Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

politika

Önerilen İletiler

Sanki ülkede hersey yolunda,güllük gülistanlik,herkes cok mutlu,domates biber kuyrugu yok,Benzin cok ucuz,üretim almis basini gidiyor,Türkiye ucuyor,kadinlara cocuklara tecavüz yok ama Diyanet'in tek bir sorunu var,SIGARA FETVASI VERMEK.

Benim bildigim ,Din Isleri Yüksek Kurulu yani DIYANET'in görevi,ülkede yok olan huzur ve ahlak ortamini düzeltecek yaklasimlarda bulunmaktir.Diyanet eger gerekiyorsa SIYASI GÜC ERKLERINIDE UYARMALIDIR.

Cocuklara tecavüz almis basini gidiyor,vatandasin cebinde mutfaginda YANGIN var,kadin tecavüzleri cinayetleri ayyuka cikmis,Ülkeyi yönetenler acik acik milletle dalga gecip,zevk sefa icersinde yasiyor ve tam bir aile devleti gibi ülkeyi yönetiyorlar.En son haber(Recep Tayyib Erdogan'in kuzeninin yani teyzesinin oglunun Yurtlar GENEL MÜDÜRLÜGÜNE ATANMIS oldugudur)

200 kisilik bir kadro icin 25.000 kisinin basvurdugu bir ülkede o ülkenin basindaki zat akrabalarini mutlu yandaslarini zengin ediyor ama Diyanet denilen kurum SIGARA HARAM diye fetva veriyor.

Ayni Kurumun bir imami,AKP Istanbul Büyük Sehir Belediye Baskan Adayi BINALI YILDIRIM icin camide dua ediyor.Bu vatanin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hutbelerden cikartan Diyanet AKP'li aday icin dua ettiriyor.

Sigaranin haram olmasi icin Allahin Kitabi Kurani Kerimde bunun bildirilmis olmasi gerekir.Hic kimse Diyanette olsa Allahin emretmedigi bir seyi Allah emretmis gibi ahkam kesemez,kendiliginden Haram veya Helal diyemez.Buna delil göstermesi gerekir.Öyle ayetlerden anlamlar cikararak (BU HARAMDIR)demek Allaha ortaklik kosmaktir.

Sigara üzerine dini cevrelerde tartismalar devam etmektedir.Yani kiminin haram dedigine kimileri mubah ve hatta Kitapta zikredilmedigi icin helal diyenler bile varken,Diyanet Baskani'nin nokta koyar gibi sigarayi haram kilmasi milyonlarca sigara icene hakarettir.Kimsenin buna hakki yoktur.Sigara zararli ise onunla mücadele edebilirsiniz ancak kendinizi Allah yerine koyarak SIGARA HARAM diyemezsiniz.Sigara eger haram kilinsaydi Allah bu harami sözcüklerin icine saklayip arayin bulun demez,Domuz etini nasil haram olarak göstermisse Sigarayida gösterirdi.

Eger fetva verme geregi icersindeyseniz ben diyanete birkac fetva gerekcesi vereyim:Cocuklara tecavüz en büyük günahlardandir,Yetim hakki yiyerek saltanat sürmek HARAMdir.Beytülmali babanizin mali gibi kullanmak HARAMDIR,iktidari kaybetmemek icin siyasi mücadele yapilir ancak iktidarda kalabilmek ugruna senden olmayanlara iftira atmak saldirmak hakaret etmek HARAMDIRyani günahtir.Islam bunu kabul etmez.

Bu saydigim ve daha bircok gerekce FETVA vermeyi gerektirdigi halde bunlarin hicbirisinden bahsetmeyip sigaraya sarilmak bence en büyük günahlardandir Diyanet kendine ceki düzen vermelidir,sonucta Diyanet bu fakir milletin sirtindan gecinerek millete ihanet edenlerin talimatiyla görev yapamaz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

İslam sigara hakkında bir şey söyleyecek yetkinlikte değildir. Bu konuda İslam'a hiç laf düşmez. Bu konuda tıp konuşur. Atatürk'ün dediği gibi hayatta en hakiki mürşit bilimdir. Bilimden başka yol gösterici aramak gaflet ve dalalettir. Din hiç bir konuda hiç bir yanıt geliştirmemiştir. Çünkü din dediğimiz şey ilkel dönemlerin bilimin olmadığı zamanların bir ürünüdür. Nereden bilecekler de Kuran'a yazacaklar?

Bunlar tapınak diye bir güya küp şeklinde bina yapmış, yanına tapınmak için bir kara taş koymuş ama bu binanın güya küp şeklinde yapılmaya çalışılmasına rağmen hiç bir kenarı diğerini tutmamakta, metrelerle fark bulunmaktadır. Onlar hadi bilgisizdiler, gerçi ellerine bir ip bir çubuk alıp ölçecek kadar bari zekaları olması gerekirdi ama hadi bunu es geçelim. Bugün de bu tapınağın ziyareti sırasında cahilce toplu ölümler olmakta ve kurban adı altında bir sürü hayvan boşuna telef edilip etleri yeterince değerlendirilmiyor. 

Bir yani "kan dökmekle ibadet olmaz, maksat fakirleri doyurmaksa marketten yiyecek alıp da dağıtabilirsin, hadi illa et olacaksa da et olsun ama ehil olmayan kişilerin özel bu iş için yapılmış mezbahalar dışında hayvan kesmesi doğru değil" fetvası çıkaramıyor bu din! Her yıl kaçan kurbanlık peşinde adamların ve açık alanların kan göllerine dönmesi utanç verici görüntüleri sergileniyor. Ayrıca o güne mahsus herkesin kurban kesmeye çalışması acele nedeniyle hayvanlara eziyete dönüşmektedir. Hayvanların belli bir günde kesilmesi diye bir durum olursa olacağı bu elbet! Böyle bir çaba kabul edilemez! Hatta öğlene kalmadan işi bitirmek için acele ediyor kasaplar ve bu da işkence demek! Milyonlarca hayvana bir günde ibadet adı altında işkence ediliyor! Yapay eti henüz gerçekleştiremedik, yakın deniyor umarım yakındır ama henüz raflara koyulamadı, yapacak bir şey yok bu et tüketiliyor. Ama bunun bayramı diye bir şey olamaz!

Böyle bir fetvanın çıkması mümkün de değildir. Dinde reform zamanı artık geçmiştir. Reformu zamanında Hristiyan dünyası başardı ve o tren artık kaçtı. Artık din ile bir iş olmaz. Zaman bilimin zamanıdır. Bilimden başka bir yol gösterici yoktur. Bu gerçekler dogmatik halka ağır gelmektedir ve kabul etmek istemezler ama gerçek, bu! Eninde sonunda din ile bir iş olmayacağını kabul etmek zorunda kalacaklar. Din bilgiden yoksun insanların eski zamanlarda uydurdukları bir efsaneden başka bir şey değildir. Hiç bir gerçekliği yoktur. Bu halka bu gerçekleri söylemenin hiç bir yararı yok şu an ama gerçek anlayamıyorlar diye gerçek olmaktan çıkmaz.

Hayır kafayı çalıştırmak hiç zor değil ki? Maksat fakirleri doyurmaksa niye marketten yiyecek paketi dağıtmıyorsun? Bu kadar açık, net!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.