Φ BaBaZuLa Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Hepinize teşekkür ederim cümlemizin ramazan ayı hayırlı olsun.. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Tüm İslam Aleminin ve İnananların Mübarek Ramazan Ay'ı Hayırlara Vesile Olsun... Alıntı
Φ canımıncanı Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 benim oldum olası bir baş agrım var migren. ben bunun arkasına gizlenerek hiç oruç tutmadım.yanlış anlamayın 48 kg agırlıgındayım genellikle hep yarı aç yaşarım, ama dayanamama korkusu ve sinirlendigimde hemen ilaç almam gerekmesi şekerimin düşmesi derken, oruçtutmadım. evlendigimde eşime baskı yaparak tutabildigi kadar tutturuyorum.ama her ramazan çok aglarım. eşim ya evden uzakta evde oruç tutan yok ben çocuklarımla o heyecanı yaşayamam tek başıma sorada hazılamak insanın içinden gelmiyor . işte yine ramazan geldi iftar topunu bekletirim kuzularıma, üzülmesinler onlarda heyecanlansınlar diye ,şimdi yine aglıyorum,ve başım agrıdı. ramazanlar içimde bir yaradır ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.oruç tutabilen özellikle kalbiylede tutabilene hhayırlı ramazanlar diliyorum esen kalın arkadaşlar Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Ramazanı açlıkla geçirmemek dileğiyle ramazanı aç kalmak zannetmemek dileğiyle temizlenmeyi gerçekleştirenlerden olmak dileğiyle yeni bir sayfa açmak İslam'ı özüyle hissedebilmenin farkına varmak dileğiyle cümle aleme mübarek olsun on bir ayın sultanı... MUHABBETLE... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Hayırlı Ramazanlar... Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Hayırlı Ramazanlar dilerim herkese, Allah nicelerini sağlıkla ve huzurla görmemizi nasip etsin hepimize... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 İnanan tüm arkadaşlarımıza...hayırlı Ramazanlar... ben çooooooooook acıkacam,ama inandığım varlığa bu can değer;kaldı ki açlık... İstanbul trafiği yok bu yıl bende,olanlara sabır... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 İnanan arkadaşlarıma hayırlı bir Ramazan diliyorum.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gecelerin en güzelinin zamanı geldi, Birliğin,aile olmanın had safhası geldi, Zamanın bereketlendiği, bir güne nice kavramın sığdırıldığı Kutsal günlerimiz geldi, Ağzımızdan çıkan her söze dikkat ettiğimiz, kardeşlerimiz hakkında her düşüncemize daha bir dikkat ettiğimiz, her bir davranışımızı oruç oluşumuza yakıştırıp yakıştıramadığımız sorgusal arınma zamanımız geldi, Rabbimden rahmet geldi, güzellik geldi,sevgi geldi... Hoş geldi... Hepimiz için hayırlı Ramazanlar.. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gecelerin en güzelinin zamanı geldi,Birliğin,aile olmanın had safhası geldi, Zamanın bereketlendiği, bir güne nice kavramın sığdırıldığı Kutsal günlerimiz geldi, Ağzımızdan çıkan her söze dikkat ettiğimiz, kardeşlerimiz hakkında her düşüncemize daha bir dikkat ettiğimiz, her bir davranışımızı oruç oluşumuza yakıştırıp yakıştıramadığımız sorgusal arınma zamanımız geldi, Rabbimden rahmet geldi, güzellik geldi,sevgi geldi... Hoş geldi... Hepimiz için hayırlı Ramazanlar.. selam. ftoyd, kardesim. Temennilerinize ve dileklerinizi cani gonulden katiliyorum. Agzimizdan cikan sozler malesef geriye alinmiyor, Af ve Magfiretin oldugu,aya eristiren Allaha hamdolsun. saygilarimla. Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Tüm islam aleminin ramazan ayı mübarek olsun... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Hayirli Ramazanlar Arkadaslar.. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 peygamberımız efendımız a.s'ın burnu yerde surunsun, burnu yerde surunsun, burnu yerde surunsun sozunu duyan sahabe sorar kımın ya resulallah kımın burnu yerde surunsun. adım anıldıgı halde salavat getırmeyenın ana babasının ıhtıyarlıgına erıstıgı halde helallıgını kazanamayanın ramazan ayına ulastıgı halde bagıslanmayı basaramayanın. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 peygamberımız efendımız a.s'ın burnu yerde surunsun, burnu yerde surunsun, burnu yerde surunsun sozunu duyan sahabe sorar kımın ya resulallah kımın burnu yerde surunsun. adım anıldıgı halde salavat getırmeyenın Sebebe bak. Gitti bizim burun. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Sebebe bak. Gitti bizim burun. sevılmeye layıktı leyla. ve anılmaya. sanıyorum mecnunda collerde ıken su yerıne leyla dıye ınlıyordu. cısmı ıle beraber olamasalarda ısmı ıle beraber olarak avunuyordu. Alıntı
Φ Süzgeç! Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 sevılmeye layıktı leyla. ve anılmaya. sanıyorum mecnunda collerde ıken su yerıne leyla dıye ınlıyordu. cısmı ıle beraber olamasalarda ısmı ıle beraber olarak avunuyordu. Bildiğim kadarıyla,sizde"kadının adı yok"tu. Günah çıkarmayamı çalışıyrsunuz? Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Bildiğim kadarıyla,sizde"kadının adı yok"tu. Günah çıkarmayamı çalışıyrsunuz? agzımızla kus tutsak bıle yaranamaz olsakta ınandıgımızı soylemeye devam edecegız. Alıntı
Φ Süzgeç! Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 agzımızla kus tutsak bıle yaranamaz olsakta ınandıgımızı soylemeye devam edecegız. İçim burkuldu biliyormusunuz.Biraz daha ilerleseniz, ağlayacağımdan emin olabilirsiniz. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2008 selam.ftoyd, kardesim. Temennilerinize ve dileklerinizi cani gonulden katiliyorum. Agzimizdan cikan sozler malesef geriye alinmiyor, Af ve Magfiretin oldugu,aya eristiren Allaha hamdolsun. saygilarimla. Bakara suresinden Ramazanla ve orucla ilgili ayetler. 183. Ey iman sahipleri! Oruç sizden öncekiler üzerine yazıldığı gibi sizin üzerinize de yazılmıştır. Bu sayede korunmanız umulmaktadır. 184. Sayılı günlerdir. Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar. Oruca zorlukla dayananlar üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır. Kim bir mecburiyeti olmaksızın içinden gelerek iyilik yaparsa bu onun için daha hayırlı olur. Ve oruç tutmanız, eğer bilirseniz, sizin için daha hayırlıdır. 185. Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan, iyi-kötü ayrımıyla hidayetten kanıtlar getiren Kur’an, onda indirilmiştir. O halde bu aya ulaşanınız onu oruçlu geçirsin. Hasta olan veya yolculuk halinde bulunan, tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutsun. Allah sizin için kolaylık ister; O sizin için zorluk istemez. Tutulmamış olan günleri tamamlamanızı, sizi doğru yola kılavuzladığı için Allah’ı yüceltmenizi ister. Ve sizin şükretmeniz umulmaktadır. 186. Kullarım sana benden sorarlarsa ben Karib’im, gerçekten çok yakınım. Dua edenin çağrısına, bana çağırıp yakardığı anda cevap veririm. Hadi onlar da bana karşılık versinler, bana inansınlar ki doğruyu ve iyiyi bulabilsinler. 187. Oruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılınmıştır. Onlar sizin için giysidir, siz de onlar için giysisiniz. Allah sizin öz benliklerinize yazık etmekte olduğunuzu bilmiş, tövbelerinizi kabul edip sizi affetmiştir. Artık şimdi onlara yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazdığı şeyi arayın. Tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden sizce seçilinceye kadar yiyin için; sonra da orucu gece oluncaya değin tamamlayın. Mescitlerde itikafta bulunduğunuz sırada eşlerinizle cinsel temas kurmayın. İşte bunlar Allah’ın yasaklarıdır, bunlara yaklaşmayın. Allah, ayetlerini insanlara işte böyle açıklar ki korunabilsinler. selam ve dua ile. Furkan Evren Nezir Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.