Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SADECE MERAK..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sevgili yam yam

ayette geçen öksüz kavramı o günlerde dul kadınlar için kullanılan bir tabirdir. öksüz kelime anlamı

öksüz: kimsesiz, annesi ve babası olmayan.

İlahi sardunyam... :D

O ayette geçen öksüzler evlenilecekler için değildir. Sana yardımcı olması açısından daha açık bir meal getireyim.

"Eğer, velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz. Doğru yoldan sapmamanız için en uygunu budur." (Diyanet İşleri Meali)

• Cevaplar 206
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Allah'ü Teala Zaten tek evliliği öneriyor..

Zamanımız insanları gibi günde bir metres değiştireceğine, yada bir yıl olmadan ben bıktım ben geçinemedim diyipte, türlü türlü evlilikeler yapıp adeta kız deneyip, bu olmadı at dışarı diyeceğinize, nikahıyla ve mal mülk garantisiyle dörde kadar evlenin demiş..

Fakat terkrar eiyorum önerdiği evlilik tek evliliktir..

Ve ilk eşin rızası olmadan islam hükümerilne göre ikinci bir eşle evlenilemez..

Zaten ilk eşin izin vereceğinide hiç zannetmiyortum, olağan üstü birşey olması lazımki izin versin.. Mesela felçlidir kocasının bir başkasıyla evelnip, o kişinin hem kendisine bakmasını hemde kocasına eşlik etmesini isteyebilir..

Alan memnun veren memnun..

Saygılar..

Önerdiği tek evlilik falan değildir kralx... "Adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız o takdirde 1 tane alın" diyor. Yoksa "ben adaleti sağlarım arkadaş" diyen herkes için tanrı 4'e kadar önemiştir...

Gönderi tarihi:

İlahi sardunyam... :D

O ayette geçen öksüzler evlenilecekler için değildir. Sana yardımcı olması açısından daha açık bir meal getireyim.

"Eğer, velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlarla evlenmekle onlara haksızlık yapmaktan korkarsanız onlarla değil, hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz. Doğru yoldan sapmamanız için en uygunu budur." (Diyanet İşleri Meali)

hangi sure olduğunu yazmamışsınız. ve zaten ayet kendisi doğruyu anlatmış. adaletli olmaktan korkarsanız bir tane almalısınız ve diğerinde ne diyor ne yaparsanız yapın kadınlar arasında adil olamazsınız. sonuç: tek eşlilik adil olmak ve doğru olanı yapmak bakımından en doğru olandır.

Gönderi tarihi:
Önerdiği tek evlilik falan değildir kralx... "Adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız o takdirde 1 tane alın" diyor. Yoksa "ben adaleti sağlarım arkadaş" diyen herkes için tanrı 4'e kadar önemiştir...

Sevgili yamyam sorduğunuz sorunun cevabı ayetin son kısmındadır...

Gönderi tarihi:

la boheme

yani çok komiksin burada konu çok evlilik yapmak bekar bir insanın sevgili edinmesi değil. üstelik günümüzde kızlarda sık sık sevgili değiştiriyorlar. ve beraber oldukları içinde şikayetçi olduklarını sanmıyorum.

arabların ilk müslümanlar olmaları onların dini daha doğru anladıklarının kanıtı değildir ve olamaz. bir okuldan ilk mezun olanlar sonradan mezun olanlardan daha çok şey mi bilirler. çok komiksin ya. :D

Gönderi tarihi:

hangi sure olduğunu yazmamışsınız. ve zaten ayet kendisi doğruyu anlatmış. adaletli olmaktan korkarsanız bir tane almalısınız ve diğerinde ne diyor ne yaparsanız yapın kadınlar arasında adil olamazsınız. sonuç: tek eşlilik adil olmak ve doğru olanı yapmak bakımından en doğru olandır.

Ah ah... Tanrı neden bu kadar dolambaçlı yollar seçmiş acaba? "Tek eşli yaşayacaksınız" diyememiş de, "4'e kadar alın" diyerek sağ vurmuş, sonra da "adaleti sağlayamazsınız" diye sol... :D

Gönderi tarihi:
Ah ah... Tanrı neden bu kadar dolambaçlı yollar seçmiş acaba? "Tek eşli yaşayacaksınız" diyememiş de, "4'e kadar alın" diyerek sağ vurmuş, sonra da "adaleti sağlayamazsınız" diye sol...

Rabbim sonsuz zenginliklerinden ve sonsuz rahmetinden bir tercih sunmuştur insanlara..

Ki, darda kaldıkları zaman baş vursunlar diye..

Ancak suistimal edenler cezalarını göreceklerdir..

Gönderi tarihi:

Rabbim sonsuz zenginliklerinden ve sonsuz rahmetinden bir tercih sunmuştur insanlara..

Ki, darda kaldıkları zaman baş vursunlar diye..

Ancak suistimal edenler cezalarını göreceklerdir..

Darda kalmak mı? Sen hangi darlıktan bahsediyorsun kralx? Daha 4 kadın yanında dilediği kadar da cariye var. Darlıkmış... Peah...

Gönderi tarihi:

Ah ah... Tanrı neden bu kadar dolambaçlı yollar seçmiş acaba? "Tek eşli yaşayacaksınız" diyememiş de, "4'e kadar alın" diyerek sağ vurmuş, sonra da "adaleti sağlayamazsınız" diye sol... :D

Sayın yam yam

Allah neden bunu seçmiş biliyormusunuz aklımızı işletelim diye :) yoksa iş çok kolay olurdu ve üzerine tartışacak bir şey bulamazdınız. Tartışalım diye öyle yapmış olabilir. Zaten Kuran kendisi söyler anlamak istemeyenlere ayetlerimiz çok karmaşıktır diye. Ama anlamak isteyenlere gayet açık.

la boheme son sözüme katılmışsın teşekkür ederim. en azından bir adım atabiliyorsun buda demek oluyor ki senden ümidi kesmeyelim ilerde bu önyargılı saplantılarından kurtulursan anlaman daha kolay olabilir. Allah'tan ümit kesilmez. :):clover:

selametle

Gönderi tarihi:

Sayın yam yam

Allah neden bunu seçmiş biliyormusunuz aklımızı işletelim diye :) yoksa iş çok kolay olurdu ve üzerine tartışacak bir şey bulamazdınız. Tartışalım diye öyle yapmış olabilir. Zaten Kuran kendisi söyler anlamak istemeyenlere ayetlerimiz çok karmaşıktır diye. Ama anlamak isteyenlere gayet açık.

Karar verin arkadaşlar... Kur'an'da çok eşlilik var mıdır, yok mudur? Bir ayet diğerini nesh etmiş midir? Yani verdiği bir hükmü diğeri ile ortadan kaldırmış mıdır?

Gönderi tarihi:
Karar verin arkadaşlar... Kur'an'da çok eşlilik var mıdır, yok mudur? Bir ayet diğerini nesh etmiş midir? Yani verdiği bir hükmü diğeri ile ortadan kaldırmış mıdır?

KEskinkalem'in son tespitine katılmıyorum..

Kur'an-ı Kerimde çok eşlilik vardır ama belli şartlara bağlanmıştır..

Ancak tek eşle yetinilmesi önerilmiştir..

Bildiğimiz okuduğumuz ve gerçek olan bilgi budur..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

bir ayet diğerini nesh etmemiştir çok evliliğe alışkın milletlere bunun doğru olmadığını anlatmış ve adaleti sağlayamamaktan korkanların tek kişi ile evlenmelerini tavsiye etmiştir. Doğru olanı gösteriyor ısrarla 4 evlilik mübahtır diyenler ise kendilerini kandırıyorlar. Haşa Allah'tan daha mı doğru biliyorlar acaba? Adaleti sağlıyorlarmıdır Kuran dili ile sağlayamazlar. Ama nefsine yenik düşenler buna sığınıp adil olduklarını sanabilirler. Ama sağlayamazlar ve günahtan kaçamazlar. Ve hiç bir kadın (normal) buna razı olmaz. Eğer evlenerek sıkıntıya düşeceklerse o zaman evlenmeyip kimseyi zor durumda bırakmasınlar. Değil mi ama?

selametle

Gönderi tarihi:

KEskinkalem'in son tespitine katılmıyorum..

Kur'an-ı Kerimde çok eşlilik vardır ama belli şartlara bağlanmıştır..

Ancak tek eşle yetinilmesi önerilmiştir..

Bildiğimiz okuduğumuz ve gerçek olan bilgi budur..

Saygılar..

Kralx, sana tek eşle yetinme diye bir şey olmadığını daha önce de söyledim. Ayette "4'e kadar evlenebilirsiniz, ama sizin için hayırlı olan tek eşliliktir" dememiştir. Açıkça "Adaleti sağlayamayacağınızı düşünürseniz" demiştir. Bir başka ayette de kendisi ile çelişmiş, "Kadınlar arasında adaleti hiç bir zaman sağlayamazsınız" demiştir. Madem sen bir tanrı olarak bunu biliyorsun, o zaman 4'e kadar evlenin demiyeceksin arkadaş.

Gönderi tarihi:

"Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir. " (Nur-3)

Sayın yamyam kırmızı ile belirttiğim bölümde, adaleti sağlamanın zor olması sebebiyle tekle yetinilmesi önerilmiş..

Daha ne diyim..

Ayet yukarda arkadaşım kendin oku..

Özellikle kırmızı ile belirttiğim kısmı ve neye atfedildiğini..

Gönderi tarihi:
Bencede yam_yam hakli verdigini geri aliyo ama o hakki verdigini soluyoo

yani ben iyyi ve kotuyu verdim sonuclar sizin diyoo...

sizin icin yani inananlar icin bir nokta:zevkinize ne kadar duskun olursaniz olun

adaletten cikmayiin...

aradaki celiskiyi sevdim....

Tamam sencede Yamyam haklı olsun, zaten asla biz haklı olamayız senin gözünde ama..

Adaleti tesis etmeniz zordur bu yüzden tekle yetinin diyor..

Göz var izan var..

O ayette yazan budur..

Nasıl farklı anlamlar çıkarıyorsunuz anlamış değilim..

Gönderi tarihi:

Kralx, sana tek eşle yetinme diye bir şey olmadığını daha önce de söyledim. Ayette "4'e kadar evlenebilirsiniz, ama sizin için hayırlı olan tek eşliliktir" dememiştir. Açıkça "Adaleti sağlayamayacağınızı düşünürseniz" demiştir. Bir başka ayette de kendisi ile çelişmiş, "Kadınlar arasında adaleti hiç bir zaman sağlayamazsınız" demiştir. Madem sen bir tanrı olarak bunu biliyorsun, o zaman 4'e kadar evlenin demiyeceksin arkadaş.

Değerli arkadaşım

Kuran dili itibarıya bile farklıdır anlatımı farklıdır ama bu farklılık anlamamak için sebeb değil. Ki sen oldukça zeki ve bilgili bir insan olarak (araştırdığın konuları da bildiğim için) bunları anlayamadığını hiç sanmıyorum ama neden buna takılıyorsun onu anlamıyorum.

Kuran okuyan biri olarak (pekte az okuduğum söylenemez) en azından pek çok farklı tefsir okuyorum ne kadar sık okursanız o kadar çok şeyi anlıyorsunuz ama bunun sonu yok zira her okuduğumda daha derin manalar çıkarıyorum. Bunu şu sebeble söyledim okuduğum ve bildiğim kadarıyla...

Kuran kimi zaman emreder, kimi zaman tavsiye eder, kimi zaman korkutur, kimi zaman doğrular, kimi zaman umut vaad eder, kimi zaman azarlar, kimi zaman düşündürür, kimi zaman çok açıktır, kimi zaman kapalıdır.

Şuan aklımda olmayan bir surede şöyle okumuştum Kuran okuyun ve okumanıza devam edin ancak size sıkıntı veren bir ayeti okursanız onu o an geçin daha sonra yeniden okuyun. Burada anladığım şudur: Kuran akademilerce bile üzerine yorumlar yapılan ve sürekli araştırılan bir kitap. O yüzden ondaki bilgi kimi zaman insana ağır gelebiliyor, ben deneyimledim ki bazen surelerin enerjisi o kadar yoğun oluyor ki kendimi yorulmuş hissediyorum ara verip daha sonra yeniden devam ediyorum.

Selamlar

Gönderi tarihi:

Umarım doğru anlaşıldım.

Bu soruna kendi adıma bir cevap vermem gerekirse...

"Daha tam olarak değil" demem gerekiyor sevgili sardunya...

Aşağıya alıntıladığım 'xlark tades' 'in iletisine vereceğin cevabı okumak istiyorum,seni tam olarak anlayabilmek için...

Kimse hakkında bir art niyet ve olumsuz ön yargılar taşımadığımı bilirsin...

O nedenle vereceğin yanıtlar Çağdaş ve islamiyete inanan bir türk kadının hangi olumlu yerde olduğunu bana gösterecek

ve seni biraz daha anlamamı sağlayacak...

Benim dinim kadına üst üste dörde kadar evlenme özgürlüğü vermez bunun hikmetleri çok uzundur..

Vermeside beklenmez..

İyikide vermemiş..

Feminizm kokan bu tartışmada şunu diyorum..

Müslüman kadın ve erkekler islamın hükümlerinden gayet memnunlar..

Memnun omayan sizlersiniz, çok doğaldır, çünkü müslüman değilsiniz..

Saygılar..

Sevgili sedat;

"Müslüman kadın ve erkekler islamın hükümlerinden gayet memnunlar.." derken kendi adına değilde

neden kendi düşüncelerini tüm müslümanlığa inanmış topluma genelliyorsun...

Sence Hükümlerdeki ve onların yorumlarındaki yanlışları körü körüne savunmak için müslüman olmak mi.?

Yada bu yanlışları dile getirmek için müslüman olmamak mı gerekiyor..?

"çünkü müslüman değilsiniz." gibi bir yaftayı insanların boynuna asmak bence çok iddaalı

ve karşında tartışan kişileri sindirmeye yönelik hatalı bir yaklaşım.!..

Bu arada önceki iletilerde sana yöneltilen bir sorunun cevabını bilgilenmek adına merakla bekliyorum...

Sevgili sardunya ve sedata sevgiler...

Gönderi tarihi:
Sevgli sedat;

"Müslüman kadın ve erkekler islamın hükümlerinden gayet memnunlar.." derken kendi adına değilde neden kendi düşüncelerini tüm müslümanlığa inanmış topluma genelliyorsun...

Sence Hükümlerdeki ve onların yorumlarındaki yanlışları körü körüne savunmak için müslüman olmak mi.?

Yada bu yanlışları dile getirmek için müslüman olmamak mı gerekiyor..?

"çünkü müslüman değilsiniz." gibi bir yaftayı insanların boynuna asmak bence çok iddaalı ve karşında tartışan kişileri sindirmeye yönelik hatalı bir yaklaşım.!..

Bu arada önceki iletilerde sana yöneltilen bir sorunun cevabını bilgilenmek adına merakla bekliyorum...

Sevgili sardunya ve sedata sevgiler...

Çevremdeki müslüman kadın ve erkekler, yada tanıdığım müslüman kadın ve erkeklerden bu güne kadar islamın erkeğe belli şartlar dahilinde dörde kadar evlenmelerini ancak, adaletin sağlanmasının zor olacağı için tekle yetinmelerini önerdiğini bilip, söz konusu Nisa suresinin 3. ayetine ilişkin herhangi bir menuniyetsizlik ve itiraz görmedim duymadım..

Ancak islamın asıl hükümleri dışına çıkarak, bu ayeti sustimal ederek ne eşinin rızasını alarak nede adaleti tesis edemeyeceğini düşünmeden ikinci evliliğini yapanlar eleştirilmişlerdir..

Çünkü yaptıkları yanlıştı, islam hükümlerine zıttı..

Bunları bildiğim için genel konuştum..

Aslında çokta genel konuşmamam lazımdı, çünkü değişik değişik müslüman var ve bir çoklarıda gerçek hükümleri bilmeden islamı yaşamaya çalışıyor haklısınız...

Zaten bu sebeple islam muhaliflerinin eline koz veriyorlar..

Oysa bilmiyorlarki gerçek islam o değil..

Ve bana yöneltilen soru neydi onu hatırlatabilirsen sevinirim sayın Gecekuşu, çünkü iletiler birbirine giriyor karıştı buralar..:)

Sagılar..

Gönderi tarihi:

"Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir. " (Nur-3)

Sayın yamyam kırmızı ile belirttiğim bölümde, adaleti sağlamanın zor olması sebebiyle tekle yetinilmesi önerilmiş..

Daha ne diyim..

Ayet yukarda arkadaşım kendin oku..

Özellikle kırmızı ile belirttiğim kısmı ve neye atfedildiğini..

Uydurma karalx.... Durum orada bir şarta bağlanmış. "Eğer adaleti gözetememekten korkarsanız" diyor. Sen sanki tamamen tek eşlililiğin önerildiği gibi bir anlam çıkarmaya zorluyorsun.

Gönderi tarihi:

Sevgili Gecekuşu önce hoşgeldin

Ben bunu bana neden sorduğunu anlamadım çünkü bir kadının 4 ten fazla sayıda erkekle evlenebilmesini mümkün ve ahlaka uygun bulmam söz konusu olamaz. Sizinde bunu böyle anladığınızı biliyorum şayet sormak istediğiniz erkeğe izin varsa kadına neden yok ise ben daha önceki iletilerimde de söylediğim gibi 1400 yıl önceki şartlar göz önünde bulundurulduğunda Arab toplumunun genel yapısı itibarıyla çok sayıda kadınla beraber olmaları gayet normal bir durumken Kuran bunu 4 ile sınırlamıştır ama üzerine basa basa söylediği de sizin için hayırlı olan tek eşliliktir demiştir...

Ayrıca erkeklerin dünya üzerindeki hakimiyetleri ve güçleri itibarıyla çok sayıda kadını himayeleri altına almalarına rastlanmıştır ama kadınların bunu yapması ne toplumlarca ne de dinlere göre doğru bulunmamıştır. Sizde bilirsiniz ki pek çok erkekler beraber olan kadına ne denir.

Kadın yapısı itibarıyla zaten (normal olanlar) sevmiş oldukları erkekle birlikte olmak isterler ve kadınlar erkekler gibi birden fazlasına ihtiyaç duymazlar. Bunun duygusal, psikolojik ve gerçekçi pek çok faktörü var.

Ben müslüman bir kadın olarak çok sayıda kadınla evlenen ya da beraber olan erkekleri hoş görmüyorum ve bunu doğru bulmam olanak dışı. Ancak konu Hz. peygamberimizin tutumu ve o günün şartları bakımından gereklidir. Çünkü bu evliliklerin sebeblerini biliyoruz...

Gönderi tarihi:
tamam ama alabilirsinizde diyo 4'e kadar yalan mi???

Doğrudur öyle diyor fakat adaleti sağlayacağınıza eminseniz alın diyor..

Adaleti sağlayamamaktan korkarsanız tekle yetinin diyor..

Ayrıca farzedelimki direkt dört evliliği hatta beş- altı evliliği emretti, Allah'ın emri başım gözüm üstüne..

Bu kadar..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ben ikinci bir evliliğin, ancak ilk eşin rızası olması halinde mümkün olacağını yazdım..

Kralx, bana erkeğin bir başka kadın ile evlenebilmesi için ilk eşinden rıza alması gerektiğini söyleyen 1 tane ayet göster...

Zira böylesine mühim bir şartın, kutsal kitapta yazılmamış olması beklenemez...

Benim sözünü ettğim soru buydu...

Gönderi tarihi:

Benim sözünü ettğim soru buydu...

Sevgili gecekuşu öncelikle şunu itiraf edeyim, sizle tartışmak münazara etmek çok güzel..

Seviyeniz ve kişiliğiniz çok hoş (şu ana kadar..)

Ve o sorunuzun cevabını vermiştim sanırım görmediniz, aşağıya aynen koplıyorum (koyu yazılan kısım)..

"Kur'an-ı Kerimde geçen söz konusu ayet şudur..

"Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir." (Nisa-3)

Şimdi burada dörde kadar izin vardır fakat bir şartla, adaletli davranmak şartıyla.. Ayette geçen şart budur..

Ve ayrıca izin verilse bile önerilmiyor ve tek eşle yetinilmesi öneriliyor..

İkinci bir husus peygamberimizin sünnetide bizim için dini delildir..

Herşey en ince ayrıntısına kadar Kur'an-ı Kerimde yazmaz..

Mesele namazın nasıl kılınacağı yazmaz..

Sadece namaz kıl emri vardır..

Kur'anda yazmıyor diye kılmayalımmı..

Peygamber efendimize boşunamı peygamberlik verildi..

Maksat sadece Kur'an-ıindirmek olsaydı, Cebrail Aleyhisselam gelir insanların içine Kuran-ı Kerim' koyar giderdi..

Peygamber efendimiz namazın nasıl kılınacağını ve diğer bütün emir yasak ve hükümleri tefarruatlıca öğretmiştir..

Birinci eşin rızasını almakta yine bu şekildedir.."

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Ve sevgili Gecekuşu

Aslında sizin asıl merak ettiğiniz sorunun cevabı bence şu "yani neden açıkça emretmemiştir"

İslama inananlar bilirler ve kabul ederler ki biz bu dünyaya bir sınav için geldik bu bizim gelişimimiz için gereklidir. İnsan düşünen tek canlıdır düşünür ve üretir. O bakımdan Kuran bazı meseleleri tercihlere bırakmıştır ki niyetler anlaşılsın.

Ben sanmıyorum ki Allah her çok evlilik yapanı hoş görsün ve bunun hesabını sormasın. Birincisi adil olup olmadıklarından emin olamazlar (ki adil olamazlar) ve Allah'ta bu adaletsizliklerinin hesabını sorar. Bundan korkmayan zaten tam iman etmemiştir. Niyeti nedir allah bilir ve o niyete göre hesabını soracaktır.

Kadınlarada soracaktır bu durumdan razı oldunuz mu diye, bu dünya da dilleri ile (mecburiyetten) razı olduklarını söyleseler bile Allah kalbleride bildiği için onlara ahirette de soracaktır razı mısınız diyecektir ve eğer gerçekten razı olmamışlarsa ve eşleri kendilerini hoş tutmadıysa bunun hesabını kendilerine ve Allah' a verecekler.

Bu İslamın özüne uygun olandır. İnsanlar kendilerine sebeb bulurlar ama önemli olan Allah'ın o sebebe itibar edip etmeyeceğidir. Herkesin bir mazereti var. Ama gerçekçi mi o bilinmiyor.

Gönderi tarihi:

"Kur'an-ı Kerimde geçen söz konusu ayet şudur..

"Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir." (Nisa-3)

Şimdi burada dörde kadar izin vardır fakat bir şartla, adaletli davranmak şartıyla.. Ayette geçen şart budur..

Ve ayrıca izin verilse bile önerilmiyor ve tek eşle yetinilmesi öneriliyor..

İkinci bir husus peygamberimizin sünnetide bizim için dini delildir..

Herşey en ince ayrıntısına kadar Kur'an-ı Kerimde yazmaz..

Mesele namazın nasıl kılınacağı yazmaz..

Sadece namaz kıl emri vardır..

Kur'anda yazmıyor diye kılmayalımmı..

Peygamber efendimize boşunamı peygamberlik verildi..

Maksat sadece Kur'an-ıindirmek olsaydı, Cebrail Aleyhisselam gelir insanların içine Kuran-ı Kerim' koyar giderdi..

Peygamber efendimiz namazın nasıl kılınacağını ve diğer bütün emir yasak ve hükümleri tefarruatlıca öğretmiştir..

Birinci eşin rızasını almakta yine bu şekildedir.."

Saygılar...

Sevgili gecekuşu öncelikle şunu itiraf edeyim, sizle tartışmak münazara etmek çok güzel..

Seviyeniz ve kişiliğiniz çok hoş (şu ana kadar..)

"(şu ana kadar..)" O andan sonra ne değişti sevgili sedat... böyle bir ifade kullanıyorsunuz...

Samimi olarak ittaf etmem gerekirse cevaplama anlamında sizin hızınıza yetişemesemde iletilerin hepsini okuyorum...

Ben verilen bu cevabı yeterli bulmadığımı üstü kapalı ifade etmeye çalıştım...

Verdiğiniz ayetle sizin "Birinci eşin rızasını almakta yine bu şekildedir.."yorumunuz arasında farklılıklar görüyorum...

Benim aradığım, iddia ettiğiniz gibi "ancak ilk eşin rızası olması halinde mümkün olacağını"net olarak ifade eden ayet olup olmadığını merak ediyorum...

"Bu arada önceki iletilerde sana yöneltilen bir sorunun cevabını bilgilenmek adına merakla bekliyorum..."

dememdeki amaç sizin yorumlarınız değil...

"Zira böylesine mühim bir şartın, kutsal kitapta yazılmamış olması beklenemez..." Sorusuna ilgili ayetle cevaplamanız idi...

Çünkü;Herkes okunandan farklı anlamlar çıkaracaksa işin içinden çıkılamıyacağını ve bu türden tartışmaların hiç bitmeyeceğini düşünüyorum...

selamlar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.