Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EMPERYALİZM VE İRTİCA... (Emperyalizmin maşası haline giren kitle isim değiştirir... Ve artık, emperyalizmin adı İRTİCA şeklinde değişir...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Emperyalistler Türkiye’de iç savaş çıkarmak istiyor

Usta Gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk’te yayınlanan Ceviz Kabuğu Programı’nda konuşan Dabağyan, “Bu memleketin insanı birbirine sarılmalı. Çünkü gayri resmi savaşın içindeyiz” dedi

Ermeni tarihçi Levon Dabağyan, Ceviz Kabuğu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Dabağyan, tarih boyunca Ermenileri kullanan emperyalist güçlerin tek hedefinin bir iç harp çıkarıp Türkiye’yi parçalamak olduğunu söyledi. n 8’DE

Ermeni tarihçi yazar Levon Panos Dabağyan’DAN ÇARPICI TESPİT

İç harp çıkarmak istiyorlar

Usta Gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk’te yayınlanan Ceviz Kabuğu Programı’nda konuşan Dabağyan, “Bu memleketin insanı birbirine sarılmalı. Çünkü gayri resmi savaşın içindeyiz” dedi.

Fransız Parlamentosu’nun “Ermeni soykırımı yoktur” diyene hapis ve para cezasını öngören yasayı kabul etmesi ve Orhan Pamuk’un eşzamanlı olarak Nobel Edebiyat Ödülü alması konularının tartışıldığı programa Dabağyan’ın önemli açıklamaları damgasını vurdu.

Dabağyan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Biz Türk vatandaşıyız. Ermeni, Osmanlı Türk Devleti’nin direği idi. Osmanlıyı yıkmak için bu direği kırdılar. Fransız, ******** Amerikalı Ermeni’yi kullanıyor. Niçin Ermeni bu hale getirilmiştir?.. Ben bu vatanın has evladıyım. Ermeniler Türk kesti diye resimler göstermeyin. Türk milletinin bununla alakası yoktur. Rus ermeni getirmiş Rusya’dan katliam yaptırmış burada. Bunun faturasını ben ödüyorum.

Türk halkını kışkırtıyorlar

Fransa’nın “düşünceyi yasaklayan” kanunu kabul etmesini de eleştiren Ermeni tarihçi yazar Levon Dabağyan şöyle konuştu:

“Türkiye üzerinde korkunç oyunlar oynanıyor. Nil’den Fırat’a kadar toprak istiyorlar, ***** herifler. Biz kimseye beş kuruşluk toprak vermeyiz. Bizde öyle bir şey yoktur, olmayacaktır da. Türk Devleti bu kadar basit değildir.

Fransa’nın amacı ne?” sorusuna Dabağyan şu cevabı verdi:

“Fransa Ermenistan ile Türkiye’nin arasının düzelmesini istemiyor. Bu kararla, Türk halkını kışkırtıp Ermeni’nin üstüne saldırtmak istiyor. 6-7 Eylül hadiseleri yaptırmak istiyorlar. Esas hedef iç harbi çıkartmak Türkiye’de. Türkiye’yi bölüp parçalamak istiyorlar. Fransız değildir yalnız bunu yapan, Avrupa Fransa ile birliktedir, Fransa’yı öne sürüyorlar.”

Gayri resmi savaş var

AB konusunda, Avrupa’nın asıl amacının Türkiye’yi AB’ne sokmak değil, Türk milletini birbirine düşürmek olduğunu belirten Dabağyan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz ne zaman ki soğan ekmek yemeğe alışırız, kendi topraklarımıza sahip çıkarız, zararı yok yarı aç yarı tok yaşayım ama bu topraklar benim olsun deriz, güçleniriz, güçlenmeye çalışırız ki bunu yapabilecek bir milletiz, bu memleketin insanı birbirine sarılmalı. Buna ihtiyacımız var. Gayri resmi savaş veriliyor, bu savaşın içindeyiz.”

Gül istifa etmeli

Programda izleyicilere yöneltilen “Fransa’nın kararına engel olamayan Dışİşleri Bakanı Abdullah Gül istifa etmeli mi?” sorusuna gelen 6 bin 500’e yakın oyun yüzde 97’si “evet” yanıtını verdi. İkinci soru “Orhan Pamuk Nobel Ödülünü iade etmeli mi?” idi. Buna da 10 bin 500 oy kullanıldı. Bunda da halkın yüzde 97’si “etmeli” karşılığını verdi.

Ermeni lobisi Amerikalıların ********

Levon Dabağyan, yırtdışında alınan Türkiye aleyhindeki kararlara mazeret olarak “güçlü Ermeni lobisinin” gerekçe gösterilmesinin ise doğru olmadığını belirterek, böyle bir lobi olmadığını, lobi görüntüsü arkasında İllumünati gibi güçlü kuruluşların bulunduğunu söyledi:

“Amerika’da, Avrupa’da Ermeni Lobisi diye bir şey yoktur. Yalan konuşuyorlar. Ermeni Lobisi ******. Amerikalıların *******.”

Programda Büyük Ermenistan Devleti kurulması projesiyle ilgili olarak da konuşan Dabağyan, “Büyük Ermenistan adı kullanılarak başka bir devletin kurulmasına çalışıldığını” ifade etti. Dabağyan, Ermeniler üzerinde siyası oyunlar oynandığına dikkatleri çekerek, Ermeni kilisesinin Avrupa tarafından Gregoryanlar, Papaya bağlı Katolik Ermeniler ve Anglikan Amerikan Kilisesine bağlı Protestan Ermeniler olarak üçe bölündüğünü söyledi.

Dabağyan, Cevizoğlu’nun sorusu üzerine “Etyen Mahçupyan Vatikan’a bağlı olanların, Hrant **** Anglikan Kilisesi’ne bağlı olanların, ben de Gregoryanların tanınmışıyım” dedi.

Orhan Pamuk ne karışıyor?

Hulki Cevizoğlu’nun Orhan Pamuk ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine, Dabağyan şöyle konuştu: “Sen edebiyatçısın. Ne işin var bu işlerin içinde? Bizi bize bırak. Sen, Orhan Pamuk olarak hakikaten

Türksen, ikimizin arasını yapmaya bak.” Orhan Pamuk’un kendi düşüncelerini söylediğine inanmadığını belirten Dabağyan, “O adam söyletildi, karşılığında da mükafatını verdiler, hediyesini aldı. Kardeşim sen edebiyatçı olarak niçin bunlara giriyorsun? İkimizin arasını yapsana” dedi.

Gönderi tarihi:

Tanvakti eline gözüne yüreğine sağlık arkadaş.. :clover:

Böylesine güzel bir yazıyı uzun zamandır okumamıştım.Tekrar tebrikler :clover:

Gönderi tarihi:

irtica diye diye olmayan bişeyi hortlatacaklar bir ülke düşünün demokratik anlamda ilerleyen gelişen çağı yakalama peşinde olan içinde pek çok aydın beyin bulunduran bu ülke de bir avuç insan kalkıp irtica yaratacak öylemi? zor biraz. Atatürk Cumhuriyetinde kazanılan bunca haklardan kolay kolay vazgeçmeyecek bir gençlik var bu uğurda çalışmak için birbirimize önyargılardan uzak yaklaşıp ne gerekiyorsa bu uğurda beyinsel güçlerimizi biraraya getirerek kendi geleceğimizi daha da aydınlık yapabiliriz. ama bu ülke gelişmek istiyorsa elele vermeyi öğrenmeli. ve herkes elini taşın altına koymayı bilmeli. yetişen evlatlarımıza Cumhuriyetin değeri iyi anlatılmalı hayatta hiç bir şey geriye gitmez bu doğa kanunudur daima ileri.

Keskinkalem Yazındaki çelişkiyi demekki farketmemissin.Atatürk'ün çağı yakalama düşüncesini nedense Sol iktidar dönemlerinde pek göremedik:) Hee çağdaşlaşma yolunda Açlıktan insanlar ölürken ve 50 lira memur maaşı alınan bi dönemde 750 bin liraya heykel yaptırmaksa çağdaşlık O çağdaşlık aman sizde kalsın.Nedense İrticacı diye suçladığınız kişiler ve onlara ait düşüncelerle Türkiye çağdaşlaşma yolunda adımlar attırmıştır.Vede atııyoruz.Anlıyacağınız sizin zihniyetinizdeki insanları bu devlet çok gördü ama sadece konuşmkala yönetti bu ülkeyi. Aman siz konusunda Çağdaşlık yolunda neler yapılmayacağını örnek olarak gösterin bzilere:))

Gönderi tarihi:

Levon Panos Dabağyan Fransa meclisinde yaptığı konuşmalara ters düşmüş açıklamaları ile..

Yanar döner bir yazar demek ki...

Dabağyan'ın dediği gibi biz ermenilerin hamisi isek onları koruyup kollamiş isek neden bu anlattıklarını kendi vatandaşlarına gelecek nesillerine öğretmediler..

Türkler biizm hamimizdir diye ögretileri öngörmediler..

Öğretse idiler bugün bunlar olmazdı...

Bu gibi yazarlar açıklamaları ile türk halkını kandıramazlar..

Biz yapmadık taşnaklar ile Gıpcaklar yaptı diyebilecek kadar *****..

O zaman biz yapmadık Doğuda ki dadaşlar kürtler yapttı..

Ne kadar gülünç oluyor değil mi suçu bazı vatandaşların üstüne atmak..

Ama Dabağyan şunu iyi bilmeli biz DEvlet olarak yaptırımlarla yüzyüze kalıyoruz..

ERmenistan BU şekilde bir yaptırım ile karşilaşmadı Malum devletler tarafından..

Kimsenin bizleri kandırmasına gözyummamalıyız..

Açıp tarihimizi okumalıyız..

3. tekiL şahıslara(Dabağyan gbi) inanmamalıyız..

SayGıLar...

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:
EMPERYALİZM VE İRTİCA...

EMPERYALİZM KILIK DEĞİŞTİRİR.

Durum karşısında kılık değiştiren Emperyalizm, İRTİCA, FAŞİZM, DEMOKRASİ, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ vb. şeklinde görünüm kazanır.

İçeri girer.

İrtica tehlikesi varmıdır sorusunun cevabı sömürgeci zihniyetin girdiği kılıkla ilintilidir.

EVET. EMPERYALİZM, ÜLKEMİZE İRTİCA KILIĞINDA GİRMİŞTİR.

Tarikat, cemaat ve benzeri oluşumlara halkın yönlenmesi teşvik edilir, finanse edilir bir yapılanma sağlanır.

Bir takım eksikleri olan vatandaş, CEMAATİ güven duyduğu bir yapı olarak algılar.

Eğitim sürecinin sonunda ateşli bir kitle oluşturulur.

Emperyalizmin maşası haline giren kitle isim değiştirir.

Artık, emperyalizmin adı İRTİCA şeklinde değişir.

Sömürgeci zihniyet, farklı şekillerde ortama yerleşir ve o toplumun sosyo-ekonomik durumuna göre de şekillenir.

TEMELDEKİ TEHDİT EMPERYALİZMDİR.

Görünen kısmı ise İRTİCADIR.

Eğitim düzeyi belirli bir sınırda tutulan kitleler uygun bir zemindir.

Ayrıca parasal çöküntüye uğratılan toplumun kurtuluş, yardım ve destek düşüncesi de uygun bir zemin oluşturur.

Bir çok önceden hazırlanmış zemin içindeki kitleler, empreyalist görüşe uygun davranma durumuna girerler.

Dayanak noktaları ve hareket noktaları ise dinsel, mezhepsel, tarikatsaldır.

Bu zemin ve oluşum emperyal düşüncenin istediği durumdur. Emperyalizm içeri girmiş, şekil değiştirerek amacına uygun ortamı sağlamıştır.

+ YETERSİZ EĞİTİM

+ KÜLTÜR YOZLAŞTIRILMASI

+ EKONOMİK ÇÖKERTME

+ DUYGUSAL ÇÖKÜNTÜLER

+ UMUTSUZLUK

+ ÇARESİZLİK GİBİ faktörler sağlanarak bir ülkede uygun bir zemin yaratılır.

Üzerine İRTİCA, DEMOKRASİ, VAKIF, DERNEK gibi kıyafetler giydirelerek, sömürü ve tehdit sağlam zemine alınır.

Türkiye ve diğer stratejik devletlerin başındaki belanın temeli EMPERYALİZMDİR.

Fotoğraf açık.

PKK TERÖRÜ’DE AYNI KAYNAKLI.

EMPERYALİZM DESTEKLİYOR VE TERÖR YARATIYOR.

HEDEF BATAKLIĞI KURUTMAK OLMALI.

Kaynak: 2006/10/2 20:42:19 / Vatansever.biz

aşağıdaki karikatür herseyi anlatıyor...

123lt8.jpg

Haklısın galiba...

Birşeyleri karikatür ile anlayan arkadaşlara sanıyorum bu karikatür çok daha düşündürücü bir mesaj veriyor...

cvatandasinhaliprmelal3wr7.jpg

Gönderi tarihi:

İrtica çağdaşlığa, ilerlemeye, Atatürkçülüğe, Aydınlanma devrimlerine karşı çıkan, uygarlığa giden yolu tıkayan 50 yıllık bir harekettir.. 1924 yılında tevhid-i tedrisat kanunun yürürlüğe girmesiyle medreseler kapatılmış 29 adet imam hatip okulu açılmış,1925 yılında bu sayı 20 ye 1926 yılında ise 2 ye düşürülmüş ve 1930 yılında tamamen kapatılmıştır.

1950 yılında çok partili parlamenter rejime geçişle birlikte, o günden bu güne kadar iktidarı ellerinde bulunduran sağ partiler oy uğruna Atatürk devrimlerinden ve laik Cumhuriyet rejiminden durmaksızın ödünler vererek gelmişlerdir. İmam Hatip Okulu açma yarışına girmişlerdir.Her fırsatta Atatürk ten intikam almak ve hilafeti geri getirmek isteyen yobazlar da bu sağ partilerin içinde çöreklenmeye başlamışlardır.

Ne yazık ki, en güçlü dönemlerinden birisini 12 Eylül 1980 askeri hareketi ile yaşamıştır ve bu harekat ABD nin yeşil kuşak projesinin bir ürünüdür.12 eylül döneminde imam hatiplere ve kuran kurslarına gösterilen ilgi tavan yapmıştır ve bmilli eğitim yasasında yapılan değişikliklerle istedikleri alanlarda eğitim yapmaları sağlanmıştır.1994-1995 yılı itibariyle imam hatip okullarının sayısı 395 yükselmiş ve buna 55 tane de imam hatip anadolu lisesi eklenmiştir. O günlerde atılan tohumlar bizi bugünlere ne yazık ki getirmiştir.

Şimdi bir avuç cemaat mi irticayı hortlatacak diyen arkadaşara soruyorum.Gerçekten bir avuçlar mı? Sevgili Dipnot Fatih semtini örnek vermiş bilmeyen arkadaşlara sadece şunu söylemek istiyorum.Orayı gördüğünüzde söyleyeceğiniz tek cümle sanırım şu olur:

-Burası Türkiye Cumhuriyeti mi?

Aman bir şey yapamazlar mantığı ile hareket edildiği sürece sanırım bir süre sonra laik cumhuriyetin ruhuna sadece ve sadece fatiha okumak zorunda kalacaktır bazılarımız

Gönderi tarihi:
İrtica çağdaşlığa, ilerlemeye, Atatürkçülüğe, Aydınlanma devrimlerine karşı çıkan, uygarlığa giden yolu tıkayan 50 yıllık bir harekettir.. 1924 yılında tevhid-i tedrisat kanunun yürürlüğe girmesiyle medreseler kapatılmış 29 adet imam hatip okulu açılmış,1925 yılında bu sayı 20 ye 1926 yılında ise 2 ye düşürülmüş ve 1930 yılında tamamen kapatılmıştır.

1950 yılında çok partili parlamenter rejime geçişle birlikte, o günden bu güne kadar iktidarı ellerinde bulunduran sağ partiler oy uğruna Atatürk devrimlerinden ve laik Cumhuriyet rejiminden durmaksızın ödünler vererek gelmişlerdir. İmam Hatip Okulu açma yarışına girmişlerdir.Her fırsatta Atatürk ten intikam almak ve hilafeti geri getirmek isteyen yobazlar da bu sağ partilerin içinde çöreklenmeye başlamışlardır.

Ne yazık ki, en güçlü dönemlerinden birisini 12 Eylül 1980 askeri hareketi ile yaşamıştır ve bu harekat ABD nin yeşil kuşak projesinin bir ürünüdür.12 eylül döneminde imam hatiplere ve kuran kurslarına gösterilen ilgi tavan yapmıştır ve bmilli eğitim yasasında yapılan değişikliklerle istedikleri alanlarda eğitim yapmaları sağlanmıştır.1994-1995 yılı itibariyle imam hatip okullarının sayısı 395 yükselmiş ve buna 55 tane de imam hatip anadolu lisesi eklenmiştir. O günlerde atılan tohumlar bizi bugünlere ne yazık ki getirmiştir.

Şimdi bir avuç cemaat mi irticayı hortlatacak diyen arkadaşara soruyorum.Gerçekten bir avuçlar mı? Sevgili Dipnot Fatih semtini örnek vermiş bilmeyen arkadaşlara sadece şunu söylemek istiyorum.Orayı gördüğünüzde söyleyeceğiniz tek cümle sanırım şu olur:

-Burası Türkiye Cumhuriyeti mi?

Aman bir şey yapamazlar mantığı ile hareket edildiği sürece sanırım bir süre sonra laik cumhuriyetin ruhuna sadece ve sadece fatiha okumak zorunda kalacaktır bazılarımız

Göremezler sevgili gelincik göremiyeceklerde...

Çünkü gözler kör, kulaklar sahır, diller ise bize yabancı...

'Burasın Türkiye Cumhireyeti mi?' birleşik Arap emirliklerimi?, Suriye mi?, İran mı? şeklinde sorulara bile yabancılaştırılmışlarla düşüncelerle mücadele içindeyiz...

Ama biliyoruz ki ne pahasına olursa olsun Genç Türkiye Cumhuriyeti kazanacak.

Biliyoruz ki bugün sessiz kalsalar bile, güçlerini birleştiremeseler bile Musta Kemal Atatürk'ümüze, kurduğu Cumhuriyetine ilikliklerine kadar bağlı binlerce, onbinlerce, milyonlarca vatandaşımız var..

Ben umut doluyum, yürek doluyum ve sizin gibi inançla bu tuzaklara karşı direncini yitirmeme gibi bilince sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım...

Sevgiyle, umutla ve yüreklice kal...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.