen, bazı yiyeceklerin başlangıçtan itibaren baharatlanması gerekir. Örneğin, biftekler her zaman pişirmeden önce tuzlanmalı, ancak sonrasına kadar biberlenmemelidir. Makarna fırınları için her zaman makarna suyunu tuzlamayı unutmayın, ardından makarnayı malzemelerin geri kalanına eklerken tatmak için tekrar baharatlayın.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXKXme.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Sulu ve Leziz Etler Servis Edin

Etin tüm karmaşık iyiliklerini alması ve servis için mükemmel olması için, pişirildikten sonra birkaç dakika dinlenmesi gerekir. Pişirildikten sonra alüminyum folyo ile çadırlayın ve 5 ila 10 dakika bekletin, böylece meyve suları serbest kalır, nemli ve hassas hale gelir.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLt5f.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Çifte Krema

Bir pasta pişirdiğinizde, buzlanma miktarlarını ikiye katlayın. Daha sonra kalanları dondurun ve bir dahaki sefere pişirdiğinizde kullanın, her seferinde bir miktar buz karıştırmak zorunda kalmazsınız.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXLt5k.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Bir Profesyonel Gibi Krep Yap

Karışık bir gözleme dağıtıcısı için boş bir ketçap şişesine gözleme karışımı koyun. Çok daha fazla kontrole sahip olacaksınız - eğlenceli, süslü şekiller yapmak için mükemmel!

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

BBXKXmg.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yaz aylarında şarabınızı soğutun

Şarabınızı buz küpleriyle sulamayın! Bunun yerine, bazı üzümleri dondurun ve serin, ferahlatıcı ve seyreltilmemiş bir içki içmeye çalışırken bardağınıza ekleyin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.