Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

SİSTEM MAYMUNLARI...

Koşar konar...sırıtışlar satar..olmuştur çarkın dişlisi...en önde gidenidir çanak yalamanın...tüh..tüh..tüh...angut demek ona...o güzelim angut kuşuna hakarettir..ahmak diyelim... :angry: ...evet...hep bir yakınmadır...sorumsuz yarınlara..dokunmayan yılan bin yaşamıştır ona..okumuştur da kimisi..yaladığı mürekkep matbaa kıskandırır...en idealistidir üniversite talebeliğinin...iş hayatının en dişlisi...dayanışmanın ayyuka çıkardığı çakalımsı sürüler...aslan düşmanları...

konuşurken yutkunur..şapırdatarak ağzını dudak etrafında bir de dil gezdirir...fason dürüst..(dürüstçük.)..döverde döver.. havanda su...en iyi yaptığı...çizgili takımının çift dikiş olmayışı ütüsünün.yada saçına yaptırdığı meç sonrası fön ün bozulmayışıdır rüzgarda....heheyt..heyt..figgaro yine kabarır...kalkar tüyleri...alnındaki damarı (ar) şişmektedir...bırakırken fısıldatarak gazını, ıstırarak çekmiştir işaret parmağını :online2long: ...heyulalı saatlerin delirteç an ları...geçer dimi..geçer...geçer.. :sweatingbullets:

fgr..(2006)

• Cevaplar 583
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

malesefki bayram çocuğu değilim..bilhassa günümüz bayramlarının sembolik olma hallerinde..gün günden farksızdır bende..neysee..

--kafan karışık değilmi..böyle olmamalıydı diyorsun..birşeyleri değiştirmek istiyorsun..heryere saldırıyorsun..küçük umutçuk kırıntıları derdindesin..farklısın..iç sesin çıldırıyor..ne aldığın eğitim..ne sosyal statün..ne evliliğin-evsizliğin..ne geçmiş aşkların nede gelecektekiler..sıfır heyecansın dimi.. :) malesefki kimsemizde bir Amerikalılık kalmadı keşfedilecek..armut dalda aynı..şeftalilerde tüylü..

yarının kaygısı , dünlerin ahmaklığı..çok düşünmek yaşlandırıyor..emin ol..nice yapacağın ahmaklıklar karşısında da metin ol..insansın..alt edilmesi gereken yanların mı..salla gitsin..kayıpların gerçeğe dahada yaklaştıracak seni..müsterih ol.. :)

balkondan seyreylerken ummanı elimde kadehimle..hayatımdan geçen ve bana ilişen ömür törpülerini düşündüm..beynime empoze edilen doktrinler..ilkesiz ilkeler..örfi hükümler..ve güzelliği tende dilberler..hoş ve nahoş karışımı zamansal dilimler..korkular..heyecanlar..ve en büyük düşmanım..BEN...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ne hoş bir duygudur içinden geldiği gibi yazmak...

Baharda esen rüzgarın bilmediğin bir ağacın polenini gözüne sokması gibi bir şey..

ama öyle de değil hani bir aşık atar ya kolunu sevdiğinin omzuna..

sonra da yer şaplağı işte böyle bir şey olsa gerek.. :)

..................diyerek yazdığımın ne anlama geldiğini siz vatandaşlarıma aktarmak istedim

Gönderi tarihi:
Ne hoş bir duygudur içinden geldiği gibi yazmak...

Baharda esen rüzgarın bilmediğin bir ağacın polenini gözüne sokması gibi bir şey..

ama öyle de değil hani bir aşık atar ya kolunu sevdiğinin omzuna..

sonra da yer şaplağı işte böyle bir şey olsa gerek.. :)

..................diyerek yazdığımın ne anlama geldiğini siz vatandaşlarıma aktarmak istedim

Tuhaf nickiniz sinir bozucu avatarınıza rağmen şu yukarda yazdığınızla beni güldürmeyi başardınız :)

Özellikle şu polen kısmı süper olmuş..

Gönderi tarihi:

vıy vıy vıy..hani bir aşık atar ya kolunu sevdiğinin omzuna..hadi öle olsun..istersen gözlerin kapalı gezebilirsin.. :)

ve gülmek..Allah ağlatmasın.. ;)

efendim..evet güzeldir içinden geldiğince yazabilmek..içinden geldiğince yaşayabilmek gibi..umarım yaşam sizi değilde siz yaşamı şekillendirirsin..zordur ama..kasar..heh he hee..neyse kitlenmemek lazım..bu aşk olsada.. dimi ama..hee ne dedin.. duymadım..sesli konuş ama bidenem..

ne yapmalı şimdi..tırpanlanmış bir ruh..yorucu geçmiş bir gün..yoksa insan doğarken mi ölmeye başlar hadisesi..neyse düşünsel dip çukurunda boğulmayalım..gitmeli şimdi sahile..avel avel bakmalı..karıştırırken çayı dikkat te etmeli hani seyirmesin gözümüz..ahh şu ne alsa doymaz gönlümüz..kabul et..kabul..sende kandırıkçısın..evet evet bakınma öle..sen..istersen sor kendine.. ;)

--gününüz kazandırsın efendim.. :)

Gönderi tarihi:

Prometheus'a mektup..

Sex ve para gerisi teferruat olmuş insanların dünyasında sızlamasın kemikçiklerin aziz Prometheus..

Allaha yaklaştıkça şeytana yaklaşan...yoksa şeytana yaklaştıkça Allaha mı yaklaşan..ayy yürünmez bu ipte cambaz okuluna gitmeden..üzülme Promet..ben mezarına su dökerim..celladın olan kartalında mezarına çişimi ederim..

Kabaran alevlerin, tamda ortasında, sıçraya sıçraya yanmak ne de zor imiş Promet..hani bide tependeyse kölelik, çığlık çığlığa..

--sevgilerle Figgaro..

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

İNSAN VE AFORİZMALARI....

kıyıya geldiğimde havada balık kokusu vardı..gün kararmak üzere..ismi söylenilmiş tekneyi aradım.."mavi istiridye"..gördüm..tekneye doğru yaklaştım..teknenin dalgalarla sallanışına..dansına baktım..güzeldi..tekneye atladım..davetliydim..biri hariç diğerlerini tanımıyordum..merhabalar..yerimi gösterdiler..rakı balık muhabbeti vardı..tekneye göz gezdiriyordum..gülüşler samimiydi..güzel bir masa..közde pişmiş balıklar..salata..ve usta bir saki..

--tahta bir iskemlede oturuyordum..diğerleri gibi..etrafa göz gezdirmeye başladım..yelken direği..pupa..iplerdeki düğümler..kamara..dümen..derken yudumlanan rakılar..denizci abilerin anlattığı yaşamsal kesitler..ve gülüşler..ve o yazı..Hiç bir iyilik cezasız kalmaz..öylece kaldım..gemi dönmeye başladı..ben dönmeye başladım..düşünceler..yaratılışta barınan anlam..dünya gibi..dümen gibi..dönmeye başladı..şeytanlar raks etmeye başladı gecemde..rutubetli tenhalık kumkumaları..ve zehirli bıçak ucu gibi fısıltılar..gittikçe yer etmeye çalışan beynime..

--biri kel..diğeri göbekli..saki ise uzun boylu, atletik..bense apoletleri sökülmüş bir amiral gibi..teknenin tepesinde yanan ışığın altında..o yazı..fısıltılar..ve sorgulanan suskunluğum..gülümsedim..yaşça hepsi benden büyüktü..hatta kimisi babamdan bile büyüktü..ve dedim..hasret çeken denizcilerin tuzlu gözyaşlarımıdır denizi tuzlu kılan..sahi sizin her limanda bir sevgiliniz varmı..orkinos nasıl avlanır..ya attığınız düğümler..her denizci seferinde mi ölmek ister..denizden babanızda çıksa yermisiniz..nedir sizi çeken arşınlarken ummanı..dokunulası bir dişi mi..hangi kutsal ayartıcı..yoksa güzel sesli şarkı söyleyen deniz kızlarımı..yaklaştıkça ses..dahada uzaklaşılan..

--nedir ki..yanılgıların en tehlikelisi..ve sonunda can alan..sen benim kanımsın deyip..unutmuş olsamda bazen yanımda oluşunu..terketmenle beni..ölümüm..ruhun bedeni defnettiği o görkemli merasim..

---devam eden gece..bardakta mayışan rakı..espirisiz gülüşlerdeki burukluk..ve her bir yüzde barınan onlarca yaşanmışlık..ve o yazı..ve gözlerim..bakmakta..sihirli bir parmakmıdır onu yazan..kaptanın seyir defterindeki yaşamsal parola mı..hangi pozitif eylemin negatif seleksiyonu..sormadım..ve rakı bitti..gece bitti..kalktım giderim..tokalaşmak için uzanan eller..ve kemiksiz dillerden çıkan "iyi geceler"...teknede yürür iken o yazının yanından geçiyordum..son bi kez baktım ..göz kırptım.. ;)

fgr..

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

aksiliğim üstümde seninle kelimeler hep farazee...işte terminolojinin en denk düşmüşü..bedava ekmek kalabalıklarınada sesleniyorum..uzak durun..kafam karpuz gibi ikiye yarık..suyu aradan akık.. :sinirli:

likit gibi damdam sarkan huysuz...hayatı git tazılara sor..yetişebilirsen eğer..ne suç üstü yakalanmış şehzadeliğin

(çucuk abisii..çucuuk)..ne de sen eyy hatun..değilsisin tek kişilik harem..hadi kitlen sandığına..anahtarını yut..

--efendim..gün çıldırık geçmiştir..bu durum yarının güldürücülüğü olacaktır..eminim..eminimde..şimdi susun ağlayalım..

nelere karşı konulmaz..deyipte mevzuya girecem ama..demeyelim..deymez..

ayy ne havadan sudandır..

getir kolamı aysel..sankim kaçırdığı kendi gazıdır..gıcık.. :ermm:

Gönderi tarihi:

Belliki dönülmeyen uzak yerdesin..

biliyormusun..nerden bileceksin..dün üçlü koltukta uyuya kalmışım..pencere yarı açık..rüzgarın perdeyi savurmasıyla uyandım..yüzümdeydi perde..ve şimşek çaktı..yağmur kırıla..ortalık birden aydınlandı..gölgem duvarda devasa duruyodu..gülümsedim..ama duvardaki silüette gülüşümü göremedim..sahi ben nasıl gülüyodum hatırlıyormusun..gülerkende gözlerim gülermiydi..sonnra birileri varmış gibi konuşmaya başladım..farkına vardım ki konuştuğum kendim..ironi bi düet..

beden buz..ev huzursuz..yatağımsa soğuk küvet..

---

Gönderi tarihi:

Yaşamadan tüketmek..

koca bir yalanla yaşıyorum gibi..hani koynunda sarılı koca bir boz yılandırda sen elma güzeli athena sanırsın..yada ne bileyim..adını ne koyarsanız koyun bu durumun..şu an çevremdeki bi çok insanın kişilik çatışmalarını görmekteyim..sabah işimize giderken koca kapitalist..akşam evimize geldiğimizde en coşkun idealist..gibi

malesefki bi süreden beri aşka inanmıyorum.. öldürdüm onu..yada inansam bile eminim ki o başka bir gezegende varlığını sürdürmekte..yeriniyse geçici ve hoşumsu hedonist yaklaşımlar aldı..gerçi bunlarında pek bir önemi yok..hal öylesine bişey gibi olmaya başladı..

ve yalnızlar..genelde toplum yalnızlara hep taş atar..bişeyleri arkasından yakıştırır..ne hali varsa görsün gibilerinden dudak bükülür..aslında yalnızlar ortamın -dünyanın- ilişkilerin tantanalarından, çirkef yaklaşımlarından, adaletsizlliklerinden uzak durma çabası içindeki tiplerdir..hazmedezler bazı şeyleri ve kendilerini fil dişi kulelerine hapsederler..seviyorum yalnızları..

teşhirci ve materyalist liğe doğru koşuşumuz tüm hızıyla devam etmekte..en önde gideniyiz tüketmenin..en iyi yıkan baştacımız..en bencilimiz yolu gözlenenimiz..en paralılarımızsa yeryüzü tanrılarımız..duygu ve sevgi dolulularımızsa mıymıntılarımız..ne üzülesi..

direnç, malesefki insanlarımızda yok denecek kadar azaldı..kaygı ve korkularımız bu günümüzde düzgün düşünememize sebep olmaya başladı..sakinlik ve dizginlik çok uzağımızda..iyi birer savaşçı olmamız değil ne için savaşacağımız hadisesi göz ardı edilmiş ve sakin kafayla düşündüğümüzde yapmak istemediğimiz şeyleri yapma durumundayız..modern tutsaklık..kendine uzaklık..

şimdilerdeki yaşamsal formatımızın adını ben koyamıyorum..konulacak gibi de değil..mükemmellik ve aldatıcılık birbiri içine girmiş..ayırt etmekte zor..bi an kendinizi olayların yada içinde bulunduğunuz durumun akışına bıraktığınızda Allahım kocaman bir kendin olamama sarhoşluğu..ve durumunuz, akıtılan bi sürü seli içerisinde ne yöne gideceğini bilemeyen şaşkın bir plankton...varlığının yada yokluğunun önemi bir tek kendini bağlayan.. -_-

--fgr

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

sense uzak, çok uzakta

bir deniz gibisin resimlerde...

Bu şarkı insanın içine dinledikçe daha çok işler biliyomusun figgaro.

İlk dinleyişte ben anlayamamıştım.

Sonra bir daha dinledim ve bir baktım ki bir daha dinliyorum.

Bir daha,bir daha,bir daha........

http://www.youtube.com/watch?v=siuF-NO_e3k

Gönderi tarihi:

hey heyde hey hey..daalın bakiimm.. B)

Mutluluk; beklemesini bilenler, usulca sokulanlar, yavaşça dokunanlar ve sessizce fısıldayanlarla kırıştırıyomuş...zamanın ninnisiyle hayatı uykuda geçirenlerle değil..

taamm..tamam..şimdi toplanın..afferim ölee.. :alkis:

---

bu arada Leopoldina ben sana küstüm bilesin..işte ölee.. :ermm::blushing::)

Gönderi tarihi:
---

ardındamısın kaf dağının...

soysuz ama güzel...

ruhsuz ama ateşli..

belleğim.. gülüşünde kaldı..

bakışlarım..silüetinde..

umudum dünde kaldı...

sıcaklığım çocukluğumda...

ardındamısın öte dünyanın..

konuşkan ama dilsiz..

vuruşkan ama yüreksiz...

sevincim..yarım kaldı..

heyecanım.. gidişinde..

güllerim kalsada susuz..

hesabımız..mahşere..

..fgr (2006)

:clover:

vah ki ne vah figgaro..vah ki ne vahhhhhhhhhh..

Gönderi tarihi:

hakikattır..dikkatli okuyun..

---

MİNERAL DÜNYASI İNSANLARI..

bayram günü annem dedi..hadi gidiyoruz..nereye..mezara..yaa benim uykum var daha...yook..hadi kalk..on dakkaya kapıda ol..piki tımam.. :blushing:

annemle mezarın kapısına geldik..hıım..oldukça sessiz ve ağaçların bol olduğu bi yer..huzur verici..kapıdan girene kadar ölüm-ler yoktu aklımda..hatta bazı müziplikleri düşünmüyor da değildim..mahalleden çocukluk arkadaşımı ayartıp akşama hamama gitmeyi düşünüyodum..o en sıcağında dökerken suyu tepesinden..bense buz gibi bi tas su dökmeyi düşlüyordum..sonrada şaşkınca bana bakışını..ulaann senin yapacann işi..diyip..hamamda şahlanan kahkahalarım..falan filan..

mezara girdik..yürüyoruz..annem başladı tüm ölmüşlerimiz için duaya..mezarlara su döküpte bizden para almak isteyen çocuklarsa peşimizde..ve birden aklıma HALLACI MANSUR geldi..hani şu en el hak muhabbeti..sonrasında düşünceler birbirini kovaladı..anneme dedimki..sen bir mineralsin..nasıl yani dedi..yani dedim..şu mezardaki tüm ölmüşler mineral oldular..sonra bitki kuş ağaç meyve oldular..yeniden insan oldular..geçmiş tüm ölülerimizin bir parçası var dedim bedenimde..sonrada ben onlar olacağım..annem bir deliye bakarmışçasına yüzüme bakmaya başladı..ne diyon oğlum sen..hatta sen iyi bir mineralsin dedim..biraz kiloludurda.. :) sus lan dedi..sus..mezarda da ettiğin muhabbete bak..hadi bildiğin dua varsa oku dedi..piki dedim..tımam.. :)

günah..tatmadığımız kaç günah kaldıki..hangi ayartıcılar dahada alacak bizi cendereye..ki mezarda gezinirken şunu gördüm..yaşarken hali vakti yerinde olanların mezarı-mermeri Allahım katedral gibi..işlemeli..etrafı çevrili..gariban olanlarınki ise neredeyse yok olmakta..belli belirsiz bir mezar taşları var..ölüler arası bile sınıf..hehuhehu..tuttu beni mezarda bi gülme..evet biliyom uygun bi durum değil..annemde çok kızdı..

bu arada her uğradığımız bi akrabamızın mezarına su döken çocuklarada para vermekten ikrah geldi..bide verdiğim paralar kaşısında kavga ediyorlar..sen şu kadarını alıcan.ben bu kadarını hak ettim diyee..bi an ağzımdan çıkmış..kavga etmeyin çocuklar az alanınızda çok alanınızda sonuçta mineral dünyası insanlarıyız.. :) ..annemden yine şimşek gibi bi bakış..ulan başlarım mineralinede tuzunada..suss bakim..piki tımam.. :blushing:

gerçekle yalanın birbiri içre girmiş hali gibi çıktık mezardan..ve gülmüyordum artık..yüzüm düşmüş..görüntü hüzün..

fgr..

Gönderi tarihi:

Hayatın anlamı nedir..?...peki ya anlamsızlığı...hayatın anlamsızlığı nedir..?

---

yanılgılarla katledilmiş hakikatler zinciridir..taplum sözleşmeleri adı altında ezilmendir..mağduriyetindir..bangır bangır bağırmandır en ıssızında gecenin..yüzüne çarpan fırtınanın gözyaşlarını kurutmasıdır..erk sahibi bir ülkenin bi diğer ülkeyi bombalaması yakmasıdır..sonrada yine erk sahibi o ülkenin farklı bir kuruluşunun uçaklarla yanmış bombalanmış o ülke insanlarına yine uçaklarla gıda paketleri atmasıdır..pehrizdir..lahanadır..vs lerdir..

defalarca boşanma arefesine gelmiş bi çiftin bi gece önce sevişmesidir..bir gün sonrasıysa konu yine boşanma..yaşam ipini tutmuşken gönüllü bırakmaktır kendini boşluğa..içini doldurmak boşlukla..boşluk uçurumları oluşturmak sanal coğrafyanda..

seni sarmış sevgi yığınları içinde çekmektir ipini belinde bağlı düzeneğin..patlamak..

kendi doğduğuna pişmanların, çocuk doğurtmasıdır..içindeki yangına serinlik vermesi için benzin içmendir..gülmendir hançerlenirken sırtın..ağlamandır şefkatli bir el okşarken saçını..cezbetmesidir güzeli çirkinin, masumu suçlunun..

bir koministin rüyasında zaferidir, mutluluk gözyaşlarıyla rüyasında boğuluşu..yokoluşu..gülümseyen cesedi..sahne ışıklarında Charles Chaplin 'in bir daha olamayışı..

beni sevmendir daha sevememişken kendini..yokluklarını vermek isteyişin..kaf dağı ardında muhafazadayken varlıkların..fısıltılı bir anlayamayış serzenişi..kendi çukurunu kazmışlığına arama günah keçisi..helede kendi çukurundayken ve elindeki küreği saklayamamışken..

en talan anında en yakın dostunun sırt çevirişidir..kadınının oynaşmasıdır yokluğunda..yakamozlara aldanışı..ayışığının tutulamayacağını anlayamaması..intaharlar ekmektir denize ayağında bağlıyken beton kütle..kurtuluşunun sebebiysede yolunu şaşırmış yunuslar..haydi ağla belki katarsın anlam hayatına..

ölüp ölüp diriltmendir kendini dehlizlerinde..artık yaratıcıya oynamandır..yılan gibi deri değiştirmen insanlığından..ardın daha beterdir inan önünden..belkide yokedişinin doğası varoluşun..hayatın anlamı kendi anlamsızlığın..

sahil kıyısında eşşekler gibi ağlamandır..diz çöküşün yere..bir midyeye derdini anlatmandır..çareler ummandır çaresizliğine..bir daha bu forumda yazmayacağım deyip..gelipte yazmandır..

insandan bağımsız sürerken hayat anlamını..

belkide yenemediğin şu kargaşan..yıldız doğurtamayan karanlığındır..

fgr..

Gönderi tarihi:
..gidiyorum tüketmeye ama yaşayarak...zamanı..

....şimdilik hoşçakalın... :)

--- :clover::clover::clover:

sahil kıyısında eşşekler gibi ağlamandır..

..bir daha bu forumda yazmayacağım deyip..gelipte yazmandır..

fgr..

Ben böyle birşey demedim....

Diyenler....,,,yine gelip başkasına yazar gibi kendine cevap yazanlardır.....

-----sahil kıyısında ağlayanlar gibi,,

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.