Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Fethullahçılar Kara Para mı Aklıyor?.. ABD Savunma Bakanlığı ve CIA Fethullahçıları nasıl kullanıyor? Bu soru çok sık gündeme geliyor... Ekonomik gücünün 5 milyar doları aştığı öne sürülen Fethullahçılar, bugün hem ABD'de, Rusya'da hem de Almanya'da okullar açıyor; Kuzey Irak'taki iki kolejinde Amerikan pasaportu taşıyan öğretmenler görev yapıyor... Fethullah Gülen sekiz yıldır ABD'de yaşıyor... ABD'yi ''mesken tutan'' Fethullahçılar, üniversitelerde dernekler kuruyor, okullar açıyor. ''Ilımlı İslam'' ın Türkiye'deki yol haritasını çizerek CIA'ya katkıda bulunuyor... Fethullahçılar Fort Worth Teksas'ta Harmony Science Akademi'yi kurdu. Akademi Teksas eyaletinin dört yerleşim biriminde de şubeler açtı. Teksas eyaleti eğitim sistemine bağlı bir ''charter'' okul olan ''Harmony Science Akademi'' (meraklısı için web sitesi: -http://www.hsatx.org- ) bilim ve teknik dallarında eğitim veriyor. Okulun tüm giderlerini Teksas Eyaleti karşılıyor ve öğrencilerden okul parası alınmıyor... Bu bir Fethullahçı okul... Öğretmenlerin tümü erkek ve Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı... Bilgi kaynağım, ''Öğretmenler arasında çifte vatandaşlar da var'' deyip ekledi: ''Bu öğretmenlerin maaşlarını da Teksas Eyaleti ödüyor...'' ABD 'de CIA ve Savunma Bakanlığı desteğinde olan Fethullahçılar, Rusya'da ise farklı bir yöntem izliyorlar... Putin , Fethullahçı okulları ve şirketleri yakın izlemeye aldı, birkaç okul kapatıldı... Şirketler de izleniyor... Bazı Fethullahçı şirketlerin Rusya'da ''kara para akladıkları'' öne sürülüyor... Fethullah Gülen'in ''Işık Süvarileri'' en az iki yabancı dil biliyor, Rusya'dan ABD'ye; Almanya'dan Romanya'ya, Kara Afrika ülkelerinden Malezya'ya dek tüm dünyada ABD desteğiyle örgütleniyor... Fethullahçı okullar sadece Mısır , Suriye, Sudan , İran, Cezayir ve Libya 'da yok... Oysa saydığım ülkeler ''İslami kuralların'' uygulandığı ülkeler... Neden giremiyor bu ülkelere Fethullahçılar? Fethullah Gülen yıllar önce ''Türk-İslam sentezi'' ni savunan, ''şoven milliyetçiliği'' benimseyen bir kişiydi... 1990 sonrası değişime uğrayıp tıpkı Nakşi şeyhi Esad Coşan gibi ''Amerikancı İslam Modeli'' ni savunmaya başladı... Gülen ve Coşan, 1983 seçimlerinde Turgut Özal 'ın ANAP'ını destekledi... 28 Şubat sürecinde ise Nakşi Esad Coşan Avustralya 'ya, Nurcu Fethullah Gülen ABD 'ye kaçtı... Esad Coşan, 2001 yılında damadı Ali Yücel Uyarel 'le birlikte bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti... Nakşiler ve Fethullahçılar , Süleymancılar gibi laik ve demokratik Cumhuriyet'in, Mustafa Kemal 'in düşmanıdırlar... Üç tarikatın arası hiçbir zaman iyi olmamıştır... AKP hükümeti içinde bakanlık ve milletvekilliği koltuğuna oturan üç cemaatin temsilcileri, ''Milli Görüş'' kökenlilerle hiç anlaşamazlar... Bakın, devletin vereceği bursla yurtdışında master ve doktora yapacak öğrencileri YÖK seçecekken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ''Ben yapacağım, seçimde mülakata yüzde yirmi beş ağırlık tanıyacağım'' diye kükredi... Yüzde yüz eminim, Milli Eğitim ''Işık Süvarileri'' nin yetiştirdiği ''Altın Nesil'' in üniversite mezunu çocuklarını seçip yurtdışına gönderirken Fethullah Gülen'e de mesaj verecek: ''Hocaefendi sen içini rahat tut, müritlerin senin dediklerini bir bir yapıyor işte...'' Fethullahçı yabancı dil bilen gençlere ''kapılar açılıyor'' , YÖK'ün karşı koyuşuna karşın!.. Devleti kuşatan ''tarikatçı yapılanma'' yaşamın her alanında kendini gösteriyor... İmamlar ''önce din dersi öğretmeni'' olarak atanıyor, ardından sağlık kurumlarının başına getiriliyor... Toplum ise olup biteni sadece seyrediyor... Televizyonlardaki ''tarikat tartışmaları'' ise dincilerin ekmeğine yağ sürüyor. _______________________________________________ KAYNAK:Cumhuriyet 21.09.2006 / Hikmet ÇETİNKAYA Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2006 Fethullahçılar Kara Para mı Aklıyor?.. . . . Fethullah Gülen'e de mesaj verecek: ''Hocaefendi sen içini rahat tut, müritlerin senin dediklerini bir bir yapıyor işte...'' Fethullahçı yabancı dil bilen gençlere ''kapılar açılıyor'' , YÖK'ün karşı koyuşuna karşın!.. Devleti kuşatan ''tarikatçı yapılanma'' yaşamın her alanında kendini gösteriyor... İmamlar ''önce din dersi öğretmeni'' olarak atanıyor, ardından sağlık kurumlarının başına getiriliyor... Toplum ise olup biteni sadece seyrediyor... Televizyonlardaki ''tarikat tartışmaları'' ise dincilerin ekmeğine yağ sürüyor.[/color] [/size] _______________________________________________ KAYNAK:Cumhuriyet 21.09.2006 / Hikmet ÇETİNKAYA Gerçekten çok ilginç...Zamanında Rahmi Koç AKP nin 1 milyar doları ver dediğinde,kıyamet kopmuştu. Olurmu öyle şey bu adam hesap bilmiyor diye. Yukarıdaki rakamlar Rahmi Koç'u utandıracak nitelikte. Ne diyelim Allah daha çok versin (!) Alıntı
Misafir katre_a Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Fethullahçılar Kara Para mı Aklıyor?.. . . . Fethullah Gülen'e de mesaj verecek: ''Hocaefendi sen içini rahat tut, müritlerin senin dediklerini bir bir yapıyor işte...'' Fethullahçı yabancı dil bilen gençlere ''kapılar açılıyor'' , YÖK'ün karşı koyuşuna karşın!.. Devleti kuşatan ''tarikatçı yapılanma'' yaşamın her alanında kendini gösteriyor... İmamlar ''önce din dersi öğretmeni'' olarak atanıyor, ardından sağlık kurumlarının başına getiriliyor... Toplum ise olup biteni sadece seyrediyor... Televizyonlardaki ''tarikat tartışmaları'' ise dincilerin ekmeğine yağ sürüyor.[/color] [/size] _______________________________________________ her kuruluş önce küçük sermeyelerle başlar ve fedakarlıklar ve rislerle büyür.bu kara para söylemine katılmıyorum.buna yapılan fedakarlıklar dense daha ii olurdu bence...ülkedeki birçok kişi yurt dışına çıktığında ülkenin tanıtımını yapmak için sözde kara parayla açılmış okulları geziyor ve tüm dünyaya tanıtıyor.Hem okulları hemde içinde okuyan ödüllü öğrencileri.....o okullarda hergün istiklal marşı okuyor YABANCI ÖĞRENCİLER türkçe olarak.. hiç bir suçlunun künyesinde bu okullardan mezun sözü yazmıyor hatırlatırım!!!!!!!..kara para aklayan hiç bir insanın okul açma ve ülkemizi eğitimle tanıtma amacı güttüğünü sanmıyorum...Genelde o insanlar avrupanın veya amerikenın farklı yerlerinde arsa ev almakla meşguldürler:) Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Arkadaş şimdi sen bir kişiyi hedef tahtası yapmişsin arka bahçede olanları görmezden geliyorsun.. Olur mu bu şekilde... KAra para diyorsun.. Ülkemizde ve dünyada KAra para'nın en çok aklandığı sektor futbol'dur.. Şimdi geçmişin uyuşturucu kaçakçısı Turgay Cİner kara paralarını akladı..Bizim Tayyib efendide bu şahısla kolkala girdi..Ve Bu geçmişin Uyuşturucu kaçakçısı yazılı ve Görsel medyada söz sahibi Oldu.. Bu Tarz örnekler oldukça fazla.. Bu yönde tek bir sitemini görmedim DİPNOT bu nedenle senin tarafsızlığına inanmıyorum.. Sen sadece kendi ideolijik fikirlerinin dogrultusunda hareket ediyorsun.. Ülke'nin arka sokakların da cirit atanları görmezden geliyorsun... SAmimi bir Müslüman Ülkesine İhanet etmez.. Müslüman demek GüzeL insan demektir.. Birazda SOL örgütler HAkkında yazı yazmanı dilesem umsam ne dersin.. Bu oluşumlarda ülkem için tehlike oluşturuyor.. Yurdum dört bir yanında bombalı silahlı eylemler yapıyorlar.. MisaL PKK'nın özkardeşi olan DEHAP 'ı kaleme almanı yada OSman BAybaşin'i eleşrimeni beklemek hata mı olur he arkadaş.. PKK sempatizanlarının meclis'e kadar girdiği ni yada belediye başkanlığı yaptıklarını neden kaleme almıyorsun.. YAda ulusal antlaşmalar ile misaki milli sınırları içinde olan Musul kerkük petrolde ki ekonomik haklarımızın 1999 yılına kadar sorunsuz mütemadiyen ödenirken ABD''nin Irak da yeni bir oluşum oluşturacam diye kurdugu hükümet tarafından GAsp edilen HAklarımızın elimizden alındıgına dair yazılar yyazmanı beklemek hata mı olur he arkadaş.. Yada osmanlı'nın tüm borçlarını kurdugumuz yeni devlet ile bizlerin dedeleri nineneleri elele verip Tarım ile bu ülkeyi kalkındırıp ödediği halde.. Osmanlının son zamanlarında İngizlizlerden Silah alımı için 6 milyon kusur altın ödenmiştir..Ancak İngizlizler bu zırhların hiçbirini bize teslim etmedi..Biz nasıl ki borçların tümünü ödedi isek bu güne kadar ki hükümetler İnglizlerden bu alacagımızı da tahsil etmeliydi.. gerekirse Uluslararası mahkemelere başvurmalıyız Tıpkı bize düşman bazı zümreler gibi.. SAdece Dini oluşumları kaleme alıp aydın fikirli olunmaz.. sana hitaben aydın düşünceleri destekliyoruz diyorlar:) Dilerim ki bu Dini oluşumlara karşi duyarlılıgın Tüm Ülke için tehlike oluşturan oluşumlar için de geçerlilik kazanır.. SAyGıLar.. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2006 Arkadaş şimdi sen bir kişiyi hedef tahtası yapmişsin arka bahçede olanları görmezden geliyorsun.. Olur mu bu şekilde... KAra para diyorsun.. Ülkemizde ve dünyada KAra para'nın en çok aklandığı sektor futbol'dur.. Şimdi geçmişin uyuşturucu kaçakçısı Turgay Cİner kara paralarını akladı..Bizim Tayyib efendide bu şahısla kolkala girdi..Ve Bu geçmişin Uyuşturucu kaçakçısı yazılı ve Görsel medyada söz sahibi Oldu.. Bu Tarz örnekler oldukça fazla.. Bu yönde tek bir sitemini görmedim DİPNOT bu nedenle senin tarafsızlığına inanmıyorum.. Sen sadece kendi ideolijik fikirlerinin dogrultusunda hareket ediyorsun.. Ülke'nin arka sokakların da cirit atanları görmezden geliyorsun... SAmimi bir Müslüman Ülkesine İhanet etmez.. Müslüman demek GüzeL insan demektir.. Birazda SOL örgütler HAkkında yazı yazmanı dilesem umsam ne dersin.. Bu oluşumlarda ülkem için tehlike oluşturuyor.. Yurdum dört bir yanında bombalı silahlı eylemler yapıyorlar.. MisaL PKK'nın özkardeşi olan DEHAP 'ı kaleme almanı yada OSman BAybaşin'i eleşrimeni beklemek hata mı olur he arkadaş.. PKK sempatizanlarının meclis'e kadar girdiği ni yada belediye başkanlığı yaptıklarını neden kaleme almıyorsun.. YAda ulusal antlaşmalar ile misaki milli sınırları içinde olan Musul kerkük petrolde ki ekonomik haklarımızın 1999 yılına kadar sorunsuz mütemadiyen ödenirken ABD''nin Irak da yeni bir oluşum oluşturacam diye kurdugu hükümet tarafından GAsp edilen HAklarımızın elimizden alındıgına dair yazılar yyazmanı beklemek hata mı olur he arkadaş.. Yada osmanlı'nın tüm borçlarını kurdugumuz yeni devlet ile bizlerin dedeleri nineneleri elele verip Tarım ile bu ülkeyi kalkındırıp ödediği halde.. Osmanlının son zamanlarında İngizlizlerden Silah alımı için 6 milyon kusur altın ödenmiştir..Ancak İngizlizler bu zırhların hiçbirini bize teslim etmedi..Biz nasıl ki borçların tümünü ödedi isek bu güne kadar ki hükümetler İnglizlerden bu alacagımızı da tahsil etmeliydi.. gerekirse Uluslararası mahkemelere başvurmalıyız Tıpkı bize düşman bazı zümreler gibi.. SAdece Dini oluşumları kaleme alıp aydın fikirli olunmaz.. sana hitaben aydın düşünceleri destekliyoruz diyorlar:) Dilerim ki bu Dini oluşumlara karşi duyarlılıgın Tüm Ülke için tehlike oluşturan oluşumlar için de geçerlilik kazanır.. SAyGıLar.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2006 Birazda SOL örgütler HAkkında yazı yazmanı dilesem umsam ne dersin.. Bu oluşumlarda ülkem için tehlike oluşturuyor.. Yurdum dört bir yanında bombalı silahlı eylemler yapıyorlar.. . . . Dilerim ki bu Dini oluşumlara karşi duyarlılıgın Tüm Ülke için tehlike oluşturan oluşumlar için de geçerlilik kazanır.. SAyGıLar.. Bunlarda yazıldı çizildi.Forumu geriye doğru tararsanız görürsünüz.PKK melanetiyle ilgili buradan yüzlerce yazı yazıldı.Ancak PKK düşmanım ve o düşmanı görebiliyorum.Peki ya dost bildiklerim. Bunlar yazılıp çizilmeyecekmi sayın wolker. Zaten meselede burada odaklanıyor. Bakın ne güzel söylüyorsunuz osmanlının ingilizlerle silah anlaşması yapıp alamadığını..Bunları dipnot yazmadığı için eleştrimeniz gereksiz. Sizde foruma yazı yazanları eleştireceğiniz böyle konular açınki bizde düşüncelerimizi aktaralım.Foruma başlık açan kişileri eleştirmek işin kolay yolu. Uluslararası mahkemeler başvurma konusunda sizin öncülüğünüzü bekliyoruz.Bir destek benden gelsin. Ancak tarafsızmış gibi görünen yazınızın taraflı olduğuda aşikar. Dipnotun başlıkları cumhuriyete yönelik tehditleri kapsıyor.Sizinde bir misyonunuz olduğunu görmek hepimize heyecan verecektir. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Marcuss öncelikle tabiki eleştirecez.. Şöle Ki ben bir forum üyesinin tek taraflı yazı yazdığını belirttim.. Ve tüm açtığı topicleri okudum.. genel olarak Forum üyelerini kastetmedim sadece Bir Kişiye yönelikti eleştirim.. Bana taraflı diye atıfta bulunuyorsanız dogaldır hakkınız eleştirmek.. DİPNOT değil ''Biz bu ülkeNin fidanları olarak korkmasın Cumhuriyetin devrilmez neferleriyiz.. Buna Şüphe duymasın.. ben Söylemlerimde İrtica tek tehlike değildir ülke için dedim.. Bu cümlemden dolayı mı taraflı olduguma inandınız.. ben Ülkem İnsanının Zümreler'e bölünmesini istemiyorum ve tek derdim bu Kurtuluş savaşinda oldugu gibi tek yürek tek bilek olmasını arzu ediyorum canı gönülden..Ve Güzel günlerin biiz beklediğini düşünüyorum.. Biz kendi insanımızı sewmeksek bizleri kim sevecek düşününce Hiç Kimse.. Uluslar arası ilişkilerin menfaat,çıkar üzerine kurulu oldugu'nu hepimiz biliyruz neticede.. SoL örgütler deyince PKK bir soL örgüt değildir belirteyim.. ''Dost bildiklerim' ne güzel demişsin ATAÜRKÇÜ geçinen farklı ideolojilere hizmet edenlerin olduguda aşikare değil mi* nasıl ki Müslüman geçinip tarikat kurup farklı ideolojilere hizmet edenler oldugu gibi.. Bunun içindir Ki Bir Kişiyi hedef alıp diğerlerini görmzden gelmemesi için eleştirdim.. MArcuss bak ne güzel Ülkemizin iyiligini düşündüğümüz platformda birlik olabiliyoruz.. her an her saniye birlik içinde olmalıyız Ülke İnsanları olarak.. Unutmamak gerekir ki birlikten Kuwwet doğar.. Misyonum mu ''Biiz zümrelere ,,Fırkalara bölenlere karşidir tutumum'' nasıl ki Cumhuriyeti koruyor gözetiyorsak Bizler islam dininide savunmamız gerekk ben böle düşünüyorum en azından.. SayGıLAr.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Cevap hakkınızı son derece centilmen,ve bir okadarda akıllı kullanmışsınız. Ne diyebilirim tüm temennilerinize katılıyor ve seviyeli tavrınızın başımızın üstünde yeri olduğunu bilmenizi istiyorum. Saygılarımla Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Ben saygı duyarım Marcuss.. Hoşgörünün varoldugu bir dünya dileği ile.. SAyGıLar.. Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 SEVGİLİ DİPNOT YAZINIZ İÇİN TEBRİK EDERİM bu ülke akp ve dini sömürücülerden temizlendiği zaman bu ülke yükselişe geçecektir Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 BU Ülke Rüşvet ve TorpiL gibi bulaşici hastalıklardan kurtulmadıkça yükselişe geçmesini beklemek hata olur.. SayGıLAr.. Alıntı
Misafir katre_a Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2006 BU Ülke Rüşvet ve TorpiL gibi bulaşici hastalıklardan kurtulmadıkça yükselişe geçmesini beklemek hata olur.. SayGıLAr.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.