Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 evet bir dizidir bütün bunlara sebep aileler, devlet, öğretim görevlileri değildir... dizi yapmıştır bunu, başka ne olabilir ki? Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Al işte gene Allaha kaldı işimiz biz böyle gidersek daha çok gerilerde kalırız... Sorunlarımızı Allaha havale etmekten artık hiç bir şeyi çözemez duruma geldik... sana dokunan ne! benim inancımdan sana ne işine bak sana mı sorucam ne yapıp yapmayacağımı inancıma saygı göstermiyorsan yorumda yapmayacaksın Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 empati kardeşim Biz Allah'a inandığımız için tepki alırız bilmez misin? ondan her sözümüze muhaliftirler. zaten herşey polat alemdarla başladı ne diziymiş ki hayatın tam ortasında dank diye düşmüş. dillerine dolanmış bir kurtlar vadisi her faili meçhul polat alemdarın üstüne kaldı. biz çocukken cüneyt arkın filmleri izlerdik ama hiç birimiz kara murat olup bizansı surlarını basmadık. şaka bir tarafa yetişen nesil sorumsuz ve eğitimsiz büyümekte. okullar başıbozuk bir eğitim veriyor, gelecek dönem ilköğretim kitaplarına aziz yuhannadan ilahiler eklemeyi düşünüyormuş bakanlık. sokakların güvensizliğide emniyetin çözmesi gereken mesele ancak onuda Ab bağlıyor. Ab uyum yasasına göre polisin gözaltına alma şartları, kimlik sorma yetkisi ve pek çok yetkisi kısıtlandı. meydan serserilere kaldı. üzerinde durulması gereken asıl mesele budur. Ab uyum yasası bize neler kaybettiriyor yoksa dizi yayından kalktı diye sokaklar ve okullar daha güvenli olmayacak. Abd ve İngilterede de okullarda silahlı çocuklar korku salıyor onlarda mı polat alemdarı örnek alıyor acaba? yoksa düzen baştan mı bozuldu? çocuklar yanlış eğitiliyor ve çok fazla özgür bırakılıyor. disiplin olmayan yerde şiddet baş gösterir. çocuklar çok şey öğreniyor ama terbiye ve ahlak verilmiyor asıl sorunda budur. Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 empati kardeşim Biz Allah'a inandığımız için tepki alırız bilmez misin? ondan her sözümüze muhaliftirler. zaten herşey polat alemdarla başladı ne diziymiş ki hayatın tam ortasında dank diye düşmüş. dillerine dolanmış bir kurtlar vadisi her faili meçhul polat alemdarın üstüne kaldı. biz çocukken cüneyt arkın filmleri izlerdik ama hiç birimiz kara murat olup bizansı surlarını basmadık. şaka bir tarafa yetişen nesil sorumsuz ve eğitimsiz büyümekte. okullar başıbozuk bir eğitim veriyor, gelecek dönem ilköğretim kitaplarına aziz yuhannadan ilahiler eklemeyi düşünüyormuş bakanlık. sokakların güvensizliğide emniyetin çözmesi gereken mesele ancak onuda Ab bağlıyor. Ab uyum yasasına göre polisin gözaltına alma şartları, kimlik sorma yetkisi ve pek çok yetkisi kısıtlandı. meydan serserilere kaldı. üzerinde durulması gereken asıl mesele budur. Ab uyum yasası bize neler kaybettiriyor yoksa dizi yayından kalktı diye sokaklar ve okullar daha güvenli olmayacak. Abd ve İngilterede de okullarda silahlı çocuklar korku salıyor onlarda mı polat alemdarı örnek alıyor acaba? yoksa düzen baştan mı bozuldu? çocuklar yanlış eğitiliyor ve çok fazla özgür bırakılıyor. disiplin olmayan yerde şiddet baş gösterir. çocuklar çok şey öğreniyor ama terbiye ve ahlak verilmiyor asıl sorunda budur. Bilirim keskinkalem kardeşim bilirim bundan da onur duyarım.. yazın çok güzel olmuş karamurat espirin cuk diye oturmuş çocuklar yanlış eğitiliyor ve çok fazla özgür bırakılıyor. disiplin olmayan yerde şiddet baş gösterir.çocuklar çok şey öğreniyor ama terbiye ve ahlak verilmiyor asıl sorunda budur. işte bu kısa ve öz... Allah(C.C.) kalemini her daim keskin eylesin.. bilirsin kalem kılıçtan keskindir.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mart , 2007 evet bir dizidir bütün bunlara sebep aileler, devlet, öğretim görevlileri değildir...dizi yapmıştır bunu, başka ne olabilir ki? sevgili sardunyam tabiki bunlara tek sebeb bir dizi değildir...bu bir süreçtir sürecin sonuda budur...aileler,devlet ve öğretim görevlilerimiz suçsuzdur kimse demiyor zaten... ne değişti ...gittikçe birbirimizden uzaklaştık toplum olarak. ne değişti ...hayatımızdan gazete dergi ve kitap çıktı..okumayan bir toplum olduk.. ne değişti ...ahlaki değerlerimiz erezyona uğradı. ne değişti ...bütün hayatımızın gerçeği televizyon oldu... ne değişti ...eğitim sistemi her gelen iktidarla düzeliceğine daha beter karıştırıldı.. ne değişti ...sinmiş,ezik,tepkisiz,her yapılana eyvallah diyen,her şeyi allahtan bekleyen kaderci bir toplum olduk... felsefemiz...bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın oldu.....şimdi niye şaşırıyoruz ki onların yanlış kahramanlarını... Polat Alemdar, Hülya Avşar, Recep Tayyip Erdoğan, Alpacino, Seray Sever, Aziz Yıldırım'ı....görünce.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2007 hah geldik, şehrindeki bütün çete mafya faaliyetlerini izleyen Trabzon emniyet müdürünün savunmasına: "Suç ailelerde çocukların sahip çıkmıyorlar" öyle ya. bütün suç ailelerde. sen suçlusun kardeşim çocuğuna niye sahip çıkmıyorsun niye eğitmiyorsun onu. bakma çocuklara eğitim vermek bizim görevimiz ama olsun sen eğit elinemi yapışır, herşeyi devletten beklememek lazım. ne güzel demişti bir milli eğitim bakanımız. "öğrenciler olmasa maarifi şahane idare edeceğiz" diye. Neymiş efendim okulların önünde güpegündüz uyuşturucu satılıyormuş. Olur efendim sen veli olarak okulun önünde nöbet tut. satılmasın çocuğun almasın. Niye göndermiyorsun kardeşim çocuğunu okula, ne olmuş yani ilkokul için 1 milyar kayıt parası istediysek, çokmu zor 200-250 milyon kıyafet parası vermek. 300-400 milyon kitap defter parası vermek. napalım asgari ücretin 300 küsürse canım efendim. bul bir yerden olmadı çal.aa ne demiş Özal "benim memurum işini bilir" Neymiş uzmanlar tv lerde şiddeti özendiren yayınlar var demiş. Uzmanlar ne bilir canım efendim. izlettirme çocuğuna olsun bitsin. Ne uzmanlar ailenin sürekli koyduğu yasaklar çocuklar için dahamı cezbettirici yapar demiş. diyorum ya efendim uzmanlar bizden iyimi bilecek. Neymiş efendim gençler çeteler, tarikatlar, bölücü örgütler tarafından örgütleniyormuş. odamı bizim suçumuz. sen adam ol takip çocuğunu 24 saat. Ne yapalım kardeşim günde 10 saat çalışıyorsan. Olurmu öyle çocuğum nasıl olsa okulda demek. gerekirse çocuğunla birlikte derslere gireceksin teneffüstede başında bekliyeceksin. malum polisin artık eski yetkisi yok eli kolu bağlı canım efendim. ne aynı polis vazife ve selahiyet kanuna sahip bir çok ülkede suç oranları türkiyenin yarısı kadar bile değilmi. Ne okul önlerinde hatta içinde uyuşturucu satılmasına, el altından vızır vızır silah satılmasına, kahvehanelerde gündüz gözü kumar oynanmasına polisin müdahele etmemesi için yasal engel falan yokmu. Olur mu canım efendim, polisimizin eli kolu bağlandı ondan hep. ne polis 8 martı kutlayan kadınları eşek sudan gelinceye kadar dövmeye gelince yetkiye sahip olupta. , fatih camiinin avlusunda Atatürke açıkça küfredenlere müdahele etmeye gelince "yetkimiz yok" mu diyor.Ne Etek boyu kısa diye bir liseli kızcağızı karakola alıp küfür eden polis, karakolun karşı sokağında uyuşturucu satanlara gelince "yetkimiz yok" mu diyor. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2007 Başbakanın geçen günlerde yaptığı bir konuşmada devlet bütçesinden eğitime ayrılan paranın ne kadar büyük olduğu hakkında ifade ettiklerini dinledim. Ve diyordu ki bunu neden yapıyoruz çünkü cehaletle mücadele bizim en çok önemsediğimiz meseledir. İyi güzelde bakıyorsunuz okullardaki eğitimin kalitesine bir gelişme yok aksine gerileme var, çocuklara bakıyorsunuz başıboşluk almış başını gidiyor ve şiddet gün geçtikçe artıyor ve milli eğitimin bu konuda bir girişimi yok, devletin okul yaptırdığını görmüyorsunuz, vatandaş ve hayır kurumları okul inşa ediyor ve devlet oralara sadece öğretmen atıyor, okulun inşasını hayırseverler üstleniyor giderlerini vatandaş karşılıyor, okullarda aidat adı altında okuluna göre değişen rakamlarla öğrenci başına 50 ila 100 Ytl bağış toplanıyor ve bununla okulların temizlik giderleri, fotokopi giderleri, temel ihtiyaçlar karşılanıyor, ve devlet eğitime büyük bütçe ayırdığını söylüyor. Peki o zaman bu bütçe nerelerde kullanılıyor, ne gibi yatırımlar yapılıyor, devlet okullara neden temizlik görevlisi ve memur atamıyorda okullar bu ihtiyaçlarınıda öğrencilerden karşılıyor. Nerede kaldı milli eğitim ve sosyal devlet anlayışı? Okulların önleri ve içleri güvenli değil, ve bu çeteleşmelerin birinci sorumluları elbette ailelerdir. Bir anne baba çocuğunun okulda ve gidiş gelişlerinde ne yaptığından kimlerle arkadaşlık ettiğinden haberdar değilse ve çocuk bir şekilde yanlışlığa sürükleniyorsa kimi sorumlu tutacaksınız, çocukların ve gençlerin okuldan arta kalan zamanlarını değerlendirecekleri sosyal alanlar olmazsa, olanlarında maliyetini karşılamak herkesin harcı olmazsa bu çocuklar boş vakitlerini nerede ve nasıl değerlendirirler? Zaten okullardaki öğretim yeterli değil ve eğitim verilmiyor özentili, kimliksiz ve ******siz yetişen nesil gelecekte bu ülkeye ne verecek? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.