Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SİVİLLERE YÖNELİK EYLEM YAPAN "TAK" PKK NIN PARAVAN ÖRGÜTÜDÜR!


TGT ci KEMAL

Önerilen İletiler

Terör örgütü PKK’nın, 1984’ten itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde; kadın, ihtiyar, çoluk çocuk da dahil sivil halka ve sivil kamu görevlilerine yönelik gerçekleştirdiği terör saldırılarında binlerce masum insanı katlettiği biliniyor. Bu nedenle, toplumun her kesiminden tepki alan PKK, şimdi taktik değiştirdi. Özellikle Haziran 2004 itibariyle Türkiye’nin büyük kentlerinde sivilleri hedef alan onlarca terör saldırısını artık “TAK” (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli paravan bir örgüt üstleniyor.

 

TAK, PKK’nın bizzat kendisidir. PKK, her ne kadar bu örgütle ilişkili olmadığını söylese de hiç kimseyi inandıramaz. Çünkü TAK’ın bugüne kadar üstlendiği eylemlerle ilgili tüm açıklamalarının, önce PKK’ya ait Mezopotamya Haber Ajansı tarafından duyurulması, ardından da yine PKK’ya ait Roj TV, Özgür Politika ve Özgür Gündem gazetelerinde yayınlanması her şeyi açıklıyor. Kuruluş tarihi, lideri, kadroları, tüzüğü, programı, ideolojisi hakkında hiçbir şey bilinmeyen ve kamuoyuna bu konuda hiçbir açıklamada bulunmayan TAK’ın, bugüne kadar PKK aleyhinde herhangi bir beyanda bulunmaması, keza PKK’nın da TAK karsıtı bir söyleminin olmaması enteresan değil midir?

 

Bu konu, yabancı basının da dikkatinden kaçmıyor. İsviçre’de yayınlanan “Tages Anzeiger” gazetesinin 19/07/2005 tarihli sayısında yayınlanan “Kürt Özgürlük Şahinleri’nin Arkasında PKK Var” baslıklı yazının yazarı Christiane Schlotzer, haklı olarak söyle diyordu: “TAK’ın izini sürmeye çalışanlar, Almanya'da bulunan PKK’nın Mezopotamya Haber Ajansı'nın adresine ulaşıyor. Ajansa, genellikle TAK saldırıları üstlenme haberleri ulaştırılıyor.”

 

“Kürdistan Özgürlük Şahinleri” (TAK) adlı paravan örgütten önce, yine sivilleri hedef alan çeşitli eylemlerin; “Apo'nun Şahinleri”, “Güneşin Şahinleri”, “Apo'nun Özgürlük Şahinleri” gibi paravan örgütlerce üstlenildiği biliniyor. Her şey bu kadar acık ve seçik.

 

Birkaç gün önce İstanbul’daki bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamayı da yine “Kürdistan Özgürlük Şahinleri” (TAK) üstlendi. Adet olduğu üzere üstlenme haberi de Roj TV’den duyuruldu. Olayın ardından, Gazeteci-Yazar Rıdvan Akar, konuyu Birgün Gazetesi’ndeki (21/10/2005) sütununa taşıyarak, bu paravan örgütle PKK’nın ilişkisini irdeledi.

 

R.Akar’ın, “İsteyen Kızabilir, Terörü Lanetliyorum” başlıklı yazısını pek çok açıdan anlamlı bulduğumuzdan aynen aktarıyoruz:

 

“Maslak’ta bir benzin istasyonuna bomba kondu. Sabah gazetesi konan bombanın A-4 olduğunu yazdı.

Polis ihtiyatlı konuştu, terör ya da likit gazla çalışan bir otomobilin benzin deposunun patlamış olabileceğini söyledi.

Soruşturma sürüyor. Gerçek ortaya çıkacak. Ama bir açıklama var ki polisten daha önce açıklandı.

Bir açıklama var ki cinayeti, ölümü, terörü bir kez daha kutsadı.

Adına Kürdistan Özgürlük Şahinleri denilen bir örgüt patlamayı üstlendi. Benzin istasyonuna bomba koymuşlar, internet sitelerinde sahipleniyorlar.

Bu siteden bizi haberdar eden kim? HPG, yani PKK’nın silahlı kanadı. Kürdistan Özgürlük Şahinleri adi verilen bu örgütün eylemi üstlendiği vurgulanarak, “bizim bu örgütle hiç ilişkimiz yoktur” açıklaması yapılıyor.

Söz konusu örgütün sitesine giriyorsunuz, örgütün isminin hemen altında “Kürdistan faşizme cehennem olacak” sloganı ile karşılaşıyorsunuz. ‘Maslak nire’ demeyin, Maslak’taki ‘cehennemin’ nedeni bu.

Örgütün sitesinde ne amacı, ne ideolojisi ne de geçmişe dair hiçbir veri yok. Sitede sadece üstlenilen eylemlere yer verilmiş.

Bizim bu yalana inanmamızı istiyorlar.

Bombalar patlatıyorlar, sivil, masum insanları, kadın, çocuk, üniformalı, anne/baba ayırt etmeyen o bombalarla öldürüyorlar ve sonra da sitelerinde hiçbir ideoloji ve gerekçe açıklamak zahmetine bile katlanmıyorlar.

Terörü gerekçelendirecek bir ideoloji ve gerekçenin inandırıcı olamayacağını mi biliyorlar?

Bunun önemi yok. Ama PKK bu örgütün kendilerinden ayrıldığını iddia ediyor. Yani kontrollerinde olmayan bir örgütün bu eylemleri gerçekleştirdiğine inanmamızı istiyorlar.

İnanalım mı? Kesinlikle hayır.

Bu örgüt hiçbir biçimde ayrıldığıPKK’yi elestirmiyor. Eğerpasif buluyorsa bunu söylemesi gerekmez mi? Kendini tanımak icin nicin var oldugunu, PKK’dan nicin ayrildigini anlatmasi gerekmez mi?

Bugüne kadar PKK’dan ayrılan bütünörgütlerle PKK kanlı bıçaklı olmadımı? Onlarca insan o husumet nedeniyle yaşamanı yitirmedi mi12 Eylül öncesinde ve sonrasında bölgesinde kendisinden başka hiçbir siyasi örgütü barındırmamak için şiddet kullanan asil oluyor da bu örgütün “kendilerinden ayrıldığı” dışında hiçbir açıklmaya ihtiyaç duymuyor.Bu eylemleri nefretle kınaması gerekmez mi?

Bu iki örgüt arasındaki ayrım nedir?Hangi ideolojik, tarihi ve pratik nedenlere dayanmaktadır.Bu ayrım nezaman gerçekleşti?Bilen varsa anlatsın öğrenelim.

Bu iki örgüt arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir başka olgu daha varki PKK’nın siyasi takiye yaptığının en önemli kanıtı olsa gerek.

PKK’nın ilan ettiği ateşkes boyunca “Kürdistan Özgürlük Şahinleri” adı verilen örgütte bomba patlatmadı.Eylemleri durdurdu.

PKK’nın yeniden ateşkesi bozup“meşru aktif savunma çizgisini” açıladığı dönemden itibaren örgüt yeniden faal oldu ve benzin istasyonu dışında bir eve ve otoparka da bomba koyduğunu iftaharla açıkladı.

Soru şudur.PKK kentlerde çoluk çocuk masum bütün insanlarıkapsayan bu terörden, kopan kollar, parçalanan bedenlerden utandığı içinmi bu terörü taşeronuna ihale etmiştir? Bu ülkenin solcuları terörün her türlüsüne istisnasız karşı çıkmalıdır.Çünkü terör öldürür.

* * *

Bir yandan, çeşitli paravan örgütlerin arkasına sığınarak terörist saldırı ve sabotajlarla kan döküp insanlık suçu işlemeye devam eden PKK’nın diğer yandan“barış”çağrıları yaparak “genel af” talebinde bulunmasının mantıkla bağdaşır hiçbir yönü yoktur.Halkın PKK ya olan tepkisi giderek büyümekte ve nefrete dönüştürmektedir.

PKK’nın artık silah bırakmaktan başka hiçbir şansı kalmamıştır.

 

Saygılarımızla

TGT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.